|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku ![]() |
|||
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 42,86% |
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
3 | 6,12% |
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
0 | 0% |
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
9 | 18,37% |
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
7 | 14,29% |
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
8 | 16,33% |
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
0 | 0% |
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
1 | 2,04% |
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Olusiaa e tam, ja jem normalnie, tzn.nie przejadam się i nie głodzę. Jem tyle ile mam ochotę i raczej małe porcje na obiad, a mleko jest. Nie ma co się tuczyć na siłę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Zadomowienie
|
Erine napisałąm że po wyjsciu kolezanek, bo był noszony przez wszystckich i potem tż sie nim zajmował,i mialam wrazenie ze nie potrzebuje matki
![]() Czarna mój synek też średnio chciał pić wode, o samej nie ma co myślec, z glukoza też nie, i herbatkA Hipp koperkowa do czasu mu nie smakowala, ale zauwazylam ze tż jak mu robi to sypie wiecej granulek, ze to jest slodsze niestety i on to wypija ze smakiem ![]() miamor o problemie z kupką położna podpowiedziala mi zeby nie wkladac termometru, tylko czubeczek czopka glicerynowego, chodzi o to zeby cos pobudzilo perystaltyke. i dzis mały się męczył znowu i wzielam ten czopek troszke wsunelam i zaraz wyjelam i moze pare sekund produkcja sie rozpoczela ![]() ewelqa widzę nową żabkę, czyżbyś miała sentyment do żabek ![]() Krusiak mój Tymcio śpi sam w łózeczku niemalże od początku. nasłuchalam sie od znajomych jak potem trudno odzwyczaic. prunelle nam te ż syn dziś dał pospać do 7.30 ![]() harodds u nas skok rozowjowy trwal 5 dni
#2583 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jeżeli chodzi o nawała to ja juz mam ponad tydzień ![]() A dziś szaleństwo zjadłam jajówę z podsmażoną wędlinką i szczypiorkiem. ![]() Zobaczymy co się będzie działo. A i tak jest marudna przy tej pogodzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2584 |
Zakorzenienie
|
Czesc,mamuśki!
![]() U nas noc jak zwykle przespana. Coś mi się wydaje,że moje dziecko rozpoczyna omawiany 'skok rozwojowy',bo od rana tak marudzi,że już nie mam pomysłów,co z nią robic ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2585 | ||
Wtajemniczenie
|
Witamy mamy
![]() Moja noc koszmarna a Franka bardzo dobra ![]() Mały zasnał jakoś o 22:30, powiedzialam mezowi zeby go obudzil na karmienie jak bedzie szedl spac bo gral jeszcze na komputerze ( ![]() ![]() Franek obudził się jeszcze po 7 już nawet nie pamiętam czy sam czy ja go budziłam ![]() Moje dziecko tak ładnie śpi a ja nie przez te cyce. ![]() i jeszcze krocze mnie boli bardziej niż dotąd, boje się że mi się to wszystko tam "psuje" nawet nie mogę już nakarmić małego na siedząco a dwa ostatnie dni nie było to już takie trudne. Cytat:
![]() A dużo ściągałaś? Ja się zastanawiam ile too jest "do uczucia ulgi" ![]() Cytat:
![]() Taki ładny dzień poszłabym gdzieś, porobiła coś hmm innego ![]() Zapomniałam o zdjęciu mojego Ptaszka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ściągałam tak żeby się choć trochę miękkie zrobiły albo nawet jego pełną porcję, można zamrozić potem, jakoś mi się od tego produkcja nie zwiększyła, a nawał przeszedł... polecam poduchę do siedzenia, mnie bardzo pomogła ![]() Edytowane przez prunelle Czas edycji: 2011-05-01 o 10:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() póki co raz mieliśmy akcję w nocy na początku śpimy chyba drugą noc po wyjściu ze szpitala śpimy sobie nagle alarm. zerwaliśmy się w sekundę do małego a ten śpi sobie ładnie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja pzremywałam tak do 3 tygodni tantum rosa. Cytat:
![]() Cytat:
![]() no noc spokojna wstał o 00.30 na karmienie potem o 3 i 5 ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mojego dobudzić nie mogę w nocy a jak juz wstaje np żeby małego przewinąć to rano nie pamięta nic a nic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
śliczny ![]()
![]() |
#2588 | |
Zakorzenienie
|
marsylia
śliczny Ptaszek ![]() mnie się jeszcze te szwy nie rozpuściły ![]() po jakim czasie wam się rozpuściły? i krwawię dalej ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- Cytat:
![]() mnie w sumie też krocze niby przestało, potem znów, dopiero teraz, 2 tyg. po mogę siedzieć na krześle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2589 |
Zadomowienie
|
Olusia ja cie nie pociesze, bo mi sie ani 1 szew sam nie rozpuscił!!! dopiero jak poszłam w 6 tyg po porodzie na wizyte lekarz sam mi zdjął, i do tego przyplatało mi się cos i musze stosowac przez te szwy neomycyne
![]() dr powiedział że one owszem same to się wchłaniają wewnątrz, natomiast na zewnatrz o wiele rzadziej. szukam właśnie pościeli na zmiane dokupienia, i zobaczcie jakie fajne wzory znalałam http://allegro.pl/3cz-posciel-120x90...568069914.html
15.03.2011 Tymek ![]() 12. 09. 2015 Tosia ![]() Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-05-01 o 11:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
o jaka kruszynka słodka
Po 2 tyg się rozpuściły, te wewnątrz, bo po nacięciu na zewnątrz to do tygodnia. Po Kaśce krwawiłam 6 tyg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no widzisz każdy lubi coś innego ![]() dopiero jak małe jest na świecie to się okazuje co nam się przydaje ![]() moja przez pierwsze 3 tygodnie to chyba nie miała na sobie nic innego niż pajac ![]() mama jechała mi dokupić pajacy a śpioszki i kaftanik też lubię, pod warunkiem, że śpiochy z rozpinaniem w kroku a teraz kiedy już ubieram małą rożnie, czyli chodzi w bodziakach plus jakieś spodenki, pół-śpiochy itp to pajacy bedę używać jako piżamę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2592 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Iza moja też ma od rana dzień marudera tzn od 10 bo tak wstała Olusia ja jem więcej niż w ciąży ale nie dlatego że muszę tylko głodna jestem co dwie godziny i do tego te cholerne słodycze ![]() Marsylia ale Franek słodziutki ![]() ![]() eirene czyli z przejedzenia tak wymiotował, cieszę się że wszystko ok ![]()
![]() |
#2593 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() tak samo np pieluchy tetrowe tż się dziwił po co nam tyle pieluch (ok 20( a teraz codziennie pranie i ida jak woda ![]() Cytat:
na szczęście ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2594 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a w dzien... jeżeli jestesmy na spacerze to spi prawie caly czas, w nosidle tez.. a jak siedzimy w domu, ( dzien jak wczoraj ) to spal moze godzine....;| i to jeszcze ze mną. bo sam by chyba nie zasnął . i ja mu nie narzucam w konkretnych godzin, i nie bede raczej, jedynie kąpieli się trzymam ok 21.30 jak byl mniejszy to spal po 3 h w lozeczku a teraz buszuje ![]() aktualnie lezy na leżaczku i postawilam go przed lustrem w szafie i zerka na siebie.. chociaż nie wie ,że on to on to sie wpatruje ![]()
![]() |
#2595 |
Zadomowienie
|
czy któraś z Was ma pościel Nino?
już raz się naciełam i kupiłam strasznie sztywną pościel a chcę jakąs miękką w dotyku, co polecacie??
#2596 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny...
u nas nadal kupki brak, ale idą śmierdzące bączki to może już blisko... wypróbowałam już chyba wszystkie metody teraz jej dałam wody przegotowanej może to ją ruszy... i dziecko jest spokojne nagle niesamowity ryk ![]() ![]() ![]()
#2597 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ciekawe, czy sam się domyśli ![]() Cytat:
a na dwór do tego daje pajace rozpinane w kroku i czapkę chociaż czapki mam takie sobie ładne, muszę dokupić jakieś bardziej dziewczęce z nosidła można obserwować świat, chociaż to zależy od wzrostu dziecka i sposobu zapięcia, moja czasem wystawia główkę, a czasem woli się schować i spać tylko na dwór wtedy obowiązkowo krem przeciwsłoneczny z dużym faktorem, najlepiej bloker Cytat:
![]() mi pediatra tez powiedział, żeby w razie czego dać czopka, ale na szczęście zmiana herbatki załatwiła sprawę i kupa idzie jak w zegarku, przed 16 piękny Franio ![]() o tak, poducha do siedzenia to genialny wynalazek ![]() mi te zewnętrzne szwy zaczęły wypadać dwa tygodnie po porodzie, a wewnętrzne w trzecim tygodniu.
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny przz wczorajsza dobe mala zjadla 460ml mleka
z czego 4 posilki to bylo mm duzo zjadla??????? zauwazylam, ze po moim mleku nie robi kupki, tylko sika i jest bardzo niespokojna, porawie w ogole nie spi a po mm robi ladnie kupke i spi jak zabita ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój 6 miesięczny siostrzeniec gdyby mu nie narzucić godzin spania w dzień, to by nie spał w ogóle w dzień i był do tego przeraźliwie marudny ![]() więc siostra zaczęła go 2 razy dziennie usypiać o 11 i o 16 i jest olbrzymia poprawa w jego zachowaniu, oczywiście usypianie na początku to koszmar był, ale teraz już normalka tylko, że oczywiście każde dziecko jest inne, no i rodzice mają inny tryb życia Cytat:
![]() z takich pościeli przyjemnych ale nie tak drogich jak Feretti to jest jeszcze firma Bon Dodo, dostałam w prezencie rożek z tej firmy http://www.bondodo.eu/ ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- Cytat:
bo suwaczek cos ci nie dziala
![]() |
#2600 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
co do usypiania moja mama usypiała tak brata jak ty mówisz iza tak jak twoja siostra ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-05-01 o 13:40 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Zakorzenienie
|
moja gdy była tylko na moim, to tez nie robiła I to przez 3 dni prawie, dopiero po mm. Pediatra mi wtedy powiedziała, ze to dlatego, ze za mało jadła i nie miała z czego kupy zrobić.
#2602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2603 |
Zakorzenienie
|
moja wtedy piła średnio 7x60ml
![]() a jak skończyła 2 tygodnie to zaczęła 7x90 ![]()
#2604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja tak kilka razy dziennie daje jej mm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |||||
Wtajemniczenie
|
Franek dziękuje za komplementy. Jak na niego patrzę to wiem co to znaczy, że dla matki jej dziecko jest najpiękniejsze
![]() Cytat:
![]() Ehhh najgorsze z nawalem jest to, że małemu za szybko leci i nie zdąrzy przełykać więc puszcza żeby odpocząć i przez to się nałyka powietrza a potem chlusta z niego ![]() Biedny i tak się patrzy na cycusia jakby chciał powiedzieć Cycusiu nie rób mi tego i tak się z nim liże ![]() Cytat:
![]() Ale teraz juz nie wiem co robić ![]() ![]() ![]() ![]() A właśnie co robiłyście z pępkiem? Ja psikam octeniseptem i zawijam zabik luźno tez psiknięty z reguły przy każdej zmianie pieluszki, wczoraj też czyściłam patyczkiem z octeniseptem w środku i będę codziennie wieczorem. Ale zastanawiam się czy to nie za mało... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Teraz na każde pytanie w nocy odpowiada mhm. I potem jak ktoś dzwoni mówi - "no trochę się wysypiamy ![]() Ja też wprowadzę stałe godziny dwóch drzemek... tylko nie wiem od kiedy to się robi. Idę się doić... strasznie tego nie lubię, ale pewnie zaraz wybuchnę ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Zakorzenienie
|
mi kazano tygodniowemu dziecku podawać 8 x 80 ml
moja Nadunia skończyła dziś miesiąc i jest już niemowlaczkiem ![]() ![]() pierwsza fotka sprzed miesiąca, a trzy kolejne z dzisiaj ![]() marsylia- ja się przeglądałam w takim pojemniku na mydło w płynie, coś tam widziałam, ale na szczęście niezbyt wyraźnie ![]()
przeczytane książki ![]() 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania ![]() ![]() Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-05-25 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
tak sumarycznie, żeby tyle wyszło.
#2609 |
Zakorzenienie
|
aha
mi kazano ogolnie karmic ok 8 razy na dobe ale tyle ile dziecko chce jesc |
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
O jaki pucuś z Naduni
![]() moja też już nabiera ciałka, podwójny podbródek jej się zrobił ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.