Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-30, 09:59   #2911
Vaniliova11
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Pokaźne gniazdko Lilki w 26 t.c.
Witam Mamuśki
Agulaaabar śliczny brzuszek
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:00   #2912
Zmalowana
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Dzień dobry brzuchatki

Pieleszka nerolka mi napisała, że jesteś cudowna

A z tymi urlopami itp to ja się też ni w ząb nie orientuje Która by mi to jakoś logicznie wytłumaczyła ? Ostatnio mi kumpela mówiła, że u niej było tak, że po macierzyńskim musieli ją zatrudnić na min. 6 msc. W jakich to przypadkach ?

Ale Wam fajnie. Sezon grillowy już się rozpoczyna

agulaaabar mieszkanko śliczne Zagrabniutkie

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:05   #2913
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
no a moja to widzisz, wszystko chcialaby widziec i wiedziec. O wszystko ma smialosc zapytac, jak jej sie wymigasz z odpowiedzią to za jakis czas uderzy znowu, i tak do skutku. Podejrzewam ze nie raz ani nie dwa podsluchiwala nasze rozmowy.. kiedys jak rozmawialam z wlasnie przyszla szwagierka i to po cichu zeby nie slyszala to wyrosla jakby spod ziemi i weszla w temat tak jakby siedziala z nami i co najlepsze, wiedziala doskonale o czym wczesniej rozmawialysmy...
Tz twierdzi ze ona ma tak dlatego ze za zadko z domu wychodzi i chce chociaz wiedziec co sie w domu dzieje, no ale przegina i to ostro.
A Ja myślę, że nie wina tego że siedzi w domu,
bo moja teściowa nie jest typem który gdzieś wychodzi,
praca, dom, praca,dom. Ewentualnie jakieś szkolenia jak ma.
I w ogóle ją nie interesuje co kto robi, z kim jest itd.
Myślę, że to taki typ niestety.
Mam taką sąsiadkę ciekawską, że jak tylko pokażemy się na ogródku, to ona zaraz też się zjawia jak robimy grilla, jej się przypomina że ma pokosić trawę, stoi pod krzakami i się czai i podsłuchuje !

Carmel to wezmę więcej rzeczy od jednego allegrowicza,
ale myślałam, że tańsze są rzeczy na mieście

Aga śliczny brzuszek !

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-04-30 o 10:07
zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:07   #2914
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Pokaźne gniazdko Lilki w 26 t.c.

sliczny brzunio

Tak wogole to czesc ja wlasnie wstalam ide cos zjesc A swoja droga to obudzil mnie w nocy potworny skurcz lydki myslallam ze oszaleje

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:11   #2915
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Ja dzisiaj mam dzień pełen roboty... Wczoraj późnym wieczorem robiłam sałatkę, a dzisiaj muszę posprzątać, zrobić pranie i obiad.
Znów jestem sama. Mąż pojechał rano do Gdańska na lotnisko po brata i jego partnerkę. Ja bym się nie zmieściła nawet, bo oni wracają już z Anglii do Polski i mają dużo rzeczy, a poza tym dłuższe podróże nie są już dla mnie, bo cała puchnę... Eh. A tak mi się uśmiecha mieć teraz gości - jakaś niegościnna się zrobiłam w ciąży
Miłej majówki dziewczynki

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:17   #2916
moniczka2123
Zadomowienie

Dziewczynki ktoras z was kiedys dawala link do takiej strony co mozna bylo zobaczyc jak bedzie wygladac dziecko znalesc nie moge a ciekawosc jest silniejsza pomozcie

Stary 2011-04-30, 10:25   #2917
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ktoras z was kiedys dawala link do takiej strony co mozna bylo zobaczyc jak bedzie wygladac dziecko znalesc nie moge a ciekawosc jest silniejsza pomozcie
http://www.makemebabies.com/

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:45   #2918
Lilkaa82
Rozeznanie

Sygine i Editka2022 gratulacje wizyt i zdrowych dzieciaczków

Czy któraś moze mi sprobowac wyjasnic ten $ 4 i 5 ? Czy to znaczy ze np mozna sobie wziasc ten dodatkowy urlop i pracowac poł dnia ? czy jak pracuje sie pol dnia to ten urlop ulega wydluzeniu do 4 tygodni po polowce dnia ? czy to wtedy same sie jakby pozbywamy polowy dnia dobrowolnie i nie ulega wydluzeniu ?

