|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
za wizytę ![]() ![]() no i zgrabniocha jesteś !!!! tylko pozazdrościć
|
|
|
|
|
#2132 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
w umowie jest klauzula ze poprzedni wlasciciel zobowiazuje sie wymeldowac do jakiegos tam dnia wszystkich zameldowanych
|
|
|
|
#2133 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
i brzusio piękny ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#2134 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natka gratuluję wizyty. Śliczny masz brzusio. Taki zgrabny.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-04-27 o 10:58 |
|
|
|
|
#2135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie lubie jak mi ktoś obcy do domu przyłazi jak sama siedze.A może i ja uniknę rozstepów? na razie odpukać nie mam ani jednego nawet malenkiego a smaruje się normalnym balsamem do ciała raz na tydzień albo jak sobie przypomnę albo oliwka od czasu do czasu i tyle.
|
|
|
#2136 |
|
Zakorzenienie
|
tak tylko, że oni już nie mieszkali od 4 miesięcy w tym mieszkaniu bo kupili inne i sprawę wymeldowania i zameldowania mieli już załatwioną. No nic pomyślę jeszcze jak to sprawdzić.
|
|
|
|
#2137 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() A tu jeszcze z przodu z moim dziwnym pępkiem bo wystaje tylko z góry
|
|
|
|
#2138 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kosztuje malutko a to najbardziej naturalne mydło, ma proste składniki i do higieny po porodzie idealne! ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie i Twój i mój przypadek jest przykładem na to że obojętnie czym się będzie kobitka smarować to jeśli ma mieć rozstępy to i tak je będzie mieć! Ja się nie smaruję niczym, jedyne co mam to jakiś balsam nawilżający do kąpieli a od zawsze mam awersję do smarowania się po kąpieli jakimiś balsamami, czasem w lecie coś mi się odmienia ale i to nie zawsze. A od momentu jak miałam te problemy ze swędzeniem to lekarz zabronił mi się smarować czymkolwiek a najbardziej odradzał oliwkę bo uczula bardzo często. I też odpukać na razie nie mam rozstępów a moja waga diametralnie się różni od mojej sprzed roku bo bardzo przytyłam już przed ciążą.
|
|
|
|
#2140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2142 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak chciałam sie spisać na stronie GUS-u to wyskoczyły mi moje stare dane (nazwisko,adres zamieszkania)... A zmieniałam wszystko po ślubie czyli w listopadzie zeszłego roku
|
|
|
|
#2143 |
|
BAN stały
|
Beatko no mnie zaskoczyli,myślałam,że zdążę w necie spis zrobić.
Nie widzi mi się jak ktoś mi w buciorach do domu włazi bo wyprać chodnik o dł. 8 metrów to wyzwanie a chętnych brak a do tego umyć podłogi bo małe dzieci w domu. No ale byli i koniec.A teraz wszystkim kominiarzom,panom z wodociągów i innym będę wreczać kapcie szpitalne na buty.Głupio brzmi ale na prawdę jak ksiądz czy inny facior się przejdzie to dziecięce ciuszki do prania,odkurzanie i mycie.Pierdzielę takie wizyty. Ja się nie smaruję bo mam za wrażliwą macicę i zaraz brzuch się napina.W ciąży posmarowałam brzuch ok,8 razy. Natko mieszkanko malutkie i słodziutkie ![]() Więcej napisałam w edytowanym poście na poprz. stronie
|
|
|
|
#2144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od 1 czerwca zaczynam ![]() za dzisiejsze wizyty i badania.Ja tez poprosze kciuki, ide do mojej promotorki, a nie byłam u niej od grudnia mam nadzieje, ze mnie nie wywali![]() A potem do szkoły rodzenia ![]() Kashia |
|
|
|
|
#2145 |
|
Zadomowienie
|
Natka_ super ze z maleństwem wszystko dobrze i spora już Twoja dziecina
Ale brzuchol to masz malutki jak go porównuje do swojego Ech ja na brzuchu nie mam rozstępów, ale tak jak jacieeeee na piersiach juz się pojawiły Ale nie cieszmy sie dziewczyny na zapas Byłam w lumpku i wydalam cale 5 zł ![]() Jakas cieżarna sie wyzbywała rzeczy bo tyle spodni dla ciężąrnej to jeszcze nigdy nie było
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
#2146 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz się zważę ![]() ale moja mama też była trzy razy w ciąży i nie ma rozstepów więc może i mnie to ominie, ma jedynie bliznę po operacji wyrostka ale za to otoczki wokół sutków mi się zrobiły takie wieelkie i ciemne i sutki sterczące jak antenki i kiedyś jak tż-towi pokazałam to się żaliłam jaakie mam brzydkie to mnie opieprzył że są śliczne i jemu się podobają a niunia będzie miała dobrze zajadać z takiej zastawy stołowej, bo od razu z daleka widac gdzie jest sutek i nie przeoczy go z pewnością bo nie przypominają małych pieprzyków ![]() ale moja kolezanka ze szkoły, chudzina straszna, i wysoka baaardzo już w gimnazjum miała straszne rozstepy bo szybko rosła i się jej robiły na udach i pośladkach ale na brzuchu tez więc widać skłonność genetyczna ma ogromne znaczenie. ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#2147 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak tak to myszy na nia naslesz Dzisiaj w SR ma być o pielęgnacji maluszka
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz smaruję się praktycznie po każdym prysznicu, czy kapieli-ciało balsamem, a brzuch i pośladki kremem na rozstępy z ziaji dla ciężarnych-juz mi się kończy. |
|
|
|
|
#2150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak pójde w przyszłym tygodniu do niej z jeszcze większym to moze jeszcze milsza będzie? tylko musze coś dla niej napisać w końcu bo milutka nie będzie
|
|
|
#2151 |
|
Zadomowienie
|
Też musimy się spisać przez internet bo po co ma Nam ktoś do domu przyłazić
|
|
|
|
#2152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozstepów póki co nie mam (odpukać ), ale nie używam kremów niewiadomo jakich, zwykła oliwka bambino na noc a rano balsam dla kobiet w ciąży z Rossmana ![]() Zobaczymy jak dalej będzie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale za to tuniczek i bluzeczek ładnych na lato na mój brzuszek mam sporo i nie kupuje, chyba że coś ładnego mi w oko wpadnie wyjątkowo. Kiedys kupiłam fajną tunikę za 1zł zieloną w kwiatki przewiewną i wyprałam wczoraj tylko musze uprasować i zobaczyć jak lezy bo nie mierzyłam jeszcze
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-27 o 11:30 |
|
|
|
|
#2154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nerolka, za Twoją w takim razie też zaciskam kciuki... Natka, to suuper, że all ok i jajka nadal są jajkami :P A Twoja figura, godna pozazdroszczenia ![]() ![]() Lecę z książką na sloneczko
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Zakorzenienie
|
Natka
dla synka, zgrabniocha jesteś Beatka ja używam kremów przeciw rozstępom, nie wiem czy uda mi się uniknąć ale bardzo się staram .... jedna tuba kremu idzie mi w tydzień Margaret no to ładne łowy lumpkowe ![]() Nerola, Scio ![]() ale mi się nie chce iść gotować obiadu .... ale się rozleniwiłam
|
|
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już Igorek pozna Emilie JA też nie przepadam za górami, wolę na nie tylko patrzeć ![]() Brunetka z tego co się orientuje to do 3 dni możesz donieść L4, a nie może ktoś za Ciebie odebrać, a wcześniej zadzwoń z prośbą o wypisanie, bo masz szkołe?! Mi zawsze gin daje zwolnienie od wizyty do wizyty ![]() Natka kurczę wydaję mi się że mam większy beben od Ciebie a jesem w 26 tyg I mam taki sam pępek ![]() Beata Ja tak miałam, za szybko rosłam i rozstępy mam na kolanach i na udach, na brzuchu na szczęście jeszcze się nie pojawiły,ale nie łudzę się że ich nie będzie ![]() A mnie zmogło. Pospałam jeszcze nie całe 2 h. Teraz trzeba wstać iść na małe zakupy i ugotować obiad. Dzisiaj chciałam coś porobić na maszynie ![]() U mnie Pan od spisu powszechnego też już był ![]() Ale nie chodzi do każdego!Powiedział że wybierają jakiś tam % mieszkańców z danego miasta i chodzą,więc możliwe że do nie których w ogóle nie dojdą! Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-04-27 o 11:45 |
|
|
|
|
#2159 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tuniczek też mam sporo i po dzisiejszych łowach stwierdzam ze już nic nie kupuje bo mi wystarczy. Ze 2 pary spodni sobie obetnę na krótsze i będzie
|
|
|
|
|
#2160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lecę troche ogarnąć w domu, obiad nastawię i potem w międzyczasie wydrukuje sobie początek tej książki do któej linka któaś z Was przesłała w pdf-ie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

). Moja szyjka pozamykana
również zaciskam
za wizytę 

na razie odpukać nie mam ani jednego nawet malenkiego a smaruje się normalnym balsamem do ciała raz na tydzień albo jak sobie przypomnę albo oliwka od czasu do czasu i tyle.

jeszcze tylko miesiąc
Od 1 czerwca zaczynam 
ale za to otoczki wokół sutków mi się zrobiły takie wieelkie i ciemne i sutki sterczące jak antenki i kiedyś jak tż-towi pokazałam to się żaliłam jaakie mam brzydkie to mnie opieprzył że są śliczne i jemu się podobają a niunia będzie miała dobrze zajadać z takiej zastawy stołowej, bo od razu z daleka widac gdzie jest sutek i nie przeoczy go z pewnością bo nie przypominają małych pieprzyków