|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Margaret
bo z NFZ pewnie pierwszą wizytę miałybyśmy dopiero gdzieś koło 3 miesiąca ciąży ![]() Ja nic nie kupuje póki co
|
|
|
|
#1922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
Gratulacje za udaną wizytę i potwierdzoną córeczkę ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- ja się zbieram powoli za zakupy szpitalne, bo wypłata będzie tż-ta w tym tygodniu a ja jeszcze dla siebie do szpitala nie mam kompletnie nic
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko Ja mam listę co chciałbym mieć dla siebie do szpitala,
ale póki co nie kupuje tych podkładów jakiś na łóżko, a tak inne pierdy mam. Ja czekam na moją wypłatę,bo chce kupić dzieciątku kilka rzeczy mam wybranego allegrowicza i jakie rzeczy chce. A dzisiaj jeszcze znalazłam kołderkę, poduszkę, pościel na poduszkę i na kołderkę oraz ochraniacze na łóżeczko które oczywiście kupię, ale myślałam że przy następnej wypłacie to zrobię, lecz chyba nie wytrzymam , a znalazłam za w miarę ludzką cenę 5-cio elementowa za 80 zł! a wcześniej miałam naszykowaną 3-elementową prawię tą samą za 79zl!I moja wypłata jeszcze nie wpłynęła a już wydana
|
|
|
|
#1924 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja wlasnie tez sie zbieram na takie zakupy zanetko - nie przejmuj sie moja tez hehe musze sie zastanowic co kupi teraz a co za miesiac hehe najgorsze ze mialam kupic teraz lozeczko ale facet narazie ich nie ma
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-26 o 13:20 |
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet Ja łóżeczko już na szczęście mam,
teraz potrzebuje do niego zawartości, piękną pościel, ochraniacze na szczebelki itd ![]() Chciałam to zrobić w czerwcu, ale jak znam siebie nie wytrzymam. Już kombinuje, czy by nie sprzedać mojej fury, bo i tak nią nie jeżdżę, a jak będzie mała madam to na pewno będziemy jeździć z tatuśkiem i jego autem a moje póki co stoi i czeka na ubezpieczenie i przegląd
|
|
|
|
#1926 |
|
Zadomowienie
|
oj laski tak mi brakuje netu, zeby was podczytywac, a co dopiero pisac. krzesłą w kafejce są nie wygodne i długo nie wysiedze.
A tak na marginesie to zostałam w nocy skopana jak nigdy. Tak mi walił nogami po żebrach, że myślałam ze wyjdzie Też tak macie?A i kolejne pytanie. nie mamy samochodu i jak bedziemy jechac do szpitala, to boje sie ze taksówkarz odmówi, bo mu zabrudze samochód.czy cos takiego sie zdarza?czy mam wziasc cos i podlozyc pod siebie w razie gdyby mi wody odeszły w taksówce?ma któras z was doświadczenie w tej kwestii? |
|
|
|
#1927 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Mamuśki.
Witam Was poświątecznie. Objadłam się strasznie, ale na wagę nie mam odwagi wejść. Może jutro... Któraś pisała, że jej maluszek teraz mniej buszuje... Oliweczka1985 ...chyba Ty... ja mam to samo, ale myślę że po prostu w brzuszku jest coraz ciaśniej
|
#1928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale raczej nie, może nich inne dziewczyny się wypowiedzą, ale na odczuwanie ruchów dzidzi ma bardzo duży wpływ co innego jeśli łożysko jest przodujące czyli umiejscowione w pobliżu wewnętrznego ujścia szyjki macicy to wtedy konieczne jest CC. Ja mam łożysko na tylnej ścianie i wysoko tzn tak twierdzi gin ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
ma ktoś jakiś sposób żeby żebra mniej bolały? bo czuje że mi podjechały wszystkie wnętrzności do góry i mnie gniecie tam wszystko i żebra bolą bo mam brzuszek wysoko...
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie dzwoniła do mnie babcia, że Jej brat zmarł
, czyli mój wujek, ale taki dalszy. Pogrzeb jutro, ale nie jedziemy, bo mąż idzie do pracy, a ja na samą myśl o pogrzebie bardzo się stresuję, a co dopiero w ciąży...Czy ,,obowiązuje" mnie załoba?-pytam, bo w sobotę mam wesele. A co do ruchów, to moja Julcia kopie ładnie, czasem tak natarczywie wręcz, ale po prostu mam wrazenie, że wcześniej kopała częściej, bardziej...a moze to tylko moja wyobraźnia? Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2011-04-26 o 14:03 |
|
|
|
#1930 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A ja podkladow na lozko tez nie kupuje, bo u nas w szpitalu daja. Mialam juz dosc tego swiatecznego jedzenia i zrobilam sobie pyszna lazanie, teraz sie ruszac nie moge. A'propo wagi po swietach - przytylam tylko 30dag, wiec jestem zadowolona, ze tak malo, po poludniu ide na fitness, to mam nadzieje, to spalic. |
||
|
|
|
#1931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. ja mam to samo z kością ogonową![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1932 |
|
BAN stały
|
Moje dziecko mnie tak skopało w nocy że leżałam i liczyłam kopniaki
Naliczyłam 87 (chyba) i poszłam spać, a teraz ma Amelka czkawkę ![]() Oliweczka, marzena_S za udaną wizytę i poznaną (może upewnioną ) płeć Gratuluję córeczki!
|
|
|
|
#1933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aga - no to masz szpitalny wypasik hehe niby u mnei tez daja ale wszystko mze sie zmienic hehe Igor sie uaktywnil dzis rano i do tej pory co kilkanascie minut zasadza mi kopa lekarz mi mowi lze baaardzo ruchliwe dziecko heehe no na poczatku musieli mi brzuchem telepac zeby dal choc znak zycia a teraz mowil ze takie to ruchliwe ![]() oliweczka, beata - a ja mam brzuch nisko, czuje tylko ze ciezej mi sie oddycha ale brzuszek mam niziutko.....i czuje kopniaki bardziej na dole na lono i na pecherz..... zaczynam sie zastanawiac czy nei powinnam sie tym niepokoic....? |
|
|
|
|
#1934 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój maluszek też jakoś ostatnio więcej się rusza i kopie.
Dzisiaj urzęduje od 7 rano Uwielbiam to
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, nie przejmuj się tym, bo dzidzia pływa i raz kopnie tu raz tam. Z reszta jesteśmy pod stałą opieką lekarzy i jak by było coś niepokojącego, to byśmy o tym wiedziały |
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1937 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi lekarz powiedział, że tylko wolne tańce, bo brzuszek już spory i wogóle, po co później sobie pluć w brodę przez jakieś głupie tańce, nie??lepiej się oszczędzać i być obserwatorem
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Zadomowienie
|
Moim tez NIE OBOWIAZUJE
obiad gotowy...beda ziemniaczki, ogorek kiszony i plaster schabu gotowanego polanego sosem chrzanowo - grzybowym ![]() Mój R dostał nową pracę dziś moze wreszcie sie uda i bedziemy mieli z czego zyc a nie jak dotad raz dal mu 30 raz 50 na swieta 100 i tak raz w tygodniu ile mial tyle dal nigdy wyplaty nie wyplacil tyulko tak co tydzien pare groszy i bida byla ale moze wreszcie sie uda i bedzie dobrze
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-26 o 14:30 |
|
|
|
#1940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1941 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Idę na obiaad! Edytowane przez kasshia Czas edycji: 2011-04-26 o 14:33 |
|
|
|
|
#1942 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam za odpowiedzi
Sweet super z tą pracą A czym będzie się zajmował![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1943 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1944 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tak jak u mnie ![]() Cytat:
) to nie bylo podkladow kochana ewentualnie zwykla lignina i to jesli sie upomnialam..Cytat:
Cytat:
takze naszczescie (odpukac![]() U mnie byla babcia ugotowala pomidorowke niedlugo mezus wroci z pracy to zjemy obiadek - wlasnie pomidorowke i faszerowanego indyka mniam dodatkowo na kolacyjke mamy jajka wypelnione pieczarkami w majonezie palce lizac milego dnia
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-26 o 14:41 |
|||||
|
|
|
#1945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to - odpukać - kość ogonowa mnie nie boli, ani spojenie łonowe tylko te żebra.. czasem krzyże jak leże na plecach za długo albo jak siedzie długo i chcę wstać. ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]() mnie też się ciężko oddycha bo czuje jakbym miała za mało miejsca w klatce piersiowej na płuca jakbym miała tam za ciasno i w ogóle. i fakt że kopniaki czuje zwykle wyżej niż pępek czasem po bokach jak leże ale tak niziutko to raczej rzadko. Czasem czuje ucisk na pecherz ale na szyjce chyba jeszcze nie czułam za bardzo dzidzi.
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro ![]() Co do żałoby to Ja uważam, że to jest indywidualna sprawa każdego człowieka. Znałam przypadek, że była para narzeczonych którzy mieli już ułożone całe wesele, czekali tylko na ten ich wspaniały dzień, to miesiąc przed ślubem zmarła mama narzeczonej i ślub przełożyli na przyszły rok, a przy następnej dacie ślubu 2 miesiące przed cała ceremonią zmarł ojciec narzeczonej... Ślubu już nie przełożyli, odbyła się ceremonia. |
|
|
|
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój już półtora miesiąca temu pożegnał się z dawnym "szefem" - takim samym wyzyskiwaczem, o każdy grosz trzeba było go prosić i ciagle miał zaległości w wypłacaniu pensji. A oszust z niego taki jakich mało. teraz też jest od 1 kwietnia na umowie na okres próbny na 3 miesiące, wcześniej pracował 3 tygodnie bez papierów ale myślę że mu przedłużą, no i kasa nie najgorsza jak na początek, więc liczę że teraz będzie już tylko lepiej ![]() ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-26 o 15:06 |
||
|
|
|
#1948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gratuluje ![]() A nie chce Twój mąż własnego zakładu stolarskiego otworzyć? Lilkaa myślę że co szpital to inne zasady. Ja w każdym bądź razie póki co nie kupuje tych podkładów na łóżko. Z tego co pamiętam jak leżałam na ortopedii to codziennie przychodziły rano i się pytamy czy zmieniamy pościel itd. więc jestem pozytywnie nastawiona, jeżeli będzie tak tragicznie że nikt nic nie będzie wymieniał i będą mieć to w nosie, to myślę że teściowa zainterweniuje ![]() albo ewentualnie w ostateczności gdzieś się coś kupi ![]() Beatka nie wiem dlaczego przekładali, nie wnikałam. Pewnie Pani młoda miała taka potrzebę. I dlatego pisze, że sprawa żałoby to INDYWIDUALNA sprawa
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-04-26 o 15:00 |
|
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapomniałam - na pewno będzie dobrze Zanka! nasze kciuki działają cuda ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- no, nadrobiłam świąteczne zaległości idę oglądać M jak miłość z wczoraj bo przegapiłam.
|
|
|
#1950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas w rodzinie tez był taki przypadek, ze mama pana młodego zmarła w lutym, a oni w sierpniu mieli brać ślub i wesele było normalne, ksiądz nawet na kazaniu mówił, ze mama pm na pewno nie chciałaby, żeby się smucić, tylko być szczęśliwym i ze ona na pewno jest szczęśliwa patrzac na dzieci. |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

ja tez ostatnio sie dowiedzialm ze lozysko mam na scianie przedniej....... 

które oczywiście kupię, ale myślałam że przy następnej wypłacie to zrobię, lecz chyba nie wytrzymam , a znalazłam za w miarę ludzką cenę 5-cio elementowa za 80 zł! a wcześniej miałam naszykowaną 3-elementową prawię tą samą za 79zl!

, ale raczej nie, może nich inne dziewczyny się wypowiedzą, ale na odczuwanie ruchów dzidzi ma bardzo duży wpływ
ma ktoś jakiś sposób żeby żebra mniej bolały? bo czuje że mi podjechały wszystkie wnętrzności do góry i mnie gniecie tam wszystko i żebra bolą bo mam brzuszek wysoko...

), idę ugotować

nasze kciuki działają cuda