|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3211 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
No to zapraszam do mnie na miseczkę
|
#3212 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3213 |
|
Raczkowanie
|
a za mna tak chodza placki ziemniaczane ze smietana i cukrem
tylko nie mam czasu zeby je zrobic
|
#3214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie ma się co nimi przejmować, ale kurczę cieżko masz w tej pracy... Przecież z naszymi bólami samo siedzenie przy biurku jest męczące i trudne - a tu trzeba sie skupić i pracować a nie tylko siedzieć. Podziwiam Cie zupa kalafiorowa... mniam... a ja gotuje warzywną troche kalafiora też tam jest hiihiha placki ziemniaczane też uwielbiam - tylko to tarcie mnie przeraża wrrr Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-04-28 o 14:58 |
|
|
|
|
#3215 |
|
Rozeznanie
|
A ja idę rozwiesić pranko na balkon, a potem zmykam do rossmana z reklamacją. Wyobraźcie sobie, że wczoraj kupiłam tusz do rzęs Rimmela(używam go już jakiś czas) i ku mojemu zdziwieniu jest taki zeschnięty, że nie nadaje się do użytku. Może 30 zł to nie majątek, ale już by były jakieś fajne śpiochy dla maleństwa prawda
|
#3216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co mi po 100% wynagrodzenia jak wiem, że nie mam do czego wracać? I jakoś nie widzę się w 8 miesiącu obsługującą klientki, szczególnie, że w mojej pracy nie wolno siedzieć. Chodziło mi bardziej o ceny ciuszków, pampersów i innych że są totalnie nieadekwatne do zarobków. U mnie w rodzinie jest przypadek taki: oboje rodziców pracuje, razem ok 2 tys dochodu, mają trzy córeczki, które zawsze dostawały obiady w szkole, ale tata zmienił pracę i ich dochód przekroczył o 20zł granicę i już obiadów nie dostają Jakoś tych nieziemskich benefitów od państwa nie widzę Cytat:
|
||
|
|
|
#3217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No wiesz może i ja teraz jakąś spałaszowałam, ale nie zauważyłam
|
|
#3218 |
|
Zakorzenienie
|
nie no wy laski o jedzeniu a ja cos fajnego to dopiero w domku zjem, ale robicie mi smaka
![]() za to w niedziele sie penie objem pyszności bo ide na komunie he he mam nadzieje ze na obiad bedzie rolada i kluski bo to mogłabym jejśc cały czas
|
|
|
|
#3219 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
archinta - trzymam kciukasy 19natka - oj nie gadaj... dobre te 100% nawet jak nas potem nie wezmą ale masz rację - tak jak pisałam, niby ciaża to nie choroba, ale w niektorych zawodach nie da sie pracować w ciąży!!! Dla dobra dziecka i pzryszłej mamy i koniec kropka....spadam się uczyć wrrrr Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-04-28 o 15:03 |
|
|
|
|
#3220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3221 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez cheakyrockchick Czas edycji: 2011-04-28 o 15:10 |
||
|
|
|
#3222 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tez jestem po poronieniu. Od początku ciąży nic mi nie dolegało, ani razu nie miałam mdłości czy wymiotów, jedynie co tak w styczniu/lutym byłam bardziej zmęczona i mogłabym spać na okrągło. Teraz też nie odczuwam żadnych większych dolegliwości i mam nadzieję, że tak będzie do końca ciąży![]() Cytat:
, napewno będzie dobrzeCytat:
. Mam nadzieję, że z pieskiem będzie wszystko dobrze![]() Cytat:
Ale mam maszynkę do szatkowania tarcia ziemniaczków i robi się je w 5 min![]() Cotynato piękny pierścionek, ja też uwielbiam białe złoto, nawet nie chciałam słyszeć o żółtym i obrączkę też mam prawie całą z białego ![]() Wczoraj nawet nie miałam kiedy do Was zajrzeć, bo cały dzień prawie byłam na działce u mamy, wygrzałam się na słoneczku, odetchnęłam świeżym powietrzem, szkoda tylko że tz na 2 zmianie ![]() Kurcze kupiłam wczoraj sobie połówkę arbuza, (w końcu dorwałam ), i zostawiłam u mamyWczoraj wieczorkiem mały znowu dał o sobie znać
|
|
#3223 |
|
Zakorzenienie
|
ee pogoda się popsuła, słońca nie ma ... kicha
nawet uczyć już mi się nie chce. Zresztą dzwoniłam do M i mnie zdenerwował, bo ja siedzę w książkach od tygodnia i uczę się na egzamin a on bezstresowo ma naukę gdzieś i planuje ściągać (a u tej baby się po prostu NIE DA). A musimy zaliczyć w pierwszym terminie bo potem jedziemy nad morze. I jak ten mój nygus nie zda (odpukać w niemalowane) to nie wiem co z wyjazdem, czy da sie go jeszcze jakos przesunąć... ale on tylko: kochanie, spokojnie, jutro... a dodam, że nie jest z niego alfa i omega ![]() ![]() ![]() : pala:![]() ![]() :p ala:![]() ![]() :pa la:![]() ![]() :pal a:![]() ![]() minio - ale masz fajnie z tą maszynką do ziemniaków |
|
|
|
#3224 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3225 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie na placuszki zawsze trze maz
ale w planach mamy zakup urządzenia gdzie jest opcja tarcia wiec potem juz będę śmigać z placuchami![]() Aga no to weź pałe i niech tz siada do ksiażek no co on chce wyjazd zarzepascić, nie pozwól mu truj ile wlezie![]() a u mnie jeszcze jest słoneczko-ciekawe jak długo he he |
|
|
|
#3226 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z wizyty. Z dzidzią wszystko ok.
Ginka twierdzi że bankowo chłopak około 400 gram, rozwija się prawidłowo, szyjka macicy też poprawnie Co do wizyty i wyczekiwanego filmiku wkurzyłam się strasznie. Ostatnio było widać cudownie dzidziola, normalnie cudo, dokładnie twarzyczka, rączki, brzuszek. A teraz mały się uparł i przez bite 40 minut trzymał obie ręce na twarzy. Przekręcałam się na boki, skakałam, chodziłam po gabinecie i nic ![]() Ginka się śmiała i mówiła, że wyjątkowo uparty ![]() Więc mam filmik na którym mało co da się rozpoznać, nawet w 3d mało co widać bo wszystko jest rozmazane właśnie przez te rączki które wszystko zakłócały ![]() No nic, widocznie tak miało być ![]() I też zapomniałam karty ciąży- a ostatnio nie wierzyłam, że tak można jak jedna z was o tym pisała. |
|
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda ze dzidziol sie tak uparł no ale moze doszedł do wniosku ze bedziesz go miała na żywo to po co masz ogladac przez brzuchol a swoją drogą nieźle ciekawe po kim taki uparty po mamusi czy po tatusiu
|
|
|
|
|
#3228 |
|
Zakorzenienie
|
hehhe łatwo powiedzieć, od tygodnia truję mu pod nosem, ale jak głową w mur
a ja już nie mam na niego siły, niech robi co chce! i najlepsze, ze ja sie na niego wkurzam a on się dziwi jak ja się mogę denerwować w ciąży, ze mi nie wolno - to mu tłumacze, że jak zacznie sie uczyć to się uspokoje, a on na to, że jedno z drugim nie ma związku. I GADAJ TU Z FACETEM WRRRcotynato - gratulacje udanej wizyty. Strasznie długo trwało to Twoje usg... 40 min <szok> u mojego lekarza cała wizyta trwa jakieś 30min Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-04-28 o 16:26 |
|
|
|
#3229 | |
|
Zakorzenienie
|
kobity a jakim sposobem zapominacie karty? zmieniacie tak czesto torebkę?
mi każdy gin powtarza ze karta ciązy i grupa krwi ma być zawsze przy mnie , w każdej chwili i wszędzie gdzie pójdę ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- Cytat:
he he faktycznie uparciuch z tego twojego chłopa, no cóż chyba nie ma co liczyć ze namówisz go do nauki wiec moze pomoze ze bede trzymać kciuki aby udało mu sie jednak cos tam sciagnac
|
|
|
|
|
#3230 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak wrocławianki beda sie dobrze czuły to moze coś z tego spotkanka bedzie???![]() Ja do gina na 3d bede dzwoniła wieczorkiem się umówic... Ale dopiero na za dwa tygodnie....
|
|
|
|
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
a w ściąganiu jest mistrzem ta guła
obkleja długopisy i do tej pory mu się udawało, ale ta baba jest podobno nie do przejścia (to jest ta, o której Wam pisałam, że się tak wypytuje i strzela głupimi tekstami)
|
|
|
|
#3232 |
|
Zakorzenienie
|
Normalnie wizyta trwa 30 min , ale teraz siedzieliśmy ponad godzinę. Głównie przez to że chciała go nam pokazać w jak najlepszym ujęciu i ciągle miała nadzieję że ściągnie rączki z buzi ale jednak nie dało rady się go namówić.
Tż poprosił jeszcze o przybliżenie na siurka no i jest jak nic więc już na spokojnie dokupuję resztę rzeczy w barwach facecikowych ![]() później wrzucę kilka ująć z filmiku. Miałam nadzieję że wrzucę cały ale nie ma po co bo skoro nic nie widać to trzeba obejrzeć i jednak wybrać to co najciekawsze ![]() A uparty po mamie oczywiście. Tż się śmiał, że to przez to, że się pokłóciliśmy wcześniej i że nas tak ukarał wredzioch Przecież to aż nerealne żeby siedzieć z ręką na nosie/czole/oczach przez 40 min ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- No i teraz widzę że film mam na ponad 20 min Szkoda że nawet na tym tradycyjnym czarno-białym ledwo co widzę idę oglądać |
|
|
|
#3233 |
|
Zakorzenienie
|
Madziula - duży ten Twój chłopak
400 g wow moja tydzień temu ważyła 260g, a kiedy Ty miałaś ostatnią wizytę??
|
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały ma dokładnie 397g.
Ostatnio miałam wizytę równo 4 tygodnie temu. Ale u mnie wg usg to 21 tydzień niby. |
|
|
|
#3235 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie mam siły Was na razie czytać, jak widzę kolejne 3 strony doszły, a prosiłam Was
Moje samopoczucie ogółem kuleje, miałam dzisiaj w szkole niezbyt miłą sytuację, za którą serdecznie dziękuję koleżankom z klasy Przez to trochę zrobiło mi się przykro, no ale trudno.. Ważne że nie miałam dziś mdłości ani razu! A już za 6 dni zobaczę moją kruszynkę po raz piąty ![]() I tak na marginesie.. spodnie też mnie zaczęły trochę uciskać... aż sama nie dowierzam! Nie wiem kiedy ten brzuchol mi tak urósł
|
|
|
|
#3236 |
|
Rozeznanie
|
Grał wam na nosieprzez ta kłótnie!!!!!!!!!
![]() A o co znów kłotnia była co??? |
|
|
|
#3237 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nie narzekajcie na ceny zabawek i ubranek w Polsce, na zachodzie są o wiele droższe...
My zamierzamy kupować wszystko dla małej w PL, bo tutaj zwyczajnie się nie opłaca. Chyba, że są promocje, ale czatować na obniżenie cen, które nie wiadomo kiedy będzie jest bez sensu.
|
#3238 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Cytat:
za prawidłowy rozwój synusia![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
aż niemożliwe, że nic nie dolega, ale bardzo się z tego powodu cieszę![]() Cytat:
pewnie się przekomarzał z rodzicami i nie chciał się pokazać![]() Ja na wizytę śmigam na 18:30, także trzymajcie kciuki i za mnie może się coś tam ujawni między nogami
|
|||||||
|
|
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
dobra zbieram sie do domku , zajrze jak dojade he he no chyba ze po drodze na jakąs kawe albo spacer z kolezanką sie wybiore
|
|
|
|
#3240 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:05.

nie jadłam nigdy ,ale uwielbiam kalafior
tylko nie mam czasu zeby je zrobic
nie ma się co nimi przejmować, ale kurczę cieżko masz w tej pracy... Przecież z naszymi bólami samo siedzenie przy biurku jest męczące i trudne - a tu trzeba sie skupić i pracować a nie tylko siedzieć. Podziwiam Cie
troche kalafiora też tam jest hiihih
Co mi po 100% wynagrodzenia jak wiem, że nie mam do czego wracać? I jakoś nie widzę się w 8 miesiącu obsługującą klientki, szczególnie, że w mojej pracy nie wolno siedzieć. Chodziło mi bardziej o ceny ciuszków, pampersów i innych że są totalnie nieadekwatne do zarobków.

, napewno będzie dobrze

400 g wow moja tydzień temu ważyła 260g, a kiedy Ty miałaś ostatnią wizytę??
)