seks przed ślubem - problem - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-27, 19:54   #241
paula78
Zakorzenienie

Dot.: seks przed ślubem - problem

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość

PS: Piramida maslowa ma się do niczego i wiele osob to potwierdza. A co do hobby.. a wspolzycie to skladowa w zwiazku czego ? Chyba obok seksu kryją się w zwiazku takie rzeczy i sprawy jak dogadywanie się , wspolne chęci , czas wolny indywidualnosc i inne? hę?
sorry ale ktos cie musiał bardzo skrzywdzić.
seks nie wyklucza rozmowy a wręcz przeciwnie.

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek1987 Pokaż wiadomość
ja ze swoim narzeczonym prawie od pięciu lat jesteśmy razem i także nie współżyjemy. Co do twoich obaw czy facet wytrzyma bez seksu do ślubu to ja rózwież miałam takie obawy. Ale to co nas utwiedziło i pomaga wytrwać w tym postanoweniu to rozmowy o tym, wyrażanie swoich uczuć, odczuc na ten temat - ale dajemy radę . Musicie rozmawiać ze sobą i rezmawieć i znów gdy trzeba a z pewnością związek przetrwa bez seksu do ślubu jak nasz
Nie wiem dlaczego gadamy ciągle czy facet wytrzyma ?
a kobieta to co ?

I tu własnie wychodzi jakie podejscie mamy do potrzeb kobiety ,własnie koscielne, kobieta ma rozłozyc nogi w noc poslubna i zagryzając poduszkę oddac swój wianuszek małżonkowi ,który zostawi w niej nasienie niosace nowe życie.
Żałosne.

Poważnie nie jestem w stanie zrozumiec czego ludzie się tak boją idąc ze soba do łóżka ?
Jakby ich ciało ,które po smierci zeżra robaki było największym skarbem co tam zwierzenia, myśli,pin do karty najważniejsza jest du...

Edytowane przez paula78
Czas edycji: 2011-04-27 o 19:57
paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 20:10   #242
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Mozesz już nie komentować żadnych treści?
Twoje 'zdanie' jak na osobę która jest w związku 7 lat jest żenujące. Zachowujesz się jak jakaś nastolatka. Polepszyło Ci się jak wyraziłaś ironicznie swoje mądrości?
skończyłaś?
To zamilcz w końcu.
Żebyś Ty miała zagwarantowane wszystko tak do końca życia czego wcześniej ogromnie byłaś pewna.. tyle.Szkoda słów.
A Ty w ilu to poważnych związkach byłaś?
Bo jakoś dziwnie obstawiam, że jesteś licealistką zafascynowaną oazą, w której wesoły i sympatyczny ksiądz Marek przygrywa na gitarze, razem sobie śpiewacie piosenki z gestykulowaniem, wzruszacie się na filmach o Janie Pawle II, a także same prawiczki i dziewice wraz z ksiedzem w roli guru i mentora debatują o seksie.

Cytat:
Tego to już wogóle nie ma co komentować.Nie chcesz wierzyć to nie wierz,ale LUDZI WIERZĄCYCH nie obrażaj :/ makabra jakaś po prostu :/ Ciekawa jestem czy Ciebie coś innego nie doprowadza do frustracji i masz takie wspaniałe spokojne życie ,bezstresowe.Życzę Ci tego z całego serca.
Akurat tak mi życzysz, już ja dobrze znam takie "życzenia"
Ja chociaż sobie problemów nie wymyślam, nie wierzę w bzdury jak zakazy seksu, antykoncepcji, a to może dlatego, że mam ambitniejsze cele w życiu do zrealizowania niż testowanie chłopa, ile wytrzyma bez seksu i potem dzielenie się wrażeniami z tego procederu ze znajomymi z oazy i na stronach typu czysty sex czy jak to szło.

