|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale panna śliczna ![]() Cytat:
![]() idę się zdrzemnąć póki mały śpi ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Zakorzenienie
|
Jakie macie leżaczki- bujaczki?
Chciałabym któryś z Fisher Price ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Olusia ja mam taki http://allegro.pl/fisher-price-3w1-f...573089225.html Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-04-29 o 14:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2404 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
niemowlę tam stabilnie lezy? Mnie teściowa ściga do jedzenia, bo twierdzi, że pokarmu nie będę miała jak nie będę jeść ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
termoment jest szklany, i nie jest to szkło hartowane ![]() w dodatku w nim jest rtęć, niebezpieczna jesli termometr peknie, zamiast niego mozna włozyć np końcówke gruszki dla niemowląt ( takiej z długą cienką gumową końcówka) albo taką gumowa rureczkę ( a aptekach są takie i w sklepach medycznych i połozne ich uzywaja w szpitalach) kiedys gdy każdy uzywał termometrów szklanych do mierzenia tempki bo nie było innych na chirurgie czesto trafiały dzieci własnie... ja tam nie ryzykuje, ale każdy robi jak chce ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- ja mam jeszcze 5 kg do zrzucenia, ale w sumie pod ubraniem nie widac, bo to są głównie boczki i brzuch a przytyłam 18 kg
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkę kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkę 31.12.2014: 21cm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Krusiak dopiero co urodziłaś więc się nie dziw, zobaczysz ani się obejrzysz i samo zleci coralady ja jeszcze mam linie na brzuchu a jestem prawie dwa miesiące po porodzie castia córa boska i jak się kochana uśmiecha ![]() ![]() patrycja ale laska z ciebie ![]() ![]() ![]() ja na obiad robię zapiekankę z kiełbasą i ziemniakami z winiar ale chyba nie zjem bo mi zalatuje śmietaną za bardzo a nie lubię, chyba zjem makaron z jabłkami diatoma ja jak młodą kładę na bok to daje jej poduszkę pod plecki żeby się nie przewróciła ale jak już pisałam ostatnio pozycja na boku jest bee sukienka wg mnie ładna ale żadna rewelacja, może królowej nie chciała wkurzać ![]() ![]() ![]() ja też już się mieszczę we wszystkie ciuchy z przed ciąży nie wiem gdzie te dwa kilosy się schowały chyba w cyckach ![]() Olusia ja mam taki http://allegro.pl/bright-starts-leza...582128502.html kurde bele miałam iść na drugi spacer a tu chyba burza idzie bo taki wiatr się zerwał że musiałam pranie na balkonie ratować ![]() dziewczyny muszę się poużalać bo chyba mam jakiś kryzys macierzyński, młoda non stop ryczy, nic jej nie cieszy, o jej uśmiech strasznie trudno i może obdarzy mamusie dwoma dziennie, ja już nie wiem co ja źle robię że to moje dziecko takie nieszczęśliwe jak tylko się obudzi ![]() ![]()
![]() |
#2407 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2408 | |||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() niedługo to będziemy jadać pod gołym niebem na śniegu bo jeszcze trójka z nas nie dzieciata ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ale będzie moja mała miała sexi teściówkę ![]() ja wchodzę w jedne tylko ![]() ![]() ![]() wanilia dziekujemy ![]() ![]() u mnie też zbiera sie na burze... Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-04-29 o 15:12 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2409 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nadunia na pewno jest szczęśliwa, nie martw się ja walsnie jak się wybierałam na spacerek, to zobaczyłam,z e deszcz pada ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja i Nadunia w nosidełku (i mój wielki zad)
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-25 o 11:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Rozeznanie
|
czy wasze dzieci tez sie tak denerwuja jak puszczaja cyca to w ryk???? nie zawsze ale od jakiegos czasu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w elektronicznym jakoś rtęci ani szkła nie ma, dlatego napisałam żebyś nie przesadzała Castia śliczna malutka, A z kg mnie zostały 4, także nie jest źle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2412 |
Zakorzenienie
|
a my bylismy dzisiaj pierwszy raz na dworze
![]() teraz niunia spiiiiii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 |
Wtajemniczenie
|
ego ego, dopiero teraz zauważyłam, że nasi synkowie mieli te same wymiary i wagę po urodzeniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2414 |
Zakorzenienie
|
czy wasza polozna srodowiskowa tez byla u was 2 razy w tygodniu ?
![]() ![]() w ogole to mowi, ze nawet co godzine dziecko moze jesc bez przesady przeciez nie bede co godzine do jedzenia budzic............... |
![]() ![]() |
![]() |
#2415 | ||
Zakorzenienie
|
moja budzi się 2 razy w nocy,
a ta pobudka o 5 to trzecia jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2416 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam taki leżaczek i jestem z niego bardzo zadowolona ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() moja mała ma dziś jakiś koszmarny dzień... wyje prawie od południa :/
Ola ![]() 12.03.2011 Edytowane przez miamore999 Czas edycji: 2011-04-29 o 16:56 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Zadomowienie
|
dziewczyny wszystkie dzieci cudne
![]() zazdroszczę figurek ![]() ja czuję się gruba. ![]() ![]() dziś była położna i zdjęła mi szwy ![]() co do leżenia dziecka- położna zaleciła mi na brzuszku lub na pleckach nie na bokach . umówiłam się już na bioderka na 3 czerwca . ogólnie dopada mnie chyba też ten słynny baby blues ![]() jestem przemęczona płaczę ... A to dlatego że mój mały przez to że urodził się taki duży ciągle chce jeść . Jest małym diabłem . Cały dzień chce jeść ![]() ![]() czy wasze dzieci na początku też tak miały że bez przerwy cyc ? Jeśli tak kiedy to się unormowało ?
![]() |
#2418 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak stoje z waga to nawet nie wiem, bo od porodu wazylam sie raz i wtedy mialam -10kg, a ile teraz nie mam pojecia, ale flak nadal mam i nadal nie dopinam sie w pasie w spodniach sprzed ciazy, malo tego po porodzie pokazalo mi sie takie sloneczko z rozstepow wokol pepka. Nie sa jakies tam wielgachne i w sumie specjlanie sie nimi tez nie przejelam, ale bylam zdziwiona, ze po porodzie i to akurat w miejscu, ktore najbardziej balsamowalam. Kupilam specyfik, ktory kiedys tam polecala Aja, ale jakos ciagle zapominam sie nim smarowac hehe. Dzis w koncu dorwalam spodnie z tkaniny na upaly, wiec jesli jutro bedzie goraco to ochrzcze je na spacerze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2419 |
Zakorzenienie
|
A ja mam wagę już z przed ciąży ale nadal ubrania bardzo obcisłe na brzuchu bo wisi fald i dupsko urosło – waga ta sama ale cm więcej ( dziwne) – i te cholerne rozstępy – ale ja mam dodatkowe 15 kg do zrzucenie z okresu „starania się”
![]() ![]() Co do karmienia to odpukac mam spokój – regularnie się budzi co 3-4 godz chyba, że jest na spacerku – ale ja karmie MM + odciągam laktatorem z cyca ale pije z butelki – więc jest plus wiem ile wypija – i w nocy ma jedną dłuższą drzemkę ok. 6 godz ( odpukac jeszcze raz) – dzisiaj była położna i mały od wagi spadkowej ma +300g. w ciągu ponad tygodnia od wyjścia ze szpitala więc jest okej Idę nadrobic wątek na co szczepiliście – bo dostałam dziś cennik jaki u nas jest i muszę się porozglądac co i jak. Zdjęcie mojego Supermena po jedzeniu
#2420 |
Wtajemniczenie
|
laseczkaa chyba wszystkie dzieci na początku tak wiszą na cycku. pamiętam jak moja wisiała
![]() ale na szczęście to mija także się nie łam ![]() ale nie pamiętam kiedy się to skończyło ![]() no i jak tam wrażenia po słynnym ślubie? ![]() ![]() ![]() z resztą ona jest ładna więc we wszystkim byłoby jej ładnie chyba |
![]() ![]() |
![]() |
#2421 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co do sukni Kate to taka sobie,mogla miec cos o wiele fajnieszego,no ale to kwestia gustu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Zakorzenienie
|
#2423 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2424 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() My wczoraj wyszliśmy ze szpitala. Na razie jest bardzo ciężko. Poród był straszny - w życiu się takiego nie spodziewałam ![]() ![]() Na początku jeszcze nie mogłam przeć, jak już pozwoliły Franek urodził się chyba na 4 partym o 4:45. Cieli mnie dwa razy bo raz okazało się za mało. Więc teraz największy koszmar jest z chodzeniem, siadaniem ehh .. Jak położyli mi Franusia na brzuchu to aż nie mogłam uwierzyć że to już. Jest słodziutki. W szpitalu siadł mi apetyt nic nie mogłam tknąć, zaczeły lecieć mi łzy z byle powodu - więc lekarz na obchodzie stwierdził że mam psychozę poporodową ![]() ![]() W każdym razie nie spodziewałam się, że poród może wywołać taką masakrę w psychice kobiety ... mam w ciągu godziny stany od maksymalnej radości życia po obezwładniający lęk i łzy w oczach jak słyszę że mąż przyjedzie później bo pojechał po zakupy.. w ogóle nie wiem co się ze mną dzieje ![]() Postaram się nadrobić odchowalnie, bo w weekend bylam jeszcze na bieżąco, ale mam do Was kilka pytań, bo czuję się strasznie zagubiona. Nic nie powiedzieli nam o wit. K i D. Mały jest tylko na cycu, więc czy mm czekać do pierwszej wizyty u pediatry? czyli gdzieś za tydzień pewnie... czy mam mu coś podawać? Ogólnie mamy problem z cyckiem, bo tylko cycek go uspokaja, myślę, że jest też duży problem z kupką i bączkami, natomiast Franek albo śpi, albo je albo płacze. Ciężko go przewinąć, czy przekonać do innej aktywności. A pierś traktuje jak smoczek... 5 minut maślane oczy i śpi ![]() Nic idę go budzić bo mineły już ponad 2,5 godziny od ostatniego karmienia. Co ile budzilyście takie maluchy ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2425 |
Zakorzenienie
|
wiesz co tez mialam takie podejscie do siebie i swojego wygladu jak ty i wiekszosc dziewczyn.ale doszlam do wniosku ze nie ma sensu takie dolowanie sie i siedzenie przed lusterkiem albo stanie na wadze i kontrolowanie sie ciagle.kurde dziewczyny jestesmy po 9 mies ciazy i po porodach.nie oczekujmy od siebie ze bedziemy wygladac jak przed ciaza w pierwszych miesiacach albo jeszcze chudziej.przez 9 mies nasze cialo przeszlo mega zmiany nie tylko wewnatrz ale i na zewnatrz.nie wymagajcie od siebie zbyt wiele i nie stresujcie sie tak.kazda z nas wyglada na swoj sposob pieknie i najwazniejsze ze mamy swoje Skarby przy sobie i ze one nas akceptuja takimi jakimi jestesmy bez wzgledu na wyglad
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2426 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kurde ja bym się bała że dziecko uduszę hehe ![]() Cytat:
![]() ![]() no to mój w sumie też tak ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Castia śliczna ta twoja córcia oj Oli ma w czym wybierać ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Marsylia dopadł cię baby blues jak większość nas... to mija... a co do karmienia na początku tak jest że się karmi non stop...a co do wit to ja miałam przepisaną dopiero od 8 dnia życia... wit d codziennie. k nie podajemy bo dokarmiamy mm.
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-04-29 o 18:21 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2428 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ale fakt jak to jest ksiaze z bajki to ja pierdziele takie bajki ha ha on sie teraz taki do Karola zdrobil podobny strasznie wyglada |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2429 |
Zakorzenienie
|
Wcale nie wielki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2430 |
Zakorzenienie
|
tak jak dziewczyny mam Marsupi Plus, kolor oliwkowy. Nadunia mi marudziła, wsadziłam w nosidełko i ładnie zasnęła, a ja czuje się jak mama kangurzyca
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.