|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Przyjemnej i szybkiej podróży
![]() Cytat:
jak dłużej posiedzę, albo poleżę w jednaj pozycji to potem masakra...czasami nie mogę wstać o poruszaniu to już nie wspomnę wrrrr , ale po porodzie przejdzie
|
|
|
|
|
#1892 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Oj już nie raz i nie dwa czytałam o tym pobieraczku ![]() Gratuluje studnióweczki ![]() Bartessa głos oddany ![]() Cytat:
I wczoraj zauważyłam ze mi stopy puchną bo baleriny mnie uciskały Oby jak najszybciej przyszło ciepło to wskoczę w japonki Ja po świętach jeszcze nie miałam odwagi sprawdzić ile ważę
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
||
|
|
|
#1893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie też będę chyba musiała już zdjąć, bo jak mi napuchną palce t co zrobie.... W ogóle to nie mogę sie zebrać, żeby posiedzieć na allegro i zrobić jakieś zakupy, koszulki, tuniki itp na lato, normalnie mi się nie chce
|
|
|
|
|
#1894 |
|
Zakorzenienie
|
witam brzuchatki
![]() ja od rana mam zapał do pracy ![]() pranie zrobiłam i powiesiłam, w domu po świętach ogarnęłam, gary pomyłam, obiadu nie gotuje bo jest co jeść, pościel się wietrzy i mam labę ![]() lecę nadrabiać
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-26 o 11:50 |
|
|
|
#1895 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I wyszedł Nam konflikt w grupach krwi
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
Edytowane przez margaret82 Czas edycji: 2011-04-26 o 11:53 |
|
|
|
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mnie jeszcze jakoś cycki bolą
|
|
#1897 |
|
BAN stały
|
Zanka no to nadal trzymamy kciuki
![]() I nie denerwuj się.Tym razem bez cukrzycy bedzie ![]() Patik nie bierze mnie choróbsko ale boli krzyż,pachwiny,pośladki,s pojenie,pipka i szyjka.Mam częste napięcia brzucha i idą ku dołowi.Do tego mi słabawo i się kręci we łbie. Z wyra wstaję jedynie do sikania.Nafaszerowałam się lekami i się męczę. Juutro wizyta,to zobaczę co tam sie święci. |
|
|
|
#1898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to do szpitala te podkłady? Mi się zdaję, że mają mi zmieniać prześcieradło! leje na to nic nie kupuje ![]() Będzie się ze mnie lać to będę miała te po porodowe majciory, a jak poleci dalej to zmienią A po za tym mam nadzieję, że urodzę i za 2 dni wyjdę ![]() Byłam z mężem w mieście parę spraw załatwić, i na 16sta idziemy na urodziny do szwagra ![]() Dostaliśmy wejściówkę na Paintballa Mój mąż zamieni się w dziecko a Ja będę opatrywała jego rany ![]() Ostatnio to tak wariowali, że boroczek z kolanem krwawym wyszedł z pola walki |
|
|
|
|
#1899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tyle za Tobą jestem hehe![]() U nas też konflikt, mąż ma grupę 0Rh+ a ja ABRh- Ale ginka kazała się nie przejmować, zrobiłam badania na ten czynnik coombsa czy jakoś tak, poza tym mówiła że po porodzie dostane jakiś zastrzyk i po problemie ![]() Że teraz konflikt nie jest juz żadnym zagrożeniem
|
|
|
|
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do podkładów to mi poszły chyba 4 na początku się trochę pobrudziły to szybciej zmieniałam, potem chyba miałam jedno 3 dni
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
Bartessa ja uzywam te rajstopy w lecie, bo moje nogi nigdy sie nie opalaja. psikasz rano wychodzisz i zmywasz rano. Jestem bardzo zadowolona, zacieki sie nie robia (te rajstopy uzywaja tancerki, wiec nawet nie moga )
![]() agulaabar co do pobieraczka, witaj w klubie, sama ze strachem otwieram skrzynke ale na razie cisza. Jeszcze mnie straszyli, ze jezeli nie podam prawdziwych danych osobowych, to oskarza mnie o falszowanie danych itp. Olalam ich, bo troche o nich poczytalam, troche znam sie na prawie i wiem, ze dzialaja nie legalnie. U mnie nie za dobre wiesci, durny szpital. na poczatku kwietnia bylam w szpitalu i robili mi wymaz, o ktorym sie dowiedzialam nie dawno jak przegladalam swoj wypis. Nawt mi nie powiedzieli, wyniki byly w trakcie dzisiaj zadzwonilam i co?? Mam bakerie klebsielle cos tam a na dodatek jest, to bakteria szpitalna, czyli zarazili mnie tam. Kurcze martwie sie strasznie, ryczec mi sie chce i jestem wsciekla. Bo z tego co czytalam przy zarazeniu przy porodzie moze wywolac sepse lub zapalenie opon mozgowych u noworodka. No i czasami nie mozna jej antybiotykami wyleczyc i trzeba cc zastosowac. Kurcze chyba ta cesarka mi pisana bedzie. Ale mam dola
|
|
#1902 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1903 |
|
Zakorzenienie
|
ja nie kupie podkladow na lozko do szpitala codziennie zmieniaja przescieradlo
ale moze do domu kupie
|
|
|
|
#1904 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej koleżanki-ciężarówki
![]() My jeszcze w Karpaczu, ale to już ostatni dzień. Od jutra do roboty Ale zanim to, to jeszcze zaraz się an wycieczkę wybieramy ![]() Cytat:
![]() U mnie tak samo! Urodzę chyba łyse kolano Zanka - a to tak jest, że jak w jednej ciąży była cukrzyca, to potem też będzie? Jesteś pewna?
|
|
#1905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no żartuję i dzięki bo chociaż wiem że nie jestem sama (już nas są 3 z tymi objawami) aaa miałam pisać że w piątek prawdopodobnie będę bliżej niż dalej Ciebie bo wybieram się z mężusiem do Fashion house
|
|
|
|
|
#1906 |
|
BAN stały
|
KURCZE, DZIECKO MI SIE ROZCHOROWALO
![]() 38 stopni teraz ma, a dopiero dostaje goraczki, a jeszcze sie wczoraj cieszylam ze juz 2 miesiace spokuj i masz! |
|
|
|
#1907 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka nie wymienili Ci
Ja się upomnę ! a po za tym moim przywilejem jest to, że teściowa pracowała w szpitalu w którym będę rodzić i na pewno coś zdziała ![]() Kurczę bez sensu, nie dość że płace zasrany NFZ to jeszcze większość rzeczy które powinny być udostępnianie bez niczego, trzeba sobie przynieść |
|
|
|
#1908 |
|
Zadomowienie
|
agulaaabar, gratuluje studniowki
a brunetka2000 28tc ![]() i karolinee1983 27 z kolei ![]() wlasnie sie obudzilam, drugi raz dzisiaj ![]() scielo mnie i zasnelam na jakies 2h wstaje, bo... zglodnialam
Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-04-26 o 12:21 |
|
|
|
#1909 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie wiem czy ktoś w ogóle robił jakieś badania, prowadził jakieś statystyki jak często historia lubi się powtarzać Cytat:
nie wiem od czego to zależy, że jedne kobiety obolałe a inne tak fajnie przechodzą ciążę i nie wiedzą co to ból w każdym razie obracanie z boku na bok w nocy to porażka, boli strasznie, wstawanie z łóżka również bolesne
|
|
#1910 |
|
Zadomowienie
|
Witam poświątecznie
![]() Ja tak szybciutko się pochwalę, że byłam dzisiaj na wizycie i moje maleństwo rośnie jak na drożdżach-waży już 750g, a dwa tyg temu było 485g. ![]() Łożysko ładnie powędrowało na przednią ścianę i cesarka już mi nie grozi, a szyjka jest długa i zamknięta przez co mogę odstawić luteinę. No i wiadomość która nas bardzo ciekawiła, czyli płeć - jak już pisałam po połówkowym badaniu lekarz powiedział, że nasz synek jest raczej córeczką, ale 100% gwarancji nie daje, tak dzisiaj dostaliśmy potwierdzenie od mojej gin prowadzącej, że będziemy mieli Hanię. Uciekam teraz nadrabiać.
|
|
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
Mąż zadzwonił z pracy i sie pochwalił że grilują to opierniczyłam dziada że ciężarnej żonce smaka robi i ma mi przywieść grilowaną kiełbaskę
|
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trudno żeby szpital całą kasę ładował w nowe prześcieradła dla każdej ciężarnej.
|
|
#1913 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaz niby tam gdzie mam rodzic maja swoje...ale przezorny zawsze ubezpieczony zreszta jutro bede u lekarza ktory pracuje na porodowce w tym szpitalu gdzie bede rodzic i spytam co ma zabrac i juz marzena_S - to fajnie gratki ja tez ostatnio sie dowiedzialm ze lozysko mam na scianie przedniej....... margaret - grilll....... kurcze do meza masz pretensje ze smaka robi a sama nam tu robisz hehe brumek - co racja to racja,lepiej miec wszstko swoje i nie liczyc na sluzbe zdrowia
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-26 o 12:33 |
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pięknie imię!Brumek Ja liczę na podkłady i ewentualnie zmiany prześcieradła, a nie ze kurczę płacisz składki i jeszcze musisz przynieść rzeczy które uważam, że powinny być na miejscu, tym bardziej na oddziale położniczym no ale to jest Polska i rozkładam ręce ![]() A tak nawiązując do naszej pięknej, cudownej Polski, znalazłam fajny artykuł |
|
|
|
|
#1915 |
|
Zakorzenienie
|
A mi się nie podoba ten artykuł i się z tym nie zgadzam.
|
#1916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze i szpitale powinny mieć podkłady, ale to jest groszowy koszt i moim zdaniem nie ma o co robić afery. Szpitale nie zapewniają wielu droższych rzeczy które powinny byc zapewnione choćby znieczulenie gdy kobieta tego potrzebuje wiec takie podkłady to drobnostka.
|
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- a ja się muszę zgodzić, brutalne ale prawdziwe niestety... |
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam to juz pare lat temu... no cóż śmieszne ale prawdziwe....
|
|
|
|
#1920 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super, że łożysko sobie powędrowało i, że zdrowo dziewczynka rośnie i oczywiście śliczne imię wybraliście
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:40.

jak dłużej posiedzę, albo poleżę w jednaj pozycji to potem masakra...czasami nie mogę wstać o poruszaniu to już nie wspomnę wrrrr
, ale po porodzie przejdzie

Zakończone: 2

nie no żartuję i dzięki bo chociaż wiem że nie jestem sama (już nas są 3 z tymi objawami) aaa miałam pisać że w piątek prawdopodobnie będę bliżej niż dalej Ciebie bo wybieram się z mężusiem do Fashion house
kurcze do meza masz pretensje ze smaka robi a sama nam tu robisz hehe