|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
dziewczyny zapomniałam sie pochwalić
przysłali mi ten kocyk Belpla kiedyś tutaj pokazywałam i jest rewelacyjny gruby i miekki na zime super.Polecam |
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Ale jaja
Nerolka powiedziała, że się spociła z tego wszystkiego i, że jesteśmy wariatkami ![]() ![]()
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
tak, dzwoń na 100%
|
|
#2524 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo my jesteśmy brzuchate wariatki
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam jak babcia to robi, za smaczne to nie jest,
ale myślę że dałabym radę ![]() Mi brakuje takiej wsi, co roku jeździłam do babci i kaczki, kury,koguty dookoła u wuja świnki i ten smordzik z gnoju ![]() ![]() Ale pełen relaks. Ostatni raz byłam może z 2 lata temu Chętnie zamieniłabym taki domek w mieście na domek na wsi! Cytat:
I będzie spokojniejsza! JESTEŚMY GENIALNE
|
|
|
|
|
#2527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2528 |
|
Rozeznanie
|
ufff super, że zadzwoniłaś
) teraz przynajmniej będą wiedzieć, że jutro kasa przyjdzie i będą mogli zapłacić. Najpierw blokują wychodzące więc myślę, że do niej byłybyśmy się w stanie dodzwonić.
|
|
|
|
#2529 |
|
Zadomowienie
|
no ja jak gotuje roseolek to tez dodaje cebulke ale na poczatek tylko pozniej wyjmuje na malym ogniu najpierw miesko potem jarzynki tez lubie jak Zanetka wloszczyzne seler pietruszka korzen i nac marchewka itp. noi czasem zabek lub 2 czaosnku daje ladny aromat i wyrazniejszy smak wogole to lubie tlusty i ostry rosół
|
|
|
|
#2530 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Brzuszek fajny, taki kształtny I te ogrodniczki superowe!Cytat:
![]() Ja od kilku dni latam tylko przed snem i około 6 rano, zadowolona jestem i nie tęsknię za tym wstawaniem A w dzień to faktycznie latak tak samo jak przedtem.Cytat:
Cytat:
No i pamiętajcie, że można głosować na Mazury, cud natury. http://www.mazurycudnatury.pl/ Dzięki za info o aucie, fajna ta Madzia, maleńka i na krawężniki akuratna... Zobaczymy co mi mężulek zaproponuje ![]() Świetne te pieprzyki na zgrabniutkim bębenku!!! I nie powiem gdzie mój małż ma pieprzyki... sexy CarmelaSoprano Rossmanowa gazetka od dzisiaj ![]() zanetaa88 editka2022 ![]() za 32 tc!!O akci dla Nerolki już w klubie się wypowiedziałam ![]() blondynkapoznan, Boże co za baba, musiała Cię i mamę nieźle wkur... Nie denerwuj się! A jak Tż na to? Ciężka sytuacja... Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty ostra kobieto moja Dlaczego Ja Ciebie jeszcze nie mama na facebooku?!
|
|
|
|
|
#2532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak już dostanie od teściowej oskubaną sztukę zapakowaną ładnie to jej nie przeszkadza wcale taka paniusia chwilami że szok a też na wsi mieszkają, tylko że wynajmują mieszkano i nic tam nie mają, tylko od niedawna małego pieska i ona wcale z miasta nie pochodzi. To się nazywa wygodnictwo nie raz ją teściowa prosiła żeby przyjechała pomóc to by sobie wzięła coś do domu bo by jej przecież dała to się wykręcała że nie ma czasu - a nie pracuje - że musi gdzieś jechać itp.. śmiech po prostu chwilami...w takim razie jak chcesz to zapraszam do mnie na wieś przeszkole Cię w razie czego
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-28 o 15:05 |
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
|
Nerolka mi napisała, że dziękuje nam wszystkim, że wymięka, a mi chyba się dostanie po tyłku jak wyjdzie ze szpitala
(dosłownie i w przenośni)
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
robie porzadki w dokumentach i znalazlam stare listy z wojska od męża (wtedy jeszcze nawet nie narzeczonego...). ech, jak fajnie takie romantyczne rzzeczy sobie poczytać...
