DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 14:44   #3991
karolinusienka
Zakorzenienie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Zagłosowałam znowu. Powodzenia!

U mnie jakaś dziwna pogoda, słońce świeci, deszcz pada
Zrobiłam ten sernik bez sera i kotlety z kalafiorem - zapiekam w kuchence narazie i przymieram głodem, hahah

Co do SH to uwielbiam tam coś wyszperać, mój TŻ też tego nie uznawał dopóki mu nie przyniosłam sweterka larph laurena, spodenek, koszulek za groszę " To naprawde z ciucha?"
dziękjuję

matko ale mnie głowa boli ehhh
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:47   #3992
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
hihi, ja też bym się cieszyła mi się Dukan pomylił. przewidywał 145 dni na 21 kg, a już 116 dzień, a tu -14;P w sumie będę dukać na I iII fazie 180 dni i mam nadzieję, że da się chociaż 5 z przodu mieć

a chipsy z szynki super do filmu! ubóstwiam może dlatego ,że byłam uzależniona od chipsów
A jakiej synki uzywasz ?Indyk czu kurczak?
A i jeszcze znowu pytanko
A nowej ksiazce Dukana, tej calkiem nowej, co wyszla niedawno, jest napisane, że tez SZYNKA WIEPRZOWA
Co myslicie? Ja do tej pory tylko drobiowe jadlam-indyk, kurczak, czasem wolowa, choc cięzko dostac
Stary 2011-04-28, 14:55   #3993
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mandarynkka86 Pokaż wiadomość
A jakiej synki uzywasz ?Indyk czu kurczak?
A i jeszcze znowu pytanko
A nowej ksiazce Dukana, tej calkiem nowej, co wyszla niedawno, jest napisane, że tez SZYNKA WIEPRZOWA
Co myslicie? Ja do tej pory tylko drobiowe jadlam-indyk, kurczak, czasem wolowa, choc cięzko dostac
ja właśnie z wieprzowej robię
już w pierwszej książce Dukana była informacja, że pozwala wędlinę wieprzową do 4%tł. ja używam polędwicy sopockiej z biedronki pakowanej, ma chyba 2,8% tł i fajne chipsy z niej wychodzą, choć dużo wody w sobie ma, bo się w piecu kurczy zawzse

a myślę też, że taka chuda wieprzowa jest czasem lepsza niż z kurczaka, jeśli jest pakowana czymś... nie zawsze do końca wiemy co jemy, niestety
Stary 2011-04-28, 15:01   #3994
dominic_sz
Raczkowanie

GG do dominic_sz

Hej hej!

A u mnie dziś zaczął się @
Na wadze po wczorajszych PW +100g, ale to z pewnością winą @
Mam nadzieję, że niedługo pozbędę się świątecznego wzrostu.....

Gratuluję spadków! i witam nowe dukanki

Metalku, tak ja logopedka i też kończyłam podyplomowo
Mi też ta praca sprawia niesłychaną frajdę Czy taka gaduła jak ja mogłaby odnaleźć się w innym zawodzie?? hehe

Uciekam dziewczynki
Buziaczki!

PS. gdzie jest lexie??

Początek 13.02.2011
66,1 kg
II faza od 18.02.2011......

05.07.2011 54,50kg jest mnie mniej o 11,60kg!!!

05.07.2011 początek III fazy 120dni
III faza - 54,30kg , w porywach do 53,10kg
dominic_sz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 15:02   #3995
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
ja właśnie z wieprzowej robię
już w pierwszej książce Dukana była informacja, że pozwala wędlinę wieprzową do 4%tł. ja używam polędwicy sopockiej z biedronki pakowanej, ma chyba 2,8% tł i fajne chipsy z niej wychodzą, choć dużo wody w sobie ma, bo się w piecu kurczy zawzse

