|
|
#2491 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy na GG! Część XXIII
"
Błaźnimy się oboje- Ja kocham, Ty oszukujesz Odchodząc ogołociłeś moje serce, a także sny, marzenia, nadzieje i najważniejszą część, która dzięki Tobie mogła w pełni funkcjonować , tkwiąc w wielkiej pustce na zimnej podłodze. Uświadamiam sobie, że teraz stałam się tą sentymentalną idiotką, która szuka szczęścia w zakurzonych kartonach na poddaszu Jesteś jak przekręt hakerski Kiedyś wierzyłam w niekończącą się prawdziwą miłość, tak samo jak w to, że Tymbarki przynoszą szczęście, a kapsel ratuje życie"
|
#2492 |
|
Raczkowanie
|
''
Nie jestem jedną z tych, które możesz przedstawić rodzicom. Jestem tą, której Twoi rodzice nie pozwolą Ci opuścić.. oczarował mnie swym uśmiechem i choć mam do niego żal, za tym uśmiechem tęsknię każdego dnia. ciekawe co mówisz, gdy ktoś pyta o mnie. poradzę sobie, tylko jeszcze nie teraz. 'wszystko mi przeszkadza, cały świat mnie uwiera i gniecie. szkoła, dom i ten wieczny syf — ucz się, wracaj do domu, bądź grzeczną dziewczynką, sprzątaj, słuchaj, milcz. Z nikim nie jest mi tak zwyczajnie jak z nim, i to właśnie jest wyjątkowe. Przeczytałam to zdanie jeszcze raz, bo wydawało mi się, że nie ma sensu i że muszę je skreślić. Nie skreśliłam. Ma sens. ona. lubiła siadać na jego kolanach w zimne, jesienne wieczory. w ręku zawsze trzymała jego ciepłe dłonie, która ogrzewały ją samą.ubierała jego ulubioną buze, a jej włosy powiewał wiatr. jej twarz była wypełniona radością, jej usta rwały się do tego by pwoiedzieć mu słodkie 'kocham cie'. serce jednak bało się , że zostanie zranione poraz drugi przez tą samą osobe. Uwierz, że wieczory bywają magiczne. I często gubimy sens. I często nie wiemy, co dalej będzie. czasami chciałabym nauczyć się być obojętna . `bliższy memu sercu, niż lewe płuco. co ranek wstaję, siadam na brzegu łózka patrze w ścianę naprzeciwko i mówię do siebie-ogarnij się, on nie jest tego wart. wiesz, co by było, gdyby te ściany miały uszy? popełniłyby samobójstwo. '' ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- ''miejsce dla grzeszących jest w piekle, dla wierzących w niebie,
a dla mnie... jest przy Tobie. '' |
|
|
|
#2493 |
|
Raczkowanie
|
...i mistrz w przelewaniu emocji i uczuć na kartkę. i mój bóg.
![]() gdy powiesz, że kochasz, odejdę.
i nie będzie go obchodzić, że ci życie pieprzy wzdłuż i wszerz. ja tylko zapomniałam, że nie wierzę w związki na odległość. przepraszam cię, że mnie zawiodłeś. i on; człowiek, który nigdy nie ranił, a zawsze ocierał łzy; osoba, która uczyła mnie jak czerpać z życia, by nie żałować; mężczyzna, który nie raz uciekał się do robienia rzeczy niemożliwych, by tylko wywołać mój uśmiech... o Boże, i on zranił! łamiąc przy tym niewinne serce.
|
#2494 |
|
Rozeznanie
|
Nie uciekaj, znajdź mnie.
Powietrze, którym oddychasz, wypełnia Cię szarością. Tylko Ty, ja i bar. Widzisz fałsz w każdej rzeczy, która jest prawdziwa. Zawsze gdy odchodzisz, zabierasz kawałek mnie ze sobą. ![]()
|
|
#2495 |
|
Zakorzenienie
|
"....czasem czuję dreszcze
spowodowane melancholii deszczem... klamka (za)padła . Na froncie Ty na froncie ja Kiedy w końcu wstanie słońce?" |
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
abunee ♥
_____ kocham to umieranie, powolne kiedy muszę patrzeć w Twoje oczy i grać na zwłokę żeby zwłok Twoich nie było i maj pachniał życiem. powietrze w Twoich ustach jest takie gęste, pełne woni czerwonych marlboro, która tak idealnie współgra z klasycznymi conversami. łza zahuśta się na rzęsie i udawać będzie kroplę deszczu o zapachu, który tak bardzo lubisz. otwieram naszą książkę w ulubionym momencie i dwa ślady po Tobie odnajduję, rzęsę tak długą jak noc w samotności i ślad linii papilarnych pozostawionych gdy odwracałeś kartkę, by już nigdy nie wrócić, spalić wczoraj, na zawsze. podlewam Ci rzęsy odium, jak benzyną i podpalam w geście dobroci. nigdy nie będą już tak długie podczas uśmiechu, tak czarne wśród łez.
ya probé, ya fumé, ya tomé, ya dejé, ya firmé, ya viajé, ya pegué, ya sufrí, ya eludí, ya huí, ya asumí, ya me fui, ya volví, ya fingí, ya mentí Edytowane przez caroline060 Czas edycji: 2011-04-27 o 18:46 |
|
|
|
#2497 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie ma nas , nie ma .. nigdy nie będzie . -ładnie pachniesz . -dziękuje , ale tzn . jak ? -jak rok temu . <3 jest cudowny . KOCHAM GO . dziękuje za te piękne , wspólnie razem spędzone chwile , które znaczyły dla mnie wiele , a nawet zbyt wiele .. bo dla Ciebie to nic , zupełnie nic . Nie masz uczuć , wyblakły.. razem z naszą miłością . frajer , popieprzony jak każdy . [jakieś takie wypocinki moje] |
|
|
|
|
#2498 |
|
Rozeznanie
|
brudne nasze uczucia, dłonie pokaleczone słowem. źli ludzie z nas wyrośli, palimy papierosy, i wciągamy działki wieczorami, nie potrafimy nawet siebie kochać. to umiejętność niepotrafienia. ... ostatnia chwila jaka zawisła na pajęczej nici, zbyt ciężka, rozpłynęła się, powstała rosa. a niedopałek papierosa utkwił w sercu, nadal się tli nadal przypala przedsionki i komory, zaburza rytm. - to nie jest odpowiedni mężczyzna - dlaczego? - bo to jeszcze chłopiec. delikatnie uniosła swe rzęsy ku górze ukazując głębie swych zielonych oczu, była zwyczajna. nie uśmiechała się, jej usta tylko drgały. wyrośliśmy z robienia babek w piasku, wyrośliśmy z prawdy, szacunku i uśmiechu. staliśmy się maszynami bez ambicji. ludzie nie dzielą się na żadne kategorie, każdy z nas może być tak samo głupi jak ten obok nas lub po czasie stać się równie mądry jak stojący na przeciw. ... i oby nie wymyślili emotikony " <kochamCię> " bo nasze usta zapomną jak się te słowa wymawia. gdy kobieta pamięta imię, zapach perfum i charakterystyczny tekst mężczyzny, który w jej życiu był ważny nie jest ona gotowa na podjęcie nowego przedsięwzięcia. stój, idź, skacz... ale nigdy nie wracaj. myślę, że mogliśmy, ale już nie tęsknie za tym. umarłaby dla niego, a on by tego nie zauważył.
|
#2499 |
|
Raczkowanie
|
A kiedyś udowodnię Ci że nie jestem taka jak myślisz!
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
ooo jej! pochwały od Was?
![]() możesz próbować najmocniej, zrobić, co się da i powiedzieć, co się da, ale czasem ludzie po prostu nie wracają. tak właśnie wygląda depresja. budzisz się rano przerażona, że musisz żyć. czuję przeciąg w sercu. czyżbyś odszedł? chciałabym zamrozić jedną chwilę, włożyć ją do pudełka, wskoczyć do niego i zostać tam na zawsze. mężczyzna rodzi się między nogami kobiety, a potem przez całe życie chce tam wrócić.
|
|
#2501 |
|
Wtajemniczenie
|
" Nigdy nie wiedziałam czego chcę. W jednym momencie potrzebowałam miłości, a następnie ją odrzucałam tłumacząc, że wolę cieszyć się wolnością i niezależnością. Przy nim jednak miałam wrażenie, że mogę nawet resztę życia przesiedzieć w ciasnej klatce, byle u jego boku. Mówią że czas goi rany, ale nie znają ciebie i ran, które powodujesz. Ty zostawiasz ubytek w moim sercu, codziennie od nowa. Przecież wiem, że to nigdy się nie skończy. Ja nie mogę już tego znieść. Gdyby ból serca i żal, był fizycznym bólem, stawiłabym mu czoło, próbowała go pokonać, ale ty ranisz mnie psychicznie i ja nie mogę nic na to poradzić. Wymazałabym swoje myśli, gdybym tylko wiedziała jak. Miałabym spokój, gdybym zapomniała o tobie, zabiła dźwięk tego uczucia. Raczej zwariuję, zachoruję psychicznie, jeśli dalej będę cię śledzić każdą moją myślą i nosiła cię w środku mojego serca. Po prostu pewnego dnia, zwariuję... Wzlatuję w niebo, gdy tylko pomyślę o tobie. A kiedy jesteś obok, jestem na księżycu. Zdajesz sobie z tego sprawę? Mam do Ciebie prośbę. Poważną, nie pierwszą, ale ostatnią. Zniknij z mojego życia na zawsze. Nie możemy być w tym samym miejscu, na tej samej imprezie, bo dobrze wiesz jak się to skończy. Mimo tego bólu pamiętam te dobre rzeczy. Bo wniosłeś i znaczyłeś w moim życiu tyle co nikt inny do tej pory. Dzięki Tobie poznałam prawdziwą nadzieję. Dzięki Tobie dowiedziałam się, że można płakać ze szczęścia, bo komuś bliskiemu coś się udało. A Ty jesteś dla mnie bardzo bliski. Bez Ciebie nie ma już nic. Nawet nie pamiętam co było przed Tobą. Czym dla ciebie jest miłość? -zapytał. Chciałam odpowiedzieć 'tobą', ale tylko opuściłam wzrok. "
|
#2502 |
|
Rozeznanie
|
.
'Nie lekceważmy tęsknoty. Czy nie to w nas jest najsilniejsze? Ostatecznie co ze wszystkiego zostaje, to tylko tęsknota.. Naucz się podłości i bądź w niej mistrzem.. Nie potrafisz żyć bez człowieka, który Cię lubi, dla którego jesteś wart wielu zachodów, który dzieli z Tobą radość i ból, w sercu którego masz zapewnione trwałe miejsce. Bez człowieka, któremu możesz zaufać; człowieka, który się o Ciebie troszczy, człowieka, u którego jesteś zawsze serdecznie witany Jestem jak owoc który boi się ,że ktoś go nadgryzie i wyrzuci... samotny jednak zgniję w zapomnieniu Nikt nie chce kochać, wszyscy kochać boją się, a każdy chce być kochany. Był jak kartka przysłana z wakacji, budząca marzenia o zmianie i egzotyce.'
|
#2503 |
|
Raczkowanie
|
''Dochodzę do wniosku, że jakby ten książę na białym koniu nie dotarł (korki, zaspy czy coś) albo nie oprzytomniał w porę to z wygody chyba wyjdę za Ciebie za mąż. Przynajmniej będzie śmiesznie.
![]() ![]() Pokaż mi kawałek piekła. Niebo jest przereklamowane... Żeby byc w pełni szczęśliwym potrzeba dobrego planu , trochę czasu , i drugiej osoby . Miłość ? tak, nikt nie wie jak to się tańczy. ![]() lubię gdy trawa i stokrotki łaskoczą moją duszę. Nie umiem chodzić po wodzie, po wódzie też tylko ledwo. ![]() ![]() Pięknie jest móc budzić się koło Ciebie. Zaparzyć Ci kawę z rana, pięknie tak. nie potrzebuję niczego więcej prócz bicia Jego serca. Nie wmawiaj mi, że marzenia budują ( ... ) ja przez nie regularnie coś tracę. bądź ze mną dzień po dniu. i kochaj. bądź ze mną dzień po dniu. i kochaj. |
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
" umarłeś prawie mi
zmyłam zapach Twój w oknie, w którym stałam szyby zbił wiatr... cisza... przytula się do rąk, zacieśnia wąski krąg bezdźwięcznych szeptów na mojej szyi cisza... muzyka smutnych serc, miłosnych oka mgnień, zdziwionych spojrzeń, że dzień już minął na Twojej dłoni droga - ostrożnie po niej stąpam tylko raz czujemy wielkość nieba, wtedy trzeba zastygnąć i trwać jestem sama, Ciebie już przy mnie nie ma, gdy chcę Ci wszystko dać... "
|
|
#2505 |
|
Raczkowanie
|
''Dochodzę do wniosku, że jakby ten książę na białym koniu nie dotarł (korki, zaspy czy coś) albo nie oprzytomniał w porę to z wygody chyba wyjdę za Ciebie za mąż. Przynajmniej będzie śmiesznie.
![]() ![]() Pokaż mi kawałek piekła. Niebo jest przereklamowane... Żeby byc w pełni szczęśliwym potrzeba dobrego planu , trochę czasu , i drugiej osoby . Miłość ? tak, nikt nie wie jak to się tańczy. ![]() lubię gdy trawa i stokrotki łaskoczą moją duszę. Nie umiem chodzić po wodzie, po wódzie też tylko ledwo. ![]() ![]() Pięknie jest móc budzić się koło Ciebie. Zaparzyć Ci kawę z rana, pięknie tak. nie potrzebuję niczego więcej prócz bicia Jego serca. Nie wmawiaj mi, że marzenia budują ( ... ) ja przez nie regularnie coś tracę. bądź ze mną dzień po dniu. i kochaj. 'Lepiej zaliczać się do niektórych niż do wszystkich.' wiem już, że, że prawdziwe szczęście jest już obok mnie...''
|
|
|
|
#2506 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: .
Cytat:
ratatamm jesteś " Czar pryśnie, a ja się obudzę o szóstej trzydzieści Czasami czuję się jak narkomanka. W jednej chwili wydarza się coś, od czego dosłownie fruwam. W następnej spadam na łeb, na szyję, a kiedy już mam uderzyć z impetem w ziemię, znowu coś podrywa mnie do lotu Ja zamawiam sobie śpiączkę na jutrzejszy dzień Podniecające jest dla mnie to, że już Cię nie kocham.Duma przeżarła moją psychikę, endorfiny wypierają smutek z mojej głowy, a mi nadal chce się śmiać nawet z najmniej śmiesznych kabaretów"
|
|
#2507 |
|
Rozeznanie
|
cześć, kocham was
Więc teraz jestem rozciągnięta gdzieś pomiędzy snem a monotonną rutyną dnia za dniem. Laurowy wieniec z mych drzwi do mojego serca To, czego chcesz, to opłukać swoją twarz i spróbować oddychać Zapomnieć o tym i zamknąć oczy, by zobaczyć Zostawić stary szary świat za sobą Co zrobisz Kiedy gwiazdy spadną z nieba A ty będziesz na skraju płaczu? Kiedy fala miłości przemija i zaczyna pojawiać się rdza Ty płaczesz we śnie, przerażona własnym cieniem Nie idź tyłem, zapatrzony w przeszłość Podążaj ku przyszłości Nikomu z nas nie pisane dostateczne szczęście Cóż, brzoskwinia smakuje świetnie grzyb także, lecz nie można ich z sobą łączyć Warto mieć przy sobie jakiś symbol przeszłości W uszach brzmiał mi donośny łopot skrzydeł przerażonego ptaka A może to było moje serce? Nie wiem |
|
|
|
#2508 |
|
Rozeznanie
|
Nie potrzebuje słońca na niebie, bo widzę je codziennie w Twoich oczach.
Bądź sobą, a nie tylko bywaj. I z piasku budowane są fortece naszych dni. Każdy ma swoje banały, dzięki którym można trafić do jego serca. Na stu ludzi umiejących słyszeć, jeden zaledwie umie słuchać. Uważaj na sny... zbyt często przebudzają pragnienia, które starasz się od dawna uśpić. Kusisz mnie codziennie swoją nieobecnością. Nie przejmuj się, przecież to tylko moje egoistyczne serce. W myślach zabijam Cię tysiąc razy dziennie na tysiąc różnych sposobów. I nigdy wiecej nie mów,że nie jesteśmy sobie przeznaczeni. Ludzie mogą do nas nalezyć tylko we wspomnieniach.
|
#2509 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2510 |
|
Wtajemniczenie
|
“Trzeba być podobnym, aby się zrozumieć i innym, aby się pokochać.”
“Bywa tak, że gdy dużo dajesz, a w zamian nie dostajesz tak naprawdę nic, budzisz się pewnego dnia i stwierdzasz, że jest ci bez różnicy. Że w sumie jesteś tak wyprany z uczuć, że nie masz ochoty na żadne interakcje danego typu. Z kimkolwiek.” “W końcu znajdujesz osobę z którą możesz wszystko. Z którą uwielbiasz wszystko, począwszy od robienia kanapek poprzez rozmawianie, skończywszy na uprawianiu miłości. Osobę przy której nawet najbardziej prymitywna czynność jak spacer w deszczu potrafi być czymś niezwykłym, czymś niecodziennym. Każdy z nas czeka na osobę, dzięki której poranne wstawanie z łóżka będzie miało sens. Kiedy już ją znajdziemy, nie pozwólmy sobie jej odebrać. Szarpmy się z losem, walczymy z przeznaczeniem, ale nie pozwólmy pozbawić się szczęścia.” “Witaj w czasach, gdzie by poznać swoją miłość trzeba założyć nk, facebooka i fotkę zamiast ruszyć dupsko i wyjść do parku.” “Jestem zmęczona nagromadzeniem konsekwencji życia pełnego pośpiesznych wyborów i chaotycznych namiętności.”
|
#2511 |
|
Zadomowienie
|
Kochanie, nie zamykaj mnie w klatce,
Ja jestem jak poezja. Uwięziona – umieram. (…) bo moje serducho nie uznaje Zdrady, nienawiści ani kłamstwa. Uznaje tylko miłość. Moje serce – ziemia niczyja Pomiędzy miłością a nienawiścią. Wiesz dlaczego w miłości nie zważam na wiek? Bo uczucia zależą od człowieka, A nie od daty jego urodzenia Czy terminu ważności. Czasem istnieją rany tak głębokie, że nic nie jest w stanie ich zagoić. Są tak trwałe, że nie pomogą żadne opatrunki czy leki. Na takie rany potrzeba czasu, on jest najlepszym lekarzem. Wiesz kochany nigdy mnie nie opuszczaj myślami Bez względu na to, co będzie działo się w Twoim życiu. Bo jeśli kiedyś spotka Cię coś złego to moje ramiona będą jedynym miejscem które Cię ochroni. To jedyne miejsce do którego będziesz mógł zawsze powrócić i zapomnieć o świecie. Sam Bóg zapowiedział mi w niebie, Że jeśli spotkam Cię na Ziemi to się zakocham. Nie kłamał. Czasem lepiej nic nie wiedzieć, w nic nie wierzyć, nie umieć kochać. Nie było pożegnania. Ja po prostu odeszłam. Tamtego dnia postanowiłam po raz pierwszy zostawić go bez wyjaśnień. On robił tak miliony razy.
|
|
#2512 |
|
Rozeznanie
|
Czuję się, jakbym próbowała oddychać pod wodą. Jakbym wciąż się wspinała i cały czas upadała. Kiedyś znów będę potrafiła oddychać bez ciebie. To nie jest Hollywood.
Tu nie ma happy endów.
|
|
#2513 |
|
Rozeznanie
|
grise, parala - ♥
i niebawem ułożę sobie życie... niebawem, jeszcze nie teraz. chciałabym zasnąć Ci na ramieniu, przestać dławić się krwią i odetchnąć pełną piersią bez skrzepów nikotyny w płucach. zasada 001 - to i tak nikogo nie obchodzi na zmianę śmiać mi się chce i płakać, na zmianę gardzę sobą i jestem z siebie dumna, na zmianę chcę Cię odepchnąć lub przyciągnąć, a nie robię nic. pragnąć może każdy. nie każdy pragnienie może zaspokoić. ... kiedyś uśmiech wróci na zmęczone usta, a w wyblakłych oczach pojawi się iskra, nie obiecuję, ale szaleńczo tego pragnę. to uczucie gdy nie wiesz czy kochać czy nienawidzić... nawet koniec ma swój koniec żadna niespodzianka, że my dobiegliśmy końca z naszą zwaną grzecznie pseudo miłością. obcy ludzie, czas w zegarkach stanął, gra tylko świerszcz na skrzypcach, zastygły ludzkie serca... giń... giń w mym umyśle, giń w sercu, duszy i pamięci, a po za tym sobie tam żyj...
|
#2514 |
|
Zadomowienie
|
say,i drinking all of the tears you cry
breathing every breath that you sigh, spijam wszystkie łzy którymi płaczesz oddycham każdym oddechem który wydychasz So go look again You gotta be true to your own If you really wanna go to the top Więc spójrz jeszcze raz Musisz być prawdziwa dla samej siebie Jeśli naprawdę chcesz wzbić się na szczyt I see the arms that reach out to hold me In the evening when the day is through Come on home soon Widzę ramiona gotowe by mnie objąć Wieczorem, kiedy dzień się kończy Wracaj do domu szybko Sleeping to dream about you And I'm so tired Of having to live without you Śpię by śnić o tobie, I jestem tak zmęczona życiem bez ciebie |
|
|
|
#2515 |
|
Rozeznanie
|
"Ktoś kiedyś powiedział, że w chwili, kiedy zaczynasz zastanawiać się, czy kochasz kogoś, przestałeś go już kochać na zawsze.
Niewiele rzeczy tak bardzo oszukuje jak wspomnienia. Ludzie lubią komplikować sobie życie, jakby już samo w sobie nie było wystarczająco skomplikowane. Od czekania dusza rdzewieje. Ludzie są gotowi uwierzyć we wszystko, tylko nie w prawdę. Czasami wydaje nam się, że ludzie są loteryjnymi losami: że znajdują się obok nas, by urzeczywistnić nasze absurdalne nadzieje."
|
#2516 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Wy wciąż mnie zaskakujecie swoim talentem! kiedy kogoś kochasz, Twoje rzęsy podskakują i wychodzą z Ciebie małe gwiazdki jeżeli jesteś pewien, że kochasz, mów to często. ludzie szybko zapominają co zachować przez sen chcesz, no co? usta moje aż do rana zbyt długo i zbyt często żyjesz snem
|
#2517 |
|
Rozeznanie
|
Śmiech jest masażem dla brzucha. Uśmiech jest masażem dla serca. Widząc was przytulonych w pobliskiej kawiarni , mam ochotę utopić się w filiżance gorącej czekolady. A ja proszę pana jestem ciągle samotna, choć mam ładną sukienkę i śliczny uśmiech. To przez te piegi, tak ? - Co mam powiedzieć, żebyś tu został? - Powiedz: tak. - Na jakie pytanie? - Na każde. Pytania wymyślimy później. Gdy wychodzę z Tobą zawsze musi spotkać mnie jakaś nie zwykle fascynująca przygoda. Albo wracam do domu zalana w trupa, często lądujemy na Pogotowiu lub najbliższej komendzie, nigdy nie powiedziałeś kolegom kim dla Ciebie jestem, nigdy nie powiedziałeś co do mnie czujesz,nie dajesz mi kwiatów , nie zabierasz do kina.Mogę liczyć tylko na gruby melanż, lub zwykłe wyjście na osiedle.Palisz , pijesz i często jesteś na fazie. Jednak wole to nieustatkowanie życie obok Ciebie niż zwyczajne życie z Innym. Czasem nie czuła bicia jego serca, chociaż tulił ją z całych sił. Nie słyszała jego słów, a przecież mówił do niej. Kiedy próbowała go dotknąć natrafiała na mur, którego nie potrafiła przeskoczyć i tylko zdzierała ręce do krwi próbując go rozbić. Bez sensu. Była bezradna. A gdy miał oczy zamknięte w ciszy, w niej zakwitało poczucie winy, słabość.. Bo nie była w stanie pokonać labiryntu złych emocji i wyciągnąc go ponad ciemne chmury jaźni.. A przecież tam, nad nimi było słońce. Nawet peeling i zimna woda nie dały rady zmyć z niej zapachu jego słów. Przynajmniej pasta do zębów poradziła sobie ze smakiem jego pocałunków. - to wszystko to jedna wielka ściema . Myslisz, że kochasz, bo jest taki mądry, dobry i wspaniały ? Nie. Kochasz go,bo udaje przed tobą takiego ,żeby cię oczarować. Zresztą wcale go nie kochasz, tylko ci się tak wydaje. Tak, moja droga, miłość to największe oszustwo świata. -Jeśli tak to chce być oszukiwana - odparła - Kiedyś oprzytomniejesz , ale wtedy będzie już za późno. Zakochasz się ,będziesz czekać na niego, a on wystawi cię do wiatru albo wymieni na nowszy model. Wszyscy faceci tak robią . To lezy w nich naturze. - Co ty bredzisz ?! -Prawda boli , moja droga ... To boli,kiedyś blisko teraz sobie obcy ludzie i trudno-tak musiało być, nie mam złudzeń, nie mam pretensji, nie czuje nienawiści, wszystkiego najlepszego, obcy jest mi smak zawiści. Pragnąc jeszcze więcej, został bez niczego. Najgłośniej szczekają ci co najbardziej się boją . Czasami bywa taki płacz że zamiast łez spływających po policzku, łzy spływają po sercu.
"odszedł. a ja również dobrze mogłam powiedzieć, że umieram." /your blue eyes\ ![]() Edytowane przez Chers Czas edycji: 2011-04-29 o 17:24 |
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
_______
wystarczy że czasem napiszesz, wyślesz esemesa, przytulisz, pocałujesz czule, będzie potwierdzał miłość. no przecież nie musimy ze sobą być. wymusił ten uśmiech na mnie, sam go do mnie posyłając. strzel mnie w ryj, kiedy jeszcze raz skłamię, że o nim zapomniałam. albo nie, nie bij mnie, bo za dużo siniaków miałabym na policzku. możesz spalić nasz wspomnienia, są nic nie warte jeżeli ich przywrócenie cieszy tylko jedno z nas. możesz złapać moją dłoń, czy wytrzeć łzę z policzka, ale Twoja obecność wcale nie sprawi, że będę myśleć o nim coraz mniej. wiosna? spływa mi razem ze łzą po mokrym już policzku! |
|
|
|
|
#2519 |
|
Raczkowanie
|
Paralogiczna, Grise ,Martusssia , Latin
powiedzieć że macie talent to za mało. przeciw wszystkim zasadom jest wracać, gdy się odeszło.
każda gwiazda, zmierzająca w stronę lądu nosi Twoje imię. świat znika, słońce gaśnie , ziemia rozstępuje się, my kochamy nadal. Tworzę swój własny słownik synonimów. obok 'miłość' stawiam Ciebie. tak trudno jest wstać, gdy pchasz mnie jeszcze niżej. daję Ci słowo, które jest warte więcej niż miliony twoich zapewnień. nie kochaj, bądź w tym mistrzem. pokaż wszystkim, że nie wiesz co znaczy poddać się. opowiadanie , zapraszam ![]()
fbl. szczęście łatwo znaleźć, patrz pod nogi, i myśl tak chłodno o świecie pełnym paranoi. Edytowane przez Nieodkrytaxd Czas edycji: 2011-04-29 o 20:50 |
|
|
|
#2520 |
|
Raczkowanie
|
myCh; Paralogiczna; Martusssia; Marsi89; smileandsweet14;
♥ kochane. wspaniałe. cudowne. _________________________ ________ O tym, że kochasz, przekonasz się,
kiedy ktoś inny pokocha Ciebie i będzie to bez znaczenia. I będziesz patrzeć w ścianę i zastanawiać się, czemu nic nie jest na swoim miejscu, czemu reakcja kochania nie zachodzi jedynie w obecności czynnika miłości osoby kochanej. *** Rozglądam się myślami i widzę wyraźnie, że nikt z nas nie jest szczęśliwy na zawsze. *** Rozumiem dziś zbyt wiele, by pozwolić Ci wrócić. *** Oddałabym Ci połowę mojej miłości, byś mnie pokochał. I myślę, że starczyłoby nam do końca życia, gdybyś tylko chciał. *** Uciekam myślami, byle gdzie. Włożyłam miłość głęboko do szafy i tylko czasami, przeciąg w pokoju otwiera drzwi, wylewa się moja miłość po podłodze, po głowie, po sercu. *** Miłość, która zaczyna się byle jak, tak samo się kończy. *** Liczyłam, że gdy postanowisz o swoim odejściu, powiesz chociaż coś na pożegnanie. Zamknąłeś drzwi po cichu, bez słowa. Gdyby zabrzmiało "kochałem" łatwiej by było o wiele. *** Kochajmy się wspólną miłością, wtedy skończymy się razem.
Nowe wątki na forum Wizażowe wyliczanki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.