Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-27, 17:19   #3691
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Mi się zaraz zaczną dni płodne,bo zaczyna się comiesięczne tango jajników(ból jakby ktoś wbijał mi noże po bokach brzucha ) Mam tak dopiero od paru m-cy wcześniej miałam delikatne chwilowe ukłucia a teraz usiąść normalnie się nie da i to trwa przez ok.3 dni Fajnie, bo wiem, że jajniki pracują ale czemu tak boli Czy któraś też tak ma?
Też zwykle w połowie cyklu kłują mnie jajniki. Ostatnio nawet dość mocno to odczuwam, bo dopiero się obudziły po ponad roku brania pigułek

Cytat:
i powiem ci, że też w te dni też wykorzystywałam strasznie mojego ale ostatnio jakąś taką blokadę mam czy co i nie czuje już takiej chcicy i jak się staraliśmy to wstyd przyznać ale robiłam to na siłę (po czym okazało się, ze na daremnie)
Oj, tak na siłę to się lepiej nie kochać Starania mają być też przyjemnością, a nie tylko ciężką pracą

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
niestety nie ma co czekac Test zrobiłam - negatywny
Szkoda, ale - póki nie ma miesiączki, to jest jeszcze nadzieja

Cytat:
Napisane przez kwiatek23 Pokaż wiadomość
w tym miesiącu już od tygodnia mam tak twarde piersi, bolą mnie, że aż wytrzymać sie nie da, nie moge lerzeć , robić gwałtownych ruchów, bolą mnie, rwą, sutki mnie kują, zobiły sie tak twarde, że jak sie kłade to on bacznie stoją.
Tak sobie dziś pomyślałam, że może udał się zajść w ciąże bo brzuch też mam wyjątkowo zaokrąglony i twardy, jestem senna i mnie mdli, dodatkowo od tygodnia mnie całe ciało swedzi i wapno nie pomaga... ale dziś 16dc wiec nie wiem czy zrobić test? może udało się w zeszłym miesiącu, bo okres miałam słabszy jakiś...
To by faktycznie wyglądało jak objawy ciąży
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 23:10   #3692
kaskaderka
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Łał! ale tu dzisiaj pustki No nic, zakwasiki rozbite, nospa chyba pomogła ale to będe pewna na 100% za kilka dni Macie jakieś plany na długi wekeend majowy, bo my może pojedziemy w góry na trzy dni, pooddychać świeżym powietrzem, bo to nasze śląskie to
Tak czy inaczej fajnie jakby było ciepło i słonecznie Niestety szukam pracy dalej i powiem wam, że rekrutacja w dzisiejszych czasach jest przerąbana aż się odechciewa, bo to tak jakby człowiek ciągle kłamał (te teksty, że marzę o tej pracy, że poprzedni pracodawca był cudny i wogule) Wchodzenie im do tyłków bez wazeliny za etet śmiechu warty, nie jakiś ambitny i rozwojowy (narazie szukam obojętnie czego, żeby wbić się ponownie w rynek pracy po latach przerwy-masakra jakaś!) No nic trzeba powalczyć.
Dobranoc kochane!

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 06:31   #3693
Farina
Raczkowanie

Hej dziewczynki

Musiałam nadrobić wczorajsze zaległości. Pracy tyle było, że na Wizaż czasu brakło

Cytat:
Cześć dziewczyny może mnie jeszcze pamiętacie.

Ja znowu się troszke podłamałam. To, że plamie ciągle i mam mega bóle jajników od 1,5 ropku to już się przyzwycziłam, ale w tym miesiącu już od tygodnia mam tak twarde piersi, bolą mnie, że aż wytrzymać sie nie da, nie moge lerzeć , robić gwałtownych ruchów, bolą mnie, rwą, sutki mnie kują, zobiły sie tak twarde, że jak sie kłade to on bacznie stoją. Okres mam mieć dopiero 10 maja. Ja nie wiem co mi jest miałam iść ok 10 maja na usg piersi bo mam małego guzka ale przez tą operacje co miałam mieć przesunełam na 8 czerwca nie wiem czy to wina tej luteiny co ją niepotrzebnie 3 miesiące brałam bo progesteron miałam w normie czy coś poważnego się dzieje

co o tym myślicie?? od razu mówie, że do ginekologa na tą histeroskopie ide 16 maja i nigdzie wcześniej nie mam po co iść.

Tak sobie dziś pomyślałam, że może udał się zajść w ciąże bo brzuch też mam wyjątkowo zaokrąglony i twardy, jestem senna i mnie mdli, dodatkowo od tygodnia mnie całe ciało swedzi i wapno nie pomaga... ale dziś 16dc wiec nie wiem czy zrobić test? może udało się w zeszłym miesiącu, bo okres miałam słabszy jakiś...
Kochana ciebie nikt tu nie zapomni. Każda z nas czeka na wieści od ciebie. Może faktycznie zrób test ciążowy, a może to skutki brania luteiny. Ja bym zrobiła test dla spokoju.

Cytat:
kwiatku - wspolczuje ale moze faktycznie lepiej odlozyc staranka... przyjamniej na troche

a u mnie cos dziwnego. @ miala byc w poniedzialek (mam regularne cykle 28 dni) poczekalam i dzisiaj rano zrobilam test - negatywny ale @ nadal brak, nawet nie czuje sie tak jakby miala byc. co chwile latam sprawdzic czy to juz, czy przylazla wredota a tam nic...

sorki ze tak troche obrazkowo.
To jeszcze nic straconego. Dopuki nie @ jest nadzieja.

Ja miałam taki piękny sen dziś. Byłam w ciąży i mój mąż był taki szczęśliwy i cały czas głaskał po brzuszku. Aż smutno się zrobiło jak się obudziłam.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 07:52   #3694
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Łał! ale tu dzisiaj pustki No nic, zakwasiki rozbite, nospa chyba pomogła ale to będe pewna na 100% za kilka dni Macie jakieś plany na długi wekeend majowy, bo my może pojedziemy w góry na trzy dni, pooddychać świeżym powietrzem, bo to nasze śląskie to
My też chcemy pojechać w góry ze znajomymi, ale podobno pogodę zapowiadają kiepską
Stary 2011-04-28, 08:20   #3695
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
My też chcemy pojechać w góry ze znajomymi, ale podobno pogodę zapowiadają kiepską

Jak ja wam zazdroszczę, że macie tak blisko na wypady w góry. Zapraszam dla odmiany na Mazury.

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-04-28, 09:11   #3696
aga_bre
Rozeznanie

Cześć dziewczyny poświątecznie. Chwilkę mnie nie było i musiałam sporo ponadrabiać.

Cytat:

Ja znowu się troszke podłamałam. To, że plamie ciągle i mam mega bóle jajników od 1,5 ropku to już się przyzwycziłam, ale w tym miesiącu już od tygodnia mam tak twarde piersi, bolą mnie, że aż wytrzymać sie nie da, nie moge lerzeć , robić gwałtownych ruchów, bolą mnie, rwą, sutki mnie kują, zobiły sie tak twarde, że jak sie kłade to on bacznie stoją. Okres mam mieć dopiero 10 maja. Ja nie wiem co mi jest miałam iść ok 10 maja na usg piersi bo mam małego guzka ale przez tą operacje co miałam mieć przesunełam na 8 czerwca nie wiem czy to wina tej luteiny co ją niepotrzebnie 3 miesiące brałam bo progesteron miałam w normie czy coś poważnego się dzieje

co o tym myślicie?? od razu mówie, że do ginekologa na tą histeroskopie ide 16 maja i nigdzie wcześniej nie mam po co iść.

Cześć. Oczywiście, że pamiętamy. Z mojego punktu widzenia ciążą dla Ciebie byłaby niebezpieczna ze względów zdrowotnych. Chociaż ostatni jakoś rozmawiałam z mamą (pracuje w szpitalu ginekologiczno - położniczym) to mi powiedziała, że zdarza się tak, że jak młoda dziewczyna ma mięśniaki itp. a nie są one baaaardzo duże to czasami podczas porodu, lekarze robią cesarskie cięcie i wtedy też dobierają się do mięśniaków.
Daj znać jak już będziesz po teście.

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

Tak w ogóle to witam po świętach .
Współczuję tym którym @ poprzylaziły. Ktoras testuje na dniach?
U mnie 13 dc i owu ani widu ani slychu, jak zwykle pewnie brak
U mnie dzisiaj temperatura wzrosła, szyjka wysoko i otwarta, no ewentualnie półotwarta, ale śluzu echo.

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

W ogóle zabawnie wyszło u lekarza bo weszłam do gabinetu z Tż'tem. Wybełkotałam, że mam toksoplazmozę i wpadłam w ryk. Doktor popatrzył na mnie i mówi: mhmm zgaduję, że jest pani w ciąży Tż musiał mówić za mnie, ja tylko kiwałam głową.
Dobre to uśmiałam się...Przepraszam, że Twoim kosztem , ale mam mocną wyobraźnię

A co do usta usta to też się zryczałam. Strasznie.

Cytat:
a u mnie cos dziwnego. @ miala byc w poniedzialek (mam regularne cykle 28 dni) poczekalam i dzisiaj rano zrobilam test - negatywny ale @ nadal brak, nawet nie czuje sie tak jakby miala byc. co chwile latam sprawdzic czy to juz, czy przylazla wredota a tam nic...

sorki ze tak troche obrazkowo.
senira ja też tak miałam. Tylko u mnie to lekarz podejrzewa, że mi po odstawieniu antyków organizm się rozregulował.

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość

Witam, po krótkiej przerwie ale musiałam się otrząsnąć po kolejnej porażce.
Czas oficjalnie rozpocząć (łooo matko) 12 cykl starań.
Dziś idę na wizytę do kliniki niepłodności, nie mogę przestać o tym myśleć chcociaż wizyta dopiero na 19 a czas takkkkkk się wlecze.
ziebulka uszy do góry. Pójdziesz zobaczysz, na pewno coś poradzą. A może do tego czasu coś się samo wyjaśni

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki.Odnośnie owulacji,bólu itp.
W tym cyklu miałam straszne kłucia dwóch jajników,ale takie że zbladłam w chwilę i nie mogłam za bardzo chodzic.
Było to dokładnie w 14 dniu cyklu.choroby itp.wykluczam,więc zapewne to była taka silna owulacja..ale nigdy nie miałam aż takich bóli,aż się przestraszyłam..
Brawurka a może miałaś hiperpłodny cykl (2 jajeczka na raz) czytałam gdzieś, że po # czasami tak się dzieje, więc może stąd ten ból.

U mnie dzisiaj 20 dc i cooo i nic. Temp wzrosła, szyjka też jest wysoko, ale nie mam śluzu płodnego. Dziewczyny co o tym sądzicie
Stary 2011-04-28, 09:36   #3697
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Hej dziewczynki

nie kupiłam jeszcze testu ciążowego bo nie miałam wczoraj kiedy ;/ ale dziś kupie na bank. Ja mam pytanko na pewno w ciąży nie jestem, ale tak z ciekawości, jajniki mnie nachrzaniają, a przestałam plamić, w tym miesiącu pierwszy raz od kilkunastu miesięcy nie miałam typowej owulacji. Czy jak sie jest wciąży to ma się płodny śluź? bo u mnie pierwszy raz w tym miesiącu ani widu ani słychu, prawie cały czas sucho mam jak pieprz. BEKA MAM SAME OBJAWY CIĄŻY (bóle brzucha, zrobił się twardy, piersi bolą i są większa o rozmiar, senna, mdli mnie, brak śluzu płodnego, swędzi mnie cała skóra) A NA BANK ciąży NIE BĘDZIE.

Tż zabrał mi dziś 2 samochody więc do apteki chyba na rowerze pojade albo się wstrzymam do 17 i wtedy kupie, bo mam lenia

Miłego dzionka.

Co do weekendu majowego to jedziemy chyba ze znajomymi do nas na działke nad jezioro. U nas w Gdańsku od ponad tygoodnia upały po 22-27 stopni a jak na złość w niedziele ma być 10 i wichura a w poniedziałek i wtorek też nie zwesoło. Od ponad tygodnia ani jednej chmurki na niebie nie ma.

"Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal

http://enpr.pl/1508/47129

Edytowane przez kwiatek23
Czas edycji: 2011-04-28 o 10:00
kwiatek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:14   #3698
Brawurka84
Raczkowanie

Kaskaderko,a czemu znów szukasz pracy?co się stało? :-( może coś pomyliłam,ale kojarzy mi się,że pisałaś,że masz nową pracę i się cieszyłaś
odnośnie wchodzenia w tyłek:to teraz na rynku jest tak,że wymagają cudów,a niekoniecznie chcą dobrze za to płacic...echh
Aga-bre:to musiała byc owulacja,taka silna,najpierw wyrostek podejrzewałam ;-) może jakiś twix by z tego wyniknął ;-) (w sensie bliźnięta,w rodzinie sporo,ale się nie nastawiam bo sexik był albo dzień przed tym dniem,albo 2 dni i 4 dni)nie pamiętam już dokładnie
przeszłam z etapu wyliczania i nerwów na etap spokoju-i zajmowania się wieloma innymi rzeczami,tyle teraz wyjazdów mamy na głowie,że odsunęliśmy myśli o maluszku-ale kto wie,może on sam sobie wybierze taki moment na pojawienie się w naszym życiu ;-)
Ale już zapowiedziałam niemężowi,że po jednym w miarę szybko drugie,żeby się razem wychowywały

Aga:na śluzie aż tak się nie znam,ale zauważyłam coś u siebie:w poprzednim cyklu,kiedy się strasznie nastawiałam na małego,i wyliczałam,i się stresowałam-to zauważyłam,że inaczej przechodze cykl-że ciężej mi ustalic dni płodne,że śluzu też jakby mniej,nawet nie czułam nic w okresie okołoowulacyjnym-a wcześniej co miesiąc coś tam czułam,jakieś kłucia jajników.
Może stres też u Ciebie robi swoje?bo w tym cyklu gdy się wyciszyłam,to dostałam takiego śluzu w okolicach owulacji,że aż szok

Edytowane przez Brawurka84
Czas edycji: 2011-04-28 o 10:19
Brawurka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 10:43   #3699
senira666
Zakorzenienie

co do poszukiwania pracy to też to znam. najlepiej mieć lat 20 i 10 lat doświadczenia. 5 języków i wogóle być alfą i omegą a zapłacą za to 800 zl.... no koszmar normalnie.

Na śluzie nie znam się wogóle i niestety nie pomogę. ale trzymam kciuki
Stary 2011-04-28, 11:10   #3700
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj 20 dc i cooo i nic. Temp wzrosła, szyjka też jest wysoko, ale nie mam śluzu płodnego. Dziewczyny co o tym sądzicie
Ja też w czasie owulacji śluzu płodengo mam jak na lekarstwo. Zaczęłam brać wiesiołek. Teraz już trzeci miesiąc, to zobaczymy jak z tym śluzem będzie.

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-04-28, 11:14   #3701
ziebulka
Raczkowanie

Witam w tym pięknym słonecznym dniu
Ja mam totalny zamęt w głowie. Chcę rzucić prace bo jest wkurzająca, niskopłatna i godziny do du**, ale mam umowe o prace. W sumie od roku nie udało mi się zajść więc jak bym się nie męczyła tylko szukała czegoś innego było by ok, ale znając złośliwość natury, ja rzuce robote i za raz zajde w ciąże ehhh już nie wiem co robić.
Po wczorajszej wizycie u gin wyszłam ucieszona jak cholera chcociaż nic się nie dowiedziałam- ot taka moja nautra -ulżyło że mam już to za sobą. Z wykresu wyszło ze mam niedomogę lutealną i mam jeść lutke po owu i w ten sposób przeczekać 3 cykle i dopiero wtedy bedę miała monitoring. Później po całej pogadance i oglądaniu wykresu, miałam USG, i tu psikus mam pęcherzyk dominujący 15mm w 6 dc, a owulacje szacowałam koło 20dc jak ostatnio...więc gin złupiała- ja z resztą też i umówiłam się kolejna USG 1 maja żeby ocenić jak duży jest pęcherzyk. Wszystko to jakieś poplątane strasznie
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 11:37   #3702
magolina
Wtajemniczenie

kwiatku w ciąży nie ma się śluzu płodnego, tylko zazwyczaj taki białawy, gesty, lepki, lub wodnisty. Twoje objawy mogą świadczyć o ciąży, zrób jutro test, sama jestem ciekawa skąd u Ciebie te wszystkie objawy

Dziewczyny na śluz polecam pić siemię lniane, jeżeli Was nie odrzuca ja zaczęłam pić na początku pierwszego staraniowego cyklu, wcześniej też popijałam bo lubię i wydaje mi się że już w drugim cyklu (tym szczęśliwym) tego śluzu płodnego było więcej, choć może to akurat zbieg okoliczności, ale myślę że warto spróbować
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:32   #3703
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj temperatura wzrosła, szyjka wysoko i otwarta, no ewentualnie półotwarta, ale śluzu echo.
A ściągałaś śluz z szyiki? bo ja w zeszłym cyklu tak miałam, że sluzu na zewnątrz jakby mało a przy badaniu szyjki okazało się, że jest i to w dodatku rozciągliwy czyli płodny

Cytat:
Kaskaderko,a czemu znów szukasz pracy?co się stało? :-( może coś pomyliłam,ale kojarzy mi się,że pisałaś,że masz nową pracę i się cieszyłaś
odnośnie wchodzenia w tyłek:to teraz na rynku jest tak,że wymagają cudów,a niekoniecznie chcą dobrze za to płacic...echh

Ale już zapowiedziałam niemężowi,że po jednym w miarę szybko drugie,żeby się razem wychowywały

Aga:na śluzie aż tak się nie znam,ale zauważyłam coś u siebie:w poprzednim cyklu,kiedy się strasznie nastawiałam na małego,i wyliczałam,i się stresowałam-to zauważyłam,że inaczej przechodze cykl-że ciężej mi ustalic dni płodne,że śluzu też jakby mniej,nawet nie czułam nic w okresie okołoowulacyjnym-a wcześniej co miesiąc coś tam czułam,jakieś kłucia jajników.
Może stres też u Ciebie robi swoje?bo w tym cyklu gdy się wyciszyłam,to dostałam takiego śluzu w okolicach owulacji,że aż szok
No kurcze poszłam na sklep na szkolenie to mi dziewczyny powiedziały, że mam iść do biura do szefowej. Poszłam i się okazało, że dostała info od księgowej, że cofneli wszystkim w naszym mieście dofinansowanie z Unii do nowych stanowisk pracy i w takim wypadku im sie nie opłaca zatrudnianie mnie. bo komplet pracowników to mają

Co do zmienionych objawów to też tak mam, nigdy niczego nie musiałam mierzyć ani badać, bo w dniach płodnych miałam ślisko, że trudno przeoczyć i chcicę miałam straszną a teraz

Co do dzieci jednego po drugim to też tak myślałam jak ty ale wystarczyło, że se poczytałam wątek mamuś i już wiem, ze odczekam aż jedno będzie miało min. 3latka w momencie narodzin drugiego.

Cytat:
BEKA MAM SAME OBJAWY CIĄŻY (bóle brzucha, zrobił się twardy, piersi bolą i są większa o rozmiar, senna, mdli mnie, brak śluzu płodnego, swędzi mnie cała skóra) A NA BANK ciąży NIE BĘDZIE.
U nas w Gdańsku od ponad tygoodnia upały po 22-27 stopni a jak na złość w niedziele ma być 10 i wichura a w poniedziałek i wtorek też nie zwesoło. Od ponad tygodnia ani jednej chmurki na niebie nie ma.
Uwielbiam Gdańsk i wole wode i słoneczko niż góry ale ważne, żeby się wyrwać. Siedze już 4 m-ce bez pracy i zaczynam wariować z braku zajęcia a ileż można sprzątać i gotować
kwiatuszku, może masz ciąże urojoną tak jak ja miałam czasem tak poprostu bywa Oczywiście życzę ci cudu ale wiesz jak jest...

Cytat:
Witam w tym pięknym słonecznym dniu
Ja mam totalny zamęt w głowie. Chcę rzucić prace bo jest wkurzająca, niskopłatna i godziny do du**, ale mam umowe o prace. W sumie od roku nie udało mi się zajść więc jak bym się nie męczyła tylko szukała czegoś innego było by ok, ale znając złośliwość natury, ja rzuce robote i za raz zajde w ciąże ehhh już nie wiem co robić.
...więc gin złupiała- ja z resztą też i umówiłam się kolejna USG 1 maja żeby ocenić jak duży jest pęcherzyk. Wszystko to jakieś poplątane strasznie
No super w sumie z tym pęcherzykiem możliwe, że za chwile wszystko się wyklaruje i nareszcie będziesz miała swoją fasolkę A z pracą tak może być jak mówisz, natura jest niestety złośliwa i jeśli twój dochód jest niezbędny w waszym budżecie, to lepiej nic na hura nie robić, co najwyżej zawsze możesz szukać innej pracy (nie zwalniając się z tej) a uwierz mi to nie jest takie hop siup

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dziewczyny na śluz polecam pić siemię lniane, jeżeli Was nie odrzuca ja zaczęłam pić na początku pierwszego staraniowego cyklu, wcześniej też popijałam bo lubię i wydaje mi się że już w drugim cyklu (tym szczęśliwym) tego śluzu płodnego było więcej, choć może to akurat zbieg okoliczności, ale myślę że warto spróbować
Jak byłam w ciąży to też brałam siemie lniane ale nie pamiętam już na co i ja wtedy to mieliłam w młynku z cukrem i jadłam łyżeczką- smaczne to było O tym siemieniu na śluz też mase dziewczyn pisze, że pomaga.

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 12:32   #3704
Farina
Raczkowanie

Cytat:
kwiatku w ciąży nie ma się śluzu płodnego, tylko zazwyczaj taki białawy, gesty, lepki, lub wodnisty. Twoje objawy mogą świadczyć o ciąży, zrób jutro test, sama jestem ciekawa skąd u Ciebie te wszystkie objawy

Magolinko to kupuje się takie w ziarnach i zaparza, czy może pod inna postacią. Bo zaciekawiłaś mnie tym siemiem lnianym.

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-04-28, 13:04   #3705
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość
Magolinko to kupuje się takie w ziarnach i zaparza, czy może pod inna postacią. Bo zaciekawiłaś mnie tym siemiem lnianym.
Farina ja kupowałam w aptece już mielone siemie lniane, to w ziarnach jest podobno lepsze ale trzeba gotować, potem chyba odcedzać - sporo z tym schodzi a to mielone po prostu zalewasz gorąca wodą, czekasz chwilkę mieszkając aż się zrobi takie trochę zawiesiste i pijesz
Ja o tym wyczytałam w jakimś artykule o naturalnych wspomagaczach płodności.
Stary 2011-04-28, 13:35   #3706
Natalala4
Raczkowanie

Cytat:
No jak Ciebie nie pamietać kobieto! Czekam na info wieczorem lub pewnie jutro rano jak test wypadnie!! My wyjeżdzamy do Rewy na sob i niedz i własnie wkurzajace że cały tydzień był upał i siedziałam w robocie a teraz mają być przymrozki w weekend
Tak jeszcze a propos mięśniaków - znajoma leczy się w gdańsku u.... homeopaty.... i mięśniak jej się zmniejszył z 5cm do prawie 2 cm. Jakby coś to daj znac na priwa to Ci namiary podeśle. Tylko to homeopatia a w to trzeba wierzyć żeby dzialało
Ginek wczoraj powiedział mi że piersi bolą przy wachaniach estrogenu?

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
W ogóle zabawnie wyszło u lekarza bo weszłam do gabinetu z Tż'tem. Wybełkotałam, że mam toksoplazmozę i wpadłam w ryk. Doktor popatrzył na mnie i mówi: mhmm zgaduję, że jest pani w ciąży Tż musiał mówić za mnie, ja tylko kiwałam głową.

Też się uśmiałąm Spoko goldika też tak miałam wczoraj tylko u internisty bo mnie do gina nie przyjeli i weszłam do gabinetu tylko po skierowanie i sie tak rozryczałam, ze aż się zanosiłam W rezultacie wcisnęła mnie do innego gina na siłe

Cytat:
Dziś idę na wizytę do kliniki niepłodności, nie mogę przestać o tym myśleć chcociaż wizyta dopiero na 19 a czas takkkkkk się wlecze.
Trzymam kciuki napisz koniecznie co i jak!!!

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
czyzby to wina fasolki?
Też taką pierwszą myśl miałam - żyły się przy ciąży uwidoczniają na peirsiach mocno (podobno )

Dziewczyny! Teraz ja Was znowu potrzebuje. Poszłam wczoraj do tego gina bo leci mi mleko z jednej piersi i w ogóle mam jakieś skoki nastroju (ostatnio poryczałam się tżowi jak mu o przegladzie samochodu opowiadałam......no coment...). Tak jak już pisałam wczesniej moja lekarka z lux medu nie chciała mnie przyjać (głównie o tą pierś się boje zeby jakiegoś zapalenia nie dostać), recepcjonistka wcineła mnie do internisty a internista do innego gina I tu UWAGA chyba się dobrze złożyło bo to akurat ginekolog-endokrynolog. (czytałam wczesniej o nim opinie na necie że jest okropnie wredny a był przemiły ).
I teraz mój problem:
*w sobotę przytulanko w 26 d.c. (krwawienie po, przez noc ustało)
*w niedziele przytulanko w 27 d.c. (krwawienie obfite po i zostało mi plamienie do dziś czyli 31 d.c.) - intensywne święta rozumiecie
*wczoraj się trochę wzmożyło, jakieś okropne skrzepy mi leciały ale jest to nadal brąz podbarwiony krwią
I tu się zaczyna problem bo lekarz chce mi monitorować cykl i rozpisał mi wszystkie badania krwi (chyba z 15 różnych) na odpowiednie dni cyklu i umówił usg na 15 d.c...... licząć od wczoraj bo mi się wydawało, ze się rozkręciło a to zanikło. I pierwsze badania kazał mi zrobić dziś lub jutro czyli tak jakby w 2 lub 3 d.c. a mi to zanikło i teraz są tylko małe plamki i nie wiem teraz co zrobić
Bo jak pójde jutro to wykorzystam skierowanie a jak okres prawdziwy dostane np w sobote albo w świeta majowe? No i teraz nie wiem czy przekładac termin tego usg? Do d.... wszystko

Dodam, że ostatnio miłąm jakieś cykle po 34 dni ale pierwszy raz dzięki Wam wziełam dobrze luteine i myślałam, ze się skrócił bo tak wszystko wygladało a tu

Pomóżcie proszę bo muszę szybko zdecydowac bo albo jutro rano robie badania albo dopiero poniedziałek lub środa

Nie mam możliwosci zadzwonienia do lekarza niestety
Natalala4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:36   #3707
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Farina ja kupowałam w aptece już mielone siemie lniane, to w ziarnach jest podobno lepsze ale trzeba gotować, potem chyba odcedzać - sporo z tym schodzi a to mielone po prostu zalewasz gorąca wodą, czekasz chwilkę mieszkając aż się zrobi takie trochę zawiesiste i pijesz
Ja o tym wyczytałam w jakimś artykule o naturalnych wspomagaczach płodności.

Dzięki wielkie

Natalala4 ale ci sie porobiło. Nie umiem ci doradzić, ja nigdy nie miałam takiej dziwnej sytuacji.

10 cykl starań
OM 13.08.2011

Edytowane przez Farina
Czas edycji: 2011-04-28 o 13:42
Stary 2011-04-28, 14:59   #3708
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Witam ponownie,

zrobiłam przed chwilą test. Druga kreska znikoma, ledwie widoczna, więc moje objawi to zaburzenia hormonalne szkoda

Nataluś ja nie mam pojęcia jak Ci pomóc

Edytowane przez kwiatek23
Czas edycji: 2011-04-28 o 15:01
Stary 2011-04-28, 15:05   #3709
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

J wiem ale mnie już hu.... strzela. Chcę już przytyć 20 kilo, nosić małego żuczka pod serduszkiem, czuć jego ruchy tym bardziej, że nie mam dzieci jeszcze dziś mi sąsiadka się pochwaliła, że jest w 7 tygodniu ciąży

Stary 2011-04-28, 15:17   #3710
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Natalala4 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Teraz ja Was znowu potrzebuje. Poszłam wczoraj do tego gina bo leci mi mleko z jednej piersi i w ogóle mam jakieś skoki nastroju (ostatnio poryczałam się tżowi jak mu o przegladzie samochodu opowiadałam......no coment...). Tak jak już pisałam wczesniej moja lekarka z lux medu nie chciała mnie przyjać (głównie o tą pierś się boje zeby jakiegoś zapalenia nie dostać), recepcjonistka wcineła mnie do internisty a internista do innego gina I tu UWAGA chyba się dobrze złożyło bo to akurat ginekolog-endokrynolog. (czytałam wczesniej o nim opinie na necie że jest okropnie wredny a był przemiły ).
I teraz mój problem:
*w sobotę przytulanko w 26 d.c. (krwawienie po, przez noc ustało)
*w niedziele przytulanko w 27 d.c. (krwawienie obfite po i zostało mi plamienie do dziś czyli 31 d.c.) - intensywne święta rozumiecie
*wczoraj się trochę wzmożyło, jakieś okropne skrzepy mi leciały ale jest to nadal brąz podbarwiony krwią
I tu się zaczyna problem bo lekarz chce mi monitorować cykl i rozpisał mi wszystkie badania krwi (chyba z 15 różnych) na odpowiednie dni cyklu i umówił usg na 15 d.c...... licząć od wczoraj bo mi się wydawało, ze się rozkręciło a to zanikło. I pierwsze badania kazał mi zrobić dziś lub jutro czyli tak jakby w 2 lub 3 d.c. a mi to zanikło i teraz są tylko małe plamki i nie wiem teraz co zrobić
Bo jak pójde jutro to wykorzystam skierowanie a jak okres prawdziwy dostane np w sobote albo w świeta majowe? No i teraz nie wiem czy przekładac termin tego usg? Do d.... wszystko

Dodam, że ostatnio miłąm jakieś cykle po 34 dni ale pierwszy raz dzięki Wam wziełam dobrze luteine i myślałam, ze się skrócił bo tak wszystko wygladało a tu

Pomóżcie proszę bo muszę szybko zdecydowac bo albo jutro rano robie badania albo dopiero poniedziałek lub środa

Nie mam możliwosci zadzwonienia do lekarza niestety
Idz na te badania już teraz. To na pewno FSH i LH (które robi się między 1-3 dc), jeśli @ już nie wróci to będzie ok i bedziesz dalej sobie lecieć z badankami, a jeśli rozkręci się powrotnie to licz od nowa kiedy zrobic jeszcze raz poziom hormonów.
*Ale jak przerwa w krwawieniu trwała by 1 dzień to ja liczyłabym dalej a nie zaczynała od nowa, jak wypadnie np. po 5 dniach no to niestety badania od początku.

Ja bym tak zrobiła i tak tez moge poradzić
24.11.2012 - IUI nr 3

Edytowane przez ziebulka
Czas edycji: 2011-04-28 o 15:21
Stary 2011-04-28, 15:26   #3711
Natalala4
Raczkowanie

Cytat:
Witam ponownie,

zrobiłam przed chwilą test. Druga kreska znikoma, ledwie widoczna, więc moje objawi to zaburzenia hormonalne szkoda

Nataluś ja nie mam pojęcia jak Ci pomóc
Kurcze napisąłam posta i on gdzieś zniknąl.....

no nic więc jeszcze raz:

Kwiatku... nie chcę Cię nakręcać bo jestem zdecydowaną przeciwniczką nakręcania....ale były tu już takie co miały cień cienia drugiej kreski.... może warto bete zrobić?

Co do badań zaczynam sie zastanawiać czy nie zrobić tak, ze pójde normalnie jutro, a jak mi się mała ewidentnie rozkręci innego dnia to pójde jeszcze raz prywatnie - trudno zapłace pewnie ze 150 zł za ten zestawik ale jestem w takim etapie zycia że mnie ta kasa nie zbawi a jak mnie zaczna leczyć na co innego to sie dopiero pomiesza wszystko. Najwyzej pójde z dwoma zestawami do lekarza i niech sobie wybierze... szkoda troche tyle kasy ale moge sobie potem pluć w brode że pożałowałam a na leki potem wydam pewnie jeszcze wiecej Co sądzicie?

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Idz na te badania już teraz. To na pewno FSH i LH (które robi się między 1-3 dc),
Lekarz zlecił mi niezły komplecik:
testosteron,
estradiol
morfologia ogólna
glukoza
prolaktyna 1
prolaktyna po obciążeniu po 60 min
fsh
lh
tsh
ft4

W sumie teraz tak sobie myśle, ze jak sie nie wstrzele to powtórzyć chyba musze tylko lh, fsh i estradiol, co? Czy coś jeszcze z tych jest zależne od cyklu???

(progesteron mam zbadać w drugiej fazie)
Stary 2011-04-28, 15:28   #3712
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Kurcze napisąłam posta i on gdzieś zniknąl.....

no nic więc jeszcze raz:

Kwiatku... nie chcę Cię nakręcać bo jestem zdecydowaną przeciwniczką nakręcania....ale były tu już takie co miały cień cienia drugiej kreski.... może warto bete zrobić?

Co do badań zaczynam sie zastanawiać czy nie zrobić tak, ze pójde normalnie jutro, a jak mi się mała ewidentnie rozkręci innego dnia to pójde jeszcze raz prywatnie - trudno zapłace pewnie ze 150 zł za ten zestawik ale jestem w takim etapie zycia że mnie ta kasa nie zbawi a jak mnie zaczna leczyć na co innego to sie dopiero pomiesza wszystko. Najwyzej pójde z dwoma zestawami do lekarza i niech sobie wybierze... szkoda troche tyle kasy ale moge sobie potem pluć w brode że pożałowałam a na leki potem wydam pewnie jeszcze wiecej Co sądzicie?

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Lekarz zlecił mi niezły komplecik:
testosteron,
estradiol
morfologia ogólna
glukoza
prolaktyna 1
prolaktyna po obciążeniu po 60 min
fsh
lh
tsh
ft4

W sumie teraz tak sobie myśle, ze jak sie nie wstrzele to powtórzyć chyba musze tylko lh, fsh i estradiol, co? Czy coś jeszcze z tych jest zależne od cyklu???

Sądze, że dobrze myślisz. Tak będzie najrozsądniej.

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-04-28, 15:31   #3713
Brawurka84
Raczkowanie

Magolinko:głównie do Ciebie kieruję to pytanie:bo jakiś czas temu napisałaś na forum,że też szyjka coś Ci dała znaki,że jesteś w ciąży.
Pamiętasz może w którym to dniu cyklu było?jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki?
bo ja mam teraz 21 dzień cyklu,przy 27-28 dniowych.I mam szyjkę niezbyt nisko,i wydaje mi się bardziej miękka niż w poprzednim cyklu-przed okresem.I niby jakaś dziurka jest,że mogę tam coś włożyc,ale nie wiem czy to nie może byc pomylone ze zbliżającym się okresem?
poza tym mam sporo śluzu,na majtkach go widac,jest biały i czuję jakby było mi mokrawo.
Boziu,żeby się tylko nie nakręcac echh
Stary 2011-04-28, 15:36   #3714
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:

Na pewno LH i FSH były by ewentualnie do powtórzenia, estradiolu nie jestem pewna, a reszta będzie ok nawet jak nie trafisz
24.11.2012 - IUI nr 3

Stary 2011-04-28, 15:46   #3715
Natalala4
Raczkowanie

Kurcze prolaktyna i testosteron też moga być zalezne od fazy cyklu to chyba je też zrobie...?

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
Na pewno LH i FSH były by ewentualnie do powtórzenia, estradiolu nie jestem pewna, a reszta będzie ok nawet jak nie trafisz
Dzięki
Stary 2011-04-28, 16:19   #3716
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Magolinko:głównie do Ciebie kieruję to pytanie:bo jakiś czas temu napisałaś na forum,że też szyjka coś Ci dała znaki,że jesteś w ciąży.
Pamiętasz może w którym to dniu cyklu było?jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki?
bo ja mam teraz 21 dzień cyklu,przy 27-28 dniowych.I mam szyjkę niezbyt nisko,i wydaje mi się bardziej miękka niż w poprzednim cyklu-przed okresem.I niby jakaś dziurka jest,że mogę tam coś włożyc,ale nie wiem czy to nie może byc pomylone ze zbliżającym się okresem?
poza tym mam sporo śluzu,na majtkach go widac,jest biały i czuję jakby było mi mokrawo.
Boziu,żeby się tylko nie nakręcac echh
Cykle masz regularne?? orientujesz się może kiedy mogłaś mieć owulkę?? spojrzałam teraz na mój wykres z udanego cyklu i jeżeli faktycznie miałabyś dostać @ w 27-28 dc to Twoja analiza szyjki może być prawidłowa moja też nie była u samej góry ale nie opadła tak nisko jak w pierwszym cyklu, to po pierwsze, po drugie była właśnie bardziej miękka no i ta ,dziurka", u mnie w pierwszym cyklu po owulacji się zamykała a w tym drugim była otwarta i można było włożyć koniuszek palca sorry że tak obrazowo ale chciałabym dobrze to wyjaśnić.
Mam nadzieję że się udało
Aha no i śluz - biały, lepki lub wodnisty - to też może być objaw ciąży

Edytowane przez magolina
Czas edycji: 2011-04-28 o 16:20
Stary 2011-04-28, 16:28   #3717
Brawurka84
Raczkowanie

Tak,zawsze mam regularne cykle.Owulacja była 14 dnia cyklu,tak mi się zdaje,czyli 21 kwietnia.Miałam mega silną owulację,mega kłucie obu jajników.2 dni przed tym wydarzeniem miałam aż taki czop jakby ze śluzu,takie białko kurze.Czyli traktowac 21 kwietnia jako dzień owulacji czy np.dzień po owulacji?z resztą w sumie to chyba nie aż tak istotne ;-)
W każdym razie czuję się normalnie,piersi mnie bolą troszkę jak na okres,tylko ten śluz trochę dziwnie,że biały,bo zwykle było suchawo tak z tydzień przed okresem

Edytowane przez Brawurka84
Czas edycji: 2011-04-28 o 16:33
Stary 2011-04-28, 18:12   #3718
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak,zawsze mam regularne cykle.Owulacja była 14 dnia cyklu,tak mi się zdaje,czyli 21 kwietnia.Miałam mega silną owulację,mega kłucie obu jajników.2 dni przed tym wydarzeniem miałam aż taki czop jakby ze śluzu,takie białko kurze.Czyli traktowac 21 kwietnia jako dzień owulacji czy np.dzień po owulacji?z resztą w sumie to chyba nie aż tak istotne ;-)
W każdym razie czuję się normalnie,piersi mnie bolą troszkę jak na okres,tylko ten śluz trochę dziwnie,że biały,bo zwykle było suchawo tak z tydzień przed okresem
nie pozostaje w takim razie nic innego tylko czekać obserwuj sobie szyjkę codziennie, mnie więcej o tej samej porze dnia (najlepiej wieczorem), nie będzie bardzo szybko się zmieniać ale jak będzie na swoim miejscu albo delikatnie szła w górę i się otwierała to dobry znak
A co do objawów - ja oprócz bólu brzucha jak na @ i tej białej wydzieliny nie miałam żadnych (no oczywiście jeszcze szyjka )mdlości przyszły sporo później a piersi bolą mnie dopiero od 8 tc. Trzymam mocno za Ciebie kciuki
Stary 2011-04-28, 19:20   #3719
Norniczka
Rozeznanie

Hej dziewczyny.
Wybaczcie, nie pamietam kto to pisał o bólu brzucha przy zagnieżdżeniu bo ostatnie dni przeczytałam tylko pobieżnie, ale muszę wtrącić swoje 3 grosze. Otóż ja miałam ok. 6 dni po owulacji strasznie silny ból brzucha który trwał ok. 10 min, popłakałam się z tego bólu a później przeszło jak ręką odjął. Jak się później okazało byłam w ciąży. Więc jestem na 90% pewna że ból ten był spowodowany zagnieżdżeniem zarodka. No ale niestety moja historia nie jest szcześliwa.
Powiem wam dziewczyny że strasznie walczyłam żeby w tym cyklu odpuścić sobie starania bo chciałam porobic badania hormonalne po tym poronieniu ale stwierdziłam że jakbym nie zrobiła testu to nawet bym nie wiedziała że byłam w ciąży. I wytrzymałam do wczoraj. Wczoraj był jeszcze jedyny dzień kiedy mogłam w tym cyklu zajść w ciążę i jednak zdecydowałam się na przytulanko. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, wydaje mi się że i tak nic z tego nie wyjdzie i może i dobrze. Nie wiem ile trzeba odczekać przy tak wczesnym poronieniu (5 tydzień). W każdym bądź razie byłam po poronieniu u lekarza i lekarz powiedział że w macica już jest czysta (okres trwał 8 dni). No ale nie zapytałam sie ile trzeba czekać.
Blanszorku co tam u Ciebie??
Stary 2011-04-28, 20:13   #3720
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Spoko po to tu jesteśmy. Qrcze byłby to objaw ciążowy ale ty dopiero miałaś dni płodne więc jeszcze kochana za szybko na takie objawy.Czy się myle dziewczyny 10 dni od stosunku min. musi minąć, żeby fasolka doszła do macicy i się tam zagnieździła i chyba dopiero wtedy można ew. coś czuć
ponoc niekotre kobiety to cuzja - ja do nich nie naleze jak bylam w ciazy z synkiem to nic nie czulam czasme zgaga mnie meczyla i tyle......

ja wiem ze w tym cyklu nici, owulki raczje nie mialam, teraz tempka ksoczyla bo szykuje sie do @ yhhh

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości