Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-27, 21:14   #2311
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Zmalowana i Youyou ,Natka jestem Kochane

Wizyta okropna.
\Mam wielowodzie i bańkę na łożysku.Szyjka sie skróciła do 20mm,główka bardzo nisko.

Mam skierowanie do szpitala na najpóźniej jutro rano.

Boje się jak cholera.\
Na razie wiem,ze czekają mnie pompy,posiew i antybiotyk,KTG,leki.

Boze jak ja się biję o małą.

Jest większa o 2 tyg. i lekarz pytał czy nie ma pomyłki z ostatnią miesiączką.
Co Jej jest?

Reszcie dziewczyn gratuluję udanych wizyt i ślicznych brzuszków:jupi :
Trzeba myśleć pozytywnie Niestety nie znam się na tym, ale wiem ze będzie wszystko dobrze
Trzymajcie się dziewczyny
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:15   #2312
LadyInBlack2
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:

Wizyta okropna.
\Mam wielowodzie i bańkę na łożysku.Szyjka sie skróciła do 20mm,główka bardzo nisko.

Boje się jak cholera.\

Co Jej jest?

nerolka, trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze
przetrzymaj Izę jeszcze trochę w brzuszku i trzymaj się kochana
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:16   #2313
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Tak czytam o tych szkolach rodzenia i mysle czy tylko ja tam nie chodze:confused :

ja też nie planuję iść raz, ale to jeśli się dowiem kiedy na zajęciach będzie wycieczka po oddziale

Nerolka, nie daj się!!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:20   #2314
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

Wizyta okropna.

Boje się jak cholera.\

Co Jej jest?

Kochana nie denerwuj sie będzie dobrze trzymam za Was kciuki dziewczynki sa silne
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:20   #2315
patik87
Zakorzenienie

Lady in Black jak to możliwe że przytyłaś tylko 3 kg? dla mnie to takie nierealne..a dlaczego ja w tym samym tyg co Ty mam już 12 do przodu?ja też chcę tak mało...

Moja ciotka 35 lata temu urodziła ponad 5 kg dziecko, (teraz ma ponad 2 m wzrostu )ale skutek taki że potem kolejnego dziecka mieć nie mogła. 35 lat temu chyba nie było cesarek, co?
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:23   #2316
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Bartessa I jak konkurs ????

Hmm o ile pamiętam któraś miała wkleić fotkę nowej fryzurki i gdzie ona jest ?
To chyba ja Tylko kolor zmieniłam, wrzucę jutro, bo dzisiaj jak zwykle zapomniałam

Cytat:

Wizyta okropna.

Boje się jak cholera.\

Co Jej jest?

Jejjku to nieciekawie Ale Kochana będzie dobrze, musisz tylko być silna i słuchać lekarzy no i kurcze leżeć! Bo Ty to się w ogóle nie oszczędzasz
Trzymam za Was obie, pisz nam co się dzieje z Wami
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:26   #2317
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość

ja już po wizycie u gina zdj nie mam ale mam płytkę z filmem, synuś waży ponad 1 kg ..... wszsytko jest dobrze i gin nie widzi nic niepokojącego
... przytyło mi się 8,5 kg
Brawa za wizyte!

Cytat:
Wizyta okropna.

Boje się jak cholera.\

Co Jej jest?
Nerolka ja wierze, ze nic jej nie jest, ze jest po prostu duza dziewczynka. Kochana a moze faktycznie cos z okresem Ci sie poprzestawialo? Moze to bylo plamienie w srodku cyklu? Prosze nie denerwuj sie, tylko kladz sie do szpitala. Widze, ze tylko tak na Ciebie mozna podzialac, bo do tej pory nakaz oszczedzania sie skutecznie omijalas.

Dziewczyny nie lekcewazcie slow waszych lekarzy, naprawde! Czym jest chwila wyrzeczen, z porownaniem do tego malutkiego czlowieczka, ktorego nosicie pod sercem?

