|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
aAulaaabar, nie to że zapomniałyśmy - czekałyśmy spokojnie na relację!
dla Malutkiej Ja też miałam jakieś takie szybkie USG, ale trudno...Nerolka, myślimy, pamiętamy i trzymamy Kciukia za dzisiejsze wizyty zaciśniętę ![]() Margaret, zazdroszczę wyjazdu i odpoczynku! U nas malowanie, ale podejrzewam, że bez grilla inaugurującego sezon się nie obędzie i jeszcze małż zapowiedział, ze zabiera mnie na Moto Majówkę do Mikołajek albo na otwarcie sezonu żeglarskiego w Mikołajkach Zawsze to coś ![]() Cytat:
Beatko przekaż gartulacje dla Belli i kciuki od nas za zdrowie Dziewczynek. Mogły jeszcze posiedzieć u mamusi, ale miejmy nadzieję, że wszystko im się unormuje. Chrześnica męża też jest wcześniakiem - wyszła ze 2 m-ce wcześniej, a teraz to taka iskierka, że już nikt za nią nie wyrabia. Wiadomo, więcej badań i kontroli z nią było, ale najważniejsze, że jest zdrowiutka ![]() Monia, ale fura, miał koleś polot Dziewczyny, w Rossmanie jest nowa gazetka, i sa tak wkąldki laktacyjne Johnson 30+20 za 13 zł i podkłady do przewijania Babydream 10 szt za 11 zł - dobre są? Cena ok? Ja bez doświadczenia, więc wolę zapytać... Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-04-28 o 10:21 |
|
|
|
|
#2372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() Moja kuzynka leży w szpitalu i trzyma kruszynkę tak długo jak tylko może, termin ma na połowę czerwca i też się oszczędzała. Może to gdzieś w genach siedzi ona ma kłopoty z wysokim ciśnieniem,które przyszło z dnia na dzień i do tego białko w moczu ale jest silna! Sweet no mówię Ci jesteś moim klonem ![]() Pati Ja przytyłam już 9 kg! ale gin nic nie mówi, ze za dużo ![]() Jaki masz rozmiar buta?Biustonosz kup sobie najzwyklejszy ,po co będziesz przepłacać?! Dziubek jak przyjdzie bluzka to daj znać czy jakościowo ok, bo Ja się zastanawiam nad kilkoma rzeczami od tego allegrowicza ![]() Wodaqua Karolineee idź z reklamacja!! Pokaż paragon i muszą Ci przyjąć reklamacje! Powiedz, że wadliwy materiał! Agulaabar to dobrze że wszystko w porządku!Nerola Skarbu nie możesz się tak dołować, wiem że łatwo się piszę, ale pomyśl o Izuni , ona też się będzie martwić i denerwować a to może źle wpłynąć! Gdzie Ty mieszkasz? w jakiej miejscowości? Szukam codziennie ofert dla mojego D , więc będę patrzeć na Twoje miasto i na oferty jakie mają?! No i w jakim kierunku szukać pracy?! Może jakoś pomogę aby Twój maż znalazł jakąś fuche?! Nie zamartwiaj się ![]() DObrze, że BELLA się odezwała Kurde zaczyna się POWOLI coś dziać aż jakąs adrenalina mnie opętała Cytat:
![]() Jest zdecydowanie w lepszym stanie, może za 2 tys pójdzie ![]() Kto chce kupić mazdę 121 z otwieranym dachem?! ![]() Do ubezpieczenia i przęglądu
|
||
|
|
|
#2373 |
|
BAN stały
|
Gratulacje dla belli i jej dziewczynek!!!