a myślę też, że taka chuda wieprzowa jest czasem lepsza niż z kurczaka, jeśli jest pakowana czymś... nie zawsze do końca wiemy co jemy, niestety
Dokladnie, musze sprobowac z wieprzowinki, a na tej polędwicy jest napisane ila ma tluszczu tak?
To chyba po tę poledwice przejdę się do biedronki
Jak je robisz? Rozgrzewasz piekarnik i potem na papierze w jakiejs formie/blasze?? Bo z kilkoma sposobami się spotkalam już. . mi czasem przywierają do tego papieru do pieczenia;/
Stary 2011-04-28, 15:05   #3996
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokladnie, musze sprobowac z wieprzowinki, a na tej polędwicy jest napisane ila ma tluszczu tak?
To chyba po tę poledwice przejdę się do biedronki
Jak je robisz? Rozgrzewasz piekarnik i potem na papierze w jakiejs formie/blasze?? Bo z kilkoma sposobami się spotkalam już. . mi czasem przywierają do tego papieru do pieczenia;/
kroję w paseczki, daję pieprzu i papryki (soli nie trzeba, bo jak woda wyparuje to słona jest) i na blachę na papierze. czekam aż będzie chrupka - ok 20-30 min. nie przywiera mi w ogóle

to jest taka paczkowana polędwica sopocka, kosztuje chyba 3,99 za paczuszkę (kilka plasterków...niestety)
Stary 2011-04-28, 15:22   #3997
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
no dokładnie,lepiej wolniej ja ide trybem 5/5. też prawie codziennie jem kakao, skrobię :P no i nabiał 3-4%, a nie 0% ale te ketony trochę mnie przestraszyły. zastanawiam się nad kupnem pasków ketonowych, ale to drogie i dlatego martwię się o osoby, które jedzą baaardzo dużo mięsa, a ograniczają skrobię, kakao, żeby szybciej chudnąć... jak u nich z ketonami...
Nie słyszałam o tych paskach Rzeczywiście drogie...
Ja jem sporo mięsa, ale nie są to jakieś ogromne ilości, więcej po prostu nie daję rady
Cytat:
to jest taka paczkowana polędwica sopocka, kosztuje chyba 3,99 za paczuszkę (kilka plasterków...niestety)
Też ją kupuję Tylko strasznie słona jest... Z wędlin moim numerem 1 jest filet wędzony z Lidla ma 98% mięsa o ile dobrze pamiętam Wychodzi chyba 19,90zł/kg.

Jako ciekawostkę dodam że tą polędwicę widziałam w Tesco, tylko z wielką nazwą producenta na opakowaniu kosztowała chyba 7,99zł To na pewno była dokładnie ta sama wędlina co z Biedronki - zgadzała się tabelka wartości odżywczych no i producent

Szukasz kota/psa do adopcji? Może Twoi znajomi szukają? Zajrzyj do nas!

Adopcje na terenie Warszawy i okolic
agusia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 15:24   #3998
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agusia_1 Pokaż wiadomość
Jako ciekawostkę dodam że tą polędwicę widziałam w Tesco, tylko z wielką nazwą producenta na opakowaniu kosztowała chyba 7,99zł To na pewno była dokładnie ta sama wędlina co z Biedronki - zgadzała się tabelka wartości odżywczych no i producent
no i dlatego biedronka jest fajna
Stary 2011-04-28, 16:10   #3999
mandarynkka86
Rozeznanie

to teraz pytanie za 100 punktów
Wrócilam własnie z biedronki z 4 op.polędwicy, o jakiej pisalas.
Znalazłam też mięsko i uwaga piesło na nim tak:
MIELONE MIESO WIEPRZOWE Z SZYNKI.
Było ponad 88% mięska, ale nie w tym rzecz.
W fazie I wieprzowina zakazana prawda?Tzn mięsko wieprzowe..
Moj maz zarzeka się ze od jutra zaczyna od nowa..Powiedzcie czy kotlety mielone z takiego miesa da rade w fazie I?
Bo w sumie wieprzowina (miesko) zakazana, ale szynka dozwolona...a to mieso z szynki i jak to rozgryźć?
Stary 2011-04-28, 16:15   #4000
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
to teraz pytanie za 100 punktów
Wrócilam własnie z biedronki z 4 op.polędwicy, o jakiej pisalas.
Znalazłam też mięsko i uwaga piesło na nim tak:
MIELONE MIESO WIEPRZOWE Z SZYNKI.
Było ponad 88% mięska, ale nie w tym rzecz.
W fazie I wieprzowina zakazana prawda?Tzn mięsko wieprzowe..
Moj maz zarzeka się ze od jutra zaczyna od nowa..Powiedzcie czy kotlety mielone z takiego miesa da rade w fazie I?
Bo w sumie wieprzowina (miesko) zakazana, ale szynka dozwolona...a to mieso z szynki i jak to rozgryźć?
a ma do 4%? jeśli tak, to raczej nie ma przeciwwskazań... bo chodzi o to ,że wieprzowina jest tłusta. sprawdz zawartość tłusczu
Stary 2011-04-28, 16:20   #4001
WrednaZ
Raczkowanie

Hej dziewczyny, ja dziś kończę 3 dzień z P, i jutro PW ;D mam taką chęć na pomidora ;D a na obiad zrobię sobie kalafior z jajeczkiem sadzonym

Czy smażycie na parafince? Bo ja dzisiaj dałam trochę do piersi z kuraka panierowanej w otrębach - PYCHAAAAAAAAAAAAA, jak normalne żarcie a na deserk wciągnę Satino ;D

Ktoś tu pisał o zakwaszaniu organizmu od za dużej ilości białka, i że lepiej nabiał wówczas... otóż moje drogie, nie wiem jak to jest tak do końca, ale na swoim przykładzie powiem, że w zeszłym roku byłam mocno zakwaszona, i lekarz wykluczył mi z diety cały nabiał pod postacią mleka, serów, kefirów, jogurtów itd.... Mogłam jajka i masło, ale też nie dużo, a mięso chude, ryby i chude wędliny mogłam jeść.
I po ok. 6 tyg wyniki się znacznie poprawiły
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 16:23   #4002
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez WrednaZ Pokaż wiadomość
Ktoś tu pisał o zakwaszaniu organizmu od za dużej ilości białka, i że lepiej nabiał wówczas... otóż moje drogie, nie wiem jak to jest tak do końca, ale na swoim przykładzie powiem, że w zeszłym roku byłam mocno zakwaszona, i lekarz wykluczył mi z diety cały nabiał pod postacią mleka, serów, kefirów, jogurtów itd.... Mogłam jajka i masło, ale też nie dużo, a mięso chude, ryby i chude wędliny mogłam jeść.
I po ok. 6 tyg wyniki się znacznie poprawiły
ja nie pisałam, że nabiał można ogólnie białko zakwasza. w każdej postaci... tyle tylko, że w nabiale są węgle, które troche niwelują...tak mi się wydaje.
Stary 2011-04-28, 16:26   #4003
201604301943
Konto usunięte

rybką jak już coś a nie aniołem szpinak niestety tylko na P+W oczywiście...

Cytat:
Napisane przez izuulkaa Pokaż wiadomość
przed chwilą zrobiłam sobie rybkę na jutro z ogórkami w occie i papryką zalane sosem z koncentratu
ha - robie identycznie śledzia tylko zwykle zamiast koncentratu daje przecier z kartonika, jest w smaku prawie jak świeże pomidory

Cytat:
gratki wagi! a z tymi wynikami... hmm, ja mam 5mg ciał ketonowych... ogólnie mała ilość nie szkodzi, bo pokazuje, że spalamy tłuszcz... ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji jaka ilość już szkodzi? 15 to już trochę więcej...
też już szukałam w kilku książkach, na różnych portalach medycznych i nigdzie nie ma ile ketonów jest szkodliwe.... ale interpretując to co wyczytałam na razie wnioskuję tak: jeśli nie ma ktoś cukrzycy i reszta badań nerek i krwi jest ok to nie jest źle. bo obecność ciał ketonowych jest normalna u osób głodujących kiedy spala się tłuszcz a nie dostarczamy glukozy. a są one łatwo przesączane w nerkach więc ich obecność w moczu nie świadczy o zaburzeniach z ich strony. dlatego pozostaje badać się regularnie żeby zobaczyć jakby działo się coś złego... i słuchać organizmu - wszelkie bóle, b. złe samopoczucie trzeba skontrolować!

Cytat:
Napisane przez dominic_sz Pokaż wiadomość
Metalku, tak ja logopedka i też kończyłam podyplomowo
Mi też ta praca sprawia niesłychaną frajdę Czy taka gaduła jak ja mogłaby odnaleźć się w innym zawodzie?? hehe

Uciekam dziewczynki
Buziaczki!

PS. gdzie jest lexie??
moja mamuśka też gaduła (jak ja), aż sie czasem zastanawiam czy daje dojść tym dzieciom do słowa na terapii ale chyba tak skoro ma efekty

właśnie, lexi dawno się nie odzywała....
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 16:28   #4004
WrednaZ
Raczkowanie

Biedronkowe wędliny to głównie Morliny (np parówki na 100% - mówię o tych Nasze Smaki, nawet leżą koło Berlinek ), polędwica i inne paczkowane to chyba Sokołów także całkiem dobra jedzonko.
Ja jednak staram się kupować na wagę, mimo wszystko wychodzi taniej. Mam koło pracy w mięsnym polędwicę sopocką drobiową - 17,99 za kg

I fajne te wędliny ma LIDL, mam tam już obczajone 3 rodzaje, wszędzie tłuszcz mniej niż 4%.

Oprócz tego serki i jogurty Lidlowe, i produkty z mlekowity, coraz więcej mają 0%.
Stary 2011-04-28, 16:47   #4005
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
no i dlatego biedronka jest fajna
Dokładnie
Takie przykłady jak ten powyżej pokazują, że rzeczy z Biedronki wcale nie są gorsze za to bardzo często są sporo tańsze m.in. dlatego że nie płaci się za markę tylko za produkt

W ogóle to mam dylemat
Jedziemy z TŻ-tem na majówkę do jego rodziców. Pobudowali sobie dom ale na razie nie planują przeprowadzki więc dom stoi sobie pusty - no nie do końca, są wszystkie sprzęty i meble i w tymże domu mamy się zatrzymać. Mieszkać tam będziemy niby sami ale na pewno na cały dzień będą nas nawiedzać teściowie Gotować planuję sama i TŻ ma pomóc mi w tym żeby jego mama za bardzo mi się do tego nie mieszała Problem polega na tym, że to bardzo mała miejscowość, mają tylko 1 większy sklep, ale i tak malutki, a oprócz niego są może ze 3 małe sklepiki. Jedziemy tam prawdopodobnie w niedzielę rano, więc i tak zakupy odpadają. TŻ chce żebym mu zapisała wszystko co będzie nam potrzebne a jego mama to kupi. W nowym domu nie ma nawet przypraw
Jak robię sama zakupy to wiem co gdzie kupić żeby było taniej, a ona jak pójdzie tam do siebie do sklepu i pokupuje dukanowe jedzenie (o ile w ogóle wszystko dostanie) to wyda mnóstwo kasy a mi będzie niezręcznie. Wiem że mogłabym się ograniczyć do jakichś podstawowych rzeczy, ale chcemy z TŻ-tem pokazać jej że można smacznie, różnorodnie i zdrowo jeść, żeby przekonała się że jedzenie nie musi być super tłuste i ciężkie. Oprócz normalnego jedzenia chciałabym zrobić jakieś ciasto albo deser bo teściowie nie wyobrażają sobie bez tego życia i ciągle się nimi opychają. Poza tym będziemy tam 4-5 dni więc trochę tego potrzeba. Na szczęście nd, pn, wt będę mieć pw
Wybaczcie, ale to mój pierwszy wyjazd do nich na kilka dni więc panikuję

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Biedronkowe wędliny to głównie Morliny (np parówki na 100% - mówię o tych Nasze Smaki, nawet leżą koło Berlinek ), polędwica i inne paczkowane to chyba Sokołów także całkiem dobra jedzonko.
Ja jednak staram się kupować na wagę, mimo wszystko wychodzi taniej. Mam koło pracy w mięsnym polędwicę sopocką drobiową - 17,99 za kg

I fajne te wędliny ma LIDL, mam tam już obczajone 3 rodzaje, wszędzie tłuszcz mniej niż 4%.

Oprócz tego serki i jogurty Lidlowe, i produkty z mlekowity, coraz więcej mają 0%.
Ja nie kupuję wędlin na wagę odkąd przeglądając większość etykiet w sklepie (zaglądając zza lady w kilku większych sklepach ) zauważyłam że większość ma po ok 60%-65% mięsa najwięcej miały chyba koło 85% Dotyczy to zarówno wędlin drobiowych jak i innych. Pomijam już fakt, że w przypadku wielu drobiowych wędlin po wczytaniu się w skład okazuje się, że drób stanowi jednak tylko część zaw. mięsa

Stary 2011-04-28, 16:59   #4006
Aatena
Zadomowienie

Witam.
Zgłosiłam się w wątku "odchudzanie z...", ale po tym, jak nikt nie odniósł się do żadnego z trzech moich postów z jedngo dnia, to odechciało mi się pisać tam
No to jeszcze raz się przdstawiam:
Aneta, 179cm. Start 28.03 z 90,1kg. Dziś 85,4. Może mało spadło, jak na początek diety ale trudno
1,5 tyg. temu robiłam badania i mam podwyższony poziom kreatyniny ;( Wystarczy więcej pić, czy muszę przerwać dietę?

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Ja nie kupuję wędlin na wagę odkąd przeglądając większość etykiet w sklepie (zaglądając zza lady w kilku większych sklepach ) zauważyłam że większość ma po ok 60%-65% mięsa najwięcej miały chyba koło 85% Dotyczy to zarówno wędlin drobiowych jak i innych. Pomijam już fakt, że w przypadku wielu drobiowych wędlin po wczytaniu się w skład okazuje się, że drób stanowi jednak tylko część zaw. mięsa
Ja poprosiłam przedwczoraj ekspedientkę z osiedlowego o pokazanie składu polędwicy z piersi indyka JBB, Mięsa drobiowego było 51% oprócz tego skórki wieprzowe i już więcej odechciało mi się czytać.
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 17:02   #4007
WrednaZ
Raczkowanie

Cytat:

No ta zawartość niestety nie zależy od tego czy pakowane czy nie
Tylko od firmy która te wedliny robi I zarówno te paczkowane jak i te na wagę mogą być przeróżne. M.in. ja kupuję praktycznie tylko w jednym miejscu na wagę, gdzie wiem jaki sklad i jakiej firmy bo tak to też się ratuję tymi pakowanymi bo tam zawsze skład napisany.
Stary 2011-04-28, 17:07   #4008
katarzynkaa87
Raczkowanie

GG do katarzynkaa87

Hej!

Dziś przechadzając się po sklepie wpadłam na kotlety sojowe;p jak myślicie są dozwolone w tej diecie. Oto skład 100 g opakowania:
Białko - 50g
Węgolowodany przyswajalne 33g
Cukry 8,5g
Tłuszcz ogólem 1g
Cholesterol 0g
Błonnik 3g
Sód 0,02g
Bez konserwantów
341 kcal

I drugie pytanie - macie pomysł może co mi jest - od 1,5 tyg czekam na okres i nic;/ znów brzuch mi się napompował jak nie wiem co i boli podbrzusze;/ jem naprawdę mało i wszystko z fazy P;/ jestem załamana Może znacie jakieś sposoby na wywołanie okresu?

I faza: - 3kg w 5 dni
II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg)
III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg a nawet 52kg

[link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link]
katarzynkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 17:09   #4009
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

witam kupilam sobie dzis sukienke

ROZMIAR 42

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzynkaa87 Pokaż wiadomość
Hej!

Dziś przechadzając się po sklepie wpadłam na kotlety sojowe;p jak myślicie są dozwolone w tej diecie. Oto skład 100 g opakowania:
Białko - 50g
Węgolowodany przyswajalne 33g
Cukry 8,5g
Tłuszcz ogólem 1g
Cholesterol 0g
Błonnik 3g
Sód 0,02g
Bez konserwantów
341 kcal

I drugie pytanie - macie pomysł może co mi jest - od 1,5 tyg czekam na okres i nic;/ znów brzuch mi się napompował jak nie wiem co i boli podbrzusze;/ jem naprawdę mało i wszystko z fazy P;/ jestem załamana Może znacie jakieś sposoby na wywołanie okresu?

polopirynka :P albo aspiryna ale moze byc obfity

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 17:09   #4010
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
Witam.
Zgłosiłam się w wątku "odchudzanie z...", ale po tym, jak nikt nie odniósł się do żadnego z trzech moich postów z jedngo dnia, to odechciało mi się pisać tam
Aneta, 179cm. Start 28.03 z 90,1kg. Dziś 85,4. Może mało spadło, jak na początek diety ale trudno
1,5 tyg. temu robiłam badania i mam podwyższony poziom kreatyniny ;( Wystarczy więcej pić, czy muszę przerwać dietę?

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Ja poprosiłam przedwczoraj ekspedientkę z osiedlowego o pokazanie składu polędwicy z piersi indyka JBB, Mięsa drobiowego było 51% oprócz tego skórki wieprzowe i już więcej odechciało mi się czytać.
zapraszamy do nas
pij teraz bardzo dużo i za jakiś tydzień powtórz badania (na 1 stronie naszego wątku link do artykułu o badaniach w dukanie)

a co do wędlin to już wrzucałam tego linka ale powtórzę: http://www.indykpol.pl/Dla_konsument...ie_dukana.html tutaj wędliny których wartości odżywcze nadają się na naszą dietę, przydatna ściąga... niby to indykpol ale niektóre ceny są całkiem znośne
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 17:09   #4011
WrednaZ
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pandzia_2010 Pokaż wiadomość

rozmiar 42[color="silver"]

braaawooo :d
Stary 2011-04-28, 17:11   #4012
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

czy beda do niej pasowac czerwone butki i czerwona torebka?? czy zostac przy czarnych??

a i jak wygladam??

Edytowane przez Pandzia_2010
Czas edycji: 2011-06-07 o 12:30
Stary 2011-04-28, 17:11   #4013
katarzynkaa87
Raczkowanie

GG do katarzynkaa87

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość

ROZMIAR 42

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

polopirynka :P albo aspiryna ale moze byc obfity
DZIĘKUJE!!!!!!! może pomoże...

I faza: - 3kg w 5 dni
II faza: od 12.03 do 12.06 57kg (- 8 kg)
III faza od 13.06 waga waha się miedzy 57 -57,5 kg CEL: 55 kg a nawet 52kg

[link="http://straznik.dieta.pl/"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=74734e073c0914338. png[/image][/link]
katarzynkaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 17:26   #4014
WrednaZ
Raczkowanie

Pandzia, kiecka extra i wyglądasz superrrrrrrrrr.

Czerwone butki mogą być, ale już wtedy torebka czarna. Nie powinno się zestawiać czerwonych butow z czerwoną torebką, jeszcze niektóre sobie do tego walną czerwone rękawiczki, szalik i czapkę... to już taka "wiocha" troszku
Stary 2011-04-28, 17:49   #4015
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

he he spoko musze zobaczyc jak to w zestawie bedzie

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

a co do trybu to biore 3/3 za rada naszej kolezanki. Bo rzeczywiscie moge sobie zaszkodzic a tego nie chce. W ogole to dopiero od 2tyg jakos tak nie chce mi sie liczyc tych dni, wczesniej wszystko bylo ok a teraz jakis len mnie dopadl

Stary 2011-04-28, 17:57   #4016
agusia_1
Zakorzenienie

GG do agusia_1

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
Witam.

Witaj
No właśnie tak to bywa z tymi wędlinami, odechciewa się jeść
Cytat:
No ta zawartość niestety nie zależy od tego czy pakowane czy nie
Tylko od firmy która te wedliny robi I zarówno te paczkowane jak i te na wagę mogą być przeróżne. M.in. ja kupuję praktycznie tylko w jednym miejscu na wagę, gdzie wiem jaki sklad i jakiej firmy bo tak to też się ratuję tymi pakowanymi bo tam zawsze skład napisany.
A czy ja gdzieś napisałam że zależy?
Osobiście mam dosyć dopytywania ekspedientek o skład danej wędliny (jeśli coś leży tak że nie widać składu) i bycia traktowaną jakbym się z choinki urwała wolę podejść sobie do półki, poczytać i nie przejmować się tym że za mną zrobiła się już nie wiadomo jaka kolejka bo 'wybrzydzam'
Cytat:
czy beda do niej pasowac czerwone butki i czerwona torebka?? czy zostac przy czarnych??

a i jak wygladam??
Super wyglądasz

Metal_fish, ja jak na razie chyba tylko 2 razy trafiłam na wędliny Indykpolu raz, w bodajże MarcPolu, odstraszyła mnie cena a raz skład, który wcale taki dobry nie był

Robię właśnie Tiramisu

Stary 2011-04-28, 18:21   #4017
Sorceresss
Wtajemniczenie

HEJ HEJ !!!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 18:23   #4018
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
HEJ HEJ !!!

o kurcze kogo moje oczy widzą

Stary 2011-04-28, 18:32   #4019
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
o kurcze kogo moje oczy widzą
żyję i nadrabiam Chudzino!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 18:37   #4020
extravagance86
Zadomowienie

GG do extravagance86

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Dagusia.jpg (31,0 KB, 38 załadowań)

"Czas to najcenniejszy podarunek, jaki możemy dostać od innych"...
extravagance86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości