|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Dzień dobry brzuchatki!
![]() Ja już po śniadanku - świeże bułeczki z powidłami śliwkowymi ![]() Grzecznie nadrobiłam Was od rana ![]() Biorę się zaraz za dalsze pranie ciuszków dla Szymka i porządki w szafie dla niego Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, bo z tego co pamiętam dzisiaj jest ich sporo
|
#2102 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cześć Brzuchatki.
Ile my tu dziś wizyt mamy Także za wszystkie trzymam mocno ![]() Zanka za Twoje wyniki również ![]() Też wczoraj oglądałam Usta Usta i ryczałam jak bóbr. Brunetka2000 mnie też się wydaje że może być ciężko z tym L4. Lepiej załatw to sobie w terminie, żeby potem nie było problemów.
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry Brzucholki
![]() Ja już po spacerku z pieskami. Za wszystkie dzisiejsze wizyty mocnoo trzymam kciuki Nerolka i o Twojej też pamiętam nie bój żaby ![]() kasshia Twóje sen...
|
#2104 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetko, a jeżeli chodzi o Twoje zwolnienie to myślę, że nie powinno być żadnego problemu - ja kiedyś byłam u lekarza w poniedziałek, a zwolnienie na moją prośbę wystawił mi od piątku.
|
#2105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
nerola za Ciebie też kciukasy
mam nadzieję że szyjka trzyma ![]() Cytat:
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-04-27 o 10:22 |
|
|
|
|
#2108 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2109 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Cytat:
zaciśnięte ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Cytat:
również ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- Cytat:
trzymamy ![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
|
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Czyli nerola pierwsze idziemy do rozpakowania jak byk ! a potem się po nas ,,posypią" inne dziewczyny ![]() A i oczywiście trzymam kciuki za wizyty, a jest ich dziś naprawdę sporo! Będzie co oglądać wieczorkiem i co czytac, a napewno same dobre wieści. Ja tez miałam sen, że mój były mieszkał u mojej babci ze swoja obecną dziewczyną i ukradłam jej z torebki( miała taką samą jak ja ![]() moniczka zleci, zobaczysz, głowa do góry! Idę sobie dalej czytać. O nie własnie dostałam esa od siostry Tż, mam nadzieję, że nie przyjedzie dziś...;/
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#2111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co to znaczy ten wpis: 2/1/0 bo nie wiem
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się wydaje, że nie wystawi z wcześniejszą datą, ewentualnie może z "wczorajszą" ale pod warunkiem, że będziesz tego dnia pierwszą pacjentką która bierze zwolnienie, tak jak któraś pisała, że była w poniedziałek a dostała od piątku to widocznie nie było w ten dzień nikogo po zwolnienie i mógł jeszcze wypisać, ale o tyle wcześniej to na pewno nie cofają.
ehh dopiero 10.30.... jeszcze 7,5godz Ciekawe jak Natka po wizycie bo chyba miała o 8 rano jak kojarze? |
|
|
|
#2113 |
|
Wtajemniczenie
|
YouYuo ja mam taki: http://allegro.pl/laktator-reczny-me...561563749.html z taka pompka, moze ona nie dla wszystkich jest wygodna, dla mnie ok, ale ja nie sciagalam na okraglo, a ten laktator w razie "W" ma opcje rozbudowy do wersji elektrycznej lub bateryjno-sieciowej.
Co do zwolnien, moze teraz sie cos zmienilo, ale ja mialam wystawiane zwolnienie wstecz, bodajze do 3 dni. Tyle chyba mozna. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Znalazlam cos takiego: Zaświadczenie lekarskie wystawia lekarz, lekarz dentysta, starszy felczer lub felczer prowadzący leczenie, na okres, w którym ubezpieczony ze względu na stan zdrowia powinien powstrzymać się od pracy, jednak nie dłuższy niż do dnia, w którym niezbędne jest przeprowadzenie ponownego badania stanu zdrowia ubezpieczonego. Zaświadczenie lekarskie wystawia się na okres od dnia, w którym przeprowadzono badanie, lub od dnia bezpośrednio następującego po dniu badania. Zaświadczenie lekarskie może być wystawione na okres rozpoczynający się po dniu badania, nie później jednak niż czwartego dnia po dniu badania, jeżeli: 1) bezpośrednio po dniu badania przypadają dni wolne od pracy, 2) badanie jest przeprowadzane w okresie wcześniej orzeczonej niezdolności do pracy. Zaświadczenie lekarskie może być wystawione na okres nie dłuższy niż 3 dni poprzedzające dzień, w którym przeprowadzono badanie, jeżeli jego wyniki wykazują, że ubezpieczony w tym okresie niewątpliwie był niezdolny do pracy. |
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
dzwonilam do mojego urzedu - GUS ma dane ze stycznia tego roku, bo prosil urzad o ich przeslanie. wiec chyba to w miare dobre dane...
|
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wiem że lubi, i uwielbiam patrzeć jak mi się górki na brzuchu robią jak się wypina fajnie
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-27 o 10:49 |
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-04-27 o 10:46 |
|
|
|
|
#2117 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kosmetyki dla niuni kupie w drogerii bo będę polowac na promocje jak się trafią. ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
To ja już zgłupiałam
![]() Jutro idę na glukozę to się podpytam położnej, bo on nie przyjmuje
|
|
|
|
#2119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może z późniejszą? I ile? ja mam wizytę 6go, a chciałam zwolnienie od połowy maja, tyle że moja gin idzie od 8go na 3tyg urlopu....
|
|
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-27 o 10:47 |
|
|
|
|
#2122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale mnie jeszcze rozczulił mój tż , ja już oglądałam w sypialni a on jeszcze siedział przy lapku w salonie i tez oglądał i jak ją skończyli reanimować to przyleciał do sypialni się przytulił i kazał mi obiecać że ja go nigdy nie zostawię,normalnie się poryczałam jeszcze bardziej
|
|
|
|
|
#2123 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem
Tak więc: Małuszek waży 1115g , główka już w dole (podobno teraz dobrze juz na tym etapie ciąży, wg lekarza nieobrazilibysmy sie gdyby tak juz zostal dp końca ). Moja szyjka pozamykanaPłeć się po raz kolejny potweirdza, widziała jajeczka. Mały ziewał i sobie ruszał ustami i oczkami Następna wizyta 24 maja ![]() Agulaaabar, Nerola za Wasze wizyty również zaciskam![]() Bartessa dużo zdrówka dla Synka! A to my 29tc
|
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
2cm dł.szyjki/1 cm rozwarcia zewn./0 cm rozw.wewn.. w karcie ciazy wpisuje takie cos mi za kazdym razem, tylko poprzednio bylo bez rozwarcia i 3cm szyjka
|
|
|
|
#2125 |
|
BAN stały
|
Wysilam mój mózg i mówię że rodziła chyba Zmalowana i Scio
Pewności nie mam, ale mam takie obrazki w głowie ![]() Natka_ za wizytę Super, że wszystko ok "Mieszkanko" super
Edytowane przez kasshia Czas edycji: 2011-04-27 o 10:46 |
|
|
|
#2126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to ja poprosze o wysłanie, maila powinnaś mieć do mnie bo już kiedyś wysyłałam Ci ankietę, ale jak nie masz to podam na PW jeszcze raz |
|
|
|
|
#2127 |
|
BAN stały
|
Kolina,JustPi,Zmalowana,Y ouyou ,Beata,Natka dziękuję Wam za kciukasy!!!
Kasshia no sny boskie Marina,to która pierwsza?Ty idziesz na pierwszy rzut porodowy? My spis mamy za sobą-już byli. I też poprzedni lokator sie pojawił ![]() Trzeba znów do gminy uderzyć w tej sprawie ![]() Ależ mam ochotę coś porobić a nie tylko w wyrze leżeć. Na razie AŻ ogarnęłam kuchnię,porządki w papierach i wstawiłam pranie. Natko już po Ale kawał chłopa już![]() I szyjka zamknięta-super!!! Tylko gdzie ten kawaler siedzi jak brzunio taki maleńki?Fajnie ![]() Unikniesz rozstępów Edytowane przez nerola Czas edycji: 2011-04-27 o 10:51 |
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Zanka kciuuki za wyniki glukozy
|
|
|
|
#2129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ajj... jak ja już bym chciała mieć możliwość takiego układania i przygotowywania miejsca dla maluszka.... jeszcze tylko miesiąc
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

Także za wszystkie trzymam mocno 

nie na moje nerwy to

mam na 16.30 i już się boję

) widziałam książkę, ale nie kupiłam bo nie planowałam bobasa

Zakończone: 2
za wizytę 
jeszcze tylko miesiąc