za dziewczynki!!!Kto by się spodziewał że w kwietniu będziemy mieć mamusię i bobaski Mój sen nie był chyba proroczy ![]() 83monia, ta aukcja... upadłam ze śmiechu a ja przytyłam 8 kg
Edytowane przez kasshia Czas edycji: 2011-04-28 o 10:24 |
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
NEROLA - trzymaj sie!!! doczytuje watek dalej... |
|
|
|
|
#2375 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo auto z zagranicy, opony, powymienianie filtrów i olei i 2 tyś poszły Tyle ze pocieszam się że teraz juz z głowy ![]() Idę zaraz sie ogarnąć trochę bo po 13 wizyta to trzeba kopytka ogolic
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#2376 |
|
Zadomowienie
|
Zanetaa88, zaraz spadam do Biedry, zakupie gotowe gofry, bitą śmietanę i jakiś sosik i HEJA! Wiem, ze to nie to, ale chociaż namiastka będzie, a iśc na miasto mi się nie chce
Zapraszam więc ![]() Jeśli już tak o autach piszemy, to mój małż poważnie zastanawia się nad zakupem czegoś małego, taniego i do zniszczenia - dla mnie :P Po tym jak go powoziłam w święta, to nie wiem czy mi nowe auto którego szukamy już chyba z pół roku, da poprowadzić.... U mnie byle do przodu jechać, a on że od razu z parkowaniem, wszystko na cacy ma być i do tego te alufelgi - no swietość, a mnie przeszkadzają, więc coś tak czuję, że niedługo będę pomykac swoim :P Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-04-28 o 10:17 |
|
|
|
#2377 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale ich cena jakoś nie zachwyca. Ok. miesiaca temu widzialam te wkladki 30+20 w Kuflandzie za ok 19 zl, więc jakby nie bylo trochę taniej![]() Cytat:
. Jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby paragony od ciuchów trzymać, no i teraz się przejechałam ale zachowałam paragon od jeansów z c&a, które wczoraj kupiłam - oczywiście, znając życie z nimi się nic nie stanie
|
||
|
|
|
#2378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2379 |
|
Zadomowienie
|
agulaaabar gratuluje wizyty
bella duzo zdrowka dla ciebie i dziewczynek ![]() nerolko ja tam wierze, ze po kazdej burzy przychodzi slonce i czesto jest tak, ze doswiadczaja nas rozne problemy abysmy bardziej mogli cieszyc sie pozniejszym szczesciem. Bedzie dobrze tylko mysl pozytywnie. Popatrz mimo tych zmartwien masz kochajaca rodzine a to najwazniejsze. Wracaj szybko do nas Ja dzisiaj jestem strasznie zmeczona, za duzo wczoraj spaceru az mnie brzusio pobolewa.
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa rozmiar buta 37, ale to różnie z tym jest, teraz chodzę w balerinach i mnie w małego palca obcierają, nogi pewnie tez mi trochę napuchły, obrączkę mam problem zdjąć..chyba czas się z nią pożegnać, bo będzie jeszcze gorzej. a biustonosz zamierzam najzwylejszy a jakże.
Zaczęłam gotować kapuśniak i skończyła się butla z gazem...tzt będzie za 3 h, więc nie robię nic narazie, nie będę prosić teściowej żeby mi poszła do śąsiadów i wymieniła. Ona teraz chodzi i się przymila bo ostatniej akcji. A niech spier.. |
|
|
|
#2381 |
|
Zadomowienie
|
Stapelka- widzę,że jesteś forumową hurtownią aspiratorów
,mój mąż nie mówi,że jestem gruba ale widzę jak na mnie patrzy... najszczuplejsza to już nie jestem...to ze względu na to może jakieś lody w Galerii p 8 maja?? bo wtedy jestem wolna![]() Bella- GRATULACJE za zdrówko dziewczynek!!!!!!!!!
|
|
|
|
#2382 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamusie.
Bella gratulacje Nerola trzymaj się Kobito!!! Tyś silna babeczka, na pewno nie wypuścisz Izy za wcześnie. A ja wczoraj poszperałam trochę po necie i poczytałam o porodach tak koło 29 tc. I wiecie co? Nie było ani jednej źle kończącej się historii. Wszystkie dzieciaczki zdrowe, rosną jak na drożdżach. Niektóre już chodzą do szkoły i nie odbiegają od swoich kolegów ani wyglądem ani intelektem. Tak mnie naszło jakoś żeby Wam to napisać ... ![]() A w ogóle to położyłam się ze zgagą i z nią wstałam...przesada. Idę do sklepu po mięsko i kapuchę...dziś łazanki
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
bella - trzymam kciuki za was trzy, dziewczynki! blizniaki zwykle rodza sie szybciej, jak lezalam w szpitalu z moim dzieckiem to mialam dwie babki z blizniakami na sali. jedne akurat wychodzily z inkubatorow... plakalam razem z matka, bo to jednak jak krok w dorosłość... trzymaj sie, poglaskaj maluszki ode mnie po głowce... rozczuliłam sie...
uwaga, wstawiam obiecane zdjecia: szafa (druga to same półki z ksiazkami) i komoda, w piatek bedzie jeszcze biurko i 2go jedziemy po farby i wykladzine (zamiast dywanu) do castoramy. 4go bedzie jszcze elektryk i potem heja malujemy pokoje (mam nadzieje ze maz wezmie wolne i pomaluje bo wieczorami moze byc problem...) wstawiam tez siebie (28tc 3d) i jedne z pierwszych lumpkowych ciuszkow. za duzo nie kupuje bo bede wiekszosc miala, ale sie oprzec nie moglam... w zlobku mojego syna sa dwa wczesniaki - roznia sie tylko tym ze sa mniejsze niz wiekowo powinny. jeden ma porazenie mózgowe (lekarze mowili ze nie bedzie chodzic ale dzieki rehabilitacji ma tylko lekko niesprawna prawa noge i smiga jak szalony), ale on byl tzw. skrajnym wczesniakiem (ledwo ponad 1 kg wagi... mimo 29tc!!! wiec Iza neroli to wypasiona!!!) i dlugo nie mogli zdiagnozowac czy to wynik wczesniactwa czy choroby ze wolniej sie rozwija. za to inny wczesniak - Michalinka, to słodka jest ze schrupac mozna! tylko malutka. ma roczek a wyglada na mniej (na razie raczkuje). uwielbiam ją! Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-04-28 o 10:38 |
|
|
|
#2384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wstaję już w nocy siku od kilku dni. Czy coś nie tak? W dzien tez mnie tak nie gania jak wcześniej, dziwne to.. |
|
|
|
|
#2385 |
|
Zadomowienie
|
Dziś w okazjach ROSSMANA dobra cena na jedwab biosilk farouka-jak ktoś ma suche włosy to polecam-cena bardzo dobra. http://www.rossnet.pl/okazja_dnia
|
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki
![]() Jacieeee kocham łazanki ![]() BELLA gratulacje dla świeżo upieczonej Mamusi I trzymamy kciuki za Maleństwa ![]() Nerolka będzie dobrze, a odzywaj się i pisz jak tylko masz ochotę. To nie jest marudzenie, bo wszystkie się o Ciebie martwimy ![]() 83monia opis aukcji BOMBA A ja dzisiaj przeżyłam fatalną noc ( Złapał mnie pierwszy raz skurcz łydki i zwijałam się z bólu. NIKOMU NIE ŻYCZĘ. Do tej pory kuśtykam na te nogę. :/patik ja w ogóle w nocy nie wstawałam i nie wstaje na siku I nie czytaj żadnych strasznych historii na necie bo pejcz pójdzie w ruch :P
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-04-28 o 10:31 |
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedynym miejscem jakie nie zwiedziłam w Polsce są właśnie MAZURY! Chętnie się wybiorę! Jak chcesz to sprzedam Ci moją mazde 121 Myśmy też ją zakupili właśnie dla mnie abym się nauczyła jeździć i jak wjechałam na krawężnik to niczego mi nie było szkoda Ma otwierany dach, akumulator nowy, czerwony ![]() Są małe wgniecienia ale to jest do zrobienia, Ja bym mazdęczkę chętnie sprzedała, bo nią w sumie teraz nie jeżdżę i jeździć raczej nie będę, przeniosłam się do autka męża ![]() http://allegro.pl/mazda-121-gaz-najn...577865079.html To jest coś takiego. Karolinee oj to nie fajnie, ale możesz spróbować iść zareklamować bez paragonu. Ja pracuje w sklepie z odzieżą (konkurencja H&M ) i w ostateczności przyjmujemy reklamację bez paragonu,ale wtedy klientka musi napisać że zgubiła paragon itd. ale nie wiem jak jest w H&MPati oj Ja mam 40.Myślałam, że ewentualnie będę Ci mogła sprzedać za grosze, ale to będziesz butów szukała Jacieee łazanki musiałabym je zrobić kiedyś w końcu!Monia nic nie ma a już jest ![]() A to My ![]() Koło pępka mam pieprzyki ten największy to taka gromadka małych pieprzyków
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-04-28 o 10:45 |
|
|
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=271 to jest wózek jaki kupilismy, tzn chodzi mi o kolor. Nasz jest troszkę inny, kosz na dole ma zielony. Nie będę robic zdjęc bo wózek jest złożony i już schowany, nie chce mi się wybaczcie
|
|
|
|
#2389 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jest taka brzydka, że aż ładna
|
||
|
|
|
#2390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj oddałam krew, teściowa mi pobrała na ft3 ft4 i antygen TPO ! ![]() aby wszystko było ok! |
|
|
|
|
#2391 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() nerola - pamietaj pozytywne myslenie to polowa sukcesu i przestan sie zamartwiac domem i dziecmi oni sobie dadza rade najwazniejsza teraz jest Iza i Ty Dziewczyny maja racje jak trza kasiorki to mow tu odrazu zanetka - a nie prawda nie jestem Twoim klonem tylko Ty moim ![]() Bella oby dziewczyny zdrowo rosływodaqua, carmela - ja sie zastanawialam nad wkladkami babydream jest 30 szt za niecale 10 zl i nad patyczkami do uszu z tej firmy maja te smieszne ograniczniki
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-28 o 10:55 |
|
|
|
#2392 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie urzekła że jest mała i zgrabna no i ten otwierany dach ![]() Jak zajechaliśmy żeby ją zobaczyć to w ogóle mnie nie zachwyciła, nic a nic nie miała tego czegoś ![]() ale mój mąż wsiadł i jak zobaczył że dach się otwiera to namawiał mnie, że takie auto mi wystarczy, a że kosztowało 1500zl to je wzięłam. Bałam się jeździć autem od męża, bo wiecznie stracha miałam, że gdzieś wjadę, coś zrobię i wtedy wysłuchiwać, że mam ostrożnie jeździć itd to już wolałam taką mazdeczkę A z czasem przesiadłam się do auta od męża i mazda stoi
|
|
|
|
#2393 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczyny trzymam mocno kciuki za nerole i jej malutka zeby wszystko bylo dobrze-musi byc dobrze!!!!!
gratulacje dla belli, rowniez trzymam kciuki za jej coreczki,oby zdrowo rosly. jutro mam wizyte u lekarza niemoge sie juz doczekac
|
|
|
|
#2394 |
|
Rozeznanie
|
Przekazcie Belli 7 ze trzymamy kciuki za dziewczyny , a ja sie rozryczalam , ach te hormony.Boze to juz jedna z naszych , silne dziewczyny dadza rade.
Witam poza tym. Co do mojego grzyba to nie mam zamiaru uzywac tego octu , musze poczekac na wizyte a raczej na wyniki.gdybym byla w Pl to napewno bylabym juz u Gina a tu musze czekac na wyniki I dopiero do rodzinnego , a on wtedy zadecyduje. Jest to dokuczliwe, bopiecze , swedzi.... Nerola - wszystko bedzie dobrze , moja znajoma tez ma bardzo duzo wody, ilekarz jej kazal troche mniej pic Bo woda sie zatrzymuje w organizmie. Ona sobie mierzyla lie wypilam a lie wysikala I jej wyszla roznica.trzymam kciuki. |
|
|
|
#2395 |
|
Wtajemniczenie
|
To ja zapraszam, tylko nie obiecuję walorów smakowych bo ja je pierwszy raz robię. Ogólnie to ze mnie kulinarny laik, ale teraz jak jestem na L4 to mam więc czasu żeby w kuchni posiedzieć. Zwłaszcza jak moja mama w pracy, bo nikt mi się nie pląta i nie udziela dobrych rad
![]() Zanetka88 pikny brzuś. Zgrabna jesteś Monia świetne mebelki. A jaki porządek. U mnie się takiego nie doświadczy. No i cudnie wyglądasz.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-04-28 o 11:07 |
|
|
|
#2396 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
a z ciekawości chciałam zapytać Stapelkę, ile tych aspiratorków kupiła w końcu bo chyba w sklepie mieli niezłą minę jak ok. 10 kupowała naraz ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
Ale wszystko dobrze się skończyło.
|
|
|
#2397 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzień dobry Wam
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() do tego spać nie mogłam bo mnie bolało wszystko - nogi, plecy, kręgosłup, pod żebrami - masakra jakaś. Jak połamana wstałam rano.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-28 o 11:27 |
|
|
|
|
#2399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nerolka , jesteście silne kobietki i dacie radę obie, wszystko będzie dobrze!!! Bella strasznie się cieszę że dziewczynki są na świece choć mogło im się tak nie spieszyć !! ALe jestem pewna ,że dadzą radę i wrócicie szczęśliwie do domku ![]() Beatka pogratuluj i pozdrów Belle no i życz zdrówka dla dziewczynek !! a ja dziś pospałam do 10:11 , i spałabym dalej gdyby mama nie zadzwoniła nie wiem co mnie dziś tak zmogło.no i chwalę się : Dziś zaczynamy 32 tydzień !!! |
||
|
|
|
#2400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:09.

dla Malutkiej
Ja też miałam jakieś takie szybkie USG, ale trudno...

boje sie dawac jakies kratki czy cos bo to moze byc szkodliwe dla dzidzi jakbym sie niechcacy nawdychala a one łażą w kuchni buuu..

ona ma kłopoty z wysokim ciśnieniem,

, ale ich cena jakoś nie zachwyca. Ok. miesiaca temu widzialam te wkladki 30+20 w Kuflandzie za ok 19 zl, więc jakby nie bylo trochę taniej
. Jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby paragony od ciuchów trzymać, no i teraz się przejechałam
ale zachowałam paragon od jeansów z c&a, które wczoraj kupiłam - oczywiście, znając życie z nimi się nic nie stanie

musiałabym je zrobić kiedyś w końcu!
zębole