|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |||
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Cytat:
![]() Cytat:
Starania mają być też przyjemnością, a nie tylko ciężką pracą ![]() Szkoda, ale - póki nie ma miesiączki, to jest jeszcze nadzieja ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3692 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Łał! ale tu dzisiaj pustki
No nic, zakwasiki rozbite, nospa chyba pomogła ale to będe pewna na 100% za kilka dni Macie jakieś plany na długi wekeend majowy, bo my może pojedziemy w góry na trzy dni, pooddychać świeżym powietrzem, bo to nasze śląskie to ![]() Tak czy inaczej fajnie jakby było ciepło i słonecznie (narazie szukam obojętnie czego, żeby wbić się ponownie w rynek pracy po latach przerwy-masakra jakaś!) No nic trzeba powalczyć.Dobranoc kochane!
|
#3693 | ||
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
Musiałam nadrobić wczorajsze zaległości . Pracy tyle było, że na Wizaż czasu brakło![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja miałam taki piękny sen dziś. Byłam w ciąży i mój mąż był taki szczęśliwy i cały czas głaskał po brzuszku. Aż smutno się zrobiło jak się obudziłam.
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3695 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak ja wam zazdroszczę, że macie tak blisko na wypady w góry. Zapraszam dla odmiany na Mazury
|
|
#3696 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny poświątecznie. Chwilkę mnie nie było i musiałam sporo ponadrabiać.
Cytat:
Daj znać jak już będziesz po teście. Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co do usta usta to też się zryczałam. Strasznie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
U mnie dzisiaj 20 dc i cooo i nic. Temp wzrosła, szyjka też jest wysoko, ale nie mam śluzu płodnego. Dziewczyny co o tym sądzicie
|
|
#3697 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
nie kupiłam jeszcze testu ciążowego bo nie miałam wczoraj kiedy ;/ ale dziś kupie na bank. Ja mam pytanko na pewno w ciąży nie jestem, ale tak z ciekawości, jajniki mnie nachrzaniają, a przestałam plamić, w tym miesiącu pierwszy raz od kilkunastu miesięcy nie miałam typowej owulacji. Czy jak sie jest wciąży to ma się płodny śluź? bo u mnie pierwszy raz w tym miesiącu ani widu ani słychu, prawie cały czas sucho mam jak pieprz. BEKA MAM SAME OBJAWY CIĄŻY (bóle brzucha, zrobił się twardy, piersi bolą i są większa o rozmiar, senna, mdli mnie, brak śluzu płodnego, swędzi mnie cała skóra) A NA BANK ciąży NIE BĘDZIE. Tż zabrał mi dziś 2 samochody więc do apteki chyba na rowerze pojade albo się wstrzymam do 17 i wtedy kupie, bo mam lenia ![]() Miłego dzionka. Co do weekendu majowego to jedziemy chyba ze znajomymi do nas na działke nad jezioro. U nas w Gdańsku od ponad tygoodnia upały po 22-27 stopni a jak na złość w niedziele ma być 10 i wichura a w poniedziałek i wtorek też nie zwesoło. Od ponad tygodnia ani jednej chmurki na niebie nie ma.
27cs, ostatnia @ 26.01.2012 "Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal http://enpr.pl/1508/47129 Edytowane przez kwiatek23 Czas edycji: 2011-04-28 o 10:00 |
|
|
|
#3698 |
|
Raczkowanie
|
Kaskaderko,a czemu znów szukasz pracy?co się stało? :-( może coś pomyliłam,ale kojarzy mi się,że pisałaś,że masz nową pracę i się cieszyłaś
odnośnie wchodzenia w tyłek:to teraz na rynku jest tak,że wymagają cudów,a niekoniecznie chcą dobrze za to płacic...echh Aga-bre:to musiała byc owulacja,taka silna,najpierw wyrostek podejrzewałam ;-) może jakiś twix by z tego wyniknął ;-) (w sensie bliźnięta,w rodzinie sporo,ale się nie nastawiam bo sexik był albo dzień przed tym dniem,albo 2 dni i 4 dni)nie pamiętam już dokładnie przeszłam z etapu wyliczania i nerwów na etap spokoju-i zajmowania się wieloma innymi rzeczami,tyle teraz wyjazdów mamy na głowie,że odsunęliśmy myśli o maluszku-ale kto wie,może on sam sobie wybierze taki moment na pojawienie się w naszym życiu ;-) Ale już zapowiedziałam niemężowi,że po jednym w miarę szybko drugie,żeby się razem wychowywały Aga:na śluzie aż tak się nie znam,ale zauważyłam coś u siebie:w poprzednim cyklu,kiedy się strasznie nastawiałam na małego,i wyliczałam,i się stresowałam-to zauważyłam,że inaczej przechodze cykl-że ciężej mi ustalic dni płodne,że śluzu też jakby mniej,nawet nie czułam nic w okresie okołoowulacyjnym-a wcześniej co miesiąc coś tam czułam,jakieś kłucia jajników. Może stres też u Ciebie robi swoje?bo w tym cyklu gdy się wyciszyłam,to dostałam takiego śluzu w okolicach owulacji,że aż szok Edytowane przez Brawurka84 Czas edycji: 2011-04-28 o 10:19 |
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
co do poszukiwania pracy to też to znam. najlepiej mieć lat 20 i 10 lat doświadczenia. 5 języków i wogóle być alfą i omegą a zapłacą za to 800 zl.... no koszmar normalnie.
Na śluzie nie znam się wogóle i niestety nie pomogę. ale trzymam kciuki
|
|
#3700 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3701 |
|
Raczkowanie
|
Witam w tym pięknym słonecznym dniu
Ja mam totalny zamęt w głowie. Chcę rzucić prace bo jest wkurzająca, niskopłatna i godziny do du**, ale mam umowe o prace. W sumie od roku nie udało mi się zajść więc jak bym się nie męczyła tylko szukała czegoś innego było by ok, ale znając złośliwość natury, ja rzuce robote i za raz zajde w ciąże ehhh już nie wiem co robić.Po wczorajszej wizycie u gin wyszłam ucieszona jak cholera chcociaż nic się nie dowiedziałam- ot taka moja nautra -ulżyło że mam już to za sobą. Z wykresu wyszło ze mam niedomogę lutealną i mam jeść lutke po owu i w ten sposób przeczekać 3 cykle i dopiero wtedy bedę miała monitoring. Później po całej pogadance i oglądaniu wykresu, miałam USG, i tu psikus mam pęcherzyk dominujący 15mm w 6 dc, a owulacje szacowałam koło 20dc jak ostatnio...więc gin złupiała- ja z resztą też i umówiłam się kolejna USG 1 maja żeby ocenić jak duży jest pęcherzyk. Wszystko to jakieś poplątane strasznie
|
#3702 |
|
Wtajemniczenie
|
kwiatku w ciąży nie ma się śluzu płodnego, tylko zazwyczaj taki białawy, gesty, lepki, lub wodnisty. Twoje objawy mogą świadczyć o ciąży, zrób jutro test, sama jestem ciekawa skąd u Ciebie te wszystkie objawy
![]() Dziewczyny na śluz polecam pić siemię lniane, jeżeli Was nie odrzuca i wydaje mi się że już w drugim cyklu (tym szczęśliwym) tego śluzu płodnego było więcej, choć może to akurat zbieg okoliczności, ale myślę że warto spróbować
|
|
|
|
#3703 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do zmienionych objawów to też tak mam, nigdy niczego nie musiałam mierzyć ani badać, bo w dniach płodnych miałam ślisko, że trudno przeoczyć i chcicę miałam straszną a teraz Co do dzieci jednego po drugim to też tak myślałam jak ty ale wystarczyło, że se poczytałam wątek mamuś i już wiem, ze odczekam aż jedno będzie miało min. 3latka w momencie narodzin drugiego. Cytat:
![]() kwiatuszku, może masz ciąże urojoną tak jak ja miałam czasem tak poprostu bywa Oczywiście życzę ci cudu ale wiesz jak jest...Cytat:
możliwe, że za chwile wszystko się wyklaruje i nareszcie będziesz miała swoją fasolkę A z pracą tak może być jak mówisz, natura jest niestety złośliwa i jeśli twój dochód jest niezbędny w waszym budżecie, to lepiej nic na hura nie robić, co najwyżej zawsze możesz szukać innej pracy (nie zwalniając się z tej) a uwierz mi to nie jest takie hop siup Cytat:
|
|
#3704 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja o tym wyczytałam w jakimś artykule o naturalnych wspomagaczach płodności .
|
|
|
|
|
#3706 | ||
|
Raczkowanie
|
No jak Ciebie nie pamietać kobieto!
Czekam na info wieczorem lub pewnie jutro rano jak test wypadnie!! My wyjeżdzamy do Rewy na sob i niedz i własnie wkurzajace że cały tydzień był upał i siedziałam w robocie a teraz mają być przymrozki w weekend ![]() Tak jeszcze a propos mięśniaków - znajoma leczy się w gdańsku u.... homeopaty.... i mięśniak jej się zmniejszył z 5cm do prawie 2 cm. Jakby coś to daj znac na priwa to Ci namiary podeśle. Tylko to homeopatia a w to trzeba wierzyć żeby dzialało ![]() Ginek wczoraj powiedział mi że piersi bolą przy wachaniach estrogenu? Cytat:
Też się uśmiałąm Spoko goldika też tak miałam wczoraj tylko u internisty bo mnie do gina nie przyjeli i weszłam do gabinetu tylko po skierowanie i sie tak rozryczałam, ze aż się zanosiłam W rezultacie wcisnęła mnie do innego gina na siłe ![]() Cytat:
Też taką pierwszą myśl miałam - żyły się przy ciąży uwidoczniają na peirsiach mocno (podobno )Dziewczyny! Teraz ja Was znowu potrzebuje. Poszłam wczoraj do tego gina bo leci mi mleko z jednej piersi i w ogóle mam jakieś skoki nastroju (ostatnio poryczałam się tżowi jak mu o przegladzie samochodu opowiadałam......no coment...). Tak jak już pisałam wczesniej moja lekarka z lux medu nie chciała mnie przyjać (głównie o tą pierś się boje zeby jakiegoś zapalenia nie dostać), recepcjonistka wcineła mnie do internisty a internista do innego gina I tu UWAGA chyba się dobrze złożyło bo to akurat ginekolog-endokrynolog. (czytałam wczesniej o nim opinie na necie że jest okropnie wredny a był przemiły ).I teraz mój problem: *w sobotę przytulanko w 26 d.c. (krwawienie po, przez noc ustało) *w niedziele przytulanko w 27 d.c. (krwawienie obfite po i zostało mi plamienie do dziś czyli 31 d.c.) - intensywne święta rozumiecie ![]() *wczoraj się trochę wzmożyło, jakieś okropne skrzepy mi leciały ale jest to nadal brąz podbarwiony krwią ![]() I tu się zaczyna problem bo lekarz chce mi monitorować cykl i rozpisał mi wszystkie badania krwi (chyba z 15 różnych) na odpowiednie dni cyklu i umówił usg na 15 d.c...... licząć od wczoraj bo mi się wydawało, ze się rozkręciło a to zanikło. I pierwsze badania kazał mi zrobić dziś lub jutro czyli tak jakby w 2 lub 3 d.c. a mi to zanikło i teraz są tylko małe plamki i nie wiem teraz co zrobić ![]() Bo jak pójde jutro to wykorzystam skierowanie a jak okres prawdziwy dostane np w sobote albo w świeta majowe? No i teraz nie wiem czy przekładac termin tego usg? Do d.... wszystko ![]() Dodam, że ostatnio miłąm jakieś cykle po 34 dni ale pierwszy raz dzięki Wam wziełam dobrze luteine i myślałam, ze się skrócił bo tak wszystko wygladało a tu Pomóżcie proszę bo muszę szybko zdecydowac bo albo jutro rano robie badania albo dopiero poniedziałek lub środa ![]() Nie mam możliwosci zadzwonienia do lekarza niestety |
||
|
|
|
#3707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki wielkie Natalala4 ale ci sie porobiło. Nie umiem ci doradzić, ja nigdy nie miałam takiej dziwnej sytuacji.
Zdjęcia z pleneru http://marcindryl.blogspot.com/2009/10/obiecaem.html http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png ![]() 10 cykl starań OM 13.08.2011 Edytowane przez Farina Czas edycji: 2011-04-28 o 13:42 |
|
|
|
|
#3708 |
|
Rozeznanie
|
Witam ponownie,
zrobiłam przed chwilą test. Druga kreska znikoma, ledwie widoczna, więc moje objawi to zaburzenia hormonalne szkoda ![]() Nataluś ja nie mam pojęcia jak Ci pomóc
27cs, ostatnia @ 26.01.2012 "Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal http://enpr.pl/1508/47129 Edytowane przez kwiatek23 Czas edycji: 2011-04-28 o 15:01 |
|
|
|
#3709 |
|
Rozeznanie
|
J wiem ale mnie już hu.... strzela. Chcę już przytyć 20 kilo, nosić małego żuczka pod serduszkiem, czuć jego ruchy
tym bardziej, że nie mam dzieci jeszcze dziś mi sąsiadka się pochwaliła, że jest w 7 tygodniu ciąży
|
#3710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
*Ale jak przerwa w krwawieniu trwała by 1 dzień to ja liczyłabym dalej a nie zaczynała od nowa, jak wypadnie np. po 5 dniach no to niestety badania od początku. Ja bym tak zrobiła i tak tez moge poradzić
http://www.suwaczek.pl/cache/1c99c31390.png 29.08.2012 -IUI nr1. 25.10.2012 - IUI nr 2 24.11.2012 - IUI nr 3 18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @ Edytowane przez ziebulka Czas edycji: 2011-04-28 o 15:21 |
|
|
|
|
#3711 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no nic więc jeszcze raz: Kwiatku... nie chcę Cię nakręcać bo jestem zdecydowaną przeciwniczką nakręcania....ale były tu już takie co miały cień cienia drugiej kreski.... może warto bete zrobić? Co do badań zaczynam sie zastanawiać czy nie zrobić tak, ze pójde normalnie jutro, a jak mi się mała ewidentnie rozkręci innego dnia to pójde jeszcze raz prywatnie - trudno zapłace pewnie ze 150 zł za ten zestawik ale jestem w takim etapie zycia że mnie ta kasa nie zbawi a jak mnie zaczna leczyć na co innego to sie dopiero pomiesza wszystko. Najwyzej pójde z dwoma zestawami do lekarza i niech sobie wybierze... szkoda troche tyle kasy ale moge sobie potem pluć w brode że pożałowałam a na leki potem wydam pewnie jeszcze wiecej Co sądzicie?---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
testosteron, estradiol morfologia ogólna glukoza prolaktyna 1 prolaktyna po obciążeniu po 60 min fsh lh tsh ft4 W sumie teraz tak sobie myśle, ze jak sie nie wstrzele to powtórzyć chyba musze tylko lh, fsh i estradiol, co? Czy coś jeszcze z tych jest zależne od cyklu??? (progesteron mam zbadać w drugiej fazie) |
||
|
|
|
#3712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sądze, że dobrze myślisz. Tak będzie najrozsądniej.
|
|
#3713 |
|
Raczkowanie
|
Magolinko:głównie do Ciebie kieruję to pytanie:bo jakiś czas temu napisałaś na forum,że też szyjka coś Ci dała znaki,że jesteś w ciąży.
Pamiętasz może w którym to dniu cyklu było?jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki? bo ja mam teraz 21 dzień cyklu,przy 27-28 dniowych.I mam szyjkę niezbyt nisko,i wydaje mi się bardziej miękka niż w poprzednim cyklu-przed okresem.I niby jakaś dziurka jest,że mogę tam coś włożyc,ale nie wiem czy to nie może byc pomylone ze zbliżającym się okresem? poza tym mam sporo śluzu,na majtkach go widac,jest biały i czuję jakby było mi mokrawo. Boziu,żeby się tylko nie nakręcac echh |
|
|
|
#3714 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3715 | |
|
Raczkowanie
|
Kurcze prolaktyna i testosteron też moga być zalezne od fazy cyklu to chyba je też zrobie...?
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
sorry że tak obrazowo ale chciałabym dobrze to wyjaśnić. Mam nadzieję że się udało Aha no i śluz - biały, lepki lub wodnisty - to też może być objaw ciąży
Edytowane przez magolina Czas edycji: 2011-04-28 o 16:20 |
|
|
|
|
#3717 |
|
Raczkowanie
|
Tak,zawsze mam regularne cykle.Owulacja była 14 dnia cyklu,tak mi się zdaje,czyli 21 kwietnia.Miałam mega silną owulację,mega kłucie obu jajników.2 dni przed tym wydarzeniem miałam aż taki czop jakby ze śluzu,takie białko kurze.Czyli traktowac 21 kwietnia jako dzień owulacji czy np.dzień po owulacji?z resztą w sumie to chyba nie aż tak istotne ;-)
W każdym razie czuję się normalnie,piersi mnie bolą troszkę jak na okres,tylko ten śluz trochę dziwnie,że biały,bo zwykle było suchawo tak z tydzień przed okresem Edytowane przez Brawurka84 Czas edycji: 2011-04-28 o 16:33 |
|
|
|
#3718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obserwuj sobie szyjkę codziennie, mnie więcej o tej samej porze dnia (najlepiej wieczorem), nie będzie bardzo szybko się zmieniać ale jak będzie na swoim miejscu albo delikatnie szła w górę i się otwierała to dobry znakA co do objawów - ja oprócz bólu brzucha jak na @ i tej białej wydzieliny nie miałam żadnych )mdlości przyszły sporo później a piersi bolą mnie dopiero od 8 tc. Trzymam mocno za Ciebie kciuki
|
|
|
|
|
#3719 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Wybaczcie, nie pamietam kto to pisał o bólu brzucha przy zagnieżdżeniu bo ostatnie dni przeczytałam tylko pobieżnie, ale muszę wtrącić swoje 3 grosze. Otóż ja miałam ok. 6 dni po owulacji strasznie silny ból brzucha który trwał ok. 10 min, popłakałam się z tego bólu a później przeszło jak ręką odjął. Jak się później okazało byłam w ciąży. Więc jestem na 90% pewna że ból ten był spowodowany zagnieżdżeniem zarodka. No ale niestety moja historia nie jest szcześliwa. Powiem wam dziewczyny że strasznie walczyłam żeby w tym cyklu odpuścić sobie starania bo chciałam porobic badania hormonalne po tym poronieniu ale stwierdziłam że jakbym nie zrobiła testu to nawet bym nie wiedziała że byłam w ciąży. I wytrzymałam do wczoraj. Wczoraj był jeszcze jedyny dzień kiedy mogłam w tym cyklu zajść w ciążę i jednak zdecydowałam się na przytulanko. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, wydaje mi się że i tak nic z tego nie wyjdzie i może i dobrze. Nie wiem ile trzeba odczekać przy tak wczesnym poronieniu (5 tydzień). W każdym bądź razie byłam po poronieniu u lekarza i lekarz powiedział że w macica już jest czysta (okres trwał 8 dni). No ale nie zapytałam sie ile trzeba czekać. Blanszorku co tam u Ciebie??
|
#3720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wiem ze w tym cyklu nici, owulki raczje nie mialam, teraz tempka ksoczyla bo szykuje sie do @ yhhh
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:16.

) Mam tak dopiero od paru m-cy wcześniej miałam delikatne chwilowe ukłucia a teraz usiąść normalnie się nie da i to trwa przez ok.3 dni
Fajnie, bo wiem, że jajniki pracują ale czemu tak boli
Czy któraś też tak ma?
Starania mają być też przyjemnością, a nie tylko ciężką pracą 

miałam iść ok 10 maja na usg piersi bo mam małego guzka ale przez tą operacje co miałam mieć przesunełam na 8 czerwca 

możliwe, że za chwile wszystko się wyklaruje i nareszcie będziesz miała swoją fasolkę