Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-30, 17:13   #2521
traicionera
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
tż zaraz wróci z zakupów, ciekawa jestem co przyniesie, wytłumaczyłam mu jaką ma mi bluzkę kupic hihi,az się boję!!!

wiecie co, Tymek każdą kupkę robi na przewijaku jak go akurat przewijam. nie wiem czy on na niego tak dziala. na kupke zawsze czekam bo robi tylko 1 dziennie, wczoraj wyjatkowo byly dwie, a przed wczoraj zadnej. i tak smiesznie robie bo odpycha sie nogami od moich rąk, komicznie to wygląda jaką pracę wykonuje:p

wczoraj po odwiedzinach kolezanek tak mi sie dziwnie zrobilo, bo mam wrazenie ze jak nie karmie piersia to dziecko jest niczyje, jakby matki nie mialojuz myslalam ze przeszly mi wyrzuty sumienia ale widac wrocily

właśnie się miałam was pytać, czy wasze dzieci tez lubią robić kupy na przewijaku u mnie to wygląda tak, ze Nadia w ryk, bo kupa w pampku, no to na przewijak biorę, zdejmę pieluchę i się produkcja uruchamia i tak stoję i łapię Tata mi powiedział, ze to powiew powietrza tak działa na dzieciaczki, ze im łatwiej się załatwić.

Ja karmie w sposób mieszany i uważam, ze najważniejsze jest, aby dziecko było zdrowe, zadowolone i dobrze się rozwijało i nie będę swoich czy czyiś ambicji na nie przelewać, bo ktoś tam uważa, ze tylko karmiąc piersią można być dobra mama.

czarna- moja wcześniej to 30 ml z łaski wypijała i się krzywiła, przez to kupki były takie zwięzłe w konsystencji, ale po dwóch dniach gdy przynajmniej 100 ml idzie, to wróciła jajecznica
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-04-30 o 17:16
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 17:15   #2522
agaaga89
Zakorzenienie

Witam znów po tygodniu nieobecności a właściwie to podczytuję Was nawet regularnie, ale z reguły już brakuje mi sił na pisanie
Przede wszystkim gratulacje dla wszystkich mamusiek, dziś ostatni dzień oficjalnych kwietniówek, aż łezka się w oku kręci, tak to szybko zleciało dopiero co wchodziłyśmy w marzec a tu już jutro maj...

U nas po tygodniu duża poprawa, buzia Małego wygląda już po ludzku, oficjalnie zdiagnozowano tylko skazę białkową karmię Filipa bebilonem pepti i piersią na zmianę, zwalczyłam kryzys laktacyjny, zaparcia powoli ustępują chyba dzięki mm, aż mam chęć się uśmiechnąć jak to piszę
Co do mojej formy, to stanęło na +1,5 kg i już chyba więcej nie zejdzie, i tak jestem zadowolona chociaż mieszczę się w 36 to już nie wygląda to tak fajnie jak przed ciążą i po ostatnim wypadzie z Tż na zakupy stwierdziłam, że czas przerzucić się na 38
buziaki dla Was wszystkich !!!

agaaga89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 17:38   #2523
iizabelaa
Zakorzenienie

Mam chwilkę bo mała leży pod karuzelą
i pupę wietrzy

kurcze ... pojawiły jej się tam czerwone krostki

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
czy chłopcowi to się spodoba? z dziewczynkami jest inaczej jakieś takie sentymentalne kobiety są bardziej dlatego tak się zastanwaiamy z tżtem żeby małemu dać wszystkie pamiątki, album, opaskę na rączkę ze szpitala, nagrania z kamery itd dopiero jak będzie dorosły tak na 18 np wtedy będzie dojrzalszy tak to może się śmiać z tego a ja wiem jak np mój tż się cieszył jak dostał od rodziców opaskę na rękę ze szpitala teraz w wieku 24 lat kiedyś by tego pewnie nie docenił
ja mam album ale sił i ochoty na wypełnianie systematyczne brak
chyba jak mała roczek skończy to nadrobię

a te albumy to sa dla nas a nie dla dziecka
jak syn będzie miał 18 lat i przyprowadzi do domu dziewczynę to wyciągniesz i powspominasz jaki był malutki

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Izabella, Tajka, Wanilia, Eirene – dzięki za informacje dot. kolki – zaopatrzę się awaryjnie bo już sama nie wiem – zobaczymy dzisiejszą noc. Oby to nie kolki tylko problemu z kupcią – zacznełam go od wczoraj dopajac wodą bo przy MM podobno pomaga/
no przy mm to woda jest niezbędna, żeby nie było zatwardzenia

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Ja mam ziajkę faktor +30
bo buźkę ma centralnie na słońcu póki jej nie schowa
tez muszę zakupić,
bo jednak choć staram się ją chronić przed słońcem to tak do końca się nie da

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
tż zaraz wróci z zakupów, ciekawa jestem co przyniesie, wytłumaczyłam mu jaką ma mi bluzkę kupic hihi,az się boję!!!

wczoraj po odwiedzinach kolezanek tak mi sie dziwnie zrobilo, bo mam wrazenie ze jak nie karmie piersia to dziecko jest niczyje, jakby matki nie mialojuz myslalam ze przeszly mi wyrzuty sumienia ale widac wrocily
mój tż jak by mi bluzkę kupił to coś czuję że po domu bym nawet nie chodziła
chyba że by mu szczęście dopisało

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
trzyrazyi ach, rozstępy niestety mam :/ mam na piersiach,brzuchu,troche na udach i z tyłu na łydkach-jestem załamana :/ ale co sie dziwic.. przed ciążą ważyłam 51 kg

traicionera herbatkę dostaje 2 razy dziennie i wypija 50 ml lub 30 ml
moja coś dzisiaj kiepsko z piciem

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-04-30 o 17:51
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 17:40   #2524
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Moj maly szaleje z kupkami-dziennie jest ich okolo 10-12 masakra i jeszcze mam takie szczescie ze co go rozbiore to robi siku ;-/ ech ale patent robie z pielucha tetrowa bo pare razy byla powódz ;-)
U nas też dużo kupek jest, tak z 5-6 na pewno, jak nie więcej, nawet nie liczę A z sikaniem też robię tak, że jak go odwinę z pampka to zakładam go tetrą, bo czasami widzę, że zaraz będzie sikanie, ale on mnie bierze na przetrzymanie itak stoję z rozpiętą pieluchą i co czekam, aż nasika . Ale jest też taki patent, że sprawdzam czy z przodu jest ciepła pielucha, jak to to znaczy, że nasikał właśnie
Nasz mały dzisiaj chyba się espresso napił, wcale nie chce spać. Poprosiłam męża, żeby go polulał bo już mi plecy siadają, poszłam zjeść, przyszłam po 15 minutach, patrzę, a na łóżku mój mąż śpi, a dziecko macha kończynami ....
Dałam cyca, już prawie spał i znowu marudzi....

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 17:45   #2525
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Mam chwilkę bo mała leży pod karuzelą

jak syn będzie miał 18 lat i przyprowadzi do domu dziewczynę to wyciągniesz i powspominasz jaki był malutki

no przy mm to woda jest niezbędna, żeby nie było zatwardzenia

tez muszę zakupić,
bo jednak choć staram się ją chronić przed słońcem to tak do końca się nie da

moja coś dzisiaj kiepsko z piciem
a co podajesz do picia?

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
U nas też dużo kupek jest, tak z 5-6 na pewno, jak nie więcej, nawet nie liczę A z sikaniem też robię tak, że jak go odwinę z pampka to zakładam go tetrą, bo czasami widzę, że zaraz będzie sikanie, ale on mnie bierze na przetrzymanie itak stoję z rozpiętą pieluchą i co czekam, aż nasika . Ale jest też taki patent, że sprawdzam czy z przodu jest ciepła pielucha, jak to to znaczy, że nasikał właśnie
Nasz mały dzisiaj chyba się espresso napił, wcale nie chce spać. Poprosiłam męża, żeby go polulał bo już mi plecy siadają, poszłam zjeść, przyszłam po 15 minutach, patrzę, a na łóżku mój mąż śpi, a dziecko macha kończynami ....
Dałam cyca, już prawie spał i znowu marudzi....
kurcze, moja to samo, może ciśnienie takie. Spala z trzy razy po pół godzinki może, a tak to albo marudzi, albo sobie tam baki puszcza, albo "gada" i łapkami macha.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-30, 17:59   #2526
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
a co podajesz do picia?

aktualnie podaję - Humana "Herbatka na brzuszek"

a i polecam ją, u nas ostatnio (odpukać) kolki są bardzo łagodne,
wcześniej dawałam herbatkę koperkową z Hipp
Stary 2011-04-30, 18:03   #2527
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

no coś Ty?????????
tyle kobiet nie karmi piersią i co? ja np dokarmiam bo się nie najada, chociażmoja koleżanka twierdzi że na samej piersi nic by mu nie było, jemu pewnie nic tylko mi by pewnie cycki odpadły z bólu, bo mały wisiałby cały dzień na cycu

idę bo się budzi
dokładnie wolę żeby się dziecko najadło a przy okazji ja mam chwilę wytchnienia a nie cały dzień na cycu no masakra...

Cytat:

no to fakt chociaż z synową się pośmieję
a mój tż to ma gust choć niektóre rzeczy co mi pokazuje to ja bym to tylko do łóżka założyła na jakąś akcję a nie na ulicę

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 18:08   #2528
Ewelqa1985
Zadomowienie

chyba dzis taka pogoda to i dzieci bardziej marudne i mniej pija moja Emilka ma faze na lezaczko-huśtawke z Fiser Price cos jak Fabinek Montii z ta karuzela w Krakowie pogoda do zaniesione niby u nas nie pada ale grzmi i błyska sie non stop

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 18:25   #2529
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
no i jak ją układam do karmienia to też nie wiem skąd ona wie że będzie jeść bo gada już do cycusia tak jakby się witała z nim - cześć cycusiu mój kochany daj mi mleczka bo się stęskniłam za tobą

Cytat:
gratulacje
Cytat:
aja, gratulacje wejścia w dżinsy
kiedy ja się doczekam i czy w ogóle
jeśli mi się kości nie zejdą, to stare dżinsy baj baj
A dziękuję

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 18:31   #2530
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
aktualnie podaję - Humana "Herbatka na brzuszek"

a i polecam ją, u nas ostatnio (odpukać) kolki są bardzo łagodne,
wcześniej dawałam herbatkę koperkową z Hipp
mojej nie smakowała hippowa koperkowa, teraz daje jej te granulowana na trawienie tez z hippa i ładnie wchodzi
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-30, 18:39   #2531
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
harrods i monti a was wzieli do szpitala ponownie bo wasze maluszki zostaly wypisane z zoltaczka do domu i dlatego nie tyly ???????????????????
Mój przy wypisie miał ok. 10. I niestety podskoczyła. Mały jadł bardzo słabo i mocno spadł na wadze. Wysoka bilirubina powoduje, że dziecko jest ospałe i apatyczne.

Ile dni trwał u waszych maluszków pierwszy skok rozwojowy?

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Cytat:
właśnie się miałam was pytać, czy wasze dzieci tez lubią robić kupy na przewijaku u mnie to wygląda tak, ze Nadia w ryk, bo kupa w pampku, no to na przewijak biorę, zdejmę pieluchę i się produkcja uruchamia i tak stoję i łapię Tata mi powiedział, ze to powiew powietrza tak działa na dzieciaczki, ze im łatwiej się załatwić.
Oj tak, najlepiej na przewijaku. U nas jeszcze stoi on przy oknie i dzisiaj zasłony zostały obsikane .

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-04-30 o 18:41
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 18:42   #2532
marsylia
Wtajemniczenie

Witajcie

U nas z dnia na dzień jest coraz lepiej a Franek ma dopiero 5 dzień

Przerwy między karmieniami 2,5 - 3 godziny. Karmienie trwa ok 15 minut. Mały robi dziubek i zasypia. Próbowałam budzić rozmawiać.. no ale bez szans, może po prostu ma tak być że po cycusiu idziemy na razie spać. W nocy też budził się o 2, 4 i 7 z czego dwa razy z kupą która nie dała mu pospać. I jak się budzi to też nie od razu z płaczem tylko sobie coś tam dziamkoli.
W domku w miarę się ogarneliśmy. I zrobiło się tak jakoś fajnie.

I tż jest przez 3 dni w domu tylko dla nas, bo wczoraj jak wyszedł o 8 to wrócił po 20 bo był jeszcze po zakupy.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Nadia chyba ma swój rytm nocny ustalony bo cały czas budzi się w okolicach 2 i 5 obojętnie czy pójdziemy spać o 24 czy przed 22 tak jak wczoraj

kurcze coraz bardziej mnie to nosidełko zachwyca, tylko zastanawiam się czy latem nie byłaby to dla mnie katorga nosić Nadie ,
ja spocona + ona spocona = wielki koszmar
fakt faktem że jest to wielkie ułatwienie bo czasami wejść z wózkiem np do sklepu mam problem

marsylia
u mnie było identycznie mała jadła i po paru minutach spanko ją dopadało i tylko przewijanie było ją w stanie obudzić teraz jest lepiej, na początku też wszystko mnie wytrącało z równowagi i potrafiłam się rozpłakać nie wiedząc w sumie dlaczego ryczę teraz też mam doły ale to już z jakiś tam powodów, co do dzidzi to wszystkie dzieci na początku tylko śpią, jedzą i sr..ą dopiero po jakiś czasie zaczynają powolutku obserwować świat

nie martw się smutek szybko przemieni się w radość
Wanilia dziękuję wiem że będzie lepiej - ale fakt, że hormony robią z głowy sieczkę - w życiu się czegoś takiego nie spodziewałam.

A co do nosidełka też się napaliłam - napisałam do sklepu na zachustowani kiedy jest możliwość zakupu.
Zastanawiam się tylko czy w S wejdę ja i mąż. Ja w tali po ciąży mam pewnie z 70 - 75 cm jak mi się zwinie flaczek, muszę zmierzyć i 168, a mąż ma pewnie z 80- 85 cm ale ponad 190

Cytat:
Hej babeczki
My dzis na noc juz butli nie dalismy-jedziemy tylko na swoim maly chyba zadowolony ;-)
Mam do Was pytanie-ILE U WAS TRWAŁ POLOG?? ja mam 8dzien po porodzie i juz od 2dni nic zero /przy 1 corce mialam okolo 2tyg mial ktos tak moze krotko?? Bo tyci sie martwie ze teraz tylko 6dni trwal...

6 dni to króciutko. Tak was czytałam i pomyślałam, że u mnie to sama wydzielina bez skrzepów, poszłam do łazienki i aż się przestraszyłam, normalnie skrzep wielkośći rączki małego W ogóle nie myślałam, że to tak brzydko pachnie.... fuj a zmieniam te wklady (używam jeszcze tych beli poporodowych żeby rana się lepiej goiła co chwilę i myję się kilka razy dziennie.

W ogóle wydaje mi się że jeden szew mi pszedł i to przy samym wejściu do pochwy dziś spojrzałam na to pierwszy raz w lusterku i nie wiem czy to powinno tak wyglądać. Dziewczyny które miały rozległe szycie na conajmniej 7 szwów z zewnątrz jak długo Was bolała ta rana? Ja dziś ledwo chodzę

Czy wy też się tak pocicie?

Cytat:
Babeczki pytanie za 10p
Mialam sie dzis zglosic do szpitala na zdjecie szwow/8doba/ ale nie moge bo sama z malym dzis jestem ;-/ pozniej bedzie wolne wiec bede mogla to cholerstwo dopiero sciagnac we wtorek-myslicie ze tak mozna?? Nic mi sie nie stanie jak je zostawie pare dni wiecej?? Bo u mnie zdejmuje szwy w poradni i nie jest to otwarte w weekend i dni wolne ;-/
Ja też mam zdejmowane szwy, ale muszę jechać do swojej gin prywatnie... ciekawe ile mnie skasuje ...
zdejmowała któraś prywatnie u ginekologa?

Mam ważne pytanie. Chciałam ściągnąć trochę mleka, bo na pewno będę musiała wyjść w środę i chcę żeby tż nakarmił małego jak będzie masakra. Mamy odciągacz medela elektrick. Przystawiłam go wczoraj włączyłam i nic nie leci. Zrobiłam takie duże oczy że szok. piersi nabierają strasznie mały robi 4 kupy, cały czas siusia. słychać przełykanie i nie ma problemu z ilością pokarmu...
potrzymałam ten laktator włączony z 20 sekund i wyłączyłam.

Może ja coś żle robie
?

Pomóżcie mi proszę Jak to u Was wygląda?

W ogóle dziś mam piersi jak kamienie

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 18:44   #2533
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Mój przy wypisie miał ok. 10. I niestety podskoczyła. Mały jadł bardzo słabo i mocno spadł na wadze. Wysoka bilirubina powoduje, że dziecko jest ospałe i apatyczne.

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Oj tak, najlepiej na przewijaku. U nas jeszcze stoi on przy oknie i dzisiaj zasłony zostały obsikane .

to będzie pranko
takie uroki chłopców, moja na szczęście nie ma takiego wyrzutu
ale podkłady na przewijak niezbędne

krusiak- a na jaki bieg włączyłaś ten laktator, może na najsłabszy?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-04-30 o 18:45
Stary 2011-04-30, 18:50   #2534
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Mam ważne pytanie. Chciałam ściągnąć trochę mleka, bo na pewno będę musiała wyjść w środę i chcę żeby tż nakarmił małego jak będzie masakra. Mamy odciągacz medela elektrick. Przystawiłam go wczoraj włączyłam i nic nie leci. Zrobiłam takie duże oczy że szok. piersi nabierają strasznie mały robi 4 kupy, cały czas siusia. słychać przełykanie i nie ma problemu z ilością pokarmu...

Może ja coś żle robie
?

Trzeba chwilkę poczekać jak się laktatorem ciągnie mleko. Musi być rozruch najpierw U mnie od razu tez nie leci tylko po kilku sekundach.

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 19:36   #2535
miamore999
Zakorzenienie

kurde dziewczyny moja mała od dwóch dni nie zrobiła kupki karmię głównie moim mlekiem sporadycznie dokarmiam mm niby położna mówiła, że może i kilka dni nic nie być ale ona ostatnio strasznie marudna się zrobiła. wyje od rana - śpi tylko na dworze... jak jej pomóc???
Stary 2011-04-30, 19:42   #2536
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
W domku w miarę się ogarneliśmy. I zrobiło się tak jakoś fajnie.

6 dni to króciutko. Tak was czytałam i pomyślałam, że u mnie to sama wydzielina bez skrzepów, poszłam do łazienki i aż się przestraszyłam, normalnie skrzep wielkośći rączki małego W ogóle nie myślałam, że to tak brzydko pachnie.... fuj a zmieniam te wklady (używam jeszcze tych beli poporodowych żeby rana się lepiej goiła co chwilę i myję się kilka razy dziennie.

W ogóle wydaje mi się że jeden szew mi pszedł i to przy samym wejściu do pochwy dziś spojrzałam na to pierwszy raz w lusterku i nie wiem czy to powinno tak wyglądać. Dziewczyny które miały rozległe szycie na conajmniej 7 szwów z zewnątrz jak długo Was bolała ta rana? Ja dziś ledwo chodzę

Czy wy też się tak pocicie?

Może ja coś żle robie
?

mi też ta wydzielina tak śmierdziała za przeproszeniem, masakra zmieniałam wkłady co chwilę myłam się po każdym siusiu i mimo tego brzydko pachniało. dopiero jak już wydzielina zrobiła się taka żółto-pomarańczowa to przestało i teraz nic nie czuć.

ja nie wiem ile miałam szwów pierwsze 3 czy 4 wypadły mi jakoś tydzień po albo wcześniej a wczoraj znów 4 mi wypadły a rana bolała jakoś do tygodnia po porodzie tak że siadać nie mogłam.

pociłam się strasznie szczególnie w nocy. dopiero jakoś tydzień się nie pocę tak.

a laktatorem zaczyna mi lecieć tak po chwili. czasem jest tak że leci leci, potem długo nic a ptoem znów strasznie zaczyna lecieć...

Stary 2011-04-30, 19:47   #2537
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:

Może ja coś żle robie
?

Kochana, a może masz na najmniejszym ssaniu, tam jest takie pokrętełko małe, ja włączam na najmniejszym ssaniu i potem zwiększam, żeby mniej sutki bolały
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 19:48   #2538
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miamore999 Pokaż wiadomość
kurde dziewczyny moja mała od dwóch dni nie zrobiła kupki karmię głównie moim mlekiem sporadycznie dokarmiam mm niby położna mówiła, że może i kilka dni nic nie być ale ona ostatnio strasznie marudna się zrobiła. wyje od rana - śpi tylko na dworze... jak jej pomóc???
a dajesz jej pic? u mnie picie bardzo pomogło.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-30, 20:20   #2539
87czarna
Zakorzenienie

Ach,ja też muszę małej dawac więcej wody i herbatek,bo męczy się z tymi kupkami. OStatnio nie umiała zrobic przez dwa dni :/

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 20:28   #2540
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
Kochana, a może masz na najmniejszym ssaniu, tam jest takie pokrętełko małe, ja włączam na najmniejszym ssaniu i potem zwiększam, żeby mniej sutki bolały

no ja też tak robię stopniowo coraz bardziej zwiększam moc

Stary 2011-04-30, 20:37   #2541
Montii
Zakorzenienie

Oj coś mi się wydaje,że przechodzimy skok rozwojowy 8smego tygodnia
Skok rozwojowy, który ma miejsce około ósmego tygodnia życia zwany jest przez naukowców Światem Wzorów. W tym okresie życia Twoje dziecko zaczyna doświadczać w nowy sposób otaczający go świat oraz własne ciało. Niemowlę może spędzać długie minuty w czasie aktywnego czuwania na gapieniu się na światła oraz bawieniu się swoimi rączkami. Po raz pierwszy może zacząć wydawać nowe dźwięki, takie jak: uuu, aaa, eee. W tym okresie dziecko może już skupiać swoją uwagę na dłuższą chwilę na różnych obiektach.
Wiek dziecka, po którym następuje skok: ok. 8 tygodnia (u niektórych dzieci może zacząć sie wcześniej ok. 7 tygodnia lub później ok. 9 tygodnia)
Czas trwania trudnego okresu: od kilku dni do 2 tygodni

Oznaki zbliżającego się skoku u dziecka:
  • pierwsze oznaki strachu przed obcymi
  • zwiększona potrzeba bliskości i noszenia na rękach
  • zwiększona potrzeba bycia zabawianym
  • trudności ze spaniem
  • zwiększona płaczliwość
  • utrata apetytu
Jak możesz pomóc swojemu dziecku:
  • powoli poruszać przed nim kolorowymi przedmiotami w róznych kształtach
  • zmieniać zabawki i oraz ich dotychczasowe miejsca dość często, tak by nie zdążyły się znudzić
  • często kłaść na brzuszku żeby mogło ćwiczyć kontrolę unoszenia głowy
  • nosić w chuście lub na rękach pokazując otaczający go świat
  • dużo gadać do niego i powtarzać dźwięki, które wydaje
  • podawać różne przedmioty lub trzymać je na wyciągnięcie rączek tak by dziecko ćwiczyło chwytanie
  • jeśli dziecko zaczyna odwracać głowę od zabawek może oznaczać, że jest już zmecozne zabawą, wtedy przerwij i daj mu czas na odpoczynek
Jakie zabawy w tym czasie pomagają rozwijać nowe umiejętności:
  • zabawa rączkami i nóżkami
  • mata gimnastyczna, karuzela nad łożeczkiem
  • rozmowa z dzieckiem - mów do swojego dziecka i daj mu czas na odpowiedź, powtarzaj dźwięki, które wydaje
  • zabawki i przedmioty, które łatwo chwiycić i zacisnąć na nich piąstkę
Co się dzieje po skoku rozwojowym u dziecka:

• okresy czuwania wydłużają się
  • zaczyna powoli kontrolowac ruchy rąk i nóg
  • wydaje więcej różnych dźwięków

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 20:41   #2542
Ewelqa1985
Zadomowienie

Cytat:
Skok rozwojowy, który ma miejsce około ósmego tygodnia życia zwany jest przez naukowców Światem Wzorów. W tym okresie życia Twoje dziecko zaczyna doświadczać w nowy sposób otaczający go świat oraz własne ciało. Niemowlę może spędzać długie minuty w czasie aktywnego czuwania na gapieniu się na światła oraz bawieniu się swoimi rączkami. Po raz pierwszy może zacząć wydawać nowe dźwięki, takie jak: uuu, aaa, eee. W tym okresie dziecko może już skupiać swoją uwagę na dłuższą chwilę na różnych obiektach.
Wiek dziecka, po którym następuje skok: ok. 8 tygodnia (u niektórych dzieci może zacząć sie wcześniej ok. 7 tygodnia lub później ok. 9 tygodnia)
Czas trwania trudnego okresu: od kilku dni do 2 tygodni

Oznaki zbliżającego się skoku u dziecka:
  • pierwsze oznaki strachu przed obcymi
  • zwiększona potrzeba bliskości i noszenia na rękach
  • zwiększona potrzeba bycia zabawianym
  • trudności ze spaniem
  • zwiększona płaczliwość
  • utrata apetytu
Jak możesz pomóc swojemu dziecku:
  • powoli poruszać przed nim kolorowymi przedmiotami w róznych kształtach
  • zmieniać zabawki i oraz ich dotychczasowe miejsca dość często, tak by nie zdążyły się znudzić
  • często kłaść na brzuszku żeby mogło ćwiczyć kontrolę unoszenia głowy
  • nosić w chuście lub na rękach pokazując otaczający go świat
  • dużo gadać do niego i powtarzać dźwięki, które wydaje
  • podawać różne przedmioty lub trzymać je na wyciągnięcie rączek tak by dziecko ćwiczyło chwytanie
  • jeśli dziecko zaczyna odwracać głowę od zabawek może oznaczać, że jest już zmecozne zabawą, wtedy przerwij i daj mu czas na odpoczynek
Jakie zabawy w tym czasie pomagają rozwijać nowe umiejętności:
  • zabawa rączkami i nóżkami
  • mata gimnastyczna, karuzela nad łożeczkiem
  • rozmowa z dzieckiem - mów do swojego dziecka i daj mu czas na odpowiedź, powtarzaj dźwięki, które wydaje
  • zabawki i przedmioty, które łatwo chwiycić i zacisnąć na nich piąstkę
Co się dzieje po skoku rozwojowym u dziecka:

• okresy czuwania wydłużają się
  • zaczyna powoli kontrolowac ruchy rąk i nóg
  • wydaje więcej różnych dźwięków
po za strachem przed obcymi wszytskie objawy sie zgadzaja montii z jakie stronki to wzielas ??

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 20:46   #2543
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
mojej nie smakowała hippowa koperkowa, teraz daje jej te granulowana na trawienie tez z hippa i ładnie wchodzi
mojej smakuje koperkowa herbatka
to pierwszy napój jaki dostała

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
u nas jak tak teraz pomyślę to był plus minus tydzień

Cytat:
Przerwy między karmieniami 2,5 - 3 godziny. Karmienie trwa ok 15 minut. Mały robi dziubek i zasypia. Próbowałam budzić rozmawiać.. no ale bez szans, może po prostu ma tak być że po cycusiu idziemy na razie spać. W nocy też budził się o 2, 4 i 7 z czego dwa razy z kupą która nie dała mu pospać. I jak się budzi to też nie od razu z płaczem tylko sobie coś tam dziamkoli.
no to super
moja ma identyczne pobudki w nocy

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:

a zrobił się marudny?
Stary 2011-04-30, 20:49   #2544
87czarna
Zakorzenienie

izabela ja też dawałam Mai herbatkę koperkową z Hipp'a,a dziś właśnie kupiłam na wypróbowanie na lepsze trawienie z tej samej firmy

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 20:53   #2545
traicionera
Zakorzenienie

może Majeczce ;posmakuje i będzie pila więcej.

mam nadzieje, ze Nadunia przynajmniej w nocy nie będzie maluda.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-04-30, 21:14   #2546
Eirene1987
Zakorzenienie

dziewczyny ale się wystrachałam przed chwilą zaglądam do łóżeczka małemu się ulało, podchodzę wycieram a ten jak zaczął wymiotować, wzięłam go na ręce a ten znów... cała byłam obrzygana za przeproszeniem podłoga też... wystraszyłam się strasznie aż teraz chyba nie zasnę... on też się wystraszył bo taki spokojniutki...

a teraz tak sobie myślę o 18.30 zjadł mojego mleka 80ml potem dokarmiłam mm 30ml bo był głodny, o 19.30 zjadł trochę cyca przed kąpaniem tak z 10minut. no i po kąpaniu jeszcze 90ml mm zjadł... najadł się żarłoczek za dużo chyba... mam nadzieję że to od tego... jezu jak się wystraszyłam...

to już drugi raz dzisiaj... przedtem z kolei się zakrztusił znów... nie mógł z 10 sekund oddechu złapać a ja już mokra byłam z nerwów...

Stary 2011-04-30, 21:24   #2547
iizabelaa
Zakorzenienie

nooo troszkę dużo zjadł jak na takie maleństwo
nie martw się to pewnie od tego

Idę się kąpać, znając życie mała się akurat wtedy obudzi
Stary 2011-04-30, 21:27   #2548
Krusiak
BAN stały

Cytat:
dziewczyny ale się wystrachałam przed chwilą zaglądam do łóżeczka małemu się ulało, podchodzę wycieram a ten jak zaczął wymiotować, wzięłam go na ręce a ten znów... cała byłam obrzygana za przeproszeniem podłoga też... wystraszyłam się strasznie aż teraz chyba nie zasnę... on też się wystraszył bo taki spokojniutki...

a teraz tak sobie myślę o 18.30 zjadł mojego mleka 80ml potem dokarmiłam mm 30ml bo był głodny, o 19.30 zjadł trochę cyca przed kąpaniem tak z 10minut. no i po kąpaniu jeszcze 90ml mm zjadł... najadł się żarłoczek za dużo chyba... mam nadzieję że to od tego... jezu jak się wystraszyłam...

to już drugi raz dzisiaj... przedtem z kolei się zakrztusił znów... nie mógł z 10 sekund oddechu złapać a ja już mokra byłam z nerwów...
Fakt to jest straszne..
Ja caly czas sie boje ze maly zacznie ulewac ja tego nie zobacze i sie zacznie dusic masakra caly czas mam te mysli... Mam nadzieje,ze ten moj monitor oddechu przyjdzie po wolnym bo fixacji dostajemy powoli sprawdzajac w pokoju co 5-10min czy oddycha
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 21:28   #2549
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
nooo troszkę dużo zjadł jak na takie maleństwo
nie martw się to pewnie od tego

Idę się kąpać, znając życie mała się akurat wtedy obudzi

no też mi się tak wydawało ale on tak szukał cycka że myslałam że jest głodny, teraz sama nie wiem czy był czy po prostu chciał sobie pociumkać ale jadł w sumie z zapałem...masakra... człowiek się ciągle uczy i zaskakuje dzieckiem...
ja już po kąpanku a mały dopiero usypia się biedny przestraszył...

krusiak ja mam monitor oddechu i i tak sprawdzam co chwilę

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-04-30 o 21:29
Stary 2011-04-30, 21:34   #2550
Krusiak
BAN stały

Masz ten przenosny czy pod materac?? Ja wzielam ten przenosny czytalam recenzje i "za" przemowil fakt ze mozna go przemieszczac z dzieckiem a maly w nocy spi ze mna
Wlasnie dziewczyny spicie z dzieciaczkami??
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości