Aparaty ortodontyczne cz. X - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-27, 23:25   #4981
Limone
Zakorzenienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez Juś Pokaż wiadomość
Dziękuję Limone Znalazłam świetnego specjalistę w okolicy, więc mam nadzieję, że coś mi dobrego doradzi

Dobra zrobiłam sobie 2 zdjęcia, które w miarę pokazują o co mi chodzi (tak myślę) Co sądzicie?
Moim zdaniem masz całkiem niezłe zęby Na pewno wyglądają lepiej niż moje, a mnie ortodontka zaleciła tylko usuwanie ósemek i leczenie około 1,5 roku do 2 lat, a już najmłodsza nie jestem Więc opcja z aparatem nie powinna u Ciebie być problemem. I w sumie wydaje mi się że lepszy aparat niż wydawanie pieniędzy na leczenie tego zęba, ale to niech lepiej lekarz wyrazi opinię.
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-27, 23:35   #4982
Juś
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Moim zdaniem masz całkiem niezłe zęby Na pewno wyglądają lepiej niż moje, a mnie ortodontka zaleciła tylko usuwanie ósemek i leczenie około 1,5 roku do 2 lat, a już najmłodsza nie jestem Więc opcja z aparatem nie powinna u Ciebie być problemem. I w sumie wydaje mi się że lepszy aparat niż wydawanie pieniędzy na leczenie tego zęba, ale to niech lepiej lekarz wyrazi opinię.
No źle z nimi nie jest, wiem że są gorsze przypadki, tylko właśnie w mojej sytuacji chodzi o wybór leczenia. Porozmawiam jutro ze stomatologiem i jestem bardzo ciekawa co mi zaproponuje.. osobiście jestem za aparatem, akurat mam taką możliwość, żeby znowu się na niego zdecydować, ale jeśli wydam pieniądze na leczenie słabego zęba i pójdzie to na marne, to już nic nie zrobię tylko będę musiała go usunąć.. i w sumie będę w sytuacji, którą teraz chce uniknąć
Stary 2011-04-27, 23:46   #4983
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
No źle z nimi nie jest, wiem że są gorsze przypadki, tylko właśnie w mojej sytuacji chodzi o wybór leczenia. Porozmawiam jutro ze stomatologiem i jestem bardzo ciekawa co mi zaproponuje.. osobiście jestem za aparatem, akurat mam taką możliwość, żeby znowu się na niego zdecydować, ale jeśli wydam pieniądze na leczenie słabego zęba i pójdzie to na marne, to już nic nie zrobię tylko będę musiała go usunąć.. i w sumie będę w sytuacji, którą teraz chce uniknąć
Ja bym wybrała raczej aparat. Ale to niestety musi być Twoja decyzja. Tylko pomyśl, że koszt aparatu to za łuk około 1500 zł (ceny się mocno wahają w zależności od miasta, aparatu itd), plus wstępne wizyty - konsultacja, wyciski, plan leczenia. Do tego usunięcie kamienia i czyszczenie zębów przed, no i leczenie tych co tego wymagają. A i później co miesiąc około 100 zł.
W każdym razie powodzenia
Stary 2011-04-28, 00:49   #4984
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
Teraz z zębami robią cuda I na dobrą sprawę da się zrobić wszystko. Kwestia trafienia na dobrego lekarza, który pomoże wybrać najlepszą opcję, no i pieniędzy. Swoją drogą zastanawiam się jakie leczenie zęba może kosztować aż 1200 zł
Oj może, może! I to nawet więcej.
Mój przykład - przed założeniem aparatu musiałam wyleczyć m. in. szóstkę na dole (swoją drogą aparat na dół zakładam dopiero teraz, po 8 miesiącach), która już wcześniej była leczona kanałowo i zawodowo spaprana. Trzeba ją było przeleczyć, co jest droższe niż pierwsze leczenie. Do tego moja ulubiona szóstka miała 4 kanały, co też miało wpływ na cenę. Lekarza mam za✂✂✂istego, no ale podobnym epitetem określiłabym ceny. W trakcie leczenia używał mikroskopu, ultradźwięków, kamery takiej co to do zęba się ją wkłada , do tego oczywiście znieczulenia, ciągle zdjęcia - przed, po, w trakcie... Plus odbudowa, wkład z włókna szklanego, Bóg wie, co jeszcze, no i cóż...jeden ząb kosztował mnie więcej, niż jeden łuk aparatu - 2 tysiące z małym hakiem... Masakra.
No ale jest zrobiony jak należy, ostatnio go kontrolowałam, bo było ryzyko, że trzeba będzie usuwać wierzchołek korzenia (to sie jakoś fachowo nazywa, andrew na pewno wie, ja zapomniałam :P) ale wszystko się zagoiło pięknie i dentysta zezwolił na założenie aparatu na niego.

Zdecydowałam się na to leczenie, bo orto nie zalecił usuwania, a i ja chciała uratować jak najwięcej zębów, bo mam je słabe i póki się da, to chcę je mieć wogóle
A dentyście mojemu ufam w 200%. Do tego stopnia, że keidyś podczas czyszczenia kanałów zaczęłam usypiać na fotelu. Musiał mnie budzić żebym nie zamykała ust

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 08:30   #4985
paula1980
Raczkowanie

hej, zrobila mi sie w dziasle miedzy zebami gdzie mam gumki sciagajace taka kuleczka z dziasla, czy ktos mial cos takiego? jak sie tego pozbyc?
paula1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 09:44   #4986
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Mój przykład - przed założeniem aparatu musiałam wyleczyć m. in. szóstkę na dole (swoją drogą aparat na dół zakładam dopiero teraz, po 8 miesiącach), która już wcześniej była leczona kanałowo i zawodowo spaprana. Trzeba ją było przeleczyć, co jest droższe niż pierwsze leczenie. Do tego moja ulubiona szóstka miała 4 kanały, co też miało wpływ na cenę. Lekarza mam za✂✂✂istego, no ale podobnym epitetem określiłabym ceny. W trakcie leczenia używał mikroskopu, ultradźwięków, kamery takiej co to do zęba się ją wkłada , do tego oczywiście znieczulenia, ciągle zdjęcia - przed, po, w trakcie... Plus odbudowa, wkład z włókna szklanego, Bóg wie, co jeszcze, no i cóż...jeden ząb kosztował mnie więcej, niż jeden łuk aparatu - 2 tysiące z małym hakiem... Masakra.
No ale jest zrobiony jak należy, ostatnio go kontrolowałam, bo było ryzyko, że trzeba będzie usuwać wierzchołek korzenia (to sie jakoś fachowo nazywa, andrew na pewno wie, ja zapomniałam :P) ale wszystko się zagoiło pięknie i dentysta zezwolił na założenie aparatu na niego.

Zdecydowałam się na to leczenie, bo orto nie zalecił usuwania, a i ja chciała uratować jak najwięcej zębów, bo mam je słabe i póki się da, to chcę je mieć wogóle
A dentyście mojemu ufam w 200%. Do tego stopnia, że keidyś podczas czyszczenia kanałów zaczęłam usypiać na fotelu. Musiał mnie budzić żebym nie zamykała ust
O matko Nie zdawałam sobie sprawy, że coś takiego może aż tyle kosztować Cena faktycznie kosmiczna, no ale ząb uratowani i dobrze
Stary 2011-04-28, 11:25   #4987
ejzii
Rozeznanie

Już po wizycie. Aprat ortodontyczny założony.. Jestem załamana, chce mi się płakać Mam małe zęby i aparat mi całe zasłanioł Gdy się uśmiecham widać same zamki.. Strasznie mnie oszpecił i wolałabym z tym mleczakiem na przodzie i z luką chodzić niż w tych zamkach na przodzie mam taki łancuszek różowy a ligatury jakies szare usta całe czerwone i spierzchnięte, chcę stąd uciec i nie wrócić.. Nie wiem jak wróce do szkoły, wstydze sie.. Mam 16 lat i nigdy nie mialam chłopaka a teraz to już na pewno nie mam szans a bardzo bym chciała osobę przy ktorej czulabym sie bezpiecznie i wgl
co ja narobiłam
ejzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 11:44   #4988
Juś
Raczkowanie

madzieeek chyba czeka mnie dokładnie to co opisałaś.. czyli ponowne leczenie, prawdopodobnie kanałowe, wkład z włókna szklanego (podobno lepszy od innego) i odbudowa tego zęba..

Właśnie wróciłam od stomatologa.. Tak jak napisałam wyżej, ząb będzie albo tak wyleczony, albo wyrwany - niestety. Muszę zrobić sobie zdjęcie rtg, ponieważ w gabinecie pan dr nie miał do tego aparatu, ale ogólnie wywarł na mnie ogromnie pozytywne wrażenie
Kwestia aparatu jak na razie nie została poruszona, pan dr chyba jednak woli uratować to niż od razu wyrywać i brać się za aparat

ejzii ja nie mam aparatu, ale przecież teraz aparat to coś normalnego. Dużo osób go nosi i nie jest to moim zdaniem powód do wstydu Usta nie będą przecież ciągle spuchnięte i przyzwyczaisz się. Ja to Ci tam teraz zazdroszczę, mając taki problem z zębem, wolalabym mieć założony aparat
Stary 2011-04-28, 12:32   #4989
paula1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Aprat ortodontyczny założony.. Jestem załamana, chce mi się płakać Mam małe zęby i aparat mi całe zasłanioł Gdy się uśmiecham widać same zamki.. Strasznie mnie oszpecił i wolałabym z tym mleczakiem na przodzie i z luką chodzić niż w tych zamkach na przodzie mam taki łancuszek różowy a ligatury jakies szare usta całe czerwone i spierzchnięte, chcę stąd uciec i nie wrócić.. Nie wiem jak wróce do szkoły, wstydze sie.. Mam 16 lat i nigdy nie mialam chłopaka a teraz to już na pewno nie mam szans a bardzo bym chciała osobę przy ktorej czulabym sie bezpiecznie i wgl
co ja narobiłam
nie przejmuj sie, to chyba wszystkie aparatki przerabiaja na poczatku a pozniej jestes dumna z postepow i z swojego aparatu. Mysle ze aparat nie wadzi, przynajmniej jesli chodzi o podrywy ja nie mialam zadnych problemow, poczatki sa jedynie trudne, tak jak mowisz, to seplenienie, usta nabrzmiale itd... PRZEJDZIE! glowa do gory!!
Stary 2011-04-28, 12:48   #4990
qeres
Zadomowienie

dziewczyny a używałyście może po sciągnięciu aparatu pasków wybielających?

kuuurde za dwie godziny będą mi ściągać druty a ja zamiast się cieszyć to się denerwuję stresa mam prawie takiego samego jak przed egzaminem na prawko

wymianka ciuchowa
qeres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:00   #4991
ania1317_18
Raczkowanie

Cytat:
co ja narobiłam
Ja miałam bardzo podobne odczucia. Myślałam że się załamię jak zobaczyłam siebie w aparacie. jak się uśmiechałam to zakrywałam ręka buzię żeby nikt go nie widział. Po niecałym miesiącu zobaczyłam efekty i poczułam się na prawdę super. Teraz jestem posiadaczką aparatu od 5 miesięcy i jest naprawdę super. Już zapomniałam że mam aparat. Ejzii pomyśl sobie jakie ząbki będziesz miała jak skończysz leczenie i ściągną Ci aparat?? Ja jestem starsza od Ciebie (22 lata) i jesteś o wiele fajniejszym wieku niż ja żeby nosić aparat. Żałuję że nie było mnie na niego wcześniej stać, bo w wieku 19-20 lat miałbym już proste ząbki. Ja poznałam mojego narzeczonego kiedy miałam jeszcze nierówne ząbki i wcale mu to nie przeszkadzało, aparat mu się podoba. A chłopakom aparat jakoś w ogóle nie przeszkadza, a wręcz przeciwnie są bardzo ciekawi i mają dużo pytań

góra 24.11.2010
dół 4.07.2011

RAZEM
15.11.2009
10.10.2010
ania1317_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:24   #4992
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
co ja narobiłam
pochwal się, wstaw jakieś fotki
girl-from-poland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:46   #4993
ejzii
Rozeznanie

Dobra wrzucam fotę ale nie śmiejcie się
moje zębiska
dzisiejsza,świeża luka po wyrwaniu mleczaka
a mój orto nawet nie spytał jakie ligatury mi ma zalożyć, ani ten łancuszek a tak chciałam rózowe.. czy moge na nastepny raz zamówic i mu przyniesc ze takie chce?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (100,9 KB, 142 załadowań)
Stary 2011-04-28, 13:50   #4994
asik1503
Zakorzenienie

ejzii moim zdaniem wcale tak źle nie wygląda ten aparat myślę, że jak się przyzwyczaisz to sama zmienisz zdanie
ja dzisiaj byłam zdjąć kamień... osadu brak, więc polakierowała mi je żeby zabezpieczyć ząbki teraz tylko wyleczyć dwie górne 6 plus może coś tam jeszcze się ewentualnie wynajdzie i zakładamy złomka
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 13:52   #4995
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
moje zębiska
a mój orto nawet nie spytał jakie ligatury mi ma zalożyć, ani ten łancuszek a tak chciałam rózowe.. czy moge na nastepny raz zamówic i mu przyniesc ze takie chce?
Boże dziewczyno czym ty sie przejmujesz? za miesiac, dwa nic nie będzie widać! Wytrwałości!!
a jeszcze takie pytanko: czwórki przerobi ci na trójeczki?

Edytowane przez girl-from-poland
Czas edycji: 2011-04-28 o 13:54
Stary 2011-04-28, 14:06   #4996
ejzii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez girl-from-poland Pokaż wiadomość
Boże dziewczyno czym ty sie przejmujesz? za miesiac, dwa nic nie będzie widać! Wytrwałości!!
a jeszcze takie pytanko: czwórki przerobi ci na trójeczki?
tak przerobi mi trójki na dwójki, a czwórki też w planach ale nie wiem na jaki kształt...
Stary 2011-04-28, 14:13   #4997
KaRaa xD
Rozeznanie

ZA 22 dni (jak dobrze pójdzie) będe aparatką nie moge się już doczekać
Mam nadzieje, że wszystko pójdzie dobrze i przetrwam jakoś te najgorsze 3 tygodnie
KaRaa xD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 14:16   #4998
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
co ja narobiłam
Nie martw się Niedługo się przyzwyczaisz i będzie ok A facet, którego odstraszy aparat, nie będzie na pewno facetem, przy którym będziesz się czuła bezpiecznie. Ważne, żebyś sama ze sobą się dobrze czuła i wtedy jest szansa, że kogoś znajdziesz A aparat wcale tak źle nie wygląda Ty chociaż nastolatką jesteś, a ja mam 25 lat i do tego pracę taką, że spotykam się sporo z ludźmi, a niedługo też będę miec aparat.

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
madzieeek chyba czeka mnie dokładnie to co opisałaś.. czyli ponowne leczenie, prawdopodobnie kanałowe, wkład z włókna szklanego (podobno lepszy od innego) i odbudowa tego zęba..

Właśnie wróciłam od stomatologa.. Tak jak napisałam wyżej, ząb będzie albo tak wyleczony, albo wyrwany - niestety. Muszę zrobić sobie zdjęcie rtg, ponieważ w gabinecie pan dr nie miał do tego aparatu, ale ogólnie wywarł na mnie ogromnie pozytywne wrażenie
Kwestia aparatu jak na razie nie została poruszona, pan dr chyba jednak woli uratować to niż od razu wyrywać i brać się za aparat

ejzii ja nie mam aparatu, ale przecież teraz aparat to coś normalnego. Dużo osób go nosi i nie jest to moim zdaniem powód do wstydu Usta nie będą przecież ciągle spuchnięte i przyzwyczaisz się. Ja to Ci tam teraz zazdroszczę, mając taki problem z zębem, wolalabym mieć założony aparat
Ale nie powiedziałaś, że myślisz o aparacie? Żeby nie było tak, że ona wyleczy tego zęba i będzie wielkie zdziwienie, że jej nie powiedziałaś że o aparacie myślisz. Ja bym te kwestię przy kolejnej wizycie poruszyła.
Stary 2011-04-28, 15:06   #4999
Juś
Raczkowanie

Limone nie poruszyłam dziś tego tematu, bo na razie i tak nie ma planu leczenia, więc lekarz powiedział że następnym razem porozmawiamy Przy następnej wizycie jak przyjdę ze zdjęciem i będzie już coś wiadomo (czyli czy kanałowe na pewno i jakie koszta) to powiem o aparacie
Pewnie, że przed decyzją o tym powiem, bo nie chcę tracić niepotrzebnie pieniędzy

Edytowane przez Juś
Czas edycji: 2011-04-28 o 15:07
Juś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 15:45   #5000
qeres
Zadomowienie

a ja już po zdjęciu aparatu i prawdę mówiąc to jakoś łyso się czuję, no dodatek mam wrażenie jakbym miała końską szczenkę

wymianka ciuchowa
Stary 2011-04-28, 19:17   #5001
paulina18021995
Zakorzenienie

GG do paulina18021995

Juś jedyną wadę którą tu widzę, to jedynki do przodu i dwójki schowane z deka

ejzii ja po prawie roku mam chwile załamania, więc spokojnie. wcale nie zasłania Ci całych zębów wyobraź sobie że mam w kl koleżankę która chce mieć aparat a ząbki ma połowe mniejsze od Twoich dolnych i tak każdy
a faceci to debile w większości, rzadko który jest normalny w tym wieku, więc spokojnie na następnej wizycie zapytaj się czy ma kolorowe ligatury może, przecież Cie nie zje

Cytat:
Napisane przez paula1980 Pokaż wiadomość
hej, zrobila mi sie w dziasle miedzy zebami gdzie mam gumki sciagajace taka kuleczka z dziasla, czy ktos mial cos takiego? jak sie tego pozbyc?
zdjęcie może?

"Wierz w siebie, wiara czyni cuda, wielu się nie udało, ale Tobie się uda..."
/Drużyna Mistrzów - RDW, RPS, Dobrzan - "Wierz w Siebie"/
paulina18021995 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 19:31   #5002
ejzii
Rozeznanie

________
Hej to znowu ja. Tak obserwuje swoje zęby i widze ze diastema miedzy jedynkami mi się powiekszyła, a nie mineło nawet 24 h; o I nawet czuję jak przejeżdzam językiem od tyłu.. ; D
dołączam zdjęcie dla porównania.
I mam pytanie, czemu mi się powiększyła szpara skoro łańcuszek powinien je ścisnąć do siebie? czy wszystko jest OK? pozdrawiam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (90,3 KB, 111 załadowań)

Stary 2011-04-28, 20:03   #5003
awgusta
Та еще штучка ^^

Post Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. X

Cytat:
Napisane przez qeres Pokaż wiadomość
a ja już po zdjęciu aparatu i prawdę mówiąc to jakoś łyso się czuję, no dodatek mam wrażenie jakbym miała końską szczenkę
Gratuluje Jak wygładało zdejmowanie aparatu? Bolało coś? Długo to trwało?
Stary 2011-04-28, 20:05   #5004
girl-from-poland
Raczkowanie

Cytat:
________
Hej to znowu ja. Tak obserwuje swoje zęby i widze ze diastema miedzy jedynkami mi się powiekszyła, a nie mineło nawet 24 h; o I nawet czuję jak przejeżdzam językiem od tyłu.. ; D
dołączam zdjęcie dla porównania.
I mam pytanie, czemu mi się powiększyła szpara skoro łańcuszek powinien je ścisnąć do siebie? czy wszystko jest OK? pozdrawiam.
bo mialas pewnie zabki troche cofniete do tylu i teraz drucik ci je ustawia do luku a lancuszek je i tak ściagnie nie martw sie
Stary 2011-04-28, 20:14   #5005
Hebe5
Raczkowanie

HURrrra! dzisiaj miałam wizytę, tyle zmian że nie ogarniam na początku powiedziałam orto że chyba z moim pierścieniem jest coś nie tak, bo nie ma wokół tego niebieskiego cementu. okazało się że odklejony był(wcale nie czułam że się rusza i chyba 2miesiące temu odkleił się).
orto powiedziała że mnie trochę dzisiaj pomęczy. przykleiła zamek na schowanej trójce i asystentka założyła mi podniesienie. Po dokłanie roku, jednym miesiącu i 19dniach noszenia sprężynki wreszcie moja trójka została podłączona do łuku
no i to nieszczęsne podniesienie... czuję jakbym tam miała kilka milimetrów gipsu. strasznie dziwnie zamykają mi się zęby. nie tak jak kiedyś, ale bardziej prawidłowo, na prawo. nie wiem jak ja będę jeść, tym bardziej w szkole 4ominut spędziłam w gabinecie, długo jak nigdy. chyba nawet dół miałam krócej zakładany :P ale mimo to się cieszę, znowu zaczyna się coś dziać
Cytat:
co ja narobiłam
u mnie w szkole jest jedna dziewczyna która ma aparat i małe zęby. wygląda to zupełnie normalnie.
oj zmienisz zdanie jak zobaczysz jakie cuda potrafi zdziałać aparat. ja zanim go założyłam nie śmiałam się pokazujac zęby, albo zasłaniałam je ręką. nawet do lustra nie potrafiłam się normalnie uśmiechnąć żeby zdjęcie zrobić. teraz już uśmiech z zębami na wierzchu jest u mnie ruchem bezwarunkowym
ja bardzo chciałam mieć aparat, cieszyłam się z niego i żadna krytyka nie zdołowałaby mnie. mimo to spodziewałam się jakiś docinek ze strony kolegów, ale o dziwno niczego takiego nie usłyszałam. myślę że jak twoi znajomi zauważą że źle się z nim czujesz to większa szansa że będę się naśmiewać. a jeśli chodzi o chłopaka to myślę że aparat nic do tego nie ma, tym bardziej że corazj więcej osób go ma. głowa do góry, twoje zęby będą teraz coraz prostsze, a to jest powód do radości

: 30.10.09r
dół: 16.04.10r
W drodze do pięknego uśmiechu...
Hebe5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-28, 20:56   #5006
viera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hebe5 Pokaż wiadomość
. Po dokłanie roku, jednym miesiącu i 19dniach noszenia sprężynki wreszcie moja trójka została podłączona do łuku
n
a to mnie pocieszyłaś ;D
Ja mam sprezynke od kilku miesiecy i widze, ze moge czekać na miejsce na moją trojkę jeszcze kilka... ;-)))

Ale ciesze sie, ze Ci ją podpieli w koncu ))
Stary 2011-04-28, 21:05   #5007
qeres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez awgusta Pokaż wiadomość
Gratuluje Jak wygładało zdejmowanie aparatu? Bolało coś? Długo to trwało?
trwało jakieś pół godziny, najgorsze było czyszczenie zebów z kleju bo aż mi w głowie wirowało od tego wiercenia

ale ogólnie nie było tragedi, jeden zamek nie chciał się odkleić to orto musiał mocniej szarpnąć ( dobrze że mi zęba nie wyrwał )

no a za 12 dni ide po retencyjny na górę, mam nadzieję że nic mi się nie powykrzywia do tej pory

wymianka ciuchowa
Stary 2011-04-28, 22:01   #5008
1magda1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość

Resekcja?

Cytat:
moje zębiska
No i ślicznie Proszę mi tu nie marudzić
A co do kolorowych gumek to mi orto zawsze zakładała szare i w końcu zapytałam o kolorowe, to powiedziała, że oczywiście ma i mogłam od niej wyłudzić, bo nie wiedziała, że chcę
Stary 2011-04-28, 23:00   #5009
paula1980
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez qeres Pokaż wiadomość
trwało jakieś pół godziny, najgorsze było czyszczenie zebów z kleju bo aż mi w głowie wirowało od tego wiercenia

ale ogólnie nie było tragedi, jeden zamek nie chciał się odkleić to orto musiał mocniej szarpnąć ( dobrze że mi zęba nie wyrwał )

no a za 12 dni ide po retencyjny na górę, mam nadzieję że nic mi się nie powykrzywia do tej pory
i jakie efekty? fotki prosze!
Stary 2011-04-28, 23:07   #5010
paula1980
Raczkowanie

paulinko na zywo jest to bardziej widoczne i mi przeszkadza...brzydko to wyglada jakby spuchniety dzyndzel dziasla
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0252.jpg (32,5 KB, 111 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości