Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-27, 15:22   #2221
Lilkaa82
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Brunetka2000 mi kiedys moja ginka wystawiala zwolnienie 1 dzien do tylu, ale w wyjatkowych sytuacjach gdy nie ma mozliwosci to wiem ze mozna do 3 dni w tył lub w przód wystawic.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
widzę że większość z nas wczoraj pochlipała na tym odcinku ale mnie jeszcze rozczulił mój tż , ja już oglądałam w sypialni a on jeszcze siedział przy lapku w salonie i tez oglądał i jak ją skończyli reanimować to przyleciał do sypialni się przytulił i kazał mi obiecać że ja go nigdy nie zostawię,normalnie się poryczałam jeszcze bardziej
Moj tak samo ogladal mecz na lapku w pokoju obok ale jak mu powiedzialam ze Julka umarla to widzac pogrzeb tez mial niewyrazna mine i powiedzial ze on nie wie co by zrobil jakbym ja go tak zostawila buu.. i rozryczalam sie na dobre juz wtedy

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Małuszek waży 1115g , główka już w dole (podobno teraz dobrze juz na tym etapie ciąży, wg lekarza nieobrazilibysmy sie gdyby tak juz zostal dp końca). Moja szyjka pozamykana nic się z nią nie dzieje. Twardnienia brzucha moga się zdarzać, powodem bardzo często jest poprostu szybki rozrost macicy.
Płeć się po raz kolejny potweirdza, widziała jajeczka.
Mały ziewał i sobie ruszał ustami i oczkami
Następna wizyta 24 maja
gratulacje udanej wizyty duży juz ten Twoj dzieciaczek a brzuszek taki malutki zgrabniocha z Ciebie

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Uwaga
glukoza na czczo: 73 mg/dl
glukoza po 2 h (75g) 78 mg/dl

jestem zdrowa!
dziękuję za kciuki jesteście bossssskie

Kciuki pomogły super wyniki

Ja czekam na drugą paczke z Lovelli jeszcze bo wyslalam na meza zobaczymy czy przyjdzie

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:23   #2222
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Aania Twoja bluzka tez za✂✂✂iaszcza, ja wczoraj jak byłam na zakupach to ekspedientka ( widziała mnie max. 3 razy) od razu zaczeła dotykac mojego brzucha i o jaki brzusio itp...Mi by się tez przydała taka, ale chyba z jakimś ostrzejrzym hasłem

O mój chłop wrócił od brata. Idę mu dać jesć
mojego brzucha nikt nie dotykał, poza tż-tem oczywiście i moją mamą i nikt więcej nawet takowej woli nie wyrażał.

Ja też mojego zaraz będę dokarmiać bo z pracy za chwilę przyjedzie, zrobiłam królika w sosie śmietanowym z ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym mniam, a mięsko takie delikatne że palce lizać

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:24   #2223
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
ehhhh dużo zdrówka i mam nadzieję, że zdusisz paskudę w zarodku
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
karolinee1983, zdrowka dla Ciebie i meza

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Karolinee kurujcie sie biedactwa
Dziękuję kochane na razie zdycham, ale gorączki brak, więc liczę, że szybko przejdzie...

A Ty Nerola nie miałaś ODPOCZYWAĆ??!!?!?!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:26   #2224
zanka205
Zakorzenienie

dziecko spało to wymyłam okna
szaleństwo
teraz wysprzątam balkon

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:27   #2225
Vaniliova11
Zadomowienie

Dzieki kochane za trzymanie kciuków pomogły jak zawsze
Wróciłam z usg i wszystko w porządku z serduszkiem kręgosłupem brzuszkiem wodami jedynie nie wiem co z łożyskiem bo znajduje sie w okolicy przedniej ściany macicy z przewaga na prawej stronie gin musi mi to wyjaśnic czy to prawidłowe no i Krystianek nadal jest chłopaczkiem i waży 1250g
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:31   #2226
youyou
Zakorzenienie

nerola lanie Ci sie nalezy za ten ogród

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
ten dozownik to moim zdaniem zbędny... teraz chyba każde lekarstwo (jak np Nurofen) ma miarkę i podajnik.

Z aptecznych rzeczy do spray do noska jak najbardziej zakupię - taka woda morska jak to co wkleiłaś czy Marimer, do tego gaziki do buzi, Fridę mam, sól fizjologiczna do przemywania, i nie wiem co jeszcze..
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:33   #2227
nerola
BAN stały

No miałam odpoczywać ale ja juz nie mogę jak patrzę na to wszystko.
A poza tym wolę poszaleć przed wizytą u gina niż po.

Moje dziecko znów mi ukradło pieniądze.A miałam parę gr.,żeby coś dla Izki kupić czy sobie do szpitala a ten na lody wydał i nikomu nie dał.Dzień w dzień ma słodycze,soki i takie numery.Ja juz wymiękam w wychowywaniu go.

Sweet u mnie też przeboje z babcia i doszliśy z T. do wniosku,że mózg im się cofa do wieku dziecięcego i sramy na to.
Moja babcia na święta powiedziałą,ze my przepijamy i przepalamy miesięcznie 1000 zł.\
Powiedziałam mamie to za łeb się złapałą. my sami bo po pierwsze skąd by ten 1000 a po drugie ja alkoholu nie piję od 4 lat ani ml. a T. nie pali.
A babci nie było u nas 9 miesięcy a gada po ludziach jak moje dzieci jedza,piją i jak się zachowują.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:35   #2228
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Wróciłam z usg i wszystko w porządku z serduszkiem kręgosłupem brzuszkiem wodami jedynie nie wiem co z łożyskiem bo znajduje sie w okolicy przedniej ściany macicy z przewaga na prawej stronie gin musi mi to wyjaśnic czy to prawidłowe no i Krystianek nadal jest chłopaczkiem i waży 1250g
I kolejna dobra wiadomosc z wizyty super dzieciaczek rosnie pieknie

Ja lece zjesc pomidorowke a pozniej wpadaja kolezanki na plotki i placki poswiateczne

Nerola nie przemeczaj sie bo widzisz pozniej Cie meczy trzeba poodpoczywac bo to dobre dla Izy ja tez troche wstaje i cos tam zawsze zrobie delikatnie ale staram sie nie przemeczac bo pozniej nie moge dojsc do ładu z tymi skurczami okropnymi a mam wtedy bardzo czesto co 5 min nawet ale lekarka powiedziala sama zebym czasem wstala zeby jakies sily do porodu miec

milego popoludnia

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-04-27 o 15:38
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:37   #2229
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

brawo dobrych wieści z wizyt ciąg dalszy

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
A bylo tak pieknie........ rano leniwa pobudka, śniadanko, wizaż..... potem spacer i listonosz pryzniosl paczke z aspiratorkiem i gratisami loveli troche lezakowalam i nagle.............. w 2 minuty ktos poprostu spier***ił mi cały dzień! Zaniosłąm babci pranie a on mi wyrwała i zamknela drzwi pzed nosem! ja zszokowana i podkurzona weszlam i zapytalam oco jej chodzi bo od swiat chodzi obrazona na co uslyszlaam :"Nie musze Ci sie tlumaczyc" ppoweidzialm ze chyab jednak musi bo nie chce zyc w nieswiadomosci a domyslac sie nie mam czasu i zamiaru wiec powiedziala "Łazienka na świeta nie byla sprzatnieta! " a mnei szlag trafił. Pisalam Wam ale dl przypomnienia moj R sprzatal caly dom trzepanie dywanow okna firanki mycie podlog szafek boazerii generalne porzadki zostala lazienkana koniec, Ona siedziala na tapczanie ( nie zrobila nic na siweta ) moj R przed nia na kolanach podloge zmywal a ona powiedziala ze sobie nie zyczy sprzatania i kazala mu wyjsc wiec R sie wkurzyl i powiedzial ze oki jak nie chce to sprzatac nie bedzie i dal sobie spokoj a teraz takei teksty sypie???? Ja niestety nie moge nic robic przez te swoje problemy z kregoslupem a naprawde mi glupio jak R wstaje o 5 wraca o 19 i jeszcze sprzata a ja mu pomoc nie moge w tamtym roku sama wszystko robilam ale teraz poprostu sytuacja mi nie pozwala Wiec sie jej pytam to moze ja z brzuchem mialam podlogi zmyac co? A ona ze ja to nie obchodzi i koniec! Jak tak mozna z tego wszystkiego az sie poplakalam zlapal mnie skurcz i musialam sie polozyc! Co za podly zepsuty babsztyl!!!!! Ona jest okropnym brudasem a R odkurza 2 x w tygodniu i myje podlogi lazienka co sobote pozatym zrobil jej na stolarni stolnice i dwie polki do kuchni i jezdzil na je jdzialke jej tam drzewka podcinac itp choc ma 3 synow a tu takie podziekowanie i poweidziala na koniec ze jestem zwyrodniala wnuczka MUSIALM SIE WYZALIC BO CZUJE SIE ZLE

o ja pier.... co za wstrętny babsztyl!!!! jak ja nie znoszę takich starych wrednych bab

przepraszam, że tak piszę ale mnie krew zalewa jak tak się można zachowywać
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:56   #2230
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Ja lece zjesc pomidorowke a pozniej wpadaja kolezanki na plotki i placki poswiateczne
właśnie podgrzałam pomidorówe

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 15:58   #2231
SweetAngel1984
Zadomowienie

nerola- olewka olewka ale my z nia mieszkamy co innego jakbym widywala sie z nia raz na jeakis czas a tak 24h na dobe ja siedze w domu i ona tez

youyou
- delikatnie to ujełaś to chodzacy cham i debil

vaniliova - za udana wizyte

carmela - ja kupuje z apteki :

- linomag
- gencjana
- sól fizjologiczną
- spray do noska frida albo marimer
- rumianek
- masc nagietkowa
- paracetamol w syropie
- preparat do pepuszka (chyba ze lekarz zaleci tylko wietrzenie )
- herbatka koperkowa
- gaziki
- płatki dzidzius albo bella
- pałeczki do uszu
- miseczkana wode do mycia buzki i pupy - u mnie sa w aptece tanio taki dzielone na dwie czesci ale mozna tez gdzie indziej kupic

i dla siebie do szpitala
Tantum Rosa
majtki poporodowe
podklady poporodowe
ja jeszcze biore kilka podkladow na lożko

To tyle....... jesli masz apteke blisko to czesc rzeczy mozesz dokupic potem ja kupuje teraz bo pozniej bede sama samiutka bez pomocy maz od rana do wieczora w pracy rodzice daleko wiec musze liczyc na siebie

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-04-27 o 16:01
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 16:13   #2232
Vaniliova11
Zadomowienie

Natka za wizyte brzuszek masz taki zgrabniutki
Zanka za wyniki glukozy wiedziałam że bedzie dobrze
Sweetangel nie denerwuj sie
Wczoraj tez oglądałam Usta usta i było mi smutno a tu nie ma sie do kogo przytulić bo Tż na nocce
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 16:21   #2233
moniczka2123
Zadomowienie

My i nasz brzucholek
26 tydzień i 2 dzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzunio.jpg (89,2 KB, 55 załadowań)

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 16:25   #2234
zanetaa88
Zakorzenienie

Sweet nie ma co się denerwować. tylko, szkoda że babcia bierze tylko siebie pod uwagę, a nie CIEBIE i Twojego R który wraca padnięty i nadal pracuje w domu zjedz sobie dobrego loda i złość przejdzie!

Vaniliova gratuluje udanej wizyty!

Nerola ale musiałaś być zdenerwowana Ja to bym chyba spuściła mocne lanie !

Zadzwoniła do mnie moja w sumie szefowa
pierwszy raz odkąd jestem na L4,
a jestem od lutego

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 16:35   #2235
Kolina
Zadomowienie

AgaGuernsey, swietny ten zestaw i cena na prawde dobra

moniczka2123, mam identyczna czapeczke, I love mammy do kompletu (kupilam w Anglii) - sa sliczne

Sweetangell, trudno cos poradzic, wspolczuje

nerola, popracowalas to teraz do lozka marsz

gartuluje udanych wizyt , czekam na wiadomosci od kolejnych mam

a ja sobie roboty narobilam..
zeby mi sie dobrze net przegladalo to do lozka przyciagnelam lawe, ale mi sie kabel z lapka zaplatal wokol nogi wiec wiele nie myslac wstalam i unioslam jeden rog lawy.. iiiiii... i wylalam kawe ktora stala na drugim koncu kubek idelanie sie przewrocil wycelowal najpierw w koniec koldry, wszystko zlalo sie na przescieradlo, zmoczylo tez mate pod nim, pozniej polecialo na dywan
wraz z kubkiem spadl aparat fotograficzny wiec i on troche sie zmoczyl (na szczescie dziala)
kubek byl 3/4 pelen, wiec sporo sie rozlalo
do teraz sprzatalam, pralka z posciela wlaczona, koldra przeplukana sie suszy, mata tez, dywan uprany miescowo
ale jestem zla na siebie

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
My i nasz brzucholek
26 tydzień i 2 dzień
fajniutki, okraglutki
Stary 2011-04-27, 16:37   #2236
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

laski ale Wy lecicie z tymi zakupami chyba Was nigdy nie dogonie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 16:46   #2237
Natka_
Zakorzenienie

Dziękuję za komplementy

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Uwaga
glukoza na czczo: 73 mg/dl
glukoza po 2 h (75g) 78 mg/dl

jestem zdrowa!
dziękuję za kciuki jesteście bossssskie
nooo widzisz, pisałyśmy że będzie dobrze! Super

SweetAngel cóż to za kobieta... bez komentarza...

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Ja czekam na drugą paczke z Lovelli jeszcze bo wyslalam na meza zobaczymy czy przyjdzie
Ja też, ale na siostrę

Cytat:
Gratuluję udanej wizyty Ale chłopczyka już masz w brzuszku

Moniczka ładny brzusio
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 16:50   #2238
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
a ja sobie roboty narobilam..
zeby mi sie dobrze net przegladalo to do lozka przyciagnelam lawe, ale mi sie kabel z lapka zaplatal wokol nogi wiec wiele nie myslac wstalam i unioslam jeden rog lawy.. iiiiii... i wylalam kawe ktora stala na drugim koncu kubek idelanie sie przewrocil wycelowal najpierw w koniec koldry, wszystko zlalo sie na przescieradlo, zmoczylo tez mate pod nim, pozniej polecialo na dywan
wraz z kubkiem spadl aparat fotograficzny wiec i on troche sie zmoczyl (na szczescie dziala)
kubek byl 3/4 pelen, wiec sporo sie rozlalo
do teraz sprzatalam, pralka z posciela wlaczona, koldra przeplukana sie suszy, mata tez, dywan uprany miescowo
ale jestem zla na siebie
mnie też się czasem zdarza że przez własne lenistwo coś mi się rozleje na dywan albo łóżko i sama sobie roboty narobie ale staram się nie jeść ani nie pić w łóżku żeby nie musieć sprzątać później, bo robię się coraz bardziej niezdarna

Stary 2011-04-27, 16:54   #2239
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
carmela - ja kupuje z apteki

o dzieki przepisze sobie ta liste!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 17:09   #2240
DaKaro
Zadomowienie

Witam. Mam nadzieje, ze po swietach wszystkie jestescie wypoczete, a maluszki dokazuja. Ja na szybkiego na net wskoczylam, lenie sie na maxa, potrzebowalam tego odpoczynku. Pogoda nawet ok, tylko troche wieje, ale da sie przezyc. Nadrobie Was po powrocie. Pozdrawiam goraco z Malty. Buziaki.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 17:13   #2241
moniczka2123
Zadomowienie

jutro mam wizyte u gina doczekac sie nie moge bo znow zobacze nasze malenstwo
och jak mi sie za mężulkiem teskni

Stary 2011-04-27, 17:14   #2242
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a gdzie jest ten regulamin? bo za chiny znaleźć nie mogę na stronie o której godzinie klikać trzeba?
Nie wiem, czy to jeszcze aktualne. Jeśli już się zarejestrujesz, to powinny wyskoczyć cztery "okienka" i na jeden z nich trzeba kliknąć o pełnej godzinie (może być też 10, 20, 30 po) chyba od 9. do 17., ale pewna nie jestem. Chyba można raz dziennie przez 4 dni...

Jest taka strona www.free.amciu.com, gdzie po zarejestrowaniu się są linki do różnych stron z gadżetami...

Puchną Wam palce? Ja chyba muszę się rozstać z obrączką na jakiś czas...

Edytowane przez mamad1
Czas edycji: 2011-04-27 o 17:20
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 17:23   #2243
zanka205
Zakorzenienie

okna wymyte, balkon wysprzątany, 2 razy umyłam podłogę
poskładałam pranie, włączyłam kolejną turę prania
wysprzątałam łazienkę i kuchnię
obiad jest
no i teraz relax
mąż na ryby pojechał i mi nudno

kciuki za jutrzejsze wizyty

ja w środę po majowym weekendzie idę do przychodni na zwykłe badania mocz i krew
w poniedziałek 9.05 mam zamiar iść do gina na NFZ
obejrzy wyniki badań, pochwalę się tym, że glukoza wyszła super
no i umówię się na usg
dawno nie widziałam mojej małej... już prawie 6 tygodni będzie wtedy

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 17:24   #2244
zanetaa88
Zakorzenienie

mamad1 OKROPNIE! nogi też.

DeKaro ale Ci fajnie!

Tak się zastanawiam,
powiedzcie mi kiedy Ja będę wiedziała,
że mam skurcze?
Jakie to jest uczucie?!
Bo Ja nie wiem

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 17:28   #2245
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy to jeszcze aktualne. Jeśli już się zarejestrujesz, to powinny wyskoczyć cztery "okienka" i na jeden z nich trzeba kliknąć o pełnej godzinie (może być też 10, 20, 30 po) chyba od 9. do 17., ale pewna nie jestem. Chyba można raz dziennie przez 4 dni...

Jest taka strona www.free.amciu.com, gdzie po zarejestrowaniu się są linki do różnych stron z gadżetami...

mi na szcescie nic nie puchnie oprócz brzusia

Stary 2011-04-27, 17:32   #2246
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Witam. Mam nadzieje, ze po swietach wszystkie jestescie wypoczete, a maluszki dokazuja. Ja na szybkiego na net wskoczylam, lenie sie na maxa, potrzebowalam tego odpoczynku. Pogoda nawet ok, tylko troche wieje, ale da sie przezyc. Nadrobie Was po powrocie. Pozdrawiam goraco z Malty. Buziaki.
ale Ci fajnie buziaki

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
jutro mam wizyte u gina doczekac sie nie moge bo znow zobacze nasze malenstwo
och jak mi sie za mężulkiem teskni
wiadomo że tęsknisz, ale pomyśl że każdy dzień zbliża Cię do jego powrotu

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość

no mam te cztery okienka tylko właśnie nie wiedziałam o której godzinie trzeba klikać dzięki

Mnie palce nie puchną

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Tak się zastanawiam,
że mam skurcze?
Jakie to jest uczucie?!
Bo Ja nie wiem
Twardnieje Ci brzuch i robi się taki bardziej wypukły i wystający. I czuć takie napięcie jakby Ci wypychało brzuch od środka - ja tak czuje.

Stary 2011-04-27, 17:34   #2247
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
mnie też się czasem zdarza że przez własne lenistwo coś mi się rozleje na dywan albo łóżko i sama sobie roboty narobie ale staram się nie jeść ani nie pić w łóżku żeby nie musieć sprzątać później, bo robię się coraz bardziej niezdarna
a to przez to ze jak siedze to mnie gniecie ta watroba czy cos tam w jej okolicy, dlatego wole na boku lezec jak cos robie, wtedy mi lzej

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
dziekujemy i pozdrawiamy rowniez
Stary 2011-04-27, 17:36   #2248
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Spodenki i półśpiochy dla Szymka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF2095.jpg (36,5 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF2096.jpg (33,3 KB, 22 załadowań)

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 17:38   #2249
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
No to niedlugo pospala, bo mnie listonosz obudzil. Ale wybaczam mu, bo przyniosl mi paczke z allegro z ciuchami dla mnie!

W zeszlym tygodniu zalicytowalam taki zestaw http://allegro.pl/hm-mama-gap-matern...549918174.html moze cena nie taka rewelacyjna jak sie to niektorym Wam udaje kupic, ale liczylam i cena za 1 szt to ponizej 8 zl, wiec jak dla mnie git. I co najwazniejsze, to same "firmowki" i wszystko na mnie dobrze lezy. Jedynie ta dzinsowa spodnica jeszcze za duza. U mnie w lumpkach niestety nie trafiaja sie ciazowki, wiec ta droga sie zaopatrzylam. Mam jeszcze kilka sztuk z poprzedniej ciazy, wiec juz nic nie kupuje.

A teraz obiad
calkiem fajny, szkoda ze ta spodnica za duza bo jest swietna, ale moze jeszcze do niej urosniesz
i ta zielona reportera tez super

Cytat:
A bylo tak pieknie........ rano leniwa pobudka, śniadanko, wizaż..... potem spacer i listonosz pryzniosl paczke z aspiratorkiem i gratisami loveli troche lezakowalam i nagle.............. w 2 minuty ktos poprostu spier***ił mi cały dzień! Zaniosłąm babci pranie a on mi wyrwała i zamknela drzwi pzed nosem! ja zszokowana i podkurzona weszlam i zapytalam oco jej chodzi bo od swiat chodzi obrazona na co uslyszlaam :"Nie musze Ci sie tlumaczyc" ppoweidzialm ze chyab jednak musi bo nie chce zyc w nieswiadomosci a domyslac sie nie mam czasu i zamiaru wiec powiedziala "Łazienka na świeta nie byla sprzatnieta! " a mnei szlag trafił. Pisalam Wam ale dl przypomnienia moj R sprzatal caly dom trzepanie dywanow okna firanki mycie podlog szafek boazerii generalne porzadki zostala lazienkana koniec, Ona siedziala na tapczanie ( nie zrobila nic na siweta ) moj R przed nia na kolanach podloge zmywal a ona powiedziala ze sobie nie zyczy sprzatania i kazala mu wyjsc wiec R sie wkurzyl i powiedzial ze oki jak nie chce to sprzatac nie bedzie i dal sobie spokoj a teraz takei teksty sypie???? Ja niestety nie moge nic robic przez te swoje problemy z kregoslupem a naprawde mi glupio jak R wstaje o 5 wraca o 19 i jeszcze sprzata a ja mu pomoc nie moge w tamtym roku sama wszystko robilam ale teraz poprostu sytuacja mi nie pozwala Wiec sie jej pytam to moze ja z brzuchem mialam podlogi zmyac co? A ona ze ja to nie obchodzi i koniec! Jak tak mozna z tego wszystkiego az sie poplakalam zlapal mnie skurcz i musialam sie polozyc! Co za podly zepsuty babsztyl!!!!! Ona jest okropnym brudasem a R odkurza 2 x w tygodniu i myje podlogi lazienka co sobote pozatym zrobil jej na stolarni stolnice i dwie polki do kuchni i jezdzil na je jdzialke jej tam drzewka podcinac itp choc ma 3 synow a tu takie podziekowanie i poweidziala na koniec ze jestem zwyrodniala wnuczka MUSIALM SIE WYZALIC BO CZUJE SIE ZLE
jezuuu, takie baby to powinno sie normalnie uch!
skąd ja to znam, mam taką samą ciotke, mieszkalam u niej jak sie uczylam, tamta to nawet widziala ze jest zle pomiedzy kranem wytarte i jest malutki zaciek jak zajrzala od spodu... nie przejmuj sie tak

Cytat:
My i nasz brzucholek
26 tydzień i 2 dzień
swietny

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
mamad1 OKROPNIE! nogi też.

DeKaro ale Ci fajnie!

Tak się zastanawiam,
że mam skurcze?
Jakie to jest uczucie?!
Bo Ja nie wiem
skapniesz sie, na pewno
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 17:41   #2250
Marina1
Zakorzenienie

Nera mnie boli ;( Myślałam, że się uspokoi już po tym 14 dniowym pobycie na oddziale z kolka nerkową i kamieniem w niej. A może to fałszywy alarm. Na pewno będzie dobrze...

A mi się wydaje, że skurcze, to jakby ból miesiączkowy który dzieli chwila spokoju...Oj nie wiem, lepiej może niech wypowiedza się dziewczyny, które rodziły.

Kurde, dzisiaj chodzę jak dzik po domu, nawet nie uczesana... Brakuje mi ludzi, kontaktu ze światem...A poza tym robię się baloniasta

sweet oj ale babsztyl jeden paskudny! Na pocieszenie powiem, że moja babka taka sama! uwierz. Też ją widzę codziennie, bo mieszkamy na jednym podwórku.

moniczka fajny brzucholek!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości