DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D ) - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-01, 14:47   #4351
201604301943
Konto usunięte

Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ja też mam alergię na pyłki
W tym roku pierwszy raz od dwóch lat mogę brać zyrtec, wiec jest ok.
Dwa lata temu w ciąży nie mogłam i oczywiście skończyło się zapaleniem oskrzeli Rok temu karmiłam i też nie mogłam, ale jakoś szczęśliwie ograniczyło się tylko do czerwonych oczu i mokrego nosa

Wracając do sukni Kate ( sorry ) ta,
którą miała na przyjęciu weselnym też mi się bardzo podoba
http://www.pudelek.pl/artykul/32028/...leton_zdjecia/
ja też nie mogę zyrtecu, ale z innego powodu - śpię po nim na stojąco

ta suknia bardziej w moim guście - bez tego bolerka to nawet sama bym mogła taką założyć gdyby mi przyszło ślub brać a talie ma świetną!!!
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 16:33   #4352
wykrasana
Szara Eminencja

Cytat:
Napisane przez popolka Pokaż wiadomość
a co masz w lodówce ??
Serki homo pilosa, mięso mielone wołowe, kefir, jaja, kalafior, satino 0,9 % fatu. Chyba zrobie kotlety kalafiorowe...
wykrasana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 16:39   #4353
WrednaZ
Raczkowanie

Ja własnie też nie mam pomysłu na wieczorny posiłek...
Zjem sobie dzisiaj budyń... Na śniadanko dukanowa buleczka z wędlinką i warzywkami, na obiad wołowina (u babci na obiecie) z surowką...
Podjadłam chipsów szynkowych... i jakoś nie wiem co na kolacje...

Mam ochote na Surimi, nawet są zamrażalniku... ale mam też makrele, łososia... sama nie wiem ;/
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 17:09   #4354
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Serki homo pilosa, mięso mielone wołowe, kefir, jaja, kalafior, satino 0,9 % fatu. Chyba zrobie kotlety kalafiorowe...
z serków homo serniczek na zimno, robi się błyskawicznie. mielone bym zrobiła... chyba że masz może pomidory to wtedy sosik z nich i mięsa i do tego kotlety kalafiorowe.
ale dziś niektóre sklepy typu żabka są otwarte - wiadomo dużo się tam nie kupi ale zawsze jakiegoś tuńczyka czy pomidory w puszce

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Cytat:
Napisane przez WrednaZ Pokaż wiadomość
Ja własnie też nie mam pomysłu na wieczorny posiłek...
Zjem sobie dzisiaj budyń... Na śniadanko dukanowa buleczka z wędlinką i warzywkami, na obiad wołowina (u babci na obiecie) z surowką...
Podjadłam chipsów szynkowych... i jakoś nie wiem co na kolacje...

Mam ochote na Surimi, nawet są zamrażalniku... ale mam też makrele, łososia... sama nie wiem ;/
masz łososia i jeszcze się zastanawiasz... weź trochę twarogu ugniecionego z jogurtem albo homo czy co tam z serków masz, dopraw pieprzem i zawiń w łososia - nic więcej do szczęścia nie potrzeba

wykrasana mam jeszcze pytanie o te kotlety z kalafiora, jak robisz? z gotowanego czy tak jak tu: http://dukan.blox.pl/2010/11/Placki-...pieczarek.html ? bo mi się nie chce trzeć surowego kalafiora a szukam sprawdzonego przepisu na takie placuszki...
Stary 2011-05-01, 17:13   #4355
beatazygadlo
Raczkowanie

Witam wszystkie "dukanki" Ja w 3 dni fazy 1 schudłam 1,9 kg ,przeszłam wczoraj na fazę 2 w systemie 1/1 ,bo myślę ,że inaczej nie dam rady. Obecnie ważę 61,4 kg,a chcę 52 kg .Do dietki dołożyłam sobie bezpłatnie (bo w domu ),Callanetics,mówię wam super gimnastyka nie wyczerpuje tylko modeluje ciało.Polecam wszystkim.Pogoda u mnie okropna więc siedzę przy kompie i czytam nowe wpisy,nie wiedziałam ,że jestem tyle do tyłu!
Niektóre dziewczyny to już super laseczki!!!
beatazygadlo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 17:14   #4356
WrednaZ
Raczkowanie

metal - dziękować ale wykorzystam pomysła na jutro na P jak znalazł a dzisiaj wszamię pastę makrelka z jajkiem, albo sałatke surimi z rukolą i pomidorami
WrednaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 17:52   #4357
beatazygadlo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martinq Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Kończę dzisiaj I fazę diety Dukana, na dzień dzisiejszy ważę 58,3kg, 5 dni temu było 61,1kg.
Także efekty fazy I mnie usatysfakcjonowały.
Dążę do 48kg, przy wzroście 161cm.
Co w rozliczeniu ogólnym wynosi 13kg!

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie w swoje ramiona
Jak wstawiłaś strażnika ,ja próbuję i nie mogę go za cholerę wstawić.
Stary 2011-05-01, 17:55   #4358
mandarynkka86
Rozeznanie

Ale macie fajne pomysly..ale mysle ze jak bede dluzej na Dukanie to tez bede eksperymentowala... choc do zrzucenia mialam 7kg z czego juz spadlo 5,5
wiec niebawem bede cieszyla sie owockami.
A odnosnie przepisow-wczoraj zrobilam te muffinkim tlko mnie przeraza ze te grodki otrebow sa wyczuwalne..co gdyby je zmielic mlynkiem do kawy np?
dodam jednak ze zrobilam wczoraj wieczorem wiecej tych muffinek z nutelka dukanową , zjadlam 1,5 i mialam dosyc
Maz zjadal dwa i 4 zostaly -mialy byc na rano zamiast otrebow. Jednak okazalo się ze nocą moje dwa yorki wciagnely moje muffinki i wybabraly mi czekoladą cale lozko..ehh widac chyba z mieska przejde na karmienie otrebami moich pieskow
Stary 2011-05-01, 18:02   #4359
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez beatazygadlo Pokaż wiadomość
Witam wszystkie "dukanki" Ja w 3 dni fazy 1 schudłam 1,9 kg ,przeszłam wczoraj na fazę 2 w systemie 1/1 ,bo myślę ,że inaczej nie dam rady. Obecnie ważę 61,4 kg,a chcę 52 kg .Do dietki dołożyłam sobie bezpłatnie (bo w domu ),Callanetics,mówię wam super gimnastyka nie wyczerpuje tylko modeluje ciało.Polecam wszystkim.Pogoda u mnie okropna więc siedzę przy kompie i czytam nowe wpisy,nie wiedziałam ,że jestem tyle do tyłu!
Niektóre dziewczyny to już super laseczki!!!
hej! ładny wynik jak na 3 dni! skoro czujesz że 1/1 to odpowiedni rytm to takim idź - nie ma się co niepotrzebnie męczyć a te ćwiczenia jakieś ciekawe? bo szukam czegoś co by mi się chciało w domu robić (problem z motywacją ) skoro na razie nie mogę po dworze biegać i skąd je masz?

Cytat:
Napisane przez mandarynkka86 Pokaż wiadomość
Ale macie fajne pomysly..ale mysle ze jak bede dluzej na Dukanie to tez bede eksperymentowala... choc do zrzucenia mialam 7kg z czego juz spadlo 5,5
A odnosnie przepisow-wczoraj zrobilam te muffinkim tlko mnie przeraza ze te grodki otrebow sa wyczuwalne..co gdyby je zmielic mlynkiem do kawy np?
dodam jednak ze zrobilam wczoraj wieczorem wiecej tych muffinek z nutelka dukanową , zjadlam 1,5 i mialam dosyc
Maz zjadal dwa i 4 zostaly -mialy byc na rano zamiast otrebow. Jednak okazalo się ze nocą moje dwa yorki wciagnely moje muffinki i wybabraly mi czekoladą cale lozko..ehh widac chyba z mieska przejde na karmienie otrebami moich pieskow
na III fazie i w sumie zawsze możesz wypróbowywać dukanowe przepisy ja tam zawsze lubiłam eksperymentować, z lepszym lub gorszym efektem, więc i teraz próbuję kombinować z nowymi smakami, na ile się da w ograniczonych warunkach i czasie (studia )
otręby można zmielić w młynku robię tak czasem do ciast, chociaż mi osobiście nie przeszkadzają i babka wielkanocna była pyszna z takimi gródkami
widać pieski chcą pani towarzyszyć w diecie
Stary 2011-05-01, 18:13   #4360
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wykrasana Pokaż wiadomość
Można upiec bułeczki z przepisów dukana i dodać aromat maślany
Nie to samo I nie dodam dżemu winogronowo-jabłkowego własnej roboty
Cytat:
Napisane przez ashesandwine Pokaż wiadomość
szukam przepisu na jakąś zupkę na jutrzejszy dzień... jakąś namiastkę pomidorowej... znacie może ? tylko żeby była prosta w wykonaniu bo kucharka to ze mnie żadna
Najprościej: kostka odtłuszczona + koncentrat pomidorowy lub pomidory z puszki + oregano i tymianek, ew. bazylia. Można zabielić jogurtem.
Dłużej: ugotować udko bez skóry z włoszczyzną, dodać pomidory, przyprawy, zabielić jogurtem a jako zagęstnik obrane mięso z kurczaka. Można spróbować zrobić kluski lane z jajka i otrębów, ale mi średnio smakują. Może ze skrobi byłyby lepsze. W dniach PW włoszczyznę pokroić, w dniu P odłożyć (przecier pomidorowy dozwolony jako przyprawa)

