|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Metalku gratulacje
![]() tchnienie-wiatru ja jakoś specjalnie nie przepadam za ziemniakami, makaronem, chlebem i mogę mięć problem z ich jedzeniem bo najprawdopodobniej będę o nich zapominać hehe ale postaram si zrobić normalną III ![]() karolusienka jesteś w Świebodzinie na weekend? Może jakiś dukanowy grill? ![]() Nadiia faktycznie jeśli masz ochotę to wracaj do nas po urodzinkach na II |
|
|
|
#3872 |
|
Wtajemniczenie
|
normalnie nie chce mi sie nic
|
#3873 |
|
Rozeznanie
|
jej.. ze świętami było tyle zamieszania, że nie było się kiedy z Wami "zobaczyć" na wagę nie wchodziłam w zasadzie, żeby się nie denerwować ale cóż.... żyć i dukać dalej będę
|
#3874 |
|
Wtajemniczenie
|
"Może się zdarzyć, że chory stwierdza śladową ilość związków ketonowych w moczu (+ lub nawet ++), lecz w moczu nie ma wcale glukozy lub są tylko małe jej ilości. Nie należy się wówczas niepokoić, lecz regularnie powtarzać analizy przy kolejnym badaniu moczu. Stan ten świadczy z reguły o zbyt ubogich kalorycznie posiłkach (za mało węglowodanów w diecie), które mógł przyjmować chory przed badaniem w okresie co najmniej kilkunastu ostatnich godzin. Taki wynik badania moczu może być również spowodowany wystąpieniem w tym samym czasie hipoglikemii, czyli znacznego obniżenia stężenia glukozy we krwi np. po wstrzyknięciu zbyt dużej dawki insuliny."
znalazłam coś takiego, więc chyba to wmiarę normalne przy takiej diecie jak Dukan... robicie dziewczyny badania? miała któraś ciała ketonowe? ![]() ** a przez ostatni tydzień, spadło -0,1... ale było 8 PW i 1 P narazie. zobaczymy jutro po drugim dniu P![]() ale to dziwne nie przytyć przez święta TŻ przybrał 2,5 kg:P
Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-04-27 o 13:20 |
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej
W pracy nic się nie dzieje ![]() Chociaz pogoda piękna się zrobiła Moja szefowa ma w piątek urodziny myślałam o flaszce dla niej ale chyba nie wypada mimo ,że jesteśmy w koleżeńskich układach, pomyślałam o jakimś kwiatku ale nie ciętym, jakiś doniczkowy, może storczyk ? No nie wiem, nie znam się kompletnie na chwastach
|
#3876 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też mam zagwostke... Jutro idę na roczek synka dobrych znajomych. Niuniek wszystko ma, oni też mówią, że prezentów nie trzeba ale tak nie wypada iść z pustymi rękami - macie jakiś pomysł na drobnostkę? |
|
|
|
|
#3877 | |
|
Raczkowanie
|
Helo!
![]() A ja dziś ODPOCZYWAM!!! Mam odwołane wizyty i zamierzam dziś zregenerować akumulatorki ![]() Muszę Wam powiedzieć, że po tym "normalnym" świątecznym jedzeniu czuję się fatalnie Acha, dziewczynki, polecam Wam stronkę http://www.forumlogopedyczne.pl/ Jeśli macie jakieś pytania, wątpliwości dotyczące mowy własnej lub Waszych pociech, służymy radą ZAPRASZAM! Zaraz będę komencić Wasze posty ![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Agus140188 - gratuluję wytrwałości!!! ![]() oooo, widzę, że mam koleżankę po fachu. Ja kończyłam oligo, czyli teraz ped. niep. intelektualnie - wraz z nowym nazewnictwem. Wiem, wiem, niektórzy wykładowcy pomylili adresy. U mnie też były takie kwiatki na studiach - np. siostra-profesor, która mówiła, że sex przedmałżeński jest gwarancją urodzenia dziecka z Downem itp. ![]() Cytat:
|
|
#3878 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jestem po resocjalizacji i mam w planach zrobic oligo ![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
hmmm drobny prezent mówisz zalezy za ile chcesz go kupic?? klocki drewniane, puzzle drewniane, misiak przytulak, resorak, klocki lub kulki sensoryczne z motywem dzwieku
|
|
#3879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3880 |
|
Raczkowanie
|
metal_fish - spowiedź widzę b. skrupulatna Nie ma się co przejmować, bo to tylko mikro-grzeszki ![]() GRATULUJĘ 7!!!!!!! brombusia - uważam, że jak na trudne warunki jedzeniowe, spisałaś się na medal!!!! karmeelek - to już niedługo będzie pierwsza dozwolona uczta! modliszka87 - nie właź na wagę, kochana, niech się za Tobą stęskni A jak już pancia ją odwiedzi, to niech waga się wykaże i zrobi Ci niespodziankę Agus140188 - lubimy spadeczki tchnienie-wiatru - mam nadzieję, że wielkie miasta przywita Cię wielkim spadkiem ![]() katarzynkaa87 - trzymam kciuki! ![]() mroziq - ło matko! straszna bidulka z Ciebie z tym okresem extravagance86 - jak już mówiłam, teraz musimy się przyzwyczajać do komplementów przecież sama zapracowałaś na swój wygląd wyrzeczeniami i silną wolą, Żabko ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Oligo, to fajny kierunek. Moim zamiarem było skończenie logopedii, ale niestety nie dostałam się i skończyłam dopiero podyplomowo. Jednak uważam, że oligo dało mi świetną bazę pod logopedię.
|
#3881 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobry pomysł:P
|
|
#3882 |
|
Raczkowanie
|
tchnienie-wiatru - no, faktycznie, to musi być przyjemne uczucie, że po świętach waga nie wzrasta
![]() Ja badań jeszcze nie robiłam. Nie jestem w stanie wygospodarować sobie na to czasu. Rano nie, bo mój mąż jedzie do pracy, a z Oskarkiem nie pojadę, bo kto mi się nim zajmie na czas pobierania krwi. A jak Darek wraca z pracy, to ja wychodzę na wizyty i zjeżdżam koło 20-21 ![]() Fajnie, że zamieściłaś tę informację. Przeczytałam b. uważnie. Paati - kwiatki to nie moja działka, ale jak masz wydać kaskę na kwiatek, który zwiędnie, to może lepiej kupić jakieś fajne kolczyki, albo apaszkę?? ![]() KARMELKU, UBRANKO!!! Ja jestem zdania, że zabawki to są na 5 minut, taka prawda, a jakieś firmowe ubranko, zawsze się dziecku przyda
|
#3883 |
|
Wtajemniczenie
|
no wlasnie szczerze to ja tez bardziej z ubranek jestem zadowolona
bo bynajmniej mam ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- a na ten chrzest kupilismy Chrześniakowi meza lezaczek fisher price 300zl kosztowal ale Maciek lezal zadowolony z jezykiem na brodzie a Olafek jak zobaczyl lezak wskoczyl i nie chcial zejsc hehehe
|
#3884 |
|
Raczkowanie
|
hehe, Pandzia, uśmiałam się
![]() Oki doki, ja lecę przed tv, bo moje klikanie w kalwiaturę, budzi mi Oskarcia ![]() Buzia!
|
#3885 |
|
Wtajemniczenie
|
wczoraj bylam z nim w parku i karmimy tam łabądka
i są dzikie kaczki i jakas miala male no i moj troskliwy synek je zauwazyl i musial kazda malutka kaczuszke poglaskac jakis pan wzial te 5kaczuszek na rece i musial je do stawu wpuscic bo psy by zjadly a moj Oli w ryk taś taś mama ale sie usmialam
|
#3886 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
![]() Ja się dziwie skąd u mnie taki wielki apetyt, a tu @ się zbliża... Chyba niedługo przejdę na 3 fazę bo w ciągu miesiąca schudłam 0.3 kg |
|
|
|
|
#3887 |
|
Raczkowanie
|
Co do wątku studiów ja kończe w tym roku oligo z terapią na UMK
kirunek spoko, choć ostatni rok mamy tylko przedmioty - zapchaj dziury ktore nic nie wnoszą w życie przyszłego pedagoga specjalnego;p myślę że i tak najwięcej się w pracy naucze a nie z książek;pDziś zrobiłam pyszny obiadek z blogu Karolusieńki - pierś kurczaka z serem zotarella - ja nie miałam sera więc wrzuciłam serek granulowany - wyszło rewelacyjnie dziękuje, że ten blog istnieje )) Na dziś koniec z otrębami, kolacyjka to jakiś twarożek lub serek trzymam sie dzielnie!
Dieta Dukana start:7.03.2011 płeć - kobieta, 65,1kg, 158 cm wzrostu I faza: - 3kg w 5 dni II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg) III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg [link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link] |
|
|
|
#3888 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie na reso tez sporo bylo takich przedmiotow
np ekologia hehehe powiem Ci ja w tej szkole dotarlam do dziewczynki z zespołem downa nikt nie umiał tylko krzyczeli na nia a ona byla co raz bardziej agresywna a ja zaczelam ja chwalic i duzo pisac do poprawy po sladzie przez nia kiedys napisalam jej cala LOKOMOTYWE az Tata jej mi pow. ze nie chciala isc spac bo miala zadane kocham ta mala Madzie duzo mnie nauczyla
|
#3889 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja coraz częściej używam serka granulowanego do zapiekania ![]() ---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
a to bedziesz przejazdem
|
||
|
|
|
#3890 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nasza Ty wytrwała dukaneczko![]() pięknie, pięknie, pięknie![]()
|
|
#3891 |
|
Raczkowanie
|
U mnie chyba już po świątecznych grzeszkach pozostał siwy dym... U rodziców waga wskazuje inaczej niż moja (moja 100, u nich jak przyjechałam w pt, było 103,4; po świętach we wtorek rano 104,4, wczoraj wieczorem zeszło na 101,7 dzisiaj 100,9) w międzyczasie przyszła i już się kończy @ więc też spadek pewnie dzięki temu... No ale wracam do siebie i sprawdzę jutro rano swoją wagę, a tymczasem drugi dzień trzymam P, i chyba coraz mnie mniej
Teraz będę szła systemem 3/3, wydaje mi się, że to spokojnie dam radę.
|
|
|
|
#3892 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() fakt, że łatwo nie jest, ale teraz jestem na wczesnej edukacji i przyznam Wam, że, jak dla mnie, ten kierunek nie dorównuje oligo "do pięt". Ehhhhh tak planuję sobie na doktorat wrócić na specjalną ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
Ich postępy, nawet najmniejsze, tysiąc razy bardziej cieszą niż cokolwiek innego. Prawdą jest, że studia dają podstawę teoretyczną ogólną, ale przecież każde dziecko jest inne, potrzebuje indywidualności i dopiero w pracy z nimi zaczynają się schody i twórcze kombinowanie, ehhhhhh aż mnie żal za serce łapie jak pomyślę sobie, że oligo mi się już skończyło![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
ja też idę tym systemem i nie narzekam a nawet stwierdzam, ze podoba mi sie o wiele bardziej niż 1/1 (wcześniej na nim byłam)
|
|
#3893 |
|
Wtajemniczenie
|
wiem
owa Madzialena nauczyła mnie cierpliwości i pokory uwielbiam ją ja uciekam do Skarba swojego, znów labędzia będziemy karmić ech
|
#3894 |
|
Raczkowanie
|
witam kochane
po tak długiej nieobecności ![]() widzę, że wszystkim dietka idzie pięknie ![]() Pandziu Ty to już w ogóle gratulacje ![]() ja za to męczę się i męczę i do tego wszystkiego przybyło mi trochę jaki wstyd
|
#3895 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.Jak wstawić strażnika wagi?Próbowałam,ale ciągle mam tylko napisy.Pomożecie?
Dzisiaj jestem pierwszy dzień na Dukanie,ale ponieważ nie mam problemu z odstawieniem pieczywa,kasz i makaronów to nie ma problemu.Gorzej jak widzę pozostałości po Świętach.
|
|
|
|
#3896 | |
|
Zadomowienie
|
Musze sobie jakieś plany wykminić
A nowe znajomości w realu są fajne więc może byłaby okazja się spotkać. W końcu z ZG to rzut beretem ![]() ---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3897 |
|
Raczkowanie
|
no ja mam 2kg więcej
ale wiem, że to moja wina bo sobie pofogowałam, święta jakoś minęły więc znowu grzecznie dukam i mam nadzieję, że szybko zleci. MUSI! bo za nie całe 2 miesiące cywilny, kiecka się zwęża a tu waga wzrasta :P
|
#3898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3899 |
|
Rozeznanie
|
nastrajam sie zeby wrocic na II, wezcie mnie jakos przekonajcie bo juz jestem +2kg (albo i 3) na plusie od mojej wagi z konca tamtej II...
a teraz jak juz sie wezme za to to chce 10kg pozegnac
|
|
|
|
#3900 |
|
Raczkowanie
|
PANDZIU mam do Ciebie pytanko, niestety nie pamiętam
jakim trybem idziesz na naszej dietce?
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

Dzisiaj jestem pierwszy dzień na Dukanie,ale ponieważ nie mam problemu z odstawieniem pieczywa,kasz i makaronów to nie ma problemu.Gorzej jak widzę pozostałości po Świętach.