![]() |
#121 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Chudniemy i piękniejemy...:) Zapraszam kobietki - Start 18.04
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
![]() kolejny dzień odchudzania mija całkiem dobrze ![]() zjadłam dziś: I owsianka z mandarynką II dwie kromki chleba razowego z wędliną i warzywami III pierś z kurczaka z sałatką warzywną dziewczyny mam do Was dwa pytania ![]() ![]() ![]() Edytowane przez zyje_chwila Czas edycji: 2011-04-20 o 13:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() A ostatnio wypróbowałam tilapię marynowaną w przecierze pomidorowym (z Lidla nie ma cukru ![]() ![]() ![]() ![]() Ah i pyszna jest ryba w całości (np. pstrąg), nadziany koperkiem albo natką, owinięty szynką parmeńską (lub inną suchą) pieczony z piekarniku na kratce... MMM ![]() ![]() ![]() Ja dzisiaj na razie tak: śniadanie: grahamka dukana z serkiem homo jako masłem i 2 jajka na twardo. II śniadanie przed chwilą dopiero... : jogurt bałkański light z cynamonem i połową jabłka na obiad będzie grillowany cyc z mizerią, a na kolację pewnie wieśniak z wędlinką ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Monti88 Czas edycji: 2011-04-20 o 14:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Raczkowanie
|
dulcita w kosza zawsze gram sama, bo wiem, że wtedy mogę robić to intensywniej..a więc spalać więcej kalorii. Gdy gram z kimś dużo czasu stoję, bo przecież ta osoba też chce rzucac
![]() zyje_chwila Niestety takie herbatki "odchudzające" raczej nie mają żadnego wpływu na tempo naszego chudnięcia. Wydaje mi się, że lepiej pić zieloną, bo ma wiecej potwierdzonych pozytywnych korzyści ![]() Siedzę sobie na słoneczku i myślę jak tu dziś poćwiczyć.. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#125 |
Raczkowanie
|
![]() Od lat, od wczesnej młodości borykałam się z nadwagą. Przetestowałam kilkanaście cudownych diet, połykałam "spalacze tłuszczu", biegałam, korzystałam z sauny, łykałam nawet tabletki ograniczające nadmierny apetyt. Owszem, chudłam, ale na krótko. Po kilku miesiącach waga z nieubłaganą konsekwencją wracała do wcześniejszych wskazań, a ja nie mogłam na siebie patrzeć, połykałam kolejne łzy i miałam ochotę wyrzucić wszystkie lustra nie tylko w moim w domu, ale i w okolicy. ![]() W międzyczasie szukałam takich rozwiązań, które mogłyby zmienić ten stan rzeczy. Najzwyczajniej w świecie nie chciałam się poddać. Szperałam we wszystkich możliwych żródłach i poradnikach. Nie chciałam iśc na łatwiznę, ale też nie chciałam SIĘ PODDAĆ. Teraz podzielę się z wami moimi doświadczeniami z absolutną pewnością, że i Wam się uda. Jedno wiem na pewno. Od samego myślenia o nadwadze się nie schudnie. Ale pragnienie zrzucenia wagi daje "mentalnego kopa" i uaktywnia szare komórki na "chudnięcie". To jest już bardzo ważne. Teraz czas na informacje o tym, co i jak jadłam. I nie mówcie mi, że to nie działa, że robiłyście to samo - ja zrzuciłam 30 kg w 9 miesięcy. Nie lubię pieczywa chrupkiego, ale jest w diecie niezastąpione. Na śniadanie więc pożerałam dwie kromeczki, posmarowane ketchupem z dodatkiem chudej, ale smacznej wędliny. Herbata była gorzka, ale z kilkoma kroplami cytryny. Pomidor z cebulką był moim nieodłącznym towarzyszem prawie przy każdym posiłku w ilości nieograniczonej. Aby nie znienawidzieć pomidorów dodawałam do niego naprzemiennie różne przyprawy ziołowe. Na tackę szły rzodkiewki, por, szczypiorek - w zależności od tego, co akurat kupiłam. Czasem ścierałam rzodkiewki lub białą rzodkiew na tarce z dużymi oczkami i dorzucałam pół garści tartego żółtego sera - z ogromną przewagą rzodkiewki oczywiście. Tuż po śniadaniu wypijałam dwie lub trzy szklanki mineralnej wody niegazowanej. Trudne to, ale nie niemożliwe. ![]() Po około godzinie wypijałam szklanę herbatki ziołowej wspomagającej układ trawienny. Jest ich w tej chwili ogromny wybór, więc nie będę wymieniać, bo każda z Was na pewno coś dla siebie znajdzie. Około godziny jedenastej głód zaczynał dawać mi się we znaki. Zjadałam więc niskotłuszczowy jogurt z dodatkiem garści musli - smaczne i sycące. Po czym znów wypijałam dwie szklanki niegazowanej wody mineralnej. Pora obiadu była dość trudna. Rodzinka kotlety schabowe, zawiesiste i smaczne zupy itd. Ja zawijałam w folię kawałek kurczaka lub wołowiny, posypywałam przyprawami i odrobiną oleju i dusiłam tą ingrediencję na parze. Powiem Wam, że w zależności od przypraw / może być również dodana łyżka ketchupu czy musztardy/ - jest to smaczny i sycący kawał mięska. Można tak robić również z rybą, ale ja za tym nie przepadałam. Do tego oczywiście fura dodatków roślinnych. Zielona sałata, pomidory, ogórki - jeśli robiłam to w jednej misce dodawałam jeszcze dwie łyżki jogurtu z przyprawami i czasam troche fety - tej chudej oczywiście. Smaczne, sycące i nie do przejedzenia. Potem znów dwie szklanki wody mineralnej. W przerwach między posiłkami - owoce. Takie, jakie akurat były dostępne. Nie miałam stresu, jadłam , ile chciałam. Tą okropną wodę, znienawidzoną po kilku dniach też piłam. Ile tylko był w stanie przyjąć mój żołądek. Wiedziałam, że odchudzając się intensywnie nie mogę dopuścic do tego, aby ciało pozbawione zostało jędrności. Na kolację znów dwie kromki chrupkiego pieczywa z chudą wędliną i jakaś sałatka - pomidory, ogórki etc. Przed snem wypijałam kolejną porcję herbatki na trawienie. A blisko łóżka zawsze leżały jabłka, truskawki, czereśnie czy jakiekolwiek inne owoce lub warzywa. I oczywiście butelka z wodą mineralną. A teraz NAJWAŻNIEJSZE. Ograniczenie apetytu. Metoda naszych babek, praciotek i innych pra,pra..... Olejek grapefruitowy. W swoim składzie posiada takie substancje, które w niepojęty dla mnie i dla innych kobiet sposób wpływają na ograniczenie apetytu. Kilkanaście kropel tego olejku dodane do kominka i systematyczna aromatyzacja pomieszczenia, w którym przebywamy powoduje, że nie chce się jeść. NAPRAWDĘ. Kilka miesięcy zajęło mi zrzucenie wagi. Ale od tamtej pory nie zdarzyło mi się przytyć ponownie, a jeśli nawet, to niewiele i nie jest to dla mnie żródłem zmartwień. Olejek grapefruitowy jest w moim domu już na zawsze, bo oprócz właściwości ograniczająych apetyt ma szereg innych, przyjaznych działań. Serdecznie pozdrawiam wszystkie istoty walczące z nadwagą. Uda Ci się, wiem o tym. "Kto ma władzę nad zapachami, ten ma władzę nad sercami ludzi" Suskind "Pachnidło" www.aromagroup.slask.pl Edytowane przez artemise Czas edycji: 2011-04-20 o 15:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Raczkowanie
|
No ja też myślę, że najlepiej zieloną
![]() ![]() ![]() artemise - dzięki za rady, część z tych zasad już stosuję, nad niektórymi jeszcze się zastanowię. Twój wynik naprawdę imponuje ![]()
- 216/400 min abs - 120/200 min legs - 870/1200 min ogólnie ćwiczeń Alexz Johnson - Skips Edytowane przez nefrey Czas edycji: 2011-04-20 o 15:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
witam !!
![]() ![]() Ja zaczynam kolejne odchudzanie, ale już z zapałem ![]() ![]() ![]()
poczatek:67.3 kg,obecnie58,57,56,55,54,53,52,51,50 ![]() ![]() 11.3 kg za mną ![]() ![]() zostalo 6 kg do zrzucenia ![]() termin: czerwiec ![]() cel: zgrabne ładne nóżki ![]() ![]() ![]() ''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
Monti88 dzięki za przepisy, ten z przecierem wydaje się być ciekawy, wypróbuję
![]() Nie dałam się i zjadłam dwie pomarańczki zamiast tych pięknych ciast. Już po obiadku- sałatka z kapusty pekińskiej, pomidora, papryki, kurczaka z dodatkiem łyżki oliwy i przypraw (trochę duża porcja, ale miałam stresa więc wolałam więcej sałatki zjeść niż potem się na jakieś śmieciowe żarełko rzucić w sklepie). Ja planuję zaraz się zabrać na rower a potem to zobaczę ile mi siły zostanie. Co do herbaty to ja pijam tylko czerwoną- kiedyś została mi polecona właśnie przy odchudzaniu (oczyszcza). Czarna jest bleee, a zielona jak siki smakuje ;] I cześć wszystkim nowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
cześć ![]() ![]() ![]() polecam regularne ćwiczenia, ja codziennie chodzę biegać o 20.15 do 20.40 ![]() później ćwiczenia i na 22.00 już jestem po ćwiczeniach, Obyy pomogło ! zostało mi mało czasu bo 44 dni prawdopodobnie, ale i tak będę odchudzać się dalej;D aż do lipca ;* Trzymajmy się razem i wspierajmy !! ![]()
poczatek:67.3 kg,obecnie58,57,56,55,54,53,52,51,50 ![]() ![]() 11.3 kg za mną ![]() ![]() zostalo 6 kg do zrzucenia ![]() termin: czerwiec ![]() cel: zgrabne ładne nóżki ![]() ![]() ![]() ''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie'' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
Raczkowanie
|
Dobra to bilans jedzeniowy na dzis .. najpierw wooodaa.. a potem
I - pół białego sera + pół wieśniaka + warzywka II - mała kromka ciemnego chleba z plastrem sera + jogurt wiśniowy jogobelli III - mortadela czy jakkolwiek sie to pisze xd IV - 3 wafele ryżowe + danio waniliowe + pół drozdzowki z serem ;\ i woda caly dzionek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zyje_chwila bo ja wiem koło 100 - 150 kcal na 100 g chyba.. =) lovelytraces no ale mi bardziej chodziło o gre taka druzynowa.. zeby wszyscy biegali ![]()
Byle do czerwca ![]() Edytowane przez dulcita Czas edycji: 2011-04-20 o 16:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Rozeznanie
|
Witam Was kolejnego dnia !
![]() Widzę, że motywacji nie brakuje, bardzo dobrze, oby tak dalej ! ![]() Mnie pogoda, a także mniej spożytych kalorii pozytywnie nastawia do życia, daje tyle energii ! Dziękuję za wytłumaczenie skrótów @ i TŻ - z pozoru tajne szyfry, a okazują się tak banalne ![]() Powiedzcie coś więcej o tych ćwiczeniach abs, legs itp. ![]() PS Coś nasza inicjatorka Bella176 zamilkła ![]() Pozdrawiam !
![]() |
#133 |
Przyczajenie
|
Witam Was
![]() Dawno nie zaglądałam do Was. Musze nadrobić co piszecie. Teraz jest wolne od szkoły więc będe mieć czas. Musze sie zabrać za ćwiczenia. ![]() U mnie dietka tak sobie raz jest raz nie ma. A co ćwiczycie dziewczyny , ale w domu?
![]() |
#134 |
Raczkowanie
|
madzia6245 - a ja 166
![]() ![]() My_blue - są to 8 minutowe ćwiczenia , abs-brzuch, legs- nogi, buns-tyłek ![]() ![]() ddomis- ja ćwiczę w domu, 8minutówki, skłony, skręty, hula hop itp. Teraz się chyba za rower wezmę ![]()
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny zaczynam w Wami odchudzanie ![]() wga początkowa - 65 kg waga aktualna- 65 kg zaczynamy walczyć z naszym tłuszczykiem ![]() ![]() ![]()
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#137 |
Raczkowanie
|
nefrey - a ja 166
![]() ![]() to jesteśmy tego samego wzrostu ![]() hm, w ile czasu schudłaś 4 kg ? ![]() dasz radę, schudniesz na pewno do wakacji !! jeszcze dwa miesiące ;*
poczatek:67.3 kg,obecnie58,57,56,55,54,53,52,51,50 ![]() ![]() 11.3 kg za mną ![]() ![]() zostalo 6 kg do zrzucenia ![]() termin: czerwiec ![]() cel: zgrabne ładne nóżki ![]() ![]() ![]() ''Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie'' ![]() Edytowane przez madzia6245 Czas edycji: 2011-04-20 o 16:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Raczkowanie
|
W sumie zajęło mi to ok 6 tyg. Tyle, że miałam wzloty i upadki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#139 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() przepraszam, że piszę tak nieregularnie. Niestety do czwartku jestem w rozjazdach i nie mogę inaczej. Pięknie się dziewczyny trzymacie! Ja też na razie całkiem dobrze... no może oprócz lodów dzisiejszych..., ale były sorbetowe, więc może pokuta nie musi być za duża ![]() Od piątku obiecuję meldować się codziennie i zdawać raport. Od piątku także wprowadzam bieganie do ćwiczeń. Mam także do Was pytanie dotyczące jedzenia a dokładnie TOFU. Czy któraś z Was zajada się tym? jeśli tak to z czym to zajadacie ??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Rozeznanie
|
Ważniejsza jest regularność i trzymanie diety i postanowień, wpadaj do nas jak masz czas
![]()
![]() |
#141 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
to tak jak Ja . ale teraz też mam ogromną motywację i daję radę na razie, nie mogę się poddać ! UDA NAM SIĘ, UDA !! ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Raczkowanie
|
dziewczyny przepraszam was ale nie mam czasu pisac...
![]() ![]() ![]() ![]() Życze Wam powodzenia ![]()
![]() |
#143 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#144 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja dziś całkiem całkiem. BYŁAM na rowerze ![]() Moje dzisiejsze menu: 1 śniad :kawałek chleba z szynką i papryką+ owsianka z 1 szklanki mleka. 2 śniad: kanapka z szynką i papryką + jabłko+ kawa obiad: jajko sadzone . smażone na jednej łyżeczce oliwy + surówki 2 łyżki. kolacja: kawałek chleba + 3/4 serka wiejskiego+ pół pomidora+ cebula i szczypiorek ; D Sądzicie , że tak może być? Pomijając ten kawałek rano. ale to mam nadzieję , że spaliłam na rowerze po obiedzie i między kolacją. 6km około zrobiłam.
![]() |
![]() |
#145 |
Raczkowanie
|
można się jeszcze dołączyć ?
waga początkowa: 52,6 kg waga obecna: 51 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Gdzie stare posty? ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#147 |
Raczkowanie
|
Coś się potegowało z nimi
![]() chocolattemonster witaj ![]() Mówię wam dziewczyny, mam taką chcice na słodycze, że aż mnie skręca a jeszcze ciasta na święta już są i się uśmiechają. ZŁO WCIELONE! Niech mnie ktoś zbije. Dzisiaj wielkie sprzątanie, więc na rower mi się nie uda wyjść (może i dobrze, bo tyłek mnie od wczoraj boli barrrdzo). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Rozeznanie
|
zniknęły
![]() ![]() a już zaczęłam się przyzwyczajać do nowego wyglądu i nawet mi się podobał, teraz ten stary wydaje mi się taki ciężki, ble ja dzisiaj już po spinningu, potem może jeszcze pójde na rower ![]() jedzeniowo średnio, poki co przed spinningiem była parówka sojowa, a jak wrocilam do domu to zrobiłam owsianke z otrębami, truskawkami i jogurtem truskawkowym, nei mogłąm się powstrzymac ![]()
![]() |
#149 |
Rozeznanie
|
U mnie z dietką bardzo dobrze ! Przez jakiś czas nie mogłam się zalogować na wizażu, dlatego odzywam się dopiero teraz, ale ciągle trzymam za Was, za NAS
![]() ![]() A ja mam wręcz przeciwnie, ostatnio jakoś w ogóle nie ciągnie mnie do słodkiego, nawet nie ciągnie mnie do jedzenia ! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS : W związku z nadprogramowymi kg borykam się z celulitem i rozstępami na udach i łydkach, przez co nie wychodzę w krótkich spodenkach, a przecież lato się zbliża ... ![]()
![]() |
#150 |
Raczkowanie
|
u mnie dzisiaj bardzo dobrze, dieta, dieta, dieta
![]() wczoraj trochę się rozpuściłam, bo przed snem zjadłam kanapkę z ogórkiem;/ łeee. ale to był pierwszy i ostatni raz! . Nie mogłam się od rana zalogować do wizażu, więc dopieo piszę . miłego dnia ![]() no i życzenia świąteczne ![]() WESOŁYCH ŚWIĄT ! spokojnych, mile spędzonych w gronie rodziny i przyjaciół, zdrówka, szczęścia, i oczywiście trzymam kciuki za NAS ! mam nadzieję, że nie uda mi się zjeść ciasta, chociaż jednego kawałeczka trudno mi będzie sobię odmówić, ale może dam radę, a jak nie to trudno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.