"§ 4. Pracownica uprawniona do dodatkowego urlopu macierzyńskiego może łączyć korzystanie z tego urlopu z wykonywaniem pracy u pracodawcy udzielającego urlopu w wymiarze nie wyższym niż połowa pełnego wymiaru czasu pracy; w takim przypadku dodatkowego urlopu macierzyńskiego udziela się na pozostałą część dobowego wymiaru czasu pracy.
§ 5. W przypadku określonym w § 4 podjęcie pracy następuje na pisemny wniosek pracownicy, składany w terminie nie krótszym niż 7 dni przed rozpoczęciem wykonywania pracy, w którym pracownica wskazuje wymiar czasu pracy oraz okres, przez który zamierza łączyć korzystanie z dodatkowego urlopu macierzyńskiego z wykonywaniem pracy; pracodawca jest obowiązany uwzględnić wniosek pracownicy."

Pieleszka super ze bylas u Nerolki oby wiesci od niej byly coraz lepsze

A ja leze jak zwykle byla tesciowa przyniosla truskawki pyycha moja mama tez ma niedlugo wpasc ugotowac mi moj ulubiony rosolek mąż w pracy dzis caly dzien az do pozna moze uda mi sie pozamawiac dzis drobiazgi dla malej i siebie na allegro liste mam juz zrobioną pozdrawiam

Zaczynamy dzis 31 tydzien

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-04-30 o 10:48
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:49   #2919
agulaaabar
Zakorzenienie

Co myślicie?

http://moda.allegro.pl/wyprzedaz-kos...569159447.html

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:51   #2920
patik87
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny. Melduję się po wczorajszej wizycie, późno wróciłam i nie miałam już siły do Was zajrzeć. Teraz trochę nadrabiam, ciężko zapamiętać co komu miałam odpisać.

Moja mała jest już główką do dołu (30tc.) Czy to nie za wcześnie? Niech się któraś wypowie... boje się, ze gdzieś jej się spieszy. Moja gin nie ma takiego profesjonalnego usg, tylko taki monitorek aby podejrzec jak się rusza i jak serduszko bije. A na normalne usg idę za tydzień ( o ile będzie miejsce bo jeszcze się nie zapisałam).

Szyjka zamknięta- co do długości jej to się dowiem ile ma właśnie na tym usg, bo tez kazała zrobić, więc nadal żyję w strachu, tym bardziej ze główka już w dole.

Ciśnienie książkowe 110/70

Ph w pochwie super, stanu zapalnego nic nie ma, ale mam brać Trivagin- taki probiotyk doustny (30 zł mnie kosztował!)

Na twardnienie brzucha luteina i 3x dziennie nospa, w razie nagłej potrzeby mam jakieś czopki do odbytnicy.

Przytyłam 2 kg od ostatniej wizyty, razem już 12..

Wkurzyłam się wczoraj, bo jeansy ciążowe w których nie chodziłam 2 tg ledwo założyłam przez biodra, i cisnęły mnie w brzuch bo ten pas za wysoko się zaczyna, i się przebrałam w legginsy.
Kupiłam spódnicę jeansową do kolan w sklepie ciążowym, ale jak płaciłam 100zł za nią to mnie szlag trafiał. Ale nie mam nic na ciepłe dni. Czaiłam się na allegro, ale boje się że w rozmiar nie trafię.

W aptece zostawiłam 70 zł, zakupy do lodówki 110, wizyta 80, benzyna do auta 100...masakra jakaś.

Sweet i dziubek zazdroszcze Wam tej działki, ja bym się z chęcią z tąd teleportowała gdzieś, tzt mnie wkurzył, zjechał się głupi szwagierek z żonką i będę ich oglądać do środy...oczywiście ta już tesciowej w dupe włazi widzę...ehhh..

Super, że z nerolą jest kontakt i wiemy co tam się dzieje.Może Iza jeszcze posiedzi kilka tygodni.

Agula śliczne mieszkanko, mi mówią że jak na 30 tc to mam mały brzuch...mniej więcej jak Twój...

Natka ja tez byłam zatrudniona przez agencję pracy tymczasowej, dla mnie to oszusty i krętacze (chodzi o zmianę nazwy firmy), omijają w ten sposób prawo..
Z tym ze ja miałam umowę od 8 listopada, byłam już w ciązy ( nie wiedziałam jeszcze ze jestem), umowa tez co mc nowa, w grudniu podpisali ze mną kolejną umowę, poszłam 4 gr na zwolnienie i mi na styczen umowy nie przedłużyli, ale ze l4 mam non stop bez dnia przerwy to zus mi płaci zasiłek chorobowy, ale macierzyński juz się nie należy. Wiem tyle: pracowników tymczasowych obejmują inne przepisy, i kobiety w ciąży chronione nie są. Ale ty masz inną sytuację, mogą Ci pójśc na rękę..ciężki temat z tymi zusem, zasiłkami itp itd

Bartessa Twoja tesciówka tez "dobry Kubuś" widzę..

Sygnie ale masz dużego chłopa! Ciekawe ile moja panna waży.

Brumek cosik już się rysuje ładnie pod rajstopkami. Wygodnie Ci w tych rajstopach wogóle?

Nerwa mam dzisiaj jak cholera. Posprzątam, pranie, rosół się gotuje ( ciekawe czy dzisiaj wyjdzie jak trzeba..) i muszę się jakoś odstreować.
Jutro wybieramy się z tzt do kazimierza z własnym grillem (po drugiej stronie wisły na łące urządzimy) podobno ma padać

Lilkaa gratki za 31 tc.

ŻYJĘ w strachu, ze torba do szpitala nie spakowana, nie mam całej wyprawki, a tu juz 30 tc.. i wszystko może się zdarzyć. Serio Wam mówię. Ja jeszcze nie jestem gotowa.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-04-30 o 10:53
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:54   #2921
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cześć Brzucholce

Agulaa śliczny brzuszek

Ja już spakowana, teraz idę głowę ogarnąć tzn. włosy umyć. Na dworze ślicznie ale duszno...byleby burzy nie było. W drogę ruszamy tak po 13tej, więc też się powoli żegnam. Nie piszcie dużo, bo jak wrócę to nie nadrobię

A w ogóle to mi dzidzia chyba na żołądek naciska. Wczoraj normalnie wymiotowałam, a dziś po niewielkim naprawdę śniadanku, też zaraz mi się "odbiło", ale tak troszkę . Nie boli mnie brzuch, ogólnie dobrze się czuję

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:56   #2922
agulaaabar
Zakorzenienie

Albo takie cus:

http://moda.allegro.pl/koszula-koszu...585971545.html

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 10:56   #2923
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny. Melduję się po wczorajszej wizycie, późno wróciłam i nie miałam już siły do Was zajrzeć. Teraz trochę nadrabiam, ciężko zapamiętać co komu miałam odpisać.

Moja mała jest już główką do dołu (30tc.) Czy to nie za wcześnie? Niech się któraś wypowie... boje się, ze gdzieś jej się spieszy. Moja gin nie ma takiego profesjonalnego usg, tylko taki monitorek aby podejrzec jak się rusza i jak serduszko bije. A na normalne usg idę za tydzień ( o ile będzie miejsce bo jeszcze się nie zapisałam).

Szyjka zamknięta- co do długości jej to się dowiem ile ma właśnie na tym usg, bo tez kazała zrobić, więc nadal żyję w strachu, tym bardziej ze główka już w dole.

Ciśnienie książkowe 110/70

Ph w pochwie super, stanu zapalnego nic nie ma, ale mam brać Trivagin- taki probiotyk doustny (30 zł mnie kosztował!)

Na twardnienie brzucha luteina i 3x dziennie nospa, w razie nagłej potrzeby mam jakieś czopki do odbytnicy.

Przytyłam 2 kg od ostatniej wizyty, razem już 12..

Wkurzyłam się wczoraj, bo jeansy ciążowe w których nie chodziłam 2 tg ledwo założyłam przez biodra, i cisnęły mnie w brzuch bo ten pas za wysoko się zaczyna, i się przebrałam w legginsy.
Kupiłam spódnicę jeansową do kolan w sklepie ciążowym, ale jak płaciłam 100zł za nią to mnie szlag trafiał. Ale nie mam nic na ciepłe dni. Czaiłam się na allegro, ale boje się że w rozmiar nie trafię.

W aptece zostawiłam 70 zł, zakupy do lodówki 110, wizyta 80, benzyna do auta 100...masakra jakaś.

Sweet i dziubek zazdroszcze Wam tej działki, ja bym się z chęcią z tąd teleportowała gdzieś, tzt mnie wkurzył, zjechał się głupi szwagierek z żonką i będę ich oglądać do środy...oczywiście ta już tesciowej w dupe włazi widzę...ehhh..

Super, że z nerolą jest kontakt i wiemy co tam się dzieje.Może Iza jeszcze posiedzi kilka tygodni.

Agula śliczne mieszkanko, mi mówią że jak na 30 tc to mam mały brzuch...mniej więcej jak Twój...

Natka ja tez byłam zatrudniona przez agencję pracy tymczasowej, dla mnie to oszusty i krętacze (chodzi o zmianę nazwy firmy), omijają w ten sposób prawo..
Z tym ze ja miałam umowę od 8 listopada, byłam już w ciązy ( nie wiedziałam jeszcze ze jestem), umowa tez co mc nowa, w grudniu podpisali ze mną kolejną umowę, poszłam 4 gr na zwolnienie i mi na styczen umowy nie przedłużyli, ale ze l4 mam non stop bez dnia przerwy to zus mi płaci zasiłek chorobowy, ale macierzyński juz się nie należy. Wiem tyle: pracowników tymczasowych obejmują inne przepisy, i kobiety w ciąży chronione nie są. Ale ty masz inną sytuację, mogą Ci pójśc na rękę..ciężki temat z tymi zusem, zasiłkami itp itd

Bartessa Twoja tesciówka tez "dobry Kubuś" widzę..

Sygnie ale masz dużego chłopa! Ciekawe ile moja panna waży.

Brumek cosik już się rysuje ładnie pod rajstopkami. Wygodnie Ci w tych rajstopach wogóle?

Nerwa mam dzisiaj jak cholera. Posprzątam, pranie, rosół się gotuje ( ciekawe czy dzisiaj wyjdzie jak trzeba..) i muszę się jakoś odstreować.
Jutro wybieramy się z tzt do kazimierza z własnym grillem (po drugiej stronie wisły na łące urządzimy) podobno ma padać

Lilkaa gratki za 31 tc.

ŻYJĘ w strachu, ze torba do szpitala nie spakowana, nie mam całej wyprawki, a tu juz 30 tc.. i wszystko może się zdarzyć. Serio Wam mówię. Ja jeszcze nie jestem gotowa.
Kazimierz to blisko mnie

Stary 2011-04-30, 11:02   #2924
moniczka2123
Zadomowienie

Nasze dziecko wg tej stronki bedzie tak wygladac słodziak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bartus.jpg (8,5 KB, 13 załadowań)

Stary 2011-04-30, 11:03   #2925
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Moja mała jest już główką do dołu (30tc.) Czy to nie za wcześnie? Niech się któraś wypowie... boje się, ze gdzieś jej się spieszy. Moja gin nie ma takiego profesjonalnego usg, tylko taki monitorek aby podejrzec jak się rusza i jak serduszko bije. A na normalne usg idę za tydzień ( o ile będzie miejsce bo jeszcze się nie zapisałam)
Nie za wczesnie a po drugie jeszcze okolo 6-7 tyg moze zmieniac pozycje jesli bedzie małą akrobatką hehe Ciesze sie ze wszytsko wporzadku po wizycie

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-04-30, 11:06   #2926
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
To jeszcze nie jest ostateczne ułożenie, na razie dziecko jest w stanie się przekręcić kilka razy w ciągu dnia. Ma jeszcze kilka tygodni swobody. Nie pamiętam do kiedy dokładnie, ale tak mi mówiła moja gin, bo moja mała ostatnio też w tej pozycji była, a to był jakiś 28 tydzień chyba. W każdym razie może się tak kręcić do trzydziestego któregoś tygodnia.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 11:06   #2927
moniczka2123
Zadomowienie

Lece juz ide robic z babacia ruskie pierogi bo tak mi sie chce ze nie moge wytrzymac serek mamy swojski to beda przepyszne

Stary 2011-04-30, 11:08   #2928
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
.
OOO to może sie spotkamy bo też sie jutro wybieramy, ale jak pogoda będzie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 11:09   #2929
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
A w ogóle to mi dzidzia chyba na żołądek naciska. Wczoraj normalnie wymiotowałam, a dziś po niewielkim naprawdę śniadanku, też zaraz mi się "odbiło", ale tak troszkę . Nie boli mnie brzuch, ogólnie dobrze się czuję
Miłego wyjazdu

Ja tez cos ostatnio tak mam przedwczoraj zjadlam i ledwo zdazylam sie polozyc juz lecialam do wc (zwymiotowalam) a tak wogole to nie moge duzo zjesc na raz bo mi sie pozniej tak jakby wraca do gardla buu.. i zgaga troszke czesciej jest ale nie za duza da sie jeszcze wytrzymac spokojnie

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Stary 2011-04-30, 11:13   #2930
editka2022
Rozeznanie

czesc dizewczyny tym ktore wyjezdzaja zycze udanego wekendu,wy macie takie ladne brzuszki a moj na nieszczescie niedosc ze idzie do przodu to jeszcze na boki.....hmmm przezyje
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 11:14   #2931
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:

Patik Kochana jak ja Cię doskonale rozumiem, też nie jestem jeszcze gotowa. Nie wiem jak to wszystko będzie wyglądać, a najbardziej na świecie przeraża mnie sam poród To jest mój koszmar. Nie wiem czego się spodziewać. A potem jak Maleństwo będzie też jak to będzie. Czy będę dobrą mamą, czy będe potrafiła dać mu ciepło. Mase pytań można by pisać i pisać. A dodatkowo co będzie z moją pracą, zakładam, że ją strace i z czego będę żyć ? Jak stracę pracę to i ostatni rok studiów pod znakiem zapytania zostanie. Szkoda gadać :/

A z tym podchodzeniem do gardła to mam to samo. Już myślałam, że coś ze mną nie tak. Jak mi się odbije to podchodzi mi do gardła to co zjadłam :|

Edytowane przez Zmalowana
Czas edycji: 2011-04-30 o 11:15
Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 11:21   #2932
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilkaa82 Pokaż wiadomość
Miłego wyjazdu

Ja tez cos ostatnio tak mam przedwczoraj zjadlam i ledwo zdazylam sie polozyc juz lecialam do wc (zwymiotowalam) a tak wogole to nie moge duzo zjesc na raz bo mi sie pozniej tak jakby wraca do gardla buu.. i zgaga troszke czesciej jest ale nie za duza da sie jeszcze wytrzymac spokojnie
Dziękuję bardzo
A dolegliwości mam kropka w kropkę jak Ty Tylko ta zgaga to u mnie bardzo często

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 11:22   #2933
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Ja ją mam Bardzo fajna bawełenka Naprawdę super jest i polecam Myślę czy drugiej takiej samej sobie nie kupić

W ogóle to dzień dobry brzuchatki

Patik tak jak ty jestem w 30 tc i też Młody leży już główkowo, ale lekarz mnie uspokoił i stwierdził że wszystko jest ok. Torby do szpitala też nie mam i na dodatek na razie jeszcze oprócz ciuszków i przewijaka, kocyków i paru pieluszek też nic nie mam Ale po tej wypłacie muszę rozplanować wydatki i kupić całą wyprawkę Ciekawa jestem czy mi w ogóle wypłata wystarczy... Nawet listy jeszcze nie mam co muszę kupić a co jest zbędne

Wszystkim wyjeżdżającym życzę cudownej pogody i wspaniałych wycieczek My raczej w domu zostaniemy, bo ani kasy za bardzo nie ma ani gdzie jechać... A w dodatku jutro Grand Prix na żużlu i w całym Lesznie będzie młyn

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-04-30 o 11:35
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 11:35   #2934
brunetka2000
Zakorzenienie

Już rozmawiałam z Nerolą
Oczywiście jak zwykle kazała was mooooooooooooooooocno uściskać
Dowiedziała się od lekarza jaki ma wskaźnik tych wód 2,2 a norma jest do 1,8 Ja się nie znam więc nie wiem czy to spora różnica czy nie
Ma być jej mąż i ma jej założyć jakoś internet w telefonie, żeby miała kontakt z nami

hmmm i to chyba tyle , jak mi sie coś przypomni to napisze, rozmawiałyśmy 14 minut przez telefon, aż mi sie ucho spociło
Stary 2011-04-30, 11:59   #2935
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja mała jest już główką do dołu (30tc.) Czy to nie za wcześnie? Niech się któraś wypowie... boje się, ze gdzieś jej się spieszy.
Mój mały już na USG połówkowym w 23 tc był ułożony główką do dołu.
Także nie martw się

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 12:04   #2936
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
no a ona czy wszystko wzieli i zaczela grzebac w agi portfelu i dokladnie oglądac wszystko.
ja jej mowie: no co mama robi?? jak tak mozna komus grzebac w portfelu?? to dopiero sie opanowala, ale na pewno zostala sama to przeszperala... uch, ciekawe ile rzeczy mi juz sprawdzila!
Oj, bardzo nieładnie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Że co, że co?! jakie płytki? nie odczytałam o co chodzi
Jak to jest napisane na badaniach morfologi?!
Zaraz sprawdzę!

A to nie kazali Ci wybierać każdego roku starego urlopu do końca marca, czy tam kwietnia ?
No, płytki krwi. Wczoraj napisałaś że Ci wyszły za wysokie w morfologii troszeńkę, a że ja mam za niskie, to mogłybyśmy sobie wyrównać

A urlop oczywiście kazali wybrać. I w tym roku i w zeszłym Ale jakoś tak wyszło że nie miałąm kiedy. I został...

Cytat:
Ja tylko w rajstopach chodzę. Codziennie
Stary 2011-04-30, 12:21   #2937
patik87
Zakorzenienie

Dzięki dziewuszki za pocieszenie, tak myślałam że ona jeszcze figluje raz do góry raz do dołu, ale jak zobaczyłam ją na dole to strach mnie ogarnął.

Zmalowana Ty jesteś i tak dzielna dziewczyna Podziwiam Cię że tak przez to przechodzisz Ale wątpliwości mam takie jak Ty...Na chwilę obecną to dla mnie kosmos.

Brunetka to może się spotkamy

Chatę już posprzątałam, pranie wywieszę, rosół się pichci, kluchy ugotuję, ziemniaki obiorę do udek i fajrant.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 12:30   #2938
youyou
Zakorzenienie

hej mamusie

Bartessa wynikami się nie zamartwiaj , tak jak pisały dziewczyny są lekko poniżej normy i wskazują na niedobór żelaza (ja miałam bardzo podobne). Dostaniesz suplementację żelaza i powinno się podnieść

sygine gratuluje udanej wizyty, chłop jak dąb

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jestem nieodpowiedzialna i mnie się dziecko nie należy

Normalnie najpierw zrobiłam maseczkę, potem nałożyłam krem na ryjka, a na koniec posmarowałam wypryski triboticem. Dopiero przed chwilą wpadłam na genialny pomysł żeby sprawdzić na necie czy można tego używać w ciąży i co???? Nie można !!!! No to zmyłam to z ryjka i mam nadzieję, że przez pół godziny nic się nie stało, ale kto to widział najpierw robić potem myśleć??!!?? Głupie babsko ze mnie
Spokojnie... po co ta panika...dziewczyny wyluzujcie bo bardziej ten Twój stres szkodzi dziecku niż trochę maści na buzi

Cytat:

Mi się ona bardzo podoba i właśnie zastanawiałam się czy takiej nie kupić.. Tylko drogawa trochę

patik to że mała jest główką do dołu to się jeszcze moze zmienić, a jak się nie zmieni to tylko się cieszyć
to wcale nie oznacza ze poród się zbliża

Lilka gratki za 31tc
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 12:52   #2939
brunetka2000
Zakorzenienie

Ale nudy
Stary 2011-04-30, 13:05   #2940
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ale nudy
to fakt, ogarnęłam mieszkanie, tylko jutro na świeżo umyję podłogi bo jednym z gości będzie 3 letnia Julcia i pewnie przeciora się po podłodze ja na pocieszenie wcinam ciacho marchewkowe i się wkurzam na pogodę no ale i tak jedziemy chociaż zjeść coś z grila i chwilę posiedzieć ale pechowa coś ta majówka z pogodą
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości