|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VIII
Cytat:
Studia - niczego chyba więcej dodawać nie trzeba, Dianulaa bardzo trafnie to ujęła. Nikt nie twierdzi, że studia są rzeczą niezbędną do życia, ale w dużym stopniu ułatwiają znalezienie pracy, tak myślę. I przepraszam, ale mąż/dzieci to tylko wymówka, czy Twój TŻ nie zrozumie tego, że jego żona chce się kształcić, że chce coś zrobić dla siebie? Powinien Cię wręcz w tym wspierać. No i mieszkacie razem, to ułatwia wspólne spędzanie czasu pomimo innych zajęć. I powiem Ci, że studia wcale tyle czasu nie zajmują - w ciągu semestru nie jest źle, przed sesją dopiero gorzej, ale to nie trwa długo. Czy zamierzasz iść do pracy, niezależnie od tego, czy pójdziesz na studia, czy nie? Przepraszam, ale czy odpowiada Ci taki układ, kiedy musisz prosić męża o pieniądze na wszystko? Podkreślasz ciągle, że być żoną, to już nie to, co panną i uważasz, że nie możesz się realizować, bo musisz siedzieć w domu, gotować, sprzątać, prać i przewijać dzieci. A - jeśli chodzi o dzieci - zasłaniasz się nimi strasznie, a jeszcze ich nawet nie posiadasz. I od Ciebie tylko zależy, czy najpierw pójdziesz na studia/do pracy, czy od razu po ślubie będziesz je mieć. Nikt Cię nie będzie zmuszał. Tyle, bo czuję, że się tylko powtarzam, Dziewczyny już napisały co trzeba. I nie obrażaj się na nas, każda chce dobrze dla Ciebie i jak najlepiej Ci życzy... Różnice w poglądach będą zawsze istnieć, co nie znaczy, że masz odejść z wątku tylko z tego powodu, że 10 osób ma inne zdanie niż Ty. Edytowane przez Shadii Czas edycji: 2011-04-26 o 00:08 |
|
|
|
|
#1412 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Kalpano, prosze przeczytaj poprzednie posty na temat opini dziewczyn na Twoj temat, Twojego zycia i studiowania i zastanow sie, czy masz racje. Zastanow sie milion razy x3, zanim Ty kogos osadzisz i nie dziw sie, ze jestes tak osadzana. Przestan uogolniac, dziewczyny tego nie robily, nalezy im sie to samo.
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3991 Cytat:
poczytaj sama siebie, poczytaj i zastanow sie czy taka chcesz miec przyszlosc i czy napewno warto teraz poswiecic sie dla dzieci, ze czas spedzony z mezem jest wazniejszy, od wazszego dogodnego zycia (nie oklamuj sie, jakie im terz stworzysz perspekwtywy na zycie? no ok, nawet za te 2lata) https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3989 Cytat:
Cytat:
wszystko Ci sie podoba, wszystko jest fajne, ale wszedzie jest jakie ALE. widzisz to? jestes tak rozbiezna, niezdecydowana osoba, dlaczego? nie dziwne, ze nie chcesz isc na studia skoro nie wiesz co Ty tak naprawde chcesz. Czy na turystyke zwiazana z Twoim zawodem trzeba zdawac rozszerzona matme? Czy na kosmetologie rowniez? a moze to jest biologia, z ktorej jest lepsza niz z tej matmy? a moze, moze... nie pojde, bo tu mi za daleko, tu za malo czasu na dom, ale ja tego nie pogodze, ale ja nie mam pieniedzy... wiesz, ja tez pracuje od 15roku zycia i tylko weekendami, zaczelam juz w ostatniej klasie gimnazjum, wiec nauke mialam przez 5dni w tygodniu. i to byla praca na moje ubrania, wypady na miasto, dodatkowe jedzenie na miescie, kosmetyki, jeszcze odlozylam z tego 12tys. na auto, ktore sobie wreszcie kupilam i jestem w Twoim wieku. I tez mam TZta z ktorym jestem 5lat i jakos znajdowallam czas dla niego, mimo ze razem nie mieszkamy i dzieli nas 17km, z jednego konca miasta na drugi, ponad 1h autobusem w jedna strone. i przezylam, moj TZ wiec jest dumny, ze ma tak zaradna dziewczyne i ze wtym wieku tyle osiagnelam i przymierzam sie do wyprowadzenia z domu, bez pomocy rodzicow. okej, a teraz kwestia Twoich kosmetykow: Cytat:
lista sluzy do tego, ze juz jestes zdecydowana i kupujesz cos na co oszczedzasz i jest WAZNE i POTRZEBNE. nie ma miejsca na 2 fluidy, bo moze ktorys mi podpasuje, idziesz, testujesz w sklepie i masz. po drugie, zagleb sie w podstawowe zasady juz tego makijazu... masz jakas kolorowke to cwicz nia i zauwaz co jest dla Ciebie a co nie, nie kupuj nastepnego, najpierw naucz sie tym obslugiwac i problem zniknie. My nie jestesmy tutaj od uczenia Cie tego. My jestesmy aby Ci pomoc w bledzie, doradzic kolor, ale nie win nas, ze Tobie cos nie pasuje, a nam tak. nie myl ruchomej powieki z linia wodna, i nie obrazaj tutaj sie na Buahhot, ktora dobrze mowi, radzi i pomaga, a Ty masz kolejny raz do nas pretensje, wiesz jak to wyglada? jak Twoje marudzenie z opalaniem: Cytat:
Zacznij myslec jak zyc, tak aby Tobie bylo najlepiej. Nie badz tak wrazliwa, kazdy zmierza sie z krytyka, takie zycie. Postaraj sie, wiedziec czego naprawde tak pragniesz i co tak potrzebujesz w glebi serca do szczescia i pewnosci stabilizacji... sama najlepiej wiesz jak wszystko jest kruche, mialas rodzicow przez tyle lat przy sobie, bylas ich owocem milosci, a teraz jak jest? kazdy sie zmienia, ze poznalas TZta kochajace i zaznalas milosci i chcesz stworzyc ja dla swoich dzieci, zastanow sie jak to zrobic, aby nie popelnic bledow rodzicow. Nie osadzam Cie, ze taka jestes, po prostu nie badz taka jak ona w przyszlosci, sama zreszta wiesz, jacy kiedys byli, a jacy teraz sa. Z milosci do nienawisci, nie na marne jest to powiedzienie. Trzeba miec w zyciu jakies zabezpieczenie, ot tak na wszelki wypadek, los rozne plata figle.
blog ![]() GoCranberry, peeling do ciała z masłem Shea i solą z Bochni Makijażowe TORTury! Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-04-26 o 00:46 |
||||||
|
|
|
#1413 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Caate podziwiam Cie
![]() nie zebym teraz nie umiala sie ograniczyc z wydatkami, czy zebym miala problemy z odkladaniem, ale chodzi mi o to ze kiedys o tym nie myslalam
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
w tym tygodniu dużo pracuję, więc będzie sama podstawa, może w środę lub w czwartek porobię maseczki na twarz
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
witam
!Cytat:
(jak dla mnie za duży pędzelek i trzeba się namęczyć żeby równo pokrył płytkę paznokcia )największym plusem są kolory ich lakierów i cena
|
|
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() tylko wydaje mi sie, ze do takich kolorow, trzeba miec opalone dlonie...
blog ![]() GoCranberry, peeling do ciała z masłem Shea i solą z Bochni Makijażowe TORTury! Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal Edytowane przez caate Czas edycji: 2011-04-26 o 10:59 |
||
|
|
|
#1417 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Kalpana, ja po części Cię rozumiem, że są na forum autorytety i ich zdanie jest stosunkowo ważne. Tak jest wszędzie, jednak wydaje mi się, że nasze posty czytasz bardzo pobieżnie i nawet się nie zastanawiasz co my chcemy Ci przekazać. Ktoś kto pisze do Ciebie "litanię" chce przekazać Ci wiele rzeczy, których Ty niekoniecznie dostrzegasz. Sama Ci pisałam, że studiujemy z tż dziennie, pracujemy i mieszkamy razem. Fakt rodzice nam trochę pomagają, ale nie wygląda to tak, że ja podporządkowuje się mojemu tż. Niestety w swoim otoczeniu mam sytuację, gdzie kobieta nie pracowała, bo facet sporo zarabiał. Wychowywała dzieci. Małżeństwo się rozpadło. Kobieta zostala z niczym, z dziećmi, nie ma gdzie mieszkać i cholernie trudno jest podjąć jej jakąkolwiek pracę. Poza tym fajnie, że rodzina jest dla Ciebie ważna. Wierz mi, że dla wielu z nas. Jednak żyjemy w dwudziestym pierwszym wieku, że trezba się podporządkować regułom obecnych czasów. Rodzenie dzieci zaraz po szkole już zanika, ponieważ każdy chce mieć jakieś zabezpieczenie. Nawet nie dla samej siebie, ale dla rodziny, którą chcesz stworzyć. Wydaje mi się też trochę, że za duże nadzieje pokładasz w małżeństwie. Pamiętaj, że Ty nadal musisz dbać o siebie i swój rozwój. Jeszcze nie miałaś okazji pracować, jednak po kilku latach zdasz sobie sprawę, że siedzenie w domu jeszcze nikomu nie wyszło na dobre. A praca z fajnymi ludźmi jest naprawdę stymulująca i potrafi podnieść naszą samoocenę. Proszę przemyśl jeszcze raz wszystko, tak jak napisała Caate, zastanów się milion razy nim podejmiesz decyzję dotyczącą Twojej przyszłości Nie mniej jednak, życzę Ci wszystkiego dobrego
|
|
|
|
#1418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wolę Golden Rose, ich pędzelki, konsystencję i krycie ![]() na opalonych wyglądają na pewno lepiej (jak wszystko )ale na bladziochach też będzie ok. |
|
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ogolnie najczescie kupuje ich lakiery, sa tanie a wybor wieeelki
|
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wygrałam nagrodę pocieszenia w rozdaniu na jednym z blogów i dostanę cienie
|
|
|
|
|
#1421 |
|
zawsze mam racje
|
A po ile ml mają te z golden rose?
Gdzieś widziałam ich stanowisko, ale już nie wiem w jakim mieście ![]() Ja w sumie wolę mieć niedużo lakierów, ale za to dobrze trzymających. Źle się ostatnio nastawiłam do lakierów z astora- straaasznie odpryskują, a najgorzej ten szybkoschnący ![]() ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Ale np czerwone paznokcie lepiej moim zdaniem wyglądają do jasnych dłoni
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1423 |
|
zawsze mam racje
|
Tylko większość z nich z tego co na all widziałam to perłowe i z drobinkami, a ja takich nie lubię
Jak mnie oświeci gdzie widziałam ich stanowisko to się przejdę.Wolałabym te mniejsze po 5,5 bo inne to są nie do żużycia, opi mają po 15 i są nie do zużycia ![]() kalpana: też się muszę zgodzić z dziewczynami. Moim zdaniem dobrze mieć swoje pieniądze, swoją część życia itp. Zresztą niestety nie zawsze wiadomo jak się życie potoczy, czy zawsze będziecie razem (pewnie teraz zakładasz, że tak, ale niestety różnie bywa) Jak chcesz żyć po swojemu to żyj, ale nie tłumacz się, że się nie da, bo się da, szczególnie, że mieszkacie razem to zawsze macie wspólne wieczory itd.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2011-04-26 o 11:35 |
|
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszukaj w niewielkich drogeriach
|
|
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1426 |
|
zawsze mam racje
|
Może złą aukcję widziałam
|
#1427 | |||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
Cytat:
ale z lenistwa nie robie tego regularnie ![]() Cytat:
![]() w sumie te lakiery nie sa takie drogie, jeden mozna kupic na wyprobowanie hihi
|
|||
|
|
|
#1428 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co widzę to mają oficjalny sklep internetowy
|
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Nadrobiłam Was, ku mojemu zdziwieniu nie było aż tak dużo stron. Co do śmingusa - to Tż został przeze mnie oblany oraz pies, ja się wywinełam Cytat:
---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ---------- A co do tematu, który był poruszany i w którym moja osoba była "tykana" to poniekąd Kalpana ma rację - są osoby uważające się za guru tego wątku, i nawet nie można mieć odmiennego zdania wtedy.... bo przecież guru jest takie naj... we wszystkim...
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raczej jest to próba otworzenia oczu. |
|
|
|
|
#1431 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
![]() Fakt, ten lakier moze nie wszystkim pasowac... musze poszukac takiego kolorku w GR moze beda mieli
|
|
|
|
|
#1432 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak na razie lece, mam parę spraw do pozałatwiania. Miłego dnia Laski
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo Złoś się tu nie udziela przecież ![]() |
|
|
|
|
#1434 | |
|
Zakorzenienie
|
Guru to bylo na przelomie XIXw, zaniklo w polowie XXw, nie cofajmy sie...
Nie ma tutaj dziewczyn postawionych wyzej politycznie, zadna z nas nawet nie jest Moderatorem, ktory pelni wieksza role niz zwykly uzytkownik forum. I tez bym chciala poznac kto jest guru i dlaczego, czym sobie na to zasluzyl i dlaczego, Ty E.J nie jestes guru ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- jezeli chodzi o lakiery z GR, to ja polecam, te: klik klik klik najbardziej lubie ten ostatni, tylko teraz ma troche inna buteleczke, ale napis ten sam ![]() Buahhot, tez zmaruje tak czasami dlonie, ale jak mi sie zmyje, to miedzy palcami zostaje mi ciemniej i zle to wyglada ale bede kombinowac![]() co do czerwonego lakieru, to ostra czerwien wole na bladych dloniach, a ciemna czerwien/wisnie to juz na ciemnych dloniach mi sie bardziej podoba
|
|
#1435 | ||
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
Ja tam nie wiem, jesli chodzi o mnie, to nie uwazam sie za guru- jestem co prawda od poczatku watku, ale nie mam takiej wiedzy zeby moc tak sie czuc. Ciesze sie, ze na watku sa osoby, ktore wiedza wiecej nt pielegnacji niz ja i moga podsunac mi jakies fajne rozwiazania. Chocby posty Marty85, ktora wrzuca przydatne wskazowki dot. zdrowia i urody. Hmm czy uwazacie ze Marta85 jest guru? Dzieki temu moze sie tak czuc? ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
a co do samoopalacza, to probowalam kilka na dloniach i jednak ten samoopalacz do twarzy z ori wypada najlepiej szkoda, ze krem ten kosztuje ok 30zl w regularnej sprzedazy, no ale z drugiej strony jest wydajny wiec sie oplaca. Ciekawe jak samoopalacz do ciala, czy tez jest taki dobry widze, ze ma tylko jedna opinie na kwc, dobra, ale to za malo zeby kupic samoopalacz za 34zl, kiedy mam w domu 2 inne balsamy brazujace
|
||
|
|
|
#1436 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
caate podziwiam Cię. ![]() Ja pracuję od 16 roku życia. Zaczęłam sprzątać klatkę u dziadków i do dzisiaj to robię. Mało czasu zajmuje, a kasa zawsze jakaś jest. A tak to już tyle rzeczy robiłam m.in. pracowałam na solarium, rozkładałam towary, pracowałam przy obsłudze grilla i piwa, jako opiekunka do dziecka i wiele innych.
|
|
#1437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety ja nie mam dostepu do konsultantki z ori, ale jak mi sie taka napatoczy to bede ja gnebic o ten do twarzy ![]() narazie zaprzyjazniam sie z dove, ale dzis znowu zauwazylam wielka gule podskorna na odcinku talii i jak sa ramiaczka od biustonosza, zawsze mi sie w tych miejscach robia. zapisze sie dzisiaj do dermatologa, bo mam dosc szczerze juz mowiac ![]() dziekuje
|
|
#1438 |
|
zawsze mam racje
|
caate: ja kupiłam teraz balsam brązujący z ziaji. Wygląda mniej zatykająco niż inne
Dam znać jak go wypróbuję
|
#1439 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
postanowilam, ze kupie balsam z filtrem albo z Daxa, albo z Avonu- Avon ma w swojej ofercie 50SPF 150ml za 26,90
z Daxa widzialam tylko na allegro, jesli spotkam dzis w drogerii to kupie. Sa dwie wersje: dla dzieci http://allegro.pl/dax-sun-balsam-do-...575763785.html lub wersje sport http://allegro.pl/dax-f-50-sport-bal...582801229.htmlbo kurcze zeby kupic z biodermy 200ml za 59 zl(cena z all) to troche drogo wychodzi, tym bardziej ze juz teraz musze zaczac sie smarowac, a gdzie tu do konca lata. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- ok a teraz spadam do tesco, wejde do drogerii stars ![]() milego dnia |
|
|
|
#1440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kiedys mialam go jako pierwszy balsam, ten sopot, ale za zapach go nie moglam zniesc jednak jakby mial mniej zapychac, to moze dam mu szanse... ![]() Cytat:
zawsze chcialam pracowac na solarium, bo wydawalo mi sie ze siedzisz i nic nie robisz fajnie, ze masz taka dorywcza prace, mi by sie teraz taka przydala
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:03.

!

!
)

ale bede kombinowac