|
|
|
|
#2535 |
|
Zadomowienie
|
blondynkapoznan - ja ze swoja tesciowa sie nie spotykam lubie ja ale nie dokonca dlatego tez zeby bylo zdrowiej tam nie jezdze ani na codzien ani od swieta moj R tez swieta woli spedzac z mimi rodzicami nie ma ojca wiec mojego uwaza jakby byl jego i tak jest lepiej...a swieta tez mialam zje**ne przez babke
![]() monia - no to nie zdazylam nic wplacic a nerola cos wspomniala o kasie na paliwo dla meza ze nie bedzie mial za co do neij przyjachac czy cus???? zanetka - czosnek uwielbiam ryb tez nie lubie oprocz filetow i nigdy bym nei dotknela ryby sa obslizgle i smierdza a oczy....juz by mnei wyrzucili ze szkoly bo bym powiedzial zeby sobie sami wyjmowali ![]() ah bo ja nie ma konta a ni na NK ani na facebooku wole byc incognito zeby wszsycy sie zastanawiali Ciekawe co u tej Anki sie dzieje a tak to bym wszsytko kazdy wiedzial hehehe margaret - gratki z udanej wizyty blondynkapoznan - pokaz kocyk
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-28 o 15:16 |
|
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zagłosowałam na Mazury, może kiedyś wygram jakaś wycieczkę w tamte rejony ![]() Gdzie ma , gdzie ma?! na siusiorku? Mój to cały w pieprzykach jest, przenoszą się już na mnie
|
|
|
|
|
#2537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wlasnie mysle nad spacerówka mura 4 ze sklepu, a gondolke od quinny z allegro upolować. i tak jak ma byc gondola na 6 miesiecy tylko to szkoda mi 700zł dokłacac do spacerówki, a takto bedzie spac. i stelaz na gwarancji 2 lata. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- blondynka a jaki wziełaś rozmiar tego kocyka Belpla i jaki kolor? |
|
|
|
|
#2538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
od nas się tak łatwo nie uwolni![]()
|
||
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to się biłam z siostrami i kuzynami kto babci ma pomagać od łapania kur do skubania, choć babcia skubała raz dwa i w sumie myśmy więcej patrzyli niż robili.Pamiętam jak chodziliśmy z nią na pokrzywy które potem trzeba było pokroić i zawsze ręce w bąblach mimo rękawic ![]() Ach jak Ja widzę nie które dziewczyny które do Nas przyjeżdżają z wsi do miasta, to aż łapię się za głowę nie obrażając nikogo...chcą pokazać że są niby miastowe, a tak naprawdę drzemie w nich taka wieś tak jak u twojej szwagierki! a my na śląsku mamy jeszcze do tego swój język śląski to nie raz aż nogi się uginają Kaj żech je, puć ino,kiera je godzina, o kierej konczysz szychta i wiesz przyjedzie taka ze wsi do miasta, a w miescie się mówi a nie godo to potem tak śmiesznie to brzmi ![]() choć mieszkam prawie cały życie na śląsku to nie umiem tak dobrze śląskiego, nie raz jak ktoś coś do mnie mówi to nie wiem o co chodzi ![]() Zmalowana SUPERRR |
|
|
|
|
#2540 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
Mam taką fobię, że jak widzę ptaka nieważne czy żywego czy martwego to wpadam w panikę i zaczynam się drzeć Pająki, myszy, szczury i inne gady na mnie nie działają, ale wystarczy głupi wróbelek a ja robię się blada i krzyczę ![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
|
|
#2541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mam go schowanego żeby mi nie zginął nigdzie, świetna pamiątka ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Cytat:
|
|
|
#2542 |
|
Zadomowienie
|
ja mam od swoje cale pudlo listo i on ode mnie tez jak byl 3 lata daleko to pisalismy do siebie listy zeby pamiatka byla potem a pozatym list to list a ni tam jakis sms czy telefon...w liscie mozesz napisac wsztstkie swoje najskrytsze uczucia pragnienia a sms czy tel. to juz nie to samo........
|
|
|
|
#2543 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
Nerolka - bardzo mocno zaciskam kciuki, zeby wypuscili Cie po weekendzie stwierdzajac, ze wszystko tak naprawde OK A tymczasem trzymaj sie cieplo i nie pozwol jeszcze Izie wychodzic - niech sie dziewczyna jeszcze pogrzeje wewnetrznym ciepelkiem Mamusi...I jak wiesz - na mnie zawsze mozesz liczyc Bella7 - moje WIELKIE WIELKIE GRATULACJE!!! Kochane krolewny juz sa na swiecie, kto by pomyslal! Ale blizniaki to czesto wczesniaki, o ich zdrowko sie nie martw, bedzie dobrze. Ja jestem na to swietnym przykladem - wczesniak-blizniak, miesiac w inkubatorze, a zdrowa przez cale zycie jak kon!patik - 35 lat to wcale nie tak wiele, no oczywiscie, ze w tych zamierzchlych czasach, w ktorych sie urodzilam, byly cesarki![]() wodaqua - kupuj jak mozesz zarowno podklady do przewijania (ja do dzis nie wyobrazam sobie bez nich zycia i nie bede wyobrazac dopoki dzieci nie wyrosna z pieluch!) jak i wkladki - cena super, a te Johnsohna sa najlepsze ze wszystkich-moim zdaniem) blondynkapoznan - ja dzis bylam na glukozie - mmmm mniam mniam slodziutkie moglabym chodzic codziennie w domu mam szpital - Mloda ma ospe jak cholera, cala jest jedna wielka krosta i drze sie wnieboglosy jak smaruje ja kremem - chyba lepiej jak ospe dostaja dzieci starsze, ktorym mozna cos juz wytlumaczyc... do tego pogoda sliczna, a my siedzimy w domu grr |
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Blondynkapoznan ale akcja z tą jak jej tam teściówką!! ehh brak słów, olac ją, urwac kontakty. Przykre to, ale co zrobić..niezrównoważona psychicznie może jest
Rosół gotuje na bardzo wolnym ogniu, ale to chyba od mięsa zalezy, ja gotuję na udkach ze sklepu, a czasami są może za mało tłuste i mało oczek pływa..nie wiem. Nie jest taki jak np mojej mamy i koniec. Teraz robię kapuśniak z kiszonej kapuchy bo mam wkońcu gaz, pierwszy raz tą zupkę robię, zobaczymy co wyczaruje. Beata może mi coś doradzisz, jaki ty masz przepis na kapuśniak? |
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
A w jakiej sieci ona ma numer telefonu >????
Bo ja mam w orange i kiedyś zgubiłam fakturę do zapłaty, poszłam podałam numer, nazwisko i normalnie zapłaciłam rachunek ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- a nie wiecie czy ona ma dużo rzeczy dla Izy??? Bo chętnie bym jej coś oddała z moich zakupów tyle mam tego, że Ala napewno nie przechodzi
|
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Przyznaje, że nadrobiłam tylko do pewnego momentu, jednak zaraz się cofam i doczytam posty. Nie było mnie od wczoraj po południu a tu tyle zmian... Dosłownie nie wiem od czego mam zacząć... Po pierwsze nerolko : musisz byc dzielna dla Izabelki, ja wiem, że łatwo sie pisze, łatwo się mówi... Ale taka jest prawda. Wszystkie tu jesteśmy i łączymy się z Tobą! Po drugie bella7 gratuluję i dużżżo zdrówka dla dziewczynek i dla ich dzielnej mamusi! ! Jejku, nie wierzę, że juz jedna z nas ma swoje skarby na świecie. Póki co ty była abstrakcja... Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, za wczorajsze udane- gratuluję. Teraz idę do klubu poczytać o akcji dla neroli- oczywiście się przyłączam. Przepraszam, że tak mało odpisałam, ale nie przeczytałam ost 3 stron, bo jestem dzisiaj zaganiana strasznie...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#2547 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() na początek gratulacje dla Belli7! oby szybciutko małe rosły i nabierały sił ![]() Cytat:
No i narobiłyście mi ochoty na łazanki..... ![]() SweetAngel, fajna okazja, ja bym kupiła. beata i reszta- ja popieram kwestię nerolki. Tylko może jeszcze jakoś w klubie adres wrzucić, albo zainteresowanym przesłać, jakby któraś chciała coś jej wysłać - niekoniecznie kasę (ciuszki, kosmetyki itp) Ja dostanę kasę 2go (mam nadzieję) to wtedy coś pomogę ![]() a może by jej jakoś wysłać na adres domowy jakiś starter? Fakt że inny numer ale to przecież nie byłby problem...a takie coś można zdalnie doładować... ![]() dziewczynki, w kwestii rosołu to przypieczona cebulka go nie klaruje, tylko nadaje ładniejszy kolor. Żeby sklarować to gotuje sie na najmniejszym ogniu, ma tylko mrugać, zbieramy z wierzu szumowiny, a potem można wrzucić surowe białko z jajka, i jak się zetnie to zbiera wszystkie zmętnienia, wtedy je wyciągamy. Nienawidzę rosołu ![]() blondynkapoznan, współczuję Ci teściowej..... ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- a, doczytałam że z telefonem już ustalone ![]() Wkurza mnie kurier
|
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie macie litości
![]() Poszłam się tylko zdrzemnąć a tu 5 stron do nadrobienia
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z jakiej firmy?! |
|
|
|
|
#2550 |
|
Zadomowienie
|
brunetka - alez ty masz dobre serduszko
ja tez chetnie bym cos dala ale dla chlopca jej sie chyba nie przyda ![]() marina - a co robisz???? zes taka zaganiana oczywiscie ![]() aania - co za palant przeciez to jego psi obowiazek zanetka ma racje ja by mzadzwonila do jego firmy i skarge zlozyla albo pisemnie najlepiej za co oni mu ku**a placa w koncu a przez tel bym mu pwoiedziala prosze pana albo do tej i dotej dostane paczke albo dzwonie do pan przelozonego a co Cie obchodzi ze mu sie samochod zepsul to niech taxi wezmezreszta firma mu chyba ma obowiazek zapewnic pojazd sluzbowy jezeli to kurier a zestaw wezme bo wkladki mialam i tak kupic paczke wielorazowych mielismy kupic blender philipsa wiec mikser bedzie jeszcze lepszy bede mogla sobie koktajle robic wreszcie bo nie ma gdzielaktator tez bedzie z glowy lyzeczka i pojemnik sie przydadza na wycieczki do rodzicow a sterylizatro zawsze moge sprzedac choc moze sie przyda ![]() youyou- to teraz zrobimy zmiane ja sie zdrzemne a ty mi potem relacje zdasz oki
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-28 o 16:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.

Nerolka powiedziała, że się spociła z tego wszystkiego i, że jesteśmy wariatkami 

)
bo to już inna bajka niż skubanie 

I te ogrodniczki superowe!

a nerola cos wspomniala o kasie na paliwo dla meza ze nie bedzie mial za co do neij przyjachac czy cus????
zębole
Ja to się biłam z siostrami i kuzynami kto babci ma pomagać od łapania kur do skubania, choć babcia skubała raz dwa i w sumie myśmy więcej patrzyli niż robili.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Mam taką fobię, że jak widzę ptaka nieważne czy żywego czy martwego to wpadam w panikę i zaczynam się drzeć