|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Raczkowanie
|
Dot.: DIETA 1200 KCAL :) najzdrowsza i najlepsza kto chetny ?
poogladaj sobie zdjęcia szczuplych lasek, od razu motywacja sie odrodzi hehe
![]() mi to zawsze pomaga ![]()
![]() |
![]() |
#1802 | |
Zadomowienie
|
Może po prostu jesz za mało ? Organizm sam się domaga
![]() Co mądrego napisała Twoja koleżanka współuczestnicząca w diecie : Cytat:
![]() Edytowane przez jagagaga Czas edycji: 2011-04-27 o 20:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też dzisiaj trochę przesadziłam, bo przypomniałam sobie, że mama dała mi bigos :/ Zjadłam go godzinę przed treningiem i do tej pory umieram :/ Chyba brzuch mi wybuchnie :P Co prawda nie pofolgowałam sobie z kaloriami ale czuję się jak wieloryb ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 |
Zadomowienie
|
Przykładowe dzisiejsze menu:
-śniadanie: 50g. mieszanki płatków( gronole czekoladowe, błonnik, otręby, fitnessy, musli) z mlekiem 0,5% - jogurt jagodowy z 2łyżkami musli - pół grejpfruta - pieczone w piekarniku udko(bez skóry) z sałatą lodową i jogurtem naturalnym 0% - serek wiejski lekki ze szczypiorkiem i 1kanapką chleba Dukana(sama sobie go piekę) - 1, 5pomarańczy Do tego 40min hula- hop, 8min. ABS. Co o tym sądzicie? Jak juz mówiłam, moim problemem jest to, że waga od miesiąca nie chce zejść..na początku ładnie wszystko leciało, ale teraz..zero! ani w jedną, ani w drugą.. dodam, że biegam, na razie 30min..dziś niestety nie miałam czasu..
![]() |
#1805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
Zadomowienie
|
Tam dziewczyna jadła całkiem co innego. Nieważne.
![]() Pozdrawiam.
![]() |
#1807 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1808 |
Zadomowienie
|
Ponk, dziękuję
![]() ![]() Cwiczę: jeżdżę 2razy, raz w tygodniu na wycieczkę rowerową( ok. 45km)- zależy od czasu biegam 30min. PRAWIE codziennie ABS 8min. i HH 30 min..-codziennie niestety na więcej nie mam czasu... NA początku waga leciała na łeb, na szyję..a w ogóle nie ćwiczyłam..w ciągu 2miesięcy straciłam 9kg..a teraz..to jest jakaś masakra..i ten brzuch..
![]() |
#1809 |
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
![]() Postanowiłam rozpocząć 1200 kcal po przeczytaniu conajmniej kilku wątków dietowych. Tak się składa, że jestem obecnie na South Beach - 4 dzień - a rozpoczynałam w pierwszym dniu na zasadach kopenhaskiej. Nigdy nie byłam tak słaba i tak głodna!!! ![]() ![]() ![]() ![]()
"Zło" ![]() ![]() Zapuszczam włoski od 06.2011 1200-1500 kcal/dzień ![]() ![]() Edytowane przez seige Czas edycji: 2011-04-27 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
|
Wydaje Mi się, że jadło ma takie malutkie znaczenie w DIECIE
![]()
![]() |
#1812 |
Przyczajenie
|
Baletnica
![]() ![]() Tutaj macie link do niej ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=282402 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 |
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Dziewczyny ja jestem żywym przykładem, że hula hoop z wypustkami daje efekty, mam takie, waży 2 kg kręcę nim już prawie dwa lata i powiem Wam zero boczków, a mialam całe życie z nimi problem, w końcu mam wcięcie w talii, pupa też się ujędrniła serio to jest dobre tyle że ja systematycznie kręcę , codziennie po pół godziny i staram się naprawdę tego pilnować, ale polecam szczerze i teraz mimo że chodzę na siłownie i aerobic nie przestaję kręcić bo wiem że modeluje ono sylwetkę, ale początki były bardzo ciężkie-problem z utrzymaniem dłużej niż 10 sekund, siniaki, pot na czole heheehe, a teraz sama przyjemność. A figurę miałam taką, że trudno było się domyślić gdzie powinna znajdować się talia hehehehe. Baletnico jeśli chodzi o Twoje menu to wydaje mi się, że jest ok, może po prostu nie masz co już spalać, nie wiem ale ładnie już schudłaś i być może organizm się spowolnił, bo jak wiadomo osobom otyłym waga leci szybciej w dół niż tym co mają zaledwie 5 kilo do zgubienia, jeśli chodzi o brzuch to chyba ćwiczenia to podstawa, ja też pracuję teraz właśnie nad brzuchem, jak pisałam oponkę zgubiłam a właściwie stłukłam teraz ćwiczę ostro brzuchol ![]() A co do diety to jestem właśnie po jogurcie z musli na drugie śniadanie będą 2 kromki chleba razowego z pomidorkiem i serkiem topionym, a na obiad jeszcze nie wiem ![]() To miłego dnia Kochane ![]()
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
O rany, ja o zupie, Ty o d...
![]() Oczywiście że jedzenie ma znaczenie, ale nie o to tu chodzi! Jeżeli masz zastój, to wiedz że zastój spotyka po jakimś czasie KAŻDEGO kto się odchudza, BEZ WZGLĘDU na to jaką dietę stosuje. Obydwie stosujecie zasady zdrowego odżywiania, wiadomo, że nie będziecie codziennie jeść identycznie. W tamtym wątku był podany uniwersalny sposób na ZASTÓJ a nie na zastój przy takiej a takiej diecie. Rozumiesz wreszcie? Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2011-04-28 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
doriiis, chyba namówiłaś mnie do zakupu tej z wypustkami- jak już nauczyłam się kręcić na normalnej..wczoraj kręciłam 1h, a dziś wstaje i nic nie czuję, kompletnie
![]() A powiedz Mi jak ćwiczysz nad brzuchem? Jakie ćwiczenia? I ile?
![]() |
#1816 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ________________________ Ja dzisiaj czuje się strasznie. Jestem strasznie opuchnięta. Nie mam na nic ochoty. Jestem przed okresem i strasznie to przechodzę. A! I od dzisiaj zaczynam robić brzuszki, przysiady, rozciągania. Mam dość kiepsko z formą, więc powinnam o to zadbać. a dzisiaj tak: -kiełki fasoli mung z waflem żywowym -bułka razowa z szynką i pomidorem -prince polo - musiałam ![]() -zupa jarzynowa - shake waniliowy Troszkę przesadziłam, ale czuje się strasznie ![]()
![]() |
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
A ja mam kilka pytań
![]() Mówiłam już, że kiepsko czułam się na tej diecie 1200 kcal, ale może to dlatego że prowadzę nieco inny tryb życia niż Wy. Powiedzcie mi proszę, czy większość z Was ma pracę siedzącą, mało się zazwyczaj rusza w ciągu dnia? Bo naprawdę dla mnie to jest zaskakujące, że tak dobrze czujecie się na tej diecie, że nie jesteście przemęczone, tak jak ja byłam. Długo już dietujecie? Jestem raczej niska (163 cm), więc niby za wiele nie potrzebuję, a jakoś nie mogę jeść za mało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Zadomowienie
|
Solciuchna miała rację, zasada jest ta sama, bez względu na to co jesz. Poza tym, bez obrazy, ale dziewczyny w tym wątku nie są fachowcami-ekspertkami od diet i przemiany materii, niejedna dopiero uczy się komponować odpowiednie menu, więc nie wiedzą nic więcej czego i Ty byś nie wiedziała. Raczej Ci nie pomogą. Jak chcesz to załóż nowy wątek, albo odśwież tamten, który Ci podesłałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1819 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1820 | |||
Raczkowanie
|
Hejka
![]() Cytat:
Już Ci mówię , jeśli chodzi o oponkę to samym kręceniem kołem systematycznie po pół godziny dziennie zbiłam ją całkowicie, ale tak ok pół roku trzeba kręcić żeby były efekty już takie wiesz zadowalające, chociaż nie powiem z dnia na dzień będziesz widziała, że ciało zmienia jak ja to się śmieję konsystencję, będzie jędrniejsze takie twardsze. Także jeśli będziesz systematyczna nie ma siły na pewno będą efekty, ja żałuję, że się nie zmierzyłam przed zakupem hula hop bym wiedziała dokładnie w centymetrach ile mam mniej, ale mówię Ci jak nigdy spodnie w pasie zapinam bez problemów, a nie jak kiedyś w udach było ok, a w pasie masakra. I gwarantuję Ci że jak pokręcisz 10 minut to po tym pierwszym razie będziesz czuła na drugi dzień na pewno ![]() Jak się zdecydujesz na zakup, a będziesz miała jakieś wątpliwości, pytania, śmiało pytaj ![]() Jeśli chodzi o brzuchol to głównie brzuszki, i ćwiczenia typowe na brzuch, ja chodzę od miesiąca na siłownię i aerobik więc tam daję sobie wycisk, ale jak ma się silną wolę to w domu też można poćwiczyć ![]() Cytat:
A z czym przesadziłaś??? przestań jak dla mnie jest ok, ja jak mam ochotę na coś słodkiego to jem, bez przesady a jeszcze w trakcie @ to już w ogóle. A ponadto chyba nie przekroczyłaś limitu mimo prince polo ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o mnie to mam pracę biurkową, więc mało ruchu, można by rzec ZERO, ale na tej diecie nie czuję się jakoś źle, wiadomo czasem są dni że ma się ochotę zjeść"konia z kopytami" no ale trzeba ze sobą powalczyć, a tak w ogóle to największe fantazje na temat co to ja bym zjadła dobrego mam po osiemnastej o rany jakie ja mam pomysły i marzenia, ale po osiemnastej u mnie nie ma jedzenia i koniec, a rano jakoś ten żołądek uśpiony i tak pomalutku się rozkręca, ale ja zawsze oby do osiemnastej i tak dzień za dniem, ale jak jest specjalna okazja to nie wariuję zjem i kawałek ciasta po osiemnastej ![]() Ja jestem na tej diecie od 20 marca, jeśli można nazwać to dietą, bo dla mnie dieta oznacza nie jedzenie pewnych rzeczy, przestrzeganie określonych zasad, a to jest po prostu MŻ, no wiadomo nie jem pączków, nie słodzę, nie piję żadnych napojów tylko wodę mineralną, nie jem fast food ,chipsów itp garściami, a tak ponadto wszystko z głową. Ale się rozpisałam, a co tam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1821 |
Rozeznanie
|
mam dosyć
wieczorem jest jakaś masakra u mnie...jem za czterech i najgorsze jest to, że nie potrafię przestać jak już czuję nasycenie. to w głowie chyba siedzi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 |
Zadomowienie
|
arsenalfan, nie martw się- ja też tak miałam..ale to się zmieniło...jeśli będziesz jeść 5małych posiłków, syte śniadania i kolacja dietetyczna, ale zapychająca- np. jajecznica, pomidory...żeby mieć uczucie pełności..i po 19.00 w ogóle nie wchodź do kuchni. Przez miesiąc będzie cieżko- znam to z autopsji, ale potem organizm tak się przestawi, że nawet nie będzie Ci się chciało jeść wieczorem, a za to rano jest się głodnym jak wilk
![]()
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
Ja również się dziś zgłaszam na watku
![]() Jeżeli chodzi o jedzenie to dziś było: śniadanie- obowiazkowa już owsianka ![]() II śniadanie- grahamka z szynką i pomidorem + jabłko posiłek ok. godz. 14:00 - zupka chińska Vifona ![]() ![]() późny obiad - połowa bakłażana nadziewana farszem z kurczaka, pomidora i papryki deser- deserek Satino 0% (w końcu go znalazłam!!!!) + wkroiłam do tego banana i teraz już nic ![]() Myślicie że moze byc???????
![]() |
#1824 | |
Raczkowanie
|
Dzięki
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dzisiaj spożyłam: ŚNIADANIE: płatki owsiane na mleku II Śniadanie: garść orzeszków ziemnych OBIAD: zupa warzywna kalafiorowa na jogurcie + kawałeczek sernika Podwieczorek: 2/3 jogurtu 7 zbóż Bakomy KOLACJA: bułka grahamka z piersią pieczoną z indyka, sałatą, pomidorem, ogórkiem, czosnkiem, ketchupem, majonezem do tego wypiłam dwie herbaty zielone i jakąś ilość wody SUMA KALORII: ok. 1250, czyli super ![]() ĆWICZENIA: godzina fitnessu HiLo czyli mocne spalanie ![]()
![]() |
![]() |
#1825 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() Poza tym super, i ten trening ![]() Jeżeli chodzi o to hula hop, to ja je mam, ale zazwyczaj po miesiacu brakowało mi już cierpliwości i systematycznosci, bo mnie to po prostu nudzi ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1826 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1827 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I nie wiem, czemu radzicie jej nie jeść po 18... Ostatni posiłek należy zjeść na 2 -3 godziny przed snem. Czyli jak kładziesz się spać o północy, o 22 możesz zjeść kolację i nic Ci z tego powodu nie będzie. Nie-jedzeniem po 18 zwalniacie sobie metabolizm. Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tak więc chyba dlatego ta dieta była dla mnie niedobra. O wiele za mało jak na moje zapotrzebowania, kiedy ciągle się ruszam. Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2011-04-29 o 09:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja cały czas sledze watek ale narazie brak czasu i jako tako dostepu do kompa
![]() ![]() Jeśli są na naszym wątku jakies maturzystki a pamietam ze jakies były to połamania długopisow i czekamy na relacje po maturach ![]()
![]() |
#1829 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj mam kryzys :/ dostałam @ i normalnie gęba mi się nie zamyka :/ dobrze, że faszeruję się owocami i warzywami ale i tak ciągle mam na coś ochotę i nie wiem na co :/
Oglądałam w tv ślub Williama i Kate ![]() Ale wiecie, co mnie cieszy???? Mega długi weekend ![]() ![]() milego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej
![]() ![]() ____ No to koniec mojego żalenia się, czas się wziąć za siebie . Będę odwiedzać forum i pisać przebieg mojej diety ![]() Jak narazie, oprócz diety 1200 kcal, wyeliminuję słodycze i tłuste jedzenie no i będę ćwiczyć. Podobno dopiero po 30 minutach ćwiczeń zaczynamy spalać tkankę tłuszczową, więc będę przeznaczać na to jakąś godzinę ![]() Życzę powodzenia i Wam i sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:35.