|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
wlasnie ugotowalam dla rodziny makaron świderki do zupy,zeby mieli, sprobowalam jednego...i powiem wam szczerze,ze jakos zbtnio mi nie zasmakowal :P
co do salatki sledziowej...to ja srednio ze sledziem i ogolenie z rybami :P śledzia jako tako zjem jak TŻ patrzy -bo dopiero niedawno zaczelam je jesc... a z innymi rybami to mi mama szykuje bo lepiej jej wychodza i taka zacheta od niej zebym rybcie jadla ;pna wakacje chyba tez cos sobie zawekuje, jesli chodzi o alko to nie widze problemu, bo nie ciagnie mnie tak bardzo do % a poza tym bede z chocolate wiec we dwie jakos sobie nawzajem skopiemy tylki w razie czego i TŻ tez mi nie da zrec jak prosiak także jestem dobrej mysli a jak bedziemy przygotowywac obiadki i posilki to przeciez mozemy zrobic po swojemu, a mniejsza ilosc tluszczu reszcie ekipy tez sie przyda i wyjdzie na zdrowie gorzej bedzie z lodami z nimi mam najwiekszy problem :/ ale do wyjazdy jeszcze niecale 100 dni wiec nie ma co sie martwic na zas
|
#3962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dieta Dukana start:7.03.2011 płeć - kobieta, 65,1kg, 158 cm wzrostu I faza: - 3kg w 5 dni II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg) III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg [link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link] |
|
|
|
|
#3963 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no i na wyjazdach u nas to obiadki na mieście, najwyżej śniadanko we własnym zakresie. choć pewno by woleli hotel z opcją B&B :/ także podwójnie odpada bo kasy by mi nie starczyło na taki wyjazd, co innego z rodzinką jak się samemu czasm gotuje i mieszka w tanich miejscach ![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
1. opakowanie mrożonego szpinaku - rozmrażamy na sitku lub na patelni (potem czekamy aż przestygnie i odsączamy) 2. 4 jajka - oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy 3. szpinak mieszamy z solą, pieprzem, czosnkiem (duża ilość) i żółtkami. delikatnie łączymy z pianą z białek 4. wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy ok. 15 min (do zrumienienia) w 175 stopniach 5. w międzyczasie mieszamy serek (taki mielony do sernika albo sami mielimy twaróg) z dowolnymi przyprawami (u mnie pieprz ziołowy), jak za suchy to dodajemy jogurtu albo serka homo 6. po upieczeniu zsuwamy szpinakowy placek z blachy, odwracamy i ściągamy papier, zostawiamy do przestygnięcia 7. cały placek smarujemy serkiem a na to kładziemy warstwę wędzonego łososia w plastrach 8. zwijamy roladę, pakujemy w folię i chłodzimy w lodówce, najlepiej całą noc 9. kroimy na centymetrowe plastry i można zajadać
|
||
|
|
|
#3964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chcę tryb zmienić i więcej ćwiczeń dać, wcale nie powiedziałam, że w wakacje rzucę Dukana więc nie wiem o co pijesz
|
|
#3965 |
|
Raczkowanie
|
metal_fish - jesteś aniołem
Szpinak oczywiście w fazie P+W? Jestem na proteinach ale mi takiego smaka zrobiłaś że już bym biegła to robić bo wszystkie składniki jakimś cudem mam w lodówce;p
Dieta Dukana start:7.03.2011 płeć - kobieta, 65,1kg, 158 cm wzrostu I faza: - 3kg w 5 dni II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg) III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg [link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link] |
|
|
|
#3966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie bądź zła.... po prostu widzę po sobie, że coś się dzieje i nie chcę, żeby Tobie coś się stało, przez bardziej rygorystyczny tryb i dodatkowe ćwiczenia... lepiej dłużej, wolniej a na zawsze.
|
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Pandzia_2010;265795 17]szczerze???? to chyba nie ide trybem nie umiem isc 5/5 ani 3/3 i czasem ide 1/1 a czasem 3/2 znaczy sie 3 bialka 2 warzyw
wiem, ze tak sie nie powinno ale nie umiem poprostu nie dam rady jesc tak.a ja się zastanawiałam jak to możliwe, że tak chudniesz przy tylu grzechach ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- dajcie ten przepis
|
#3968 |
|
Rozeznanie
|
Tchnienie dlatego kochana chcę iść na 3 w wakacje, wiem że teraz nie dałabym rady z tym wysiłkiem fizycznym... tam jedząc normalnie w połowie dnia padasz na pyszczek i nie masz na nic siły
![]() badania zrobię jak tylko znajdę skierowanie, nie jestem zła widzę, że jak się uprzesz przy swoim to końmi Cię nie odciągną ![]()
|
#3969 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no, po prostu nie chciałam źle tylko wręcz przeciwnie! dobrze dla Ciebie chciałam
|
|
|
#3970 |
|
Rozeznanie
|
ja to wszystko rozumiem
![]() identycznie mam ze swoim ojcem TŻ uparty ale mniej czasami potrafimy się cały dzień do siebie nie odzywać... kończy się na tym, że ja rozścielam sobie kanapę, a on w międzyczasie zabiera mi kołdrę poduszki koc i wszystko co złapie w ręce... siedzi na łóżku i się gapi ![]() ![]() masakra jakaś przed chwilą zrobiłam sobie rybkę na jutro
|
#3971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3972 |
|
Rozeznanie
|
haha no i właśnie chodzi tu o moje przepraszam... bo ja nie przepraszam
chyba, że to taka 200% moja wina jak np. oblanie jego ulubionego śmierdzącego jaśka keczupem, żeby wyrzucił to ustrojstwo z łóżka i zazwyczaj jest tak, że mimo tego iż ja nabroje to on przychodzi i przeprasza, bo ja jestem śmiertelnie obrażona jadę do Gorzowa kochane pieska jakiejś Pani dać, może zajdę do SH jakiegoś, a że jadę z TŻtem to będzie mały problem... on nie uznaje takich sklepów
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
przyszła paczuszka, którą wygrałam w zeszłej edycji na blog roku
książka kucharska nigelli lawson lato w kuchni i masę produktów lurpak, arla-produkty pewnie zje TŻ ale cie ucieszy. ja mam swoja książkę kucharską i dzisiaj coś z niej zrobię ![]() ale sie cieszę ![]() jesli nie głosowałyście to prosze o głosiki ![]() http://www.kulinarnyblogroku.pl/przepisy/pokaz/?id=140 może uda się jeszcze raz wygrać ![]() powiedzcie mi, czy białe wino jest dozwolone w dukanie? tak 150ml do mięsa do pieczenia
|
|
|
|
#3974 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam się poświątecznie
![]() U mnie święta upłynęły kiepsko, jednak nastąpiła burzliwa konfrontacja z mamą i wróciłam przez to do siebie - spędzając sobotę i niedzielę samotnie. Plusem było tylko to że dzięki temu pojechałam po TŻ-ta na lotnisko i zrobiłam mu niespodziankę W drugi dzień pojechałam za to do teściów, na szczęście obyło się bez namawiania do jedzenia niedietowych rzeczy Tak piszecie o tych badaniach, że zaczęłam się trochę martwić Wcześniej uznawałam że widocznie tak ma być przy Dukanie (różne rzeczy udało mi się znaleźć na ten temat w necie ) a teraz zwątpiłam ![]() Badanie robiłam prawie po miesiącu diety (no bez kilku dni) i ciał ketonowych miałam 15mg/dl ciężar 1.01, ph 6.5, urobilinogen 0.20, reszta nieobecna. W badaniu krwi wszystko wyszło mi w normie, leukocyty trochę niskie ale wciąż w normie 4.20 x10^3/ul (w poprzednim badaniu w sierpniu miałam 4.10), limfocyty% 25%, neutrofile% 68%, limfocyty 1.0 x10^3/ul, neutrofile 2.9x10^3/ul. Reszta idealnie pośrodku normy ![]() Ogólnie wyniki niewiele różnią się od tych z sierpnia No oprócz tych ketonów ![]() Nie wiem czy pisałam już o tym, ale byłam też ostatnio na badaniu serca (skierowała mnie moja pani neurolog w związku z migrenami) i wyszło że mam wszystko w normie oprócz PFO i niedomykalność zastawek żył szyjnych wewnętrznych aż wołał pielęgniarkę i innego lakarza i mówił że będą musieli to kiedyś nagrać U mnie dziś na wskaźniku 59kg )---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Cytat:
Cytat:
Potrafię obrazić się na niego o dosłownie wszystko i zamknąć w łazience i też baaaardzo rzadko używam słowa przepraszam Dzięki Bogu TŻ jest zwykle bardzo spokojny i cierpliwy, niełatwo go wyprowadzić z równowagi (ale mi się to czasem udaje )Odnośnie SH to mój też nie uznaje takich sklepów Ale chyba zaczyna się przekonywać Ostatnio kupiłam mu tam kilka rzeczy, zresztą nawet patrząc na moje nie może nieraz uwierzyć że to z SH i na dodatek tak mało kosztowało Przed wczoraj nawet na chwilę wszedł do 2 ze mną To był jego debiut, niestety niezbyt udany bo akurat rozchorował się a kurz potęgował u niego katar Ale dobre i to na początek
|
|
|
#3975 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i białe wytrawne wino jest dozwolone - mała lampka dziennie. więc do gotowania-jak najbardziej ![]() Cytat:
a z tymi wynikami... hmm, ja mam 5mg ciał ketonowych... ogólnie mała ilość nie szkodzi, bo pokazuje, że spalamy tłuszcz... ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji jaka ilość już szkodzi? 15 to już trochę więcej...
Edytowane przez tchnienie-wiatru Czas edycji: 2011-04-28 o 12:58 |
||
|
|
|
#3976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję za info dzisiaj bede miała kurczaka w cytrynie z rozmarynem z nowej książki kucharskiej
|
|
|
|
|
#3978 |
|
Rozeznanie
|
Siemka laski...
U mnie dzis nieco lepiej ale został mi tydzien do @ wiec pewnie stad te moje humorki i złe samopoczucie oraz zanizona samoocena ![]() Załatwiłam dzis najwazniejsze sprawy a teraz wpadam w wir sprzatania, maluch spi wiec mam pole do popisu ![]() niebawem męzus wraca z pracy takze zabieram sie za zrobienie jakiegos jedzonka ![]() Wpadne do Was jeszcze pozniej, przestudiuje troche to forum bo chce wiedziec wiecej na temat tego co sie u Was dzieje w ostatnim czasie niestety nie mialam do tej pory czasu zeby wszystko nadrobic...ale dzisiaj sie za to wezme ![]() Buziaczki Slicznotki
|
|
#3979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W najbliższym czasie na pewno udam się na badanie Generalnie czuję się bardzo dobrze, mam mnóstwo energii, nerki mnie nie bolą, głowa boli rzadziej niż przed dietą... Łykam suplementy, piję bardzo dużo wody Do tej pory szłam trybem 2/2 więc warzyw było sporo (teraz zmieniłam na 3/3 bo tak będzie mi jednak wygodniej), na pewno dużo więcej niż przed dietą Serki czy jogurty zdarza mi się jeść trochę tłustsze, jem też prawie codziennie skrobię, kakao, mleko w proszku. Waga spada powolutku ale spada a to najważniejsze, nie spieszy mi się wolę powoli a stabilnie
|
|
|
#3980 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja ide trybem 5/5. też prawie codziennie jem kakao, skrobię :P no i nabiał 3-4%, a nie 0% ale te ketony trochę mnie przestraszyły. zastanawiam się nad kupnem pasków ketonowych, ale to drogie i dlatego martwię się o osoby, które jedzą baaardzo dużo mięsa, a ograniczają skrobię, kakao, żeby szybciej chudnąć... jak u nich z ketonami...
|
|
|
#3981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja też mam dziś dużo pracy w pracy jakoś nie ogarniam od paru dni, myślę o czymś innym ![]() ![]() ah w ogóle kupiłam sobie getry m i mi spadają;/
|
|
#3982 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3983 |
|
Rozeznanie
|
Witam Was![]() Ja juz na drugiej fazie i waga tak fajnie mi spada, ze szok ![]() Normalnie dieta cud ![]() Dziewvczyny wiem , ze gdzis to czytalam, ale przewertowanie calego watku jest raczej niemozliwe, wobec tego nie "bijcie", ale spytam ![]() Ogórki kwaszone-moja zmora (w sensie ze je kocham jesc). W fazie I raz skroilam 4 plasterki do pasty rybnej, a teraz nie wiem, czy moge jesc ich więcej ? W ksiazce tez gdzies o tym bylo, ale ciapa ze mnie, nie zaznaczylam sobie gdzie i po prostu nie pamietam... Chodzi mi o to czy mozna jesc je w takich ilosciach jak inne warzywa..? Tzn powiedzmy z 2-3 dziennie? Bo tak na logikę to mają sporo soli zapewne , wiec chyba niezbyt cio? ![]() Pomózcie
|
#3984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3985 |
|
Zadomowienie
|
ale troszkę się zdenerwowałam, bo kosztowały prawie 40zl, dziś pierwszy raz je założyłam i mi spadają
|
#3986 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ooo wow...jak się cieszę Dziekuję za odpowiedź A mam jeszcze takie pytanko, moze dla niektyrch dziwne, ale czy ja za szybko nie tracę na wadze? Startowalam z 56,4 kg. dn. 21.04.2011. Faza I do 23 włącznie i spadlo 1,7 kg Faza II od 24.04 i już łacznie z pierwszą spadlo mi 4,1 kg. W zasadzie ciesze się, bo chcę w rezultacie zrzucić 6.4, więc niewiele zostało, ale czy to jakoś mnie nie "zdegraduje" pod względem zdrowotnym? NIGDY zadna dieta tak na mnie nie zadziałała... Z tym ze baaardzo duzo sie ruszam, codziennie przynajmiej 1,5 godz cwiczen (tzn marsz, spacer z psem, rower, bieganie, brzuszki) Myslicie ze wszystko ok, czy powinnam już przejsc na fazę III? Wg testu jeszcze nie, ale wg testu powinnam chudnąc wolniej...
|
|
#3987 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Zagłosowałam znowu. Powodzenia!U mnie jakaś dziwna pogoda, słońce świeci, deszcz pada ![]() Zrobiłam ten sernik bez sera i kotlety z kalafiorem - zapiekam w kuchence narazie i przymieram głodem, hahah ![]() Co do SH to uwielbiam tam coś wyszperać, mój TŻ też tego nie uznawał dopóki mu nie przyniosłam sweterka larph laurena, spodenek, koszulek za groszę " To naprawde z ciucha?"
|
|
|
|
|
#3988 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to ciężka dieta, to chudniesz. a jeśli jeszce dużo ćwiczysz to spada. tyle że zbadaj mocz - możesz mieć ciała ketonowe, które przyspieszają chudnięcie, ale są niebezpieczne w dużej ilości. a jeśli jesz sporo białka i do tego duuużo ćwiczysz (przy takim trybie powinno się jeść więcej węgli, 1,5 h dziennie to mega dużo) to mogły się pojawić ketony. mi się pojawiły, mimo małej ilości ćwiczeń;P
|
|
|
#3989 |
|
Rozeznanie
|
Ok tak zrobie
Ale szczerze mowiac to się ciesze, tylko troche boje czy wszystko ok, bo wg testu nie powinnam chudnąc tak szybko. A tu z rozmaru 40 , zrobil sie już "większy" 38 Gdzie na poprzedniej diecie GLODOWALAM , bo jadalm bardzo malo, "dzięki" czemu duzo spalam, niec mi się nie chcialo i waga byla wciaz taka 54-57 kg, a tu masz ci los-zajadam się pyszną wołowinką, ktora wprost uwielbiam i tlustymi rybkami..to miesamowite. Zaczynalam z mezem, ale on spasował- w 3 dniu Fazy I usmazys sobie 4 jajka na SMALCU. ehh... Już nie mogę doczekac się jutra kiedy zjem te kwaszone ogóraski Myslalam ze nie mozna ich jesc, bo jest tam sól, ale skoro mozna to jeszcze bardziej uwielbiam tę dietkę![]() Probowalyscie kiedys chipsow z szynki? PYCHOTA!
|
#3990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi się Dukan pomylił. przewidywał 145 dni na 21 kg, a już 116 dzień, a tu -14;P w sumie będę dukać na I iII fazie 180 dni i mam nadzieję, że da się chociaż 5 z przodu mieć![]() a chipsy z szynki super do filmu! ubóstwiam może dlatego ,że byłam uzależniona od chipsów
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

i taka zacheta od niej zebym rybcie jadla ;p
a jak bedziemy przygotowywac obiadki i posilki to przeciez mozemy zrobic po swojemu, a mniejsza ilosc tluszczu reszcie ekipy tez sie przyda i wyjdzie na zdrowie
z nimi mam najwiekszy problem :/ ale do wyjazdy jeszcze niecale 100 dni 

zajadałam się nią niesamowicie... rodzince też smakowała
a robi się banalnie... już mam 'zmówienia' na nią: od ciotki na komunię kuzynki i od babci na jej imieniny 

po prostu widzę po sobie, że coś się dzieje i nie chcę, żeby Tobie coś się stało, przez bardziej rygorystyczny tryb i dodatkowe ćwiczenia... lepiej dłużej, wolniej a na zawsze. 

ciężar 1.01, ph 6.5, urobilinogen 0.20, reszta nieobecna. W badaniu krwi wszystko wyszło mi w normie, leukocyty trochę niskie ale wciąż w normie 4.20 x10^3/ul (w poprzednim badaniu w sierpniu miałam 4.10), limfocyty% 25%, neutrofile% 68%, limfocyty 1.0 x10^3/ul, neutrofile 2.9x10^3/ul. Reszta idealnie pośrodku normy