Mialam tego nie pisac, ale napisze... na innym forum, na ktorym sie udzielam mamus sierpniowych jest dziewczyna, ktora ze 2 tygodnie temu urodzila chlopczyka, miala termin na poczatek sierpnia, malutki wazyl zaledwie 680 g, teraz walczy o zycie. Ona akurat sie oszczedzala, byla w szpitalu, ale pamietajcie, ze w niektorych przypadkach duzo zalezy od Was samych! A przeciez kazda z nas chce miec zdrowe dziecko.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:26   #2318
Kajool
Zadomowienie

madziaranew octu nie radze, mozesz przemywac borasolem i naturalnym jogurtem. wyeliminuj cukry z diety, niestety grzybica kocha slodkie. sprobuj tez jesc zurawine
wodaque nie wiem czy oni wiedza, ze to karalne a nawet jakby,to im to zwisa. ja bym mogla napisac ksiazke o swoich sasiadach.
nerolko nie fajne wiadomosci ale wierze, ze wszystko bedzie dobrze. trzymaj sie dzielnie i sluchaj lekarzy.
Stary 2011-04-27, 21:26   #2319
SweetAngel1984
Zadomowienie

nerola - :c mok: spokojnie......najwazniej sze pozytywne myslenie,poloz sie wyspij i jutro napisz koniecznie co i jak
a tak wogole to nalezy Ci sie z✂✂✂ka od góry do dołu
ile razy...ileeee razy było mówione zebys nie sprzatala nie prala nie gotowala i wogole nic nie robila tylko lezeala albo siedziala i odpoczywala ? no ile ?

cholera niech tylko uslysze ze chociazby palcem cos tknełas to nie bede sie zastanawiac tylko wezme i bede patrzec czy równo puchnie

zanetka - w sumie tez blondynka jestes jak ja i maz tez czarny jak moj

Stapelka - dziekuje i za jedno i za drugie

LadyInBlack - dobrze ze przypomnialas o meczyku
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:26   #2320
Natka_
Zakorzenienie

Moja znajoma urodziła córeczke ok 6 kg. Ona chudzina-tylko brzuch miała wielgachny z przodu, przytyła w ciąży 8 kg tylko. Oczywiście konieczna była cesarka, bo by ja chyba rozerwalo... Ale mała nie jest teraz jakims olbrzymem, w grudniu będzie miała 3 latka, jest wysoka, ale "normalnie" wygląda
Stary 2011-04-27, 21:27   #2321
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Co Jej jest?
Nie wiem, czy to jakieś pocieszenie, ale moja doktorka mówiła, że ważne jest aby różnica między miesiączką, a wielkością dziecka na USG nie była większa niż 2 tygodnie, więc się mieścisz. A dodatkowo wczoraj na SR u mnie mówili, że teraz dzieci rodzą się coraz większe, zdecydowanie większe niż dawniej, więc myślę, że będziesz mieć zwyczajnie dużą dziewczynę.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:28   #2322
Kolina
Zadomowienie

Cytat:

Wizyta okropna.

Boje się jak cholera.\

Co Jej jest?

jejku, jejku, brzmi zle, ale nie martw sie
my tu kciuki zacisniemy i jak zwykle bedzie dobrze
do szpitala pojdziesz - zbadaja wszystko i wrocisz z dobrymi wiesciami tak bedzie
Stary 2011-04-27, 21:32   #2323
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
To teraz ja proszę o trzymanie kciuków bo idę jutro na GLUKOZĘ A bardzo się tego boję, bo jestem gruba a czytałam, że u takich osób częściej występuje cukrzyca Więc proszę o moooooocne trzymanie kciuków

to nie jest regułą, ja jestem gruba a cukrzyca mi nie wyszła więc się nie zamartwiaj

Cytat:

Wizyta okropna.

Boje się jak cholera.\

Co Jej jest?

kochana ja się aż tak nie znam, nie mam pojęcia co to ta bańka ale wiem że wszystko musi być dobrze, tak jak piszą dziewczyny słuchaj lekarzy i oszczędzaj się a Izunia na pewno jest zdrowiutka!!! trzymam i przesyłam

a my wróciliśmy z zakupów, mężuś kupił sobie adidaski i spodnie do spania a dla Szymka kupiliśmy karuzelkę do łóżeczka ja sobie tylko stanik bezszwowy w gattcie kupiłam żeby mi smutno nie było aaaa no i zamówiłam bluzeczkę na all o taką :
http://allegro.pl/urocza-bluzeczka-c...567687697.html
ciekawe czy się zmieszczę

za resztę wizyt gratulacje
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:45   #2324
moniczka2123
Zadomowienie

: ziewam::z iewam::zi ewam: ide spac bo padam na pyszczek jutro bede dopiero kolo 17 u was moje gadulki i zdam relacje z wizyty dobrej nocki dla was waszych poloweczek i malestw w brzusiu

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:50   #2325
Stapelka
Rozeznanie

Nerola - trzymam kciuki! idź posprawdzaj wszystko i pilnuj się proszę - naprawdę niewiele już Ci zostało, a każdy dzień zwiększa szansę na urodzenie zdrowego dziecka, więc warto się spiąć i poddać się temu co mówią lekarze!

Mój mąż ciągle mówi " jeny ale mam gruuubą żonę" doprowadzając mnie tym do łez prawie Tym bardziej, że weszłam dziś na wagę i mam +10 (dziś 29tc i 3 dzień) niby książkowo ale jakoś wielka się czuję
Stapelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:51   #2326
jacieeeee
Wtajemniczenie

Nerola Nasze kciuki działają cuda, więc będziemy za Ciebie zbiorowo trzymać i na pewno będzie dobrze

Kolejny wieczór ze zgagą A mam ochotę na lody truskawkowe, ale chyba się nie skuszę bo umrę. A za te gofry to pogonię Ślinka do teraz mi cieknie

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:57   #2327
brumek
Zakorzenienie

WRÓCILIŚMY Z GÓR!
Szkoda trochę, ale pogoda wczoraj i przedwczoraj była tak paskudna, że nie było co robić za bardzo. No i od jutra znowu do pracy, a zmęczona jestem po tym wyjeździe okropnie, więc nie bardzo mi się chce

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Jestem
Tak więc:
Małuszek waży 1115g , główka już w dole (podobno teraz dobrze juz na tym etapie ciąży, wg lekarza nieobrazilibysmy sie gdyby tak juz zostal dp końca). Moja szyjka pozamykana nic się z nią nie dzieje. Twardnienia brzucha moga się zdarzać, powodem bardzo często jest poprostu szybki rozrost macicy.
Płeć się po raz kolejny potweirdza, widziała jajeczka.
Mały ziewał i sobie ruszał ustami i oczkami
Następna wizyta 24 maja
Super! A brzuszek masz śliczny - maleńki i zgrabny Nie ogę się napatrzeć Mój niby mały, ale w 29 tyg na bank będę mieć większy

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A może z późniejszą? I ile? ja mam wizytę 6go, a chciałam zwolnienie od połowy maja, tyle że moja gin idzie od 8go na 3tyg urlopu....
Tak na pewno nie można!

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
Uwaga
glukoza na czczo: 73 mg/dl
glukoza po 2 h (75g) 78 mg/dl

jestem zdrowa!
dziękuję za kciuki jesteście bossssskie
WOW! Lepiej niż książkowe ALe się cieszę razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Ja też uważam że rozstępy to skłonność genetyczna i można się smarować ale jak komuś mają wyskoczyć to nawet najdroższy krem z apteki nie pomoże
Dokładnie! Tak samo uważam. Zresztą każdy dermatolog tak mówi
Co nie zmienia faktu że ja w siebie wsmarowuję wszystkie te horandalnie drogie mazidła Ale to dlatego że kocham dobre kosmetyki. Teraz w ciąży w brzuch, piersi i uda wsmarowuję ELANCYL dla ciężarnych Fajniusi jest, choć drogi jak diabli...

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Porobiłam chwile w ogródku i znów się doigrałam
Ty łobuzico W lóźku leż, a nie w ogródku szalej

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
A bylo tak pieknie........ rano leniwa pobudka, śniadanko, wizaż..... potem spacer i listonosz pryzniosl paczke z aspiratorkiem i gratisami loveli troche lezakowalam i nagle.............. w 2 minuty ktos poprostu spier***ił mi cały dzień! Zaniosłąm babci pranie a on mi wyrwała i zamknela drzwi pzed nosem! ja zszokowana i podkurzona weszlam i zapytalam oco jej chodzi bo od swiat chodzi obrazona na co uslyszlaam :"Nie musze Ci sie tlumaczyc" ppoweidzialm ze chyab jednak musi bo nie chce zyc w nieswiadomosci a domyslac sie nie mam czasu i zamiaru wiec powiedziala "Łazienka na świeta nie byla sprzatnieta! " a mnei szlag trafił. Pisalam Wam ale dl przypomnienia moj R sprzatal caly dom trzepanie dywanow okna firanki mycie podlog szafek boazerii generalne porzadki zostala lazienkana koniec, Ona siedziala na tapczanie ( nie zrobila nic na siweta ) moj R przed nia na kolanach podloge zmywal a ona powiedziala ze sobie nie zyczy sprzatania i kazala mu wyjsc wiec R sie wkurzyl i powiedzial ze oki jak nie chce to sprzatac nie bedzie i dal sobie spokoj a teraz takei teksty sypie???? Ja niestety nie moge nic robic przez te swoje problemy z kregoslupem a naprawde mi glupio jak R wstaje o 5 wraca o 19 i jeszcze sprzata a ja mu pomoc nie moge w tamtym roku sama wszystko robilam ale teraz poprostu sytuacja mi nie pozwala Wiec sie jej pytam to moze ja z brzuchem mialam podlogi zmyac co? A ona ze ja to nie obchodzi i koniec!
Rant, co się dzieje z tymi ludzmi Tylko o czubku własnego nosa myślą. Zero uczuć, zero współczucia i zero jakiejś takiej miłości do innych
Stary 2011-04-27, 22:01   #2328
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
My i nasz brzucholek
26 tydzień i 2 dzień
Jaki duzi

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
To i ja się pochwalę
Jaki jeszcze większy No ale nie dziwne. Toż to już 30 tc!

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
To teraz ja proszę o trzymanie kciuków bo idę jutro na GLUKOZĘ A bardzo się tego boję, bo jestem gruba a czytałam, że u takich osób częściej występuje cukrzyca Więc proszę o moooooocne trzymanie kciuków
Będzie dobrze!!!
Stary 2011-04-27, 22:01   #2329
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
ja już po wizycie u gina zdj nie mam ale mam płytkę z filmem, synuś waży ponad 1 kg ..... wszsytko jest dobrze i gin nie widzi nic niepokojącego ... przytyło mi się 8,5 kg
, mnie od początku przybyło (wg wagi doktorka) 8,1 kg i wydaje mi się, że jest jeszcze znośnie

Nerolka, uruchamiamy moc naszych kciukiów ! Trzymaj się Kochana!!! Może w końcu posiedzisz troche na tyłku i odpoczniesz - choć tyle dobrego z tego będzie.

zanetaa88, to masz:

za wszystkie pochwały mojej wizyty Aczkolwiek jestem jakaś taka średnio zadowolona z obsługi - mój doktorek chyba dziś nie w sosie był, jakoś szybko poszło, za wiele nam nie pokazywał, ale cóż, kazdy może mieć gorszy dzień...

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Mialam tego nie pisac, ale napisze... na innym forum, na ktorym sie udzielam mamus sierpniowych jest dziewczyna, ktora ze 2 tygodnie temu urodzila chlopczyka, miala termin na poczatek sierpnia, malutki wazyl zaledwie 680 g, teraz walczy o zycie. Ona akurat sie oszczedzala, byla w szpitalu, ale pamietajcie, ze w niektorych przypadkach duzo zalezy od Was samych! A przeciez kazda z nas chce miec zdrowe dziecko.
Może czasem warto sobie to uświadomić!

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
madziaranew octu nie radze, mozesz przemywac borasolem i naturalnym jogurtem. wyeliminuj cukry z diety, niestety grzybica kocha slodkie. sprobuj tez jesc zurawine
wodaque nie wiem czy oni wiedza, ze to karalne a nawet jakby,to im to zwisa. ja bym mogla napisac ksiazke o swoich sasiadach.
nerolko nie fajne wiadomosci ale wierze, ze wszystko bedzie dobrze. trzymaj sie dzielnie i sluchaj lekarzy.
Chyba każdy ma z sąsiadmai coś nie tak, ja o swoich nawet nie wspominam, bo po co mam się nakręcać....

Dziubek, super ta bluzeczka!

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
Mój mąż ciągle mówi " jeny ale mam gruuubą żonę" doprowadzając mnie tym do łez prawie Tym bardziej, że weszłam dziś na wagę i mam +10 (dziś 29tc i 3 dzień) niby książkowo ale jakoś wielka się czuję
Mój tak slodko siędo brzucha uśmiecha i mówi "mój grubcio" Póki co jeszcze mnie to cieszy, choć i tak wiem że przekroczyłam pewne normy i to nie na brzuszku

Pytałam dziś o SR i jest raz w tyg. i chyba bezpłatna, chyba się wybiorę choć raz tak poglądowo
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 22:01   #2330
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:
: ziewam::z iewam::zi ewam: ide spac bo padam na pyszczek jutro bede dopiero kolo 17 u was moje gadulki i zdam relacje z wizyty dobrej nocki dla was waszych poloweczek i malestw w brzusiu
moniczka a maz to juz dojechal wszsytko oki?????

jacieeeee
- ja tez madzis zgagulca

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-04-27 o 22:03
Stary 2011-04-27, 22:05   #2331
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
A za te gofry to której tu się lanie należy??? Gdzie ja teraz gofry znajdę??? I kto ze mną pójdzie? Bo przecież P. umrze ze śmiechu jak mu powiem że ma ze mną iść gofrów szukać
Ja tam w górach przez 3 dnia z rzędu na obiad gofra jadłam

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Wizyta okropna.

Boże, przykro mi, że tak masz ciężko ALe o małą się nie martw niepotrzebnie. Na pewno będzie zdrową dziewczynką! Poprzednie dzieci maasz zdrowej, jesteś młoda - żadnych czynników ryzyka!!! Tylko trzeba się oszczędzać i wszystko będzie ok
Stary 2011-04-27, 22:11   #2332
youyou
Zakorzenienie

kurcze Nerolko niedobre wieści nam przynosisz niestey nie wiem co to ta bańka na łożysku

Tym że Iza jest większa o 2tygodnie to się w ogóle nie zamartwiaj! Ona w ogóle od początku była większa niż orientacyjny tp więc po prostu duża dziewczynka z niej

Najlepiej jakbyś została w szpitalu to się tam Tobą zaopiekują, trzymam za Was mocno kciuki
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 22:12   #2333
Natka_
Zakorzenienie

Brumku dziekuję
ojejjj gooofer taki z bitą śmietaną i truskawkami Ale bym zjadła
Stary 2011-04-27, 22:13   #2334
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Dzieki kochane za trzymanie kciuków pomogły jak zawsze
Wróciłam z usg i wszystko w porządku z serduszkiem kręgosłupem brzuszkiem wodami jedynie nie wiem co z łożyskiem bo znajduje sie w okolicy przedniej ściany macicy z przewaga na prawej stronie gin musi mi to wyjaśnic czy to prawidłowe no i Krystianek nadal jest chłopaczkiem i waży 1250g
Brawa za udaną wizytę synek już pokaźnych rozmiarów, sama jestem ciekawa, ile nasza mała już może ważyć

Cytat:
My i nasz brzucholek
26 tydzień i 2 dzień
Zgrabniutki

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

carmela - ja kupuje z apteki :

- linomag
- gencjana
- sól fizjologiczną
- spray do noska frida albo marimer
- rumianek
- masc nagietkowa
- paracetamol w syropie
- preparat do pepuszka (chyba ze lekarz zaleci tylko wietrzenie )
- herbatka koperkowa
- gaziki
- płatki dzidzius albo bella
- pałeczki do uszu
- miseczkana wode do mycia buzki i pupy - u mnie sa w aptece tanio taki dzielone na dwie czesci ale mozna tez gdzie indziej kupic

i dla siebie do szpitala
Tantum Rosa
majtki poporodowe
podklady poporodowe
ja jeszcze biore kilka podkladow na lożko

To tyle....... jesli masz apteke blisko to czesc rzeczy mozesz dokupic potem ja kupuje teraz bo pozniej bede sama samiutka bez pomocy maz od rana do wieczora w pracy rodzice daleko wiec musze liczyc na siebie
Zgapię sobie tą listę, może się przyda

