Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-28, 21:08   #3721
aga_bre
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez Natalala4 Pokaż wiadomość

Dziewczyny! Teraz ja Was znowu potrzebuje. Poszłam wczoraj do tego gina bo leci mi mleko z jednej piersi i w ogóle mam jakieś skoki nastroju (ostatnio poryczałam się tżowi jak mu o przegladzie samochodu opowiadałam......no coment...). Tak jak już pisałam wczesniej moja lekarka z lux medu nie chciała mnie przyjać (głównie o tą pierś się boje zeby jakiegoś zapalenia nie dostać), recepcjonistka wcineła mnie do internisty a internista do innego gina I tu UWAGA chyba się dobrze złożyło bo to akurat ginekolog-endokrynolog. (czytałam wczesniej o nim opinie na necie że jest okropnie wredny a był przemiły ).
I teraz mój problem:
*w sobotę przytulanko w 26 d.c. (krwawienie po, przez noc ustało)
*w niedziele przytulanko w 27 d.c. (krwawienie obfite po i zostało mi plamienie do dziś czyli 31 d.c.) - intensywne święta rozumiecie
*wczoraj się trochę wzmożyło, jakieś okropne skrzepy mi leciały ale jest to nadal brąz podbarwiony krwią
I tu się zaczyna problem bo lekarz chce mi monitorować cykl i rozpisał mi wszystkie badania krwi (chyba z 15 różnych) na odpowiednie dni cyklu i umówił usg na 15 d.c...... licząć od wczoraj bo mi się wydawało, ze się rozkręciło a to zanikło. I pierwsze badania kazał mi zrobić dziś lub jutro czyli tak jakby w 2 lub 3 d.c. a mi to zanikło i teraz są tylko małe plamki i nie wiem teraz co zrobić
Bo jak pójde jutro to wykorzystam skierowanie a jak okres prawdziwy dostane np w sobote albo w świeta majowe? No i teraz nie wiem czy przekładac termin tego usg? Do d.... wszystko

Dodam, że ostatnio miłąm jakieś cykle po 34 dni ale pierwszy raz dzięki Wam wziełam dobrze luteine i myślałam, ze się skrócił bo tak wszystko wygladało a tu

Pomóżcie proszę bo muszę szybko zdecydowac bo albo jutro rano robie badania albo dopiero poniedziałek lub środa

Nie mam możliwosci zadzwonienia do lekarza niestety
Ehh, ale Ci się namieszało. Ja niestety nie pomogę, bo sama mam nie lepszą sytuację. Ale trzymam kciuki.

Cytat:
Napisane przez kwiatek23 Pokaż wiadomość
Witam ponownie,

zrobiłam przed chwilą test. Druga kreska znikoma, ledwie widoczna, więc moje objawi to zaburzenia hormonalne szkoda
Dziewczyno to skoro druga kreska to może to fasolka?? Chociaż, możliwe, że test pokazał zaburzenia hormonalne tak jak piszesz, bo czasami tak się dzieje. Zrób może za dwa dni ponownie test, a jak nie to uciekaj na betę.

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Wiem o czym mówicie. Ja odkąd zaczęliśmy się starać to wszędzie widzę zachwycone przyszłe mamy no i na dodatek co chwilkę ktoś z bliższych lub dalszych znajomych oznajmia nam wesołą nowinę.

Co do problemów z pracą. Ja również mam tak, że niestety z jednej strony to z chęcią bym zmieniła, ale za dobrze mi płacą i wiem, że cięzko mi będzie zarobić podobne pieniądze. Z drugiej strony też boję się tego, że po ewentualnym macierzyńskim nie będę miała do czego wracać.
Stary 2011-04-28, 21:40   #3722
kaskaderka
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Co do badań zaczynam sie zastanawiać czy nie zrobić tak, ze pójde normalnie jutro, a jak mi się mała ewidentnie rozkręci innego dnia to pójde jeszcze raz prywatnie - trudno zapłace pewnie ze 150 zł za ten zestawik ale jestem w takim etapie zycia że mnie ta kasa nie zbawi a jak mnie zaczna leczyć na co innego to sie dopiero pomiesza wszystko. Najwyzej pójde z dwoma zestawami do lekarza i niech sobie wybierze... szkoda troche tyle kasy ale moge sobie potem pluć w brode że pożałowałam a na leki potem wydam pewnie jeszcze wiecej Co sądzicie?[COLOR="Silver"]
Generalnie nie znam się na tych badaniach ale masz rację, lepiej coś zrobić za dużo niż za mało i potem żałować a kasa się zwróci w postaci radości z pokonania problemów ze zdrowiem w dążeniu do zafasolkowania

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
Boziu,żeby się tylko nie nakręcac echh
No ciężko ci będzie i

Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Powiem wam dziewczyny że strasznie walczyłam żeby w tym cyklu odpuścić sobie starania Nie wiem ile trzeba odczekać przy tak wczesnym poronieniu (5 tydzień). W każdym bądź razie byłam po poronieniu u lekarza i lekarz powiedział że w macica już jest czysta (okres trwał 8 dni). No ale nie zapytałam sie ile trzeba czekać.
Myślę, że możesz być spokojna. Gdybyś musiała dłużej czekać z fasolką, to lekarz by napewno nie zapomniałby ci powiedzieć. Macicę miałaś czystą więc zdrową i gotową na ewentualną ciążę, więc nie martw się tylko myśl pozytywnie a nóż widelec będzie cudny walentynkowy prezent

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 08:43   #3723
senira666
Zakorzenienie

Test powtórzyłam i negatywny. Sama już nie wiem o co chodzi. Jeżeli @ nie pojawi się w majowy weekend to pójdę do lekarza, bo to raczej nie jest normalne.
Stary 2011-04-29, 08:45   #3724
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Kurcze prolaktyna i testosteron też moga być zalezne od fazy cyklu to chyba je też zrobie...?

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Dzięki
Natalko ja robiłam badania, więc mogę Ci powiedzieć tak:
FSH, LH - 2,3 dzień cyklu.
ESTRADIOL - 2,3 dzień cyklu
PROGESTERON, PROLAKTYNA - 21 dzień cyklu(jeżeli nie są to cykle regularne to siómego dnia po owulacji, czyli 7 dzień wyższych temperatur.
TETROSTERON i pozostałe to już niezależnie od dnia cyklu.

Jeżeli dziś się wstrzelisz to tylko powtórzysz FSH, LH i ESTRADIOL.

Widzę, że trafiłaś na fajnego lekarza, bo ma ochotę leczyć i szuka przyczyny twoich problemów, zlecając badania.

Ja prywatnie płaciłam za te trzy 63 zł.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 09:23   #3725
aga_bre
Rozeznanie

Cześć Wam w ten cudnie słoneczny dzień. Ja mam już praktycznie końcówkę urlopu. Cudnie było przez ten czas. Odpoczęłam baaardzo.
Szkoda, że jutro mam być brzydka pogoda, bo standardem u mnie jest grill na majówkę. Ale mam nadzieję, że może się nie spełni prognoza.

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
Test powtórzyłam i negatywny. Sama już nie wiem o co chodzi. Jeżeli @ nie pojawi się w majowy weekend to pójdę do lekarza, bo to raczej nie jest normalne.
Senira ja ostatnim razem tak miałam. Powinnam dostać @ 26.03.2011r. Zrobiłam dwa testy, w końcu poszłam na betę. I co, okazało się, że @ przyszła dopiero 08.04. Lekarz powiedział, że organizm się cały czas przyzwyczaja do odstawienia anty. Stwierdził także, że na siłę nie ma co wywoływać, bo to jest mimo wszystko ingerencja w naturę i kazał poczekać do dwóch tygodni opóźnienia. A poza tym nie pamiętam która z dziewczyn mówiła, że czasem jak nie ma owulacji to organizm szaleje i mu się wszystko przestawia i czeka na zmiany hormonalne. W końcu jak tak czeka to sam się czekaniem męczy i @ przychodzi.
Stary 2011-04-29, 09:34   #3726
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Cześć Wam w ten cudnie słoneczny dzień. Ja mam już praktycznie końcówkę urlopu. Cudnie było przez ten czas. Odpoczęłam baaardzo.
Szkoda, że jutro mam być brzydka pogoda, bo standardem u mnie jest grill na majówkę. Ale mam nadzieję, że może się nie spełni prognoza.

Senira ja ostatnim razem tak miałam. Powinnam dostać @ 26.03.2011r. Zrobiłam dwa testy, w końcu poszłam na betę. I co, okazało się, że @ przyszła dopiero 08.04. Lekarz powiedział, że organizm się cały czas przyzwyczaja do odstawienia anty. Stwierdził także, że na siłę nie ma co wywoływać, bo to jest mimo wszystko ingerencja w naturę i kazał poczekać do dwóch tygodni opóźnienia. A poza tym nie pamiętam która z dziewczyn mówiła, że czasem jak nie ma owulacji to organizm szaleje i mu się wszystko przestawia i czeka na zmiany hormonalne. W końcu jak tak czeka to sam się czekaniem męczy i @ przychodzi.

Ja też planuje grill, a pogoda ma się zkiepścić. Straszna szkoda. Puki co trzeba się cieszyć dzisiejszym dniem i łapać słońce ile się da.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 09:54   #3727
Natalala4
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Natalko ja robiłam badania, więc mogę Ci powiedzieć tak:
FSH, LH - 2,3 dzień cyklu.
ESTRADIOL - 2,3 dzień cyklu
PROGESTERON, PROLAKTYNA - 21 dzień cyklu(jeżeli nie są to cykle regularne to siómego dnia po owulacji, czyli 7 dzień wyższych temperatur.
TETROSTERON i pozostałe to już niezależnie od dnia cyklu.

Jeżeli dziś się wstrzelisz to tylko powtórzysz FSH, LH i ESTRADIOL.

Widzę, że trafiłaś na fajnego lekarza, bo ma ochotę leczyć i szuka przyczyny twoich problemów, zlecając badania.

Ja prywatnie płaciłam za te trzy 63 zł.
Dzięki bardzo właśnie nie miałam pojecia co z tym testosteronem i prolaktyną!
Byłam na badaniach (na wszelki wypadek zrobiłam test rano bo dziwne tow szystko u mnie ale negatyw ).
Jestem po badaniach, krwawienie dalej ćmiące także nie wiem czy to jako okres traktować czy nie. Zobacze po długim weekendzie co się wydarzy i jak zrobi się autentyczny niepodważalny początek dużego okresu to pójde zrobić fsh lh i estradiol tak jak napisałaś
Natalala4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 09:55   #3728
ziebulka
Raczkowanie

ja już jutro uderzam na bieszczady i żadna pogoda mi nie straszna- i tak zrobie grilla
teraz czekam do niedzieli na kontrolne USG co tam z moim pęcherzykiem, bo z USG wynikało że w niedziele bedzie mieć 21-22mm i przy takiej wielkości pękają. A objawów dni płodnych -ZERO-szyjka zamknięta na cztery spusty, śluz niepłodny....temperatura niska jak zwykle na początku. To dopiero 8 dc wiec objawy grają, ale co u mnie robi ten pęcherzyk?? Zostaje mi tylko czekać do niedzieli, ale coś mi się wydaje że to przetrwały z poprzedniego cyklu, albo ekspresowo narósł i i tak nic z tego nie wyjdzie bo endo nie nadąża za nim ze wzrostem.
A mi się wydawało że tak łatwo jest zajść w ciąże- w końcu tyle dziewczyn wpada
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 10:12   #3729
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
A mi się wydawało że tak łatwo jest zajść w ciąże- w końcu tyle dziewczyn wpada
Bo to niestety tak często jest, że jak się nie chce dziecka to się wpada, a jak się chce, to nie tak łatwo
Stary 2011-04-29, 12:17   #3730
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Treść usunięta
A ja jak widze dzieci tak do 4-go r.ż. to dostaje takiego uczucia ciepła i mam wrażenie, ze mogłabym takie małe od razu adoptować

Cytat:
Dobrze wiem co przechodzisz. Trzymaj się dzielnie!

Oglądam ślub na TV i się jednak wzruszam Potem śmigam na rowerek Miłego dzionka dziewczyny

Stary 2011-04-29, 16:44   #3731
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

[QUOTE=Natalala4;26604509]Dzięki bardzo właśnie nie miałam pojecia co z tym testosteronem i prolaktyną!
Byłam na badaniach (na wszelki wypadek zrobiłam test rano bo dziwne tow szystko u mnie ale negatyw ).
Jestem po badaniach, krwawienie dalej ćmiące także nie wiem czy to jako okres traktować czy nie. Zobacze po długim weekendzie co się wydarzy i jak zrobi się autentyczny niepodważalny początek dużego okresu to pójde zrobić fsh lh i estradiol tak jak napisałaś [/QUOTE/]

Jeśli dobrze pamiętam, to ty pisałaś o mleku z piersi (szukałam posta, ale chyba go wcięło). Najprawdopodobniej to wina prolaktyny może masz wysoką i od tego masz ten mlekotok. A jeśli jest wysoka to jest niemożliwe zajście w ciążę.
Zrobisz badania to będziesz znała przyczynę tych problemów.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:51   #3732
aga_bre
Rozeznanie

Cisza, cisza. Wszystkie na pewno wzdychałyśmy na widok ślubu. Tzn nie tam, że im zazdroszczę, ale mi się mój przypomniał. To co jutro trzymamy kciuki za ładną pogodę.
Stary 2011-04-29, 20:06   #3733
kaskaderka
Rozeznanie

No trzymamy ale coś się nie zanosi U nas już wieje, ciemno brzydko Zaczęłam zajadać żurawinę, bo mi ciało puchnie i czuje się o 10kg.cięższa no może trochę przytyłam ale bez przesady Coś mi cykl świruje, szyjka odwrotnie do cyklu:zniża się,mięknie i otwiera, jajniki napingalają a śluzu ni widu ni słychu wdłg.tempki właśnie kończy mi się okres płodny i bądź tu człowieku mądry No nic obserwuje dalej, eh!

Stary 2011-04-29, 23:06   #3734
kaskaderka
Rozeznanie

Normalnie z nudów zaczynam podczytywać inne wątki
Jutro przygotowanka do wielkiej majówki, trzeba kiełbasy kupić na grilla i takie tam do jedzenia Kot zostaje w domku i będzie doglądany dwa razy dziennie, myślimy, że to dla niego mniejszy stres niż zabranie go do innego domu. Qrcze coś trzeba było wymyśleć wybraliśmy najmniejsze zło

Hej jest tam kto?

Edytowane przez kaskaderka
Czas edycji: 2011-04-29 o 23:07
Stary 2011-04-30, 00:44   #3735
kism
Wtajemniczenie

Uwaga! Od dziś oficjalnie dołączam do grona staraczek - minęły 3 cykle od odstawienia tabsów, dostałam dziś @ - ostatnią z której się cieszę i za parę dni starania Na razie przewiduję zupełny spontan, zobaczymy co czas pokaże...

I ja dołączam do grona płaczączych przy "usta usta". Przez jakieś 2 dni o tym rozmyślałam i przeżywałam

Hej senira A do klubiku tu już nie zaglądniesz?
Jak tam dziś z @ u Ciebie?

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
Uświadomiłam sobie dzisiaj, że przez ostatnie 2 tygodnie wogóle nie myślałam o dzidzi. Wyłączyłam się zupełnie. Więc mam nadzieję, że się udało, skoro staranie były na lajcie Muszę się Wam pochwalić, że dziś jedą na zjazd koła gospodyń wiejskich postanowiłam się nauczyć frywolitki igłowej, a tylko panie z koła mogą mnie nauczyć. Jak na razie wszyscy moi znajomi się z tego śmieją i bardzo mi się to nie podoba. :[ dziś 24dc, za 5 dni ewentualne testowanie. miłego dnia
Tusia, oby jak najczęściej takie starania na luzie A co to ta frywolitka igłowa? Nie śmieję się absolutnie, bardzo jestem ciekawa To jakieś robótki ręczne? Kurcze, ja to lubię takie rzeczy - wyszywanie czy robienie na drutach, ale kiedy na to czas znaleźć...

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
Mi się zaraz zaczną dni płodne,bo zaczyna się comiesięczne tango jajników(ból jakby ktoś wbijał mi noże po bokach brzucha ) Mam tak dopiero od paru m-cy wcześniej miałam delikatne chwilowe ukłucia a teraz usiąść normalnie się nie da i to trwa przez ok.3 dni Fajnie, bo wiem, że jajniki pracują ale czemu tak boli Czy któraś też tak ma?Przez przerąbane @ kiedyś chciałam se wyciąć wszystko w środku,żeby już mieć spokój a teraz doszły jeszcze urocze owulki i nie żebym narzekała Każda z nas ma coś...
Cytat:
Nie, no nie chcę już się przytulać na siłę, bo to zbyt cudne jest, żeby nie mieć z tego przyjemności Rany mogłabym już spoważnieć na stare lata
kaskaderko, to po ciąży dalej miałaś takie silne bóle przy @? Ja przed ciążą w ogóle nie odczuwałam owulacji, natomiast @ miałam bardzo bolesne, natomiast po ciąży podczas @ tylko w pierwszy dzień lekkie pobolowanie, natomiast w czasie owulacji 2-3 dni konkretnego bólu. Organizmowi zmieniają się priorytety czy co?
za nową pracę
Eee, ja tam nie widzę żadnego powodu, żeby poważnieć

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
i tu psikus mam pęcherzyk dominujący 15mm w 6 dc,
To trzymam kciuki za pomyślny rozwój wypadków
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 11:12   #3736
Tusia_90
Raczkowanie

Witam Was ja i @ :/ Przylazła wyjątkowo punktualnie. No cóż, 4cs poszedł się je**ć. Na fasolkę się nie nastawialam i fasolki nie ma.
Tusia_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 14:15   #3737
DolinaNocy
Rozeznanie

Cześć Rzadko się udzielam, częściej Was podczytuje. Ostatnio mam humor jakiś do d... Mam wrażenie, że te starania odbierają mi jakoś radość tego wszystkiego TŻ też mi się wydaje, że mnie "stopuje" jakby myślał, że robimy to tylko dlatego, żeby mieć maluszka. Objawów mam pełno choć wiem, że to nie ciąża, bo nie było ku temu okazji. Na początku cyklu ok. 8dc bardzo kłuły mnie jajniki ... myślałam, że taki mój urok, że wcześnie. Ale dziś wydaje mi się, że mam płodny śluz -14dc (na codzień nie obserwuję, ale z waszych opisów tak wnioskuje), a mąż wyjechał i nie wiem czy akurat nie na kilka dni ech już sama się gubię w swoich myślach
Stary 2011-04-30, 14:29   #3738
DolinaNocy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tusia_90 Pokaż wiadomość
Witam Was ja i @ :/ Przylazła wyjątkowo punktualnie. No cóż, 4cs poszedł się je**ć. Na fasolkę się nie nastawialam i fasolki nie ma.
Przykro mi ale oby to była ostatnia przez następne 9 miesięcy

Cytat:
No trzymamy ale coś się nie zanosi U nas już wieje, ciemno brzydko Zaczęłam zajadać żurawinę, bo mi ciało puchnie i czuje się o 10kg.cięższa no może trochę przytyłam ale bez przesady Coś mi cykl świruje, szyjka odwrotnie do cyklu:zniża się,mięknie i otwiera, jajniki napingalają a śluzu ni widu ni słychu wdłg.tempki właśnie kończy mi się okres płodny i bądź tu człowieku mądry No nic obserwuje dalej, eh!
A taka żurawinka jak działa?

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Uwaga! Od dziś oficjalnie dołączam do grona staraczek - minęły 3 cykle od odstawienia tabsów, dostałam dziś @ - ostatnią z której się cieszę i za parę dni starania Na razie przewiduję zupełny spontan, zobaczymy co czas pokaże...

I ja dołączam do grona płaczączych przy "usta usta". Przez jakieś 2 dni o tym rozmyślałam i przeżywałam

Hej senira A do klubiku tu już nie zaglądniesz?
Jak tam dziś z @ u Ciebie?

Tusia, oby jak najczęściej takie starania na luzie A co to ta frywolitka igłowa? Nie śmieję się absolutnie, bardzo jestem ciekawa To jakieś robótki ręczne? Kurcze, ja to lubię takie rzeczy - wyszywanie czy robienie na drutach, ale kiedy na to czas znaleźć...

kaskaderko, to po ciąży dalej miałaś takie silne bóle przy @? Ja przed ciążą w ogóle nie odczuwałam owulacji, natomiast @ miałam bardzo bolesne, natomiast po ciąży podczas @ tylko w pierwszy dzień lekkie pobolowanie, natomiast w czasie owulacji 2-3 dni konkretnego bólu. Organizmowi zmieniają się priorytety czy co?
za nową pracę
Eee, ja tam nie widzę żadnego powodu, żeby poważnieć

Trzymam kciuki żeby jak najszybciej się udało "zafasolkować"
Cytat:
Treść usunięta
Ja też w domku. TŻ tylko pojechał także siedzę sama (no i pies ale on chrapie więc póki co żadnej rozrywki ) i już z nudów się skręcam
Stary 2011-04-30, 14:29   #3739
senira666
Zakorzenienie

@ nadal brak. Zdecydowaliśmy z mężólem że jak coś to w środę rano zrobię bete io z wynikami (nie zależnie jakie) do lekarza.
Stary 2011-04-30, 14:33   #3740
DolinaNocy
Rozeznanie

Cytat:
@ nadal brak. Zdecydowaliśmy z mężólem że jak coś to w środę rano zrobię bete io z wynikami (nie zależnie jakie) do lekarza.
Trzymam kciuki, żeby to była fasolka i tylko z takim powodem żebyście poszli do lekarza
Stary 2011-04-30, 14:37   #3741
senira666
Zakorzenienie

W tym miesiącu staram się wogóle nie nastawiać na fasolkę bo wiem że szanse są małe...
Stary 2011-04-30, 14:49   #3742
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Kism Ty przecież i tak nasza jesteś. Czy się nie starałaś czy zaczęłaś. Ale trzymam za Was mocno kciuki.

Cytat:
Treść usunięta
Wiesz z tymi żyłami to ja w sumie zaczełam na nie zwracać uwagę, bo gdzieś przeczytałam, że to objaw ciąży. Więc w ostatnim cyklu oczywiście u siebie je również zobaczyłam (@ się spóźniała). Ale od nowego zaczełam im się baczniej przygladać i po prostu wiem, że ja mam po prsotu takie żyły do brodawek schodzące.

Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
Cześć Rzadko się udzielam, częściej Was podczytuje. Ostatnio mam humor jakiś do d... Mam wrażenie, że te starania odbierają mi jakoś radość tego wszystkiego TŻ też mi się wydaje, że mnie "stopuje" jakby myślał, że robimy to tylko dlatego, żeby mieć maluszka. Objawów mam pełno choć wiem, że to nie ciąża, bo nie było ku temu okazji. Na początku cyklu ok. 8dc bardzo kłuły mnie jajniki ... myślałam, że taki mój urok, że wcześnie. Ale dziś wydaje mi się, że mam płodny śluz -14dc (na codzień nie obserwuję, ale z waszych opisów tak wnioskuje), a mąż wyjechał i nie wiem czy akurat nie na kilka dni ech już sama się gubię w swoich myślach
Co do podejścia TŻ. Moj też tak miał. Na poczatku miał wrażenie, że tylko po to się przytulamy i podświadomie faktycznie tak było. W tym cyklu jest totalny spontan. Tzn ja tempke mierzę, ale TŻ nie wie czy jestem w płodnym okresie czy nie. Stwierdziłam, że lepiej niech nie wie i nie mamy wtedy cisnienia.
Co do objawów. Może wcześniej brałaś anty??
Cytat:
Brawo. Bardzo dobrze. Trzymam kciukasy.

Ja zaraz się szykuję na grilla. U nas na szczeście pogoda dopisała (Dln. Sląsk). Idę robić sałatkę z rucoli. Do przeczytania jutro, bo na pewno nie wytrzymam całego weekendu bez Was. :P
Stary 2011-04-30, 14:53   #3743
DolinaNocy
Rozeznanie

Cytat:
Co do podejścia TŻ. Moj też tak miał. Na poczatku miał wrażenie, że tylko po to się przytulamy i podświadomie faktycznie tak było. W tym cyklu jest totalny spontan. Tzn ja tempke mierzę, ale TŻ nie wie czy jestem w płodnym okresie czy nie. Stwierdziłam, że lepiej niech nie wie i nie mamy wtedy cisnienia.
Co do objawów. Może wcześniej brałaś anty??

Ja zaraz się szykuję na grilla. U nas na szczeście pogoda dopisała (Dln. Sląsk). Idę robić sałatkę z rucoli. Do przeczytania jutro, bo na pewno nie wytrzymam całego weekendu bez Was. :P
Anty brałam ładnych kilka lat temu.

Smacznego i baw się dobrze
Stary 2011-04-30, 15:15   #3744
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Spoko po to tu jesteśmy. Qrcze byłby to objaw ciążowy ale ty dopiero miałaś dni płodne więc jeszcze kochana za szybko na takie objawy.Czy się myle dziewczyny 10 dni od stosunku min. musi minąć, żeby fasolka doszła do macicy i się tam zagnieździła i chyba dopiero wtedy można ew. coś czuć
no wlansie pocztakowych paro dniowych ciaz razczej nie da sie potwierdzic w jaki kolwiek psosob tym bardziej ze od seksu do zagniezdzenia jest jakos 10 dni - zgadza sie kaskaderko ?

Ps mozesz looknac na moj wykres ? znow sie cos dzieje - ja czuje sie na @ i jak w poprzednim cyklu zgaga mnie meczy - to chyba wina kwasu foliowego ! no i boli mnie brzuch i krzyz na @ .... ALE TROCHE SZYJKA MI SIE ROZPULCHNILA ;/

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 18:20   #3745
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Uwaga! Od dziś oficjalnie dołączam do grona staraczek -
kaskaderko, to po ciąży dalej miałaś takie silne bóle przy @? Ja przed ciążą w ogóle nie odczuwałam owulacji,
Dzięki kochana super, że już możesz się starać
Przed ciążą moje @ były"tylko" mega bolesne(zawsze zwolnienia ze szkoły a potem z pracy) Po porodzie nie pamiętam ale potem doszły mega bóle krzyża i inne atrakcje(osłabienie i rozbicie jak na grypę,zlewanie się potem i opuchnięcia twarzy)generalnie 2-3 dni nie żyje Bóle owulacyjne odczuwam od wielu lat ale były lajtowe dopiero od paru m-cy odkąd zaczęłam myśleć o dziecku poprostu katastrofa a brzuch wypycha mi tak, ze praktycznie co m-c wyglądam jak w dorodnej ciąży

Cytat:
Cześć Rzadko się udzielam, częściej Was podczytuje. Ostatnio mam humor jakiś do d... Mam wrażenie, że te starania odbierają mi jakoś radość tego wszystkiego (
Znamy to i łączymy się z tobą w bólu (a przynajmniej ja tak miałm jak się starałam)

Cytat:
A taka żurawinka jak działa?
Na pozbycie się wody z organizmu, bo częściej sikasz. Jest podstawowym składnikiem tabl. na stany zapalne dróg moczowych więc w ciąży lepsza naturalna niż drogie tabl. Ja skubie sobie suszone naprawdę baardzo smaczne

Cytat:
Normalnie nerwy mnie biorą jak czytam jak mieszają nam się cykle gdy tylko zaczynamy się starać no chyba, że to fasolka Ja nie wiem jakby mnie było stać to normalnie poszłabym na in vitro i przynajmniej nie musiałabym się stresować, bo było by jasne kiedy co i jak

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
no wlansie pocztakowych paro dniowych ciaz razczej nie da sie potwierdzic w jaki kolwiek psosob tym bardziej ze od seksu do zagniezdzenia jest jakos 10 dni - zgadza sie kaskaderko ?

Ps mozesz looknac na moj wykres ? znow sie cos dzieje - ja czuje sie na @ i jak w poprzednim cyklu zgaga mnie meczy - to chyba wina kwasu foliowego ! no i boli mnie brzuch i krzyz na @ .... ALE TROCHE SZYJKA MI SIE ROZPULCHNILA ;/
Luknęłam i niestety nic się nie wyklarowało Co do zapłodnienia to tak ok. 10 dni mija, bo od wystrzału mija trochę zanim plemniczki spotkają jajeczko (a nieraz czekają, bo go jeszcze nie ma) no i zapłodnione jajeczko wędruje przez jajowody ok.5-7 dni do macicy

Oki lece jechać na majówkę.Może wezmę laptopa ale nie wiem jeszcze. Tak czy inaczej zyczę wszystkim wam udanego długiego wekeendu

Stary 2011-04-30, 22:26   #3746
kism
Wtajemniczenie

Dziękuję wszystkim za kciukasy

Cytat:
Treść usunięta
A owszem, ja dziś grillowałam a teraz tż dostał "wychodne" na piwo z kolegami, a ja wizażuję
kathrina, wiesz, też myślę, że może tak być, te żyłki mogły być zawsze, a dopiero teraz jak się uważnie obserwujesz, to je zauważyłaś

Cytat:
Oj, będziemy oczekiwać w środę na wyniki

Cytat:
Kism Ty przecież i tak nasza jesteś. Czy się nie starałaś czy zaczęłaś. Ale trzymam za Was mocno kciuki.

aga_bre, dziękuję Ja jak najbardziej czuję się "tutejsza" Zaczęłam tu pisać zaraz po odstawieniu tabsów, ale teraz już będę mogła razem z Wami nakręcać się, wypatrywać @, itd. Żartuję oczywiście co do nakręcania się. Planuję do tego nie dopuścić I też nie mam zamiaru nic mówić tż o dniach płodnych, uważam że to dobre rozwiązanie

Cytat:
od paru m-cy odkąd zaczęłam myśleć o dziecku poprostu katastrofa a brzuch wypycha mi tak, ze praktycznie co m-c wyglądam jak w dorodnej ciąży
kaskaderko, jak nic Twój organizm przygotowuje się do zmian Mam nadzieję, że wszystko Ci się poukłada i niedługo znowu będziesz mogła się z nami nakręcać
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 22:28   #3747
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
Dzięki kochana super, że już możesz się starać
Przed ciążą moje @ były"tylko" mega bolesne(zawsze zwolnienia ze szkoły a potem z pracy) Po porodzie nie pamiętam ale potem doszły mega bóle krzyża i inne atrakcje(osłabienie i rozbicie jak na grypę,zlewanie się potem i opuchnięcia twarzy)generalnie 2-3 dni nie żyje Bóle owulacyjne odczuwam od wielu lat ale były lajtowe dopiero od paru m-cy odkąd zaczęłam myśleć o dziecku poprostu katastrofa a brzuch wypycha mi tak, ze praktycznie co m-c wyglądam jak w dorodnej ciąży

Znamy to i łączymy się z tobą w bólu (a przynajmniej ja tak miałm jak się starałam)

Na pozbycie się wody z organizmu, bo częściej sikasz. Jest podstawowym składnikiem tabl. na stany zapalne dróg moczowych więc w ciąży lepsza naturalna niż drogie tabl. Ja skubie sobie suszone naprawdę baardzo smaczne

Normalnie nerwy mnie biorą jak czytam jak mieszają nam się cykle gdy tylko zaczynamy się starać no chyba, że to fasolka Ja nie wiem jakby mnie było stać to normalnie poszłabym na in vitro i przynajmniej nie musiałabym się stresować, bo było by jasne kiedy co i jak

Luknęłam i niestety nic się nie wyklarowało Co do zapłodnienia to tak ok. 10 dni mija, bo od wystrzału mija trochę zanim plemniczki spotkają jajeczko (a nieraz czekają, bo go jeszcze nie ma) no i zapłodnione jajeczko wędruje przez jajowody ok.5-7 dni do macicy

Oki lece jechać na majówkę.Może wezmę laptopa ale nie wiem jeszcze. Tak czy inaczej zyczę wszystkim wam udanego długiego wekeendu
tak tez myslalam, dziekuje milej majówki

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 10:01   #3748
agacia_cz
Zadomowienie

ależ kiepska ta majówkowa pogoda
nie mam pojęcia co ze sobą zrobic...
a Wy co porabiacie????
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 10:11   #3749
emigra
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Senira666, oczywicie trzymam mocno kciuki za srodowe wyniki

Co do podejscia TZ to moj maz nie odczuwa presji gdy mowie mu ze akurat mam plodne czy owulacje ale to dopiero drugi cykl zaczynamy wiec jeszcze wyluzowani.... natomiast jak mu proponuje zeby zaczal lykac cynk i kwas foliowy to tylko mowi ''nie stresuj mnie'' hehe bo wlasnie w takich sytuacjach czuje sie chyba pod presja ...

My oficjalnie zaczynamy 2 cykl, mialam troche przebojow z ta moja @ powinnien przyjsc 26.04 ale byla cisza- z rana odrobinke krwi i koniec. Potem lekkie brudzenia do 28.4 no i wieczorem dostalam normalny @ - ulzylo mi ale teraz jakby sie konczyl (4dc) mniejsza o to

Pewnie wiekszosc z Was gdzies sobie wyjechala, w koncu w polsce dluzszy weekend teraz - u nas niestety tylko dzisiaj swieto pracy w nastepne dni pracowite mi to obojetne bo do pracy ide dopiero w czwartek, ale mezul musi prackowac nigdzie nie wyjezdzamy, posiedzimy w domku, pozniej moze jakis spacerek, poki co dostalam pyszne sniadanko
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 11:16   #3750
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
ależ kiepska ta majówkowa pogoda
nie mam pojęcia co ze sobą zrobic...
a Wy co porabiacie????
Mieliśmy wyjechać ze znajomymi w góry, ale pogoda pokrzyżowała nam plany. Ale i tak milutko spędzamy czas, tzn. leniuchujemy

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości