Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-26, 11:44   #34681
Dorcia91
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
U mnie puch wczoraj kochana też był, ale o dziwo tylko w górnych partiach włosów i u góry, a mniej na dole

Będą piękne falo-loczki, widać to po starych zdjęciach

Ja kochana polecam keratynę i jedwab z półproduktów - u mnie naprawdę działają cuda i dodatkowo zwiększają skręt

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-w-plynie.html mowa może o tym?? Bardzo dużo słyszę o cudownych właściwościach keratyny, a ostatnio będąc w drogeryjnym wypatrzyłam to
co do maski jajecznej, owszem, włosy są bardziej gładkie i wydaje się że mocniejsze, ale taiej szopy(właśnie taka dziwna ona była, bardziej jak straki) dawno nie miałam, przez chwilę miałam wrażenie że są przenawilżone, ale to chyba niemożliwe

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 12:38   #34682
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
PS: Wrzucam zdjęcia "zwężającego" się problemu mam nadzieję, że coś widać...jak nie to spróbuję jeszcze jutro pstryknąć lepsze zdjęcie.
Jeśli długo nie podcinam, też zauważam takie zwężające się końcówki w niektórych miejscach. Ale wolę to, niż rozdwajające się włosy.

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Wstawiam zdjęcia dzisiejszych włosków, jeszcze odrobinkę wilgotnych. Może jednak olejek kokosowy nie jest zły? Mycie:szampon Mrs Potters aloesowy,a wcześniej przed myciem olejek kokosowy Dabur Vatika, na już umyte wgniotłam troszkę odżywki Mrs Potters aloesowej
Piękne loczki.

Cytat:
Napisane przez Narvaniec Pokaż wiadomość
Hej dziweczyny jestem nowa i wkęrciłam się w kręconowłose wątki.
Witaj,
zacznij od podwieszonych wątków. Tam są najważniejsze informacje. A jeśli chodzi o wątki pielęgnacyjne, trudno będzie Ci przeczytać wszystkie.
Fale są na pewno, kto wie, może więcej

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-w-plynie.html mowa może o tym?? Bardzo dużo słyszę o cudownych właściwościach keratyny, a ostatnio będąc w drogeryjnym wypatrzyłam to
Nie ma składu podanego.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 15:17   #34683
daggan
Przyczajenie

końcówki

Hej! Mam kręcone włosy i problem z końcówkami. Chciałabym zapuścić włosy ale nigdy mi się to nie udaje. Jak długo nie chodzę do fryzjera to mam efekt taki że włosy może i mi urosły ale końcówki są straszne i kończy się na tym że ścinam większość tego co mi urosło. Co zrobić aby te włosy były lepsze? Dodam że prostownicy używam sporadycznie
daggan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 15:22   #34684
marika161
Raczkowanie

*Basia* dziękuję, bardzo mi miło Wstawiam jeszcze zdjęcia włosków dzień po umyciu.Przepraszam, że tak zadręczam tymi zdjęciami ale podobają mi się i chcę też Wam pokazać Od dawno nie miałam już takich włosków Hmmm, trzeba jeszcze nad tyłem popracować
A tymczasem idę się uczyć z fizyki A tak cieplutko, chciałoby się wyjść na dwór...;(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0087.jpg (103,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0086.jpg (100,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0085.jpg (91,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie-0084.jpg (102,4 KB, 33 załadowań)

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-04-26 o 15:33
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 15:32   #34685
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Raczej nie o tym. Obawiam się że cała ta seria zawiera alkohol :/
Nie mam pojęcia gdzie znajdziesz konkretnie keratynę (poza różową Artiste ale ona zdaje się być nie do kupienia?), podobno jedwab też jest świetnie przyswajalny (różowa Artiste, różowa Isana i kuracja Isana). Najlepiej właśnie zamówić półprodukt (w 1. poście będzie coś na temat zakupów mazidłowych)

marika - ależ zamęczaj ile chcesz - aż miło patrzeć na te Twoje włosięta zazdraszczam oj zazdraszczam!
W kwestii kręcenia bliżej głowy - próbowałaś podpinać? I ciekawam jak się u Ciebie plunking sprawdza?

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-04-26 o 15:38
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 16:51   #34686
Haylee
Zakorzenienie

jakie odżywki/oleje najlepiej nawilżyły Wam włosy? chodzi mi o wasze doświadczenia

ps. u mnie mało co dała amla, kokos, odżywki...

czy olej z avokado działa bardziej nawilżająco niż kokos i po jakim czasie zauważyłyście efekty? ew. np. oleje ajurwedyjskie typu Heenara?

Edytowane przez Haylee
Czas edycji: 2011-04-26 o 17:54
Haylee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 16:59   #34687
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
*Basia* dziękuję, bardzo mi miło Wstawiam jeszcze zdjęcia włosków dzień po umyciu.Przepraszam, że tak zadręczam tymi zdjęciami ale podobają mi się i chcę też Wam pokazać Od dawno nie miałam już takich włosków Hmmm, trzeba jeszcze nad tyłem popracować
A tymczasem idę się uczyć z fizyki A tak cieplutko, chciałoby się wyjść na dwór...;(

Wstawiaj zdjęcia, bo włoski są bardzo piękne.
Jeśli chodzi o skręt bliżej głowy, to zapytam za AjriszMartą: co z podpinaniem i plunkingiem? Suszenie samodzielne czy dyfuzorem, harmonijkowanie?

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 17:11   #34688
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość
jakie odżywki/oleje najlepiej nawilżyły Wam włosy? chodzi mi o wasze doświadczenia
olej kokosowy, miód, wszelkie mieszanki odżywka(np. Fitomed)+olej(migdał, kokos, BD oliwka)+miód+cytryna

Stary 2011-04-26, 18:02   #34689
marika161
Raczkowanie

*Basia* plunkingu nigdy jeszcze nie stosowałam, może niedługo wypróbuję, tak samo z podpinaniem. Nadmiar wody po umyciu lekko odgniatam w koszulkę. Muszę wypróbować to podpinanie Moim włosom jeszcze trochę brakuje do piękności, z resztą dopiero co zaczęłam o nie dbać, więc rezultaty będą dopiero później, pewnie jeszcze nie raz przeżyję jakiś kryzys
AjriszMarta pierwszy raz słyszę, że ktoś zazdrości mi włosów, dziękuję za komplement Pomimo, że są cienkie,delikatne i za miękkie, to zaakceptowałam je, bo takie włosy też mają swój urok . Niestety nie zostałam obdarzona grubymi,mocnymi włosami-mam je po mamie.Taki sam skręt, strukturę,tylko nie kolor Jak napisałam wyżej, plunkingu jeszcze nie stosowałam ale napewno zastosuję

A tak wogóle, nadal nie potrafię określić typu skrętu. Na każdej stronie klasyfikacja jest nieco inna :/

Haylee w swoim życiu stosowałam naprawdę mało kosmetyków pielęgnujących (ah,ta głupota :/), więc za bardzo nie mogę Ci pomóc ale od niedawna stosuję olejek kokosowy Dabur Vatika i odżywkę Mrs Potters, które jak dla mnie są dobre . Aha no i jeszcze maseczka Wax, ta z henną ale nie jestem pewna, czy ona jest bez silikonów.Kiedyś to sprawdzałam i zdaję mi się, że jest bez... Mam w planach wypróbować jeszcze olejek Amla, oj kusi mnie No i jeszcze balsam Mrs Potters.

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-04-26 o 18:12
Stary 2011-04-26, 19:19   #34690
hannahmontannah
Raczkowanie

Dot.: końcówki

Też tak mam...Cieszę się,że coś rośnie,ale i tak muszę zaraz ściąć...do tego ja mama farbowane na blond,więc jest katastrofa... ; / No i kruszą się,po prostu się rwą od połowy...Słyszałam o tabletkach przyspieszających wzrost włosów ( w tym paznokci),chyba Skrzypovita ... Być może zaczną rosnąć szybciej i "nie zdążą" się zniszczyć ? Proszę o wyprowadzenie z błędu ,jeśli się mylę ;P Żeby nie było ^^
hannahmontannah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 21:25   #34691
blackeye79
Raczkowanie

hej lokaski przed świętami odkryłam dla siebie żel aloesowy, nie drogi bo za pudełko 250 ml 9,40zł. dlatego zakupiłam sobie 2 , ten żel to KRAUTERHOF, podobno 96% to aloes, pózniej woda,gliceryna,sodium carbomer,disodium deta,citric acid,sodium benzoate,potassium sorbate,CI 19140,CI 42090.
Przepraszam że tu ze składem ale czy któraś używała? i może coś więcej napisać jak się sprawuje ten oto specyfik?
Kupiłam z zamiarem wcierania w skalp (łupież) no i we włosy choć nie wiem jak to wyjdzie bo tam gliceryny dużo, i się boję, że może być flak z loka

kupiłam nie wiedząc jaki skład, ale cena przyzwoita była
Stary 2011-04-26, 21:30   #34692
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggan Pokaż wiadomość
Hej! Mam kręcone włosy i problem z końcówkami. Chciałabym zapuścić włosy ale nigdy mi się to nie udaje. Jak długo nie chodzę do fryzjera to mam efekt taki że włosy może i mi urosły ale końcówki są straszne i kończy się na tym że ścinam większość tego co mi urosło. Co zrobić aby te włosy były lepsze? Dodam że prostownicy używam sporadycznie
Straszne tzn. jakie ? Suche ? Uzywasz serum do końcówek ?
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 22:01   #34693
NinaSimone
Zakorzenienie

Jaki żel (kupiony w sklepie) wydobywa skret na waszych wlosach? Kupilam Joanny i nie jestem absolutnie zadowolona;/
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 22:12   #34694
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Jaki żel (kupiony w sklepie) wydobywa skret na waszych wlosach? Kupilam Joanny i nie jestem absolutnie zadowolona;/
Wystarczy nauczyć się go używać. Żeby nauczyć się go używać należy przeczytać podstawę - pigułkę, FAQ, podpięte wątki.
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 22:21   #34695
NinaSimone
Zakorzenienie

Czytalam.. nakladalam go na rozne sposoby.. na b mokre wlosy/ na wilgotne/ suche /osuszone recznikiem.. efekt sztywne.. bardziej koltun niz skret. Dbam o nawilzenie wlosow juz kilka mies stosujac oleje. Co robie zle?Odgniatanie nie wiele pomaga
Stary 2011-04-26, 22:42   #34696
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
co do maski jajecznej, owszem, włosy są bardziej gładkie i wydaje się że mocniejsze, ale taiej szopy(właśnie taka dziwna ona była, bardziej jak straki) dawno nie miałam, przez chwilę miałam wrażenie że są przenawilżone, ale to chyba niemożliwe
Mówię akurat o czystej keratynie hydrolizowanej, np. z mazideł
http://mazidla.com/index.php?option=...hk=1&Itemid=10

Cytat:
Napisane przez Haylee Pokaż wiadomość

ps. u mnie mało co dała amla, kokos, odżywki...

czy olej z avokado działa bardziej nawilżająco niż kokos i po jakim czasie zauważyłyście efekty? ew. np. oleje ajurwedyjskie typu Heenara?
Różne włosy lubią różne oleje, u mnie np. po kokosie włosy były za miękkie i za lekkie, za to jojoba, ze słodkich migdałów, konopny czy orzech laskowy nawilżały świetnie, faworytem teraz jest migdał

A z odżywek bardzo chwalę sobie alterrę morelkę, odżywkę z natury naturvital taką niebieską oraz odżywkę jajeczną joanny i maski bingo

Cytat:
Czytalam.. nakladalam go na rozne sposoby.. na b mokre wlosy/ na wilgotne/ suche /osuszone recznikiem.. efekt sztywne.. bardziej koltun niz skret. Dbam o nawilzenie wlosow juz kilka mies stosujac oleje. Co robie zle?Odgniatanie nie wiele pomaga
A nakładasz ruchem ugniatającym? I potem odgniatasz żel, jak włosy wyschną? Bo inaczej zostaną sztywne sucharki, trzeba żel odgnieść
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 22:45   #34697
NinaSimone
Zakorzenienie

Tak ugniatam je.. glowa w dol i energicznie reka gora dol (nie przygniatam do glowy). Czy da sie odgniesc tak by wlosy byly miekkie po same konce?
Stary 2011-04-26, 22:59   #34698
wrily_curly
Rozeznanie

Cytat:
Tak ugniatam je.. glowa w dol i energicznie reka gora dol (nie przygniatam do glowy). Czy da sie odgniesc tak by wlosy byly miekkie po same konce?
Oczywiście że da się odgnieść całkiem, ja tak robię, ale to trzeba minutkę poświęcić. Oglądałaś filmik, chyba z jessiecurls, gdzie dziewczyna pokazuje jak wszystko robi? A może po prostu Twoje włosy nie lubią żelu, lepiej by się zprawdziły jakieś kremy, balsamy, albo jeszcze nie są zbyt zdrowe?
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-26, 23:15   #34699
NinaSimone
Zakorzenienie

Moje wlosy sa zdrowe. Farbowalam je 2x w zyciu i to kilka lat temu. Zawsze je tylko mylam/ czesalam na mokro/ zostawialam do schniecia. Loki byly miesiste i zdrowe. Zachorowalam, a i skret sie rozluznil. Chce przywrocic dawne czasy moich lokow. Teraz to tylko fale i czasem jakas spirala.

Tak, widzialam filmik z odgniataniem. Dla mnie to taka sama czynnosc jak aplikacja zelu na wlosy tylko w tym przypadku na sucho i bez niego. Dobrze mysle?

Za kilka dni przyjdzie do mnie olej kokosowy, chce go trzymac kilka h zmyc/uczesac i zostawic do wyschniecia bez uzywania zelu- zobacze co bedzie.
Stary 2011-04-27, 09:57   #34700
AjriszMarta
Zakorzenienie

Ninasimone - szukaj, jest wiele opcji które Twoje włosy mogą polubić czasem im mniej tym lepiej. Albo jak pisała wrily jakiś balsam albo zwykła b/s

Coś się psują te moje włosy :/ od świąt i tropikalnej wilgotności zaczęły się plątać i pojawiły się wysuszone końce. Nie rozumiem, roczne włosy (20cm), raz farbowane, niesuszone, olejowane i nawilżane w miarę możliwości i strzelają focha? Pomóżcie z jakąś kuracją na końcówki coby odłożyć fryzjera na później?

Z innej beczki chyba dojrzałam do zmiany wizerunku, obcięłabym bo są nijakie, ale wtedy stracę i tą odrobinę skrętu...

Stary 2011-04-27, 11:42   #34701
bernadka20
Wtajemniczenie

marika
po świętach ? A dziękuję w miarę dobrze. Wczoraj bylo najgorzej w pociągach, ale wolę o tym nie pisać
Dzisiaj obcięłam sobie sama grzywkę :P Jeszcze ją poprawię jak wyschną włosy :P

Ajrisz
Przede wszystkim po myciu mozesz nalozyc olejek kokosowy bądź migdałowy lub masło Shea. A po wysuszeniu jedwabiem zabezpieczyc
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 13:38   #34702
daggan
Przyczajenie

suche do tego stopnia że jak ich długo nie obcinam to potrafią się plątać serum używałam kiedyś i takie średnie efekty mi to dawało
daggan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 14:47   #34703
moniczka_90
Zakorzenienie

włos kręcony = włos suchy, niestety ale w twojej łazience powinna być masa odżywek i masek nawilżających, po ich zmyciu uzywaj jeszcze jakiegoś mleczka albo właśnie serum
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 16:25   #34704
marika161
Raczkowanie

bernadka20 u mnie też w porządku, tyle, że spędziłam Święta w domku, to do mnie przyjechali goście Wstaw zdjęcie z nową grzywką
Wczoraj zamówiłam olejek Amla, już się nie mogę doczekać, kiedy przyjdzie
Buziaki lokaski
Stary 2011-04-27, 19:28   #34705
Charlotta_Charlotta
Raczkowanie

Hello Przyłączam się do Was CG stosuję od 20 marca i mam wrażenie, że włosy są w coraz gorszym stanie(tzn suche jak siano) Myję włosy odżywka do spłukiwania hegron x 2, następnie nakładam odżywkę Garnier(avokado i masło kartie<- po niej strasznie są oklapnięte i dłuuuuuuugo schną) a potem me włosy schną naturalnie, czasem zastosuję do stylizacji żel aloesowy - Cien med z Lidla albo pianke z Isany do włosów kręconych.
Co jeszcze mi doradzicie?
Czy olejek rycynowy zmyje się odżywką hegrona?

Pozdrawiam

Edytowane przez Charlotta_Charlotta
Czas edycji: 2011-04-27 o 19:30
Charlotta_Charlotta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 21:23   #34706
klaudyna7
Raczkowanie

Charlotta a próbowałaś olei (kokos,oliwa z oliwek etc.)?Rycynę dość ciężko będzie Ci zmyć odżywką,na takie cięższe oleje bardziej nadaje się odpowiedni szampon np.babydream. Może obecna pielęgnacja jest niewystarczająca? Bo ważny jest tzw płodozmian aby dostarczyć włosom wszystkiego,co potrzebują...
Kurde,moje włosy są dziwne O niebo lepiej wyglądają wieczorem (a myje zawsze rano) gdy są takie wytarmoszone,a gdy próbuje sama to osiągnąć po myciu to wygladam jakby ''pierun w rabarbar trzasnął''
PS. Yeah,moje 'łowy' zakończyły się pomyślnie!
klaudyna7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 22:24   #34707
Narvaniec
Raczkowanie

Pelegnacyi czas dalczy, normalnie me włosy coraz bardziej mi się podobają Dziękuję miłe dziewczęta za słowa pełne otuchy i dodające mi nadzei na wymarzone kręcone włosy lub choćby te falowane... byle zdrowe, lśniące i pachnące hihi chociaż kręcone wciąż mi się marzą dzięki Waszym radom mój cel coraz bardziej się klaruje

Wczoraj, mimo zapasów szamponów kupiłam babydream i muszę przyznać ze swą skromną wiedzą, że bardzo mi się spodobał włosy aż skrzypiały z radości, a gdzieś czytałam, że gdy skrzypią, to znaczy, że szampn dobrze dobrany kupiłam też biowax i pełna parą, za pierwszym razem na całą noc... włosy też go polubiły, a poza tym fajnie pachnie

ostatnio co noc mam coś na włosach, to oleje, oleje, albo oleje... eksperymenty, za każdym razem inny olej zużywam zapasy, trochę niezgodne z CG, bo morelowy, z czarnej maliny, ale także aloes i lniany raz z miodem wymieszam, raz z żelem lnianym, co mi wpadnie po mieszankach olejowych włosy jakby bardziej nawilżone mimo wszystko.

a propos żelu lnianego, nakładałam go po odżywce b/s joanny miód, na morke włosy, ale robiły mi się takie strąki mimo ugniatania, być może z powodu braku wprawy i umiejętności. Dzisiaj nałożyłam go na suche włosy i efekt dużo lepszy, żel się wygniótł i pozostawił fajny falo-skręt, (dobrze, że nie falochron....) Zwykle myję włosy rano, ale po kilku dniach nowej pielęgnacji zauważyłam, że dzięki mocniejszemu najwilżeniu włosy mniej się przetłuszczają. Chyba zacznę myć wieczorem, a rano tylko lniany żel to będzie ekstra luz i poźniejsze wstawanie

Cytat:
Napisane przez Charlotta_Charlotta Pokaż wiadomość
Hello Przyłączam się do Was CG stosuję od 20 marca i mam wrażenie, że włosy są w coraz gorszym stanie(tzn suche jak siano) Myję włosy odżywka do spłukiwania hegron x 2, następnie nakładam odżywkę Garnier(avokado i masło kartie<- po niej strasznie są oklapnięte i dłuuuuuuugo schną) a potem me włosy schną naturalnie, czasem zastosuję do stylizacji żel aloesowy - Cien med z Lidla albo pianke z Isany do włosów kręconych.
Co jeszcze mi doradzicie?
Czy olejek rycynowy zmyje się odżywką hegrona?

Pozdrawiam
próbowałam myć samą odzywką ale czułam, że włosy mam niedomyte. Może u Ciebie jest podobnie i się przeciążyły? a suche... hmmm :|
Narvaniec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 22:36   #34708
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Narvaniec Pokaż wiadomość
Wczoraj, mimo zapasów szamponów kupiłam babydream i muszę przyznać ze swą skromną wiedzą, że bardzo mi się spodobał włosy aż skrzypiały z radości, a gdzieś czytałam, że gdy skrzypią, to znaczy, że szampn dobrze dobrany kupiłam też biowax i pełna parą, za pierwszym razem na całą noc... włosy też go polubiły, a poza tym fajnie pachnie

ostatnio co noc mam coś na włosach, to oleje, oleje, albo oleje... eksperymenty, za każdym razem inny olej zużywam zapasy, trochę niezgodne z CG, bo morelowy, z czarnej maliny, ale także aloes i lniany raz z miodem wymieszam, raz z żelem lnianym, co mi wpadnie po mieszankach olejowych włosy jakby bardziej nawilżone mimo wszystko.

a propos żelu lnianego, nakładałam go po odżywce b/s joanny miód, na morke włosy, ale robiły mi się takie strąki mimo ugniatania, być może z powodu braku wprawy i umiejętności. Dzisiaj nałożyłam go na suche włosy i efekt dużo lepszy, żel się wygniótł i pozostawił fajny falo-skręt, (dobrze, że nie falochron....) Zwykle myję włosy rano, ale po kilku dniach nowej pielęgnacji zauważyłam, że dzięki mocniejszemu najwilżeniu włosy mniej się przetłuszczają. Chyba zacznę myć wieczorem, a rano tylko lniany żel to będzie ekstra luz i poźniejsze wstawanie
Cieszę się bardzo, że do nas dołączyłaś trwaj w pielęgnacji a włosy się odwdzięczą. Co do żelu lnianego...nałóż na włosy odciśnięte w koszulkę/mikrofibrę/czy co tam masz delikatnego pougniataj jeszcze trochę i więcej nie dotykaj, strąki są jak najbardziej ok dopiero gdy wyschną całkowicie - odgnieć ponownie.
Umówiłam się do fryzjera w końcu, czwartek za tydzień idę mam nadzieję, że będzie dobrze. W sumie włosy ostatnio coś słabo się kręcą :/ chyba za mało serca w pielęgnację wkładam hennowanie też mi troszkę przeszkadza (trzeba protein unikać przez jakiś czas, etc.)...no nic, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie tylko kurcze jak już wiedziałam co im pasuje zimą, przyszła wiosna (be jestem, nie powinnam narzekać na to akurat ).
A gdzie się podziewają: rybiorek, anka.d, kropcia007, Edith3F, caskada, Indios_Bravos...? Co z Wami dziewczyny i Waszymi ślicznymi kręciołami pokazywać co wyrosło i jak pięknie

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2011-04-27 o 22:39
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 22:44   #34709
ammmm
Wtajemniczenie

używal ktos joanne naturie ale MASKE??? ja dzis kupilam tą żolta do wlosow suchych...i mam zamiar wyprobowac ja jutro jako odzywke d/s
Stary 2011-04-27, 23:21   #34710
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ammmm Pokaż wiadomość
używal ktos joanne naturie ale MASKE??? ja dzis kupilam tą żolta do wlosow suchych...i mam zamiar wyprobowac ja jutro jako odzywke d/s
Miałam maskę niebieską. To było wieki przed CG, poniekąd dała mi przeżyć po spalonej trwałej, nie musiałam się od razu golić na łyso, tylko dało radę stopniowo. Genialny zapach, treściwa, mega-nawilżała, nie obciążała, a czasem jakieś bardziej spalone pasemko stylizowałam nią bez spłukiwania. Minus jedyny że musiałam wywalić ok 1/4 opakowania bo dopadł mnie łupież, ewidentnie po niej. A wtedy nie miałam jeszcze tak wrażliwego skalpu jak teraz

Bernadko - tak też zrobię. Albo wrócę do odżywek b/s: tak się mi skojarzyło że odkąd myję odżywką bądź odkąd mogę używać d/s to zaniedbałam b/s

Włoski dostały kogel-mogel z miodem i olejkiem rycynowym Nie takie jajo straszne I mama się cieszy, kolejne białko z którym nie wie co zrobić :P
Miękko, błyszcząco i niestety puch. Ewidentnie domagają się fryzjera - a może dopadł mnie wreszcie słynny kryzys? :P

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-04-27 o 23:22
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości