|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Beatko ! super trafiłaś ja mam taki sam laktator dostałam od siostry ona bardzo mi chwaliła
zmalowana dzięki za info o Nerolce Brumek no nareszcie rośniesz ślicznie
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
normalna butelka AVENT da sie wkrecic do laktatora, bez zadnej przystawki. |
|
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam z Nerolą
Oprócz tego co napisała Zmalowana dodaje wiadomości od siebie. Bardzo się cieszy, że ma kontakt ze światem, ale brakuje jej komputera i internetu, przez to nie może nas czytać. Małej wszystkie narządy są w porządku, niestety przez weekend więcej się nie dowie Dziękowała cały czas za pieniążki na telefon. Powiedziałam, że to nie koniec niespodzianek i że niech się spodziewa jeszcze innych. Stwierdziła, że jak myśli o nas i o tym co robimy to płakać jej się chce. Ale nie pozwoliłam Jutro mam do niej dzwonić bo mam darmowe weekendy to może się jeszcze czegoś dowiem |
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
ale se buziaka dali phhiii
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zanim o tym napisalas to myslalam ze to cos w rodzaju potowki kropeczki sa rozsiane, jak uczulenie, nie jest ich wiele i czasami swedza, szczegolnie w spodniach z panelem, ten panel mnie swedzi
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana dziękujemy za info
![]() Cytat:
ale mam nadzieję że po weekendzie się więcej wyjaśni odnośnie Izuni oby udało się wszystko opanować!!!! proszę jutro przekazać kolejne kciuki, buziaki i uściski ![]()
|
|
|
|
|
#2767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Więc wszystkie z was mamusie proszę o kciuki ![]() A tak w ogóle to witam się piątkowo Zrobiłam obiadek, spotkałam się z kumpelą i teraz odpoczywam... Jeszcze muszę się ogolić na wizytę z ginem i już się boję, że się znowu pozażynam
|
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
KOlina- a może faktycznie to potówka? jakieś uczulenie od ciepłego ubrania?tego Ci życzę.Moja skóra sucha,nie łuszczy się,ale z bliska wygląda jak pękająca ziemia w lato.
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Sygine
|
|
|
|
#2769 |
|
Zadomowienie
|
ja slubu nie ogladam nie lubie ksiaci i tej calej rodziny... ich styl jest dla mnei dziwny i starosciewcki nie podobaja mi sie oni ich brzydkie stroje
![]() beatka- ja szukałam bardziej zestawów jakis wiec dlatego sobie odpuscilam ![]() brumek - ja taki brzuszek to hcyab w przedszkolu mialam heheheh ![]() brunetka, zmalowana - dobrze ze z Iza jest oki |
|
|
|
#2770 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie nam się dzisiaj Zanka zgubiła??
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2772 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc u nas niektóre panny młode chcące wyglądać "jak księżniczki" powinny brać przykład - mniej znaczy więcej ![]() a William się brzydal robi...byle się w ojca nie wdał ![]() Pięknie ![]() Śliczniutko, taki maleńki brzuszek w ubraniu pewnie nadal nie widać nic a nic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
żeby nie wyszły...rozstępom mówimy wynocha!! Zjadłam niewielki obiadek i loda na deser, a mały bryka jak nie wiem. Cały dzień go czuję, nie wiem czy to dziecko śpi w ogóle? ![]() Zbiera się na burzę...
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest w porządku ;]Mój też się stroi sam,ale dla niego jest ważne moje zdanie, przechodziłam różne szkolenia jak sie ubierać itd, jakie kolor są modne w danym sezonie i wierzy moim zdaniom, na temat ubrań a ze śniadaniem to różnie bywa, nie raz Ja mu robię, nie raz sam,zależy od kaprysu ![]() To będziesz teraz ściągała mleko z cyca! Brumek ludzie się pewnie dziwią jak im mówisz, w którym miesiącu jesteś, co?!Bartessa jeżeli czuje że mam za mało dla mnie czułości od razu mu mówie ![]() Karolinneee płukanie szałwią 3 razy dziennie! ja zapomniałam zupełnie o ich ślubie Patik kurcze już prawie przy koncówce ![]() Marina węże moja teściowa jak słyszy wąż to już panikuje, ma straszną fobie na ich punkcie! Buuu, to w ostateczności pozyczysz mi sukieneczkę ![]() ![]() Dziubek to szybko dzięki Ci wielkie za opinie!Agni pięknie! w końcu się odezwałaś! Zmalowana super Jakie to jest piękne teoretycznie wszystkie się doskonale nie znamy, a każda każdą wspiera jak tylko może Brunetka ona kiedyś wspominała, że ciuszki ma i że właśnie brakuje jej jakiś pierdół, ale nie kojarze aby pisała co dokładnie ![]() Ja też bym ryczała! Sweet " i ich brzydkie stroje " ![]() Padnięta jestem ![]() Zaszaleliśmy na zakupach, potem mąż skosił trawnik, uwielbiam zapach skoszonej trawy Zasiałam jakieś śmieszne kwiatki z biedrony ![]() Na obiad zrobiłam kotleciki z jajek, ziemniaczki + sałata i sos czosnkowy,pychota! Teraz leżę i odpoczywam,bo kręgosłup mnie coś boli ![]() Ogromnie się ciesze, że poszłam na L4, więcej dostaje niż bym pracowała ![]() jaka ta polityka jest dziwna... |
|
|
|
|
#2774 |
|
Zadomowienie
|
ah.........ja sobie tu urzeduje przy kompie a tyle roboty przede mna...chyba jestem leniwa
![]() jutro wyjezdzamy na dzialeczke nad jeziorko na weekendzik z rodzicami........ja jade o 6 z mama i tata a R dojedzie po pracy bo jutro do 14 pracuje..... czeka mnie wiec dzis : - pakowanie - pranie - kapiel, mycie glowy itp - zakupy - mialam zrobic salatke ziemniaczana do grilla jest prawie 15.30 a ja nic nie zrobilam...myslicie ze powinnam sie zmobilizowac? ![]() zanetka - dla mnie brzydkie takei starodawne...
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-04-29 o 15:26 |
|
|
|
#2775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
teraz ratuje mnie len w tabletkach do ssania też dobry na zgage teraz jem musli z jogurtem naturalnym |
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też sprawdzałam w tych testach że dobrze wypada Ale jak się sprawuje to ci nie powiem aż nie będę używać
|
|
#2777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliova widzę, że mowa o 'grubszej' sprawie
Ja miałam mega problemy na początku, a jeszcze jak mi żelazo doszło to horror Ale lekarz przepisał mi osobno kwas foliowy i idzie od tej pory jak po maśle
|
#2779 |
|
Rozeznanie
|
Beata i Słoneczko- dajcie spokój wyszło o 1 pln więcej - na zdrowie!
ważne że doszło trzymam za wizyty! |
|
|
|
#2780 |
|
Raczkowanie
|
Vaniliowa11 w aptece jest jakiś płyn na zaparcia. Ja będąc w szpitalu miałam duże problemy i pielegniarki mi dawały jakiś płyn i czopek.
Dziewczyny zamówiłam na allegro 4 paczki pampersów za 105 zł. 4x43 szt. Opłaciło się? Bo jakieś małe te paczki, albo ja się odzwyczaiłam już. W sumie będzie już prawie 5 lat odkąd Bartek był taki malutki ![]() Jak będę miała kasę to wyślę coś Narolce. A puki co to trzymam kciuki
|
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może na weekendzie się wybierze bo ma szpital niedaleko ![]() Dobrze że mała ma zdrowe narządy kciuki zaciskam żeby było wszytsko w porządku ![]() aha, nie byłam w końcu na wizycie bo się okazało że mój gin nie da rady mnie już dziś przyjąć bo nie było go we wtorek po świętach i ma same pilne pacjentki z zaległej wizyty wtorkowej, a ja w sumie tak kontrolnie chciałam się przejść do niego bo byłam 3 tyg. temu więc stwierdziłam że nie ma sensu się na siłe w kolejkę pchać i pójde za tydzień.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-29 o 16:13 |
|
|
|
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo się cieszę że Nerolka ma już kontakt ze światem
![]() ![]() Podobnie jak niektóre też spoglądałam na ten królewski ślub i suknia baaardzo mi się podobała - skromna i elegancka Pasowała do niej I tak się zastanawiam ile oni mają lat, bo William rzeczywiście tą łysinkę już ma solidną
|
#2783 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2784 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a takim razie do czego służy ta nasadka? http://allegro.pl/nasadka-avent-via-...574246813.html aaaaa... już chyba wiem do czego ta nasadka służy: dzięki niej można ściągać pokarm bezpośrednio do pojemnika z pokrywką - o takiego: http://allegro.pl/avent-pojemnik-via...571110720.html ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
czasem coś upoluje fajnego ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
Poszperam w jej starszych postach czy pisała czego jej jeszcze brakowało. ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- jak William będzie mieć w łóżku taki temperament jak z tym buziakiem to współczuje tej Kate ona była bardziej wyluzowana niż księciunio, cały czas kompletny sztywniak ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
![]() dziękuje
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-29 o 17:06 |
||||
|
|
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
okolice kazimierza dolnego
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Bartessa super, że gorączka opanowana
Agni ślicznie wyglądasz Brumek no teraz to już pójdzie tylko do przodu Różnica z tygodnia na tydzień jest Ale będziesz zgrabna MamuśkaSygine za wizytęA ja wtedy cierpię Bo zaraz odzywa się alergia-nos i oczy czerwone, potworny katar...U nas pogoda się cos psuje, zbiera się chyba na deszcz. Siedzę sama, bo mąż jeszcze nie wrócił z pracy... Obiad już gotowy, więc leżę i odpoczywam, bo troszkę pobiegałam dzisiaj po urzędach i sklepach Kupiłam dwie bluzeczki szersze, a tak to nic ciekawego nie było. Poluję na bluzkę "wychodzę na lato" ale była tylko na ramiączkach.Carmela w tzm sklepie w którym byłam była czarna mura. Cena 2490 Blondynkapoznan nie wyskoczyl żaden link |
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
"Idzie na burzę idzie na deszcz"
Ja dzisiaj mierzyłam swoje bluzki letnie i w żadną praktycznie nie weszłam
|
#2788 |
|
Zadomowienie
|
Wrocilam wkoncu bylam poprawic l4 i.... nareszcie wszystko zalatwione papiery moje sa w zusie ![]() teraz to chyba odpoczne bo jestem zmeczona a grzmi a ja bac sie burzy
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam fajną ofertę butelek Avent
260ml + 2x 125ml za 32zł z przesyłką http://allegro.pl/avent-butelka-anty...572980928.html albo 260ml + 125ml za 20zł z przesyłką http://allegro.pl/avent-butelka-260-...587446300.html i chyba sobie zamówię któryś zestaw - będę mieć fajny komplet do tego laktatora
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-04-29 o 17:13 |
|
|
|
#2790 |
|
Zadomowienie
|
ide sie poloze bo padne
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:21.

zębole
Dziękowała cały czas za pieniążki na telefon. Powiedziałam, że to nie koniec niespodzianek i że niech się spodziewa jeszcze innych. Stwierdziła, że jak myśli o nas i o tym co robimy to płakać jej się chce. Ale nie pozwoliłam
mnie też swędzi...staram się smarowac burzh jak tylko krem się wchłonie i skóra jest sucha... bo bardzo suchą mam w tym miejscu

a ze śniadaniem to różnie bywa, nie raz Ja mu robię, nie raz sam,zależy od kaprysu
moja teściowa jak słyszy wąż to już panikuje, ma straszną fobie na ich punkcie! Buuu, to w ostateczności pozyczysz mi sukieneczkę