DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-30, 12:45   #4261
Agnieszka2910
Przyczajenie

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

witam. jestem na 3 dniu fazy uderzeniowej. po pierwszym dniu miałam spadek 1,2kg. a po drugim dniu te 1,2 kg powróciło... o co chodzi ? czy to normalne ? dodam, że ściśle stosuje sie do zaleceń diety.
Stary 2011-04-30, 12:47   #4262
WrednaZ
Raczkowanie

Na uderzeniówce tez miałam problem z kibelkiem... raz na 2 albo i 3 dni... Ale teraz nawet na P juz regularnie raz dziennie a nawet 2, a na PW też bez problemu 2x dziennie co najmniej

Ja dziś za radą koleżanek jadlospis taki

śniadanko
kawa z mlekiem
bułeczka z serkiem homo i łososiem i pomidorem (super sycące trzyma mnie do teraz)

obiadek
klops (indyczek mielony) z jajkiem i furaaa sałatki z pomidorów i z rukolą

deserek
robię te pychotki z serków, aromatów z żelatynką i jedna mała warstwa z kakao.

na kolację wciągnę makrelkę zapewne i pewnie pomidory
a w międzyczasie mam jeszcze te placki kalafiorowe to z jednego wszamam.
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 12:50   #4263
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mandarynkka86 Pokaż wiadomość
Ale jadlyscie je moze na slono? Z odrobiną soli?Tak zeby "pasowaly" smakowo do mieska?
mój TŻ jadł i nie smakowały mu;P
Cytat:
Napisane przez Agnieszka2910 Pokaż wiadomość
witam. jestem na 3 dniu fazy uderzeniowej. po pierwszym dniu miałam spadek 1,2kg. a po drugim dniu te 1,2 kg powróciło... o co chodzi ? czy to normalne ? dodam, że ściśle stosuje sie do zaleceń diety.
a dużo masz do zrzucenia? nie wiem czemu mogło się tak stać...
Stary 2011-04-30, 12:53   #4264
Agnieszka2910
Przyczajenie

waże 63 kg przy 162 cm... chciałam z 10 zrzucić... albo troche mniej.
Stary 2011-04-30, 13:53   #4265
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
powinno być tyle samo dni P i PW, albo PW więcej... mam więc nadzieję, że robisz 3P/4PW, a nie odwrotnie... zwłazscza przy kiepskich wynikach...
Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
jeśli ten tryb 3/4 to 3 dni PW i 4 P to możliwe że znamy przyczynę wzrostu twojej kreatyniny... zmień na zrównoważony tryb w którym P = PW albo nawet PW > P do czasu unormowania kreatyniny a potem dopiero 5/5, 3/3 czy 1/1....
Robię 3P i 4PW. Żeby łatwiej zapamiętać, to okolice weekendu są PW.
No i po to, żeby u rodziców czy teściów móc coś zjeść. Nie dałabym rady 4P/3PW

Cytat:
Tak kapusta kiszona i ogórki koszone to moja miłoscMogę pozerac tonami Jem sporo, otręby niestety mi strasznie nie samują, ale jem-zmuszam się;/
Wczoraj zrobilam po poludniu ten placek ale jakos tak mi nie podszedl, chyba bym musiala zmielic te otręby , wtedy bym nie czuła "tych grudek" i jakos by moze szlo. Polałam go sobie jogurtem i ciut do jogurtu dodalam aromatu pomaranczowego- smakuja w sumie jak nalesniki, Ale jadlyscie je moze na slono? Z odrobiną soli?Tak zeby "pasowaly" smakowo do mieska?
Do wczoraj te otreby jadlam-2x po 2 lyzeczki i popijałam wodą, dzisiaj z ranca tez tak zrobiłam,na obiad bym chciala ten placek z mięchem, ale na slono-nie wiem jak on bedzie smakowal...?
Otręby jadam często w placku z tuńczyka. Smakuje mi z serkiem wiejskim.
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 13:57   #4266
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
no to dobrze, już się martwiłam
Stary 2011-04-30, 14:32   #4267
Zingiber
Raczkowanie

No właśnie specjalnie wpisałam wyższą wagę, żeby mi wskoczyła dłuższa faza ataku. Mimo to jest makabrycznie krótka. Dziwi mnie to mocno. Chciałam sobie usprawiedliwić niemal dwutygodniową czystą białkówkę, ale nie ma tak łatwo.Ech.No to wątroba i nerki mogą być spokojne...Lekarzy mam w rodzinie i oni generalnie nie polecają takiego sposobu na odchudzanie, choć o wiele gorzej wypowiadali się o głodówkach jako metodzie na spadek wagi.Co do sukni brytyjskiej panny młodej, to nie napisałam wcale, że wizażankom, którym się suknia podoba, coś się porobiło z gustem. Sukienka bez trenu jest skromna i ładna. Ale kompletnie nie pasuje do tak okrzyczanego ślubu stulecia (przynajmniej dla Brytyjczyków). Bez przesadyzmu! Wydano na ten ślub fortunę i oto co założyła panna młoda? Nie tylko coś, co ją dodatkowo postarza, ale coś, co nie ma zupełnie pazura i co w pamięć nie zapadnie. Jak szaleć, to szaleć. Tradycja zobowiązuje. Babki z rodziny królewskiej potrafią szajbować z dziwacznymi kapeluszami, suknie ślubne też miały bajeczne (rzecz gustu, czy ładne, bo według mnie nie), a tu nowa członkini familii prezentuje się ... no dziwnie, że tak po bożemu. Taką sukienkę polacać można polskiej pannie młodej jak najbardziej. Ale jak się ma tyle kasy na wychuchaną uroczystość, to po co zgrywać Kopciuszka? To mnie zastanawia, jak patrzę na zdjęcia ze ślubu.Widzę, dziewczyny, że jecie otręby. Aaa, w nich jest dużo błonnika, więc nie powinno być problemów z zaparciami. Jednak sporo węglowodanów zawierają. Czytałam o tych dukanowych bułeczkach, ale takich cudów to ja sobie nie przyrządze. Bez chleba da się żyć z pewnością.
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 14:49   #4268
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

chyba pojde na 10min do solarium :P

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 14:49   #4269
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
No właśnie specjalnie wpisałam wyższą wagę, żeby mi wskoczyła dłuższa faza ataku. Mimo to jest makabrycznie krótka. Dziwi mnie to mocno. Chciałam sobie usprawiedliwić niemal dwutygodniową czystą białkówkę, ale nie ma tak łatwo.Ech.No to wątroba i nerki mogą być spokojne...Lekarzy mam w rodzinie i oni generalnie nie polecają takiego sposobu na odchudzanie, choć o wiele gorzej wypowiadali się o głodówkach jako metodzie na spadek wagi.Co do sukni brytyjskiej panny młodej, to nie napisałam wcale, że wizażankom, którym się suknia podoba, coś się porobiło z gustem. Sukienka bez trenu jest skromna i ładna. Ale kompletnie nie pasuje do tak okrzyczanego ślubu stulecia (przynajmniej dla Brytyjczyków). Bez przesadyzmu! Wydano na ten ślub fortunę i oto co założyła panna młoda? Nie tylko coś, co ją dodatkowo postarza, ale coś, co nie ma zupełnie pazura i co w pamięć nie zapadnie. Jak szaleć, to szaleć. Tradycja zobowiązuje. Babki z rodziny królewskiej potrafią szajbować z dziwacznymi kapeluszami, suknie ślubne też miały bajeczne (rzecz gustu, czy ładne, bo według mnie nie), a tu nowa członkini familii prezentuje się ... no dziwnie, że tak po bożemu. Taką sukienkę polacać można polskiej pannie młodej jak najbardziej. Ale jak się ma tyle kasy na wychuchaną uroczystość, to po co zgrywać Kopciuszka? To mnie zastanawia, jak patrzę na zdjęcia ze ślubu.Widzę, dziewczyny, że jecie otręby. Aaa, w nich jest dużo błonnika, więc nie powinno być problemów z zaparciami. Jednak sporo węglowodanów zawierają. Czytałam o tych dukanowych bułeczkach, ale takich cudów to ja sobie nie przyrządze. Bez chleba da się żyć z pewnością.
otręby mają węglowodany, bo jednak trochę ich potrzeba w diecie, a i z toaletą jest lepiej... dziwi mnie Twoje podejście. bardzo. najpierw marudzisz i narzekasz, że obciążająca dieta, a potem 2 tygodnie I fazy i jeszcze najchętniej zrezygnowałabyć z otrębów, bo mają dużo węgli... są też takie, które prawie w ogóle nie jedzą warzyw, żeby szybciej chudnąć... a potem się mówi, że Dukan niezdrowy... a z tego co zauważyłam masa ludzi po prostu źle go przeprowadza.

no nic, lecę na urodziny do ciotki:P dziś P, więc nie pojem...:P
Stary 2011-04-30, 14:56   #4270
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

warzywka trza jesc i to duzo ja dzis musze kalafiorka ugotowac mniam kocham go moglabym zzerac tonami ale najadam sie 1 a otreby przeciez ten organizm musi funkcjonowac. Ja jak siedze w pracy na nocy i wiem, ze sie przedluzy to jem dodatkowo 2lyzki z mlekiem a waga leciiiii i niech spada

Stary 2011-04-30, 15:01   #4271
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Środkowo-wschodnia. Mogłoby porządnie zagrzmieć, a nie tylko sporadyczne błyski i kilka kropli deszczu
A te cukierki też lubię, ale teraz odstawiłam, bo znając siebie, jeśli będę sobie pozwalać na wyjątki to szybko zakończę dietę

Ja płd wschód, zapowiadają dzisiaj u mnie grad, a powiedziałabym, że jest zimno Ostatnio dukan na czacie pozwolił zjeść do 4 takich cukierków bez cukru więc to nie wyjątek

Cytat:
ale dziś się zdziwiłam, po takim spadku wczoraj (0,7) spodziewałam się zastoju lub wzrostu nawet (taka tendencja...:P) a tu! -0,5
czyli przekroczyłam magiczną granicę 15 kg.... i już za niecałe 5kg będę mogła powiedzieć "schudłam 20 kg!" a 5 kg chyba zdażę w 2 miesiące,co?

Zazdroszcze! Startowałysmy z tej samej wagi, a u mnie dzisiaj wzrost 0.9 Zobacze po @ czy coś sie zmieni jak nie to przechodze na 3 faze bo na 2 nic nie moge zrzucić od miesiąca...

Może jem za dużo warzyw na PW?

Edytowane przez wykrasana
Czas edycji: 2011-04-30 o 15:02
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 15:28   #4272
mroziq
Zadomowienie

Dzieeeeeeeń dobry
Wczoraj zakończenie roku ŻEGNAJ SZKOŁO Jeszcze tylko maturki i wolność do października Świadectwo odebrane...Wykształcenie średnie jest,a co !
Niestety mogłoby być lepiej,ale liczą się wyniki z matury nie?

Teraz wcinam mięsko mielone na obiadek,później skubnę sobie coś z warzywek Muszę zrobić zakupy do domu,bo jutro wszystko pozamykane i pójść na cmentarz (pierwsza rocznica śmierci Dziadzia) .

Ogólnie od rana siedzę w książkach,powtarzam wszystko
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 15:49   #4273
Zingiber
Raczkowanie

Tchnienie-wiatru, najchętniej w ogóle zrezygnowałabym z jedzenia, hehe. Marzyłam o 10 dniach I fazy na wykresie, żeby zaokrąglić do 14 dni. No cóż, widać nie tędy droga i Dukan nie dał się przechytrzyć. A ponarzekać lubię i pokręcić nosem też. Bardzo Wam, dziewczyny, dziękuję za rady. Będę się do nich stosować! Lepszy Dukan niż cokolwiek innego, chociaż słyszę magiczne słowa o ciałach ketonowych - olewam to. A źle stosowane zalecenia Dukana to także np. jedzenie produktów wysokoprzetworzonych z nadmierną ilością cukrów i tluszczy? Czy chodzi raczej o złe wyliczanie sobie (jak to chciałam zrobić) faz? Niejedzenia warzyw po I fazie to sobie zupełnie nie wyobrażam. Z otrębami jest taki problem, że ich bardzo nie lubię. Chyba, że w zupce mlecznej. Zastanawiałam się nad samym błonnikiem, ale w wielu preparatach są cukry. W tym, który mam teraz, ich jakoby nie ma.

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-04-30 o 15:54
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 16:00   #4274
WrednaZ
Raczkowanie

Dziewczyny ale co wy z tymi otrębami?? Przecież nikt Wam nie każe jeść tego na surowo Można sobie zrobic owsiankę, bułke dukanowską, muffinkę, i pewnie jeszcze milion innych rzeczy !!!
Ja się w drugą stronę musze pilnować żeby ich za dużo nie zjeść
Stary 2011-04-30, 16:26   #4275
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

a jak ta ptasine zrobic

Stary 2011-04-30, 16:47   #4276
WrednaZ
Raczkowanie

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3052

tu masz przepisa

Jest naprawdę pychaaaaaaaaaaa.... jak sernik na zimno Polecam tylko odstawić żeby porządnie stężała w lodóweczce, bo ja zrobiłam dwie porcyjki jedną zjadłam jak myślałam, że już gotowa, też była pycha, ale ta już porządnie stężała była po prostu milion razy lepsza
Stary 2011-04-30, 16:55   #4277
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Tak kapusta kiszona i ogórki koszone to moja miłoscMogę pozerac tonami Jem sporo, otręby niestety mi strasznie nie samują, ale jem-zmuszam się;/
Wczoraj zrobilam po poludniu ten placek ale jakos tak mi nie podszedl, chyba bym musiala zmielic te otręby , wtedy bym nie czuła "tych grudek" i jakos by moze szlo. Polałam go sobie jogurtem i ciut do jogurtu dodalam aromatu pomaranczowego- smakuja w sumie jak nalesniki, Ale jadlyscie je moze na slono? Z odrobiną soli?Tak zeby "pasowaly" smakowo do mieska?
Do wczoraj te otreby jadlam-2x po 2 lyzeczki i popijałam wodą, dzisiaj z ranca tez tak zrobiłam,na obiad bym chciala ten placek z mięchem, ale na slono-nie wiem jak on bedzie smakowal...?
jadam placek otrębowy na słono - do ciasta dodaję zioła prowansalskie a na wieszch szynkę i ser domowy smażony, a na PW ser + podsmażone paprykę, pieczarki, cebulę, szynkę + koncentrat pomidorowy i zapiekam - robi się coś a'la pizza

Cytat:
uf, to dobrze

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
różni lekarze mają różne podejście do dukana wiem że u mnie w szpitalu pare się tak odchudzało... uderzeniówka nie wyszła ci 'makabrycznie' krótka - przy niewielkiej ilosci kg do zrzucenia potrafi być 1 dniowa
a akurat brytyjczycy tak tego ślubu nie przeżywali... bardziej amerykanie znajomy anglik to aż się dziwił że w usa czy nawet w pl tyle szumu o ten ślub, więcej niż na wyspach. bułeczki z otrąb są banalne ale jak ci się nie chce ich robić to znajdziesz masę innych sposobów na nie: zupa mleczna, jako panierka, w placuszkach na słodko, plackach tuńczykowych i mase innych...

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Może jem za dużo warzyw na PW?
na PW nie ma 'za dużo' warzyw!
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 16:58   #4278
jedyyna
Rozeznanie

hej Kochane
stesknilam sie za Wami...
mam nadzieje ze jak najszybciej uporam sie z moja praca licencjacka już mam 20 stron jeszcze drugie tyle...
mam nadzieje że U Was kilogramy pieknie leca w dół ja już ponad miesiac na FAZIE III i waga nie rosnie sa spadki i wzrosty ale wraca wszystko do normy ! wiec nie ma czym sie przejmowac
choc musze powiedziec ze apetyt rosnie w miare jedzenia hehehe
przez te dni z ucztami czlowiek codziennie ma ochote przekasic cos dobrego a musi sie powstrzymywac
u mnie ogolnie wszystko wporzadeczku
zdrowko chyba tez ok choc wyniki moczu nie byly tym razem najlepsze mam nadzieje ze to tylko chwilowa pomylka albo organizm moj szwankuje
wiec bede musiala je powtorzyc !
co do majowki to zostaje w domu nigdzie sie nie wybieram bede pisala prace licencjacka dalej innego wyjscia nie mam do konca maja musze ja zdac wiec chcialabym jak najszybciej sie z nia uporac

Kurcze nie jestem wstanie teraz wszystkiego nadrobic ale KOCHANE MOJE PAMIETAJCIE SERCEM I DUCHEM JESTEM Z WAMI mimo ze nie ma mnie "cialem" tu na forum!

dziekuje ze jestescie Bo to dzieki WAM udalo sie mi i wielu z Was
JAK Tam kiedy kolejna z Was przylaczy do fazy NR III?
POZDRAWIAM WAS CIEPLUTKO KOCHANIUTKIE I ZAMIESZCZAM WAM ZDJECIE MNIE PRZED I TERAZ

MOTYWACJO PRZYBYWAJ Cmoooki : roza:
p.s 12 kg a taka roznica! jest o co walczyc powodzonka dla Tych ktorzy w siebie zwatpili
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kolaże3.jpg (158,7 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg EMI W PL1.jpg (154,3 KB, 46 załadowań)

Edytowane przez jedyyna
Czas edycji: 2011-04-30 o 17:04
jedyyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 17:10   #4279
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jedyyna Pokaż wiadomość
hej Kochane
mam nadzieje ze jak najszybciej uporam sie z moja praca licencjacka już mam 20 stron jeszcze drugie tyle...
mam nadzieje że U Was kilogramy pieknie leca w dół ja już ponad miesiac na FAZIE III i waga nie rosnie sa spadki i wzrosty ale wraca wszystko do normy ! wiec nie ma czym sie przejmowac
przez te dni z ucztami czlowiek codziennie ma ochote przekasic cos dobrego a musi sie powstrzymywac
zdrowko chyba tez ok choc wyniki moczu nie byly tym razem najlepsze mam nadzieje ze to tylko chwilowa pomylka albo organizm moj szwankuje
co do majowki to zostaje w domu nigdzie sie nie wybieram bede pisala prace licencjacka dalej innego wyjscia nie mam do konca maja musze ja zdac wiec chcialabym jak najszybciej sie z nia uporac

Kurcze nie jestem wstanie teraz wszystkiego nadrobic ale KOCHANE MOJE PAMIETAJCIE SERCEM I DUCHEM JESTEM Z WAMI mimo ze nie ma mnie "cialem" tu na forum!

POZDRAWIAM WAS CIEPLUTKO KOCHANIUTKIE I ZAMIESZCZAM WAM ZDJECIE MNIE PRZED I TERAZ

witaj słońce ty nasze! miło że znowu do nas zawitałaś
gratki za ładnie prowadzoną III fazę! i trzymam kciuki za pracę licencjacką!
fotki będą dla nas kolejnym motywatorem! spora zmiana teraz taka z ciebie lasencja że aż zazdrość bierze TŻ to teraz musi na ciebie uważać bo to pewne że wszyscy faceci się za tobą oglądają - zwłaszcza jak taką kiecę założysz
trzymaj się i odzywaj się do nas czasem bo tęsknimy za matką założycielką!
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 19:11   #4280
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

ja właśnie wróciłam z imprezy rodzinnej, ale nic nie zjadłam, bo zwinęliśmy się wcześniej, a do tego czasu było tylko ciasto;P więc o kawie żyłam. teraz zjadłam sobie tatarek

zaraz się biorę za marynowanie mięsa na szaszłyki, bo może jutro zrobimy grilla
Stary 2011-04-30, 19:26   #4281
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
hej Kochane

MOTYWACJO PRZYBYWAJ Cmoooki
p.s 12 kg a taka roznica! jest o co walczyc powodzonka dla Tych ktorzy w siebie zwatpili
Cześć ślicznoto Zdjęcia super,normalnie nie do poznania
To dobrze,że na tej III fazie nie jest tak strasznie Ja jeszcze miesiąc chce na II zostać. Maksymalnie do 1 czerwca
Już nie mogę się doczekać A powiedz mi jak to robisz z piciem piwka? Bo się zastanawiałam ostatnio... W ramach uczty pijesz? Czy tylko np zamiast deseru ?
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 19:32   #4282
mandarynkka86
Rozeznanie

dziewczyny a czy jecie taki chleb ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=1581494668

chcialabym zamowić kilka paczuszek, byle się nie okazalo ze to jakas lipa jest ...niby jest napisane ze na Dukana się nadaje.
Ale jest tez w skł. ,maka kukurydziana-wiec nie wiem czy to maka czy coś przekreciliw opisie i to skrobia nie jes ...?

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Cytat:

OOOOO ja Cie....roznica ogromna Bardzo ladnie
Stary 2011-04-30, 19:32   #4283
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
dziewczyny a czy jecie taki chleb ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=1581494668

chcialabym zamowić kilka paczuszek, byle się nie okazalo ze to jakas lipa jest ...niby jest napisane ze na Dukana się nadaje.
Ale jest tez w skł. ,maka kukurydziana-wiec nie wiem czy to maka czy coś przekreciliw opisie i to skrobia nie jes ...?
myślę, że to mąka. bo wygląda jak chrupki kukurydziane;P a ze skrobii w całości chyba coś takiego by nie wyszło, bo jest zupełnie innej konsystencji niż mąka. więc raczej odpada
Stary 2011-04-30, 19:34   #4284
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Ja płd wschód, zapowiadają dzisiaj u mnie grad, a powiedziałabym, że jest zimno Ostatnio dukan na czacie pozwolił zjeść do 4 takich cukierków bez cukru więc to nie wyjątek
Znając siebie, to w chwili słabości pożarłabym całą paczkę
U nas pogodnie, ale nie wykorzystałam w pełni dnia. Po południu przyjechała bratanica, żeby trochę do matury ją poduczyć, więc rano musiałam ogarnąć dom, zrobić zakupy i obiad i z dziećmi na spacerze byłam może z pół godziny tylko.
A teraz z kuchni dolatuje mnie piękny zapach maślanych bułeczek. Ale nie dla mnie takie smakołyki

Metal_fish i tchnienie-wiatru, dzięki za troskę. Do Dukana przygotowywałam się w teorii od dawna. Książki zakupione i przeczytane, co raz do nich wracam, jak sobie o czymś przypomnę. Tylko praktyka dopiero od miesiąca, bo moje wcześniejsze plany dietowania popsuła paskudna angina, po której dostałam skierowanie na wycięcie migdałów, które i tak do skutku nie doszło

Jedyyna, wielka zmiana. Jakby zupełnie inna osoba. Powodzenia w pisaniu pracy
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 19:37   #4285
popolka
BAN stały

ahoj

pamięta ktoś mnie jeszcze strasznie mnie praca przytłoczyła, takie jazdy w pracy się zaczęły że stwierdziłam że nie będę dawać sie wykorzystywać i złozyłam wymówienie juz tylko 10 dni pracy mi zostało
a co do dukania to dukam sobie dalej choć przez prace nie mam kiedy jeść
popolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 19:42   #4286
mandarynkka86
Rozeznanie

Dokladnie tak pomyslalam.
A szkoda
Tęskno mi za chlebkiem, a buleczki dukanowe nie przechodza mnie jakos, chleba jeszcze nie probowalam... Musze upiec
Pieklyscie chleb juz?Jak smakuje?
Moze zamowie na all taki chleb z 3-4 szt i zamrozę, bo widzialam ze takie sprzdają, bo ja pewno z swoimi kulinarnymi umiejetnosciami zamiast upiec chelb "nawarzę se piwa"
Ale pytalam jeszcze dwukrotnie o te cukierki
I nikt nie wypowiedzial się
Tchnienie-wiatru jedyna nadzieja w Tobie.. np te:
http://allegro.pl/cukierki-dukana-tr...5.html#gallery

korca mnie straszliwie

Aha...a co znaczy "dukan na czacie"
Jakis czat dot Dukana?Czy jak ?wyczytałam wyzej

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
ja właśnie wróciłam z imprezy rodzinnej, ale nic nie zjadłam, bo zwinęliśmy się wcześniej, a do tego czasu było tylko ciasto;P więc o kawie żyłam. teraz zjadłam sobie tatarek

zaraz się biorę za marynowanie mięsa na szaszłyki, bo może jutro zrobimy grilla
O Jesus..jak Ci się to udało? Ja bym od razu musiala wyjsc, dla mnie największe pokusy to wlasnie słodycze. Mimo ze juz kombinuję w DUkanowymi slodkosciami coś,moze wreszcie przypadną mi do gustu

Edytowane przez mandarynkka86
Czas edycji: 2011-04-30 o 19:40
mandarynkka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 19:46   #4287
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
ahoj

pamięta ktoś mnie jeszcze strasznie mnie praca przytłoczyła, takie jazdy w pracy się zaczęły że stwierdziłam że nie będę dawać sie wykorzystywać i złozyłam wymówienie juz tylko 10 dni pracy mi zostało
a co do dukania to dukam sobie dalej choć przez prace nie mam kiedy jeść
a to chamy waga stoi/spada?
Cytat:
Dokladnie tak pomyslalam.
A szkoda
Tęskno mi za chlebkiem, a buleczki dukanowe nie przechodza mnie jakos, chleba jeszcze nie probowalam... Musze upiec
Pieklyscie chleb juz?Jak smakuje?
Moze zamowie na all taki chleb z 3-4 szt i zamrozę, bo widzialam ze takie sprzdają, bo ja pewno z swoimi kulinarnymi umiejetnosciami zamiast upiec chelb "nawarzę se piwa"
Ale pytalam jeszcze dwukrotnie o te cukierki
I nikt nie wypowiedzial się
Tchnienie-wiatru jedyna nadzieja w Tobie.. np te:
http://allegro.pl/cukierki-dukana-tr...5.html#gallery

korca mnie straszliwie

Aha...a co znaczy "dukan na czacie"
Jakis czat dot Dukana?Czy jak ?wyczytałam wyzej

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

O Jesus..jak Ci się to udało? Ja bym od razu musiala wyjsc, dla mnie największe pokusy to wlasnie słodycze. Mimo ze juz kombinuję w DUkanowymi slodkosciami coś,moze wreszcie przypadną mi do gustu
już pisałam Ci o cukierkach - że możliwe, że bez cukru, ale mogą mieć syrop glukozowo-fruktozowy ,niestety. mi mama kupiła masę słodyczy bez cukru w niemieckim sklepie (znajomy prowadzi i kazała mu przywieźć:P) no i okazało się, że owszem bez curku, ale syrop glukozowo-fruktozowy miały. musiałabyś sprawdzić skład, bo to jedyna opcja...

a jak mi się udało? 4 miesiące wprawy - po jakimś czasie już nie ciągnie tak
**no i jem masę słodkości dukanowych - budyń, czasem satino to bez cukru, serek homo+słodzik i kakao..... piekę sernik, muffinki
Stary 2011-04-30, 19:50   #4288
popolka
BAN stały

Cytat:
a to chamy waga stoi/spada?

już pisałam Ci o cukierkach - że możliwe, że bez cukru, ale mogą mieć syrop glukozowo-fruktozowy ,niestety. mi mama kupiła masę słodyczy bez cukru w niemieckim sklepie (znajomy prowadzi i kazała mu przywieźć:P) no i okazało się, że owszem bez curku, ale syrop glukozowo-fruktozowy miały. musiałabyś sprawdzić skład, bo to jedyna opcja...

a jak mi się udało? 4 miesiące wprawy - po jakimś czasie już nie ciągnie tak
**no i jem masę słodkości dukanowych - budyń, czasem satino to bez cukru, serek homo+słodzik i kakao..... piekę sernik, muffinki
suma summarum stoi, czasem wzrośnie czasem spadnie ale ogólnie trzyma sie ciągle 59
Stary 2011-04-30, 19:52   #4289
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
suma summarum stoi, czasem wzrośnie czasem spadnie ale ogólnie trzyma sie ciągle 59
no to prawdziwa stabilizacja do Ciebie mi jeszcze tylko 4 kg brakuje
Stary 2011-04-30, 19:59   #4290
popolka
BAN stały

Cytat:
no to prawdziwa stabilizacja do Ciebie mi jeszcze tylko 4 kg brakuje
nooo brawo
pokaz sie no slicznotko bo pewnie Cie nie poznam

w ogole wiecie że odkad pracuje w tym durnym lidlu czuje sie jak nie kobieta tylko jak jakis robol i cały czas mam mysli żeby wrocic na 2 faze żeby lepiej wygladac, ale tż ciagle przywołuje mnie do porzadku tak sie nie moge doczekać az bede mogła na co dzien chodzić w sukienkach i spódnicach a nie w tym ubraniu pracowniczym
pewnie głupoty plece ale nie jestem chora jak nie ubieram szpilek i sukienek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości