Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-30, 21:37   #3001
DaKaro
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
DeKaro strasznie szybko minęły te Wasze wakacje
Dobrze, że jesteś?! Jakie wrażenia ogólne związane z Malta?
Opłaca się lecieć, czy nie opłaca?!
Zdjęcia daj
Hmm, Malta ogólnie fajna, dużo historii, z tym, że przydało by się 2 tygodnie posiedzieć. Byliśmy na Gozo, wyspie obok, piękne widoczki, tylko akurat wtedy była duża wilgotność powietrza i zdjęcia średnie wyszły. Czy polecam? Zależy co kto lubi, wolałabym chyba na którąś z hiszpańskich wysp polecieć.

Nerolka trzymam kciuki, żeby Iza jeszcze nie wyskoczyła .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 21:41   #3002
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
To jakaś masakra w tym szpitalu. Ja zastanawiam się nad dwoma. W jednym mają wszystko, w drugim tylko ubranka i pieluchy dla maleństwa. Tetrowe, ale zawsze coś. No i niby są podkłady, niby bo tylko lignina, ale zawsze w sytuacji kryzysowej można się poratować.
W Wrszawie w żadnym szpitalu chyba nic nie dają Przynajmniej w tych kilku o których się dowiadywałam i w których znajome rodziły, trzeba mieć wszystko swoje. Dlatego dla mnie to było normalne i zdziwiłam się jak tu pisałyście, że szpital daje swoje spiochy, pieluchy czy koszule nocne
Stary 2011-04-30, 21:46   #3003
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
W Wrszawie w żadnym szpitalu chyba nic nie dają
No proszę, okazuje się, że od czasu do czasu to życie w Polsce B się nawet opłaca
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 21:51   #3004
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Hmm, Malta ogólnie fajna, dużo historii, z tym, że przydało by się 2 tygodnie posiedzieć. Byliśmy na Gozo, wyspie obok, piękne widoczki, tylko akurat wtedy była duża wilgotność powietrza i zdjęcia średnie wyszły. Czy polecam? Zależy co kto lubi, wolałabym chyba na którąś z hiszpańskich wysp polecieć.

Nerolka trzymam kciuki, żeby Iza jeszcze nie wyskoczyła .
Ja co prawda na wyspie nie byłam Hiszpańskiej,
ale byliśmy w Lloret de Mar i zakochałam się w tej miejscowości
w hiszpańskim klimacie, ach coś pięknego!
Ja chciałabym polecieć do Barcelony
i na ten dużyyyyyyyyyyyyy targ rozmaitości,
od ryb,przez mięso warzywa i owoce!
I coś zupełnie innego niż u Nas na targu !
Ach..

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 21:56   #3005
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Ach..
Hiszpania suuuuuuper, miejsce, całkiem inni ludzie i świetne miejsca do zwiedzania. Ja akurat byłam w Galicji, zwiedziłam całe wybrzeże i zahaczyłam jeszcze o Santiago De Compostela i tą słynną katedrę. BOSKO jednym słowem

I fotka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Katedra Santiago de Compostela.jpg (188,9 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-04-30 o 22:01
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 22:06   #3006
Natka_
Zakorzenienie

Ja to nawet jakby koszule dawali te szpitalne to wziełabym i tak swoje.
Zresztą lepiej mieć swoje wszystko, nie wiadomo jak to w szpitalach często zmieniają np. podkłady. Wiadomo oni na wszystkim oszczędzają. A jak się mam prosić to wolę mieć swoje i zmieniam kiedy chce i ile chce...
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 22:09   #3007
aania_20
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Nerola,

Cytat:
Powiedzcie mi jeszcze, bo uparłam się na allegro, że kupię rzeczy do wyprawki, a czy nie wychodzi taniej np kupić w mieście np. wanienkę, majtki po porodowe, nożyczki, smoczek itp ?
Chyba taniej kupić u jednego na allegro, jak porównywałam ceny to raczej w sklepach ciężko taniej kupić.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
a ja znalazłam http://zobacz-dziecko.pl/g/ ale doczytałam tam że trzeba jakiegoś smsa wysłać i za to się płaci...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Moja mała jest już główką do dołu (30tc.) Czy to nie za wcześnie? Niech się któraś wypowie... boje się, ze gdzieś jej się spieszy. Moja gin nie ma takiego profesjonalnego usg, tylko taki monitorek aby podejrzec jak się rusza i jak serduszko bije. A na normalne usg idę za tydzień ( o ile będzie miejsce bo jeszcze się nie zapisałam).
Chyba nie....jeszcze ma czas się obrócić...mój dalej pośladkami do dołu ale lekarka powiedziala że do 35tyg ma czas...

Cytat:
No, płytki krwi. Wczoraj napisałaś że Ci wyszły za wysokie w morfologii troszeńkę, a że ja mam za niskie, to mogłybyśmy sobie wyrównać
Ale to Bartessa pisała o tych płytkach

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
ja wam powiem moze cos dziwnego wogole nie boje sie porodu
Ja też nic a nic nie wiem czy to normalne a jeszcze dziś wypytałam kuzynki o szczegóły szpitala w którym chcę rodzić i podniosła mnie na duchu bo bardzo na plus większość rzeczy

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No to wyszło mi 1500 zł Tylko że takie rzeczy typu smoczki, nożyczki itp. to już mam... A kwota taka wyszła, bo liczę nianię elektroniczną, laktator ręczny i takie tam no i się uzbierało A na dodatek to pokłóciłam się z teściową, bo się wtrynia na co niby tyle pieniędzy i pewnie połowa niepotrzebna Jak powiedziałam że m.in. podkłady na łóżko, podkłady na łózeczko (chcę motherhood) to mi powiedziała że kiedyś to prześcieradło i ceratka starczały I wytłumacz że kiedyś (czytaj 30 lat temu) nie było też pampersów tylko tetry, nie było chusteczek nawilżanych itd. Normalnie mam dość

Muszę skonsultować tą listę z kimś kto rodził w tym stuleciu
współczuję takich komentarzy...
u mnie na szczęście nikt się nie wpie....a, teściowa daleko to rzadko się widzimy a mama
tylko ogląda i podziwia co kupiłam, na zasadzie że teraz to tyle udogodnień jest, a jak ona rodziła to nie było.... ale nie komentuje nic w stylu że zbędne itp...

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy ktoras wie jak komus w plusie doladowac kato?? bo mezulek za granica a ja nie mam pojecia
A nie możesz przez stronę banku? Ja tak robię i nie ma problemów, dochodzi zawsze.

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
nie ma takich przepisow tylko przypadku, gdy po macierzynskim wrocila do pracy na pol etatu lub wiecej (ale n ie na caly!) to musza ja zatrudniac przez rok (tak jak pisala wyzej Monia)
A co w przypadku jeśli umowa jest na czas określony, i kończy się np miesiąc po zakończeniu macierzyńskiego?

A ja padam z nóg....rano w pracy, potem męża na zakupy wyciągnęłam, ale przynajmniej sobie kupiłam sukienkę na wesele
a potem prawie prosto na imieniny i dopiero wróciliśmy....

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 22:09   #3008
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Hiszpania suuuuuuper, miejsce, całkiem inni ludzie i świetne miejsca do zwiedzania. Ja akurat byłam w Galicji, zwiedziłam całe wybrzeże i zahaczyłam jeszcze o Santiago De Compostela i tą słynną katedrę. BOSKO jednym słowem

I fotka
Coś cudownego...
Katedra jak z bajki o księżniczce !

Jak tak o Hiszpanii to stawiam Wam najpyszniejszego,
największego, najcudowniejszego drinka na świecie!
Drink jak z bajki ten niebieski!
Byliśmy po nim jak naprute bąki
Słoneczko, plaża i drink
A to drugie kto chce to soczek 100% pomarańczowy!
BOSKI!

Pamiętam, że drink nazywał się pod względem wielkości SUPER DUPER
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Drinki.jpg (59,1 KB, 53 załadowań)

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 22:12   #3009
sygine
Zadomowienie

Ale mam cudownego mężusia narobiłyście mi smaki ostatnio goframi i dzisiaj poszlismy na spacer żeby je zjeść... Oczywiście w Lesznie znalezienie gofrów graniczy z cudem i jedyne miejsce gdzie sprzedają ciepłe było zamknięte Więc poszliśmy z mężusiem do kauflandu i kupił mi gofry, bitą śmietanę i sosik A później w parku na ławeczce mi je przyrządzał i sobie zajadaliśmy
A tu załączam dowód I przy okazji test aparatu
A i się jeszcze "pochwalę" moim bebzolem w 29 tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0059.jpg (49,0 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0013.jpg (41,8 KB, 67 załadowań)

Edytowane przez sygine
Czas edycji: 2011-04-30 o 22:17
sygine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 22:14   #3010
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Ach..
Cytat:

I fotka
My z kolei zwiedziliśmy południową część Hiszpanii, Teneryfę i Lanzarote, choć też bardzo chętnie poleciałabym do Barcelony. Ogólnie Hiszpania mnie zachwyca. Nawet planowaliśmy lecieć na Majorkę na Wielkanoc zamiast Malty, ale jakiś strajk był (który później odwołali) i trochę się baliśmy, że będzie jakiś problem, dlatego zrezygnowaliśmy.

Malwinka
Stary 2011-04-30, 22:18   #3011
brunetka2000
Zakorzenienie

Dziewczyny znalazłam jakąś plamkę na biustonoszu !!!! Czy to może być siara??? Czy mam się martwić, że coś jest nie tak bo tylko na jednej miseczce !!!
Stary 2011-04-30, 22:19   #3012
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A ja padam z nóg....rano w pracy, potem męża na zakupy wyciągnęłam, ale przynajmniej sobie kupiłam sukienkę na wesele
a potem prawie prosto na imieniny i dopiero wróciliśmy....
Pokaż

My idziemy 18stego czerwca na wesele, ale jeszcze nie kupuję sukienki, raczej zostawiam na ostatnią chwilę bo nie wiem ile mi się jeszcze przytyje. Boję się, że jak teraz kupię to w czerwcu już nie wejdę Byłam już oglądać mniej więcej i jest dużo fajnych-no ale czekam do czerwca
A weselicha się doczekać nie mogę
Stary 2011-04-30, 22:19   #3013
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
My z kolei zwiedziliśmy południową część Hiszpanii, Teneryfę i Lanzarote, choć też bardzo chętnie poleciałabym do Barcelony. Ogólnie Hiszpania mnie zachwyca. Nawet planowaliśmy lecieć na Majorkę na Wielkanoc zamiast Malty, ale jakiś strajk był (który później odwołali) i trochę się baliśmy, że będzie jakiś problem, dlatego zrezygnowaliśmy.
Uwielbiam zdjęcia takie oglądać, może byś jakieś wstawiła, jak nie chcesz tutaj to na klubie, albo na e-maila
Stary 2011-04-30, 22:24   #3014
Natka_
Zakorzenienie

Sygine proszę jaki pomysł na gofry A brzusio już fajny pokaźny

Cytat:
Dziewczyny znalazłam jakąś plamkę na biustonoszu !!!! Czy to może być siara??? Czy mam się martwić, że coś jest nie tak bo tylko na jednej miseczce !!!
Raczej nie masz się czym martwić, bo z tego co pamiętam to już tutaj niejedna pisała, że siara poleciała tylko z jednej piersi. A siara jest całkiem normalna u kobiet w ciąży. Ja wprawdzie jeszcze nic takiego nie zauważyłam, ale nie każda ma
Stary 2011-04-30, 22:26   #3015
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Dziewczyny zaraz oszaleje.
Swędzi mnie całe ciało (najbardziej łydki i przedramiona) boje się, ze to może być ta cholestaza, ale teraz weekend majowy i wszystkie laby pozamykane i nie ma gdzie tych badań porobić, a do szpitala nie wiem, czy chce jechać, bo położą mnie na oddziale i pewnie przez weekend tez nic nie bedą robić.
Nie wiem co mam robić Jutro z rana dzwonie do ginki i niech decyduje, ale nie chce do szpitala

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 22:28   #3016
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Ale mam cudownego mężusia narobiłyście mi smaki ostatnio goframi i dzisiaj poszlismy na spacer żeby je zjeść... Oczywiście w Lesznie znalezienie gofrów graniczy z cudem i jedyne miejsce gdzie sprzedają ciepłe było zamknięte Więc poszliśmy z mężusiem do kauflandu i kupił mi gofry, bitą śmietanę i sosik A później w parku na ławeczce mi je przyrządzał i sobie zajadaliśmy
A tu załączam dowód I przy okazji test aparatu
A i się jeszcze "pochwalę" moim bebzolem w 29 tc
No rzeczywiście strasznie kochany Aż się łezka kręci, że facet potrafi być taki czuły
A brzuszek wcale nie taki duży, jak na prawie 30 tydzień

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Ale to Bartessa pisała o tych płytkach
A to dlatego nie mogłyśmy się Zanetką dogadać Ale nakręciłam

Cytat:
Cieszyć, a nie martwić!!! Jak to siara to super! Tzn. może to i nic zachwycającego, ale kolejny namacalny dowód na to, że coraz bliżej do bycia mamą

A my wróciliśmy z zakupów farbowych. Kupiliśmy farbę do pokoju malucha Nawet szybko poszło, biorąc pod uwagę, że nie mieliśmy wcześniej wybranego koloru i że mamy zupełnie inne gusty w tej kwestii Wybraliśmy kolorek który się nazywa ORCHIDEA A jest baaardzo jaśniutki, taki brudny biały z domieszką zielonkawego, a może szarego. Dla nas ładny w każdym razie Mniej przyjemne jest już to, że za farbę + wałki zapłaciliśmy ponad 400 zł!
Stary 2011-04-30, 22:28   #3017
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Swędzi mnie całe ciało (najbardziej łydki i przedramiona) boje się, ze to może być ta cholestaza, ale teraz weekend majowy i wszystkie laby pozamykane i nie ma gdzie tych badań porobić, a do szpitala nie wiem, czy chce jechać, bo położą mnie na oddziale i pewnie przez weekend tez nic nie bedą robić.
Nie wiem co mam robić Jutro z rana dzwonie do ginki i niech decyduje, ale nie chce do szpitala
A zauważyłaś jakieś przebarwienia na dłoniach od spodu i brzuchu ??? Bez paniki, którąś też coś swędziało, ale okazał się fałszywy alarm
Stary 2011-04-30, 22:35   #3018
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Scio, może poczekaj 1 dzień. Jak jutro do wieczora ten świąd nie ustąpi to lepiej pojedz do szpitala skonsultować...

Tu są objawy: "Podstawowym objawem WCC jest uogólniony świąd skóry, który zaczyna się od dłoni i stóp, rozszerza się na kończyny i tułów a w bardziej zaawansowanych przypadkach obejmuje szyję, twarz, uszy. Większość ciężarnych zgłasza zaostrzenie objawów w godzinach wieczornych i nocnych, co prowadzi do bezsenności. U około 20 % chorych występuje żółtaczka o nieznacznym nasileniu, a czasami mdłości, wymioty i utrata łaknienia. Często pod koniec ciąży nasilenie objawów zmniejsza się (bo obniża się poziom estrogenów) a na całkowite ich ustąpienie można liczyć w ciągu kilku dni po porodzie. U około 70 % kobiet obserwuje się nawrót schorzenia w następnych ciążach."

Jak Ci się to potwierdza i nie ustąpi, to ja radzę jechać. Tak na wszelki wypadek. Ale jak zmaleje, to może poczekać jeszcze. Lepiej być czujnym, bo z cholestazą nie ma żartów, chociaż i tak pewnie się okaże że to alergia czy coś takiego
Stary 2011-04-30, 22:41   #3019
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Bez paniki! Spokojnie, przecież to nic strasznego

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Pokaż
Taka tyle że zdjęcie jest czarnej a ja kupiłam niebieską http://store.orsay.com/viewProduct.s...43010960&img=4 myślicie że się nadaje?(zdjęcie po prawej, nie szkodzi że pisze że nie odnaleziono produktu )

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 22:52   #3020
CrazyMachine
Zadomowienie

Scio, a moze to tylko alergia? Napij się wapna jak masz. Jeśli byłaś dziś na spacerze, to może jakieś pyłki Cie uczuliły? Weź prysznic.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 22:53   #3021
youyou
Zakorzenienie

kurcze Nerolka trzymamy kciuki i zaciskaj nogi!!

Cytat:
I mam jeszcze jedno pytanie,
odnośnie silikonowych nakładek na brodawki?!
Jeżeli będę miała silikonowe, to silikonowy smoczek do tego?!
bo widziałam jeszcze jakieś kauczukowe ?
coś ci się pomyliło osłonki są na piersi, jeśli mała będzie Cie gryzła i będą Cię boleć brodawki, więc to używa się awaryjnie (je nie kupowałam i nie były potrzebne).

a smoczek to wiadomo.. Filip był bezsmoczkowy i teraz dla Lilki też nie mam zamiaru kupować smoczka
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 23:02   #3022
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:
A zauważyłaś jakieś przebarwienia na dłoniach od spodu i brzuchu ??? Bez paniki, którąś też coś swędziało, ale okazał się fałszywy alarm

sama juz nie wiem, czy sobie nie wkręcam, ze coś tam widze

Cytat:
Scio, może poczekaj 1 dzień. Jak jutro do wieczora ten świąd nie ustąpi to lepiej pojedz do szpitala skonsultować...

Tu są objawy: "Podstawowym objawem WCC jest uogólniony świąd skóry, który zaczyna się od dłoni i stóp, rozszerza się na kończyny i tułów a w bardziej zaawansowanych przypadkach obejmuje szyję, twarz, uszy. Większość ciężarnych zgłasza zaostrzenie objawów w godzinach wieczornych i nocnych, co prowadzi do bezsenności. U około 20 % chorych występuje żółtaczka o nieznacznym nasileniu, a czasami mdłości, wymioty i utrata łaknienia. Często pod koniec ciąży nasilenie objawów zmniejsza się (bo obniża się poziom estrogenów) a na całkowite ich ustąpienie można liczyć w ciągu kilku dni po porodzie. U około 70 % kobiet obserwuje się nawrót schorzenia w następnych ciążach."

Jak Ci się to potwierdza i nie ustąpi, to ja radzę jechać. Tak na wszelki wypadek. Ale jak zmaleje, to może poczekać jeszcze. Lepiej być czujnym, bo z cholestazą nie ma żartów, chociaż i tak pewnie się okaże że to alergia czy coś takiego
zadzwonie rano do ginki niech decyduje,
a miałam jutro do warszawy jechać do szwagierki, ale w takiej sytuacji to chyba sobie daruje
Tez mam nadzieje, ze to alergia, ale sama nie wiem co mogłoby mnie uczulić

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Scio, a moze to tylko alergia? Napij się wapna jak masz. Jeśli byłaś dziś na spacerze, to może jakieś pyłki Cie uczuliły? Weź prysznic.
właśnie nie mam wapna od rana mnie tak swędzi, posmarowałam się nawet rano próbkami oillanu ale nie bardzo pomogło

dzięki dziewczyny

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 23:18   #3023
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja przy porodzie miałam skurcze 150-160 myślałam że odjadę i nigdy nie urodzę

Nerolka Trzymamy kciukasy za Izę
Brumek w moim szpitalu dają wszystko
-piżamę ale one są strasznie krótkie i cały tyłek widać ja biorę swoje z domu
-pampersy oni dziecko przewijają
-podkłady dają całe paczki jak ci braknie idziesz mówisz i dają.Ja nawet do domu sobie wziełam
-ciuszki dla dziecka ale na wyjście trzeba mieć swoje
trzeba mieć swoje przybory typu sztućce , kubek itd

co do przebarwień mam coraz więcej białych plam może mam bielmo

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2011-04-30 o 23:20
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-30, 23:40   #3024
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Uwielbiam zdjęcia takie oglądać, może byś jakieś wstawiła, jak nie chcesz tutaj to na klubie, albo na e-maila
Chętnie się podzielę fociami

Teneryfa
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (145,7 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 16.jpg (81,0 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17.jpg (173,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 18.jpg (158,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 19.jpg (148,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20.jpg (171,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 21.jpg (170,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22.jpg (178,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 23.jpg (165,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 24.jpg (228,8 KB, 2 załadowań)

Malwinka
Stary 2011-04-30, 23:44   #3025
DaKaro
Zadomowienie

1-5 Teneryfa c.d.
5-10 Gibraltar i południowa Hiszpania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25.jpg (189,7 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 26.jpg (108,5 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 27.jpg (172,7 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 28.jpg (95,6 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 29.jpg (157,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (130,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11.jpg (148,2 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12.jpg (60,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 13.jpg (167,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14.jpg (141,8 KB, 6 załadowań)

Malwinka
Stary 2011-04-30, 23:46   #3026
DaKaro
Zadomowienie

Lanzarote
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (90,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (156,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (68,6 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (143,9 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (87,8 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (178,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (158,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (159,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (170,5 KB, 4 załadowań)

Malwinka
Stary 2011-04-30, 23:48   #3027
DaKaro
Zadomowienie

I najświeższe z Malty
Takimi autobusami jeżdżą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg M1.jpg (137,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg M2.jpg (160,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg M3.jpg (146,7 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg M4.jpg (81,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg M5.jpg (160,2 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg M6.jpg (166,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg M7.jpg (169,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg M8.jpg (138,7 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg M9.jpg (160,5 KB, 15 załadowań)

Malwinka
Stary 2011-05-01, 07:55   #3028
kindzia890
Raczkowanie

Witajcie mamusie
Brumek ja rodziłam na Karowej. Polecam Bardzo dobry szpital. Jak nie masz koszuli to i tak Ci dadzą. Nie są rewelacyjne bo wiązane z przodu, ale długość ok. Z podkładami też nie ma problemu. Jedynie trzeba majtki bawełniane i mydło szare. Tak lekarze radzą. Podpaski też mają więc nie trzeba się martwić(chyba, że po powrocie do domu). Nie miałam, żadnych kremów dla Bartka i kilka pampersów. Ale to nie było problemem, bo oni dają jakieś gazetki, paczki i tam są próbki i ze 2 pampersy. A jak nie masz to oni mają w dyżurce Laktator też jest, ale ciężko się do niego dostać bo kolejka duża

Dziewczyny wiadomo co z Nerolką??
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 08:45   #3029
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Natka byliśmy wczoraj ogladac jeszcze raz mure, spiworka niestety jeszcze nie mieli, bedzie za jakis 3 tygodnie.
Ale kurcze ta spacerowka strasznie golusienka, jak nam przyjdzie przedadzic dziecko z gondoli w zimie, to masakra. Wiec wybór wozka dalej pod znakiem zapytania....

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 09:02   #3030
zanka205
Zakorzenienie

hej jestem
wczoraj coś mi neta wcięło i przez ponad pół godziny kombinowałam i nic
dziś już na szczęście mam neta uff

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości