Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 65 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-26, 13:03   #1921
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Margaret też prawda,
bo z NFZ pewnie pierwszą wizytę miałybyśmy dopiero gdzieś koło 3 miesiąca ciąży

Ja nic nie kupuje póki co

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 13:08   #1922
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

marzena_S - to fajnie gratki ja tez ostatnio sie dowiedzialm ze lozysko mam na scianie przedniej.......
to już wiadomo dlaczego tak późno poczułaś ruchy przy łożysku na przedniej ścianie nie czułaś ich bo mały Cię kopał do środka. Przy łożysku na tylnej ścianie ruchy można poczuć wcześniej.

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Witam poświątecznie, widzę że przede mną mnóstwo nadrabiania.
Ja tak szybciutko się pochwalę, że byłam dzisiaj na wizycie i moje maleństwo rośnie jak na drożdżach-waży już 750g, a dwa tyg temu było 485g.
Łożysko ładnie powędrowało na przednią ścianę i cesarka już mi nie grozi, a szyjka jest długa i zamknięta przez co mogę odstawić luteinę.
No i wiadomość która nas bardzo ciekawiła, czyli płeć - jak już pisałam po połówkowym badaniu lekarz powiedział, że nasz synek jest raczej córeczką, ale 100% gwarancji nie daje, tak dzisiaj dostaliśmy potwierdzenie od mojej gin prowadzącej, że będziemy mieli Hanię.
Uciekam teraz nadrabiać.

Gratulacje za udaną wizytę i potwierdzoną córeczkę

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Ja nic nie kupuje póki co
ja się zbieram powoli za zakupy szpitalne, bo wypłata będzie tż-ta w tym tygodniu a ja jeszcze dla siebie do szpitala nie mam kompletnie nic

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 13:16   #1923
zanetaa88
Zakorzenienie

Beatko Ja mam listę co chciałbym mieć dla siebie do szpitala,
ale póki co nie kupuje tych podkładów jakiś na łóżko,
a tak inne pierdy mam.

Ja czekam na moją wypłatę,bo chce kupić dzieciątku kilka rzeczy
mam wybranego allegrowicza i jakie rzeczy chce.
A dzisiaj jeszcze znalazłam kołderkę, poduszkę, pościel na poduszkę i na kołderkę oraz ochraniacze na łóżeczko które oczywiście kupię, ale myślałam że przy następnej wypłacie to zrobię, lecz chyba nie wytrzymam , a znalazłam za w miarę ludzką cenę 5-cio elementowa za 80 zł! a wcześniej miałam naszykowaną 3-elementową prawię tą samą za 79zl!

I moja wypłata jeszcze nie wpłynęła a już wydana

Stary 2011-04-26, 13:18   #1924
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
to już wiadomo dlaczego tak późno poczułaś ruchy przy łożysku na przedniej ścianie nie czułaś ich bo mały Cię kopał do środka. Przy łożysku na tylnej ścianie ruchy można poczuć wcześniej.

ja się zbieram powoli za zakupy szpitalne, bo wypłata będzie tż-ta w tym tygodniu a ja jeszcze dla siebie do szpitala nie mam kompletnie nic
aha - nawet nie wiedzialam a to ma jakis wplyw na porod????? czy przednie czy tylnie???

ja wlasnie tez sie zbieram na takie zakupy

zanetko - nie przejmuj sie moja tez hehe musze sie zastanowic co kupi teraz a co za miesiac hehe najgorsze ze mialam kupic teraz lozeczko ale facet narazie ich nie ma

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-04-26 o 13:20
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 13:27   #1925
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet Ja łóżeczko już na szczęście mam,
teraz potrzebuje do niego zawartości,
piękną pościel, ochraniacze na szczebelki itd
Chciałam to zrobić w czerwcu, ale jak znam siebie nie wytrzymam.
Już kombinuje, czy by nie sprzedać mojej fury,
bo i tak nią nie jeżdżę, a jak będzie mała madam to
na pewno będziemy jeździć z tatuśkiem i jego autem
a moje póki co stoi i czeka na ubezpieczenie i przegląd

Stary 2011-04-26, 13:36   #1926
agni82
Zadomowienie

oj laski tak mi brakuje netu, zeby was podczytywac, a co dopiero pisac. krzesłą w kafejce są nie wygodne i długo nie wysiedze.

A tak na marginesie to zostałam w nocy skopana jak nigdy. Tak mi walił nogami po żebrach, że myślałam ze wyjdzie Też tak macie?

A i kolejne pytanie. nie mamy samochodu i jak bedziemy jechac do szpitala, to boje sie ze taksówkarz odmówi, bo mu zabrudze samochód.czy cos takiego sie zdarza?czy mam wziasc cos i podlozyc pod siebie w razie gdyby mi wody odeszły w taksówce?ma któras z was doświadczenie w tej kwestii?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 13:55   #1927
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć Mamuśki.

Witam Was poświątecznie.

Objadłam się strasznie, ale na wagę nie mam odwagi wejść. Może jutro...

Któraś pisała, że jej maluszek teraz mniej buszuje... Oliweczka1985 ...chyba Ty... ja mam to samo, ale myślę że po prostu w brzuszku jest coraz ciaśniej

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 14:00   #1928
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
aha - nawet nie wiedzialam a to ma jakis wplyw na porod????? czy przednie czy tylnie???

ja wlasnie tez sie zbieram na takie zakupy

zanetko - nie przejmuj sie moja tez hehe musze sie zastanowic co kupi teraz a co za miesiac hehe najgorsze ze mialam kupic teraz lozeczko ale facet narazie ich nie ma
czy ma wpływ na poród to nie wiem , ale raczej nie, może nich inne dziewczyny się wypowiedzą, ale na odczuwanie ruchów dzidzi ma bardzo duży wpływ
co innego jeśli łożysko jest przodujące czyli umiejscowione w pobliżu wewnętrznego ujścia szyjki macicy to wtedy konieczne jest CC.

Ja mam łożysko na tylnej ścianie i wysoko tzn tak twierdzi gin

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Objadłam się strasznie, ale na wagę nie mam odwagi wejść. Może jutro...

Któraś pisała, że jej maluszek teraz mniej buszuje... Oliweczka1985 ...chyba Ty... ja mam to samo, ale myślę że po prostu w brzuszku jest coraz ciaśniej
moje maleństwo ostatnio bardziej buszuje, tzn bardziej boleśnie to odczuwam, jak czasem kopnie mocniej to aż zakłuje jak na jakiegoś nerwa trafi, ech... i te bolące żebra... ma ktoś jakiś sposób żeby żebra mniej bolały? bo czuje że mi podjechały wszystkie wnętrzności do góry i mnie gniecie tam wszystko i żebra bolą bo mam brzuszek wysoko...

Stary 2011-04-26, 14:01   #1929
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Właśnie dzwoniła do mnie babcia, że Jej brat zmarł, czyli mój wujek, ale taki dalszy. Pogrzeb jutro, ale nie jedziemy, bo mąż idzie do pracy, a ja na samą myśl o pogrzebie bardzo się stresuję, a co dopiero w ciąży...
Czy ,,obowiązuje" mnie załoba?-pytam, bo w sobotę mam wesele.

A co do ruchów, to moja Julcia kopie ładnie, czasem tak natarczywie wręcz, ale po prostu mam wrazenie, że wcześniej kopała częściej, bardziej...a moze to tylko moja wyobraźnia?

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek

Edytowane przez Oliweczka1985
Czas edycji: 2011-04-26 o 14:03
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 14:01   #1930
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Witam poświątecznie, widzę że przede mną mnóstwo nadrabiania.
Ja tak szybciutko się pochwalę, że byłam dzisiaj na wizycie i moje maleństwo rośnie jak na drożdżach-waży już 750g, a dwa tyg temu było 485g.
Łożysko ładnie powędrowało na przednią ścianę i cesarka już mi nie grozi, a szyjka jest długa i zamknięta przez co mogę odstawić luteinę.
No i wiadomość która nas bardzo ciekawiła, czyli płeć - jak już pisałam po połówkowym badaniu lekarz powiedział, że nasz synek jest raczej córeczką, ale 100% gwarancji nie daje, tak dzisiaj dostaliśmy potwierdzenie od mojej gin prowadzącej, że będziemy mieli Hanię.
Uciekam teraz nadrabiać.
Brawa za wizyte i potwierdzenie plci!

Cytat:
Czy przednie, czy tylnie to raczej nie, gdyby bylo przodujace, to wtedy prawdopodobnie cc.

A ja podkladow na lozko tez nie kupuje, bo u nas w szpitalu daja.

Mialam juz dosc tego swiatecznego jedzenia i zrobilam sobie pyszna lazanie, teraz sie ruszac nie moge.
A'propo wagi po swietach - przytylam tylko 30dag, wiec jestem zadowolona, ze tak malo, po poludniu ide na fitness, to mam nadzieje, to spalic.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 14:06   #1931
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
czy ma wpływ na poród to nie wiem , ale raczej nie, może nich inne dziewczyny się wypowiedzą, ale na odczuwanie ruchów dzidzi ma bardzo duży wpływ
co innego jeśli łożysko jest przodujące czyli umiejscowione w pobliżu wewnętrznego ujścia szyjki macicy to wtedy konieczne jest CC.

Ja mam łożysko na tylnej ścianie i wysoko tzn tak twierdzi gin

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

moje maleństwo ostatnio bardziej buszuje, tzn bardziej boleśnie to odczuwam, jak czasem kopnie mocniej to aż zakłuje jak na jakiegoś nerwa trafi, ech... i te bolące żebra... ma ktoś jakiś sposób żeby żebra mniej bolały? bo czuje że mi podjechały wszystkie wnętrzności do góry i mnie gniecie tam wszystko i żebra bolą bo mam brzuszek wysoko...
Oj na żeberka, to się chyba nic nie da poradzić, po prostu wszystko się rozrasta i nic nie zrobisz. ja mam to samo z kością ogonową

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brawa za wizyte i potwierdzenie plci!

Czy przednie, czy tylnie to raczej nie, gdyby bylo przodujace, to wtedy prawdopodobnie cc.

A ja podkladow na lozko tez nie kupuje, bo u nas w szpitalu daja.

Mialam juz dosc tego swiatecznego jedzenia i zrobilam sobie pyszna lazanie, teraz sie ruszac nie moge.
A'propo wagi po swietach - przytylam tylko 30dag, wiec jestem zadowolona, ze tak malo, po poludniu ide na fitness, to mam nadzieje, to spalic.
Taki fitness dla ciężarnych?

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-04-26, 14:10   #1932
kasshia
BAN stały

Moje dziecko mnie tak skopało w nocy że leżałam i liczyłam kopniaki Naliczyłam 87 (chyba) i poszłam spać, a teraz ma Amelka czkawkę
Oliweczka,
marzena_S za udaną wizytę i poznaną (może upewnioną ) płeć Gratuluję córeczki!
kasshia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 14:13   #1933
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
juz wszystko wiem...nie wiem czy jest nisko czy wysoko bo mi na USG nie powiedzial nic oprocz teg oze jest na scianie przedniej i ma I stopien dojrzalosci...moze jutro przy badaniu sie zapytam

aga - no to masz szpitalny wypasik hehe niby u mnei tez daja ale wszystko mze sie zmienic hehe

Igor sie uaktywnil dzis rano i do tej pory co kilkanascie minut zasadza mi kopa lekarz mi mowi lze baaardzo ruchliwe dziecko heehe no na poczatku musieli mi brzuchem telepac zeby dal choc znak zycia a teraz mowil ze takie to ruchliwe

oliweczka, beata
- a ja mam brzuch nisko, czuje tylko ze ciezej mi sie oddycha ale brzuszek mam niziutko.....i czuje kopniaki bardziej na dole na lono i na pecherz..... zaczynam sie zastanawiac czy nei powinnam sie tym niepokoic....?
Stary 2011-04-26, 14:13   #1934
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Mój maluszek też jakoś ostatnio więcej się rusza i kopie.
Dzisiaj urzęduje od 7 rano Uwielbiam to

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 14:21   #1935
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
juz wszystko wiem...nie wiem czy jest nisko czy wysoko bo mi na USG nie powiedzial nic oprocz teg oze jest na scianie przedniej i ma I stopien dojrzalosci...moze jutro przy badaniu sie zapytam

aga - no to masz szpitalny wypasik hehe niby u mnei tez daja ale wszystko mze sie zmienic hehe

Igor sie uaktywnil dzis rano i do tej pory co kilkanascie minut zasadza mi kopa lekarz mi mowi lze baaardzo ruchliwe dziecko heehe no na poczatku musieli mi brzuchem telepac zeby dal choc znak zycia a teraz mowil ze takie to ruchliwe

oliweczka, beata
- a ja mam brzuch nisko, czuje tylko ze ciezej mi sie oddycha ale brzuszek mam niziutko.....i czuje kopniaki bardziej na dole na lono i na pecherz..... zaczynam sie zastanawiac czy nei powinnam sie tym niepokoic....?
Moja też BARDZO często kopie w łono że tak powiem w szyjkę, tak niziutko, jakby chciała wyjść, nie przejmuj się tym, bo dzidzia pływa i raz kopnie tu raz tam. Z reszta jesteśmy pod stałą opieką lekarzy i jak by było coś niepokojącego, to byśmy o tym wiedziały

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-04-26, 14:22   #1936
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Właśnie dzwoniła do mnie babcia, że Jej brat zmarł, czyli mój wujek, ale taki dalszy. Pogrzeb jutro, ale nie jedziemy, bo mąż idzie do pracy, a ja na samą myśl o pogrzebie bardzo się stresuję, a co dopiero w ciąży...
Moim zdaniem nie obowiązuje
Stary 2011-04-26, 14:26   #1937
kasshia
BAN stały

Cytat:
Raczej nie.

Gdzie, bo ja też mam wesele wtedy Sezon weselny

Widzi wam się w prawie 31 tc tańczyć na weselu? Bo mi nie.
Stary 2011-04-26, 14:28   #1938
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasshia Pokaż wiadomość
Raczej nie.

Gdzie, bo ja też mam wesele wtedy Sezon weselny

Widzi wam się w prawie 31 tc tańczyć na weselu? Bo mi nie.
Puławy

Mi lekarz powiedział, że tylko wolne tańce, bo brzuszek już spory i wogóle, po co później sobie pluć w brodę przez jakieś głupie tańce, nie??lepiej się oszczędzać i być obserwatorem

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-04-26, 14:29   #1939
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie obowiązuje
Moim tez NIE OBOWIAZUJE

obiad gotowy...beda ziemniaczki, ogorek kiszony i plaster schabu gotowanego polanego sosem chrzanowo - grzybowym

Mój R dostał nową pracę dziś narazie na okres próbny ale dobre i to bo wczesniej pracowal u oszusta i wyzyskiwacza moze wreszcie sie uda i bedziemy mieli z czego zyc a nie jak dotad raz dal mu 30 raz 50 na swieta 100 i tak raz w tygodniu ile mial tyle dal nigdy wyplaty nie wyplacil tyulko tak co tydzien pare groszy i bida byla ale moze wreszcie sie uda i bedzie dobrze

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-04-26 o 14:30
Stary 2011-04-26, 14:30   #1940
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
?
Moim zdaniem nie obowiązuje. Ale mogę się mylić
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 14:31   #1941
kasshia
BAN stały

Cytat:
Puławy

Mi lekarz powiedział, że tylko wolne tańce, bo brzuszek już spory i wogóle, po co później sobie pluć w brodę przez jakieś głupie tańce, nie??lepiej się oszczędzać i być obserwatorem
niestety się nie spotkamy Ja będę w okolicach granicy Radomia i małej wsi Młodocin a duży brzuszek to ja

Idę na obiaad!

Edytowane przez kasshia
Czas edycji: 2011-04-26 o 14:33
Stary 2011-04-26, 14:33   #1942
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dziękuję Wam za odpowiedzi

Sweet super z tą pracą, wiadomo, że na początku to nikt nie da na stałe, prawie każdy musi przejść pewną drogę A czym będzie się zajmował

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez kasshia Pokaż wiadomość
niestety się nie spotkamy Ja będę w okolicach granicy Radomia i małej wsi Młodocin
W Radomiu mam 25 czerwca

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-04-26, 14:35   #1943
kasshia
BAN stały

Cytat:

W Radomiu mam 25 czerwca
Ja w tym roku się już raczej nie wybieram na śluby i wesela

Dobra, zupa sama się nie ugotuje (), idę ugotować
Stary 2011-04-26, 14:36   #1944
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Czy Wy też macie wrazenie, że Wasze dzidzie wcześniej bardziej się ruszały niz teraz?
Moja nie rusza sie moze mniej ale zdecydowanie mniej kopie a czesciej sie przesuwa, obraca i ze tak powiem "jezdzi" po brzuchu hehe

Cytat:
Uciekam teraz nadrabiać.
Gratuluje udanej wizyty i ciesze sie ze lozysko juz jest na swoim miejscu nom czyli plec juz upewniona to gratulacje corci tak jak u mnie

Cytat:
Brumek Ja liczę na podkłady i ewentualnie zmiany prześcieradła,
a nie ze kurczę płacisz składki i jeszcze musisz przynieść rzeczy które uważam, że powinny być na miejscu, tym bardziej na oddziale położniczym no ale to jest Polska i rozkładam ręce
Wcale nie wymieniaja przescieradel jak sie pobrudza bo czasem zwyczejnie nie maja na tyle zeby wymienic, ja jak lezalam w szpitalu juz dwa razy podczas tej ciazy to raz lezalam 10 dni i ani razu mi przescieradla nie wymienili ani poscieli, tymbardziej ze z weflona polala sie krew i pobrudzil sie jeden bok przescieradla.. w pierwszy dzien.. a jak potrzebny byl podklad bo np mi kazali lezec bez bielizny zeby nie uciskac brzucha bo sie skurcze pojawialy (a mialam globulki macmiror koloru pomaranczowego ) to nie bylo podkladow kochana ewentualnie zwykla lignina i to jesli sie upomnialam..

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Wiesz jakby tak chcieli każdej kobiecie zmieniać prześcieradło co godzine czy dwie to nie wiem ile by ich musieli mieć Moze i szpitale powinny mieć podkłady, ale to jest groszowy koszt i moim zdaniem nie ma o co robić afery. Szpitale nie zapewniają wielu droższych rzeczy które powinny byc zapewnione choćby znieczulenie gdy kobieta tego potrzebuje wiec takie podkłady to drobnostka.
Dokladnie, zgadzam sie !

Cytat:
a ja mam brzuch nisko, czuje tylko ze ciezej mi sie oddycha ale brzuszek mam niziutko.....i czuje kopniaki bardziej na dole na lono i na pecherz..... zaczynam sie zastanawiac czy nei powinnam sie tym niepokoic....?
Ja tez juz polowa 30 tyg a kopniaki czuje nisko gdzies w okolicach pepka i czasem delikatnie powyzej, na zebrach nic a nic i tez mam brzuszek nizej takze naszczescie (odpukac) nie mam bolacych kopniakow

U mnie byla babcia ugotowala pomidorowke niedlugo mezus wroci z pracy to zjemy obiadek - wlasnie pomidorowke i faszerowanego indyka mniam dodatkowo na kolacyjke mamy jajka wypelnione pieczarkami w majonezie palce lizac milego dnia

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-04-26 o 14:41
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 14:48   #1945
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Oj na żeberka, to się chyba nic nie da poradzić, po prostu wszystko się rozrasta i nic nie zrobisz. ja mam to samo z kością ogonową
oj szkoda że nie ma rady, jak poleże trochę na płasko to przechodzi troche ale wieczorem i w nocy boli bardziej.

Ale za to - odpukać - kość ogonowa mnie nie boli, ani spojenie łonowe tylko te żebra.. czasem krzyże jak leże na plecach za długo albo jak siedzie długo i chcę wstać.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Cytat:

oliweczka, beata
a nie wiem akurat co to jest ten stopień dojrzałości łozyska

mnie też się ciężko oddycha bo czuje jakbym miała za mało miejsca w klatce piersiowej na płuca jakbym miała tam za ciasno i w ogóle.
i fakt że kopniaki czuje zwykle wyżej niż pępek czasem po bokach jak leże ale tak niziutko to raczej rzadko. Czasem czuje ucisk na pecherz ale na szyjce chyba jeszcze nie czułam za bardzo dzidzi.

Stary 2011-04-26, 14:48   #1946
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:

A co do ruchów, to moja Julcia kopie ładnie, czasem tak natarczywie wręcz, ale po prostu mam wrazenie, że wcześniej kopała częściej, bardziej...a moze to tylko moja wyobraźnia?

Bardzo mi przykro
Co do żałoby to Ja uważam, że to jest indywidualna sprawa każdego człowieka. Znałam przypadek, że była para narzeczonych którzy mieli już ułożone całe wesele, czekali tylko na ten ich wspaniały dzień, to miesiąc przed ślubem zmarła mama narzeczonej i ślub przełożyli na przyszły rok, a przy następnej dacie ślubu 2 miesiące przed cała ceremonią zmarł ojciec narzeczonej...
Ślubu już nie przełożyli, odbyła się ceremonia.

Stary 2011-04-26, 14:54   #1947
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Mój R dostał nową pracę dziś narazie na okres próbny ale dobre i to bo wczesniej pracowal u oszusta i wyzyskiwacza moze wreszcie sie uda i bedziemy mieli z czego zyc a nie jak dotad raz dal mu 30 raz 50 na swieta 100 i tak raz w tygodniu ile mial tyle dal nigdy wyplaty nie wyplacil tyulko tak co tydzien pare groszy i bida byla ale moze wreszcie sie uda i bedzie dobrze
gratki dla tż-ta

mój już półtora miesiąca temu pożegnał się z dawnym "szefem" - takim samym wyzyskiwaczem, o każdy grosz trzeba było go prosić i ciagle miał zaległości w wypłacaniu pensji.
A oszust z niego taki jakich mało.

teraz też jest od 1 kwietnia na umowie na okres próbny na 3 miesiące, wcześniej pracował 3 tygodnie bez papierów ale myślę że mu przedłużą, no i kasa nie najgorsza jak na początek, więc liczę że teraz będzie już tylko lepiej

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
Bardzo mi przykro
Co do żałoby to Ja uważam, że to jest indywidualna sprawa każdego człowieka. Znałam przypadek, że była para narzeczonych którzy mieli już ułożone całe wesele, czekali tylko na ten ich wspaniały dzień, to miesiąc przed ślubem zmarła mama narzeczonej i ślub przełożyli na przyszły rok, a przy następnej dacie ślubu 2 miesiące przed cała ceremonią zmarł ojciec narzeczonej...
Ślubu już nie przełożyli, odbyła się ceremonia.
u nas 3 tygodnie przed weselem zmarł tato mojego męża ale wszyscy nam zabronili czegokolwiek przekładać i nawet ksiądz radził żeby wszystko było tak jak było zaplanowane, a żałobę mamy mieć tylko w sercu.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-04-26 o 15:06
Stary 2011-04-26, 14:56   #1948
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Moim tez NIE OBOWIAZUJE

obiad gotowy...beda ziemniaczki, ogorek kiszony i plaster schabu gotowanego polanego sosem chrzanowo - grzybowym

No to jak będzie miał pierwszą wypłatę to BIBA
Gratuluje
A nie chce Twój mąż własnego zakładu stolarskiego otworzyć?

Lilkaa
myślę że co szpital to inne zasady.
Ja w każdym bądź razie póki co nie kupuje tych podkładów na łóżko.
Z tego co pamiętam jak leżałam na ortopedii to codziennie przychodziły rano i się pytamy czy zmieniamy pościel itd. więc jestem pozytywnie nastawiona, jeżeli będzie tak tragicznie że nikt nic nie będzie wymieniał i będą mieć to w nosie, to myślę że teściowa zainterweniuje
albo ewentualnie w ostateczności gdzieś się coś kupi

Beatka nie wiem dlaczego przekładali, nie wnikałam. Pewnie Pani młoda miała taka potrzebę. I dlatego pisze, że sprawa żałoby to INDYWIDUALNA sprawa

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-04-26 o 15:00
Stary 2011-04-26, 15:07   #1949
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
ehh laski wyniki jednak jutro
ale oddałam krew drugi raz, już jestem w domu i w końcu zjem śniadanie
boję się.. mam złe przeczucia

zapomniałam - na pewno będzie dobrze Zanka! nasze kciuki działają cuda

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

no, nadrobiłam świąteczne zaległości
idę oglądać M jak miłość z wczoraj bo przegapiłam.

Stary 2011-04-26, 15:11   #1950
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
Hehe no masakra 4 kg od początku ciaży chudzino
Oj już nie raz i nie dwa czytałam o tym pobieraczku
Gratuluje studnióweczki

Bartessa głos oddany

Ja w niedzielę postanowiłam zdjać obrączke i pierścionek bo widziałam ze mi palce napuchły i jak obrączke jakoś na mydło zdjełam tak pierścionek nie chciał zejśc i myślałam ze będzie trzeba rozcinać ale namydliłam bardziej i jakos powoli zszedl ale mnie pół dnia palec bolał I wczoraj zauważyłam ze mi stopy puchną bo baleriny mnie uciskały Chyba się zaczyna Oby jak najszybciej przyszło ciepło to wskoczę w japonki

Ja po świętach jeszcze nie miałam odwagi sprawdzić ile ważę A w czwartek wizyta to zobacze
Ja wczoraj zdjęłam, bo tez mi spuchły palce aha i spotkanie jak najbardziej po majowym weekendzie kiedy idziesz do szkoły rodzenia? My powinniśmy jutro, ale mąż jest do dentysty zapisany i nie damy rady, w piątek jest spotkanie tej drugiej grupy

Cytat:
No wiesz Ja od początku ciązy przytyłam już 10 więc dla mnie 4 które Ty przytyłaś to pestka

I wyszedł Nam konflikt w grupach krwi W czwartek musze z ginka porozmawiać
My mamy konflikt, ja robiłam odczyn coombsa po 25 tyg i jak nie ma przeciwciał to jet wszytsko ok. tylko trzeba dostać zastrzyk po porodzie, zeby uchronic ewentualne drugie dziecko, bo te przeciwciała wytwarzają się przy zmieszaniu krwi dziecka i matki (o ile dziecko odziedziczy krew po ojcu).

U nas w rodzinie tez był taki przypadek, ze mama pana młodego zmarła w lutym, a oni w sierpniu mieli brać ślub i wesele było normalne, ksiądz nawet na kazaniu mówił, ze mama pm na pewno nie chciałaby, żeby się smucić, tylko być szczęśliwym i ze ona na pewno jest szczęśliwa patrzac na dzieci.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości