za bardzo się różnimy? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 23:50   #91
Melanchton
Zakorzenienie

Dot.: za bardzo się różnimy?

Cytat:
Napisane przez menn Pokaż wiadomość
Nie unikam odpowiedzi na Twoje watki,tylko nie lubie odpowiadać na jakieś bezsensowne teorie ,które wynikaja tylko i wyłacznie z twojej wyobrazni.
Da się przełamać wierz mi! Ja Twoje komentuję
Stary 2011-04-28, 23:53   #92
Djuno
Regulator reniferów

Co, do cholery, wyraża mój nick? Proszę o propozycje!
Stary 2011-04-28, 23:58   #93
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Djuno Pokaż wiadomość
Co, do cholery, wyraża mój nick? Proszę o propozycje!
Oznacza, że wiesz po lojbańsku
Stary 2011-04-29, 00:06   #94
menn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Oj to ja ze swoim nickiem muszę brzmieć wyjątkowo męsko w Twoich ustach i każdej Wizażanki

I znowu generalizujesz.
Czyli Twoim zdaniem mój nick wyraża to, że jestem dzika, bo jestem kobietą i mi nick nie służy do identyfikacji? (omg, cóż za teoria)
Ale masz bardzo miły dla oczu awatar i raczej tą osobę z awatara trudno pomylic z facetem
Co Wy wszystkie takie zaczepne jesteście?Jak pisze ,ze taki a nie inny nick mam bez zadnej głebszej mysli a Wy bardziej przywiązujecie wage do szczegółów np. w ubiorze to podobnie moze byc z waszymi nikami to nie jest jakiś zarzut tylko stwierdzenie ,ze sie róznimy bo przeciez sie róznimy,prawda?
menn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 00:12   #95
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz bardzo miły dla oczu awatar i raczej tą osobę z awatara trudno pomylic z facetem
Co Wy wszystkie takie zaczepne jesteście?Jak pisze ,ze taki a nie inny nick mam bez zadnej głebszej mysli a Wy bardziej przywiązujecie wage do szczegółów np. w ubiorze to podobnie moze byc z waszymi nikami to nie jest jakiś zarzut tylko stwierdzenie ,ze sie róznimy bo przeciez sie róznimy,prawda?
Znam wielu mężczyzn, którzy ogromną uwagę przywiązują do szczegółów, w tym także do szczegółów w ubiorze, ale nigdy nie wiadomo - może gdzieś w tych świetnie skrojonych spodniach ukrywają się ich waginy...?
Stary 2011-04-29, 08:21   #96
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
To co pisałem powyżej to miałem na mysli współczesny feminizm a nie ten dawniejszy który z reszto popieram.
Jak traktowac kobietą zeby czuła się KOBIETA?
1.Traktować na równi z soba ,z małym zastrzeszeniem ,ze kobieta wcale nie chce nosic portek w domu.
2Wymagać.Kobiety lubią jak się cos od nich wymaga,czują sie wtedy wazne i potrzebne.
3.Seks powiniem być taki ,ze po nim kobieta błogo zasypia i spi do rana a rano wstaje kwitnąca.
4Cały czas trzeba dawac do zrozumienia ,że kobieta jest matką,zoną i kochanką i ze to wcale nie jest kara ale wyróznienie.
5Bezpieczenstwo.Kobieta powinna miec swiadomośc ,ze ma kogos do którego moze zwrócic sie o rade,o pomoc a jej facet jej pomoże ,wesprze.Tylko ta pomoc powinna wynikac z prośby o nią kobiety a nie z nadgorliwości.Kobieta przeciez nie jest małym dzieckiem i nie chce byc tak traktowana.
Może jeszcze dorzućmy do tego instrukcję używania pralki i zmywarki, będzie się to ładnie ze sobą łączyło. Kobieta powinna mieć świadomość - no nie wiem, kobieta i świadomość? trudna sprawa; wow kobieta "czuje się ważna i potrzebna" jak się od niej wymaga (dawajmy osobom niepełnosprawnym umysłowo wykonywać jakieś drobne prace w obrębie gospodarstwa domowego - czują się wtedy ważne i potrzebne, ma to wymiar terapeutyczny i psychologiczny); "kobieta przecież nie jest małym dzieckiem" - nie, no co Ty? ; "cały czas dawać do zrozumienia, że kobieta jest matką, żoną i kochanką" - acha, matką na 1. miejscu, a jak ma dzieci? ups, co wtedy? a jak nie ma męża? ała, i co teraz? zapewne wtedy już nie jest kobietą, a jak już to taką wybrakowaną - na śmietnik z taką, co nie realizuje trójcy świętej objawionej powyżej.

Pisz więcej, dawno się tak nie ubawiłam.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 12:17   #97
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Ze wszystkim się zgadzam, jednak do pogrubionego mam zastrzeżenia.
Ja wiem, że autorka już napisała, że jest praworęczny, ale co, w takim wypadku np. ja i inne osoby powinniśmy na czole przykleić sobie kartkę, że jesteśmy leworęczna, by nas w restauracji nie wzięto za buraka?
Naprawdę próbowałam nie dojrzeć pojawiającej się tu co raz sugestii, że nieumiejętność jedzenia nożem i widelcem to zapewne kara boża za leworęczność i należy wybaczyć.

Przecież to wymaga użycia _obu_ rąk tak samo od osoby prawo jak i lewo ręcznej.
I to leworęcznym chyba łatwiej bo nie muszą przekładać widelca z prawej do lewej a jedynie muszą opanować posługiwanie się nożem w prawej.
Więc proszę mi nie wmawiać że leworęczność to jakikolwiek powód do ulgi w tym "karkołomnym przedsięwzięciu"

BTW- dyskusja z mennem wymiata

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 13:29   #98
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Naprawdę próbowałam nie dojrzeć pojawiającej się tu co raz sugestii, że nieumiejętność jedzenia nożem i widelcem to zapewne kara boża za leworęczność i należy wybaczyć.

Przecież to wymaga użycia _obu_ rąk tak samo od osoby prawo jak i lewo ręcznej.
I to leworęcznym chyba łatwiej bo nie muszą przekładać widelca z prawej do lewej a jedynie muszą opanować posługiwanie się nożem w prawej.
Więc proszę mi nie wmawiać że leworęczność to jakikolwiek powód do ulgi w tym "karkołomnym przedsięwzięciu"

BTW- dyskusja z mennem wymiata
Chodziło mi o to, że savoir-vivre dla osób leworęcznych dopuszcza możliwość trzymania sztućców odwrotnie, tj. nóż w lewej, a widelec w prawej i nie jest to nic związane z brakiem kultury, a prawidłowe.
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-29, 13:47   #99
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Chodziło mi o to, że savoir-vivre dla osób leworęcznych dopuszcza możliwość trzymania sztućców odwrotnie, tj. nóż w lewej, a widelec w prawej i nie jest to nic związane z brakiem kultury, a prawidłowe.
Ok, szczerze mówiąc pierwsze słyszę ale jestem skłonna uwierzyć i przyswoić, choć nigdy nie widziałam takich praktyk u swoich leworęcznych znajomych.
Tylko nie rozumiem po co tak? Żeby sobie utrudnić?
Przecież w takiej wersji (widelec w prawej, nóż w lewej) osoba leworęczna musi przełożyć widelec z lewej do prawej i nauczyć się nim posługiwać od nowa, dodatkowo ucząc się kroić jednocześnie nożem lewą ręką
Po co sobie utrudniać tym bardziej że efekt jest odwrotny od ogólnieprzyjętego:confuse d:
Coś bez sensu.

A gdzie można przeczytać na temat tego "wyjątku" dla osób leworęcznych- bo naprawdę nigdy nie spotkałam się z czymś takim i jednak wietrze "urban legend"

Liz Williams
Stary 2011-04-29, 14:16   #100
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Ok, szczerze mówiąc pierwsze słyszę ale jestem skłonna uwierzyć i przyswoić, choć nigdy nie widziałam takich praktyk u swoich leworęcznych znajomych.
Tylko nie rozumiem po co tak? Żeby sobie utrudnić?
Przecież w takiej wersji (widelec w prawej, nóż w lewej) osoba leworęczna musi przełożyć widelec z lewej do prawej i nauczyć się nim posługiwać od nowa, dodatkowo ucząc się kroić jednocześnie nożem lewą ręką
Po co sobie utrudniać tym bardziej że efekt jest odwrotny od ogólnieprzyjętego:confuse d:
Coś bez sensu.

A gdzie można przeczytać na temat tego "wyjątku" dla osób leworęcznych- bo naprawdę nigdy nie spotkałam się z czymś takim i jednak wietrze "urban legend"
Na szybko znalazłam to:
Klik
i to:
Klik
Jak znajdę jeszcze, to wkleję.
Edit:
Zresztą, ja tam nie jestem żadnym ekspertem od savoir-vivre i nie ma o co się spierać, mówię tylko z czym się spotkałam.

Edytowane przez Dzikun
Czas edycji: 2011-04-29 o 14:21
Stary 2011-04-29, 18:58   #101
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Na szybko znalazłam to:
Klik
i to:
Klik
Jak znajdę jeszcze, to wkleję.
Edit:
Zresztą, ja tam nie jestem żadnym ekspertem od savoir-vivre i nie ma o co się spierać, mówię tylko z czym się spotkałam.
Pierwszy link mi nie działa a drugi... nie wydaje mi się wiarygodny. To tylko jakiś blog.

Ale też poszperam, bo mnie to zaciekawiło. Jak coś znajdę to tez napiszę.

Liz Williams
Stary 2011-04-29, 19:10   #102
Dzikun
Zakorzenienie

Chyba cenzura.
http://docs7.chomi kuj.pl/395554750,0,1,Co-m%C3%B3wi%C4%85-sztu%C4%87ce.doc (spacja)
Nie mam żadnych książek
Stary 2011-04-29, 23:59   #103
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
Znam wielu mężczyzn, którzy ogromną uwagę przywiązują do szczegółów, w tym także do szczegółów w ubiorze, ale nigdy nie wiadomo - może gdzieś w tych świetnie skrojonych spodniach ukrywają się ich waginy...?
Charyzma wrodzona...
Masz boskie teksty.
Twoja sława będzie chyba jeszcze większa, bo jeśli nie masz nic przeciwko temu, dodaje ten tekst do podpisu.
Stary 2011-05-03, 23:24   #104
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Charyzma wrodzona...
Masz boskie teksty.
Twoja sława będzie chyba jeszcze większa, bo jeśli nie masz nic przeciwko temu, dodaje ten tekst do podpisu.

Jestem zaszczycona i bardzo mi miło

A teraz: klękajcie, narody!
Stary 2011-05-04, 00:46   #105
Marta_88
Zadomowienie

Nie przeczytałam całych 4 stron, więc odniosę się do początkowych wiadomości autorki.

Ja rozumiem Twoje zastrzeżenia. Sama nie chciałabym być z facetem, gdzie dzieli nas przepaść (jeśli chodzi o wykształcenie). Studia to edukacje (pomijam szkoły "ekonomiczno-gastronomiczne") i mimo wszystko człowiek jakoś się rozwija (nawet jak jest na gorszych studiach).
Co prawda nie ma co skreślać ludzi bez mgr przed nazwiskiem, to nie jest wyznacznik człowieka, ale matura.... No przepraszam bardzo, to nie jest straszny wysiłek, żeby zdać. Wystarczy 30%..... No mógłby coś z siebie wykrzesać.

Dodatkowo jego zachowanie: pogadaj z nim. Nie prosisz go o lot na Marsa, to tylko poprawne zachowanie przy stole. To żadna filozofia....
A poza tym wyobraź sobie, że odnosisz zawodowy sukces, idziesz na jakiś bankiet i zabierasz chłopaka ze sobą.... Ja bym miała lekkie obawy.
Z tym bekaniem i ubikacją.... no okropne
Rozmowa, może on nigdy nie zwracał na to uwagi, obracał się w towarzystwie, gdzie jest to akceptowane. A kropla drąży skałę. Powodzenia
Marta_88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości