|
|
#2461 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
Cytat:
Ten ci zabieram i nawet nie pytam o zgodę
![]() Orka się uwolni , Lessie wróci , Nemo się odnajdzie .. a Ty mnie pokochasz Bez Ciebie to wszystkie dni mi przypominają piątek trzynastego. Pobudka kopciuszku. bal się skończył. znów jesteś nikim zasługuje na twoje 'przepraszam' tak samo jak ty na moje 'spierdalaj' Miała zwyczaj podbierania różnych rzeczy, całkiem nieświadomie. Lemoniady, chłopców...
|
|
|
#2462 |
|
Zakorzenienie
|
trochę jakby za mało tu cudzysłowiu - ale nie żeby od razu wojna.
![]() _______ Złap moją dłoń, zupełnie jak wtedy za pierwszym razem, gdy tyle w nas miłości było, nieco mniej gniewu. Nawet nie próbuj wmawiać mi, że lubię jabłkowy, skoro doskonale wiem, że to pomarańczowy jest moim ulubionym sokiem! Stoją w zasięgu jego wzroku potrafię wymienić ci każdą jego wadę, lecz gdy jest daleko wciąż myślę tylko, jak bardzo go kocham. Próbujesz zapomnieć, dziewczynko. Lepiej spróbuj się przyzwyczaić! Głupia złapała jego zapach na ubraniu, zapamiętała smak ust, kolor oczu na obrazku zapisała. Głupia, myślała, że to jej wystarczy. ,,Nie mów mi, że nic już nie czujesz, bo gdybym ściągnęła teraz bluzkę i pozwoliła ci odpiąć stanik, byłbyś w siódmym niebie!" A kłopoty poznajemy po tym, że cholera są jak goście, zaprosić banalnie, ale spróbuj się ich pozbyć. |
|
|
|
#2463 |
|
Raczkowanie
|
Lovely x3 wcale nie musisz pytać czy mozesz
________________`________ _______`____________ wiem, że mam to co najlepsze ♥ ! Ciebie!! dziś humor w stylu: z nożem nie podchodź "Poszukuję chętnego wariata na wyprawę walcem dookoła świata!: ) " |
|
|
|
#2464 |
|
Zakorzenienie
|
“...przyjdzie pora, powiem "Chodź tu..", spojrzę Ci w oczy i zaczniemy od początku...” “Miłość pociesza jak słońce po deszczu...” “Bo nie uciszysz go nigdy. I nawet gdybyś udawał, że nie słyszysz, o czym mówi, nadal będzie biło w twojej piersi i nie przestanie powtarzać tego, co myśli o życiu i o świecie.” “Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż żałować tego, że nic się nie zrobiło.” “Właśnie Ty jesteś każdą przyczyną, to do Ciebie słowa moje płyną...” “I niech jedyną naszą kłótnią będzie to, kto kogo bardziej kocha.” |
|
|
|
#2465 |
|
Wtajemniczenie
|
'if you think i’m coming back don’t hold your breath jeśli sądzisz, że wrócę, nie wstrzymuj oddechu all you brought me was a heart full of pain wszystko co mi przyniosłeś to serce pełne cierpienia you can’t touch me now there’s no feeling left nie dotykaj mnie, po naszej miłości nie pozostało nic you make the sun come up sprawiasz, że słońce wschodzi you're the only one i wanna talk to jesteś jedynym, z którym chcę rozmawiać'
|
#2466 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
.Ale serce mi mówi, że kompletnie się zamotałam. Zagubiłam się w wartkim nurcie moich uczuć. Jeśli życie jest walką z emocjami, ja ją przegrywałam. Nie, piekło nie ma nic wspólnego z miejscami. Piekło wiąże się z ludźmi. Może to ludzie są piekłem. "Wszystko zaczęło się od tego…" Śmiesznie brzmią te słowa. Każdy ich używa, nie zastanawiając się, co właściwie znaczą. – Postrzelili go – powiedziała, a ja poczułam się tak, jakby to mnie trafiła kula i umarł cały świat. Mój strach brał się z miłości. Z miłości do przyjaciół. Nie chciałam ich zawieść. Wiedziałam, że jeśli ich zawiodę, zginą. Tak, zło było wynalazkiem człowieka.
"Nikt nie wie przez co przeszedłem. Widzą tylko, że popadam w kłopoty. Nie wiedzą, że ciężko się żyje, gdy nikt Cię nie kocha." Tupac Amaru Shakur Edytowane przez Naughty_ Czas edycji: 2011-04-26 o 17:53 |
|
|
|
#2467 |
|
Raczkowanie
|
Zagubiona pośród natłoku uczuć
Uważali ją za grzeczną, poukładaną, naiwna dziewczynkę, ona jednym zdaniem zmieniła wszystko -Ciemność! widzę ciemność!! -to weź do cholery otwórz oczy! -o pomogło! ![]() -Jak się pisze: Kocham Cię czy Kocham Ciebie? -Kocham Cię -Ja Ciebie też Mój anioł stróż chyba zgubił skrzydła i przestał się mną opiekować
|
#2468 |
|
Zakorzenienie
|
ruda ♥
" minęło w życiu wiele nocy i dni,
mam zmęczone oczy i coraz mniej sił dawno leżę gdzieś na życia dnie niech mnie przygarnie morze niech słono tuli mnie niech wplecie mi we włosy wodorosty już nie mogę dłużej żyć... koniec dnia czerwonym pachnie winem ćma sfrunęła trzepotem twych rzęs ty minąłeś, ja też kiedyś minę i tak wszystko straciło już sens ja wiem, najdroższy wiem miłość to blask umarłych gwiazd i słońc "
|
|
#2469 |
|
Raczkowanie
|
'
Zatrzymajmy się w pędzie, nikt nie pamięta po co biegnie, czy na pewno po szczęście. Czyż sam bieg nie jest biegu sensem? Mów milcząc bo lepsze od słów jest porozumienie istot Co dziś szepczę jutro wykrzyczę głośno '
Jak nie Ty to kto mi został? To całe życie, jak słona kropla. Edytowane przez Marsi89 Czas edycji: 2011-04-26 o 19:33 |
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
" [ przerwana lekcja muzyki ]
Edytowane przez cornflower_ Czas edycji: 2011-04-26 o 19:17 |
|
|
|
#2471 |
|
Raczkowanie
|
' Z każdym miejscem wiązą sie wspomnienia. I to one sprawiają, że do jednych chcemy wrócić, a o drugich tylko zapomnieć... ' Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.' _____________________ M+D= <3 |
|
|
|
#2472 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Jestem tu nowa. ; ) Czytając wasze opisy natchnęło mnie i postanowiłam dołączyć ; )
Mężczyzna może Ci powiedzieć, że jesteś tą jedyną, najpiękniejszą, najwspanialszą, czy najukochańszą... Wysłuchaj go, ale nigdy w to nie wierz, bo zawsze znajdzie tą o której powie to samo. Nigdy nie wiesz mężczyźnie, nawet gdy kochasz go całym sercem. Wydaje Ci się, że znasz go jak własną kieszeń, a mimo wszystko potrafi zrobić coś czego nigdy byś nie przewidziała. Codzienność przytłacza mnie. Chciałabym oderwać się od tego świata, od tych wszystkich myśli, które co dzień męczą mnie! Moja dusza karmi się Twym cierpieniem...To straszne, wiem, ale jakie prawdziwe Co mam czuć, co On czuje? Co mam myśleć, co On myśli? Czy mam tęsknić, czy On tęskni? Czy iść zapalić? ✂✂✂✂✂✂✂ę, zapalę! ![]() Nie znoszę tchórzostwa... Inicjowanie...[ my heart ] |
|
|
|
#2473 |
|
Rozeznanie
|
dziękuje ♥
Martusssia, Naughty_ - cudowne <3 to typ mężczyzny, który pomysł na własne
' ja' zgubił dosyć dawno, który przysparza chorób serca kobietom by zaspokoić swój egogłód. to ten typ, który powinien podpisać zgodę na oddanie organów. ten, który powinien dostać kulkę w głowę, jedyna korzyść. jestem wulgarna, gdy " ku*#wa" potrafi pogodzić i serce i umysł. drink za drinkiem w tle szał pijanych ludzi, a przy barze błękit oczu, chyba należą do pewnego bruneta, pewności nie mam. monolog - ulubiona rozmowa rodziców. są urządzenia, miejsca, ludzie, którzy odrywają nas od zgiełku, chaosu w sercu i problemów. nie dziękujemy im. pewność - ostatnio mi jej brak. gdy ktoś mówi Ci, że nie możesz pamiętaj, że możesz nawet więcej. - ... jeśli to wszystko prawda to w niedługim czasie źli ludzie odejdą i będzie tu o wiele piękniej ... - czyli przepadliśmy, nici z naszej wieczności... to smutne.. - jak to? - będę musiała odejść... to tak jakby diabeł zakochał się w owcy, chciałby dla niej jak najlepiej, ale to nie znaczy, że byłoby to dla niej dobre. paniczny strach budzi się w człowieku kiedy już raz stracił wszystko na czym mu zależało i po raz drugi zdarzenia zaczynają układać się podobnie...
Edytowane przez Paralogiczna Czas edycji: 2011-04-26 o 20:59 |
|
|
|
#2474 |
|
Raczkowanie
|
nerwobóle uciskające klatke piersiową , nie równają się z bólem miłości do niego. Boli mnie przeszłość , którą kaleczymy każdego dnia rzucając w swoim kierunku obojętność. Siedziała na parapecie patrząc w przestrzeń. Czekała na miłość. Przecież kiedyś musi wrócić. Czasami się zastanawiam czy nie mam czasem napisane na czole "dziewczyna dla idiotów"
|
|
|
|
#2475 |
|
Raczkowanie
|
BananowaDelma dziękuję <3 ♥ -tak? -masz tak czasem że wypierasz coś z siebie , zaprzeczasz czemuś bardzo mocno przed innymi a później uświadamiasz sobie że jednak tak nie jest i nie umiesz sobie z tym poradzić ? pośród natłoku zbędnych myśli znalazła jego. wysokiego , dobrze zbudowanego chłopaka o czekoladowych oczach - tak , to jej cały świat. wszystko wygląda lepiej, gdy zachodzi słońce. zabierz co tylko zechcesz , ale oddaj mi siebie choćby na jedną noc. Mijamy się czasem na ulicy, znów tracę równowagę. Wpatruję się w Ciebie, lecz nigdy , przenigdy nie umiem odczytać Twoich oczu. Są puste. Zupełnie puste. ♥
|
|
|
|
#2476 |
|
Przyczajenie
|
Zawsze walcz o to, co godne jest uwagi!
Jak długo jeszcze będę Cię wspominać? Jak długo jeszcze będę sobie przypominać: Twój dotyk, wzrok, uśmiech i głos? Jak długo jeszcze będę nosić Cię w sercu? Jak długo... Odpowiesz? Jesteś młody? Więc się z tego ciesz! Szalej, grzesz, miłością się ciesz... Zrób wszystko jak najlepiej, po to by mieć co opowiadać wnuką! Zakochać się w Twojej muzyce ♥ |
|
|
|
#2477 |
|
Rozeznanie
|
Widzę że brak tu moich starych dup < 3 , gdzie jestescie? Mam nadzieje ze to tylko brak czasu a nie stałe opuszczenie wizażu. Wchodząc tu, za każdym razem widzę kogoś nowego ... to fajnie że wątek się rozwija lgniecie do niego ... ale widzę też ze połowa 'starych'' dziewczyn już tu nie ma ;( . Da się zauważyć też kombletny brak cudzysłowiów ..
. ruda wiewióra , marikab , Mrs. Unfabolous , IIHHAATT , rumuneczka_xd , ciiri , zagubiOna, saatkaara , happyend ,kontrastowao , notcool , myCh , Rilen , bajkowa , pani Jana , dreams_x33 , kochana , kochanowska , nieidealnaja , sharmilla , rozowaskeyterka , ![]() Wstaje nowy dzień ,
nie zmarnuj go ... Wstaję bo wiem że dzis będzie lepiej !! Nie wiem co było między nami ... ale to nie była miłość .
|
#2478 |
|
Zadomowienie
|
jestem, jestem ![]() ***** ciężko jest dźwigać na plecach cały ten balast z przeszłości ***** chciałabym umieć zapominać o ludziach niewartych zapamiętania... *****
|
#2479 |
|
Raczkowanie
|
Akuku
![]() _ Mam granat w głowie, możesz go odbezpieczyć jednym słowem. Szeptane kroki po niebie- mam cię w sercu, w głowie, w dłoniach się nie mieścisz, tyle ciebie jest. 'Gdziekolwiek ziemia jest snem, tam trzeba dośnić do końca.' Czym jest strach, wiatrem w duszy, piachem pod powiekami, przepaścią w myślach? Tobą? Wdepnąłem w ciebie nieświadomie, a ty paliłaś, paliłaś, paliłaś mnie, wypaliłaś. Pytam cię o świat, ale ty zanurzasz dłoń w ciepłym strumieniu moich myśli, zmieniasz bieg rzeki, płyniesz pod prąd. masz oczy jak październik, czasem listopad, a powieki opadają jak zerwane karty kalendarza. pokaż mi to miejsce w moim życiu, gdzie ciebie nie ma, gdzie nie tkwisz jak zadra pod paznokciem, pokaz mi to miejsce, gdzie cierpieć nie będę. Gdzie padłeś?
|
#2480 |
|
Raczkowanie
|
Brakuje mi tu niektórych :<
A ja... tylko na chwilkę ![]() Otwórz przede mną drzwi, jeśli nie potrafisz zrobić tego z sercem.. I raz, jeden jedyny raz, chciałam być tak po prostu.. bez powodu.. szczęśliwa. Just one such smile... in a million such smile. // tylko jeden taki uśmiech... na milion takich uśmiechów. Kiedyś poczujesz brak mojej osoby, mimo wszystko... założę sukienkę, którą tak strasznie uwielbiałeś, 11cm'owe szpilki, nałożę make up, ułożę włosy i wyjdę na Twoje osiedle i z obojętnością przejdę koło Ciebie z papierosem, zawsze Cię to irytowało, gdy paliłam.. Mogę umrzeć, stopiona ciepłem Twych ust. A on był jak para wodna... Kiedy przestałam być gorąca, on się ulotnił. 'Wszystko się kiedyś kończy, albo się pie*doli, kochanie..' Może mogłabym zaciągnąć u Ciebie kredyt bezinteresownego szczęścia? ![]()
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
it takes no time to fall in love
but it takes you years to know what love is and it takes some fears to make you trust it takes those tears to make it rust it takes the dust to have it polished, yea Nie potrzeba czasu by się zakochać Lecz potrzeba lat by wiedzieć co to miłość Potrzeba strachu żebyś zaufał Potrzeba tych łez byś zardzewiał Potrzeba kurzu by go sprzątnąć love is blinding when the timing's never right miłość krwawi kiedy czas nie jest odpowiedni i'm getting over all the comments unfriendly statements made by people with nonsense i'm getting stronger by the minute and once i slip into position i'll swing you and turn you all around Ignoruję Wszystkie komentarze Nieprzyjazne opinie wyrażane bezsensownie przez ludzi Staję się silniejsza z każdą minutą I jak już się znajdę w tej pozycji zakręcę tobą i okręcę dookoła i love that smell on you and i got your special place i guess this makes for tasting too Uwielbiam twój zapach I znam twoje specjalne miejsca, myślę że też nadają się do kosztowania A squirrel in the tree is he watching me Does he give a damn? Does he care who I am ? z drzewa obserwuje mnie wiewiórka przeklęła mnie? przejmuje się kim jestem? |
|
|
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
' Nawet Bóg jest w trzech osobach, więc jak to robisz, że ty jedna jesteś moją boginią?'
|
|
#2483 |
|
Zadomowienie
|
Dziś jestem mądrzejsza o kilka doświadczeń,mocniejsza o kilka nieprzespanych nocy. wracam
|
#2485 |
|
Rozeznanie
|
Gdyby zabawa uczuciami była by karalna .Dla ciebie był by tylko jeden wyrok - egzekucja . kolejny mężczyzna jej życia, okazał się skończonym sukinsynem. nie płakała. nie po raz kolejny. nie miała czym. jej łzy, zastąpił histeryczny śmiech, a nieprzespane noce, chodzeniem na terapię, w ramach wyleczenia się z naiwności. Wolę moknąć na deszczu, niż stać z Tobą pod jednym parasolem Szczęście w wersji demo możesz mieć za darmo. Na pełną wersję musisz zapracować Życie -szalona karuzela, diabelski młyn. Gdym wcześniej wiedziała, że mam choroba lokomocyjną Codziennie jestem kimś innym. Każdego dnia szukam siebie, a gdy już znajduję jestem na tyle zmęczona, że zasypiam, aby na nowo się obudzić i szukać tego co ucieka wraz z każdym przebudzeniem. Paradoksalnie jestem wulgarna i z każdym dniem coraz bardziej chamska I nagle tak bardzo zapragnęłam kogoś kto mi powie 'nie pozwolę Cię skrzywdzić' Nie, nie będzie dobrze !' Wstała wrzuciła serce do kieszeni i wyszła -Jesteś jednym z tych, na których szkoda mi nawet wspomnień. -Psiakrew! Zakochałam się! Cholera jasna! W dodatku szczęśliwie! Rozum wciąż mi powtarzał: "Nie patrz mu w oczy.!". Serce spojrzało... byłeś jedyną osobą która sprawiła że poczułam się potrzebna i ostatnią która przekreśliła moje marzenia. wstajesz, sięgasz po telefon i widzisz 1 nową wiadomość .
nerwowo bierzesz komórkę do ręki, przecierasz oczy i czytasz, a na Twojej twarzy po przepłakanej nocy, samoistnie pojawia się uśmiech . - jednak Cię nie olał
"odszedł. a ja również dobrze mogłam powiedzieć, że umieram." /your blue eyes\ ![]() Edytowane przez Chers Czas edycji: 2011-04-27 o 13:50 |
|
|
|
#2486 |
|
Rozeznanie
|
psychiczne jakieś, ale dziś mam psychiczny humor.. usnął na ramieniu cały świat, a potem głośny huk, dwa bicia serca i cisza. nic więcej. jej serce nie pompowało krwi, jej tętnice nie były jej tunelami, a kręgosłup nie był oparciem jej. to było zło, a jej skóra papierowa. ... nie krzyczała, bezradność pozwoliła jej wykonać głęboki wdech. ostatni wydech został w płucach, powietrze złe i zepsute, dziś nim oddychamy, och jak my się tym nie przejmujemy... gdyby nie było nie odeszłoby. to już bez znaczenia. zrobiliśmy co chcieliśmy lub co było nam łatwiej uczynić. noc ubraniem, a dzień makijażem, przyśnił jej się kiedyś świat... niedługo sztucznymi uczuciami dane będzie nam operować, zaraz, my już to robimy... opadły chmury, niebo rozjaśniało, trawa kołysała się raz w lewo raz w prawo, nad głowami fruwały ptaki a po stopie wędrowały mrówki. nie działo się nic, były plany. śmiem twierdzić, że było cudownie.
|
#2487 |
|
BAN stały
|
...
nie ogarniała tego całego świata, samej siebie i wszystkich ludzików krążących wokół niej, dopiero jego ramiona pokazały jej jak to zrobić . utopiona w kałuży nocnych łez, nakłada maskę, by ukryć szary lęk. przed ciemnością dzisiejszego 'dziś' ukrywa się, pod powiekami wciąż ma jeden sen. i myśleć, że perspektywa życia bez ciebie przeraża mnie, to jak pomyśleć, że wodą rozpalę ogień . uciekamy nie wiedząc gdzie, szukamy nie wiedząc co znaleźć chcemy, a później tylko do wspomnień na przemian to płaczemy, to śmiejemy . ... |
|
|
|
#2488 |
|
Przyczajenie
|
nie było mnie tu tak długo, że aż zapomniałam hasła i byłam zmuszona założyc konto na nowo : )
"Tyle emocji złych, naprawdę mocnych słów i nieudanych prób, przegranych ciężkich prób. Ten świat jest jakiś pojee.baany dziś, nie sądzisz? Kiedy patrzę w Twoje oczy wiem, że nie chcę już niczego szukać. Tak dobrze czuję się, gdy jesteś obok tak ważny czuję się, gdy mogę objąć Cię, wiesz? Czuję jak dym z papierosa szczypie mnie w oczy. Lód w mojej krwi rani moje żyły. Weź mnie za rękę i zaprowadź na krawędź I stój tam ze mną, aż się zmęczę i spadnę. Nie chce umierać a samotność jest mordercą. Chciałbym z Tobą pójść lecz nie umiem stawiać kroków. I w milczeniu odgaduje co mógł znaczyć ruch Twoich źrenic. I na pewno nie odgadnę czy chcesz ze mną pójść przez szaleństwo. Jest mi wszystko jedno a stoimy tak blisko siebie. Nie zadaje pytań, lubię kiedy patrzysz na mnie. I choć chłód mnie przenika, to wszystko jest nieważne. Już nie wiem co jest dla mnie dobre i czy jestem sobą. " Pezet, poeta. |
|
|
|
#2489 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak głupie czekoladki wypełnione nadzieniem,
|
|
#2490 |
|
Wtajemniczenie
|
kocham momenty gdy optymizm bije ode mnie na odległość, nienawidzę natomiast momentów gdy łzy rzekami leją się po policzkach, a serce z bólu uciska - szanowny kolego zmień zachowanie bo póki co to zamiast obdarowywać wszystkich uśmiechem najzwyczajniej na świecie wysycham.. jak myślisz - kto jest sprawcą?
już nawet nie mam czym płakać ta miłość może i uśmierca ale cóż piękniejszego niż umrzeć z miłości? chciałabym po raz kolejny stanąć i walczyć o siebie jak mam walczyć gdy 1/2 mnie umarła? jesteś dla mnie wszystkim bez ciebie żyć nie mogę wyobrażasz sobie funkcjonować bez oddychania? nigdy nie zrozumiem facetów nie pojmę ich toku myślenia i braku spostrzegawczość jeśli chodzi o obojętność to dla mnie jesteś bogiem!
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.