|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Kasia moj ma 13 miesięcy. Ale zazdroszczę siusiania do kibelka
My póki co walczymy o nocniczek - lubi na nim siedzieć, ale kompletnie nie czai że tam się robi siusiu. Na szczęście szybko zrozumiał że bijemy brawo za to drugie Chociaż to z głowy
|
|
|
|
#3602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie i co do wesela - drogo jak nie wiem... ja wolałabym tę kasę na coś innego wydać, niż na ciotki, których nie widuję... - na jakąś podróż we 4 |
|
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też byłam w szoku jak ta mała którą się opiwekowałam, ledwie co coś mówiła, wydawało się że jeszcze nierozumny ludek a jak się powiedziało żeby buty przyniosła albo coś to to robiła
Cudne są dzieci.
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie znowu głowa boli.
Spałam teraz dwie godziny, ale nic mi to nie dało.
|
|
|
|
#3605 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wiesz mój synek w zeszłym roku późną wiosną i latem kiedy więcej chodził w majtusiach albo z gołą dupką chętnie siadał na nocnik, później mu przeszło, wręcz dostawał szału na widok nocnika - nie wiem dlaczego, co się stało??? No i nic na siłę... nie zmuszałam go. Na początku marca tego roku, przynósł zakurzony biegał po domu i babci oraz wujkowi się chwalił. I ani się obejrzałam a tu minął tydzień, dwa, trzy... aż nagle staje przed kibelkiem i mówi, że chce siusiu tutaj, no to go podtrzymałam, bo na paluszkach staje i zrobił siusiu no i tak już od tygodnia. Myślałam, że niebawem czeka mnie burza bo bardzo chciałam go przez lato nauczyć załatwiana na nocnik a tu wszystko samo przyszło ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- O i buciki mój niuniu ubiera sam rzadko kiedy na złą nóżkę, inne części garderoby też często sam zakłada i ściąga Coś Wam powiem tylko ostatnio jestem sobie w kuchni, robię obiad a mój synuś w pokoju jakiś cichutki - za bardzo... Skradam się, patrzę co robi, a on majtusie w dole i... siusiaczkiem się bawi aż się mamy spytałam, czy to podniecenie? i zboczenie. A mama mówiła, że głupia jestem i mam mu dać spokój---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3606 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie wiem czy uda mu sie w koncu rzucic palenie, ale dzieki temu elektronicznemu przynajmniej pali duzo mniej zwyklych papierochow. Cytat:
wczoraj wyciagnelam walize z letnimi i spakowalam zimowe swetry, a teraz cala ta sterta letnich ciuchow lezy i czeka na przebranie, bo w czesc sie nie zmieszcze. Ale dzisiaj rano brzusio mnie pobolewal wiec mam w nosie sprzatanie i leze i odpoczywam. Ostatnio przestalam poznawac tez mojego meza, normalnie jak nie on zaczal mi pomagac w domu - zmywac naczynia, sprzatac. Szok, ale pozytywny
|
|
|
#3607 |
|
KWC
|
No air, moja siostra cierpi na straszliwe migreny i mówi, że tylko 'wymrażanie' jej pomaga. Okłada głowę torebkami z kostkami lodu i wtedy ból staje się znośny. Z resztą - sama też kiedyś próbowałam i rzeczywiście pomagało.
Ja właśnie wróciłam z marketu - wydałam 150zł na głupie żarcie i jakieś drobiazgi higieniczne i taki mnie to zdołowało, że aż mi się płakać chce, bo się u nas ostatnio zdecydowanie nie przelewa i na lepsze też się nie zapowiada. Musieliśmy nawet zrezygnować z zaproszenia na wesele (tego samego, na które kupiłąm sobie chabrową sukienkę - wklejałam nawet foto) bo nas nie stać na prezent dla pary młodej. TŻ chodzi przez to rozdrażniony i atmosfera w domu coraz gęstsza. Cholerna polska egzystencja! Jakie ja życie zapewnię temu dziecku w moim brzuchu?
|
|
|
|
#3608 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie ja mam taki regał z 5 półkami i on miał jeszcze książki z liceum, jakieś z poprzednich kierunków... masę papierów, kserówek, notatek, pierdoły pokurzone, wszystko tam było. Więc wyrzuciłam to wszystko na podłogę i zmagam się od wczoraj , dzisiaj od 10 rano siedzę i jeszcze trochę mi zostało. A właśnie też mnie brzuch teraz rozbolał a łóżko mam zawalone rzeczami i muszę je pierw odgruzować żeby odpocząć
A jeszcze wielka szafa z ciuchami i pakowanie paczek i rzeczy na uczelnię jak ja to zrobię wszystko to ja nie wiem Ale przynajmniej pierwsze odświeżanie za mną a to dobrze bo później jak przyjdą te generalne porządki i malowanie i wprowadzanie tż to będzie mniej roboty
|
|
|
|
#3609 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() kasiuleczkakuleczka - powiem Ci, że ten pomysł nie jest głupi, zresztą nie musisz robić dużego wesela, a skromne przyjęcie (skoro nie chcesz prosić żadnych dalszych ciotek). Zamiast orkiestry - DJ. Naprawdę duzo osób teraz tak robi i bardzo sobie chwalą takie rozwiazanie. Wydacie mniej na taką imprezę, a nie bedziesz musiała rezygnować z marzeń. Tym bardziej, że chyba takie duze wesele dla całej rodziny, kiedy macie juz dzieci (a wtedy będa juz duze) i każdy wie, że macie ślub cywilny - to moim zdaniem takie dziwne... A takie przyjęcie byłoby super. Ale Kasiu to tylko moje zdanie, nie gniewaj się jeśli uwarzasz inaczej ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- spray - na pewno zapewnisz mu życie w otoczeniu kochających rodziców |
|||
|
|
|
#3610 |
|
Wtajemniczenie
|
Matko, dziewczyny zazdroszczę Wam synków
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ---------- Spray nie przejmuj się kochana ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- I spray- pamiętaj że zamartwianie się w ciąży jak to będzie potem nie jest najlepsze dla rozwijającego się w Tobie dzieciątka. Pamiętaj, że ono czuje tak jak Ty, i nawet nie wie o co chodzi, co się dzieje że jego mamusia się smuci. (Przynajmniej ja w takie coś wierzę ). U mnie pogoda już zaczyna się psuć Mam nadzieję że się poprawi. Idę się jako tako ogarnąć i potem spotkać się z tż, bo jednak będzie ze mną na majówkę |
|
|
|
#3611 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak się tak rozmarzyłam to i miejsce na wesele mi się spodobało... ale wystarczy piękny ślub i właśnie sobie notuję ciocie, wujków, kuzynowstwo i segreguję... -nigdy jeszcze tego nie robiłam, tzn. nie robiłam listy gości weselnych Właśnie pojedliśmy z synkiem truskawki
|
|
|
|
|
#3612 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas też świeci słonko, ale za ciepło to nie jest. Nie ma co narzekać... najważniejsze, że nie pada i jak narazie się nie zapowiada![]() Cytat:
My się właśnie z TŻ cieszymy, że w tym roku cisza i żaden ślub się nie zapowiada, bo też chyba byśmy musieli zrezygnować Głowa do góry![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Ja właśnie wróciłam z obiadku od mamuśki, oczywiście najadłam się aż za bardzo Teraz siedzę i popijam wodę I 5 sekund temu wpadł TŻ i opierdzielił mnie, że znów przed komputerem siedzę bez mojej dodatkowej pary oczu hihi..wredna ma gadzina kochana
|
|
#3613 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie tż wkurzył
![]() Niby glupia sprawa, ale zaraz mnie trafi. Mój tż ma coś nie hallo ze swoim kuzynkiem. Dzisiaj okazuje się że przyjeżdża kuzynek, już nie wspomnę że irytuje mnie jego baba, która najmądrzejsza, wlampia się w mojego tż jakby swojego nie miała bo się sprawdzać musi ;/ i przyjedzie z nia i spią u tż. To jeszcze tż który widzi kuzynka co miesiąc jak nie częściej i gada z nim kilka razy w tygodniu chce kuzynkowi zapewnić atrakcje. Kino itp. Jestem tak w✂✂✂✂*** bo już wiem jak to będzie wyglądało. Będzie z nim gadał, nim się zajmował bo to gwiazda wieczoru, a ja sobie będę z boku wielce zadowolona bo w końcu idziemy do kina. I oczywiście wielka atrakcja ze nie idziemy sami tylko z cudną osobistością A kuzyn jak mnie nie znał jeszcze to już mnie nie lubił, więc jakoś nieszczególnie ciągnie mnie do spędzania czasu z taką osobą. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-30 o 16:26 |
|
|
|
#3614 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dla mnie najważniejsze jest to, że nie pali w mieszkaniu Jak chce sobie zapalić to wychodzi na dwór, bo nie mamy balkonu tylko jeszcze nadmienię, że mieszkamy na 9 piętrze więc jak wychodzi na papieroska, to musi się ubrać jakby wychodził na dwór. Do tego jak wraca, to musi umyć ząbki bo mi śmierdzi. Mam nadzieję, że to go zmobilizuje do rzucenia palenia ![]() Cytat:
Ale jestem dzisiaj padnięta, tak jakbym nie wiem ile przeszła a byłam tylko z Tż w Factory, bo chciał sobie kupić buty. Jeszcze chwilkę polerze, bo za chwilkę zabieram się za robienie pizzy, bo po południu mają przyjść znajomi...matko chyba się za ziewam. |
||
|
|
|
#3615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój mąż wie kogo nie lubię... mój wróg = jego wróg ale wiem jak to jest... Ja męczę się w towarzystwie braci mojego męża... i już tak się za nimi nie sra jak kiedyś... na początku zdarzało się że jak przyjeżdżał na urlop, prawie, że zaraz umawiał się z braciszkiem, żeby do nas wpadł... a ja mówię - hallo! przepraszam ja nikogo nie zapraszam bo co chwila jakąś inną miał - jedna "lepsza" od drugiej...Bryyy... jak mi dobrze bez nich ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- bruma dzięki |
|
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam nic do niego nie miałam do czasu, aż nie zaczął się mnie czepiać a tż w jego towarzystwie mnie olewać i traktować jak powietrze.
Poza tym kurcze, nie jestem jakaś niegościnna. Rozumiem, że jak przyjedzie rodzina której się długo nie widziało to się zabiera na miasto itp. A oni się widują często, gadają przez telefon jak dwie baby na plotach i jeszcze jak kuzyn przyjedzie to trzeba czerwony dywan rozkładać, organizować atrakcje. Oczywiście kuzynek chciał imprezę, jak by nie wiedział że w ciąży jestem. Później tż pewnie kino wymyślił, ale jak się rzadko do kina chodzi to fajnie iść razem, rozmantycznie a nie z 2 osobami za którymi się nie przepada i doskonale się wie że się przedynda obok - słuchając jak oni sobie gadają a ja jak na doczepkę. Ryczeć mi się chce- to pewnie te hormony. Niech idzie sam a nie. Bym sobie poszła spać, ale jeszcze łóżka nie odgruzowałam
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-04-30 o 16:32 |
|
|
|
#3617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęście mój tż woli zawsze moje towarzystwo od rodziny Ja bym spróbowała pogadać z tż-tem i powiedzieć mu co czuję i co mnie wkurza mniej więcej tak "wiesz dobrze że nie mogę się denerwować bo to szkodzi dziecku, więc czemu narażasz mnie na nerwy? Nie lubię tej dziewczyny Twojego kuzyna, i tego że gdy oni są to ja odchodzę na drugi plan, nawet nie wiesz jak się wtedy z Twoim dzieckiem czujemy. Czy Ty tego naprawdę nie zauważasz?" |
|
|
|
|
#3618 |
|
Rozeznanie
|
Ja tu się dzisiaj udzielam jak nigdy a gdzie Was wszystkie wcięło???
![]() Och nie... to chyba nie z mojego powodu tu taka cisza? że mnie nie lubicie...
|
|
|
|
#3619 |
|
Wtajemniczenie
|
Pokaż tż-towi swój protest, i zrzuć wszystko na podłogę i idź spać
Chociaż to już by było zbyt chamskie
|
|
|
|
#3620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tż jeszcze na wspólokatorce mieszka, wiec to mnie dodatkowo wpienia. ;p |
|
|
|
|
#3621 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu co Ty gadasz! Ja teraz jadłam, dlatego nie pisałam
Zjadłam już 6 połówek parówek z przepysznym sosem pomidorowym Przedtem zrobił mi głupi żart więc mu powiedziałam, że za karę ma mi robić 2h masaż Ciekawe czy zrobi ![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- To może spróbuj mu zrobić z leksza drastyczną nauczkę, żeby spróbował się zmienić? Tylko nie zaskoczyło mi jedno w głowie, mieszkacie razem, czy nie? Ale nie wiem co sądzisz o czymś takim..
Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-04-30 o 16:42 Powód: literówka |
|
|
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Pisałam już ze nie mieszkamy jeszcze razem. Ale już sobie pobeczałam, idę sprzątać i z nim nie gadam.
|
|
|
|
#3623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja pamiętam (jaka ja głupia byłam Poznał je na imprezie i mi je do domu przyprowadza! Nic to, głupio mi jakoś było się odezwać, więc smsa napisałam do męża (narzeczonego) że ma mi je wyprosić! A jaki to były pasztety! tfuj! tfuj! tfuj! Ja gruba... bo końcówka ciąży ale ta jedna...MEGA gruba - bałam się czy mi fotel nie strzeli! druga figurę miała ale ryło okropne... No i czekam... narzeczony bez reakcji, pyta pokraki ile mają lat, bla, bla, bla... olał mnie!!! To ja się ubrałam, wyszłam, trzasnęłam drzwiami i do mamy,bo mieszkała pod nami zeszłam. Nieproszone pokraki w miarę bystre były i zaraz sobie poszły, bo z mamy okna widziałam. Jaka ja GŁUPIA byłam!!! to ta ciąża... normalnie bym w zad kopnęła że z 4piętra na skrzydłach by leciała. Też mnie właśnie zabolało, że menda (mój narzeczony) mnie olał i wdał się w śmieszną dyskusję... No ale ciemnota nie wiedział, że mi coś nie pasuje, bo smsa nie przeczytał...
|
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Albo teraz sobie uknułam plan, że powiem mu że się awanturowałam przez hormony i że do kina chętnie , ale jak mi kupi wielki popcorn, colę, żelki i jeszcze coś wymyślę.
A wszystko chętnie zjem zazwyczaj zamawiamy tylko popcorn i colę więc żelki i inne takie będą miłym urozmaiceniem i rekompensatą za warunki ![]() ![]() Kurde brzuch mnie boli od tego dzisiejszego sprzątania i nerwów. Idę faktycznie zwalę te rzeczy z łóżka i pokimam
|
|
|
|
#3625 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Olewał mnie jednego dnia (jest za granicą, miał dzień wolny) Był taki zajęty, że ani strz. ani nic... To ja zamiast go jak zwykle nawyzywać, nie odzywałam się... Następnego dnia, pyta się mnie, czemu się nie odzywałam trala-la-la... Aja na to, że byłam na pogotowiu bo miałam straszne bóle brzucha... Jeszcze wtedy tego dnia kolizję miałam i byłam strzępkiem nerwów, brzunio mnie naprawdę pobolewał ale przed mężem trochę sobie dodałam... A on przestraszony pyta - na pogotowiu? dlaczego? Nic się nie stało? Jak maleństwo? I się wypytywał od czego te bóle. A ja mówię - teraz Cię to interesuje?! A gdzie byłeś wczoraj?! Co robiłeś?! Jak Cię potrzebowałam!!! - Twojego wsparcia! Może źle zrobiłam... ale przynajmniej więcej się stara... Nie olewa mnie, wypytuje jak się czuję... Mówi mi tylko się nie denerwuj (bo mu nagadałam, że od nerwów te bóle...) a ja mówię - jak mam się nie denerwować, jak Ty mnie wciąż denerwujesz!!! Zmienił się ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Ja lubię na smutki chodzić spać... często po przebudzeniu moje problemy mają mniejsze znaczenie... ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Oj... będę zmykać, jeszcze kumpela z synkiem mają wpaść w ramach imienin No i dzionek zleci---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Idę zjem sobie jeszcze chlebka z makrelą w sosie pomidorowym - głupieję na punkcie tego "przysmaku" mogę jeść na śniadanie i kolację ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Choć wcale głodna nie jestem... Dobra pa |
||
|
|
|
#3626 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
klaski :
|
|
|
|
|
#3627 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej moja mama fryzjerka nie ma zadnego wolnego z okazji długiego weekendu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale się dzisiaj nachodziłam z psiapsiółką po sklepach łaziłysmy w sumie bez większego sensu oglądały i oglądały, zachwycałyśmy się dzieciowymi rzeczami, oczywiście były mega drogie w tych wszystkch sklepach no ale kto oglądać zabroni zmęczyłąm się normalnie i teraz odpoczywam kupiłam sobie bavarie, ale nie mam miejsca w brzuchu żeby ją wypić póki co
|
|||
|
|
|
#3628 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mieszkam na wsi, ale byłam dziś na takiej prawdziwej wsi chatki drewniane, o 12 nie mogłyśmy juz chleba dostać z koleżanką ale super było ! Odpoczełam, na słoneczku leżałam lekko buzię opaliłam mmm ![]() A jak wracałam (prawie godzine jazdy) to zahaczyłam Mcdonalds, i szjek truskawowy już poszedł
|
|
|
#3629 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Na początek najważniejsze ![]() kaileight Gromadki dzieci i dużego mienia Zaufania, cierpliwości i duuużo MIŁOŚCI Niech nie zabraknie i nutki zazdrości A oprócz tego udanego życia Słodkości, czułości i razem bycia Siły na co dzień, męstwa i bliskości I tak na koniec: jeszcze raz miłości!: slub752.jpg Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-04-30 o 19:26 |
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Malgosiu, ja w Delimie płaciłam 3.75, w realu zawsze widziałam te sześciopaki ale nie było przy nich ceny a byłam zbyt leniwa żeby podejsc pod czytnik cen
pewnie w sześciopaku troche taniej wychodzą a dzisiaj poszłam chciałam sześciopaka były tylko pojedyńcze bavarie w realu 3.05 szt. wiec taniej dużo ![]() w ogóle zdenerwowałam się w tym realu, bo wszystko znowu poprzekładali zawsze mogłam wejść i na szybko wszystko znaleźć a teraz będe znowu szukała po całym sklepie co gdzie jest :/a tak ogólnie to powiedziałam bratu żeby sprawdził po ile w Holandii jest ta Bavaria jak tańsza to mi przywiezie większą dostawe przy okazji ![]() Asiu, jak zakupy - kupilaś sukienke?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

My póki co walczymy o nocniczek - lubi na nim siedzieć, ale kompletnie nie czai że tam się robi siusiu. Na szczęście szybko zrozumiał że bijemy brawo za to drugie
Chociaż to z głowy

Cudne są dzieci.
Spałam teraz dwie godziny, ale nic mi to nie dało.

ostatnio jestem sobie w kuchni, robię obiad a mój synuś w pokoju jakiś cichutki - za bardzo... Skradam się, patrzę co robi, a on majtusie w dole i... siusiaczkiem się bawi
aż się mamy spytałam, czy to podniecenie? i zboczenie. A mama mówiła, że głupia jestem i mam mu dać spokój
nie wiem czy uda mu sie w koncu rzucic palenie, ale dzieki temu elektronicznemu przynajmniej pali duzo mniej zwyklych papierochow. 

no i jak go nie ubóstwiać
Mam nadzieję że się poprawi. Idę się jako tako ogarnąć i potem spotkać się z tż, bo jednak będzie ze mną na majówkę

U nas też świeci słonko, ale za ciepło to nie jest. Nie ma co narzekać... najważniejsze, że nie pada i jak narazie się nie zapowiada
A wszystko chętnie zjem zazwyczaj zamawiamy tylko popcorn i colę więc żelki i inne takie będą miłym urozmaiceniem i rekompensatą za warunki 
.
klaski :