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam I gratuluje udanych wizyt.
Ja znow mam problem z grzybica pochwy ,co miesiac wraca jak xylem ostatnio u lekarza przepisal mi antybiotyk , ja go prosilam o dwa , Bo powiedzialam ze I tak za miesiac wroci no , a on kazal mi wtedy przyjsc na wymaz , no I dzis bylam .siesta mi pobierala I piwiedziala ze widac ze jest bardzo intensywne, az mi glupio , Bo przed wizyta wzielam kapiel ale po pol godz bylam juz cal a mokra.no I od dzis mam czekac tydzien , chyba zwarjuje , Bo tak strasznie swedzi I te uplawy.jak narazie chodze bez bielizny, w sukience, Bo jest mi wygodnie.
Wiem ze ktoras z Was tez miala I ze domowymi sposobami walczyla z grzybem.jesli moge sie dowiedziec jakimi?czytalam ze rpztwor z octu I wody ,przez 5 dni sie podmywac?ja dzis rumiankiem, Bo nie mam octu.
Sorki ze wam zawracam glowe.
Kurcze, współczuję grzyba - przed ciążą często mnie łapał, znam ten ból Niestety co do domowych sposobów nie pomogę bo raczej nigdy nie stosowałam. Tantum rosa też mogę polecić i lacibios femina - to niby tylko probiotyk i nie powinien leczyć, ale na mnie działa rewelacyjnie, jak widzę, że zaczynam mieć zwiększone upławy, to kupuję właśnie lacibios i jak ręką odjął, może trochę pomoże i u Ciebie...

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
moniczka super brzusio To i ja się pochwalę
Piękny brzuszek, jeden z ładniejszych na naszym wątku

Cytat:
Zaciśnięte

Cytat:

ja już po wizycie u gina zdj nie mam ale mam płytkę z filmem, synuś waży ponad 1 kg ..... wszsytko jest dobrze i gin nie widzi nic niepokojącego
... przytyło mi się 8,5 kg
No to jak dobrze to dobrze

Cytat:

Wizyta okropna.

Boje się jak cholera.\

Co Jej jest?

Nerola, biedactwo, co Ty musisz przeżywać my tu będziemy za Ciebie i Izę mocno kciuki trzymać

A ja się wku...łam bo 3 miesiące temu kupiłam jeansy ciążowe z h&m za 129zl i dziś mi poszły w kroku przetarły się jak szmata i nie idzie nawet tego zszyć, bo materiał uciągliwy i automatycznie pruje się dalej już nigdy nie kupie tam żadnych spodni!!! No i jestem ubozsza o kolejna stówę, bo musiałam kupic nowe spodnie, tym razem z c&a - przynajmniej jeans wygląda na konkretny, a nie ta szmata z h&m

No ale co tam moje jeansy w stosunku do tego, co przezywa Nerola...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 22:18   #2335
Natka_
Zakorzenienie

Kiedys któraś pisała chyba o tym żeby do wody wrzucić garść soli kuchennej i w niej posiedzieć Tylko nie wiem czy to właśnie na infekcję... Z tego co pamiętam to chyba Bartessa praktykowała
Stary 2011-04-27, 22:28   #2336
SweetAngel1984
Zadomowienie

natka - ja jadlam takiego w tamtym tygodniu, ale nie ma to jak z jagodami

karolinee - prosze bardzo mam tez lisste rzeczy do szpitala i liste wyprawki wiec sluze heheh

chyba ide spac...nie che mi sie ale co tu robic............
Stary 2011-04-27, 22:32   #2337
marzena_S
Zadomowienie

Nerola, niedobre wieści, ale my tu wszystkie trzymamy za Was kciuki, więc musi być dobrze.
Masz się oszczędzać i słuchać lekarzy, a wielkością Izy się nie przejmuj- jest po prostu duża i silna i na pewno będzie zdrową dziewczynką.
marzena_S jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 22:45   #2338
agulaaabar
Zakorzenienie

A o mnie to już wszystkie zapomniały.... noo poza Natką

A więc, wizyta ok, wyniki morfologi, moczu, glukozy, czynnika coombsa - idealne, luteina odstawiona, w razie skurczy łydek mam brać magnez i tyle. szyjka zamknięta, dzidzia sobie zdrowo rośnie i Lili jest na 100% dziewczynką!! dzisiaj się dokładnie wypięła w monitor i naprawdę wyraźne było widać muszelkę
Serduszko waliło mocno i szybko.

Ale i tak jakoś tak po tej wizycie zła byłam.... usg trwało 2 min! zmierzyła tylko obwód głowki..... zdjęcie takie sobie a 100zł trzeba było zapłacić.....

Ciśnienie 115/70 - jak u kurczaka waga 3kg do przodu.... to już razem 5kg na plus

No ale najważniejsze że wsio ok

SweetAngel noszzzz co za babsko wredne!! Ale starsi ludzie mają czasem coś nie teges pod sufitem

Brunetka będzie dobrze! i to wcale nie znaczy że możesz mieć cukrzyce! będzie dobrze

Nerolka
kochana no to teraz trzeba dupsko ścisnąć i się za siebie wziąć! koniec obiadków, ogródka i innych pierdół! teraz Wy dwie jesteście najważniejsze! bo będzie lańsko na goły tyłek !
Będzie dobrze kochana.... MUSI!!

Gratki wszystkich dobrych wizyt! :brawo:
Brzuszki śliczne

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 22:56   #2339
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
A o mnie to już wszystkie zapomniały.... noo poza Natką

A więc, wizyta ok, wyniki morfologi, moczu, glukozy, czynnika coombsa - idealne, luteina odstawiona, w razie skurczy łydek mam brać magnez i tyle. szyjka zamknięta, dzidzia sobie zdrowo rośnie i Lili jest na 100% dziewczynką!! dzisiaj się dokładnie wypięła w monitor i naprawdę wyraźne było widać muszelkę
Serduszko waliło mocno i szybko.

Ale i tak jakoś tak po tej wizycie zła byłam.... usg trwało 2 min! zmierzyła tylko obwód głowki..... zdjęcie takie sobie a 100zł trzeba było zapłacić.....
Szkoda, że usg takie krótkie, ale najważniejsze, że córa zdrowa

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 22:57   #2340
nerola
BAN stały

Jesteście takie kochane
Ryczę jak bóbr czytajac to.
Wiem,należy mi się lańsko ale to moje czasem łażenie nie ma wpływu na to co sie porobiło w środku.
Boję się tych wad u Izy.Tak bym chciała aby posiedziała jeszcze 5 tygodni.
No jest duża bo waży ponad 2,5 kg.
Miesiączki miałam regularne.
Przytyłam przez 3 tygodnie 4 kg.
Wyniki krwi i moczu idealne i nadal nie mam anemii mimo,że nie biorę witamin.

Już jestem spakowana i jadę na rzeźnię jutro.Tylko co oni mi takiego wielkiego zrobią przez piątek?Bo jutro to jedynie krew pobiorą.

Pocieszajacy jest fakt,ze mój lekarz i moja położna będą mnie przyjmować na oddział.

A tych wód mam aż 3 litry a norma chyba do 1,8.I ta bulwa na łożysku.
A na wczesniejszych USG wszystko ok. i żołądek było widać.
Malutka się rusza na szczęście.
Okropnie się boję.

Będę pisać smsy jakby nie było.

Stapelko dziękuję za wysyłkęJeszcze nie mam ale wpłata sie opóźni niestetyBardzo Cię za to przepraszam.

Jak ja wytrzymam bez dzieci?Zwłaszcza bez Krystusia?I jak On zniesie rozłąkę?

K***a mać u nas zawsze coś pod górkę.Za długo to się już ciagnie i mam serdecznie dość wszystkiego.
Nadal bez kasy,T. bez pracy a teraz jeszcze to.
Bez internetu,bez Was a jeszcze nam obie komórki wyłączą bo zalegamy z zapłatą za rachunki i zero kontaktu będzie.Po prostu bomba.
Do dzieci pewnie przyjedzie przyjaciółka ale trzeba jej dać na paliwo a ,zeby T. do mnie przyjechał do szpitala to też koszt bo to jednak koło 60 km.O czymś do jedzenia mogę pomarzyć,więc juz się nastawiłam na żarcie szpitalne.Super,super.Życ ie....

Dobra nie smęcę Wam bo macie swoje problemy.
I po co psuć humorki.

Jeszcze raz Wam dziękuję za miłe słowa a nawet za te pały i pejcze
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości