|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Nerolka trzymam kciuki, żeby Iza jeszcze nie wyskoczyła .
|
|
|
|
|
#3002 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Przynajmniej w tych kilku o których się dowiadywałam i w których znajome rodziły, trzeba mieć wszystko swoje. Dlatego dla mnie to było normalne i zdziwiłam się jak tu pisałyście, że szpital daje swoje spiochy, pieluchy czy koszule nocne
|
|
#3003 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale byliśmy w Lloret de Mar i zakochałam się w tej miejscowości w hiszpańskim klimacie, ach coś pięknego! Ja chciałabym polecieć do Barcelony i na ten dużyyyyyyyyyyyyy targ rozmaitości, od ryb,przez mięso warzywa i owoce! I coś zupełnie innego niż u Nas na targu ! Ach.. |
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I fotka
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-04-30 o 22:01 |
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to nawet jakby koszule dawali te szpitalne to wziełabym i tak swoje.
Zresztą lepiej mieć swoje wszystko, nie wiadomo jak to w szpitalach często zmieniają np. podkłady. Wiadomo oni na wszystkim oszczędzają. A jak się mam prosić to wolę mieć swoje i zmieniam kiedy chce i ile chce...
|
|
|
|
#3007 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Nerola, ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też nic a nic nie wiem czy to normalne a jeszcze dziś wypytałam kuzynki o szczegóły szpitala w którym chcę rodzić i podniosła mnie na duchu bo bardzo na plus większość rzeczy ![]() Cytat:
u mnie na szczęście nikt się nie wpie....a, teściowa daleko to rzadko się widzimy a mama tylko ogląda i podziwia co kupiłam, na zasadzie że teraz to tyle udogodnień jest, a jak ona rodziła to nie było.... ale nie komentuje nic w stylu że zbędne itp... Cytat:
Cytat:
A ja padam z nóg....rano w pracy, potem męża na zakupy wyciągnęłam, ale przynajmniej sobie kupiłam sukienkę na wesele a potem prawie prosto na imieniny i dopiero wróciliśmy....
|
|
|
#3008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Katedra jak z bajki o księżniczce ! Jak tak o Hiszpanii to stawiam Wam najpyszniejszego, największego, najcudowniejszego drinka na świecie! Drink jak z bajki ten niebieski! Byliśmy po nim jak naprute bąki Słoneczko, plaża i drink ![]() A to drugie kto chce to soczek 100% pomarańczowy! BOSKI! Pamiętam, że drink nazywał się pod względem wielkości SUPER DUPER |
|
|
|
|
#3009 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam cudownego mężusia
A później w parku na ławeczce mi je przyrządzał i sobie zajadaliśmy ![]() A tu załączam dowód I przy okazji test aparatu ![]() A i się jeszcze "pochwalę" moim bebzolem w 29 tc
Edytowane przez sygine Czas edycji: 2011-04-30 o 22:17 |
|
|
|
#3010 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny znalazłam jakąś plamkę na biustonoszu !!!! Czy to może być siara??? Czy mam się martwić, że coś jest nie tak
bo tylko na jednej miseczce !!!
|
|
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My idziemy 18stego czerwca na wesele, ale jeszcze nie kupuję sukienki, raczej zostawiam na ostatnią chwilę bo nie wiem ile mi się jeszcze przytyje. Boję się, że jak teraz kupię to w czerwcu już nie wejdę Byłam już oglądać mniej więcej i jest dużo fajnych-no ale czekam do czerwca ![]() A weselicha się doczekać nie mogę |
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Sygine proszę jaki pomysł na gofry
A brzusio już fajny pokaźny Cytat:
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zaraz oszaleje.
Swędzi mnie całe ciało (najbardziej łydki i przedramiona) Nie wiem co mam robić |
|
|
|
#3016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się łezka kręci, że facet potrafi być taki czuły A brzuszek wcale nie taki duży, jak na prawie 30 tydzień A to dlatego nie mogłyśmy się Zanetką dogadać Ale nakręciłam Cytat:
Tzn. może to i nic zachwycającego, ale kolejny namacalny dowód na to, że coraz bliżej do bycia mamą ![]() A my wróciliśmy z zakupów farbowych. Kupiliśmy farbę do pokoju malucha Nawet szybko poszło, biorąc pod uwagę, że nie mieliśmy wcześniej wybranego koloru i że mamy zupełnie inne gusty w tej kwestii Wybraliśmy kolorek który się nazywa ORCHIDEA A jest baaardzo jaśniutki, taki brudny biały z domieszką zielonkawego, a może szarego. Dla nas ładny w każdym razie Mniej przyjemne jest już to, że za farbę + wałki zapłaciliśmy ponad 400 zł!
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu są objawy: "Podstawowym objawem WCC jest uogólniony świąd skóry, który zaczyna się od dłoni i stóp, rozszerza się na kończyny i tułów a w bardziej zaawansowanych przypadkach obejmuje szyję, twarz, uszy. Większość ciężarnych zgłasza zaostrzenie objawów w godzinach wieczornych i nocnych, co prowadzi do bezsenności. U około 20 % chorych występuje żółtaczka o nieznacznym nasileniu, a czasami mdłości, wymioty i utrata łaknienia. Często pod koniec ciąży nasilenie objawów zmniejsza się (bo obniża się poziom estrogenów) a na całkowite ich ustąpienie można liczyć w ciągu kilku dni po porodzie. U około 70 % kobiet obserwuje się nawrót schorzenia w następnych ciążach." Jak Ci się to potwierdza i nie ustąpi, to ja radzę jechać. Tak na wszelki wypadek. Ale jak zmaleje, to może poczekać jeszcze. Lepiej być czujnym, bo z cholestazą nie ma żartów, chociaż i tak pewnie się okaże że to alergia czy coś takiego
|
|
#3019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Taka tyle że zdjęcie jest czarnej a ja kupiłam niebieską http://store.orsay.com/viewProduct.s...43010960&img=4 myślicie że się nadaje?(zdjęcie po prawej, nie szkodzi że pisze że nie odnaleziono produktu )
|
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
Scio, a moze to tylko alergia? Napij się wapna jak masz. Jeśli byłaś dziś na spacerze, to może jakieś pyłki Cie uczuliły? Weź prysznic.
|
|
|
|
#3021 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze Nerolka trzymamy kciuki i zaciskaj nogi!!
Cytat:
osłonki są na piersi, jeśli mała będzie Cie gryzła i będą Cię boleć brodawki, więc to używa się awaryjnie (je nie kupowałam i nie były potrzebne).a smoczek to wiadomo.. Filip był bezsmoczkowy i teraz dla Lilki też nie mam zamiaru kupować smoczka
|
|
#3022 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama juz nie wiem, czy sobie nie wkręcam, ze coś tam widze Cytat:
a miałam jutro do warszawy jechać do szwagierki, ale w takiej sytuacji to chyba sobie daruje ![]() Tez mam nadzieje, ze to alergia, ale sama nie wiem co mogłoby mnie uczulić ![]() Cytat:
dzięki dziewczyny |
|||
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
ja przy porodzie miałam skurcze 150-160
myślałam że odjadę i nigdy nie urodzę![]() Nerolka Trzymamy kciukasy za Izę Brumek w moim szpitalu dają wszystko -piżamę ale one są strasznie krótkie i cały tyłek widać ja biorę swoje z domu-pampersy oni dziecko przewijają -podkłady dają całe paczki jak ci braknie idziesz mówisz i dają.Ja nawet do domu sobie wziełam ![]() -ciuszki dla dziecka ale na wyjście trzeba mieć swoje trzeba mieć swoje przybory typu sztućce , kubek itd co do przebarwień mam coraz więcej białych plam może mam bielmo ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-04-30 o 23:20 |
|
|
|
#3024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teneryfa |
|
|
|
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
1-5 Teneryfa c.d.
5-10 Gibraltar i południowa Hiszpania |
|
|
|
#3027 |
|
Zadomowienie
|
I najświeższe z Malty
Takimi autobusami jeżdżą |
|
|
|
#3028 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie
![]() Brumek ja rodziłam na Karowej. Polecam Bardzo dobry szpital. Jak nie masz koszuli to i tak Ci dadzą. Nie są rewelacyjne bo wiązane z przodu, ale długość ok. Z podkładami też nie ma problemu. Jedynie trzeba majtki bawełniane i mydło szare. Tak lekarze radzą. Podpaski też mają więc nie trzeba się martwić(chyba, że po powrocie do domu). Nie miałam, żadnych kremów dla Bartka i kilka pampersów. Ale to nie było problemem, bo oni dają jakieś gazetki, paczki i tam są próbki i ze 2 pampersy. A jak nie masz to oni mają w dyżurce Laktator też jest, ale ciężko się do niego dostać bo kolejka duża Dziewczyny wiadomo co z Nerolką?? |
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
Natka byliśmy wczoraj ogladac jeszcze raz mure, spiworka niestety jeszcze nie mieli, bedzie za jakis 3 tygodnie.
Ale kurcze ta spacerowka strasznie golusienka, jak nam przyjdzie przedadzic dziecko z gondoli w zimie, to masakra. Wiec wybór wozka dalej pod znakiem zapytania.... |
|
|
|
#3030 |
|
Zakorzenienie
|
hej jestem
wczoraj coś mi neta wcięło i przez ponad pół godziny kombinowałam i nic dziś już na szczęście mam neta uff
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

strasznie szybko minęły te Wasze wakacje 
.

Przynajmniej w tych kilku o których się dowiadywałam i w których znajome rodziły, trzeba mieć wszystko swoje. Dlatego dla mnie to było normalne i zdziwiłam się jak tu pisałyście, że szpital daje swoje spiochy, pieluchy czy koszule nocne

a jeszcze dziś wypytałam kuzynki o szczegóły szpitala w którym chcę rodzić i podniosła mnie na duchu bo bardzo na plus większość rzeczy
Tylko że takie rzeczy typu smoczki, nożyczki itp. to już mam... A kwota taka wyszła, bo liczę nianię elektroniczną, laktator ręczny i takie tam no i się uzbierało
Jak powiedziałam że m.in. podkłady na łóżko, podkłady na łózeczko (chcę motherhood) to mi powiedziała że kiedyś to prześcieradło i ceratka starczały 

zębole