|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
![]() matko ale mnie głowa boli |
|
|
|
|
#3992 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A i jeszcze znowu pytanko ![]() A nowej ksiazce Dukana, tej calkiem nowej, co wyszla niedawno, jest napisane, że tez SZYNKA WIEPRZOWA ![]() Co myslicie? Ja do tej pory tylko drobiowe jadlam-indyk, kurczak, czasem wolowa, choc cięzko dostac
|
|
#3993 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() już w pierwszej książce Dukana była informacja, że pozwala wędlinę wieprzową do 4%tł. ja używam polędwicy sopockiej z biedronki pakowanej, ma chyba 2,8% tł i fajne chipsy z niej wychodzą, choć dużo wody w sobie ma, bo się w piecu kurczy zawzsea myślę też, że taka chuda wieprzowa jest czasem lepsza niż z kurczaka, jeśli jest pakowana czymś... nie zawsze do końca wiemy co jemy, niestety
|
|
|
#3994 |
|
Raczkowanie
|
Hej hej!
![]() A u mnie dziś zaczął się @ ![]() Na wadze po wczorajszych PW +100g, ale to z pewnością winą @ Mam nadzieję, że niedługo pozbędę się świątecznego wzrostu..... Gratuluję spadków! i witam nowe dukanki Metalku, tak ja logopedka i też kończyłam podyplomowo ![]() Mi też ta praca sprawia niesłychaną frajdę Czy taka gaduła jak ja mogłaby odnaleźć się w innym zawodzie?? hehe ![]() Uciekam dziewczynki Buziaczki! ![]() PS. gdzie jest lexie??
|
#3995 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To chyba po tę poledwice przejdę się do biedronki ![]() Jak je robisz? Rozgrzewasz piekarnik i potem na papierze w jakiejs formie/blasze?? Bo z kilkoma sposobami się spotkalam już. . mi czasem przywierają do tego papieru do pieczenia;/
|
|
#3996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() to jest taka paczkowana polędwica sopocka, kosztuje chyba 3,99 za paczuszkę (kilka plasterków...niestety)
|
|
|
#3997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiście drogie... ![]() Ja jem sporo mięsa, ale nie są to jakieś ogromne ilości, więcej po prostu nie daję rady ![]() Cytat:
ma 98% mięsa o ile dobrze pamiętam Wychodzi chyba 19,90zł/kg.Jako ciekawostkę dodam że tą polędwicę widziałam w Tesco, tylko z wielką nazwą producenta na opakowaniu kosztowała chyba 7,99zł no i producent
|
|
|
#3998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3999 |
|
Rozeznanie
|
to teraz pytanie za 100 punktów
![]() Wrócilam własnie z biedronki z 4 op.polędwicy, o jakiej pisalas. Znalazłam też mięsko i uwaga piesło na nim tak: MIELONE MIESO WIEPRZOWE Z SZYNKI. Było ponad 88% mięska, ale nie w tym rzecz. W fazie I wieprzowina zakazana prawda?Tzn mięsko wieprzowe.. Moj maz zarzeka się ze od jutra zaczyna od nowa..Powiedzcie czy kotlety mielone z takiego miesa da rade w fazie I? Bo w sumie wieprzowina (miesko) zakazana, ale szynka dozwolona...a to mieso z szynki i jak to rozgryźć ?
|
#4000 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4001 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, ja dziś kończę 3 dzień z P, i jutro PW ;D mam taką chęć na pomidora ;D a na obiad zrobię sobie kalafior z jajeczkiem sadzonym
![]() Czy smażycie na parafince? Bo ja dzisiaj dałam trochę do piersi z kuraka panierowanej w otrębach - PYCHAAAAAAAAAAAAA, jak normalne żarcie a na deserk wciągnę Satino ;DKtoś tu pisał o zakwaszaniu organizmu od za dużej ilości białka, i że lepiej nabiał wówczas... otóż moje drogie, nie wiem jak to jest tak do końca, ale na swoim przykładzie powiem, że w zeszłym roku byłam mocno zakwaszona, i lekarz wykluczył mi z diety cały nabiał pod postacią mleka, serów, kefirów, jogurtów itd.... Mogłam jajka i masło, ale też nie dużo, a mięso chude, ryby i chude wędliny mogłam jeść. I po ok. 6 tyg wyniki się znacznie poprawiły |
|
|
|
#4002 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie białko zakwasza. w każdej postaci... tyle tylko, że w nabiale są węgle, które troche niwelują...tak mi się wydaje.
|
|
|
#4003 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
szpinak niestety tylko na P+W oczywiście...Cytat:
tylko zwykle zamiast koncentratu daje przecier z kartonika, jest w smaku prawie jak świeże pomidoryCytat:
Cytat:
![]() właśnie, lexi dawno się nie odzywała....
|
||||
|
|
|
#4004 |
|
Raczkowanie
|
Biedronkowe wędliny to głównie Morliny (np parówki na 100% - mówię o tych Nasze Smaki, nawet leżą koło Berlinek
), polędwica i inne paczkowane to chyba Sokołów także całkiem dobra jedzonko.Ja jednak staram się kupować na wagę, mimo wszystko wychodzi taniej. Mam koło pracy w mięsnym polędwicę sopocką drobiową - 17,99 za kg I fajne te wędliny ma LIDL, mam tam już obczajone 3 rodzaje, wszędzie tłuszcz mniej niż 4%. Oprócz tego serki i jogurty Lidlowe, i produkty z mlekowity, coraz więcej mają 0%. |
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie
Takie przykłady jak ten powyżej pokazują, że rzeczy z Biedronki wcale nie są gorsze za to bardzo często są sporo tańsze m.in. dlatego że nie płaci się za markę tylko za produkt ![]() W ogóle to mam dylemat Jedziemy z TŻ-tem na majówkę do jego rodziców. Pobudowali sobie dom ale na razie nie planują przeprowadzki więc dom stoi sobie pusty - no nie do końca, są wszystkie sprzęty i meble i w tymże domu mamy się zatrzymać. Mieszkać tam będziemy niby sami ale na pewno na cały dzień będą nas nawiedzać teściowie Gotować planuję sama i TŻ ma pomóc mi w tym żeby jego mama za bardzo mi się do tego nie mieszała Problem polega na tym, że to bardzo mała miejscowość, mają tylko 1 większy sklep, ale i tak malutki, a oprócz niego są może ze 3 małe sklepiki. Jedziemy tam prawdopodobnie w niedzielę rano, więc i tak zakupy odpadają. TŻ chce żebym mu zapisała wszystko co będzie nam potrzebne a jego mama to kupi. W nowym domu nie ma nawet przypraw Jak robię sama zakupy to wiem co gdzie kupić żeby było taniej, a ona jak pójdzie tam do siebie do sklepu i pokupuje dukanowe jedzenie (o ile w ogóle wszystko dostanie) to wyda mnóstwo kasy a mi będzie niezręcznie. Wiem że mogłabym się ograniczyć do jakichś podstawowych rzeczy, ale chcemy z TŻ-tem pokazać jej że można smacznie, różnorodnie i zdrowo jeść, żeby przekonała się że jedzenie nie musi być super tłuste i ciężkie. Oprócz normalnego jedzenia chciałabym zrobić jakieś ciasto albo deser bo teściowie nie wyobrażają sobie bez tego życia i ciągle się nimi opychają. Poza tym będziemy tam 4-5 dni więc trochę tego potrzeba. Na szczęście nd, pn, wt będę mieć pw Wybaczcie, ale to mój pierwszy wyjazd do nich na kilka dni więc panikuję ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
) zauważyłam że większość ma po ok 60%-65% mięsa najwięcej miały chyba koło 85% Dotyczy to zarówno wędlin drobiowych jak i innych. Pomijam już fakt, że w przypadku wielu drobiowych wędlin po wczytaniu się w skład okazuje się, że drób stanowi jednak tylko część zaw. mięsa
|
|
|
#4006 | |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Zgłosiłam się w wątku "odchudzanie z...", ale po tym, jak nikt nie odniósł się do żadnego z trzech moich postów z jedngo dnia, to odechciało mi się pisać tam ![]() No to jeszcze raz się przdstawiam: Aneta, 179cm. Start 28.03 z 90,1kg. Dziś 85,4. Może mało spadło, jak na początek diety ale trudno ![]() 1,5 tyg. temu robiłam badania i mam podwyższony poziom kreatyniny ;( Wystarczy więcej pić, czy muszę przerwać dietę? ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4007 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tylko od firmy która te wedliny robi I zarówno te paczkowane jak i te na wagę mogą być przeróżne. M.in. ja kupuję praktycznie tylko w jednym miejscu na wagę, gdzie wiem jaki sklad i jakiej firmy bo tak to też się ratuję tymi pakowanymi bo tam zawsze skład napisany.
|
|
|
|
|
#4008 |
|
Raczkowanie
|
Hej!
Dziś przechadzając się po sklepie wpadłam na kotlety sojowe;p jak myślicie są dozwolone w tej diecie. Oto skład 100 g opakowania: Białko - 50g Węgolowodany przyswajalne 33g Cukry 8,5g Tłuszcz ogólem 1g Cholesterol 0g Błonnik 3g Sód 0,02g Bez konserwantów 341 kcal I drugie pytanie - macie pomysł może co mi jest - od 1,5 tyg czekam na okres i nic;/ znów brzuch mi się napompował jak nie wiem co i boli podbrzusze;/ jem naprawdę mało i wszystko z fazy P;/ jestem załamana Może znacie jakieś sposoby na wywołanie okresu?
Dieta Dukana start:7.03.2011 płeć - kobieta, 65,1kg, 158 cm wzrostu I faza: - 3kg w 5 dni II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg) III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg [link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link] |
|
|
|
#4009 | |
|
Wtajemniczenie
|
witam
kupilam sobie dzis sukienke ![]() ROZMIAR 42 ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
polopirynka :P albo aspiryna ale moze byc obfity
|
|
#4010 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
pij teraz bardzo dużo i za jakiś tydzień powtórz badania (na 1 stronie naszego wątku link do artykułu o badaniach w dukanie) a co do wędlin to już wrzucałam tego linka ale powtórzę: http://www.indykpol.pl/Dla_konsument...ie_dukana.html tutaj wędliny których wartości odżywcze nadają się na naszą dietę, przydatna ściąga... niby to indykpol ale niektóre ceny są całkiem znośne |
|
|
|
|
#4011 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4012 |
|
Wtajemniczenie
|
czy beda do niej pasowac czerwone butki i czerwona torebka?? czy zostac przy czarnych??
a i jak wygladam?? ![]()
waga najwyzsza 130 waga najnizsza 79,9 105.....99.....95....89.. ...85.....79...75 Edytowane przez Pandzia_2010 Czas edycji: 2011-06-07 o 12:30 |
|
|
|
#4013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dieta Dukana start:7.03.2011 płeć - kobieta, 65,1kg, 158 cm wzrostu I faza: - 3kg w 5 dni II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg) III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg [link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link] |
|
|
|
|
#4014 |
|
Raczkowanie
|
Pandzia, kiecka extra i wyglądasz superrrrrrrrrr.
Czerwone butki mogą być, ale już wtedy torebka czarna. Nie powinno się zestawiać czerwonych butow z czerwoną torebką, jeszcze niektóre sobie do tego walną czerwone rękawiczki, szalik i czapkę... to już taka "wiocha" troszku
|
|
|
|
#4015 |
|
Wtajemniczenie
|
he he spoko musze zobaczyc jak to w zestawie bedzie
![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- a co do trybu to biore 3/3 za rada naszej kolezanki. Bo rzeczywiscie moge sobie zaszkodzic a tego nie chce. W ogole to dopiero od 2tyg jakos tak nie chce mi sie liczyc tych dni, wczesniej wszystko bylo ok a teraz jakis len mnie dopadl
|
#4016 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie tak to bywa z tymi wędlinami, odechciewa się jeść ![]() Cytat:
![]() Osobiście mam dosyć dopytywania ekspedientek o skład danej wędliny (jeśli coś leży tak że nie widać składu) i bycia traktowaną jakbym się z choinki urwała wolę podejść sobie do półki, poczytać i nie przejmować się tym że za mną zrobiła się już nie wiadomo jaka kolejka bo 'wybrzydzam' Cytat:
![]() Metal_fish, ja jak na razie chyba tylko 2 razy trafiłam na wędliny Indykpolu raz, w bodajże MarcPolu, odstraszyła mnie cena a raz skład, który wcale taki dobry nie był Robię właśnie Tiramisu
|
|
|
#4017 |
|
Wtajemniczenie
|
HEJ HEJ !!!
|
|
#4018 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4019 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#4020 |
|
Zadomowienie
|
![]()
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.

Zagłosowałam znowu. Powodzenia!

" To naprawde z ciucha?"

i mam nadzieję, że da się chociaż 5 z przodu mieć
super do filmu! ubóstwiam