|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
witam. jestem na 3 dniu fazy uderzeniowej. po pierwszym dniu miałam spadek 1,2kg. a po drugim dniu te 1,2 kg powróciło... o co chodzi ? czy to normalne ? dodam, że ściśle stosuje sie do zaleceń diety.
|
#4262 |
|
Raczkowanie
|
Na uderzeniówce tez miałam problem z kibelkiem... raz na 2 albo i 3 dni... Ale teraz nawet na P juz regularnie raz dziennie a nawet 2, a na PW też bez problemu 2x dziennie co najmniej
![]() Ja dziś za radą koleżanek jadlospis taki śniadanko kawa z mlekiem bułeczka z serkiem homo i łososiem i pomidorem (super sycące trzyma mnie do teraz) obiadek klops (indyczek mielony) z jajkiem i furaaa sałatki z pomidorów i z rukolą deserek robię te pychotki z serków, aromatów z żelatynką i jedna mała warstwa z kakao. na kolację wciągnę makrelkę zapewne i pewnie pomidory a w międzyczasie mam jeszcze te placki kalafiorowe to z jednego wszamam.
|
#4263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a dużo masz do zrzucenia? nie wiem czemu mogło się tak stać...
|
|
|
#4264 |
|
Przyczajenie
|
waże 63 kg przy 162 cm... chciałam z 10 zrzucić... albo troche mniej.
|
#4265 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
No i po to, żeby u rodziców czy teściów móc coś zjeść. Nie dałabym rady 4P/3PW Cytat:
|
|||
|
|
|
#4266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4267 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie specjalnie wpisałam wyższą wagę, żeby mi wskoczyła dłuższa faza ataku. Mimo to jest makabrycznie krótka. Dziwi mnie to mocno. Chciałam sobie usprawiedliwić niemal dwutygodniową czystą białkówkę, ale nie ma tak łatwo.Ech.No to wątroba i nerki mogą być spokojne...Lekarzy mam w rodzinie i oni generalnie nie polecają takiego sposobu na odchudzanie, choć o wiele gorzej wypowiadali się o głodówkach jako metodzie na spadek wagi.Co do sukni brytyjskiej panny młodej, to nie napisałam wcale, że wizażankom, którym się suknia podoba, coś się porobiło z gustem. Sukienka bez trenu jest skromna i ładna. Ale kompletnie nie pasuje do tak okrzyczanego ślubu stulecia (przynajmniej dla Brytyjczyków). Bez przesadyzmu! Wydano na ten ślub fortunę i oto co założyła panna młoda? Nie tylko coś, co ją dodatkowo postarza, ale coś, co nie ma zupełnie pazura i co w pamięć nie zapadnie. Jak szaleć, to szaleć. Tradycja zobowiązuje. Babki z rodziny królewskiej potrafią szajbować z dziwacznymi kapeluszami, suknie ślubne też miały bajeczne (rzecz gustu, czy ładne, bo według mnie nie), a tu nowa członkini familii prezentuje się ... no dziwnie, że tak po bożemu. Taką sukienkę polacać można polskiej pannie młodej jak najbardziej. Ale jak się ma tyle kasy na wychuchaną uroczystość, to po co zgrywać Kopciuszka? To mnie zastanawia, jak patrzę na zdjęcia ze ślubu.Widzę, dziewczyny, że jecie otręby. Aaa, w nich jest dużo błonnika, więc nie powinno być problemów z zaparciami. Jednak sporo węglowodanów zawierają. Czytałam o tych dukanowych bułeczkach, ale takich cudów to ja sobie nie przyrządze. Bez chleba da się żyć z pewnością.
|
|
|
|
#4268 |
|
Wtajemniczenie
|
chyba pojde na 10min do solarium :P
|
#4269 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no nic, lecę na urodziny do ciotki:P dziś P, więc nie pojem...:P
|
|
|
#4270 |
|
Wtajemniczenie
|
warzywka trza jesc i to duzo
ja dzis musze kalafiorka ugotowac mniam kocham go moglabym zzerac tonami ale najadam sie 1 a otreby przeciez ten organizm musi funkcjonowac. Ja jak siedze w pracy na nocy i wiem, ze sie przedluzy to jem dodatkowo 2lyzki z mlekiem a waga leciiiii i niech spada
|
#4271 | ||
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Ja płd wschód, zapowiadają dzisiaj u mnie grad, a powiedziałabym, że jest zimno Ostatnio dukan na czacie pozwolił zjeść do 4 takich cukierków bez cukru więc to nie wyjątekCytat:
Zazdroszcze! Startowałysmy z tej samej wagi, a u mnie dzisiaj wzrost 0.9 Zobacze po @ czy coś sie zmieni jak nie to przechodze na 3 faze bo na 2 nic nie moge zrzucić od miesiąca...Może jem za dużo warzyw na PW?
Edytowane przez wykrasana Czas edycji: 2011-04-30 o 15:02 |
||
|
|
|
#4272 |
|
Zadomowienie
|
Dzieeeeeeeń dobry
![]() Wczoraj zakończenie roku ŻEGNAJ SZKOŁO Jeszcze tylko maturki i wolność do października Świadectwo odebrane...Wykształcenie średnie jest,a co ! Niestety mogłoby być lepiej,ale liczą się wyniki z matury nie? Teraz wcinam mięsko mielone na obiadek,później skubnę sobie coś z warzywek Muszę zrobić zakupy do domu,bo jutro wszystko pozamykane i pójść na cmentarz (pierwsza rocznica śmierci Dziadzia) . Ogólnie od rana siedzę w książkach,powtarzam wszystko
|
|
|
|
#4273 |
|
Raczkowanie
|
Tchnienie-wiatru, najchętniej w ogóle zrezygnowałabym z jedzenia, hehe. Marzyłam o 10 dniach I fazy na wykresie, żeby zaokrąglić do 14 dni. No cóż, widać nie tędy droga i Dukan nie dał się przechytrzyć. A ponarzekać lubię i pokręcić nosem też. Bardzo Wam, dziewczyny, dziękuję za rady. Będę się do nich stosować! Lepszy Dukan niż cokolwiek innego, chociaż słyszę magiczne słowa o ciałach ketonowych - olewam to. A źle stosowane zalecenia Dukana to także np. jedzenie produktów wysokoprzetworzonych z nadmierną ilością cukrów i tluszczy? Czy chodzi raczej o złe wyliczanie sobie (jak to chciałam zrobić) faz? Niejedzenia warzyw po I fazie to sobie zupełnie nie wyobrażam. Z otrębami jest taki problem, że ich bardzo nie lubię. Chyba, że w zupce mlecznej. Zastanawiałam się nad samym błonnikiem, ale w wielu preparatach są cukry. W tym, który mam teraz, ich jakoby nie ma.
Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-04-30 o 15:54 |
|
|
|
#4274 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale co wy z tymi otrębami?? Przecież nikt Wam nie każe jeść tego na surowo
Można sobie zrobic owsiankę, bułke dukanowską, muffinkę, i pewnie jeszcze milion innych rzeczy !!! Ja się w drugą stronę musze pilnować żeby ich za dużo nie zjeść
|
#4275 |
|
Wtajemniczenie
|
a jak ta ptasine zrobic
|
#4276 |
|
Raczkowanie
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3052
tu masz przepisa ![]() Jest naprawdę pychaaaaaaaaaaa.... jak sernik na zimno Polecam tylko odstawić żeby porządnie stężała w lodóweczce, bo ja zrobiłam dwie porcyjki jedną zjadłam jak myślałam, że już gotowa, też była pycha, ale ta już porządnie stężała była po prostu milion razy lepsza
|
#4277 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
wiem że u mnie w szpitalu pare się tak odchudzało... uderzeniówka nie wyszła ci 'makabrycznie' krótka - przy niewielkiej ilosci kg do zrzucenia potrafi być 1 dniowaa akurat brytyjczycy tak tego ślubu nie przeżywali... bardziej amerykanie znajomy anglik to aż się dziwił że w usa czy nawet w pl tyle szumu o ten ślub, więcej niż na wyspach. bułeczki z otrąb są banalne ale jak ci się nie chce ich robić to znajdziesz masę innych sposobów na nie: zupa mleczna, jako panierka, w placuszkach na słodko, plackach tuńczykowych i mase innych...na PW nie ma 'za dużo' warzyw! |
|||
|
|
|
#4278 |
|
Rozeznanie
|
hej Kochane
![]() stesknilam sie za Wami... mam nadzieje ze jak najszybciej uporam sie z moja praca licencjacka już mam 20 stron jeszcze drugie tyle...mam nadzieje że U Was kilogramy pieknie leca w dół ja już ponad miesiac na FAZIE III i waga nie rosnie sa spadki i wzrosty ale wraca wszystko do normy ! wiec nie ma czym sie przejmowac ![]() choc musze powiedziec ze apetyt rosnie w miare jedzenia hehehe przez te dni z ucztami czlowiek codziennie ma ochote przekasic cos dobrego a musi sie powstrzymywac ![]() u mnie ogolnie wszystko wporzadeczku zdrowko chyba tez ok choc wyniki moczu nie byly tym razem najlepsze mam nadzieje ze to tylko chwilowa pomylka albo organizm moj szwankuje ![]() wiec bede musiala je powtorzyc ! ![]() co do majowki to zostaje w domu nigdzie sie nie wybieram bede pisala prace licencjacka dalej innego wyjscia nie mam do konca maja musze ja zdac wiec chcialabym jak najszybciej sie z nia uporac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kurcze nie jestem wstanie teraz wszystkiego nadrobic ale KOCHANE MOJE PAMIETAJCIE SERCEM I DUCHEM JESTEM Z WAMI ![]() mimo ze nie ma mnie "cialem" tu na forum! dziekuje ze jestescie Bo to dzieki WAM udalo sie mi i wielu z Was JAK Tam kiedy kolejna z Was przylaczy do fazy NR III? POZDRAWIAM WAS CIEPLUTKO KOCHANIUTKIE I ZAMIESZCZAM WAM ZDJECIE MNIE PRZED I TERAZ ![]() ![]() MOTYWACJO PRZYBYWAJ Cmoooki p.s 12 kg a taka roznica! jest o co walczyc powodzonka dla Tych ktorzy w siebie zwatpili
Edytowane przez jedyyna Czas edycji: 2011-04-30 o 17:04 |
|
|
|
#4279 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() gratki za ładnie prowadzoną III fazę! i trzymam kciuki za pracę licencjacką! fotki będą dla nas kolejnym motywatorem! spora zmiana TŻ to teraz musi na ciebie uważać bo to pewne że wszyscy faceci się za tobą oglądają - zwłaszcza jak taką kiecę założysztrzymaj się |
|
|
|
|
#4280 |
|
Wtajemniczenie
|
ja właśnie wróciłam z imprezy rodzinnej, ale nic nie zjadłam, bo zwinęliśmy się wcześniej, a do tego czasu było tylko ciasto;P więc o kawie żyłam. teraz zjadłam sobie tatarek
![]() zaraz się biorę za marynowanie mięsa na szaszłyki, bo może jutro zrobimy grilla
|
|
#4281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdjęcia super,normalnie nie do poznania To dobrze,że na tej III fazie nie jest tak strasznie Ja jeszcze miesiąc chce na II zostać. Maksymalnie do 1 czerwca Już nie mogę się doczekać A powiedz mi jak to robisz z piciem piwka? Bo się zastanawiałam ostatnio... W ramach uczty pijesz? Czy tylko np zamiast deseru ?
|
|
|
|
|
#4282 | |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a czy jecie taki chleb ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=1581494668 chcialabym zamowić kilka paczuszek, byle się nie okazalo ze to jakas lipa jest ...niby jest napisane ze na Dukana się nadaje. Ale jest tez w skł. ,maka kukurydziana-wiec nie wiem czy to maka czy coś przekreciliw opisie i to skrobia nie jes ...? ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
Bardzo ladnie
|
|
#4283 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4284 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas pogodnie, ale nie wykorzystałam w pełni dnia. Po południu przyjechała bratanica, żeby trochę do matury ją poduczyć, więc rano musiałam ogarnąć dom, zrobić zakupy i obiad i z dziećmi na spacerze byłam może z pół godziny tylko. A teraz z kuchni dolatuje mnie piękny zapach maślanych bułeczek. Ale nie dla mnie takie smakołyki ![]() Metal_fish i tchnienie-wiatru, dzięki za troskę. Jedyyna, wielka zmiana. Jakby zupełnie inna osoba. Powodzenia w pisaniu pracy |
|
|
|
|
#4285 |
|
BAN stały
|
ahoj
pamięta ktoś mnie jeszcze strasznie mnie praca przytłoczyła, takie jazdy w pracy się zaczęły że stwierdziłam że nie będę dawać sie wykorzystywać i złozyłam wymówienie juz tylko 10 dni pracy mi zostało a co do dukania to dukam sobie dalej choć przez prace nie mam kiedy jeść |
|
|
|
#4286 | |
|
Rozeznanie
|
Dokladnie tak pomyslalam.
A szkoda Tęskno mi za chlebkiem, a buleczki dukanowe nie przechodza mnie jakos, chleba jeszcze nie probowalam... Musze upiec ![]() Pieklyscie chleb juz?Jak smakuje? Moze zamowie na all taki chleb z 3-4 szt i zamrozę, bo widzialam ze takie sprzdają, bo ja pewno z swoimi kulinarnymi umiejetnosciami zamiast upiec chelb "nawarzę se piwa" ![]() ![]() ![]() ![]() Ale pytalam jeszcze dwukrotnie o te cukierki I nikt nie wypowiedzial się ![]() Tchnienie-wiatru jedyna nadzieja w Tobie.. np te: http://allegro.pl/cukierki-dukana-tr...5.html#gallery korca mnie straszliwie ![]() Aha...a co znaczy "dukan na czacie" Jakis czat dot Dukana?Czy jak ?wyczytałam wyzej ![]() ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
Edytowane przez mandarynkka86 Czas edycji: 2011-04-30 o 19:40 |
|
|
|
|
#4287 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
waga stoi/spada? Cytat:
a jak mi się udało? 4 miesiące wprawy - po jakimś czasie już nie ciągnie tak **no i jem masę słodkości dukanowych - budyń, czasem satino to bez cukru, serek homo+słodzik i kakao..... piekę sernik, muffinki
|
|
|
#4288 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
do Ciebie mi jeszcze tylko 4 kg brakuje
|
|
|
#4290 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() pokaz sie no slicznotko bo pewnie Cie nie poznam ![]() w ogole wiecie że odkad pracuje w tym durnym lidlu czuje sie jak nie kobieta tylko jak jakis robol i cały czas mam mysli żeby wrocic na 2 faze żeby lepiej wygladac, ale tż ciagle przywołuje mnie do porzadku tak sie nie moge doczekać az bede mogła na co dzien chodzić w sukienkach i spódnicach a nie w tym ubraniu pracowniczym pewnie głupoty plece ale nie jestem chora jak nie ubieram szpilek i sukienek |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:17.

Zazdroszcze! Startowałysmy z tej samej wagi, a u mnie dzisiaj wzrost 0.9
Zobacze po @ czy coś sie zmieni jak nie to przechodze na 3 faze bo na 2 nic nie moge zrzucić od miesiąca...

znajomy anglik to aż się dziwił że w usa czy nawet w pl tyle szumu o ten ślub, więcej niż na wyspach. bułeczki z otrąb są banalne ale jak ci się nie chce ich robić to znajdziesz masę innych sposobów na nie: zupa mleczna, jako panierka, w placuszkach na słodko, plackach tuńczykowych i mase innych...

waga stoi/spada?