Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VIII - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-26, 00:06   #1411
Shadii
Wtajemniczenie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz. VIII

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Buahhot z mojego punktu widzenia jest tak, że jeśli ktoś, kto jest w pewnym sensie autorytetem na wątku ma jakieś zdanie, a ktoś inny ma odmienne, to już jest krytykowany. Nie tylko ja, ale była akcja z E.J, albo z Blondyneczką, kiedy była ostra wymiana zdań, bo miały inne poglądy na jakiś tam temat.
Jeśli chodzi o mnie, to choćby nawet temat tego, że nie idę na studia... Jedna osoba powiedziała, że powinnam iść, bo bez studiów nie ma pracy i już wszyscy zaczęli pisać, że pracy nie znajdę jak na studia nie pójdę, że przyszłości nie mam itd. No ok. każdy ma swoje zdanie na ten temat i ja uzasadniłam swoją decyzję tym, że nie stać mnie na studia, że mam męża i nie jest to wtedy takie łatwe jak będąc panną, bo mam swoje obowiązki i byłabym albo w książkach, albo na uczelni, albo w pracy, żebym mogła na te studia jakoś zarobić, a gdzie czas dla męża? A o dzieciach już nie wspominając? Ale mało kto to zrozumiał (chyba jedynie Blondyneczka, która ma męża i sama myślała o nauce dalej ale rozumie moje stanowisko, bo jesteśmy w podobnej sytuacji). Mogłabym się rozpisać o innych powodach tego że nie idę na studia, ale to nie jest teraz ważne...
Jeśli chodzi o flat topa, to pisałam, że może to wina fluidu i nie skreślam go, bo muszę wypróbować inny fluid. Swoją drogą, tak nawiasem mówiąc, zaczęłam go używać tylko do fluidu i spisuje się o niebo lepiej, pewnie dlatego, że pędzel był mokry od fluidu, kiedy nakładałam puder i efekt był gorszy. O metodzie z wodą nie słyszałam i muszę ją wypróbować. Ale wracając do tematu, nie skreśliłam pędzla, stwierdziłam, że będę go dalej stosować, może jakoś inaczej się do tego zabiorę, bo to mój pierwszy pędzel z prawdziwego zdarzenia i może wina tkwi w tym, że jestem żółtodziobem i źle się nim maluję.

Ja naprawdę lubię z Wami pisać i jestem wdzięczna za wszystkie rady, które mi naprawdę niejednokrotnie bardzo pomogły, ale trochę mi nie w smak jest ta krytyka o to, że ktoś ma inne zdanie, nie znając jego stanowiska.
I nie chodzi mi o kosmetyki itp. bo to jest wskazane na tym wątku, żeby dziewczyny, które się bardziej na czymś znają, naprowadzały i pomagały kiedy widzą, że ktoś robi coś źle.

BlackSwann nie chciałam się wypowiadać, bo mogłabym użyć zbyt ostrych słów, dlatego, że nie lubię, kiedy ktoś nie znając mnie, mówi coś, o czym nie ma zielonego pojęcia... Twierdzisz, że nie wyglądam na żonę ani osobę, która w najbliższej przyszłości planuje macierzyństwo. Po czym to wywnioskowałaś? Po kilku wiadomościach, w których jestem niezdecydowana na zakup jakiś kosmetyków? Bo dziewczyny podały mi kilka/kilkanaście propozycji i ja w nich przebieram, żeby wybrać coś odpowiedniego dla mnie? Bo nie chcę kupić wszystkich? Dlatego jestem dziecinna? jesteś niesprawiedliwa, bo nie znasz mnie w realnym świecie, nie wiesz jaka jestem i rzucasz takie zdanie, że nie wyglądam na żonę i matkę.... Nie obraziłam się i Ty też się nie obraź. Tylko mnie to zezłościło, że mnie tak oceniasz....
Eh i jest jak zawsze. Ale jeśli już wspomniałaś o tym...
Studia - niczego chyba więcej dodawać nie trzeba, Dianulaa bardzo trafnie to ujęła. Nikt nie twierdzi, że studia są rzeczą niezbędną do życia, ale w dużym stopniu ułatwiają znalezienie pracy, tak myślę. I przepraszam, ale mąż/dzieci to tylko wymówka, czy Twój TŻ nie zrozumie tego, że jego żona chce się kształcić, że chce coś zrobić dla siebie? Powinien Cię wręcz w tym wspierać. No i mieszkacie razem, to ułatwia wspólne spędzanie czasu pomimo innych zajęć. I powiem Ci, że studia wcale tyle czasu nie zajmują - w ciągu semestru nie jest źle, przed sesją dopiero gorzej, ale to nie trwa długo. Czy zamierzasz iść do pracy, niezależnie od tego, czy pójdziesz na studia, czy nie? Przepraszam, ale czy odpowiada Ci taki układ, kiedy musisz prosić męża o pieniądze na wszystko? Podkreślasz ciągle, że być żoną, to już nie to, co panną i uważasz, że nie możesz się realizować, bo musisz siedzieć w domu, gotować, sprzątać, prać i przewijać dzieci. A - jeśli chodzi o dzieci - zasłaniasz się nimi strasznie, a jeszcze ich nawet nie posiadasz. I od Ciebie tylko zależy, czy najpierw pójdziesz na studia/do pracy, czy od razu po ślubie będziesz je mieć. Nikt Cię nie będzie zmuszał.
Tyle, bo czuję, że się tylko powtarzam, Dziewczyny już napisały co trzeba.
I nie obrażaj się na nas, każda chce dobrze dla Ciebie i jak najlepiej Ci życzy... Różnice w poglądach będą zawsze istnieć, co nie znaczy, że masz odejść z wątku tylko z tego powodu, że 10 osób ma inne zdanie niż Ty.

Edytowane przez Shadii
Czas edycji: 2011-04-26 o 00:08
Shadii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 00:23   #1412
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Kalpano, prosze przeczytaj poprzednie posty na temat opini dziewczyn na Twoj temat, Twojego zycia i studiowania i zastanow sie, czy masz racje. Zastanow sie milion razy x3, zanim Ty kogos osadzisz i nie dziw sie, ze jestes tak osadzana. Przestan uogolniac, dziewczyny tego nie robily, nalezy im sie to samo.

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Buahhot z mojego punktu widzenia jest tak, że jeśli ktoś, kto jest w pewnym sensie autorytetem na wątku ma jakieś zdanie, a ktoś inny ma odmienne, to już jest krytykowany. Nie tylko ja, ale była akcja z E.J, albo z Blondyneczką, kiedy była ostra wymiana zdań, bo miały inne poglądy na jakiś tam temat.
Jeśli chodzi o mnie, to choćby nawet temat tego, że nie idę na studia... Jedna osoba powiedziała, że powinnam iść, bo bez studiów nie ma pracy i już wszyscy zaczęli pisać, że pracy nie znajdę jak na studia nie pójdę, że przyszłości nie mam itd. No ok. każdy ma swoje zdanie na ten temat i ja uzasadniłam swoją decyzję tym, że nie stać mnie na studia, że mam męża i nie jest to wtedy takie łatwe jak będąc panną, bo mam swoje obowiązki i byłabym albo w książkach, albo na uczelni, albo w pracy, żebym mogła na te studia jakoś zarobić, a gdzie czas dla męża? A o dzieciach już nie wspominając? Ale mało kto to zrozumiał (chyba jedynie Blondyneczka, która ma męża i sama myślała o nauce dalej ale rozumie moje stanowisko, bo jesteśmy w podobnej sytuacji). Mogłabym się rozpisać o innych powodach tego że nie idę na studia, ale to nie jest teraz ważne...
Jeśli chodzi o flat topa, to pisałam, że może to wina fluidu i nie skreślam go, bo muszę wypróbować inny fluid. Swoją drogą, tak nawiasem mówiąc, zaczęłam go używać tylko do fluidu i spisuje się o niebo lepiej, pewnie dlatego, że pędzel był mokry od fluidu, kiedy nakładałam puder i efekt był gorszy. O metodzie z wodą nie słyszałam i muszę ją wypróbować. Ale wracając do tematu, nie skreśliłam pędzla, stwierdziłam, że będę go dalej stosować, może jakoś inaczej się do tego zabiorę, bo to mój pierwszy pędzel z prawdziwego zdarzenia i może wina tkwi w tym, że jestem żółtodziobem i źle się nim maluję.

Ja naprawdę lubię z Wami pisać i jestem wdzięczna za wszystkie rady, które mi naprawdę niejednokrotnie bardzo pomogły, ale trochę mi nie w smak jest ta krytyka o to, że ktoś ma inne zdanie, nie znając jego stanowiska.
I nie chodzi mi o kosmetyki itp. bo to jest wskazane na tym wątku, żeby dziewczyny, które się bardziej na czymś znają, naprowadzały i pomagały kiedy widzą, że ktoś robi coś źle.

BlackSwann nie chciałam się wypowiadać, bo mogłabym użyć zbyt ostrych słów, dlatego, że nie lubię, kiedy ktoś nie znając mnie, mówi coś, o czym nie ma zielonego pojęcia... Twierdzisz, że nie wyglądam na żonę ani osobę, która w najbliższej przyszłości planuje macierzyństwo. Po czym to wywnioskowałaś? Po kilku wiadomościach, w których jestem niezdecydowana na zakup jakiś kosmetyków? Bo dziewczyny podały mi kilka/kilkanaście propozycji i ja w nich przebieram, żeby wybrać coś odpowiedniego dla mnie? Bo nie chcę kupić wszystkich? Dlatego jestem dziecinna? jesteś niesprawiedliwa, bo nie znasz mnie w realnym świecie, nie wiesz jaka jestem i rzucasz takie zdanie, że nie wyglądam na żonę i matkę.... Nie obraziłam się i Ty też się nie obraź. Tylko mnie to zezłościło, że mnie tak oceniasz....
pierwszy lepszy przyklad, prosze:

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3991
Cytat:
snowhitee

Wiecie dziewczyny z tą szkołą i pracą to różnie jest.. Wszystko zależy od tego co chce się robić w przyszłości. Jeżeli ktoś chce pracować w sklepie czy być sekretarką czy recepcjonistką, to znajdzie pracę i bez wyższego wykształcenia.. Wiem to z autopsji, widzę po swoich niektórych znajomych, ba przecież sama jestem w trakcie nauki a pracę mam? Mam i to naprawdę nieźle płatną i nie na wykładaniu towaru czy roznoszeniu ulotek (nie żebym miała coś do tych prac bo sama kiedyś byłam na inwentaryzacjach czy wykładaniu towaru właśnie) tylko w stabilnej rodzinnej firmie wydawnictwie (nie w mojej).
(...)
I muszę przyznać co zaobserwowałam również ze swoich obserwacji, że osobie bez wykształcenia jest łatwiej znaleźć pracę
, może dlatego, że nie wybrzydza, łapie się często obojętnie czego a wiadomo osoba po studiach, która straciła mnóstwo nerwów, czasu i zapału na naukę (często też pieniędzy) chciałaby znaleźć pracę jak najlepszą, dlatego szuka i szuka, długo nie znajduje.. A potem się mówi, że nie ma pracy..
(...)
a wcale, że nie zawsze znam masę osób z wykształceniem niemogących znaleźć pracy
hmm, a przepraszam bardzo, ten Twoj maz to sierotka marysia i nie wolalby miec zony, godnie pracujacej, z wyksztalceniem, aby mu pomagala rownie finansowo? nikt nie mowi, ze masz isc na studia, sa bezplatne kursy, istnieje studium. chcesz pracowac za najnizsza krajowa i tak pomoc mezowi? tak stworzyc rodzine? miec pieniadze na dzieci? na dom? na samochod? tyle czasu szkola zajmuje, ze za malo Ci cala noc z mezem i popoludnia i weekendy?

poczytaj sama siebie, poczytaj i zastanow sie czy taka chcesz miec przyszlosc i czy napewno warto teraz poswiecic sie dla dzieci, ze czas spedzony z mezem jest wazniejszy, od wazszego dogodnego zycia (nie oklamuj sie, jakie im terz stworzysz perspekwtywy na zycie? no ok, nawet za te 2lata)

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3989
Cytat:
Kalpana
Rozumiem Cię. Ale weź pod uwagę to, że mając rodzinę jest ciężej. Nie można myśleć tylko o sobie, wtedy liczy się ktoś jeszcze.... Z resztą ja i tak nie wiem co bym chciała studiować. Marzyłam o informatyce, ale na tym kierunku jest rozszerzona matematyka i choćbym nie wiem jak się starała, to bym sobie nie dała rady, bo ja po prostu matematyki za nic nie rozumiem....

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4075
(...)
Mam wrażenie, że dziewczyny, które nie są mężatkami, albo które zaczęły studia zanim wyszły za mąż nie zrozumieją tego. Nie będę tego tłumaczyć, bo moje argumenty do nikogo PRAWIE nie docierają... Każdy ma swoje racje. Wy macie racje, że studia dają większe szanse na znalezienie lepszej pracy, ale najpierw trzeba mieć kasę, żeby wszystko opłacić, żyć za coś.... I coś kosztem czegoś... Już teraz jest mi ciężko chodzić do szkoły, uczyć się i spędzać jak najwięcej czasu z TŻtem. A co dopiero na studiach, kiedy trzeba się więcej uczyć i szukać pracy? Nie chce mi się już pisać na ten temat bo to i tak nie ma sensu....

(...)
i wlasnie dlatego, ze masz kogos jeszcze powinno sie myslec jeszcze dalej, ze bedzie jeszcze kiedys ktos... co Ty sie tak uczepilas tego malzenstwa? to Cie wprawia w inne mniemanie, jakas swietosc? nie rozumiem tego, chyba latwiej jest sie utrzymac we dwojke niz samemu, ale nie za najnizsza krajowa... Pamietasz Montii?
Cytat:
E.J. no tak, mogę. Ale najpierw musiałabym zdać maturę z matematyki, żebym mogła iść na jakiekolwiek studia. Z resztą nie wybrałam sobie żadnego dodatkowego przedmiotu, a na (prawie?) wszystkich uczelniach wymagają dodatkowych przedmiotów. TŻ coś kiedyś mówił, żebym sobie studium zrobiła jakieś, ale to to samo co technikum... Kiedyś chciałam być rehabilitantką, ale nie wytrzymałabym psychicznie, jakbym miała praktyki z dziećmi upośledzonymi.... Podobno wtedy jest bardzo ciężko.... Fajny jest też kierunek związany poniekąd z moim kierunkiem nauki- obsługa ruchu turystycznego, ale ciężko po tym pracę znaleźć, bo każdy wymaga doświadczenia Podobają mi się bardzo kierunki związane z urodą, ale wszędzie pełno jest kosmetyczek, fryzjerek itp.
i tak musisz podstawowa to po pierwsze. po drugie, mozesz wybrac inny kierunek zdala od matematyki, latwy do dostania sie na uczelnie panstwowa. u mnie na PWr istnieje taki kierunek, ze wszystki przyjmuja na pierwszy rok, kto zda pierwszy rok to wybiera sobie pozniej konkretny kierunek i nie trzeba orlow do studiowania na polibudzie. Trzeba chciec.

wszystko Ci sie podoba, wszystko jest fajne, ale wszedzie jest jakie ALE. widzisz to? jestes tak rozbiezna, niezdecydowana osoba, dlaczego? nie dziwne, ze nie chcesz isc na studia skoro nie wiesz co Ty tak naprawde chcesz. Czy na turystyke zwiazana z Twoim zawodem trzeba zdawac rozszerzona matme? Czy na kosmetologie rowniez? a moze to jest biologia, z ktorej jest lepsza niz z tej matmy? a moze, moze... nie pojde, bo tu mi za daleko, tu za malo czasu na dom, ale ja tego nie pogodze, ale ja nie mam pieniedzy...

wiesz, ja tez pracuje od 15roku zycia i tylko weekendami, zaczelam juz w ostatniej klasie gimnazjum, wiec nauke mialam przez 5dni w tygodniu. i to byla praca na moje ubrania, wypady na miasto, dodatkowe jedzenie na miescie, kosmetyki, jeszcze odlozylam z tego 12tys. na auto, ktore sobie wreszcie kupilam i jestem w Twoim wieku. I tez mam TZta z ktorym jestem 5lat i jakos znajdowallam czas dla niego, mimo ze razem nie mieszkamy i dzieli nas 17km, z jednego konca miasta na drugi, ponad 1h autobusem w jedna strone. i przezylam, moj TZ wiec jest dumny, ze ma tak zaradna dziewczyne i ze wtym wieku tyle osiagnelam i przymierzam sie do wyprowadzenia z domu, bez pomocy rodzicow.

okej, a teraz kwestia Twoich kosmetykow:

Cytat:
Dodaja ja na kosmetyki dużo nie wydaję, bo nie mam kasy. Na razie pracuje tylko mój mąż i mamy wesele w tym roku, więc trzeba oszczędzać. Ale nadrobię to, jak pójdę do pracy Nawet dobrze, że nie kupuję dużo kosmetyków, bo później leżą i trzeba je wyrzucić, bo tracą ważność. A tak, to mogę je wykończyć i dopiero wtedy kupuję nowe
Dziewczyny, też tak macie, że jak się Wam kończą kosmetki, to zazwyczaj wszystkie na raz?
(...)

Dziewczyny, jestem w trakcie pisania listy kosmetyków i wyszło mi... ponad 50, a jeszcze nie skończyłam

(...)
Caate ja właśnie nie wiem... Mam liner ale taki w pędzelki i mi krzywe kreski wychodzą... Tzn. na jednym oku jest ok, a na drugim zawsze gorzej Myślę czy nie kupić jakiegoś w pisaku, ale nie wiem czy jest sens wydawać kasę, jeśli mi nie pasują kreski...
zdecyduj sie.

lista sluzy do tego, ze juz jestes zdecydowana i kupujesz cos na co oszczedzasz i jest WAZNE i POTRZEBNE. nie ma miejsca na 2 fluidy, bo moze ktorys mi podpasuje, idziesz, testujesz w sklepie i masz.

po drugie,

zagleb sie w podstawowe zasady juz tego makijazu...

masz jakas kolorowke to cwicz nia i zauwaz co jest dla Ciebie a co nie, nie kupuj nastepnego, najpierw naucz sie tym obslugiwac i problem zniknie.

My nie jestesmy tutaj od uczenia Cie tego. My jestesmy aby Ci pomoc w bledzie, doradzic kolor, ale nie win nas, ze Tobie cos nie pasuje, a nam tak.
nie myl ruchomej powieki z linia wodna, i nie obrazaj tutaj sie na Buahhot, ktora dobrze mowi, radzi i pomaga, a Ty masz kolejny raz do nas pretensje, wiesz jak to wyglada? jak Twoje marudzenie z opalaniem:

Cytat:
(...)
Buahhot muszę się na coś zdecydować, bo jestem straszny bledziuch i nie potrafię się opalić- bierze mnie na raka, a później wszystko schodzi Ale najpierw przydałaby się ładna pogoda Ale do lipca mam trochę czasu (...)
Soph chyba najpierw wypróbuję ten z Ewy, a jeśli nie pomoże, to ten spray Na szczęście mam dużo czasu jeszcze, więc mogę kombinować (...)Loluska miałam jakiś czas temu samoopalacz z ziaji bodajże (taki w jasnobrązowym opakowaniu) i strasznie brudził i w dodatku robił straszne mazy, choćbym nie wiem jak starannie go rozsmarowywała... Teraz mam z oriflame- pisałam o nim kiedyś i już jest fajniejszy.

Dianula chyba właśnie tak zrobię. Kupię ten spray z ziaji i będę wychodzić na słoneczko najpierw po ok. 20 minut, a potem będę stopniowo zwiększać. Czasu mam sporo, więc może jak do końca czerwca bym wychodziła, to by efekty były Bo ja nie chcę być całkiem brązowa- z resztą nawet by się tak nie dało, tylko taka ładna, delikatna opalenizna
Żeby mi tylko pogoda dopisała to będzie dobrze

Miałam sobie dzisiaj jeszcze kupić fajny balsam rozświetlający, który mam na liście do kupienia, ale stwierdziłam, że go kupię jak się troszkę opalę, bo wtedy będzie lepszy efekt, a teraz i tak by tylko leżał Muszę sobie uporządkować szafkę z kosmetykami, bo się już nie mieszczą i wyrzucić to czego nie będę używać, a na wierzchu zostawić to, co się kończy... I listę rzeczy do kupienia muszę tak ustalić, żebym wiedziała co mi teraz wolno kupić, a co mi jak na razie nie jest potrzebne (...)

Monia no właśnie na solarium też mnie nie bierze... Myślę o tym przyspieszaczu w sprayu z ziaji, o którym pisała Soph, nawet widziałam go dzisiaj. Najlepiej zapytam ekspedientki w kosmetycznym, która jest również kosmetyczką, ale co ona mi doradzi, jeśli nie używa...? Wciśnie mi pewnie albo jakiś drogi, albo taki, który jej nie schodzi...?(...)

Rozwiazanie:

Zacznij myslec jak zyc, tak aby Tobie bylo najlepiej. Nie badz tak wrazliwa, kazdy zmierza sie z krytyka, takie zycie. Postaraj sie, wiedziec czego naprawde tak pragniesz i co tak potrzebujesz w glebi serca do szczescia i pewnosci stabilizacji...

sama najlepiej wiesz jak wszystko jest kruche, mialas rodzicow przez tyle lat przy sobie, bylas ich owocem milosci, a teraz jak jest? kazdy sie zmienia, ze poznalas TZta kochajace i zaznalas milosci i chcesz stworzyc ja dla swoich dzieci, zastanow sie jak to zrobic, aby nie popelnic bledow rodzicow.

Nie osadzam Cie, ze taka jestes, po prostu nie badz taka jak ona w przyszlosci, sama zreszta wiesz, jacy kiedys byli, a jacy teraz sa.

Z milosci do nienawisci, nie na marne jest to powiedzienie.
Trzeba miec w zyciu jakies zabezpieczenie, ot tak na wszelki wypadek, los rozne plata figle.
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-04-26 o 00:46
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 00:49   #1413
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Caate podziwiam Cie Nie wiem, czy ja bylabym w stanie odlozyc $ od samego poczatku zaczecia pracy (bo podejrzewam ze odkladalas chociaz po troszku od czasu kiedy zaczelas pracowac), bo zawsze byloby pewnie cos- a to jakies jedzonko, a to jakis lakier do paznokci czy jakaś inna pierdółka. Szacunek
nie zebym teraz nie umiala sie ograniczyc z wydatkami, czy zebym miala problemy z odkladaniem, ale chodzi mi o to ze kiedys o tym nie myslalam

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 04:43   #1414
agusiownik
Zakorzenienie

w tym tygodniu dużo pracuję, więc będzie sama podstawa, może w środę lub w czwartek porobię maseczki na twarz

agusiownik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 09:44   #1415
Soph
Zakorzenienie

witam !

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
zmieniajac temat, bardzo podobaja mi sie te lakiery ta cytrynka sablewska we wczorajszym xfactor miala na taki kolor pazurki pomalowane
Załącznik 3917218 Załącznik 3917219
mam jeden lakier Colour Alike i jakoś średnio go lubię
(jak dla mnie za duży pędzelek i trzeba się namęczyć żeby równo pokrył płytkę paznokcia )
największym plusem są kolory ich lakierów i cena

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com
Arkusz rozliczeń: klik

Soph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 10:58   #1416
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Caate podziwiam Cie Nie wiem, czy ja bylabym w stanie odlozyc $ od samego poczatku zaczecia pracy (bo podejrzewam ze odkladalas chociaz po troszku od czasu kiedy zaczelas pracowac), bo zawsze byloby pewnie cos- a to jakies jedzonko, a to jakis lakier do paznokci czy jakaś inna pierdółka. Szacunek
nie zebym teraz nie umiala sie ograniczyc z wydatkami, czy zebym miala problemy z odkladaniem, ale chodzi mi o to ze kiedys o tym nie myslalam
Buahhot, u mnie to bylo tak, ze ja odkad zrozumialam jak zyja moi rodzice, wiedzialam ze nie mam co na nich liczyc. Mi bylo wstyd, ze nie mam ciuchow jak kolezanki, ze wszystkie sie maluja, a ja nie, bo sie nie znam i nie mam na to kasy, moja mama sie nie maluje, wiec mi nie doradzi... to zaczelam pracowac jako hostessa, sprzataczka, opiekunka do dziecka. Moje wydatki byly takie, ze raz na 3-4miesiace, odkladalam sobie 300zl na ubrania, co miesiac max.100zl wydawalam na jedzenie na miescie, impreze itp. a reszte nie ruszaalam, mialam na koncie. Niestety we wszystkich oplatach pomoglam mi babcia, ktore wyniosly pare tysiecy wiecej, ale juz mi malo zostalo jej do splacenia. Ja po prostu jestem taka, ze wszystko musze miec swoje, zeby nikt mi w zyciu nie wygarnal, ze polecialam na cos lub gdyby nie np.babcia nie mialabym tego samochodu, wiec oddam co do grosza... Dzisiaj oplacam sobie sama studia (550zl miesiac), utrzymuje samochod, kupuje sobie ubrania i kosmetyki i wyskroobie jeszcze na prezent dla TZta ale lekko nie jest...

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Soph Pokaż wiadomość
witam !

mam jeden lakier Colour Alike i jakoś średnio go lubię
(jak dla mnie za duży pędzelek i trzeba się namęczyć żeby równo pokrył płytkę paznokcia )
największym plusem są kolory ich lakierów i cena
dobrze wiedziec, bo sama sie czaje na nie

tylko wydaje mi sie, ze do takich kolorow, trzeba miec opalone dlonie...

Edytowane przez caate
Czas edycji: 2011-04-26 o 10:59
Stary 2011-04-26, 11:02   #1417
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Dzień dobry

Kalpana, ja po części Cię rozumiem, że są na forum autorytety i ich zdanie jest stosunkowo ważne. Tak jest wszędzie, jednak wydaje mi się, że nasze posty czytasz bardzo pobieżnie i nawet się nie zastanawiasz co my chcemy Ci przekazać.

Ktoś kto pisze do Ciebie "litanię" chce przekazać Ci wiele rzeczy, których Ty niekoniecznie dostrzegasz. Sama Ci pisałam, że studiujemy z tż dziennie, pracujemy i mieszkamy razem. Fakt rodzice nam trochę pomagają, ale nie wygląda to tak, że ja podporządkowuje się mojemu tż. Niestety w swoim otoczeniu mam sytuację, gdzie kobieta nie pracowała, bo facet sporo zarabiał. Wychowywała dzieci. Małżeństwo się rozpadło. Kobieta zostala z niczym, z dziećmi, nie ma gdzie mieszkać i cholernie trudno jest podjąć jej jakąkolwiek pracę.

Poza tym fajnie, że rodzina jest dla Ciebie ważna. Wierz mi, że dla wielu z nas. Jednak żyjemy w dwudziestym pierwszym wieku, że trezba się podporządkować regułom obecnych czasów. Rodzenie dzieci zaraz po szkole już zanika, ponieważ każdy chce mieć jakieś zabezpieczenie. Nawet nie dla samej siebie, ale dla rodziny, którą chcesz stworzyć.

Wydaje mi się też trochę, że za duże nadzieje pokładasz w małżeństwie. Pamiętaj, że Ty nadal musisz dbać o siebie i swój rozwój. Jeszcze nie miałaś okazji pracować, jednak po kilku latach zdasz sobie sprawę, że siedzenie w domu jeszcze nikomu nie wyszło na dobre. A praca z fajnymi ludźmi jest naprawdę stymulująca i potrafi podnieść naszą samoocenę.

Proszę przemyśl jeszcze raz wszystko, tak jak napisała Caate, zastanów się milion razy nim podejmiesz decyzję dotyczącą Twojej przyszłości

Nie mniej jednak, życzę Ci wszystkiego dobrego
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 11:04   #1418
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość

ale na KWC są róże opinie z tego co widzę
wolę Golden Rose, ich pędzelki, konsystencję i krycie

na opalonych wyglądają na pewno lepiej (jak wszystko )
ale na bladziochach też będzie ok.

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2011-04-26, 11:13   #1419
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
ale na KWC są róże opinie z tego co widzę
wolę Golden Rose, ich pędzelki, konsystencję i krycie

jestem blada, mam lakier wlasnie z GR taki nude ale wpadajacy w zolc i wyyglada jakbym miala paznokcie umrzyka

ale ogolnie najczescie kupuje ich lakiery, sa tanie a wybor wieeelki
Stary 2011-04-26, 11:19   #1420
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
jestem blada, mam lakier wlasnie z GR taki nude ale wpadajacy w zolc i wyyglada jakbym miala paznokcie umrzyka

nudziaka nie mam, więc może faktycznie nude + blade łapki = efekt umrzyka

wygrałam nagrodę pocieszenia w rozdaniu na jednym z blogów i dostanę
cienie

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2011-04-26, 11:25   #1421
kobietasukcesu
zawsze mam racje

A po ile ml mają te z golden rose?

Gdzieś widziałam ich stanowisko, ale już nie wiem w jakim mieście

Ja w sumie wolę mieć niedużo lakierów, ale za to dobrze trzymających.
Źle się ostatnio nastawiłam do lakierów z astora- straaasznie odpryskują, a najgorzej ten szybkoschnący

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:

Ale np czerwone paznokcie lepiej moim zdaniem wyglądają do jasnych dłoni

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 11:27   #1422
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
A po ile ml mają te z golden rose?

Gdzieś widziałam ich stanowisko, ale już nie wiem w jakim mieście

Ja w sumie wolę mieć niedużo lakierów, ale za to dobrze trzymających.
Źle się ostatnio nastawiłam do lakierów z astora- straaasznie odpryskują, a najgorzej ten szybkoschnący

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Ale np czerwone paznokcie lepiej moim zdaniem wyglądają do jasnych dłoni
11 lub 5.5 ml. mają

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2011-04-26, 11:30   #1423
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Tylko większość z nich z tego co na all widziałam to perłowe i z drobinkami, a ja takich nie lubię Jak mnie oświeci gdzie widziałam ich stanowisko to się przejdę.

Wolałabym te mniejsze po 5,5 bo inne to są nie do żużycia, opi mają po 15 i są nie do zużycia

kalpana: też się muszę zgodzić z dziewczynami. Moim zdaniem dobrze mieć swoje pieniądze, swoją część życia itp. Zresztą niestety nie zawsze wiadomo jak się życie potoczy, czy zawsze będziecie razem (pewnie teraz zakładasz, że tak, ale niestety różnie bywa)
Jak chcesz żyć po swojemu to żyj, ale nie tłumacz się, że się nie da, bo się da, szczególnie, że mieszkacie razem to zawsze macie wspólne wieczory itd.

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2011-04-26 o 11:35
Stary 2011-04-26, 11:32   #1424
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko większość z nich z tego co na all widziałam to perłowe i z drobinkami, a ja takich nie lubię Jak mnie oświeci gdzie widziałam ich stanowisko to się przejdę.

Wolałabym te mniejsze po 5,5 bo inne to są nie do żużycia, opi mają po 15 i są nie do zużycia
mam czerwony, ten 5,5 i jest całkowicie bez drobinek..
poszukaj w niewielkich drogeriach

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2011-04-26, 11:38   #1425
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:

kalpana: też się muszę zgodzić z dziewczynami. Moim zdaniem dobrze mieć swoje pieniądze, swoją część życia itp. Zresztą niestety nie zawsze wiadomo jak się życie potoczy, czy zawsze będziecie razem (pewnie teraz zakładasz, że tak, ale niestety różnie bywa)
Jak chcesz żyć po swojemu to żyj, ale nie tłumacz się, że się nie da, bo się da, szczególnie, że mieszkacie razem to zawsze macie wspólne wieczory itd.
mam same matowe ich firmy lakiery, mi sie wrecz wydaje ze wiecej jest matow i jest jeszcze pojemnosc 7.5ml ktora ja najczesciej kupuje
Stary 2011-04-26, 11:41   #1426
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Może złą aukcję widziałam

<3 <3 <3
Stary 2011-04-26, 11:47   #1427
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Buahhot, u mnie to bylo tak, ze ja odkad zrozumialam jak zyja moi rodzice, wiedzialam ze nie mam co na nich liczyc. Mi bylo wstyd, ze nie mam ciuchow jak kolezanki, ze wszystkie sie maluja, a ja nie, bo sie nie znam i nie mam na to kasy, moja mama sie nie maluje, wiec mi nie doradzi... to zaczelam pracowac jako hostessa, sprzataczka, opiekunka do dziecka. Moje wydatki byly takie, ze raz na 3-4miesiace, odkladalam sobie 300zl na ubrania, co miesiac max.100zl wydawalam na jedzenie na miescie, impreze itp. a reszte nie ruszaalam, mialam na koncie. Niestety we wszystkich oplatach pomoglam mi babcia, ktore wyniosly pare tysiecy wiecej, ale juz mi malo zostalo jej do splacenia. Ja po prostu jestem taka, ze wszystko musze miec swoje, zeby nikt mi w zyciu nie wygarnal, ze polecialam na cos lub gdyby nie np.babcia nie mialabym tego samochodu, wiec oddam co do grosza... Dzisiaj oplacam sobie sama studia (550zl miesiac), utrzymuje samochod, kupuje sobie ubrania i kosmetyki i wyskroobie jeszcze na prezent dla TZta ale lekko nie jest...

---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

Cytat:

haha ja ja czasami, jak najdzie mnie ochota, smaruję dlonie jedna cieniutką warstwą samoopalacza i wtedy dlonie sa takie 'musniete sloncem' ale z lenistwa nie robie tego regularnie

Cytat:
nudziaka nie mam, więc może faktycznie nude + blade łapki = efekt umrzyka

wygrałam nagrodę pocieszenia w rozdaniu na jednym z blogów i dostanę
cienie
oooo gratuluję

w sumie te lakiery nie sa takie drogie, jeden mozna kupic na wyprobowanie hihi

Stary 2011-04-26, 11:49   #1428
Soph
Zakorzenienie

z tego co widzę to mają oficjalny sklep internetowy

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2011-04-26, 11:52   #1429
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cześć
Nadrobiłam Was, ku mojemu zdziwieniu nie było aż tak dużo stron.
Co do śmingusa - to Tż został przeze mnie oblany oraz pies, ja się wywinełam

Cytat:
zmieniajac temat, bardzo podobaja mi sie te lakiery ta cytrynka sablewska we wczorajszym xfactor miala na taki kolor pazurki pomalowane
Załącznik 3917218 Załącznik 3917219
Z tego co zauważyłam cytrynowy ładnie wygląda ale nie na wszystkich dłoniach, nie wszystkim pasuje.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

A co do tematu, który był poruszany i w którym moja osoba była "tykana" to poniekąd Kalpana ma rację - są osoby uważające się za guru tego wątku, i nawet nie można mieć odmiennego zdania wtedy.... bo przecież guru jest takie naj... we wszystkim...

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 11:53   #1430
Soph
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

A co do tematu, który był poruszany i w którym moja osoba była "tykana" to poniekąd Kalpana ma rację - są osoby uważające się za guru tego wątku, i nawet nie można mieć odmiennego zdania wtedy.... bo przecież guru jest takie naj... we wszystkim...
myślicie, że ktoś Wam robi na złość?
raczej jest to próba otworzenia oczu.

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2011-04-26, 11:55   #1431
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
Cześć
Nadrobiłam Was, ku mojemu zdziwieniu nie było aż tak dużo stron.
Co do śmingusa - to Tż został przeze mnie oblany oraz pies, ja się wywinełam

Z tego co zauważyłam cytrynowy ładnie wygląda ale nie na wszystkich dłoniach, nie wszystkim pasuje.

A kto na tym wątku jest guru

Fakt, ten lakier moze nie wszystkim pasowac... musze poszukac takiego kolorku w GR moze beda mieli

Stary 2011-04-26, 11:58   #1432
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
myślicie, że ktoś Wam robi na złość?
raczej jest to próba otworzenia oczu.
Cytat:

Fakt, ten lakier moze nie wszystkim pasowac... musze poszukac takiego kolorku w GR moze beda mieli
Nie Dziewczyny, nie będę tego już rozwijać, starczy już i tak tego co powiedziałam.

Jak na razie lece, mam parę spraw do pozałatwiania. Miłego dnia Laski

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 11:59   #1433
Soph
Zakorzenienie

Cytat:

no właśnie
bo Złoś się tu nie udziela przecież

Kontakt - zamówienia:
sophmineralnie@gmail.com

Stary 2011-04-26, 12:07   #1434
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Guru to bylo na przelomie XIXw, zaniklo w polowie XXw, nie cofajmy sie...
Nie ma tutaj dziewczyn postawionych wyzej politycznie, zadna z nas nawet nie jest Moderatorem, ktory pelni wieksza role niz zwykly uzytkownik forum.

I tez bym chciala poznac kto jest guru i dlaczego, czym sobie na to zasluzyl i dlaczego, Ty E.J nie jestes guru

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
Nie Dziewczyny, nie będę tego już rozwijać, starczy już i tak tego co powiedziałam.

w ten sposob to Ty nie bedziesz guru...

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

jezeli chodzi o lakiery z GR, to ja polecam, te:

klik
klik
klik

najbardziej lubie ten ostatni, tylko teraz ma troche inna buteleczke, ale napis ten sam

Buahhot, tez zmaruje tak czasami dlonie, ale jak mi sie zmyje, to miedzy palcami zostaje mi ciemniej i zle to wyglada ale bede kombinowac

co do czerwonego lakieru, to ostra czerwien wole na bladych dloniach, a ciemna czerwien/wisnie to juz na ciemnych dloniach mi sie bardziej podoba
Stary 2011-04-26, 12:14   #1435
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:

a no wlasnie... jak zwykle. Forum sluzy do dyskutowania, a tu jest w ogole zaczyna panowac jakas chora atmosfera. Nie bedziesz rozwijac bo? Bo nie masz argumentow? Absolutnie nie chce Cie atakowac, ale takie rzucone slowa i argument "nie powiem, bo za duzo powiedzialam" stwarza wlasnie taka dziwna atmosfere.
Ja tam nie wiem, jesli chodzi o mnie, to nie uwazam sie za guru- jestem co prawda od poczatku watku, ale nie mam takiej wiedzy zeby moc tak sie czuc. Ciesze sie, ze na watku sa osoby, ktore wiedza wiecej nt pielegnacji niz ja i moga podsunac mi jakies fajne rozwiazania. Chocby posty Marty85, ktora wrzuca przydatne wskazowki dot. zdrowia i urody. Hmm czy uwazacie ze Marta85 jest guru? Dzieki temu moze sie tak czuc?

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Guru to bylo na przelomie XIXw, zaniklo w polowie XXw, nie cofajmy sie...
Nie ma tutaj dziewczyn postawionych wyzej politycznie, zadna z nas nawet nie jest Moderatorem, ktory pelni wieksza role niz zwykly uzytkownik forum.

I tez bym chciala poznac kto jest guru i dlaczego, czym sobie na to zasluzyl i dlaczego, Ty E.J nie jestes guru

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

w ten sposob to Ty nie bedziesz guru...

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

jezeli chodzi o lakiery z GR, to ja polecam, te:

klik
klik
klik

najbardziej lubie ten ostatni, tylko teraz ma troche inna buteleczke, ale napis ten sam

Buahhot, tez zmaruje tak czasami dlonie, ale jak mi sie zmyje, to miedzy palcami zostaje mi ciemniej i zle to wyglada ale bede kombinowac

co do czerwonego lakieru, to ostra czerwien wole na bladych dloniach, a ciemna czerwien/wisnie to juz na ciemnych dloniach mi sie bardziej podoba
ooo ja mam ta druga wersje lakieru
a co do samoopalacza, to probowalam kilka na dloniach i jednak ten samoopalacz do twarzy z ori wypada najlepiej nie robi plam, smug, rowno schodzi szkoda, ze krem ten kosztuje ok 30zl w regularnej sprzedazy, no ale z drugiej strony jest wydajny wiec sie oplaca. Ciekawe jak samoopalacz do ciala, czy tez jest taki dobry widze, ze ma tylko jedna opinie na kwc, dobra, ale to za malo zeby kupic samoopalacz za 34zl, kiedy mam w domu 2 inne balsamy brazujace

Stary 2011-04-26, 12:18   #1436
angelinmyheart
Zakorzenienie

Dzień dobry.

caate podziwiam Cię.

Ja pracuję od 16 roku życia. Zaczęłam sprzątać klatkę u dziadków i do dzisiaj to robię. Mało czasu zajmuje, a kasa zawsze jakaś jest. A tak to już tyle rzeczy robiłam m.in. pracowałam na solarium, rozkładałam towary, pracowałam przy obsłudze grilla i piwa, jako opiekunka do dziecka i wiele innych.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 12:20   #1437
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
a no wlasnie... jak zwykle. Forum sluzy do dyskutowania, a tu jest w ogole zaczyna panowac jakas chora atmosfera. Nie bedziesz rozwijac bo? Bo nie masz argumentow? Absolutnie nie chce Cie atakowac, ale takie rzucone slowa i argument "nie powiem, bo za duzo powiedzialam" stwarza wlasnie taka dziwna atmosfere.
Ja tam nie wiem, jesli chodzi o mnie, to nie uwazam sie za guru- jestem co prawda od poczatku watku, ale nie mam takiej wiedzy zeby moc tak sie czuc. Ciesze sie, ze na watku sa osoby, ktore wiedza wiecej nt pielegnacji niz ja i moga podsunac mi jakies fajne rozwiazania. Chocby posty Marty85, ktora wrzuca przydatne wskazowki dot. zdrowia i urody. Hmm czy uwazacie ze Marta85 jest guru? Dzieki temu moze sie tak czuc?

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

ooo ja mam ta druga wersje lakieru
a co do samoopalacza, to probowalam kilka na dloniach i jednak ten samoopalacz do twarzy z ori wypada najlepiej nie robi plam, smug, rowno schodzi szkoda, ze krem ten kosztuje ok 30zl w regularnej sprzedazy, no ale z drugiej strony jest wydajny wiec sie oplaca. Ciekawe jak samoopalacz do ciala, czy tez jest taki dobry widze, ze ma tylko jedna opinie na kwc, dobra, ale to za malo zeby kupic samoopalacz za 34zl, kiedy mam w domu 2 inne balsamy brazujace

niestety ja nie mam dostepu do konsultantki z ori, ale jak mi sie taka napatoczy to bede ja gnebic o ten do twarzy

narazie zaprzyjazniam sie z dove, ale dzis znowu zauwazylam wielka gule podskorna na odcinku talii i jak sa ramiaczka od biustonosza, zawsze mi sie w tych miejscach robia. zapisze sie dzisiaj do dermatologa, bo mam dosc szczerze juz mowiac

dziekuje
Stary 2011-04-26, 12:28   #1438
kobietasukcesu
zawsze mam racje

caate: ja kupiłam teraz balsam brązujący z ziaji. Wygląda mniej zatykająco niż inne Dam znać jak go wypróbuję

<3 <3 <3
Stary 2011-04-26, 12:31   #1439
buahhot
Marcelover ♥♥♥

postanowilam, ze kupie balsam z filtrem albo z Daxa, albo z Avonu- Avon ma w swojej ofercie 50SPF 150ml za 26,90 z Daxa widzialam tylko na allegro, jesli spotkam dzis w drogerii to kupie. Sa dwie wersje: dla dzieci http://allegro.pl/dax-sun-balsam-do-...575763785.html lub wersje sport http://allegro.pl/dax-f-50-sport-bal...582801229.html
bo kurcze zeby kupic z biodermy 200ml za 59 zl(cena z all) to troche drogo wychodzi, tym bardziej ze juz teraz musze zaczac sie smarowac, a gdzie tu do konca lata.

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

ok a teraz spadam do tesco, wejde do drogerii stars
milego dnia

Stary 2011-04-26, 12:34   #1440
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
caate: ja kupiłam teraz balsam brązujący z ziaji. Wygląda mniej zatykająco niż inne Dam znać jak go wypróbuję
to bede wdzieczna za opinie

kiedys mialam go jako pierwszy balsam, ten sopot, ale za zapach go nie moglam zniesc jednak jakby mial mniej zapychac, to moze dam mu szanse...

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
Dzień dobry.

caate podziwiam Cię.

Ja pracuję od 16 roku życia. Zaczęłam sprzątać klatkę u dziadków i do dzisiaj to robię. Mało czasu zajmuje, a kasa zawsze jakaś jest. A tak to już tyle rzeczy robiłam m.in. pracowałam na solarium, rozkładałam towary, pracowałam przy obsłudze grilla i piwa, jako opiekunka do dziecka i wiele innych.

zawsze chcialam pracowac na solarium, bo wydawalo mi sie ze siedzisz i nic nie robisz fajnie, ze masz taka dorywcza prace, mi by sie teraz taka przydala
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości