|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Brunetka2000 mi kiedys moja ginka wystawiala zwolnienie 1 dzien do tylu, ale w wyjatkowych sytuacjach gdy nie ma mozliwosci to wiem ze mozna do 3 dni w tył lub w przód wystawic.
Cytat:
ogladal mecz na lapku w pokoju obok ale jak mu powiedzialam ze Julka umarla to widzac pogrzeb tez mial niewyrazna mine i powiedzial ze on nie wie co by zrobil jakbym ja go tak zostawila buu.. i rozryczalam sie na dobre juz wtedy ![]() Cytat:
duży juz ten Twoj dzieciaczek a brzuszek taki malutki zgrabniocha z Ciebie Cytat:
Kciuki pomogły super wyniki ![]() Ja czekam na drugą paczke z Lovelli jeszcze bo wyslalam na meza zobaczymy czy przyjdzie
|
|
#2222 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
i nikt więcej nawet takowej woli nie wyrażał. Ja też mojego zaraz będę dokarmiać bo z pracy za chwilę przyjedzie, zrobiłam królika w sosie śmietanowym z ziemniaczkami i ogórkiem kiszonym mniam, a mięsko takie delikatne że palce lizać
|
|
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję kochane A Ty Nerola nie miałaś ODPOCZYWAĆ??!!?!?!
|
|
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
dziecko spało to wymyłam okna
szaleństwo teraz wysprzątam balkon
|
#2225 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki kochane za trzymanie kciuków
Wróciłam z usg i wszystko w porządku z serduszkiem kręgosłupem brzuszkiem wodami gin musi mi to wyjaśnic czy to prawidłowe no i Krystianek nadal jest chłopaczkiem |
|
|
|
#2226 | |
|
Zakorzenienie
|
nerola
![]() lanie Ci sie nalezy za ten ogródCytat:
Z aptecznych rzeczy do spray do noska jak najbardziej zakupię - taka woda morska jak to co wkleiłaś czy Marimer, do tego gaziki do buzi, Fridę mam, sól fizjologiczna do przemywania, i nie wiem co jeszcze..
|
|
#2227 |
|
BAN stały
|
No miałam odpoczywać ale ja juz nie mogę jak patrzę na to wszystko.
A poza tym wolę poszaleć przed wizytą u gina niż po. Moje dziecko znów mi ukradło pieniądze.A miałam parę gr.,żeby coś dla Izki kupić czy sobie do szpitala a ten na lody wydał i nikomu nie dał.Dzień w dzień ma słodycze,soki i takie numery.Ja juz wymiękam w wychowywaniu go. Sweet u mnie też przeboje z babcia i doszliśy z T. do wniosku,że mózg im się cofa do wieku dziecięcego i sramy na to. Moja babcia na święta powiedziałą,ze my przepijamy i przepalamy miesięcznie 1000 zł.\ Powiedziałam mamie to za łeb się złapałą. my sami bo po pierwsze skąd by ten 1000 a po drugie ja alkoholu nie piję od 4 lat ani ml. a T. nie pali. A babci nie było u nas 9 miesięcy a gada po ludziach jak moje dzieci jedza,piją i jak się zachowują. |
|
|
|
#2228 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
super dzieciaczek rosnie pieknie Ja lece zjesc pomidorowke a pozniej wpadaja kolezanki na plotki i placki poswiateczne Nerola nie przemeczaj sie bo widzisz pozniej Cie meczy trzeba poodpoczywac bo to dobre dla Izy ale lekarka powiedziala sama zebym czasem wstala zeby jakies sily do porodu miec ![]() milego popoludnia
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-04-27 o 15:38 |
|
|
|
|
#2229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brawo dobrych wieści z wizyt ciąg dalszyCytat:
o ja pier.... co za wstrętny babsztyl!!!! jak ja nie znoszę takich starych wrednych babprzepraszam, że tak piszę ale mnie krew zalewa jak tak się można zachowywać
|
|
#2230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2231 |
|
Zadomowienie
|
nerola- olewka olewka ale my z nia mieszkamy
co innego jakbym widywala sie z nia raz na jeakis czas a tak 24h na dobe ja siedze w domu i ona tez ![]() youyou - delikatnie to ujełaś to chodzacy cham i debil vaniliova - za udana wizyte carmela - ja kupuje z apteki : - linomag - gencjana - sól fizjologiczną - spray do noska frida albo marimer - rumianek - masc nagietkowa - paracetamol w syropie - preparat do pepuszka (chyba ze lekarz zaleci tylko wietrzenie ) - herbatka koperkowa - gaziki - płatki dzidzius albo bella - pałeczki do uszu - miseczkana wode do mycia buzki i pupy - u mnie sa w aptece tanio taki dzielone na dwie czesci ale mozna tez gdzie indziej kupic i dla siebie do szpitala ![]() Tantum Rosa majtki poporodowe podklady poporodowe ja jeszcze biore kilka podkladow na lożko To tyle....... jesli masz apteke blisko to czesc rzeczy mozesz dokupic potem ja kupuje teraz bo pozniej bede sama samiutka bez pomocy maz od rana do wieczora w pracy rodzice daleko wiec musze liczyc na siebie
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-27 o 16:01 |
|
|
|
#2232 |
|
Zadomowienie
|
Natka za wizyte
brzuszek masz taki zgrabniutki Zanka za wyniki glukozy wiedziałam że bedzie dobrze Sweetangel Wczoraj tez oglądałam Usta usta i było mi smutno a tu nie ma sie do kogo przytulić bo Tż na nocce
|
|
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
My i nasz brzucholek
26 tydzień i 2 dzień ![]() ![]() ![]() ![]()
|
#2234 |
|
Zakorzenienie
|
Sweet nie ma co się denerwować.
tylko, szkoda że babcia bierze tylko siebie pod uwagę, a nie CIEBIE i Twojego R który wraca padnięty i nadal pracuje w domu zjedz sobie dobrego loda i złość przejdzie!Vaniliova gratuluje udanej wizyty!Nerola ale musiałaś być zdenerwowana Ja to bym chyba spuściła mocne lanie !Zadzwoniła do mnie moja w sumie szefowa ![]() pierwszy raz odkąd jestem na L4, a jestem od lutego |
|
|
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
AgaGuernsey, swietny ten zestaw i cena na prawde dobra
![]() moniczka2123, mam identyczna czapeczke, I love mammy do kompletu (kupilam w Anglii) - sa sliczne Sweetangell, trudno cos poradzic, wspolczuje nerola, popracowalas to teraz do lozka marsz ![]() gartuluje udanych wizyt , czekam na wiadomosci od kolejnych mam a ja sobie roboty narobilam.. zeby mi sie dobrze net przegladalo to do lozka przyciagnelam lawe, ale mi sie kabel z lapka zaplatal wokol nogi wiec wiele nie myslac wstalam i unioslam jeden rog lawy.. iiiiii... i wylalam kawe ktora stala na drugim koncu wycelowal najpierw w koniec koldry, wszystko zlalo sie na przescieradlo, zmoczylo tez mate pod nim, pozniej polecialo na dywanwraz z kubkiem spadl aparat fotograficzny wiec i on troche sie zmoczyl (na szczescie dziala) kubek byl 3/4 pelen, wiec sporo sie rozlalo do teraz sprzatalam, pralka z posciela wlaczona, koldra przeplukana sie suszy, mata tez, dywan uprany miescowo ale jestem zla na siebie ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- fajniutki, okraglutki
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
laski ale Wy lecicie z tymi zakupami chyba Was nigdy nie dogonie
|
|
|
|
#2237 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za komplementy
Cytat:
![]() SweetAngel cóż to za kobieta... bez komentarza... Cytat:
![]() Cytat:
Ale chłopczyka już masz w brzuszkuMoniczka ładny brzusio |
|||
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
o dzieki |
|
|
|
#2240 |
|
Zadomowienie
|
Witam. Mam nadzieje, ze po swietach wszystkie jestescie wypoczete, a maluszki dokazuja. Ja na szybkiego na net wskoczylam, lenie sie na maxa, potrzebowalam tego odpoczynku. Pogoda nawet ok, tylko troche wieje, ale da sie przezyc. Nadrobie Was po powrocie. Pozdrawiam goraco z Malty. Buziaki
|
|
|
|
#2241 |
|
Zadomowienie
|
jutro mam wizyte u gina doczekac sie nie moge bo znow zobacze nasze malenstwo
![]() och jak mi sie za mężulkiem teskni
|
#2242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jest taka strona www.free.amciu.com, gdzie po zarejestrowaniu się są linki do różnych stron z gadżetami... Puchną Wam palce? Ja chyba muszę się rozstać z obrączką na jakiś czas... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2011-04-27 o 17:20 |
|
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
okna wymyte, balkon wysprzątany, 2 razy umyłam podłogę
poskładałam pranie, włączyłam kolejną turę prania wysprzątałam łazienkę i kuchnię obiad jest no i teraz relax mąż na ryby pojechał i mi nudno ![]() kciuki za jutrzejsze wizyty ![]() ja w środę po majowym weekendzie idę do przychodni na zwykłe badania mocz i krew w poniedziałek 9.05 mam zamiar iść do gina na NFZ obejrzy wyniki badań, pochwalę się tym, że glukoza wyszła super no i umówię się na usg dawno nie widziałam mojej małej... już prawie 6 tygodni będzie wtedy
|
#2244 |
|
Zakorzenienie
|
mamad1 OKROPNIE! nogi też.
DeKaro ale Ci fajnie! Tak się zastanawiam, powiedzcie mi kiedy Ja będę wiedziała, że mam skurcze? Jakie to jest uczucie?! Bo Ja nie wiem
|
|
|
|
#2245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
buziaki---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
dzięki Mnie palce nie puchną ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Twardnieje Ci brzuch i robi się taki bardziej wypukły i wystający. I czuć takie napięcie jakby Ci wypychało brzuch od środka - ja tak czuje.
|
|
|
#2247 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2248 |
|
Wtajemniczenie
|
Spodenki i półśpiochy dla Szymka
|
#2249 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() i ta zielona reportera tez super Cytat:
skąd ja to znam, mam taką samą ciotke, mieszkalam u niej jak sie uczylam, tamta to nawet widziala ze jest zle pomiedzy kranem wytarte i jest malutki zaciek jak zajrzala od spodu... nie przejmuj sie tak swietny ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2250 |
|
Zakorzenienie
|
Nera mnie boli ;(
A mi się wydaje, że skurcze, to jakby ból miesiączkowy który dzieli chwila spokoju...Oj nie wiem, lepiej może niech wypowiedza się dziewczyny, które rodziły. Kurde, dzisiaj chodzę jak dzik po domu, nawet nie uczesana... Brakuje mi ludzi, kontaktu ze światem...A poza tym robię się baloniasta ![]() sweet oj ale babsztyl jeden paskudny! Na pocieszenie powiem, że moja babka taka sama! uwierz. Też ją widzę codziennie, bo mieszkamy na jednym podwórku. moniczka fajny brzucholek!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:05.

ale mnie jeszcze rozczulił mój tż , ja już oglądałam w sypialni a on jeszcze siedział przy lapku w salonie i tez oglądał i jak ją skończyli reanimować to przyleciał do sypialni się przytulił i kazał mi obiecać że ja go nigdy nie zostawię,normalnie się poryczałam jeszcze bardziej 
ogladal mecz na lapku w pokoju obok ale jak mu powiedzialam ze Julka umarla to widzac pogrzeb tez mial niewyrazna mine
, główka już w dole (podobno teraz dobrze juz na tym etapie ciąży, wg lekarza nieobrazilibysmy sie gdyby tak juz zostal dp końca
duży juz ten Twoj dzieciaczek 

gin musi mi to wyjaśnic czy to prawidłowe 

a pozniej wpadaja kolezanki na plotki i placki poswiateczne
a naprawde mi glupio jak R wstaje o 5 wraca o 19 i jeszcze sprzata a ja mu pomoc nie moge
co za wstrętny babsztyl!!!! jak ja nie znoszę takich starych wrednych bab
zębole

tylko, szkoda że babcia bierze tylko siebie pod uwagę, a nie CIEBIE i Twojego R który wraca padnięty i nadal pracuje w domu
Ja to bym chyba spuściła mocne lanie !