Cytat:
Napisane przez paula78 Pokaż wiadomość
Bardzo chciałbym ci napisać co by ci się przydało ,żebyś zrozumiała ,że seks to nie sklejanie modeli samolotów,ale ci nie napisze bo groża za to punkty karne a moim przypadku ban.
Ale obejrzyj Seksmisje ,tam jest zdanie ,które pasuje do tego co wypisujesz
"Seksmisji" dobrze nie znam, ale jest taka teoria o kobietach którym dobrego wsadu brakuje

Cytat:
Poważnie nie jestem w stanie zrozumiec czego ludzie się tak boją idąc ze soba do łóżka ?
Jakby ich ciało ,które po smierci zeżra robaki było największym skarbem co tam zwierzenia, myśli,pin do karty najważniejsza jest du...
Cóż za genialna w swojej prostocie myśl

Edytowane przez _vixen_
Czas edycji: 2011-04-27 o 20:12
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 20:15   #243
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
A Ty w ilu to poważnych związkach byłaś?
Bo jakoś dziwnie obstawiam, że jesteś licealistką zafascynowaną oazą, w której wesoły i sympatyczny ksiądz Marek przygrywa na gitarze, razem sobie śpiewacie piosenki z gestykulowaniem, wzruszacie się na filmach o Janie Pawle II, a także same prawiczki i dziewice wraz z ksiedzem w roli guru i mentora debatują o seksie.
Żeby tam jeszcze dyskusje o seksie były... Bo podejrzewam, że tam ogólnie panuje zasada: "trzymajcie cnotę do ślubu" i jeśli temat seksu jest gdzieś poruszany to w kategorii podawania przykładu Józi ze Stasiem, co to do ślubu czekali i są przeszczęśliwi i Bóg ich za to kocha.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 20:22   #244
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Uwazam,ze to jest wyzwanie,jezeli ktos chce doczekać z wieloma tematami do ślubu i liczy się ze swoją wiarą. Szczególnie patrząc na niektóre wyśmiewcze odpowiedzi.....
Nie chcesz, aby obrażano osoby wierzące, ale sama obrażasz niewierzących pisząc, że nie mają żadnych zasad moralnych. Hipokryzja to nie grzech?

Cytat:
Ciekawe jaką wy dzisiaj widzicie moralnosc w ludziach?
Widze moralność. I widzę, że każdy rozumie słowo "moralność" na swój sposób.

Cytat:
Nikt nie widzi,że dzisiaj po prostu facet chce kogos ten tego i tyle?ze nie interesuje go zadna milosc? ze juz teraz kupywanie seksu to totalnie rzecz normalna ?
Skoro każdy facet chce tylko seksu, to wstrzymywanie się jest bez sensu. Bo zdradzi, porzuci etc. bez względu na to, czy jest slub, czy go nie ma.
Kupowanie seksu w znaczeniu dosłownym (czyli prostytucja), czy to przenośnia?
Cytat:
Nie wiem naprawdę gdzie tu wszyscy dzisiaj widzą szeroko pojętą miłość bo kompletnie ona się różni od tej prawie idealnej a jak nie różni to nawet nie dorasta jej do pięt!
Może dlatego, że idealna miłość NIE ISTNIEJE? Może dlatego, że każdy rozumie słowa "prawdziwa miłość" na swój własny sposób? Wcale nie gorszy, tylko inny.

Cytat:
Niektórzy katolicy przynajmniej widzą jakiś cel ograniczania seksu- bo moim zdaniem nie chodzi tutaj o to,żeby zlikwidować tę sprawę a dojrzeć do tematu miłości która będzie dojrzała w sobie.
Takie formułki są w podręcznikach dla gimnazjalistów . Czym dla ciebie jest dojrzała miłość?

Cytat:
Ciekawa jestem ile osób zaczyna związek z pewnością taką,że będzie z kimś na zawsze?
I ile osób z tego się z tymi osobami rozchodzi?
większość? prawie wszyscy?
Każdy zakłada z góry,JEST PEWIEN że to miłość,ślub i życie na zawsze.
Nie wiem jak każdy, ale ja nie zakładam z góry niczego, bo wiem, ze w życiu różnie się układa. Ja ma tylko taką nadzieję.

Cytat:
A później jest nieplanowana ciąża albo skutek taki ,że ktoś uważa iż sex to normalne.
Jak człowiek mądry, to się zabezpiecza. W jakikolwiek sposób.

Cytat:
A później patologie i cuda wianki.
A wmawianie sobie, że jak pobzykam raz na miesią, to świat stanie się cudowny jest lepsze? Przecież to utopia.

Cytat:
Korelując to wszystko racja- Ci co nie chodzą do kościoła mają na wszystko 'wywalone' ,kompletnie nie interesuje ich jakaś miłość,oby tylko się wyżyć i wsio. Nie mówię,że wszyscy,bo niektórzy mają zasady,ale także takowe buduje się na doświadczeniu. Ja bym nie chciała go szukać w trakcie swojego krótkiego życia, kiedy mam je podane na tacy w chrześcijaństwie.
A niby na czym polega życie, jak nie na zdobywaniu doświadczenia? Ja nie wiem, dla mnie takie narzucanie zasad to jakby forma współczesnego niewolnictwa.

Czy tylko ja zwróciłam uwagę na naklejki po lewej stronie?
"czekolada bez kakao - wyrób czekoladopodobny
seks bez ślubu - wyrób miłościopodobny"
Cytat:
Jeśli oboje partnerzy nie są zakażeni HIV i są sobie wzajemnie wierni wówczas nie ma ryzyka zakażenia HIV drogą płciową. Przed zakażeniem HIV w 100% chroni także abstynencja seksualna.
O mamusiu
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 20:29   #245
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Żeby tam jeszcze dyskusje o seksie były... Bo podejrzewam, że tam ogólnie panuje zasada: "trzymajcie cnotę do ślubu" i jeśli temat seksu jest gdzieś poruszany to w kategorii podawania przykładu Józi ze Stasiem, co to do ślubu czekali i są przeszczęśliwi i Bóg ich za to kocha.

Świadectwo na youtubie:

Czystość daje to, że facet nie traktuje Cię jak przedmiot, daje poczucie własnej wartości, jestem dziewicą i jestem z tego bardzo dumna...

http://www.youtube.com/watch?v=bvCMbnDj1Eo

Kurde, co za ekshibicjonizm, cała Polska wie o jej stanie cnoty

Swoją drogą, babcia mojego TŻta ma prawie 90 lat i jakieś takie bardziej współczesne poglądy niż tylu młodych ludzi
Stary 2011-04-27, 20:30   #246
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Tak wyglądało omawianie 6 przykazania w moim gimnazjum Katechetka przeczytała historyjkę o Kasi, która spała z chłopakiem, zaszła w ciążę, ojciec ją z domu wywalił, a chłopak powiedział, że jak usunie, to się jej oświadczy . A ona potem urodziła, nawróciła się i była happy. Morał: Seks przed ślubem, to zło .
Stary 2011-04-27, 20:32   #247
invisible_01
Zakorzeniona

Matko kochana, te naklejki ze strony czysty seks to mistrzostwo Polecam do pooglądania w załączniku I jak tu się dziwić, że ludzie mają wyprany mózg, jak sobie nawet naklejki z takimi bzdurnymi hasłami kupują?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (57,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (53,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (20,9 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (37,3 KB, 24 załadowań)
Stary 2011-04-27, 20:35   #248
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Matko kochana, te naklejki ze strony czysty seks to mistrzostwo Polecam do pooglądania w załączniku I jak tu się dziwić, że ludzie mają wyprany mózg, jak sobie nawet naklejki z takimi bzdurnymi hasłami kupują?
Spójrz tu :
Mogą służyć jako prezenty dla uczniów na lekcji przygotowania do życia w rodzinie lub lekcji religii

Naklejki informują o stronie, która promuje wśród młodych ludzi postawę czekania z seksem do ślubu

CENA
1 sztuka - 25 gr
5 sztuk - 1 zł
10 sztuk - 2 zł
20 sztuk - 3 zł
50 sztuk - 7,50 zł
100 sztuk - 15 zł
200 sztuk - 25 zł

Przy zamówieniu powyżej 200 sztuk - cena do negocjacji
Stary 2011-04-27, 20:39   #249
invisible_01
Zakorzeniona

Matko, artykuły na tej stronie powalają Rozwalił mnie ten: http://www.czystysex.pl/component/co...awiczkach.html. Temat to: "Co internauci sądzą o prawiczkach?". Wypowiedzi pochodzą niby z forum wp, ale dziwnym trafem wszystkie jak jeden mąż popierają czekanie z seksem do ślubu i przyklaskują 21-letniemu prawiczkowi, który uzewnętrznił się na tymże forum Polecam, lektura naprawdę boska.

Cytat:
Co internautki myślą o 21-letnim mężczyźnie, który nie uprawiał nigdy seksu? Czy nazwą go "Nieudacznkiem" czy "Prawdziwym Mężczyzną"? (Rozmowa pochodzi z forum Wirutalnej Polski, zachowano oryginalną pisownie)

daniel20lysy
Mam 21 lat i jeszcze nigdy nie uprawiałem seksu..mimo zewielu kolegów mówi mi ze nie wiem co trace...owszem..pewnie mają racje..ale co toza przyjemność przespać sie z kims do kogo sie nic nie czuje..zaspokoić tylkoswoją fizjologiczną potrzebe..gdzie tu doniosłość i wyjątkowość tegozbliżenia..dlatego czekam...nie wiem jeszcze jak długo przyjdzie mi czekać alewiem na co czekam..czekam na cos wyjątkowego..bo nie chce zeby seks był dlamnie tylko zaspokojeniem potrzeby ciała..chce zeby moja dusza tez toprzeżyła..a do tego potrzebna jest odpowiednia partnerka.

tylkoja
brawo!!!

mon!ka
brawo!!! myślałam, że tacy faceci nie istnieją...

lala
ooo taka postawa mi sie podoba ;-) zycze powodzenia wznajezieniu tej jedynej no i upojnej nocy ;D

Cyryl
I bardzo dobrze! Są prawdziwi mężczyźni wśród nas!

Rzastinka22
Masz zupelna racje!!!!W 100 procentach Cie popieram.Co toza seks z osoba do, ktorej nic sie nie czuje.To prawda licza sie takze odczuciaduszy a nie tylko ciala

kochanek7
a jednak istnieją tacy chłopacy, ale niestety jest ichdosyć mało... Ja jestem dumny, ze zaliczam się do tego grona i gratulujeprzedmówcy )

asiaaaa20
dawno nie czytałam tak dojrzałej wypowiedzi. jeteśzupełnie inny od wszystkich facetów i to czyni Cię naprawdę wyjątkowym

megi
jestem miło zakoczona!!! czemu was jest tak mało???

Kosmitka
super ....... wiec są jeszcze normalni faceci

kate
21 lat i taki umysł, takie podejście do sprawy może miećtylko inteligentna osoba. Nie znam cię a już cię lubię.

cai
ja mam dwudziestkę na karku i dokładnie takie samopodejście jak Ty Miałem niejedną okazję jak to na imprezach bywa... ale z żadnejnie skorzystałem... co ze mnie za facet

Ania
Podziwiam Cię strasznie bo jestes niezwyklym facetem!

Sleepwalker
Ty po prostu nie znalazłeś jeszcze tej swojej. Ale skądbędziesz wiedział, że to właśnie ta jeśli jeszcze tego niespóbowałeś? A jeślinawet już taką spotkasz to życzę Ci żeby ona miała już swój pierwszy raz zasobą - z dziewicami to jest straszna porażka... :-/

Anusia85
dołączę się do hymnów pochwalnych) brawo... Miłowidzieć, że wśród młodych ludzi jest jeszcze kilka osób, które kierują siesercem i rozumem, a nie popędem, jak zwierzątka... Życzę Ci dziewczyny, któraskarb najwiekszy wciąż dla Ciebie właśnie trzyma i nie wierzę wniedopasowanie seksualne - nikt nie rodzi się idealnie dopasowany do drugiegoczłowieka. Do żadnego. Każdy związek przede wszystkijm musi pracować nadsobą.Pod każdym względem - i psychicznym i seksualnym.Nie ma nic z powietrza. Zadarmo i bez wysiłku. I w tym jest właśnie największa tajemnica szczęścia.

taiszo20
popieram w 100 procentach po co sie spieszy lepiejpoczekac na odpowiednia osobe
Stary 2011-04-27, 20:42   #250
stokrotka_to_ja
Zakorzenienie

GG do stokrotka_to_ja

mnie powaliło jedno stwierdzenie w tych wypowiedziach... "Życzę Ci dziewczyny, któraskarb najwiekszy wciąż dla Ciebie właśnie trzyma"

serio kawałek błony moze byc największym skarbem?
Ja zawsze myslałam,ze mogę dac męzowi duzo więcej...

Dziecko grzeczne/niegrzeczne to stan umysłu matki a nie dziecka.

POMOC dla dzieci z Tanzanii https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=675684
stokrotka_to_ja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 20:42   #251
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Tak wyglądało omawianie 6 przykazania w moim gimnazjum Katechetka przeczytała historyjkę o Kasi, która spała z chłopakiem, zaszła w ciążę, ojciec ją z domu wywalił, a chłopak powiedział, że jak usunie, to się jej oświadczy . A ona potem urodziła, nawróciła się i była happy. Morał: Seks przed ślubem, to zło .
Ta opowieść to już naprawdę...dla debili.
Już by chociaż katechetka wykazała minimalne poszanowanie dla inteligencji słuchaczy

Cytat:
Przy zamówieniu powyżej 200 sztuk - cena do negocjacji
To co, robimy zbiorowe zamówienie z wizazu? Kto chce być organizatorką?
Stary 2011-04-27, 20:44   #252
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ja myślałam, że dla chętnej młodzieży chcącej propagować zachowek błony takie rzeczy będą za darmoszkę, ale jednak nie Za wiedzę tajemną płynącą z naklejek trzeba niestety zapłacić, szkoda
Stary 2011-04-27, 20:45   #253
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe jaką wy dzisiaj widzicie moralnosc w ludziach? Nie wiem czy większosc jest ślepa czy chce niedowidzieć dokładnie co się dzieje ale dzisiaj nikt nie mysli o żadnej miłości albo buduje coś kompletnie fałszywego,co oznacza dla innych stron całkowicie co innego a wynik jest dla każdego byle jaki. Nikt nie widzi,że dzisiaj po prostu facet chce kogos ten tego i tyle?ze nie interesuje go zadna milosc? ze juz teraz kupywanie seksu to totalnie rzecz normalna ?
Kto Ci takich bredni naopowiadał...? "Nikt nie myśli o żadnej miłości..." no ludzie, większych głupot dawno na wizażu nie czytalam...

Cytat:
A później jest nieplanowana ciąża albo skutek taki ,że ktoś uważa iż sex to normalne.Okej. Ale następnie przychodzą kłótnie i rozstanie.Może ktoś uważa,że te sytuacje powtarzane wielokrotnie są w porządku.
Ja uważam,że nie. Dokładnie nie przytoczę swojego zdania,bo i tak większość tego nie zrozumie,że ktoś może tak myśleć, ale jeżeli większość małżeństw jest zawierana na zasadzie takiej jakiej widać potem ile jest rozwodów ,to rzeczywiście ja nie wiem w czym doszukiwać się sensu tej "miłości". Wogóle dzisiejszy świat jest wspaniale wypaczony pod tym względem. A później patologie i cuda wianki.
Seks jest czymś normalnym.
Jak znasz jakiś rozwodników (w co wątpię, toż to jawnogrzesznicy), to popytaj o prawdziwe przyczyny rozstań, uwierz, są rzeczy bardziej destrukcyjne niż seks bez ślubu, jak choćby alkoholizm, nieodpowiedzialność, odmienne priorytety w życiu. Chociaż pewnie i tak mi powiesz, ze to wszystko się bierze z przedmałzeńskiego seksu...
Patologią moja droga to można nazwać przemoc w rodzinie, pedofilie, młodocianych przestępców, ale na pewno nie fizyczny przejaw miłości dwojga kochających się i szanujących ludzi, chcących dzielić ze sobą życie, tylko dlatego, że nie mają papierka. Przepraszam, sakramentu i błogosławieństwa nie mają...

Cytat:
Korelując to wszystko racja- Ci co nie chodzą do kościoła mają na wszystko 'wywalone' ,kompletnie nie interesuje ich jakaś miłość,oby tylko się wyżyć i wsio. Nie mówię,że wszyscy,bo niektórzy mają zasady,ale także takowe buduje się na doświadczeniu. Ja bym nie chciała go szukać w trakcie swojego krótkiego życia, kiedy mam je podane na tacy w chrześcijaństwie.
Z łaski swojej, takie komentarze zachowaj dla siebie, bo zwyczajnie bzdury gadasz, aż się w człowieku gotuje.
Stary 2011-04-27, 20:47   #254
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Ta opowieść to już naprawdę...dla debili.
Już by chociaż katechetka wykazała minimalne poszanowanie dla inteligencji słuchaczy
To była opowieść z podstawy programowej dołączonej, do tego podręcznika
Cytat:
To dobry pomysł jest! Każda sobie w ava da i wizaż będzie bardzo "umoralnionym" portalem
Stary 2011-04-27, 20:48   #255
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:

Świadectwo na youtubie:

Czystość daje to, że facet nie traktuje Cię jak przedmiot, daje poczucie własnej wartości, jestem dziewicą i jestem z tego bardzo dumna...

"Nasze mamy poznały się na sali porodowej, on urodził się 6 godzin później (...). Moja mama się śmieje, że sobie zięcia wymodliła"- co za pierdy (pośród tłumy radosne przyklaski ). "Po pół roku postanowiliśmy, że chcemy poprowadzić nasz związek pod prąd dzisiejszego świata (...) Poprosił mnie o rękę w kaplicy ojców Jezuitów"

Edytowane przez invisible_01
Czas edycji: 2011-04-27 o 20:51
Stary 2011-04-27, 20:51   #256
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
"Nasze mamy poznały się na sali porodowej, on urodził się 6 godzin później (...). Moja mama się śmieje, że sobie zięcia wymodliła"- co za pierdy (pośród tłumy radosne przyklaski ). "Po pół roku postanowiliśmy, że chcemy poprowadzić nasz związek pod prąd dzisiejszego świata"
I jeszcze zgapiła ode mnie, co za małpa!
Stary 2011-04-27, 20:53   #257
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
I jeszcze zgapiła ode mnie, co za małpa!
To Ty zgap od niej życie w czystości
Stary 2011-04-27, 20:55   #258
Celebre
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem dlaczego gadamy ciągle czy facet wytrzyma ?
a kobieta to co ?

Post pisała dziewczyna, która sądzi, że wytrzyma, ale zastanawia się czy facet też podoła. Więc pytanie 1 dziwne Co do 2 części, dla mnie ciało jest ważne, ważniejsze nawet od pinu. I dobrze mi ze świadomością, że dostało się jednej osobie - mojemu mężowi. Ale co kto lubi

Cytat:
Ja chociaż sobie problemów nie wymyślam, nie wierzę w bzdury jak zakazy seksu, antykoncepcji, a to może dlatego, że mam ambitniejsze cele w życiu do zrealizowania niż testowanie chłopa, ile wytrzyma bez seksu i potem dzielenie się wrażeniami z tego procederu ze znajomymi z oazy i na stronach typu czysty sex czy jak to szło.
Masz takie ambitne cele do zrealizowania a tracisz czas na polemikę odnośnie seksu przed ślubem?
Cytat:

Swoją drogą, babcia mojego TŻta ma prawie 90 lat i jakieś takie bardziej współczesne poglądy niż tylu młodych ludzi
A co znaczy bardziej współczesne? Seks z każdym z kim chcę, już na pierwszej randce, orgietki czy ogranicza się tylko do możliwości seksu przed ślubem?

Ale fajna polemika, p.t. które życie jest fajniejsze: Moje, w którym mam seks z mężem po ślubie czy "twoje" z seksem z partnerem bez ślubu I nawet doszliśmy do poglądów babć

Edytowane przez Celebre
Czas edycji: 2011-04-27 o 20:57
Celebre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 21:02   #259
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebre Pokaż wiadomość
A co znaczy bardziej współczesne? Seks z każdym z kim chcę, już na pierwszej randce, orgietki czy ogranicza się tylko do możliwości seksu przed ślubem?

Babcia nie upatruje w seksie przed ślubem wielkiego zła i wręcz wynalazku szatana, pierwszego kroku do piekła. Uznaje to za coś normalnego.
Stary 2011-04-27, 21:05   #260
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
To Ty zgap od niej życie w czystości
Eee tam, nie opłaca się
Stary 2011-04-27, 21:06   #261
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Celebre Pokaż wiadomość
Co do 2 części, dla mnie ciało jest ważne, ważniejsze nawet od pinu. I dobrze mi ze świadomością, że dostało się jednej osobie - mojemu mężowi. Ale co kto lubi
Ale ślub nie gwarantuje tego, ze się będzie z jedną osobą na zawsze. Można mieć jednego partnera przez całe życie bez ślubu, a można wziąć ślub i się rozstać... Moje ciało też się dostanie jednej osobie, z którą się w przyszłości pobiorę (chociaż to będzie ślub cywilny , to nie wiem czy się liczy )

Ja zawsze pytam tych zapalonych "czystych", czy jakby bóg chciał, żebyśmy się seksili tylko dla potomstwa, to dawałby nam cała naszą seksualność, czy po prostu popęd do prokreacji jak u pieska np,ale jakoś nikt odpowiedzieć nie umie...
I zastanawia mnie jeszcze czy niektórzy naprawdę nie widzą, że jest wiele straszniejszego zła na świecie, z którym przydałoby się powalczyć, niż seks przedmałżeński...

Edytowane przez wisienka_na_torcie
Czas edycji: 2011-04-27 o 21:08
wisienka_na_torcie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 21:09   #262
paula78
Zakorzenienie

Cytat:

Świadectwo na youtubie:

Kurde, co za ekshibicjonizm, cała Polska wie o jej stanie cnoty

Dziewcze nie płynie z prądem śniętych ryb ,szkoda ,że ma takie ciasne klapy i nie widzi ,ze popłyneła z prądem manipulacji i sprowadzenia się do kawałka błony.

A w przyszłym roku szkolnymmoje dziecko bedzi emiało zajęcia ,słynne WDŻ ,prowadzone przez katechetkę
młoda chce chodzić juz się nie moge doczekać tych kfiatków ,które będe musiała prostować literaturą medyczną

Znajomej dziecko przeszło juz te zajęcia i opowiadala ,że katechetka przyszła do nich na zebranie i prosiła aby nie mówic dzieciom o pigułkach bo pigułki to zuo

Stary 2011-04-27, 21:10   #263
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Znajomej dziecko przeszło juz te zajęcia i opowiadala ,że katechetka przyszła do nich na zebranie i prosiła aby nie mówic dzieciom o pigułkach bo pigułki to zuo
Ciekawe, czy katechetka w ogóle wymówi słowo "seks" czy będzie krążyć wokół tematu posługując się synonimem: "TO"
Stary 2011-04-27, 21:12   #264
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
A w przyszłym roku szkolnymmoje dziecko bedzi emiało zajęcia ,słynne WDŻ ,prowadzone przez katechetkę
młoda chce chodzić juz się nie moge doczekać tych kfiatków ,które będe musiała prostować literaturą medyczną

Jak myślę, że na te bzdety idzie kasa z budżetu państwa i płaci się na to podatki, to już przestaje być śmieszne.

Naprawdę, zamknąć wydziały teologii, pogonić księży i katechetki ze szkół, to będzie pierwszy krok do normalności w tym kraju, inaczej tu zawsze zaścianek będzie.
Stary 2011-04-27, 21:14   #265
duvala
Rozeznanie

plameczko
o ważne sprawy pytaszi w trudnej sytuacji jesteś. a rozmawiałaś z TŻtem o tym rozdarciu? ja miałam sytuacje nie do końca jak Twoja ale coś w ten deseń, tyle że ja wyszłam z założenia że nie zmienie swoich poglądów a rozmowa w której (na początku) związku je przedstawiałam była dla mnie bardzo trudna, bo facet strasznie mi sie podobał i bałam sie jawnego wyśmiania. jego reakcja nie była przychylna i troche mnie zranił ale po 2 dniach wrócił do tematu, że to przemyślał wszystko i stwierdził że takie podejście ma sens. (mimo że przede mną nawet mieszkał z byłą)

ustaliliśmy nasze poglądy w kwesti seksu. co nie zmienia faktu że nie raz upadliśmy a przez pewien czas nawet bardzo regularnie nam sie zdażało. ale były też momenty kiedy jedno drugiego pilnowało tzn jak on czuł że przeginamy to mnie uspokajał i wyciszał a czasami ja jego.

to umacnia związek, ale musisz sie liczyć z tym że on tego nie zaakceptuje i możecie sie rozejść. ale ja nie dałabym rady całe życie żyć niezgodnie z moim sumieniem.

a tak na marginesie jak nie ma seksu to jakoś tak inaczej związek wygląda, trzeba znaleźć inny sposób "godzenia sie" czy budowania relacji. i widze że to procentuje choć jest trudniejsze, trzeba sie bardziej wysilić
duvala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 21:14   #266
dziuba85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewcze nie płynie z prądem śniętych ryb ,szkoda ,że ma takie ciasne klapy i nie widzi ,ze popłyneła z prądem manipulacji i sprowadzenia się do kawałka błony.

Moja młodsza siostra przyszła raz właśnie z takiej lekcji i mówi, ze pani im takie głupoty gada, że dzieciaki uważają prowadzącą za idiotkę.
A co im powiedziała?
Otóż pewna kobieta stosowała spirale, jako środek zabezpieczenia. Zaszła w ciążę, przy tej metodzie i urodziła dziecko ze sprężyną w głowie!!!

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-27, 21:15   #267
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Wypisz wymaluj jak w mojej szkole! Takie tam bzdury mówili, że aż mnie dreszcze przechodziły Stwierdzenie, że dziewictwo jest najcenniejsze to było nic Katechetka mnie nie lubiła, bo zawsze zamiast siedzieć i słuchać, wolałam dyskutować

Apropo manipulacji: http://www.czystysex.pl/prawdziwe-hi...awnieniu-.html
Stary 2011-04-27, 21:19   #268
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe, czy katechetka w ogóle wymówi słowo "seks" czy będzie krążyć wokół tematu posługując się synonimem: "TO"
Cytat:
Jak myślę, że na te bzdety idzie kasa z budżetu państwa i płaci się na to podatki, to już przestaje być śmieszne.

Naprawdę, zamknąć wydziały teologii, pogonić księży i katechetki ze szkół, to będzie pierwszy krok do normalności w tym kraju, inaczej tu zawsze zaścianek będzie.

Masz rację ,płace pensję tym nierobom :/

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
Moja młodsza siostra przyszła raz właśnie z takiej lekcji i mówi, ze pani im takie głupoty gada, że dzieciaki uważają prowadzącą za idiotkę.
A co im powiedziała?
Otóż pewna kobieta stosowała spirale, jako środek zabezpieczenia. Zaszła w ciążę, przy tej metodzie i urodziła dziecko ze sprężyną w głowie!!!

Niech mi tylko wyjedzie z takim argumentem sama mam spirale i 2 inne mamy w naszej klasie też

Stary 2011-04-27, 21:20   #269
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuba85 Pokaż wiadomość
A co im powiedziała?
O kurna...
Stary 2011-04-27, 21:24   #270
pink lemonade
Przyczajenie

Sądzę, że facet autorki nie tyle, co nie wytrzyma bez seksu ale... Ale zaczynając od początku mojej myśli: związki zwykle tworzą ludzie, którzy ogólnie mają podobne poglądy, podobne zasady, podobne wartości. Owszem, mówi się, że przeciwieństwa się przyciągają. Ale jeśli dwie osoby mają na pewne sprawy całkowicie odmienne poglądy, to czy (mimo ogromnej miłości) mogą być ze sobą?
Autorko, bardzo chcesz, by facet szanował Twoją decyzję. A gdzie Twój szacunek do jego potrzeb? Twoja wiara jest ważna, on ma uszanować, bo kocha, ale gdzie tu jest jego szczęście?
Poza tym, według mnie, energię spożytkowaną na latanie co chwila do spowiedzi 'bo nie udało się wytrzymać' można wykorzystać na bardziej mądrzejsze formy - chociażby pomoc w hospicjum. Pomaganie bliźnim na pewno jest dla Boga bardziej istotne niż to, co dzieje się w łóżkach wiernych.
pink lemonade jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości