Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-29, 14:14   #2401
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny...ale ladna pogoda u mnie.....no i dzisiaj slub krolewski echhhhhhhh
Moja pociecha konczy dzis miesiac
gratulacje

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
noc przespana, co prawda obudziła się o 5 ale po chwili zasnęła,
i śpi do teraz
wstałam przed nią
ooo jak ja bymchciała, żeby mój tak spał w nocy

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
wasze maluszki urocze ohh ta wiosna pięknie rozkwitła w dzieciaczki
ale panna śliczna

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszło nosidełko Małemu się podoba i faktycznie Monti jest super wygodne bo wcale nie odczuwa się ciężaru Narazie używałam tylko w domu ale czekam tylko na okazję żeby ruszyć w miasto A tak wyglądamy z nosidełkiem Zdjęcia rozbiłam samowyzwalaczem dlatego takie z daleka
super, też sięzastanawiam nad tym nosidłem nawet po domu teraz to bym więcej rzeczy mogła z nim robić bo tak to jeszcze muszę małego trzymać za główkę i dupkę

idę się zdrzemnąć póki mały śpi
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 14:21   #2402
Olusiaa_
Zakorzenienie

Jakie macie leżaczki- bujaczki?

Chciałabym któryś z Fisher Price
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 14:23   #2403
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
to już klocuszek mały i główka mu wystaje z nosidełka, mojej to się na razie chowa
ja mam 160 cm, ale 64 kg aż a ty taka modelka normalnie

ja tez nie, brakuje mi 15 cm kupiłam nowe, to znowu przegięłam w druga stronę i spadają. A chciałam jeszcze większy rozmiar wziąć.
No klocuszek się robi łącznie już przytył 2400g i ma 60cm. Też ma główkę w nosidełku zakrytą tylko, że miał zapiętą tą górną część tylko z jednej strony i nie była naciągnięta Ja szybko schudła dzięki temu, że mały wysysa ze mnie wszystko co najlepsze chyba no i do tego to na początku prawie nic nie jadłam z braku czasu.

Olusia ja mam taki http://allegro.pl/fisher-price-3w1-f...573089225.html

Edytowane przez patrycja_22
Czas edycji: 2011-04-29 o 14:31
patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 14:34   #2404
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
... i do tego to na początku prawie nic nie jadłam z braku czasu.

i zadowolona jesteś?
niemowlę tam stabilnie lezy?

Mnie teściowa ściga do jedzenia, bo twierdzi, że pokarmu nie będę miała jak nie będę jeść a tak bym chciała się poodchudzać już.
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 14:38   #2405
niutka1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
u nas bedzie max 25osób myślę tak koło 20 własnie dziś jedziemy zarezerwować jakiś termin na czerwiec

wiesz co mój od początku ma takie luźne stolce takie wodniste pediatra mówiła że to normalne właściwie dziś w nocy pierwszy raz zrobił taką gęstszą kupkę.

bo trzeba wiedzieć na jaką długość włożyć no i wiadomo nie za często. ja bym się bała ale np moja mama mojemu bratu tak pobudzała robienie kupki czasem i nic się nie stalo.

ja mam dalej taka brzydka ciemna

a co do układania dziecka mój nawet jak śpi na pleckach to głowa zawsze i tak raz na prawy raz na lewy bok położona nigdy nie śpi na płasko
Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Nie przesadzaj, nie wkładasz pół termometru tylko samą końcówkę..

termoment jest szklany, i nie jest to szkło hartowane
w dodatku w nim jest rtęć, niebezpieczna jesli termometr peknie,
zamiast niego mozna włozyć np końcówke gruszki dla niemowląt ( takiej z długą cienką gumową końcówka) albo taką gumowa rureczkę ( a aptekach są takie i w sklepach medycznych i połozne ich uzywaja w szpitalach)
kiedys gdy każdy uzywał termometrów szklanych do mierzenia tempki bo nie było innych na chirurgie czesto trafiały dzieci własnie...
ja tam nie ryzykuje, ale każdy robi jak chce

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

ja mam jeszcze 5 kg do zrzucenia, ale w sumie pod ubraniem nie widac, bo to są głównie boczki i brzuch
a przytyłam 18 kg
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 14:59   #2406
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Hej babki jak czytam ze zostalo Wam po 2kg i bedzie waga sprzed ciazy to jestem w szoku mnie jeszzcze 10wisi ;-/ ale mam nadzieje,ze szybko zleci bo na tym co jem teraz musze schudnac-jakos ogolnie nie mam apetytu

Krusiak
dopiero co urodziłaś więc się nie dziw, zobaczysz ani się obejrzysz i samo zleci

coralady
ja jeszcze mam linie na brzuchu a jestem prawie dwa miesiące po porodzie

castia córa boska i jak się kochana uśmiecha ahh kiedy moja tak zacznie

patrycja ale laska z ciebie komu podkradłaś dziecko bo że rodziłaś to nie wierze

ja na obiad robię zapiekankę z kiełbasą i ziemniakami z winiar ale chyba nie zjem bo mi zalatuje śmietaną za bardzo a nie lubię, chyba zjem makaron z jabłkami

diatoma ja jak młodą kładę na bok to daje jej poduszkę pod plecki żeby się nie przewróciła ale jak już pisałam ostatnio pozycja na boku jest bee

sukienka wg mnie ładna ale żadna rewelacja, może królowej nie chciała wkurzać jak usłyszałam że krawcy szyjąc ją myli ręce co 30 min to aż się kawą zakrztusiłam i Nadię kaszlem wystraszyłam

ja też już się mieszczę we wszystkie ciuchy z przed ciąży nie wiem gdzie te dwa kilosy się schowały chyba w cyckach

Olusia ja mam taki http://allegro.pl/bright-starts-leza...582128502.html

kurde bele miałam iść na drugi spacer a tu chyba burza idzie bo taki wiatr się zerwał że musiałam pranie na balkonie ratować

dziewczyny muszę się poużalać bo chyba mam jakiś kryzys macierzyński, młoda non stop ryczy, nic jej nie cieszy, o jej uśmiech strasznie trudno i może obdarzy mamusie dwoma dziennie, ja już nie wiem co ja źle robię że to moje dziecko takie nieszczęśliwe jak tylko się obudzi idę sobie popłakać, jakbym miała lody to zjadłabym całe pudełko żeby się pocieszyć

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 15:00   #2407
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
ja właśnie dostałam Azalie, wykupiłam i musze zacząć brać
a dziewczyny, wy już bieżecie ???
Ja zdecydowałam, że nie będę brać hormonów. Dopiero jak wszystkie dzieci urodzę

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
my bylismy z Michalem w szpitalu bo ta wysypka nie dawala nam spokoju i nie bylo co zwlekac....okazalo sie ze to nic groznego,prawdopodobnie sa to potowki.takie male dzieci sie nie poca i kilka razy wystarczylo go przgrzac zeby pojawily sie takie czerwone kropki,ktore potem zminily sie w chropowata skore.przejdzie samo.poza tym wszystko ok.przebadali go,osluchali i zwazyli.z malym wszystko ok.wazy 4700 i jest zdrowy.powiedzili zeby kupic balsam z rumiankiem bo moze go to swedziec,wiec teraz sie smarujemy i oby szybko mu przeszlo bo biedny sie pewnie meczy

i moje Sloneczko
U nas też są takie czerwone krostki na karku i we włosach, pewnie to tez potówki bo z buzi już mu zeszło, a wtedy też się spocił pod czapką.

Cytat:

to sapka? bo mój ma sapkę straszną tak furkocze jak traktor a żadnych kózek nie ma w nosku... mamy dobrą wilgotność w pokoju codziennie chodzimy na spacery, nie jest za gorąco w pokoju a mimo to ma sapkę
Myślę, że to po prostu gilki mu sie przyczepiły gdzieś głębiej, troszkę dzisiaj odciągnęłam, ale dalej furczy, z tym że tylko wtedy gdy intensywniej zaczyna oddychać.

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Mi zostało 5 kg do zrzucenia
w spodnie wchodzę
ale nie wyglądam zbyt sexi wiszą mi boczki
Mi też wiszą, a właściwie nie boczki tylko brzuszek z przodu, ale od dzisiaj nie jem znowu słodyczy i ciast, więc liczę na to, że zrzucę, bo biodra już wróciły do dawnych wymiarów. Aha no i w ogóle tułów mi się powiększył bo mi się kiecki na żebrach nie zapinają....

Cytat:
trzyrazyi - mój to właśnie od 5 tygodnia zaczął się interesować światem ale i tak numer 1 to karuzela, mate tak średnio lubi trochę poleży ale nie tak długo jak pod małpami z karuzeli ;-p
Mój też za matą nie przepada. Max 15 min i nudzi się. Z resztą i tak muszę mu dzwonić i grzechotać wszystkim.

Cytat:
Wczoraj przyszło nosidełko Małemu się podoba i faktycznie Monti jest super wygodne bo wcale nie odczuwa się ciężaru Narazie używałam tylko w domu ale czekam tylko na okazję żeby ruszyć w miasto A tak wyglądamy z nosidełkiem Zdjęcia rozbiłam samowyzwalaczem dlatego takie z daleka
To to marsupi? Gdzie kupiłaś?

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 15:02   #2408
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
Castia śliczną masz perełkę

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
My już po szczepieniu
ale mam dzielne dziecko -jestem z Niej dumna
popłakała tylko chwilkę
a szcepionką na rota prawie się oblizywala-zarłok mały hehe
a waży już 4600 i obecnie ma 57 cm

moja teraz ma 6 tygodni(wczoraj nam stuknęło ) i też widzę, że w ostatnich dniach zrobiła się bardzo "ciekawska" karuzela, rybki w hustawce i mata bardza ją interesują
u mnie pewnie będzie okolo 40..... dużo ...no ale jakoś to chyba przeżyje,

ja własnie zmieniam małej pozycje do spania, raz na pleckach , raz na boczku
mój brat ma z jednej strony spłaszczoną główkę, bo chcial spać tylko na jednym boczku

castia, ale cukiereczek z Twojej Malwinki
dziekuję brawa dla córuni że taka dzielna była super przybiera no to gości tyle co u mnie, masakra. mnie to przeraża no ale co zrobić...

Cytat:
super fotka z żabą
i jakie Malwinka ma usteczka piękne
no usteczka ma urocze, nie wiem po kim w sumie bo ani ja ani TZ nie mamy czym się chwalić a ona taka obdarzona

Cytat:
duza masz rodzine takie male wesele robisz
corcie sliczna i ma piekne oczeta
ojj dużą każda rodzinna impreza to małe wesele. na wigilię to się już prawie nie mieścimy przy 3 metrowym stole
niedługo to będziemy jadać pod gołym niebem na śniegu bo jeszcze trójka z nas nie dzieciata

Cytat:

Castia to ja rezerwuję Twoją śliczną Malwinkę dla Alanka
okej, nie ma sprawy a ty jaka laska omg też chce tak wyglądać
ale będzie moja mała miała sexi teściówkę

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Ech, nie wcisnę się w żadne dżinsy sprzed ciąży
ja wchodzę w jedne tylko z reszty się dosłownie wylewam

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

ale panna śliczna

wanilia dziekujemy , przytulam mocno nie smutaj sie, jesteś najwspanialsza mamą jaką Nadia mogła mieć, a i uśmiechów sie doczekasz. zobaczysz juz niedługo

u mnie też zbiera sie na burze...

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2011-04-29 o 15:12
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 15:08   #2409
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

Krusiak
dopiero co urodziłaś więc się nie dziw, zobaczysz ani się obejrzysz i samo zleci

coralady
ja jeszcze mam linie na brzuchu a jestem prawie dwa miesiące po porodzie

castia córa boska i jak się kochana uśmiecha ahh kiedy moja tak zacznie

patrycja ale laska z ciebie komu podkradłaś dziecko bo że rodziłaś to nie wierze

ja na obiad robię zapiekankę z kiełbasą i ziemniakami z winiar ale chyba nie zjem bo mi zalatuje śmietaną za bardzo a nie lubię, chyba zjem makaron z jabłkami

diatoma ja jak młodą kładę na bok to daje jej poduszkę pod plecki żeby się nie przewróciła ale jak już pisałam ostatnio pozycja na boku jest bee

sukienka wg mnie ładna ale żadna rewelacja, może królowej nie chciała wkurzać jak usłyszałam że krawcy szyjąc ją myli ręce co 30 min to aż się kawą zakrztusiłam i Nadię kaszlem wystraszyłam

ja też już się mieszczę we wszystkie ciuchy z przed ciąży nie wiem gdzie te dwa kilosy się schowały chyba w cyckach

Olusia ja mam taki http://allegro.pl/bright-starts-leza...582128502.html

kurde bele miałam iść na drugi spacer a tu chyba burza idzie bo taki wiatr się zerwał że musiałam pranie na balkonie ratować

dziewczyny muszę się poużalać bo chyba mam jakiś kryzys macierzyński, młoda non stop ryczy, nic jej nie cieszy, o jej uśmiech strasznie trudno i może obdarzy mamusie dwoma dziennie, ja już nie wiem co ja źle robię że to moje dziecko takie nieszczęśliwe jak tylko się obudzi idę sobie popłakać, jakbym miała lody to zjadłabym całe pudełko żeby się pocieszyć

Nadunia na pewno jest szczęśliwa, nie martw się
ja walsnie jak się wybierałam na spacerek, to zobaczyłam,z e deszcz pada

Cytat:
Napisane przez niutka1 Pokaż wiadomość
zamiast niego mozna włozyć np końcówke gruszki dla niemowląt ( takiej z długą cienką gumową końcówka) albo taką gumowa rureczkę ( a aptekach są takie i w sklepach medycznych i połozne ich uzywaja w szpitalach)
kiedys gdy każdy uzywał termometrów szklanych do mierzenia tempki bo nie było innych na chirurgie czesto trafiały dzieci własnie...

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

ja mam jeszcze 5 kg do zrzucenia, ale w sumie pod ubraniem nie widac, bo to są głównie boczki i brzuch
a przytyłam 18 kg
weź, już to sobie wyobraziłam, taki termometr pękający

Cytat:
No klocuszek się robi łącznie już przytył 2400g i ma 60cm. Też ma główkę w nosidełku zakrytą tylko, że miał zapiętą tą górną część tylko z jednej strony i nie była naciągnięta Ja szybko schudła dzięki temu, że mały wysysa ze mnie wszystko co najlepsze chyba no i do tego to na początku prawie nic nie jadłam z braku czasu.

mi na początku 10 zleciało (w szpitalu tylko 4 z kawałkiem), a teraz stoi, choć nie jem wiele

ja i Nadunia w nosidełku (i mój wielki zad)
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-05-25 o 11:20
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 15:20   #2410
gosiawolna
Rozeznanie

czy wasze dzieci tez sie tak denerwuja jak puszczaja cyca to w ryk???? nie zawsze ale od jakiegos czasu
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 16:04   #2411
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz już nie ma w sprzedaży szklanych termometrów
a w elektronicznym jakoś rtęci ani szkła nie ma, dlatego napisałam żebyś nie przesadzała

Castia śliczna malutka,

A z kg mnie zostały 4, także nie jest źle.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 16:09   #2412
agus87
Zakorzenienie

a my bylismy dzisiaj pierwszy raz na dworze
teraz niunia spiiiiii
Stary 2011-04-29, 16:19   #2413
prunelle
Wtajemniczenie

ego ego, dopiero teraz zauważyłam, że nasi synkowie mieli te same wymiary i wagę po urodzeniu

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 16:49   #2414
agus87
Zakorzenienie

czy wasza polozna srodowiskowa tez byla u was 2 razy w tygodniu ? i dalej bedzie przyjezdzac
w ogole to mowi, ze nawet co godzine dziecko moze jesc
bez przesady
przeciez nie bede co godzine do jedzenia budzic...............
Stary 2011-04-29, 16:49   #2415
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
ooo jak ja bymchciała, żeby mój tak spał w nocy
moja budzi się 2 razy w nocy,
a ta pobudka o 5 to trzecia jest

Cytat:
Izabella, mamy taka sama karuzelkę, ale moja to godziny pod nia by nie spędziła, tak z 15-20 minut max , a potem jej sie nudzi już
my właśnie jesteśmy po 40 minutowej sesji

Cytat:
a co do układania dziecka mój nawet jak śpi na pleckach to głowa zawsze i tak raz na prawy raz na lewy bok położona nigdy nie śpi na płasko
moja też jak leży na pleckach to główkę obraca na bok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-29, 16:55   #2416
miamore999
Zakorzenienie

Cytat:

ja też mam taki leżaczek i jestem z niego bardzo zadowolona mała często usypia w nim kupiłam używany na all

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
po dlugim weekendzie mamy jechac do przychodni ja zwazyc

wiec dopajam ja mm by przybrala
ale od wczoraj je duzo wiecej

bylam polozna
kazala mi jechac do lekarza
mam duomox na gardlo :/
ja właśnie skończyłam kurację tym antybiotykiem też coś miałam z gardłem na szczęście już przeszło tylko rozmiar tych tabletek mnie przeraził na szczęście można rozpuszczać w wodzie bo całej z zyciu bym nie połknęła

moja mała ma dziś jakiś koszmarny dzień... wyje prawie od południa :/

Edytowane przez miamore999
Czas edycji: 2011-04-29 o 16:56 Powód: dopisek
miamore999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 16:59   #2417
laseczkaa
Zadomowienie

dziewczyny wszystkie dzieci cudne

zazdroszczę figurek
ja czuję się gruba. mi też 10 kg zleciało a zostało jeszcze 20 a waga stoi a jestem11 dzień po porodzie.

dziś była położna i zdjęła mi szwy

co do leżenia dziecka- położna zaleciła mi na brzuszku lub na pleckach nie na bokach .
umówiłam się już na bioderka na 3 czerwca .

ogólnie dopada mnie chyba też ten słynny baby blues
jestem przemęczona płaczę ...

A to dlatego że mój mały przez to że urodził się taki duży ciągle chce jeść . Jest małym diabłem . Cały dzień chce jeść śpi bardzo krótko w ciągu dnia- jak zaśnie pół godziny,godzina i znów chce jeść - jedynie na spacerach śpi i jako tako w nocy bo budzi się co 2 -3 godziny.mimo to dziś dał nam w nocy koncert prawie 3 h jestem wykończona. co mały zaśnie to ja albo mam chwilę żeby akurat zjeść lub cokolwiek zrobić a on od razu się budzi.
czy wasze dzieci na początku też tak miały że bez przerwy cyc ? Jeśli tak kiedy to się unormowało ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 17:04   #2418
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:

a przytyłam 18 kg
No, ale sa elektroniczne juz, wiec one szkody raczej nie zrobia. Zreszta mozna kupic taki specjalny term do mierzenia w pupie wlasnie i ma on ta koncuwke dluzsza, wezsza i bardziej gietka, zeby jakby dziecko sie wiercilo nie zrobic krzywdy.

Jak stoje z waga to nawet nie wiem, bo od porodu wazylam sie raz i wtedy mialam -10kg, a ile teraz nie mam pojecia, ale flak nadal mam i nadal nie dopinam sie w pasie w spodniach sprzed ciazy, malo tego po porodzie pokazalo mi sie takie sloneczko z rozstepow wokol pepka. Nie sa jakies tam wielgachne i w sumie specjlanie sie nimi tez nie przejelam, ale bylam zdziwiona, ze po porodzie i to akurat w miejscu, ktore najbardziej balsamowalam. Kupilam specyfik, ktory kiedys tam polecala Aja, ale jakos ciagle zapominam sie nim smarowac hehe. Dzis w koncu dorwalam spodnie z tkaniny na upaly, wiec jesli jutro bedzie goraco to ochrzcze je na spacerze Kurka za jakies 3tyg znowu szczepienie normalnie juz mam gesia skorke. Mam nadzieje, ze tym razem Mateusz lepiej ja zniesie. Wczoraj robilam porzadki w komodzie i polowa ciuszkom malego poszla do piwnicy. Normalnie nie wiarygodne, ze z tyg na tydzien kolejne szmatki ida do siatki. Lul, ale mi sie zrymowalo hehe.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 17:37   #2419
Mirabilka
Zakorzenienie

A ja mam wagę już z przed ciąży ale nadal ubrania bardzo obcisłe na brzuchu bo wisi fald i dupsko urosło – waga ta sama ale cm więcej ( dziwne) – i te cholerne rozstępy – ale ja mam dodatkowe 15 kg do zrzucenie z okresu „starania się”.

Co do karmienia to odpukac mam spokój – regularnie się budzi co 3-4 godz chyba, że jest na spacerku – ale ja karmie MM + odciągam laktatorem z cyca ale pije z butelki – więc jest plus wiem ile wypija – i w nocy ma jedną dłuższą drzemkę ok. 6 godz ( odpukac jeszcze raz) – dzisiaj była położna i mały od wagi spadkowej ma +300g. w ciągu ponad tygodnia od wyjścia ze szpitala więc jest okej

Idę nadrobic wątek na co szczepiliście – bo dostałam dziś cennik jaki u nas jest i muszę się porozglądac co i jak.

Zdjęcie mojego Supermena po jedzeniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg superman.jpg (123,0 KB, 35 załadowań)

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 17:37   #2420
Castia
Wtajemniczenie

laseczkaa chyba wszystkie dzieci na początku tak wiszą na cycku. pamiętam jak moja wisiała nic nie robiłam tylko leżałam w łóżku i karmiłam albo z nią spałam i tak w kółko. niewiadomo kiedy a dzień minął.
ale na szczęście to mija także się nie łam
ale nie pamiętam kiedy się to skończyło jakoś tak stopniowo wydłużał się ten czas między karmieniami na pewno nie z dnia na dzień.

no i jak tam wrażenia po słynnym ślubie? mi się bardzo podobał wygląd Kate skromnie wyglądała. bardzo ładnie moim zdaniem
z resztą ona jest ładna więc we wszystkim byłoby jej ładnie chyba
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 17:55   #2421
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:

ojj dużą każda rodzinna impreza to małe wesele. na wigilię to się już prawie nie mieścimy przy 3 metrowym stole
niedługo to będziemy jadać pod gołym niebem na śniegu bo jeszcze trójka z nas nie dzieciata
no to ladnie a niech jeszcze kazde z was urodzi po 3 to dopiero bedzie wesolo

Cytat:

Nadunia na pewno jest szczęśliwa, nie martw się
ja walsnie jak się wybierałam na spacerek, to zobaczyłam,z e deszcz pada

weź, już to sobie wyobraziłam, taki termometr pękający

mi na początku 10 zleciało (w szpitalu tylko 4 z kawałkiem), a teraz stoi, choć nie jem wiele

super laski

Cytat:
laseczkaa chyba wszystkie dzieci na początku tak wiszą na cycku. pamiętam jak moja wisiała nic nie robiłam tylko leżałam w łóżku i karmiłam albo z nią spałam i tak w kółko. niewiadomo kiedy a dzień minął.
ale na szczęście to mija także się nie łam
ale nie pamiętam kiedy się to skończyło jakoś tak stopniowo wydłużał się ten czas między karmieniami na pewno nie z dnia na dzień.

no i jak tam wrażenia po słynnym ślubie? mi się bardzo podobał wygląd Kate skromnie wyglądała. bardzo ładnie moim zdaniem
szczerze...zastanawiam sie gdzie cala Kate ma oczy ten caly ksiaze przeciez taki pasztet wyglada jak usmiechniety koń
co do sukni Kate to taka sobie,mogla miec cos o wiele fajnieszego,no ale to kwestia gustu

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 18:00   #2422
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
super laski
dzięki za pocieszenie
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-29, 18:05   #2423
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
czy wasza polozna srodowiskowa tez byla u was 2 razy w tygodniu ? i dalej bedzie przyjezdzac
w ogole to mowi, ze nawet co godzine dziecko moze jesc
bez przesady
przeciez nie bede co godzine do jedzenia budzic...............
u mnie położna będzie raz i raz lekarz pediatra; położne w szpitalu mi mówiły, że faktycznie dziecko i co godzinę może jeść na początku, ale budzić co godzinę nie kazały - tylko po prostu karmić na żądanie... no i właśnie karmię, wisi mi od godziny na piersi

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
dziewczyny wszystkie dzieci cudne

zazdroszczę figurek
ja czuję się gruba. mi też 10 kg zleciało a zostało jeszcze 20 a waga stoi a jestem11 dzień po porodzie.

dziś była położna i zdjęła mi szwy

co do leżenia dziecka- położna zaleciła mi na brzuszku lub na pleckach nie na bokach .
umówiłam się już na bioderka na 3 czerwca .

ogólnie dopada mnie chyba też ten słynny baby blues
jestem przemęczona płaczę ...

A to dlatego że mój mały przez to że urodził się taki duży ciągle chce jeść . Jest małym diabłem . Cały dzień chce jeść śpi bardzo krótko w ciągu dnia- jak zaśnie pół godziny,godzina i znów chce jeść - jedynie na spacerach śpi i jako tako w nocy bo budzi się co 2 -3 godziny.mimo to dziś dał nam w nocy koncert prawie 3 h jestem wykończona. co mały zaśnie to ja albo mam chwilę żeby akurat zjeść lub cokolwiek zrobić a on od razu się budzi.
czy wasze dzieci na początku też tak miały że bez przerwy cyc ? Jeśli tak kiedy to się unormowało ?
no właśnie tak jak pisałam wyżej - mój Krzyś albo przysypia przy jedzeniu i nie mogę go dobudzić albo je bez przerwy... nie wiem, kiedy to się unormuje, też bym chciała wiedzieć tłumacze sobie, że może nadrabia tę żółtaczkę, bo wcześniej w ogóle jeść nie chciał, strzykawką go trzeba było dokarmiać...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 18:09   #2424
marsylia
Wtajemniczenie

Witajcie
My wczoraj wyszliśmy ze szpitala.
Na razie jest bardzo ciężko.
Poród był straszny - w życiu się takiego nie spodziewałam Miałam przez 5 godzin skurcze co minutę, które trwały ok 40 sekund, dosłownie gryzłam łóżko, w końcu o 3 zdecydowałam się na znieczulenie, strasznie bałam się tego wkucia w kręgosłup, że przy tak częstych skurczach nie dam rady się nie poruszyć. Wkucie też poszło ciężko, ale na godzinę przestałam czuć cokolwiek. Skurcze osłabły więc dostałam oxy, okazało się że już o 4 przestała działać pierwsza dawka, miał przyjść anestezjolog i dać drugą ale położna stwierdziła że jest już druga faza i będą parte. Więc lepiej nie dawać i wtedy dopadły mnie skurcze jeszcze bardziej zmasakrowane po oxy
Na początku jeszcze nie mogłam przeć, jak już pozwoliły Franek urodził się chyba na 4 partym o 4:45.
Cieli mnie dwa razy bo raz okazało się za mało. Więc teraz największy koszmar jest z chodzeniem, siadaniem ehh ..

Jak położyli mi Franusia na brzuchu to aż nie mogłam uwierzyć że to już. Jest słodziutki.

W szpitalu siadł mi apetyt nic nie mogłam tknąć, zaczeły lecieć mi łzy z byle powodu - więc lekarz na obchodzie stwierdził że mam psychozę poporodową Pytał jak mi się układa małżeństwo i takie tam
W każdym razie nie spodziewałam się, że poród może wywołać taką masakrę w psychice kobiety ... mam w ciągu godziny stany od maksymalnej radości życia po obezwładniający lęk i łzy w oczach jak słyszę że mąż przyjedzie później bo pojechał po zakupy.. w ogóle nie wiem co się ze mną dzieje.

Postaram się nadrobić odchowalnie, bo w weekend bylam jeszcze na bieżąco, ale mam do Was kilka pytań, bo czuję się strasznie zagubiona.

Nic nie powiedzieli nam o wit. K i D. Mały jest tylko na cycu, więc czy mm czekać do pierwszej wizyty u pediatry? czyli gdzieś za tydzień pewnie... czy mam mu coś podawać?

Ogólnie mamy problem z cyckiem, bo tylko cycek go uspokaja, myślę, że jest też duży problem z kupką i bączkami, natomiast Franek albo śpi, albo je albo płacze. Ciężko go przewinąć, czy przekonać do innej aktywności. A pierś traktuje jak smoczek... 5 minut maślane oczy i śpi Miała z Was, któraś taki przypadek? Boje się, że je za mało... ile u Was trwały karmienia w 4 dobie życia?

Nic idę go budzić bo mineły już ponad 2,5 godziny od ostatniego karmienia. Co ile budzilyście takie maluchy ?

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 18:10   #2425
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki za pocieszenie
wiesz co tez mialam takie podejscie do siebie i swojego wygladu jak ty i wiekszosc dziewczyn.ale doszlam do wniosku ze nie ma sensu takie dolowanie sie i siedzenie przed lusterkiem albo stanie na wadze i kontrolowanie sie ciagle.kurde dziewczyny jestesmy po 9 mies ciazy i po porodach.nie oczekujmy od siebie ze bedziemy wygladac jak przed ciaza w pierwszych miesiacach albo jeszcze chudziej.przez 9 mies nasze cialo przeszlo mega zmiany nie tylko wewnatrz ale i na zewnatrz.nie wymagajcie od siebie zbyt wiele i nie stresujcie sie tak.kazda z nas wyglada na swoj sposob pieknie i najwazniejsze ze mamy swoje Skarby przy sobie i ze one nas akceptuja takimi jakimi jestesmy bez wzgledu na wyglad

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 18:16   #2426
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
a ja tak samo zareagowała jak usłyszałam że igłę zmieniano co 3 godziny żeby ciągle była ostra

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Myślę, że to po prostu gilki mu sie przyczepiły gdzieś głębiej, troszkę dzisiaj odciągnęłam, ale dalej furczy, z tym że tylko wtedy gdy intensywniej zaczyna oddychać.
n to mój też tak ma tylko jak intensywnie oddycha.

Cytat:
kurde ja bym się bała że dziecko uduszę hehe ale chyba dziecko normalnie sobie daje główkę na bok nie>?

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
czy wasze dzieci tez sie tak denerwuja jak puszczaja cyca to w ryk???? nie zawsze ale od jakiegos czasu
mój wtedy się wkurza strasznie i głowką na wszystkie strony rusza i szuka cyca a ja leję z niego

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
moja budzi się 2 razy w nocy,
a ta pobudka o 5 to trzecia jest
no to mój w sumie też tak 3 pobudki póki co nie jest źle ale i tak masakra dalej jak mam wstać

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość

mój do dziś tak ma a ma miesiąc prawie coraz mniej ale jednak... bo na początku to wisiał na cycu dosłownie non stop... nawet siku nie mogłam iśc zrobić... teraz już coraz więcej mu się zdarza że leży i się wpatruje w jakiś punkt, obserwuje coś tam...

Cytat:
mi się podobała sukienka, może ja bym takiej nie ubrała ale ogólnie ładnie jak na księżną ( w porównaniu z tym co miała na sobie Diana no ale kiedyś taka moda była). ładnie była ubrana, skromnie, włoski ładnie uczesane mnie się podobało

Castia śliczna ta twoja córcia oj Oli ma w czym wybierać i te usta jej tylko całować

Cytat:
szczerze...zastanawiam sie gdzie cala Kate ma oczy ten caly ksiaze przeciez taki pasztet wyglada jak usmiechniety koń
co do sukni Kate to taka sobie,mogla miec cos o wiele fajnieszego,no ale to kwestia gustu
aż się popłakaliśmy z tżtem ze śmiechu

Marsylia dopadł cię baby blues jak większość nas... to mija... a co do karmienia na początku tak jest że się karmi non stop...a co do wit to ja miałam przepisaną dopiero od 8 dnia życia... wit d codziennie. k nie podajemy bo dokarmiamy mm.

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-04-29 o 18:21
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 18:26   #2427
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Witajcie
My wczoraj wyszliśmy ze szpitala.
Na razie jest bardzo ciężko.
Poród był straszny - w życiu się takiego nie spodziewałam Miałam przez 5 godzin skurcze co minutę, które trwały ok 40 sekund, dosłownie gryzłam łóżko, w końcu o 3 zdecydowałam się na znieczulenie, strasznie bałam się tego wkucia w kręgosłup, że przy tak częstych skurczach nie dam rady się nie poruszyć. Wkucie też poszło ciężko, ale na godzinę przestałam czuć cokolwiek. Skurcze osłabły więc dostałam oxy, okazało się że już o 4 przestała działać pierwsza dawka, miał przyjść anestezjolog i dać drugą ale położna stwierdziła że jest już druga faza i będą parte. Więc lepiej nie dawać i wtedy dopadły mnie skurcze jeszcze bardziej zmasakrowane po oxy
Na początku jeszcze nie mogłam przeć, jak już pozwoliły Franek urodził się chyba na 4 partym o 4:45.
Cieli mnie dwa razy bo raz okazało się za mało. Więc teraz największy koszmar jest z chodzeniem, siadaniem ehh ..

Jak położyli mi Franusia na brzuchu to aż nie mogłam uwierzyć że to już. Jest słodziutki.

W szpitalu siadł mi apetyt nic nie mogłam tknąć, zaczeły lecieć mi łzy z byle powodu - więc lekarz na obchodzie stwierdził że mam psychozę poporodową Pytał jak mi się układa małżeństwo i takie tam
W każdym razie nie spodziewałam się, że poród może wywołać taką masakrę w psychice kobiety ... mam w ciągu godziny stany od maksymalnej radości życia po obezwładniający lęk i łzy w oczach jak słyszę że mąż przyjedzie później bo pojechał po zakupy.. w ogóle nie wiem co się ze mną dzieje.

Postaram się nadrobić odchowalnie, bo w weekend bylam jeszcze na bieżąco, ale mam do Was kilka pytań, bo czuję się strasznie zagubiona.

Nic nie powiedzieli nam o wit. K i D. Mały jest tylko na cycu, więc czy mm czekać do pierwszej wizyty u pediatry? czyli gdzieś za tydzień pewnie... czy mam mu coś podawać?

Ogólnie mamy problem z cyckiem, bo tylko cycek go uspokaja, myślę, że jest też duży problem z kupką i bączkami, natomiast Franek albo śpi, albo je albo płacze. Ciężko go przewinąć, czy przekonać do innej aktywności. A pierś traktuje jak smoczek... 5 minut maślane oczy i śpi Miała z Was, któraś taki przypadek? Boje się, że je za mało... ile u Was trwały karmienia w 4 dobie życia?

Nic idę go budzić bo mineły już ponad 2,5 godziny od ostatniego karmienia. Co ile budzilyście takie maluchy ?
byłaś bardzo dzielna

Cytat:
wiesz co tez mialam takie podejscie do siebie i swojego wygladu jak ty i wiekszosc dziewczyn.ale doszlam do wniosku ze nie ma sensu takie dolowanie sie i siedzenie przed lusterkiem albo stanie na wadze i kontrolowanie sie ciagle.kurde dziewczyny jestesmy po 9 mies ciazy i po porodach.nie oczekujmy od siebie ze bedziemy wygladac jak przed ciaza w pierwszych miesiacach albo jeszcze chudziej.przez 9 mies nasze cialo przeszlo mega zmiany nie tylko wewnatrz ale i na zewnatrz.nie wymagajcie od siebie zbyt wiele i nie stresujcie sie tak.kazda z nas wyglada na swoj sposob pieknie i najwazniejsze ze mamy swoje Skarby przy sobie i ze one nas akceptuja takimi jakimi jestesmy bez wzgledu na wyglad
ale tutaj na wątku dziewczyny ładnie chudną i w ogóle, a ja taka big mama, zad szeroki, uda, potężne, brzuch się jeszcze nie wchłonął i jak mam gdzieś wyjść, to mnie coś bierze. Zawsze byłam chuda i w ogóle nie odnajduje się w takim wielkim ciele, w dodatku waga stoi jak zaklęta. Już się ostatnio popłakałam przez to, bo patrzeć na siebie nie mogę

Cytat:
kurde ja bym się bała że dziecko uduszę hehe ale chyba dziecko normalnie sobie daje główkę na bok nie>?
tak, ma główkę na boku, chyba, ze jej się akurat wymyśli poszukać cycka
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-29, 18:47   #2428
Krusiak
BAN stały

Cytat:
no to ladnie a niech jeszcze kazde z was urodzi po 3 to dopiero bedzie wesolo

super laski

Za ta funty i takie zycie to on i mogl by lysy i bez zebow byc ;-) he he
Ale fakt jak to jest ksiaze z bajki to ja pierdziele takie bajki ha ha on sie teraz taki do Karola zdrobil podobny strasznie wyglada
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:12   #2429
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Wcale nie wielki A to nosidełko jakie masz? Chcę kupić i sprzedać moją chustę kółkową bo małemu w niej niewygodnie jednak...no i zastanawiam się jakie.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:33   #2430
traicionera
Zakorzenienie

tak jak dziewczyny mam Marsupi Plus, kolor oliwkowy. Nadunia mi marudziła, wsadziłam w nosidełko i ładnie zasnęła, a ja czuje się jak mama kangurzyca Fajne jest to, ze kręgosłup jest równomiernie obciążony.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości