Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-01, 11:35   #3061
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Mi został jeszcze tylko jeden egzamin z tego semestru, ale ma go pod koniec maja. Potem czeka mnie obrona, ale to już we wrześniu, albo październiku, bo wcześniej się nie wyrobie Nie mam wogóle weny na pisanie, pozatym moja promotorka wjechała i narazie jej nie ma, zapomniała mi oddać sprawdzony spis treści i stanęłam w miejscu !!!
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 12:02   #3062
moniczka2123
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Ale tutaj dzis cisza

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 12:27   #3063
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Pokaż

My idziemy 18stego czerwca na wesele, ale jeszcze nie kupuję sukienki, raczej zostawiam na ostatnią chwilę bo nie wiem ile mi się jeszcze przytyje. Boję się, że jak teraz kupię to w czerwcu już nie wejdę Byłam już oglądać mniej więcej i jest dużo fajnych-no ale czekam do czerwca
A weselicha się doczekać nie mogę
Ooo to będziemy balować tego samego dnia ja mam wesele brata i też z sukienką zaczekam do czerwca bo nie wiadomo jaki rozmiar Jedno jest pewne.... obcasów sobie nie odpuszcze! przynajmniej na początku, kościół itd tylko ciii ani słowa mojemu mężowi bo mi nie chce pozwolić
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaraz oszaleje.
Swędzi mnie całe ciało (najbardziej łydki i przedramiona) boje się, ze to może być ta cholestaza, ale teraz weekend majowy i wszystkie laby pozamykane i nie ma gdzie tych badań porobić, a do szpitala nie wiem, czy chce jechać, bo położą mnie na oddziale i pewnie przez weekend tez nic nie bedą robić.
Nie wiem co mam robić Jutro z rana dzwonie do ginki i niech decyduje, ale nie chce do szpitala
Miałam tak 3 dni, plecy nogi, ręce... już beczałam z tego swędzenia, nic nie pomagało, kremy, oliwki, prysznice, kompletnie nic! próby wątrobowe wyszły ok, a to swędzenie to prawdopodobnie od soku z malin.....
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Taka tyle że zdjęcie jest czarnej a ja kupiłam niebieską http://store.orsay.com/viewProduct.s...43010960&img=4 myślicie że się nadaje?(zdjęcie po prawej, nie szkodzi że pisze że nie odnaleziono produktu )
Mnie się baaardzo podoba a jeszcze dostalam bon do orsay -30% może pasowałoby się przejechać
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Hej
Narolka napisała, że skurcze ustały Zmalały do 47 procent, że jest już lepiej. Nerola nie wstaje od wczoraj z łóżka i nadal wszystko ją boli. Mała sieję panika na oddziale bo położna i ordynator cały czas do nich przychodzą. I oczywiście całuski dla wszystkich
Super!! Nerolka zaciskaj nogi mocno
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzien dobry
ja jakos dziwnie sie czuje, mam wysoki puls - 96, cisnienie ok 116/68
ten wysoki puls mam od jakiegos czasu, od czasu do czasu rosnie, pozniej spada, dzis rano galopuje
nie wiem czy to powod do niepokoju

leze, mam nadzieje ze sie uspokoi
A masz takie dziwne jakby kołatania? Bo mnie tak łapie kilka razy dziennie, klatka piersiowa aż mi pulsuje, żyły wyłażą, normalnie czuje że mi wszystko pulsuje a ciśnienie mam 110/60.... tylko puls własnie podwyższony, ale to ponoć normalne bo organizm więcej krwi pompuje - tak mi gin w środę mówiła

Pogoda do d... jednym słowem... leje, grzmi, zimno..... blee.... chyba się zabarykadujemy z mężem w łóżku na cały dzień na obiad zrobie szybko kawałki kurczaka z cieście majonezowym z serem żółtym, do tego frytki i sałatka z pomidorów i będzie....

Jeszcze jutro mamy pogrzeb - żona mojego chrzestnego zmarła na raka ale ja raczej się nie wybiorę, tylko mąż w moim imieniu pojedzie, niby nie daleko bo 40km, ale zaczyna się o 9 rano mszą, później wspólne śniadanie dla wszystkich i o 14 dopiero na cmentarzu.... za dużo emocji jak na mój stan...... wole zostać w domu....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 12:34   #3064
zanetaa88
Zakorzenienie

I mam jeszcze pytania:

1.Żeby dostać dodatkowe becikowe wyczytałam, że najpierw muszę złożyć wniosek o zasiłek rodzinny, przy którym mi jest potrzebne zaświadczenie z Urzędu Skarbowego, czy te zaświadczenie mamy załatwić moje i od męża, czy tylko np wystarczy od męża, który miał np. mniejsze dochody? albo ich w ogóle nie miał?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 12:49   #3065
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
I mam jeszcze pytania:

1.Żeby dostać dodatkowe becikowe wyczytałam, że najpierw muszę złożyć wniosek o zasiłek rodzinny, przy którym mi jest potrzebne zaświadczenie z Urzędu Skarbowego, czy te zaświadczenie mamy załatwić moje i od męża, czy tylko np wystarczy od męża, który miał np. mniejsze dochody? albo ich w ogóle nie miał?
Musisz mieć zaświadczenie swoje i męża
Stary 2011-05-01, 12:50   #3066
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
I mam jeszcze pytania:

Zasilek wyliczaja z poprzedniego roku za zarobki twoje i meza i tam 500 cos zl na osobe musi wyjsc zeby dostac

Stary 2011-05-01, 12:51   #3067
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
W Wrszawie w żadnym szpitalu chyba nic nie dają Przynajmniej w tych kilku o których się dowiadywałam i w których znajome rodziły, trzeba mieć wszystko swoje. Dlatego dla mnie to było normalne i zdziwiłam się jak tu pisałyście, że szpital daje swoje spiochy, pieluchy czy koszule nocne
Ja rodziłam na Madalińskiego i tam dali mi właśnie podkłady i kosmetyki dla niemowląt te mieli swoje (Hippa).
Resztę trzeba było mieć )

Cytat:
You you no wiem właśnie, że daje się je wtedy kiedy gryzie,
ale boje się że tak będzie. Moja mamę wszystkie żeśmy z siostrami ją gryzły więc może być coś w genach nie są drogie na allegro,
więc pewnie sobie je zakupię.A to w ogóle Filip nie chciał smoczka?!
Czy po prostu mu go nie dawałaś?!
Filip mnie bardzo nie gryzł na początku, ale brodawki of korrs i tak bolą bo nie przyzwyczajone do takiego kilkugodzinnego ssania
Idealnie pomagała mi na to maść na sutki Medeli i wietrzeni.
Leżałyśmy we 3 z dziewczynami w pokoju i wystawiałyśmy cycki na wierzch żeby się powietrzyły

A co do smoka to miałam ale w sumie nie planowaliśmy mu dawac, kupiłam tak awaryjnie. No i Filip nie chciał więc mi to pasowało

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Laski teraz kolej na mamusie majowo-czerwcowe,a potem my
oby już teraz każda w terminie
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 13:01   #3068
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Zasilek wyliczaja z poprzedniego roku za zarobki twoje i meza i tam 500 cos zl na osobe musi wyjsc zeby dostac

No właśnie wiem 504 zł,
ale myślałam że wystarczy zaświadczenie no mojego męża,
mimo że on nie miał dochodów za tamten rok,
to Ja je miałam i pewnie przeskoczę te 504 zł

1. Czy kiedy będę ewentualnie ubiegała się o ten zasiłek,
muszę być zarejestrowana jako bezrobotna?!

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Filip mnie bardzo nie gryzł na początku, ale brodawki of korrs i tak bolą bo nie przyzwyczajone do takiego kilkugodzinnego ssania
Idealnie pomagała mi na to maść na sutki Medeli i wietrzeni.
Leżałyśmy we 3 z dziewczynami w pokoju i wystawiałyśmy cycki na wierzch żeby się powietrzyły

A co do smoka to miałam ale w sumie nie planowaliśmy mu dawac, kupiłam tak awaryjnie. No i Filip nie chciał więc mi to pasowało
To co robiłaś, jeżeli on płakał?
Wydawało mi się że bez smoczka to dzieciątko wiecznie płacze
Kupię te ochraniacze na brodawki, ale założę je jak będzie mnie gryzła okropnie... Już mnie cycki bolą jak sobie pomyślę o gryzieniu

1. Jak obliczają te dochody do zasiłku? Biorą moje wszystkie wypłaty za 2010 r brutto czy netto? i dzielą na 2 os.?

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 13:04   #3069
meszsares
Zadomowienie

hej, ale paskudna pogoda - choc my za wzgledu na ospe i tak siedzimy w domu...
fajnie, ze Nerolce zmniejszyly sie skurcze, jest szansa, ze przejda..

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A co w przypadku jeśli umowa jest na czas określony, i kończy się np miesiąc po zakończeniu macierzyńskiego?
Cytat:
No właśnie, co wtedy ? Można np. napisać podanie o skrócenie czasu pracy i wtedy pracodwaca przedłuża umowę, czy nie ma takiego przepisu i po prostu 'pa pa' ?
No ja mysle, ze tutaj analogicznie - jestes chroniona przed zwolnieniem do konca trwania umowy, czyli przez miesiac po macierzynskim.
Nie sadze, zeby musieli przedluzac Ci umowe, to by bylo nielogiczne

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
CarmelaSopranoja własnie zdecydowałam się na ten wózek bo ma największa gondolę i jest duuuża szansa, że zime przejeździmy. Spacerówka masz racje trochę goława, ale trafić w idealny wózek graniczy z cudem
oj nie wiem, czy ta szansa jest taka duza nie ze wzgledu na wielkosc gondoli - tylko zapedy malego czlowieka, ktory tak gdzies po pol roczku juz nie chce spacerowac na lezaco Moja Mloda rowno po skonczeniu 6 miesiecy przestala akceptowac lezenie w gondoli, chciala ogladac swiat, a nie tylko niebo na szczescie byl to kwiecien i przyszla wiosna Dlatego warto miec solidna spacerowke w komplecie
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 13:05   #3070
Kolina
Zadomowienie

editka2022, agulaaabar dziekuje za slowa pocieszenia
kolatania nie czuje

w ogole to sie poryczalam, jakos mnie zdolowalo i nie moglam sie powstrzymac
powod nie byl jakis istotny, po prostu musialam sie wyzalic i poplakac, jakas potrzeba chwili
tztowi nie umialam wytlumaczyc czemu placze

teraz lepiej, ale nadal mam swieczki w oczach
Stary 2011-05-01, 13:07   #3071
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie wiem 504 zł,
ale myślałam że wystarczy zaświadczenie no mojego męża,
mimo że on nie miał dochodów za tamten rok,
to Ja je miałam i pewnie przeskoczę te 504 zł

1. Czy kiedy będę ewentualnie ubiegała się o ten zasiłek,
muszę być zarejestrowana jako bezrobotna?!

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Kupię te ochraniacze na brodawki, ale założę je jak będzie mnie gryzła okropnie... Już mnie cycki bolą jak sobie pomyślę o gryzieniu

1. Jak obliczają te dochody do zasiłku? Biorą moje wszystkie wypłaty za 2010 r brutto czy netto? i dzielą na 2 os.?
z tego co wiem to dodają wszystkie Twoje wypłaty netto i męża netto i dzielą to na 12 miesięcy a potem na 2 osoby, ile wyjdzie na osobę to wlaśnie ta kwota
no nie wiem ale ciężko spełnić ten warunek, musielibyście mieć miesięcznie 1000 zł dochodu na rękę

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 13:10   #3072
moniczka2123
Zadomowienie

Dziewczyny a jak to jest z ubezpieczeniem?? czy wszyscy co pracuja i naleza do zusu sa w pzu ubezpieczeni bo tam w pzu i ty i maz mozecie za urodzenie dziecka dostac ok 1000 zl

Stary 2011-05-01, 13:11   #3073
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a jak to jest z ubezpieczeniem?? czy wszyscy co pracuja i naleza do zusu sa w pzu ubezpieczeni bo tam w pzu i ty i maz mozecie za urodzenie dziecka dostac ok 1000 zl
z pzu owszem dostaje sie kaskę, ale nie wiem czy to dotyczy tylko PZU czy też innych firm ubezp.
no i z pracy można dostać kasę

Stary 2011-05-01, 13:16   #3074
Zmalowana
Zakorzenienie

Zanka jak z pracy ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 13:20   #3075
zanka205
Zakorzenienie

ze związków zawodowych jeżeli istnieją i się do nich należy i płaci jakieś tam składki

Stary 2011-05-01, 13:20   #3076
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
z pzu owszem dostaje sie kaskę, ale nie wiem czy to dotyczy tylko PZU czy też innych firm ubezp.
no i z pracy można dostać kasę

nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałam Moniu,ale przecież nie każdy z urzędu (dlatego że płaci zus) ma ubezpieczenie w pzu, trzeba opłacać tam składki żeby dostać jakąs kasę i to pewnie nie każda opcja ubezpieczenia ma waiant kasy za urodzenie dziecka -no chyba że o czymś nie wiem.
A co do innych firm to też to zależy od rodzaju polisy , ja razem z mężem jestem ubezpieczona u innego ubezpieczyciela (przez zakład pracy) i dostaniemy każdy po 1500 zł bo taka akurat jest kwota przy naszych składkach. A swoją drogą sama sobie płacę składkę w pzu ale nie mam pojęcia czy i ile mogę dostać za urodzenie dziecka.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 13:22   #3077
moniczka2123
Zadomowienie

http://allegro.pl/hit-lozeczko-komod...578049668.html

co o tym myslicie??

Stary 2011-05-01, 13:22   #3078
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałam Moniu,ale przecież nie każdy z urzędu (dlatego że płaci zus) ma ubezpieczenie w pzu, trzeba opłacać tam składki żeby dostać jakąs kasę i to pewnie nie każda opcja ubezpieczenia ma waiant kasy za urodzenie dziecka -no chyba że o czymś nie wiem.
A co do innych firm to też to zależy od rodzaju polisy , ja razem z mężem jestem ubezpieczona u innego ubezpieczyciela (przez zakład pracy) i dostaniemy każdy po 1500 zł bo taka akurat jest kwota przy naszych składkach. A swoją drogą sama sobie płacę składkę w pzu ale nie mam pojęcia czy i ile mogę dostać za urodzenie dziecka.
no właśnie heh
z tym pzu musisz zapytać, może Ci się należy to będzie dodatkowa kasa

ja tam wiem tylko jak z Filipem było jak się urodził
tylko mąż dostał pieniądze bo on pracuje
dostał właśnie z PZU (tam ma ubezpieczenie), ze związków
no i dostaliśmy becikowe ale jedno
musielibyśmy przymierać głodem, żeby dostać to drugie
natomiast od gminy czy tam miasta nie ma u nas

Stary 2011-05-01, 13:25   #3079
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Moja nie plakala Serio - W OGOLE
Mi samej trudno w to uwierzyc, bo zawsze wyobrazalam sobie takiego malego zuka jako wiecznie wykrzywione i wrzeszczace stworzenie.
Ale w zasadzie dziecko to prosty mechanizm - placze, gdy jest mu zimno, jest glodne, chore lub ma kolki. Od zimna chyba kazda z nas umie ustrzec,
cycka czy butelke trzeba dac jak tylko przychodzi pora karmienia (w nocy wstawalam jak zaczynala sie przebudzac i bach cyca do buzi zanim jeknela)
no a choroba czy kolka to juz niezalezne od nas-jak sie zjawia to sie robi wszystko zeby bylo lepiej. Moja przez 1,5roku nie byla nigdy chora ani nie miala kolek to nie wiem
I smoka tez nie miala, bo nie chciala.
Takze nie martw sie na zapas-moze tez bedziesz miala takie zlote dziecko
Stary 2011-05-01, 13:25   #3080
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Sama za tym łóżeczkiem chorowałam, ale niestety życie jest życie. Co do komody to z tego co widać na zdjęciu (może się mylę) przewijak nie jest odczepiany tylko jest na stałe ? Jeśli jest na stałe to kiszka.

Stary 2011-05-01, 13:27   #3081
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Sama za tym łóżeczkiem chorowałam, ale niestety życie jest życie. Co do komody to z tego co widać na zdjęciu (może się mylę) przewijak nie jest odczepiany tylko jest na stałe ? Jeśli jest na stałe to kiszka.
Wlasnie tez sie zastanawiam czy jest zdejmowany przewijak a łozeczko ma kupic moja mama i tata i mowila ze cena nie gra roli to mozna zaszalec

Stary 2011-05-01, 13:32   #3082
Zmalowana
Zakorzenienie

Jak na moje oko (pracuję w branży meblowej) to wieniec (góra) jest połączona z tym przewijakiem, bo na zdjęciu ten przewijak wtapia się w płytę. Ale trzeba by było się dopytać, bo być może jest na jakieś wkręty tylko.

Stary 2011-05-01, 13:39   #3083
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Dziewczyny współczuję Wam teściowych i tych dziwnych komentarzy.
U nas na szczęście zarówno moja mama, jak i tż nie wtrąca się w to co kupujemy dla małej.
Zdają sobie sprawę z tego, że czasy się zmieniły i teraz używa się innych środków do pielęgnacji dziecka niż kiedyś.
Moja mama wręcz powtarza, że zazdrości tych pampersów i że jest to ogromne ułatwienie dla rodziców.
Moja mama i tesciowa rowniez to wspaniale kobiety nie wtracaja sie do nas ani nie daja "dobrych rad", pomagają na ile ich stac i ciesza sie razem z nami z pierwszej swojej wnuczki

Cytat:
Dostałam SMSka od nerolki więc przekazuję " Nie pisałam bo źle się czuję, czekałam na ordynatora. I faktycznie mam skurcze co 5 min na 50-70%. Dostałam leki, mam podłączone ktg i czekamy. Boli mnie krzyż, brzuch i ci**a i spojenie łonowe.Całuski dla wszystkich. I tak nie dam Izce wyjść. Nie wiem jak to zrobię. Boli mnie pupcia od leżenia. Na razie uruchomił mi T. internet i mogę czytać, a nie moge pisac na wizażu. Będę próbować między skurczami"

Laski przesyłamy mega pozytywne fluidy
Nerola kciuki aby Iza posiedzala jak najdluzej w brzuszku

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Ale mam cudownego mężusia narobiłyście mi smaki ostatnio goframi i dzisiaj poszlismy na spacer żeby je zjeść... Oczywiście w Lesznie znalezienie gofrów graniczy z cudem i jedyne miejsce gdzie sprzedają ciepłe było zamknięte Więc poszliśmy z mężusiem do kauflandu i kupił mi gofry, bitą śmietanę i sosik A później w parku na ławeczce mi je przyrządzał i sobie zajadaliśmy
A tu załączam dowód I przy okazji test aparatu
A i się jeszcze "pochwalę" moim bebzolem w 29 tc
Piekny brzuś ale bym gofra zjadła

Cytat:
Dziewczyny znalazłam jakąś plamkę na biustonoszu !!!! Czy to może być siara??? Czy mam się martwić, że coś jest nie tak bo tylko na jednej miseczce !!!
Spokojnie to tylko siara

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaraz oszaleje.
Swędzi mnie całe ciało (najbardziej łydki i przedramiona) boje się, ze to może być ta cholestaza, ale teraz weekend majowy i wszystkie laby pozamykane i nie ma gdzie tych badań porobić, a do szpitala nie wiem, czy chce jechać, bo położą mnie na oddziale i pewnie przez weekend tez nic nie bedą robić.
Nie wiem co mam robić Jutro z rana dzwonie do ginki i niech decyduje, ale nie chce do szpitala
A czytalam ze w tych tygodniach moze pojawic sie swedzenie konczyn niekoniecznie zwiazane z cholestaza, w moim kalendarzu ciazowym tak pisze oby nie bylo to nic zlego

Cytat:
czy któraś z Was się orientuje czy z ogólnych badań w moczu wyjdzie ewentualna zawartość białka w moczu czy to tylko z posiewu ???
Tak wyjdzie w podstawowym badaniu moczu

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
dzien dobry
ja jakos dziwnie sie czuje, mam wysoki puls - 96, cisnienie ok 116/68
ten wysoki puls mam od jakiegos czasu, od czasu do czasu rosnie, pozniej spada, dzis rano galopuje
nie wiem czy to powod do niepokoju

leze, mam nadzieje ze sie uspokoi
Taki puls jest normalny, pytalam o to swoją ginke, ja mam zwykle 90-100 lub powyzej a cisnienie niskie

Cytat:
Twoje i meza dochody dzielą na ilość osob, ale nie wiem czy to dziela na 2 os czy juz na 3 bo bedzie dziecko

Cytat:
Jesli chodzi o ubezpieczenie to jest to dodatkowe ubezpieczenie, nie musisz byc ubezpieczona jesli nie chcesz bo to jest od NW. Nie kazda firma ma PZU, to zalezy gdzie podpisza umowe lub kto wygra na to przetarg (jak u mnie w zakladzie). I jesli Ty i Twoj maz macie takie ubezpieczenie to dostaniecie za urodzenie oboje , ale moze tez byc tak jak u mnie ze moj maz u siebie nie jest ubezpieczony dodatkowo bo nie chcial tylko ja go ubezpieczam u siebie i tez dostaniemy oboje ale to nie jest obowiazkowe ubezpieczenie.

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 13:44   #3084
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Ja mam takie lozeczko tylko ze z zyrafka i bez szuflady jest super

Cytat:
Dokladnie ubiegłaś mnie hehe

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 14:04   #3085
moniczka2123
Zadomowienie

Na stronie internetowej znalazlam swoj paczatek plyty z wesela to sie pochwale odrazu zobaczycie jak wygladamy
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=0N_T4-y71p0

Stary 2011-05-01, 14:19   #3086
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Na stronie internetowej znalazlam swoj paczatek plyty z wesela to sie pochwale odrazu zobaczycie jak wygladamy
piekne, bravo klaski:
Stary 2011-05-01, 14:23   #3087
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
piekne, bravo klaski:

Stary 2011-05-01, 14:25   #3088
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Super tylko czemu takie krótkie
Moja firma wozi towar do Zagłoby
Stary 2011-05-01, 14:29   #3089
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Super tylko czemu takie krótkie
Moja firma wozi towar do Zagłoby
Krotkie krotkie

Stary 2011-05-01, 14:32   #3090
DaKaro
Zadomowienie

Moniczka na pewno masz piękną pamiątkę, bo widać, że fajnie zrobiona płytka.

Ja uciekam na zakupy, a później do kumpeli na kawkę. Do wieczorka.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości