Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-26, 19:57   #2011
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

dziekuje Wam za wszystkie gratki dla męża

zanetka - BILIŹNIĘTA

zanka - zakochalam sie i kroj i kolor i frima I Love It

beata - ja ma 11 i wiecej nie kupuje

madziulka te NIKE sa boskie pewen idrogie jana alle chcialm kupic to ponad 60 zl przekroczylo

mialam isc jutro do lekarza ale pojde po dlugim weekendzie bo musze sie dowiedziec o nazwisko alergologa u ktorego bylam na testach a to wcale nie jest taki proste bo to bylo tak dawno ze nawet mam nei pamieta wiec czeka mnei jutro wycieczka do przychodni na drugi koniec miasta i grzebanie w archiwach

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-04-26 o 19:59
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 19:57   #2012
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Świetne są te body NIKE
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 20:02   #2013
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2085.jpg (27,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2086.jpg (32,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2087.jpg (35,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2088.jpg (40,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2089.jpg (29,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2090.jpg (25,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2091.jpg (29,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2092.jpg (35,1 KB, 18 załadowań)

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 20:06   #2014
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
madziulka te NIKE sa boskie pewen idrogie jana alle chcialm kupic to ponad 60 zl przekroczylo
Nie wiem, bo je dostałam

Stary 2011-04-26, 20:06   #2015
wodaqua
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
Witam poświątecznie
Nie odzywałam się z powodu kulinarnych i duchowych przygotowań do Świąt, sprzątania, najazdów rodziny i innych...
Podsumowując, wyniki mam ok, jeszcze jutro mocz odnbiorę i na wizytkę Już się nie mogę doczekać, kiedy znówna na ekranie zobaczę moją kruszynkę Ostatnio jest baaaardzo rozbrykana, nawet przy świątecznym stole pokazała co potrafi przed rodzinką
Co do Świąt, to jak zawsze rodzinnie, odwiedziłam też chrześniaka i w ogóle było miło.
Przyszedł mi laktator Avent i te staniki do karmienia... No cóż, cyce jeszcze trochę muszą mi urosnąć, ale myślę, że nie będzie z tym problemów
Dziś przyszła mi paczka z lovellą, czapeczką i rękawiczkami dla małej - ta reklamowa przesyłka 1 pranie do przodu Dostałam też od koleżanka nożyczki do pazurków i pojemniki do mrożenia pokarmu Parę zł do przodu. No i czekam na pakę do psiapsiółki po jej córci z mniejszym rozmiarem teraz, a w czerwcu z większym
Wreszcie zakupiliśmy farby do mieszkania i w weekend majowy malowanie Póki co odgrzybianie mamy za sobą
Pogoda cudna, więc pewnie jutro rozłożę się na leżaku z kompem i nadrobię Was od piątku
Pozdrawiam!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 20:15   #2016
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj byłam u fryzjera, wkońcu wyglądam jak człowiek.
Byłam po wyniki, w sumie wszystko wporządku, w moczu tylko jakiś śluz mam Jutro rano wizyta u mojego ginekologa, więc się dowiem co i jak Więc proszę o kciuki za moją szyjkę No i podejrzymy Małego odrazu co tam u niego słychać nowego
No to pokaż nam się człowieku Chociażby w klubie
A kciuki ściskam już teraz

Vaniliowa - za Ciebie oczywiście też
Stary 2011-04-26, 20:19   #2017
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Ja właśnie się rozgladam za farbami do naszej sypialni w nowym gniazdku potrzeba mi 10 litrów białej ale jakiejś lepszej, będziemy robić kolor z pigmentów, tzn. sufit biały a ściany na kolor, jakiś taki beżowo-zółty - ciepły kolorek, poprzednio był piasek pustyni z gotowej farby ale nie pamiętam jakiej firmy - ale tak się nazywał teraz chce trochę żywszy beżyk bardziej w zółty wpadający.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Nie wiem, bo je dostałam
jejuuu.. jak ja bym chciała taką pakę dostać od kogoś

a tu się nie zanosi niestety... śliczne te bodziaki, na pewno Ci ich nie zabraknie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 20:19   #2018
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mam pytanie dotyczące ZUS-u. Szukam po googlach odpowiedzi ale znaleźć nie umiem...
czy jeśli pracuję od niedawna i pójdę na L4 to macierzyński mi normalnie się należy? Bo coś mi się obiło o uszy że trzeba przepracować min. 3 pełne miesiące, ale nie wiem czy to prawda czy coś źle zrozumiałam?
Nie prawda! Od razu Ci się należy, więc zupełnie się tym nie martw Wypłacą Ci bez żadnych problemów
Stary 2011-04-26, 20:34   #2019
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja chyba wezme na razie 10 szt. bo nie wiem jakie są jakościowo, niby pisze że te grubsze ale nie wiadomo, dopiero jak pomacam to będę wiedzieć.
a może masz zamiar zamawiać u r_p77? bo on ma pieluch jakieś podwójnie tkane i ciekawi mnie czy rzeczywiście są podwójne ( mi w zakupach allegrowych wyszło jakieś 200 zł )

Madziulka fajna paka

Stapelka doszły pieniążki?

mi przyszły koszule do szpitala, moim zdaniem są bardzo fajne, bawełna milutka i nie prześwitują czego się obawiałam ... warte 20 zł za szt wstawię linka może któraś zechce się skusić http://allegro.pl/koszula-nocna-w-pa...554709721.html

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 20:34   #2020
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
A w którym szpitalu zamierzasz rodzić? Ja się nastawiam na Ujastek, ale jeszcze nie wiem, co tam trzeba...
Poki co nastawiam sie na Zeromski, tam rodzilam dwukrotnie, no chyba ze bede wiedziec, ze ma byc cc, to pewnie u lekarza prowadzacego ciaze na Galla.

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Zastanawiamy się czy Lilka ma odziedziczyć łóżeczko po Filipie a jemu kupimy jakieś bardziej "dorosłe" ale on jest chyba jeszcze za malutki na to ma dopiero 14 miesięcy..
To juz od Was zalezy i od Filipa, my Zuzke przenieslismy jak miala 15 m-cy i byla to naprawde trafna decyzja, aczkolwiek nik sie nie czail na jej lozeczko

Cytat:
Na dziś już po wizycie Pielęgniarka ze mną przeprowadziła wcześniej pogadankę na temat karmienia piersią, dostałam troszkę materiałów do czytania. Dowiedziałam się że tam w szpitalu jest wręcz zakaz dokarmiania dziecka bez wyraźnego żądania mamy. Nastawieni są na naturalne bo szpital stara się o certyfikat "szpital przyjazny dziecku". To chyba dobrze???

, wszystko jest dobrze, twardnienie brzucha to tylko z powodu "treningu" organizmu bo szyjka i cała reszta bardzo ładnie.
No i morfologia wzorowo, wszystko w normach nawet te płytki nieszczęsne spadły, co znaczy że żelazo działa, tardyferon nie dawał nic.

Mały dalej leży jak leżał, co wiem i bez wizyty, bo w miejscu gdzie ma główkę, brzuch mam jak pagórek a żeby było weselej to chyba mi gdzieś rączkę pod żebra wsadził bo muszę siedzieć jakbym kij połknęła, jak się schylam to mnie jedną stroną blokuje
Brawa za wizyte! Jesli chodzi o ten nacisk na karmienie piersia, to jak dla mnie to dobrze, aczkolwiek pewnie kobiety, ktore mialy problemy, moga to traktowac jako terror laktacyjny, wiec jak we wszystkim, opinie moga byc podzielone.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
zmierzyłam właśnie brzuch
104 cm
Ja poki co mam 10 cm mniej.

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
witam po swietach i powiem wam ze mialam ich juz dosc kto nieprzyjechal to tylko "ooo przytylas" jeszcze tyle czasu a brzuch juz taki duzy itp no co za ludzie juz niewytrzymalam i sie poryczalam z tego wszystkiego,sama wiem ze przytylam dobrze sie z tym nieczuje no ale zeby w kolko o tym gadac na odchudzanie przyjdzie czas bo porodzie a nie teraz pozatym jak bylam na ostatniej wizycie to przybylo mi niecale 4 kg od poczatku,wiec takiej tragedii chyba niema ale sa uprzejmi ludzie co z✂✂✂ia humor nawet w swieta.........musialam sie wyzalic
Co za komentarze, trzeba olewac tych zyczliwych!

Natka i Vaniliowa kciuki za wizyty!

Cytat:
Sliczna sukienka! Czekam na fotki jak Ty sie w niej prezentujesz.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Witam laski po dniu pełnym wrażeń.
A więc: kupiliśmy wózek Tako jumper, nowy, zielony, i wpięcie gondoli, spacerówki, fotelika ma porządne, nie takie jak oglądałam ostatnio w innym tako ( może to był starszy model, ale mniejsza z tym). Fotelika nie braliśmy tego który był w komplecie, tylko postawiliśmy na maxi cosi.
Kupiliśmy też łóżeczko. Zwykłe, sosnowe, jasne, z szufladą ( miałam brać z funkcją bujania,ale zrezygnowałam).
Facet w sklepie był kompetentny i konkretny, dostalismy rabat, ale i tak wszystko wyniosło nas 2 tysie.
Gratuluje udanych zakupow!

Cytat:
Dziewczyny, mam pytanie dotyczące ZUS-u. Szukam po googlach odpowiedzi ale znaleźć nie umiem...
czy jeśli pracuję od niedawna i pójdę na L4 to macierzyński mi normalnie się należy? Bo coś mi się obiło o uszy że trzeba przepracować min. 3 pełne miesiące, ale nie wiem czy to prawda czy coś źle zrozumiałam?
Wydaje mi sie, ze nie ma takich terminow.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 20:56   #2021
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Witam laski po dniu pełnym wrażeń.
A więc: kupiliśmy wózek Tako jumper, nowy, zielony, i wpięcie gondoli, spacerówki, fotelika ma porządne, nie takie jak oglądałam ostatnio w innym tako ( może to był starszy model, ale mniejsza z tym). Fotelika nie braliśmy tego który był w komplecie, tylko postawiliśmy na maxi cosi.
Kupiliśmy też łóżeczko. Zwykłe, sosnowe, jasne, z szufladą ( miałam brać z funkcją bujania,ale zrezygnowałam).
Facet w sklepie był kompetentny i konkretny, dostalismy rabat, ale i tak wszystko wyniosło nas 2 tysie.

Gorąco było mi jak w piekle, ręce i nogi puchną. Ale jak wróciliśmy do domu to mój dobry humor się szybko skończył bo co? TEŚCIÓWKA!! i jej druga synowa (lizdupa jedna, nie mieszka z nią to co innego..)
I teściowa: "o właśnie oglądaliśmy wózki dla was, o to tak jak mówiliśmy na pompowanych kołach, ale zielony kolor..to się będzie brudziło, ja myślałam że taki wrzosowy bardziej" i inne komenty!!!!! Była przy tym miła, ale zawsze jak coś kupie to musi komentować po swojemu?
I mi dyktuje gdzie mam sobie schować ten wózek i może mi da coś żeby go przykryć. Usilnie chciała wiedzieć ile kosztował, coś mi się zdaje ze zechce nam kasę oddać za wózek, ale my nic nie zamierzamy od niej brać,sami dajemy radę finansowo, niech sobie nie myśli że wózek kupi to mi będzie rządzić!!

I szwagiereczka męża (to moja chyba też?) no fotelik to taki jak patrzyłam w sklepach, ( sami dzieci nie mają i nie chcą mieć narazie, ale widzę bardzo się interesują zakupami dla mojego dziecka!bo ostatnio nawet o łóżeczku coś mi pieprzyli że oglądali) Potem przyleciał brat tzta-jej mąż i tez tekst jakiś walnął.

A na koniec się powyłam i tyle było..

Sorki że wam rodzinne brudy opowiadam ale muszę się wygadać, lepiej mi się zrobi. Teściówka może nie jest taka zła, ale dużo wad też ma i cech charakteru które mi przeszkadzaja.....

cdn
gratuluję zakupów!! a gadaniem się w ogóle nie przejmuj, mi to jednym, uchem wpada a drugim wypada

Madziulka śliczne sa te bodziaki

AgaGuernsey a pochwal się jakie łóżeczko kupiliście dla Zuzki?
jeśli bedziemy "przeprowadzać Filipa to myślałam o czymś w tym stylu:
http://allegro.pl/braz-lozeczko-dla-...572834884.html
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:03   #2022
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Beatko narazie porobiłam zdjęcia samych bodziaków. Jeszcze dostałam mnóstwo rampersów, śpiochów, półśpiochów, czapeczek, skarpetek itp.
Jak porobię zdjęcia to pokażę

Stary 2011-04-26, 21:05   #2023
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie się rozgladam za farbami do naszej sypialni w nowym gniazdku potrzeba mi 10 litrów białej ale jakiejś lepszej, będziemy robić kolor z pigmentów, tzn. sufit biały a ściany na kolor, jakiś taki beżowo-zółty - ciepły kolorek, poprzednio był piasek pustyni z gotowej farby ale nie pamiętam jakiej firmy - ale tak się nazywał teraz chce trochę żywszy beżyk bardziej w zółty wpadający.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

a tu się nie zanosi niestety... śliczne te bodziaki, na pewno Ci ich nie zabraknie

a nie zastanawiałaś się nas farbą z mieszalnika?? sprawdzcie sobie co Wam się bardziej opłaci, bo dobra biała farba to spory koszt no i pigmenty a jak zabraknie i trzeba będzie dorabiać (różnie ściany piją farbę) to możecie już identycznego koloru nie wymieszać.Ja polecam mieszalnik z tikkurilli i cenowo atrakcyjny

a my po SR i jedna dobra wiadomość to to że w moim szpitalu znieczulenie jest darmowe

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2011-04-26 o 21:06
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:09   #2024
youyou
Zakorzenienie

edit: zdublowało mi posta

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-04-26 o 21:15
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:15   #2025
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość

a my po SR i jedna dobra wiadomość to to że w moim szpitalu znieczulenie jest darmowe
czyli gdzie? pojadę tam

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:17   #2026
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
czyli gdzie? pojadę tam

katowice bogucice zapraszam
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:22   #2027
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Bylismy ogladac wózki, jedn jest pewne wygrywa MAXI COSI Mura 4, tylko ta cena, ale chyba jednak sie na niego zdecydujemy...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:25   #2028
SweetAngel1984
Zadomowienie

dobija mnei ta alergia...naady kichania dzis pol rolki papieru velvet do pupki wysmarkałam tylko nim moge bo mieciutki ...oczy swedza i mam dusznosci i kaszel jakis..... a lekarz powiedzial mi ze nie wolno w ciazy nic na alergie brac ale tak nei moze byc mama mopja nie leczyla aleri i ma astme oskrzelowa...a dusznosci i kaszel to pierwsze tego objawy...wiec zaczynam sie bac jestem juz zmeczoan tym smarkaniem i pociaganiem nosa.....az mnei miesnie brzucha bola masakra........

Stapelka - przyszlo mi jakies awizo ide jutro na poczte moze to od Ciebie przesyleczka

Sloneczko - no fajne te koszuliny ja jednak podjelam decyzje ze kupuje dwie na ramiaczkach bedziemi naj wygodneij ramiaczko w dol i juz a jak bedzie chlodniej to ma szlafrok i bolerko do spania

patik - a miej to w dupie ja tez ma zielony wozek moi rodzice tez marudzili ze na 3 kolach itp itp ale jak zobaczyli to powiedzili ze jest super, na lozeczko tez jecza bo wybralismy ciemne ale do cholery to nasze dziecko i nasza decyzja takze splywaja po mnei ich komenty na kolyske elektryczna tez marudzili ze przyzwyczaje dziecko do bujania i bedzie problem ale ja zoriblam i tak po swojemu i kupilam...... miej to gdzies wazne zebys ty byla zadowolona i zeby tobie sie podobalo

dziubek
- szczesciara z Ciebie

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-04-26 o 21:27
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:30   #2029
patik87
Zakorzenienie

Dzięki laski za słowa otuchy, kurcze ja mam taki głupi charakter że się wszystkim przejmuję, nie potrafię odgadać jakoś z humorem i do tego zgryźlwie, pluję sobie w brodę że taka jestem..

Nie dokończyłam wcześniejszego posta bo tzt zabrał kompa, teraz mieliśmy gosći (prosili na wesele), ogólnie padam po dzisiejszym dniu, brzuch mam twardy, to nie przelewki...aż nie mogę się piatku i wizyt doczekać co tam z szyjką itp. Obym nie musiała cały czas leżeć.

Zapomniałam co miałam komu odpisać.

Zanka sukienka fajna,kolorek extra, chyba nie będzie za krótka?

Gratuluję rozpoczęcia kolejnych tygodni, trzymam kciuki za jutzrejsze wizyty.

Madziulka słodkie są te body, ile Ty tego masz cholercia

Editka olewka na ludzi (wiem, wiem łatwo mówić, sama się przejmuję takimi głupotami). Czasami się zastanawiam czy ze mną coś jest nie tak czy z ludźmi. Szwagierek też do mnie ostatnio: o widzę że się przytyło.

Brunetka ja dzisiaj też teraz właśnie mam zgagę.

Zdjęcia wózka wstawię w środę prawdopodobnie, jutro rano jadę do krwiopijców-pewnie morfologia źle wyjdzie po chorobie, jeszcze chrypę mam i z zatok spływa taka gęsta wydzielina, aż mi na gardle siedzi. A potem jadę do koleżanki 100 km ode mnie w odwiedziny, rok czasu się nie widziałyśmy, więc zajrzę tu wieczorkiem. A łóżeczko jest w pudełku, najpóźniej w sobotę złożymy.

Zostały mi jeszcze zakup pościeli, naklejek do pokoju, dywanu, lampki nocnej, rzeczy do szpitala, i kilka pierdół dla dzidzi, myślę ze na allegro wszystko ogarnę.

Jeszcze muszę Wam napisać bo nie wytrzymam:
Szwagierek powiedział do teściówki, że jakbyśmy go wzięli na chrzestnego to on by wózek kupił nam taki za 2 tys. No myślałam że skonam jak mi to tzt powiedział.
Odkąd dobrze im się powodzi, zarabia po kilka-kilkanaście tysi, wyprowadził się do wawy, kupił mieszkanie, to zrobił sie taki buc zadufany w sobie, co on sobie wyobraża? Niech sie nawet nie szykuje, nie lubię go, prawdopodobnie żaden z 3 braci tzta nie będzie chrzestnym, tylko mój brat. Ehhh temat rzeka......
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:31   #2030
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Czekamy na fotki
A takim gadaniem się nie przejmuj!!!!!!!!!! Ja też ich wszystkich olałam, a teściowej gadania już nie słucham

I znowu wieczór i znowu zgaga Już nie wytrzymuje !!!!
Brunetka a próbowałaś lnu w tabletkach do ssania na zgage ?
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:31   #2031
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Żanetka, nie masz racji. Ja od początku chodze na NFZ i na pierwszą wizytę poszłam w 4 tyg. ciąży Potem byłam też w 5 i 6, no a teraz co miesiąc lub co 3 tyg.
Nie będę debatować na ten temat, bo sama nie chodzę z NFZ,
bo niestety nie było miejsca na już.
Uważam że to zależy od miasta i ile jest przychodni, szpitali itd.
Moim celem była doktor która została mi polecona a przede wszystkim miała być kobietą, to był mój priorytet i ona przyjmowała tylko w pt przez 3 h z NFZ bo tak pracuje w szpitalu i do tego 2 razy w tyg przyjmuję prywatnie i termin miała bliższy niż jakbym poszła z NFZ
Gratuluje że trafiłaś na to że możesz chodzić z NFZ. U mnie np pewnie było by tak, że dzisiaj mam badanie a za tydzień usg, co teraz np sobie tego nie wyobrażam, chodzę prywatnie i za każdym razem mam robione badania + usg a NFZ musiałabym mieć 2 wizyty osobno, pewnie jakbym tak chodziła od początku nic by mnie to nie dziwiło,ale stało się jak się stało i nie żałuję ani grosza na moja gin.
Jedyny minus to że muszę płacić za każde badania,ale z tym sobie radzę jeszcze jakoś

Więc nie każdemu się tak trafi jak Tobie

Zanka no właśnie i u mnie z tego co wiem z NFZ usg jest też tragiczny a z ciekawości ile płacisz za prywatne usg?!

Madziak
mnie nie boli

Scio dlatego Ja mówię, że to wszystko zależy od miasta i ilości przychodni, szpitali i lekarzy w danym mieście...

Natka Vaniliowa

Pati
zdjęcie daj wózeczka My też mamy tako jumpera i zielonego
Ja leję na to komu jaki kolor się podoba i co się podoba.Ostatnio oznajmiłam ze nie podoba mi się (pewnie hormony zagrały) zdrobnienie Emilka wolę Emilia to wszyscy bunt olałam sprawę
albo że życzę sobie pokoik dla dziewczynki biało - ciemny fiolet ewentualnie akcenty zielone, to że nieee bo kolor ma być ciepły i bla , bla, bla.Ja powiedziałam tylko tyle że dziecko i tak nie odróżnia kolorów Ma mi się podobać i mojemu mężowi, a nie KOMUŚ !

Madziulka ale ma nike duzo ale zaszalałaś!

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
zanetka - BILIŹNIĘTA
Normalnie muszę do Ciebie zajechać,albo Ty do mnie!
Tyle co Nas łączy
To jest nie wyobrażalne!
Mój mąż też jest z pod znaku bliźniąt
moja mama zawsze mówi, że bliźnięta nawet jak nie będą mieć pracy to i tak będą ustawieni życiowo!
I najlepsze jest to że jak Ja pracowałam, moje pieniądze się kończyły
a mój maż przez jakiś czas nie pracował to i tak więcej pieniędzy miał ode mnie, nie mam zielonego pojęcia jak to robił,ale zawsze tak było!

Chodź tu do mnie !

Wróciliśmy z urodzin szwagra.
Pojedliśmy, poplotkowaliśmy
i jakaś zmęczona jestem
Jutro powrót do rzeczywistości,
mąż idzie do pracy
Będę umierać z nudów!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:33   #2032
moniczka2123
Zadomowienie

hej ja to dzis dopiero zagladam wywiozlam dzis swojego mezulka na busa do niemiec:cr y: dwa miesiace go nie bedzie rowne 60 dni matko chodze i placze nic nie jest tak jak powinno ja chce do mojego Koteczka:c ry:

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:36   #2033
madziaranew
Rozeznanie

Witam dziewczyny po swietach.
Oczywiscie obzarta jestem ale dwa dni z glowy gotowanie hihi jakis w tym wszystkimi plus.dzis bylam na spotkaniu z polozna no I wszystko jest ok , cisnienie troche niskie 98/58 ale jakas spiaca bylam.nawet mierzyla mi brzuch 25 cm od pepka do wzgorka lonowego. No I waga 63 a startowa bylaw 56 kg wiec juz jest 7 na plusie az sie boje lie jeszcze....
Ja dzis tez mialam spiecie z tesciowa , baba sie uparl ze przyjedzie pomoc przy dzidzi, normalnie juz tlumaczymy jak nienormalnej ze damy sobie rade ze Tz nie pracuje dwa tyg po porodzie.to sie wsciekla I napewno teraz na mnie psioczy. Tesciu zrozumial ze po trzech tygodniach zapraszamy ,tyle ze u nas nie za bardzo ze spaniem, Bo mamy jedno lozko I dwa pokoje no I jeden jest dzienny . Materac jak i'm na podlodze rozloze to sie obraza Bo jedno I drugie problemy z kregoslupem , a na dodatek jak dzwonie to mowi tesciowa jaka jest wiecznie zmeczona , chora to w jaki so sob mi ma nib pomoc , chyba wykonczyc psychicznie, no I jej super porady.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:38   #2034
patik87
Zakorzenienie

Moniczka dobrze będzie, szybko zleci zobaczysz Teraz jest cieplutko, inaczej będzie, i nie zostajesz sama tylko z bejbe I będziesz u siebie w domku rodzinnym

Zmalowana i Brunetka
jakbym bliżej LBN mieszkała to dołączyłabym się do Was do SR..

Muszę coś dojeść bo głodna jestem. Jutro trzeba zakupy do lodówki zrobic, bo pusto. Dosłownie.
Od mamy mam swojską szyneczkę i kiełbasę, pycha...

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-04-26 o 21:40
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:40   #2035
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Moniczka dobrze będzie, szybko zleci zobaczysz Teraz jest cieplutko, inaczej będzie, i nie zostajesz sama tylko z bejbe I będziesz u siebie w domku rodzinnym
Dobrze ze was mam to przynajmniej nie oszaleje z tesknoty

Stary 2011-04-26, 21:42   #2036
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Zanka no właśnie i u mnie z tego co wiem z NFZ usg jest też tragiczny a z ciekawości ile płacisz za prywatne usg?!
zwykła wizyta z usg 70 zł, usg genetyczne i połówkowe 140 zł

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:46   #2037
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
hej ja to dzis dopiero zagladam wywiozlam dzis swojego mezulka na busa do niemiec:cr y: dwa miesiace go nie bedzie rowne 60 dni matko chodze i placze nic nie jest tak jak powinno ja chce do mojego Koteczka:c ry:

WIem co czujesz,
co prawda ostatni raz żegnałam mojego męża tak pół roku temu,
ale to były okropne chwile!
Teraz sobie nie wyobrażam aby wyjechał na 60 dni sam
zwariowałabym chyba z tęsknoty i że hormony mi buzują,
sami teściowie by mi przeszkadzali...

Aby dojechał cały i zdrowy

Wróci ! Popłacz sobie ale nie za długo bo dzidzia będzie też się zamartwiać !

Stary 2011-04-26, 21:48   #2038
moniczka2123
Zadomowienie

popłacze sobie ok??

Stary 2011-04-26, 21:48   #2039
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
zwykła wizyta z usg 70 zł, usg genetyczne i połówkowe 140 zł
to sporo.
Ja płacę za cała wizytę + usg 50 zł
a jak mi robiła połówkowe to tyle samo zapłaciłam.

Więc Ciebie to nawet drożej wychodzi jak mnie,
a chodzisz z NFZ.
I jaka tu sprawiedliwości, powiedz sama?!

Stary 2011-04-26, 21:52   #2040
jacieeeee
Wtajemniczenie

Ja chodzę do lekarza prywatnie i tak też robię wszystkie badania, a to dlatego że w mojej miejscowości w ośrodku nie ma gina na NFZ, a ten który jest w miarę blisko, jest kiepski i już.

Dziewczyny jaka zgaga mnie pali to szok. Nic nie pomaga, nawet rennie. A już ze 4 dni był spokój.
Do tego okropny ból głowy... zamęczę się

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości