Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 16:22   #2551
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

ania u nas też jeździ taki kurier, cham i prostak, wiecznie trafić nie może i dzwoni sto razy, raz o 7 rano ze jedzie a dojechał na 12...
pląta się w zeznaniach i odwraca kota ogonem. Życie...

Kapusniak zrobiłam, ale szczyt moich marzeń to nie jest, za kwaśny po pierwsze..(kapusty nie wypłukałam pewnie dlatego)
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 16:29   #2552
moniczka2123
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

wrocilam od gina
juz pisze relacjon

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 16:34   #2553
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Zmalowana i Youyou ,Natka jestem Kochane

Wizyta okropna.
\Mam wielowodzie i bańkę na łożysku.Szyjka sie skróciła do 20mm,główka bardzo nisko.

Mam skierowanie do szpitala na najpóźniej jutro rano.

Boje się jak cholera.\
Na razie wiem,ze czekają mnie pompy,posiew i antybiotyk,KTG,leki.

Boze jak ja się biję o małą.

Jest większa o 2 tyg. i lekarz pytał czy nie ma pomyłki z ostatnią miesiączką.
Co Jej jest?

Reszcie dziewczyn gratuluję udanych wizyt i ślicznych brzuszków:jupi :

trzymaj się kochana, dasz rade!

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam sms-a od Belli7 i przekazuję Wam:

Hej Beatko. Z tej strony bella7. Nie udało mi się wytrzymać i tak przez cc 26 kwietnia (30t 4d) o godz. 21.40 i 21.41 urodziłam córeczki. Dostały 7 punktów. Mają problemy z oddychaniem i leżą w inkubatorach, jedna jest zaintubowana a druga oddycha sama z małą pomocą, są bardzo drobne i malutkie.

bella7 - gratulacje córeczek i trzymamy kciuki żeby dziewczynki szybko doszły do pełni sił

mogły dziewczynki jeszcze trochę poczekać ale widać tak miało być że im się już tak śpieszyło na świat. Modlimy się o szybki i szczęśliwy powrót do zdrówka.

o ja mamy pierwszą mamuske gratulacje kochane, dzieciaczki sa w inkubatorach ale na pewno niedlugo dojdą do siebie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
laski, a moze mala skladka i wyslemy neroli przekazem pocztowym na dom? chociaz by za te telefony poplacila bo szkoda nie miec z tztem (no i z nami) kontaktu....
Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Dostałam SMSa "Oj Kochana to nie takie proste bo my płacimy dwa tel. przy jednym abonamencie. Tylko Tadziu ma już zablokowany, a ja czekam na sms z sieci. Mamy aż 150 zł."

Laski więc co robimy, ja z miłą chęcią do niej zadzwonie jak już coś ustalimy
Cytat:
Nerolka mi napisała, że dziękuje nam wszystkim, że wymięka, a mi chyba się dostanie po tyłku jak wyjdzie ze szpitala Akcja udana Jesteśmy wielkie (dosłownie i w przenośni)
zostawic was na chwile! a ja to co?? co prawda na koncie mam kilka zl, koncowke ktorej nie moglam wyplacic przez bankomat ale zawsze jakos bym sie dolozyla
czy jeszcze moge?? do kiedy zbieracie?
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 16:35   #2554
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
brunetka - alez ty masz dobre serduszko ja tez chetnie bym cos dala ale dla chlopca jej sie chyba nie przyda

marina - a co robisz???? zes taka zaganiana oczywiscie

aania - co za palant przeciez to jego psi obowiazek zanetka ma racje ja by mzadzwonila do jego firmy i skarge zlozyla albo pisemnie najlepiej za co oni mu ku**a placa w koncu a przez tel bym mu pwoiedziala prosze pana albo do tej i dotej dostane paczke albo dzwonie do pan przelozonego a co Cie obchodzi ze mu sie samochod zepsul to niech taxi wezmezreszta firma mu chyba ma obowiazek zapewnic pojazd sluzbowy jezeli to kurier

a zestaw wezme bo wkladki mialam i tak kupic paczke wielorazowych

mielismy kupic blender philipsa wiec mikser bedzie jeszcze lepszy bede mogla sobie koktajle

robic wreszcie bo nie ma gdzie

laktator tez bedzie z glowy

lyzeczka i pojemnik sie przydadza na wycieczki do rodzicow

a sterylizatro zawsze moge sprzedac choc moze sie przyda

youyou- to teraz zrobimy zmiane ja sie zdrzemne a ty mi potem relacje zdasz oki

hehe sweet a to z rana byłam w szpitalu na badaniach, mocz, hemoglobina, potas i jakies wbcoś tam, potem na zakupach do lodówki, potem jeszcze skoczyłam na stadion ( taki bazar mielecki z ciuchami) bo w ta sobotę mamy chrzest u szwagra dziecka, kupiłam sobie taką tunikę za 35 zł, bo żywcem nic nie miałam,buty pewnie jakieś balerinki czarne znajdę w szafie, potem wstawię zdjęcie tuniki, a teraz obiad skończyłam dwu daniowy ha a ja jestem straszna dupa jeśli chodzi o gotowanie. i jeszcze ciotka była, więc musiałam się nią zajać i pogadać ;/

A tu wchodze i 7 stron do czytania, produktywne z Was laski, nie ma co

I przykro też, bo wiadomości nie najlepsze na forum, ale będzie dobrze!

blondynka doczytuję właśnie,o matko, ale franca z tej teściówki...Jak tak można wrrr
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-04-28 o 16:38
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 16:38   #2555
aania_20
Zakorzenienie

Chyba tak zrobię jak radzicie. Już dziś chciałam zadzwonić, ale musze się upewnić co on jest za jeden, na 99% z DHL. Ale przy zakupie nie było podanej nazwy kuriera, więc do jutra poczekam, bo nie pamiętam, a kilka razy już u mnie był.... Powiedziałam mu tylko że lepiej żeby jutro był

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 16:40   #2556
moniczka2123
Zadomowienie

A więcnie zaczyna sie zdania od a wiec )

Dzidziolek dalej jest Brtusiem
Wszystko z nim wporzadeczku
Lekarz mówi ze dziecko rozwija sie świetnie
Szyjka wporzadeczku
Waga naszego maleństwa 915 gram
A najlepsze jest to ze od 7 marca sie nie wazylismy u lekarza a dzis tak i ja myslalam po sobie ze kilo gora dwa mi przybylo a tu 6 nawet moja rodzinka mowi ze chyba waga zepsuta bo po mnie nie widac nawet mama stwierdzila ze tylko brzunio mam wiec za bardzo sie ta 6 nie przejmuje
i tak wyniki super glukoza tez
hmmm.... tylko mi szefowa dzwonila ze mi l4 wczesniejsze zle napisali bo cyferki jednej gdzies brak i bylam po to zwolnienie i jutro znow musze pojechac zeby mi to poprawili ale spoko zawsze jest okazja do zakupow

Stary 2011-04-28, 16:49   #2557
Vaniliova11
Zadomowienie

A to jest mój bebolek 30tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4280904.jpg (131,8 KB, 41 załadowań)
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 16:52   #2558
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Nerolka mi napisała, że dziękuje nam wszystkim, że wymięka, a mi chyba się dostanie po tyłku jak wyjdzie ze szpitala Akcja udana Jesteśmy wielkie (dosłownie i w przenośni)
Miło, miło

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Co Ty! Kraina Szczęścia bo przy boku mojego męża, a tak to na śląsku mieszkam Zagłosowałam na Mazury, może kiedyś wygram jakaś wycieczkę w tamte rejony
Gdzie ma , gdzie ma?! na siusiorku?
Mój to cały w pieprzykach jest, przenoszą się już na mnie
Życzę szczęścia w losowaniach i konkursach, ale może nie czekaj z wyjazdem tylko dziecinkę odchowajcie i przyjeżdżajcie w nasze naprawde eko-tereny!
Gdzie ma? Już byś chciała wiedzieć, musi coś dla nas zostać, jakas tajemnica... Jak bym powiedziała, to zaraz byście zdjęcie chciały i jak ja bym mu to wytłumaczyła

Ja musiałam w domu kury z pierza odzierać, ale moja siostra z takimi golasami teatrzyk robiła, mówię Wam, kupa śmiechu z tego była!

O kurierach nic nie piszcie... Też bym moga swoje dołożyć...

Moniczka, Vaniliova
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 16:54   #2559
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
super brzunio

Stary 2011-04-28, 17:07   #2560
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Chyba tak zrobię jak radzicie. Już dziś chciałam zadzwonić, ale musze się upewnić co on jest za jeden, na 99% z DHL. Ale przy zakupie nie było podanej nazwy kuriera, więc do jutra poczekam, bo nie pamiętam, a kilka razy już u mnie był.... Powiedziałam mu tylko że lepiej żeby jutro był
Z tego co się orientuje to DHL właśnie auta mają swoje osobiste,
kiedyś mój D chciał robić za kuriera to powiedzieli, że musi mieć swoja działalność i auto, a oni je przemalują czy coś
ale zadzwoń i powiedz o co chodzi!
Ja mam swoich kurierów w pracy z UPS i GLS i oboje jak była paczka do mnie to wiedzieli,że mogą mi paczkę zostawić w pracy jak mnie nawet w niej nie było, chyba że wiedziałam że coś idzie do mnie i chce mieć to szybko to informowałam ich że jak mnie nie bedzie to proszę do domu.
Ale powiem Wam robota super, pięknie płatna ale 12h dziennie jak nie więcej KOSMOS!

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
A więcnie zaczyna sie zdania od a wiec )

Dzidziolek dalej jest Brtusiem
Wszystko z nim wporzadeczku
Lekarz mówi ze dziecko rozwija sie świetnie
Szyjka wporzadeczku
Waga naszego maleństwa 915 gram
A najlepsze jest to ze od 7 marca sie nie wazylismy u lekarza a dzis tak i ja myslalam po sobie ze kilo gora dwa mi przybylo a tu 6 nawet moja rodzinka mowi ze chyba waga zepsuta bo po mnie nie widac nawet mama stwierdzila ze tylko brzunio mam wiec za bardzo sie ta 6 nie przejmuje
i tak wyniki super glukoza tez
hmmm.... tylko mi szefowa dzwonila ze mi l4 wczesniejsze zle napisali bo cyferki jednej gdzies brak i bylam po to zwolnienie i jutro znow musze pojechac zeby mi to poprawili ale spoko zawsze jest okazja do zakupow

dobrze że wszystko w porządku!

Cytat:
bebolek duży jest

Wodaqua na pewno przyjadę na MAZURY już czuje ten zapach jezior !Achh
Na siusiaku ma na bank Teatrzyki? o kurczę!

Zmierzyłam sobie mój bębolek i mamy 97cm
Skróciłam spodnie mojemu D, mam wizję do czego je ubierze!
Wymyśliłam sobie że eleganckie spodnie skrócę do kolan do tego mokasyny i koszula ale ciachooooooo!
Kupiłam sobie spodnie i co? i nie mieszczę się w nich!
OKROPNOŚĆ, mam za szeroki tyłek

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 17:09   #2561
youyou
Zakorzenienie

Ojej ale się działo

Zgodnie z deklaracją - i ja przyłączam się do akcji pod pseudonimem "Nerolka" - ide do Klubu poczytać po szczegóły

moniczka gratuluję udanej wizyty

vaniliova pokaźny masz już brzunio
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 17:17   #2562
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Monia-wpłacone

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 17:21   #2563
Lilkaa82
Rozeznanie

moniczka2123 gratuluje udanej wizyty

Vaniliova11 pokaźny piekny ciążowy brzuś

83monia wpłacone

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 17:23   #2564
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Wodaqua na pewno przyjadę na MAZURY już czuje ten zapach jezior !Achh
Na siusiaku ma na bank Teatrzyki? o kurczę!

Zmierzyłam sobie mój bębolek i mamy 97cm
Skróciłam spodnie mojemu D, mam wizję do czego je ubierze!
Wymyśliłam sobie że eleganckie spodnie skrócę do kolan do tego mokasyny i koszula ale ciachooooooo!
Kupiłam sobie spodnie i co? i nie mieszczę się w nich!
OKROPNOŚĆ, mam za szeroki tyłek
Ależ Ty dociekliwa

Ja dziś przejrzałam letnie rzeczy i nawet kilka założę...szczególnie tuniki, które zawsze lubiłam. Ale generalnie to masakra, żadnych spodenek nie mam
Stary 2011-04-28, 17:24   #2565
Vaniliova11
Zadomowienie

Margaret Moniczka klask i: za Wasze wizyty
Dziekujemy z bebolkiem za komplementy wczoraj byłam na chwile w pracy i koleżanka powiedziała że taki brzuch to miała przed porodem ale ona urodziła wcześniaka
Stary 2011-04-28, 17:26   #2566
BABONIK
Zadomowienie

i ja się dorzuciłam, Monia jak dasz radę to prześlij Neroli pierwszą ratę,a potem to co dziewczyny doślą.

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 17:28   #2567
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ależ Ty dociekliwa

Ja dziś przejrzałam letnie rzeczy i nawet kilka założę...szczególnie tuniki, które zawsze lubiłam. Ale generalnie to masakra, żadnych spodenek nie mam
Jestem w tej samej sytuacji mam pare tunik które moge załozyć ale spodni spódnic czy spodenek nie mam
Stary 2011-04-28, 17:31   #2568
wodaqua
Zadomowienie

Ja znalazłam jeszcze 2 sukienki, ale nie na długo starczą
Stary 2011-04-28, 17:33   #2569
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ Ty dociekliwa

A Ja znowu 2 tuniki a spodenki nawet jakieś mam.
Sukienkę bym chciała jakąś fajną

Cytat:
Margaret Moniczka klask i: za Wasze wizyty
Dziekujemy z bebolkiem za komplementy wczoraj byłam na chwile w pracy i koleżanka powiedziała że taki brzuch to miała przed porodem ale ona urodziła wcześniaka
Mi mówią,że jak na koniec 6 miesiąca to mam maleństwo a nie bęben
ale to wszystko jest zależne od genów

BABONIK Monia już jej przesłała 150zł mimo,że tyle jeszcze nie było uzbierane, potem kolejną ratę wyślę z czasem, bo nie wszystkie mają teraz kasiorki

Mam ochotę na loda

Stary 2011-04-28, 17:49   #2570
wodaqua
Zadomowienie

Powysyłałam Wam - tym, które znalazłam, zaproszenia na FB (Emilia), na mnie namiary macie w klubie.
I zapisałam sobie nr tel do Zanki i Moni - tak losowo wybrałam, będę pisać jakby coś, ale mam nadzieję, że dopiero w sierpniu
Stary 2011-04-28, 17:58   #2571
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Powysyłałam Wam - tym, które znalazłam, zaproszenia na FB (Emilia), na mnie namiary macie w klubie.
I zapisałam sobie nr tel do Zanki i Moni - tak losowo wybrałam, będę pisać jakby coś, ale mam nadzieję, że dopiero w sierpniu
Ja już wysłałam Dziękuję za przyjęcie zaproszenia
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 18:03   #2572
wodaqua
Zadomowienie

Mam nadzieję, że Was porozpoznaję
Stary 2011-04-28, 18:05   #2573
zanka205
Zakorzenienie

zaproszenie dostałam i z radością akceptowałam

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 18:06   #2574
wodaqua
Zadomowienie

Dziękuję Kobietki!
Stary 2011-04-28, 18:06   #2575
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

czesc

wzruszyłam się tą akcją dla Nerolki, macie dziewczyny wielkie serca
Ja jak tylko wpłyną nam pieniądze (ok. 5 V) to coś dorzuce

Blondynko taką teściową to tylko ubić

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 18:07   #2576
zanetaa88
Zakorzenienie

http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazo...581281801.html A ja zaszalałam.
Dostałam super wypłatę i aż musiałam zaszaleć

Emilia a Ja wysłałam do Ciebie zaproszenie )

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-04-28 o 18:09
Stary 2011-04-28, 18:14   #2577
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Kobietki!
ja też zaakceptowałam dziękuję za zaproszenie

Cytat:
http://allegro.pl/jeansy-rurki-ciazo...581281801.html A ja zaszalałam.
Dostałam super wypłatę i aż musiałam zaszaleć

świetne jakbym miała coś na wzór figury to też bym sobie kupiła :P
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 18:14   #2578
patik87
Zakorzenienie

Vaniliova śliczny brzusio
Moniczka za wizytę

Ja nie istnieję na FB i NK.

Zanetaa oo zaszalałaś ja nie mam nic na lato, ani spodenek, ani spódnicy. Muszę chociaż 1 spódnicę upolować i jakoś przechodze.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 18:17   #2579
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Vaniliova śliczny brzusio
Moniczka za wizytę

Ja nie istnieję na FB i NK.

Zanetaa oo zaszalałaś ja nie mam nic na lato, ani spodenek, ani spódnicy. Muszę chociaż 1 spódnicę upolować i jakoś przechodze.

No całe 49 zł wydałam ale nie będę przepłacała na spodnie w których pochodzę tylko do sierpnia A po za tym nie pamiętam kiedy wydałam na jakiekolwiek spodnie więcej niż 50 zł uwielbiam przeceny
Jeszcze prezencik dla teściowej i zostanie tylko wyprawka ale do niech zasiądę jak się uspokoję

Stary 2011-04-28, 18:32   #2580
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
A do nas
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości