|
|
#2431 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
dzięki ♥
loveyouamy, parala - ♥♥♥ marudzę za często, ale kto nie marudzi gdy odchodzi wszystko, gdy zostaje sam, kto wtedy chce milczeć tak naprawdę? umieramy co oddech, co przyspieszone bicie serca i rodzimy się by zniknąć. wyjątkowym zwą człowieka, który oprócz kochania nie ma sobie nic do zarzucenia. wiatr rozwiewał płatki róż, a na moście wirował piasek. słońce tańczyło niezdarnie po ich ciałach, było spokojnie, nie potrzebne były słowa. gdy potrafisz z kimś mówić powinieneś też potrafić z kimś milczeć. gdy kogoś kochasz powinieneś także wiedzieć kiedy trzeba odejść... mylę się kilka razy za dużo. a na ich ramionach widniały znamiona czasu, wspomnień i emocji, ich łopatki przepełnione słowami niedotrzymanymi, czynami niepotrzebnie wybaczonymi. często drżę nie koniecznie z zimna.
|
#2432 |
|
Raczkowanie
|
Od przyjaźni do miłości jeden krok, szkoda że z powrotem to nie tyle samo
Serce kobiety jest jak kwiat, trzeba cierpliwości aby on zakwitła, i nie wolno zapominać aby o niego dbać, by nie usechł Wiosna-idealny czas na miłość -i znów z nim piszesz! -a skąd ty to wiesz mamo? -cały czas uśmiechasz się do monitora Dlaczego baletnica w pozytywce tańczy sama? |
|
|
|
#2433 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy nie sądziłam, że przyjdzie taka wiosna kiedy nie będę mogła zdecydować się na miłość. 7 obrotów w lewo, 5 w prawo, odkładam łyżeczkę i z kocimi oczami podnoszę filiżankę, jedno uderzenie dzwonu, drugie... za czwartym poprawiam serwetkę, ciche siorbnięcie i kawa rozszerza Ci źrenice, masz mój numer, zadzwonisz kiedy zapomnę. zgubiłeś mnie gdzieś po drodze, wsród imion na A, chociaż tam nie pasuję. tak mało we mnie tego co mają one, najmniej Ciebie, bo współgracie imionami, a ja mogę biec do Ciebie przez pół alfabetu...
|
#2434 |
|
Zadomowienie
|
polałabym się wodą ale nikt nie chce
kocham was dziobki <3. 3martyna3 & caroline 060 - tęskniłam ____ Butterfly Well you float on by Oh, kiss me with your eyelashes tonight Or Eskimo your nose real close to mine Motylu Ty szybujesz Oh, pocałuj mnie swoimi rzęsami dziś w nocy Albo przyłóż swój nos naprawdę blisko do mojego Let's just fall in love again Zakochajmy się w sobie jeszcze raz Someday I'll wish upon a star Wake up where the clouds are far behind me.... Where trouble melts like lemon drops Któregoś dnia zapragnę ponad gwiazdami, obudzić się, gdzie chmury będą daleko za mną Gdzie problemy rozpływają się jak cytrynowe krople High above the chimney tops thats where you'll find me oh Wysoko ponad kominami, tam mnie znajdziesz I see friends shaking hands Saying, "How do you do?" They're really saying, I...I love you Widzę przyjaciół ściskających sobie dłonie Mówią : Jak się masz? Oni tak naprawdę mówią Kocham Cię ! I'm your pole and all you're wearing is your shoes Jestem twoją rurą gogo a wszystko co masz na sobie to buty. You've got everything you need, especially me Masz wszystko czego potrzebujesz, zwłaszcza mnie I'm sipping coffee at a quarter to two Awake and I'm dailing and my mind's running to you No wonder I'm a one man woman He keeps my heart in a jar on the nightstand Sączę kawę za kwadrans druga Obudzona,wybieram numer telefonu, a mój umysł kieruje się w twoją stronę, Nic dziwnego, jestem kobietą jednego mężczyzny. On trzyma moje serce w słoiku na nocnym stoliku. |
|
|
|
#2435 |
|
Wtajemniczenie
|
ciiri cieszę się ogromnie, że jesteś;* - oprócz bycia tutaj chodziło mi także o wasz talent. 'ostatnio' zauważyłam, że wątek to już nie to samo co kiedyś (wcześniej byłam jako Christerine), a talenciary jakie w starszych częściach czy na początku tej były tutaj teraz nie dają znaku życia..
Pieprz ich. Kompletnie. Nie potrzebujesz ich. Jesteś najfajniejszą laską na tej półkuli. Pieprz ich. Pieprz ich. Pieprz ich. Poważnie. Nie możesz pozwolić, żeby takie dupki rządziły twoim życiem. Edytowane przez krysztalik Czas edycji: 2011-04-25 o 13:47 |
|
|
|
#2436 |
|
Rozeznanie
|
ona otwiera okno na oścież podczas deszczu, a tanie wino pije prosto z butelki. rano biega boso po trawie bo uwielbia dotyk rosy na stopach. zasypia podczas kąpieli i uwielbia palić papierosy podczas malowania paznokci. jest wyjątkowa. niepowtarzalna. a nikt nie jest w stanie tego zwyczajnie, docenić. kiedyś Ci opowiem, jak puste były wieczory bez Ciebie, gdy za towarzystwo robiła muzyka, herbata, koc i twoje zdjęcia, powiem Ci, jak smakowały moje łzy i tęsknota, której nie dało sie opisać słowami, że nawet pomarańcze traciły smak. moment, kiedy dostrzegasz, że zależy Ci na kimś, stanowczo za bardzo, jest momentem kulminacyjnym. zaczynasz, wtedy rozumieć, że musisz odejść od osoby, której potrzebujesz, aby uniknąć późniejszych rozczarowań. odchodzimy, pomimo własnych przekonań. naprzeciw własnym uczuciom. odchodzimy ze strachu, przed rozczarowaniem. siedząc na moim ulubionym fotelu, macham nogami jak kilkuletnie dziecko i ze słuchawkami w uszach, żuję moją ulubioną gumę balonową. uwielbiam ten stan. stan, kiedy wiem, że mogę sobie pozwolić na obojętność w stosunku do mojego przeznaczenia. stan, kiedy wiem, że nie muszę walczyć z losem, aby wyszarpać mu szczęście. jej nawet czekolada nie pomogła .
zbierała łzy do kubka w serduszka . Jeśli zdołam, kiedyś policzę wszystkie wylane z Twojej winy łzy. rachunek wyślę Ci pocztą. Dzięki Tobie nawet kubek z herbatą ma taki słodki uśmiech. Pamiętam te dni gdy moje usta wysychały przez brak balsamu zwanego Twoimi wargami. Byłeś jak sen. Ja musiałam się urodzić budzikiem. Ona miała takie jedno głupie hobby - miłość. -jaki rachunek? -no ten za 542 kłamstwa i 34 zdrady i 678 dni u twojego boku (+22% vatt)
|
#2437 |
|
Rozeznanie
|
skraj załamania nerwowego. A oni? Zupełnie nie widzą, że stoję nad przepaścią. Bez Ciebie tracę zmysły. Ale ty to wiesz, przecież. Bałagan w myślach, nieporządek w uczuciach. Przestałam wiedzieć czego chcę. Moglibyśmy powiedzieć co naprawdę czujemy, ale nasz gatunek jest cholernie tchórzliwy. - a znasz takie uczucie gdy serce przyśpiesza, trzęsiesz się,
nie możesz złapać oddechu, a oczy powoli zalewają się łzami? - uczucie gdy widzisz osobę, którą kochasz, a nie możesz z nią być. - dokładnie.
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
♥
_mandarynka - ja też tęskniłam myszko. ;* _________________ 'Widzisz, nawet łokieć swój kocham, bo raz był Twoją własnością..' 'Chcesz, więc piszę, ale - co na to poradzisz? Pewnie, że chciałabym przyjść do Ciebie albo żebyś Ty przyszedł. Chcę nic nie mówić, chcę słuchać. Chcę choć na chwilę pozbyć się tego wielkiego niepokoju, który jest gorszy niż choroba, który jest chorobą. Nic nie wiem - nawet, czemu mi źle. Nawet - czy będzie lepiej. Jeśli znów nie będziesz pisał przez miesiąc, pewnie umrę, bo nie można tak ciągle czekać.' Tęsknota we mnie siedzi.. Jak drucik z miedzi się żarzy, rzęsy mi parzy. Niech moje serce nie istnieje. Niech odpocznie. Niech ucichnie. Na dzisiaj. Niech będzie tylko smugą wydychanego powietrza. Patrzyli na siebie przez wirtualną szybę, pieścili się nierzeczywistym dotykiem. '(...) bo widzisz, ja nie mogę, ja nie potrafię w ciągu jednego dnia przyjąć do siebie tyle szczęścia. Nie mam w sobie tyle miejsca.' Za każdym razem, kiedy patrzyła w lustro, zastanawiała się, czy widniejące w nim odbicie było nadal nią. Nie poznawała go.. A może ono nie poznawało jej? 'Czy Ty nie widzisz tej złości, jaką noszę w oczach?' ♥
żeby przestań kochać.. D. ♥ Pamiętam. [*] Edytowane przez 3martyna3 Czas edycji: 2011-04-25 o 15:21 |
|
|
|
#2439 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
*
poniedziałek (za)lany łzami. nie, dziś nie płaczę z tęsknoty nie z okazji beznadziejnej miłości. dziś przecież lany poniedziałek. 'musimy porozmawiać' i co najmniej jedno serce zamiera. jestem za dobra na drugie miejsce, za dobra na bycie jedynie opcją.
|
|
#2440 |
|
Wtajemniczenie
|
love dziubki ;**
Czy każde serce musi kochać? Czy trzeba czuć ból gdy miłości nie ma? Zostaw mi jeden szept, co w uszach będzie grał. Twoje 'kochanie' uwielbiam na zawsze.
|
#2441 | |
|
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
" Nie mogę zasnąć, gdy księżyc swoim blaskiem razi mnie w zapłakane oczy Usłysz jak krzyczy Jej serce. Podejdź do niej. Widzisz, Ona cierpi- zakochała się bez granic Pozbierała ich wspólne wspomnienia, słowa, milczenia, półgesty, obietnice, sentymenty, prośby, uśmiechy, imitacje namiętności i upchała do dużej torby. Z trudem chwyciła i zmęczona ciężarem wlokła po ziemi naładowany worek, a gdy dotarła na miejsce rzuciła go z wielkim rozmachem na przyczepę ciężarówki wywożącej śmieci Tracimy zasięg. Kochanie to koniec Stan obojętności uaktywniony Miała zawsze w zwyczaju krzyczeć za cicho, płakać za głośno. oszukiwać z wielką siłą, a ranic miliony razy mocniej "
|
|
#2442 |
|
Zadomowienie
|
***** to tak jakby dobrowolnie zrezygnować z linii lotniczych i pójść trudną drogą górską, pełną kamieni i wykrotów, i choć na usta ciśnie się pytanie, czy nie jest to czasem utrudnianie sobie życia, niestety nic innego zrobić nie można.. ***** mówią, że czas to pieniądz, w imię pogoni za pieniądzem nie będą tolerowanie postoje. w karuzeli aktywności człowiek prześciga samego siebie. zapomina, ze życie ludzkie to ciągłe oczekiwanie. zatrzymaj się na chwilkę i pomyśl, po co żyjesz.. ***** czekać oznacza cierpieć,a zarazem mieć cierpliwość. inaczej mówiąc, nie próbować iść szybciej niż potrafią nogi.. *****
'Gdy spodziewasz się najgorszego, otrzymujesz w końcu coś, co nie jest takie złe.' ____Edytowane przez Sharmila Czas edycji: 2011-04-25 o 19:21 |
|
|
|
#2443 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chcę żebyś od razu za mną szalał.
Zakochuj się powoli, Upajaj się każdym zalotnym spojrzeniem I ruchem pełnym kokieterii. Mówiąc, że mnie nienawidzi wzrok Jego wypełniony pożądaniem. Eh, to męskie ego. Weź mnie za rękę i prowadź mnie jak małą dziewczynkę, która udaje zagubioną byś tylko przy Niej był. To jest nasz świat, nasz dom, te cztery ściany, To nasze błędy, i my się z Nimi uporami, To tylko nasza miłość, I to jej moc wszystko zwycięży. Lepiej nie pytaj czy żałuję, że pozwoliłam Ci się do mnie zbliżyć. Spadałam jak jesienny kolorowy liść z dębu, Już prawie upadłam gdy złapały mnie dłonie zwykłego gówniarza, Który podziwiał mnie przez chwilę by później bez skrupułów wyrzucić. Zawsze myślała, że pewnego ciepłego poranka przyjdzie mężczyzna Jej marzeń, Po prostu zapuka do Jej drzwi i zostanie z nią na zawsze. Zawsze gdy myślała, że już będzie szczęśliwa ktoś wbijał Jej nóż w kręgosłup. Nie martw się, już mam kilka noży między łopatkami, Jeden mniej czy więcej nie zrobi różnicy! Nie płacz- Mówiła sobie, Ale mówiła sobie wiele różnych rzeczy, Tak jak tą, że już go nie kocha. Bądźmy, po prostu.
|
|
#2444 |
|
Zadomowienie
|
3martyna3 & Sharmila - zachwycacie mnie <3.
___ Close your eyes and hope to see mine Zamknij swoje oczy i miej nadzieje ujrzeć moje All I want to share with you is all my love, its all I really care to do. Miłość jest tym wszystkim czym chcę się z tobą dzielić, naprawdę tego chcę. Champion the idea of one love Mistrzowski pomysł jednej miłości What to give the boy who has everything All i want for christmas you Here's my list I checked it twice Wasn't good, wasn't bad I was naughty and nice. Had my eye on you all year long And now i know fo sho I wouldn't even have to try you on No need for gift return. Co podarować chłopakowi który ma wszystko? Wszystkim czego pragnę na gwiazdkę jesteś Ty Tu jest moja lista Sprawdziłam ją dwa razy Nie byłam dobra, nie byłam zła Byłam niegrzeczna i miła. Przez cały rok miałam na Ciebie oko I wiem na pewno Nie musiałabym nawet Cię wypróbowywać Nie oddałabym prezentu. And what a beautiful mess this is It's like picking up trash in dresses I co to za piękny bałagan, to jak wybieranie tandety wśród ubrań. There's no shame in being crazy, Depending on how you take these Words I'm paraphrasing this relationship we're staging To nie wstyd - być szalonym. To zależy od tego, jak przyjmujesz słowa. Parafrazuję ten związek, który przedstawiamy. times they turn, and hearts disfigure But that's no concern when we're wounded together And we tore our dresses, and stained our shirts But it's nice today, oh the wait was so worth it. Czasy się zmienią, serca zniekształcą. Ale nie ma problemu, kiedy razem jesteśmy ranni. Rozdzieramy swoje ubrania, plamimy nasze koszulki. Ale to miły dzień, oh czekanie było tego warte. I know love, 'Cause I've flown above znam miłość, jestem ponad nią |
|
|
|
#2445 |
|
Przyczajenie
|
Wiesz, że gdy już wszystko przeminie ja nadal będę.
Pomimo to wybierzesz wszystko. Przekonuj mnie, gdy będę miała wątpliwości.
|
|
#2446 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze myślałam, że jestem silna.
Że gdy nadejdzie nieunikniona chwila rozstania popatrzę w te oczy i powiem, że wszystko będzie dobrze, bo przecież nie mogłeś być tak ważny. Układałam sobie w głowie scenariusze tej chwili, i w każdym z nich nie uroniłam żadnej łzy. W rzeczywistości postąpiłam inaczej. Nie wiedziałam co powiedzieć, bo moje serce nie dopuszczało do siebie myśli, że tak zaboli Jego odejście. To serce nie chciało cierpieć. Okazałeś się być kimś ważnym, ba, najważniejszym. A łzy, których nie miało być mimowolnie popłynęły Z oczu, których zeszklonych nigdy nie chciałeś zobaczyć. Do dziś zastanawiam się co czułeś patrząc w oczy we łzach rozpływających się. Nie wbiłeś noża w plecy. Ty jedynie wbijałeś malutkie igiełki do serca. Tak powoli bym każdym nerwem swojego ciała poczuła Toja władzę nade mną.
|
#2447 |
|
Przyczajenie
|
mianownik : chłopak. dopełniacz : chłopaka. celownik : chłopakowi. biernik : chłopaka . narzędnik : ( z ) chłopakiem. miejscownik : ( o ) chłopaku. wołacz : O Ty ✂✂✂any , ✂✂✂✂✂✂✂ony s✂✂✂✂ielu bez mózgu !
nie boję się wilka, tabletek, śmierci, czterdziestu rodzajów pustej ciemności. boję się przywyknąć. mozesz-odejsc-wymazac-mnie-z-pamieci-ja-tez-zapomne-bo-nawet-wtedy-gdy-ciebie-przy-mnie-nie-bedzie-bede-mogla-przezyc-jeszcze-sto-tysiecy-innych-pieknych-chwil-ot-tak-bez-ciebie catch me. feel me. love me. kiss me. hug me. fuck me. lick me. fool me. suck me. free me. lose me. kill me. rescue me. hate me. marry me. bury me. need me. fear me. live me. thank me. Doskonale wiedziała, że nic z tego nie będzie, ale i tak wykorzystywała każdą możliwą sytuację, w której mogła się znaleźć obok niego. i mimo tego, że mnie olałeś ja jak głupia ciągle cie kocham.Po prostu mnie zabij. Będziesz miał z tego satysfakcję . ? J e s t e m - jedni mnie za to kochają, drudzy nienawidzą. rozpamiętując to co było, możesz stracić to co się rodzi. s✂✂✂✂✂✂✂iłeś coś, czego czasem lepiej nie naprawiać, bo zagojone rany można łatwo rozdrapać. Bo ty wiesz, że bawiłam się facetami, że zdradzałam, olewałam. Ale zrozum, z Tobą jest inaczej, kumpel to kumpel. Przeszłości nie cofnę, ale powtarzać jej nie mam zamiaru. On był matematykiem, a ona była nieobliczalna.. radość w jej oczach doprowadzała do szału tych, którzy czekali aż podwinie jej się noga. .musisz być kimś wyjątkowym, bo udało Ci się zdobyć moje serce wystarczy, że ulegniesz i już go nie ma. tacy są mężczyźni. Gdybym miała taką okazje żeby wziąć tylko jedna Twoją rzecz, wzięłabym serce. mam niezdrowy zwyczaj oddalania się od ludzi, tylko po to, żeby sprawdzić czy będą mnie gonić. Koncentruj się bardziej na własnym charakterze niż na własnej reputacji, ponieważ charakter stanowi o tym, kim naprawdę jesteś, a reputacja to jedynie to kim jesteś w oczach innych ludzi. Jesteś zupełnie inny niż wszyscy coś w Tobie drzemie wyjątkowego co Mnie hipnotyzuje, jesteś jak najlepszy seans filmowy mogę cię słuchać i oglądać godzinami zawsze coś nowego w Tobie odkrywać. a kiedyś, w niedalekiej przyszłości, wydam własną książkę, o naszej miłości. i tak, 'wkleję' tam kilka kartek z mojego pamiętnika. sprzeda się jako bestseller, zobaczysz. ludzie czytający ją dowiedzą się, jak ogromnie można za kimś tęsknić, robić wszystko, by próbować zatrzymać ukochaną osobę. napiszę tam również, jak czuję się dziewczyna, która zakochała się tak niesamowicie, że mogłaby zabić, ile wieczorów, nocy spędziła nieustannie patrząc się w telefon, czekając na jakąkolwiek wiadomość, znak życia od Ciebie. i przeczytają również o tym, jak można kogoś jednocześnie nienawidzić, ale i ogromnie kochać, jak jedna, wielka miłość, może zniszczyć nam całe życie. mam nadzieję, że Ty również ją przeczytasz, i pomyślisz wtedy o mnie. |
|
|
|
#2448 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję wypić drinka, ściągnąć bucha,
zrobić makijaż, założyć sukienkę. odejść. a co, jeśli w piekle zabraknie miejsc? ‘when you’re too in love to let it go’ /gdy jesteś zbyt zakochany, by odpuścić
|
|
#2449 |
|
Zadomowienie
|
nie ja wcale nie nabijam !
to wy się tak mało udzielacie ![]() Drift & Martusssia ____ How are you going to face the summer, With the pain you only friend? Jak zamierzasz zmierzyć się z latem, Z bólem jako jedynym przyjacielem? I'm only a girl in a story Just a hallucinatory Trippin' on nothing there is Living in the wilderness Jestem tylko dziewczyną w opowieści Po prostu halucynogenem Potykającym się o nic Żyjącym w dzikości Well every kiss, every hug is so light on that touch, delicate like a snowflake Well I can taste, I can taste, I can taste, I can taste you all over my face Każdy pocałunek, każde przytulenie jest tak lekkie w tym dotyku, delikatne jak płatek śniegu. Mogę poczuć Cię, poczuć Cię, poczuć Cię na całej mojej twarzy. we can keep chilling like ice cream filling moglibyśmy schłodzić się jak lody |
|
|
|
#2450 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję
Wiesz co on ma czego nie masz Ty? Gdy zamykam oczy widzę jego, nie Ciebie. Sypiam z uśmiechem na ustach, Ale nigdy się nie dowiesz gdzie dryfuję myślami Jeśli zechcę mogę spacerować w przestworzach, A Ty i tak się o tym nie dowiesz. Postaraj się by moje myśli krążyły wokół Ciebie Spraw bym była Twoja, nim ucieknę. Noce bez snu Malowanie snów uczuciami Łagodny ruch ciał Cienie na ścianie A gdy budził się dzień Łyk kawy wystarczał I Ty trzymający mnie w ramionach Gdy przychodził sen za oknem budził się dzień. Trzymał mnie za rękę, a ja nie pytałam dlaczego. Wystarczyło mi to, że był. Tu, teraz, ze mną. Skoro świat jest do góry nogami to może i kłamstwo jest prawdą. Nie sądzisz, że to co nas łączy to coś więcej niż przyjaźń? Potrafię zobaczyć w twoich oczach miłość. To Twój śmiech slyszę, gdy zamykam oczy. Czy to nie więcej niż przyjaźń?
|
|
#2451 |
|
Zakorzenienie
|
" czasami mam ochotę iść, nie patrzeć za siebie
nie wracać, nie czuć nic i nic nie widzieć dwa ciała połączone rękoma dwie dusze połączone sercem dwa umysły, które bez siebie funkcjonować nie potrafią intuicja podpowiada, że pakuję się w kłopoty... maski zakrywają jedynie rysy twarzy potrzeba o wiele więcej by zakryć zamiary serca wiem, że mnie skrzywdzisz mimo to, nie potrafię ci odmówić spełnienie marzeń... i nagle nie wiemy, co robić dalej nie ryzykujesz, nie żyjesz witaj, przygodo! "
|
|
#2452 |
|
Raczkowanie
|
umbrelaa - dziekuje
![]() -------------- ej chłopcze, weź wróć.
daj rękę. czujesz jak bije ? 'Krztusiła się jego powietrzem, widocznie nadmiar szczęścia też może zabić.' masz oczy, którym ufam. 'kłamco, zdrajco i chamie - kocham cię.' 'I nadszedl dzien a po dniu nadeszla noc ... A po nocy nadeszla sesja i żywi pozazdroscili umarlym ...' 'fuck distance, be here now. with me pieprz odległość, bądź tu teraz. ze mną' 'bądź sobą, każdy inny jest zajęty' ![]() '- Ja mam jeszcze czas żeby dorosnąć (...) - Babciu przecież Ty masz już 69 lat. ' 'Miłość autorem, któremu brakuje słów.' 'obserwuj świat przez ramię. bądź zawsze o krok do przodu.' 'Tylko w jego objęciach mogą oddychać swobodnie.' 'Miłości trudne są piękne, choć wspomnień o nich nie przedstawisz swoim dzieciom.' dobrze, że w pokoju zostawiłeś trochę swojego zapachu |
|
|
|
#2453 |
|
Raczkowanie
|
Ile musisz mieć by podziękować za to Bogu?
Bóg podsuwa Nam pod nos ludzi dla których jesteśmy jedynie owadami na idealnej szybie ich życia. -Kim jest tak kobieta?- zapytasz za kilka lat nie mając pojęcia, że to ją kiedyś całowałeś i kochałeś. Bała się, że Jego 'żegnaj' kiedyś będzie ostatnim. Wiec odejdź. Jeśli tego pragnie każdy centymetr Twojego ciała, idź. Jeśli nie jestem już obecna w Twoich myślach, sercu, idź. Jeśli nie kochasz, idź. Jeśli pokochasz znów, wróć.
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
cześć, jestem Ruda, mam nadzieję, że mnie przyjmiecie
![]() tęskno, za niektórymi... dajesz mi to okropne poczucie lęku,
że więcej nie będę mogła poczuć mojego, wymarzonego ciepła, nic więcej... stygnę Ci w dłoniach, zrób jakiś krok, bym nie wygasła Ci na zawsze "Nie zawiodła nigdy mnie przyjaciółka ma - Nerwica " "Nie śpię, czuwam, na palcach podchodzę do okna" gdybym miłości nie miała, byłabym nikim " Nie musisz kochać mojego głosu, moich włosów czy moich ubrań, nie zmienię tego nigdy dla Ciebie. zostanę taka sama, ponieważ lubię to, ponieważ kocham to "
|
|
#2456 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
znowu rano weszłam na gadu równocześnie z Tobą. znowu na dzień dobry uderzył mnie Twój opis, o Niej... Życie ,raz pod górkę ,raz z górki .Czasem ciężkie ,ale zarówno tak łatwe.Z jednego kąta okropne,a z drugiego tak bardzo piękne... -i kupie sobie skarbonkę z napisem : 'zbieram na szczęście' mam zasady, które łamie i maniery, które olewam. nocy nie przesypiam, ludzi traktuję z góry. poza tym jestem wiecznie zbulwersowana i pretensjonalna !
![]()
|
#2457 |
|
Raczkowanie
|
Dzwięk twojego imienia nie robi już na mnie wrazenia
A gdy znajdę kapselek z napisem: Kocham Cię ofiaruje go Tobie <3 |
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
♥
_mandarynka - a ja Ci chętnie pomogę. ;* ______________ 'Uśmiechała się na wspomnienie dotyku jego dłoni, którego nigdy nie było jej za mało..' Nie mogła zasnąć.. Może nawet nie chciała. Bała się, że sen nie nadejdzie. Jeszcze kilkanaście dni temu cieszyłaby się ze swojej bezsenności, a teraz ponownie zaczynała pisać listy podczas tych długich nocy właśnie.. Miała nadzieję, że może one poskładają jej potłuczoną duszę i obudzą uśpione motyle. Przed oczami malowały się piękne obrazy tęsknoty, jeśli w ogóle mogły być piękne. Najwidoczniej lubiła tęsknić.. Za chwilami ulotności i wzruszeń, które jej się przytrafiały. Z tęsknotą było jej do twarzy.. Prawie tak dobrze, jak ze smutkiem.. Otuliła się ciepłym swetrem, który przesiąkł zapachem jaśminu z szafy. Otuliła nim włosy i lekko chłodne dłonie. Otuliła nim nowo narodzoną nadzieję, która powoli zaczynała samodzielnie oddychać. Była nieposłuszna, wybiegała w przeszłości, stawała się coraz silniejsza i nie pozwalała jej zwolnić. Kazała biec. Chwytała za prawą dłoń. Nie puszczała. Razem wędrowały ścieżkami w przyszłość, która zachwycała coraz bardziej.. 'Tak bardzo chciałaby się zachwycić, zachłysnąć, znaleźć coś, co wypełniłoby ją od stóp do głów i po koniuszki włosów. Coś, czego mogłaby napchać sobie w kieszenie i dosypywać do herbaty. Chciałaby posiadać na własność szklaną kulkę, którą mogłaby delikatnie obracać w palcach, a ona mieniłaby się tysiącem barw w słońcu. Potrzebowała ciepła filiżanki, dłoni albo kociego futra. Potrzebowała miękkości słów i ostrego zapachu farby. Potrzebowała małych fragmentów, drobnych przyjemności i magicznego kleju, dzięki któremu to wszystko zamieniłoby się w całość..' Przestań się łudzić naiwna, przestań! Który to już raz sobie obiecujesz? Zacznij wreszcie działać, otwórz oczy, oddychaj! 'Kolekcjonerzy snów chodzą ciasnymi uliczkami. W dłoniach mają siatki na motyle, dłonie wypełniają snami..' ♥
|
|
#2459 |
|
Rozeznanie
|
dawno mnie chyba nie było.. ale jesteście świetne
nasz koniec miałeś zaplanowany od samego początku.
znów czuję, że to co robię jest głupie, że czekają mnie łzy i nieprzespane noce. znów się zakochałam. byliśmy do siebie przywiązani jak nikt inny, ale chyba za słabo zawiązałeś kokardkę, że przy pierwszym pociągnięciu za sznurek się rozwiązała. tysiące wiadomości sms, wypchane po brzegi archiwum gadu, a w szkole nawet 'cześć' nie ma.. czuła przeszywający ból w okolicy lewej strony klatki piersiowej. wiedziała, co ją czeka. zawsze kiedy czuła, że nie ma go obok niej piła kakao. dziś czuła się dwa razy gorzej - zabrakło kakao. kochała go. tak po prostu. od początku do końca. kochała. |
|
|
|
#2460 |
|
Rozeznanie
|
Przedstawienie musi trwać. Takie jest prawo w tym zawodzie. Wszystko się może walić, serce ci pęka, a ty pudrujesz twarz, uśmiechasz się i grasz dalej.
Przytknął swoje wargi do mojego ucha, jego zimny oddech łaskotał " Wolę brunetki". Lizaki zamieniły się na papierosy, praca domowa umarła śmiercią naturalną, a telefony są używane w klasie. cola zamieniła się w wódkę, a rowery w samochody. pamiętasz, kiedy zabezpieczać się znaczyło włożyć na głowę plastikowy hełm? kiedy najgorsza rzecz, którą mogłaś usłyszeć od chłopaka to że jesteś głupia. kiedy ramiona taty były najwyższym miejscem na ziemi, a mama była największym bohaterem. twoimi największymi wrogami było twoje rodzeństwo. kiedy w wyścigach chodziło tylko o to kto pobiegnie najszybciej. kiedy wojna oznaczała tylko grę karcianą. jedynymi narkotykami było lekarstwo na kaszel, a zioło oznaczało pietruszkę, którą mama wrzucała do zupy? najgorszy ból jaki czułeś to pieczenie zdartych kolan i łokci i kiedy pożegnania oznaczały tylko do zobaczenia jutro. Miałam myśli spokojne, lecz ktoś wywołał w nich wojnę... Najlepsze rzeczy w życiu są niewidoczne , dlatego zamykamy oczy kiedy całujemy , płaczemy i marzymy . nigdy nie czułam się taka piękna, taka wyjątkowa. W tamten wieczór wszystko było pierwsze: pierwszy spacer, pierwszy prawdziwy splot dłoni, pierwszy nieśmiały pocałunek, pierwsze wyznania. Łzy paliły ją w oczach, ale w umyśle płynęła tylko jedna myśl.. Zdobędzie go, choćby miało ją to zabić. Choćby to miało zabić ich oboje. Zdobędzie go. Wytrzymam tydzień bez telefonu, z dwoma tygodniami bez słodyczy też dałabym sobie radę, ale 3 dni bez Ciebie to nie lada wyczyn. Już nigdy nie zobaczy blasku słońca, nie poczuje dotyku wiatru.. Boże skoro nie mogę być z Nim, spraw chociaż żeby każda minuta mojego cierpienia w magiczny sposób przemieniała się w minutę szczęścia dla Niego... Jadę autobusem, słuchawki na swoim stałym miejscu, muzyka w uszach dudni, a ja ogarniam wzrokiem świat znajdujący się za tą brudną szybą, szukam w Nim Ciebie. -tęsknisz za nim? -nie, po prostu lubię patrzeć przez okno..
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

dziękuję