Cytat:
Właściwości odchudzające mają otręby niemielone i takie powinnyśmy zjadać
A co do psów, to niezłe łasuchy z nich
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 18:18   #4361
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
na III fazie i w sumie zawsze możesz wypróbowywać dukanowe przepisy ja tam zawsze lubiłam eksperymentować, z lepszym lub gorszym efektem, więc i teraz próbuję kombinować z nowymi smakami, na ile się da w ograniczonych warunkach i czasie (studia )
otręby można zmielić w młynku robię tak czasem do ciast, chociaż mi osobiście nie przeszkadzają i babka wielkanocna była pyszna z takimi gródkami
Widzisz i to jest ta roznica , bo ja nigdy nie moglam odnaleźc się w kuchni i taprawde, przyznaję się bez bicia,-nie umiem i nienawidze gotowac, a jak przez kilka lat obiady jadalam w knajpkach i mialam swiety spokoj z gotowaniem, to przestawienie sie na spedzanie czasu w kuchni, nie jest dla mnie latwe
Ale powiem, ze najbardziej rajcują mnie te desery typu ciasta budyniowe, jigurtowe, sernikowe itd, ale naprawde boje się ze wyjdzie mi jakis zakalec itd-a specjalie kupilam wypasiony piekarnik na wyposazenie kuchni, ktorego nigdy nie mailam Boje się ze zepsuje wszystko i sie wkurzac bede. Ale niestety w piekarni tego nie kupie;/
Moglabym zamowic, ale nie wiem tak naprawd co wtedy tam jest ..

Pewnie maja dosyc jedzenia mieska z ryzem na zmiane przez 3 lata
Tylko ze one waza po 3,4 kg, wiec dieta Dukana nie dla nich

[Ps- czy myslicie ze dodanie do muffinek zamiast aromatu , soli je zepsuje? Bo tak mysle sobie ze gdyby one byly na slono...moglyby posluzyc jako "ala"pieczywko ? Do szyneczki ?Probowalyscie? dodalabym tez jakiegos czosnku trochę? Tak mysle ze chyba buleczki dukanowe mają pdobny smaczek prawda?

Edytowane przez mandarynkka86
Czas edycji: 2011-05-01 o 18:22
mandarynkka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 18:18   #4362
beatazygadlo
Raczkowanie

Cytat:

Czytałam gdzieś ,że nie należy mielić otrębów.Zabrania tego Dukan
Stary 2011-05-01, 18:19   #4363
Aatena
Zadomowienie

Cytat:

Pewnie maja dosyc jedzenia mieska z ryzem na zmiane przez 3 lata
Tylko ze one waza po 3,4 kg, wiec dieta Dukana nie dla nich
Bo one już na trzeciej fazie są
Stary 2011-05-01, 18:23   #4364
beatazygadlo
Raczkowanie

Callanetics ściągnęłam z neta ok.1 roku temu.Szczerze mówiąc gimnastyka jest spokojna i pozornie łatwa.Najlepiej zrób jak ja - poczytaj o niej.
Zanim zaczęłam Dukana to popytałam,poczytałam ,a później spróbowałam.
Stary 2011-05-01, 18:25   #4365
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aatena Pokaż wiadomość
Bo one już na trzeciej fazie są
albo i na ostatecznej stabilizacji
W drugiej fazie na dniach P mozna jesc ten chleb Dukana i buleczki dukanowe prawda?
...aha i czy sa jakies drozdze dietetyczne lub takie , ktore smialo mozna uzywac? Ja do tej pory probowalam tych w proszku Dr. oetker-a.

Edytowane przez mandarynkka86
Czas edycji: 2011-05-01 o 18:31
mandarynkka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 18:30   #4366
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
albo i na ostatecznej stabilizacji
A często zjadają słodkości? Albo tłustości?
Jak nie częściej niż dwa razy w tygodniu, to pewnie trzymają trzecią
Stary 2011-05-01, 18:42   #4367
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:
A często zjadają słodkości? Albo tłustości?
Jak nie częściej niż dwa razy w tygodniu, to pewnie trzymają trzecią
Jadaja co drugi dzien czekoladke dla psiakow po kosteczce, ciacha pla psiakow i czasem TIC_TAC dla ludzi mietowy, tez im smakuje
Wnioskuje ze jednak przeszly juz trzy fazy i sa zgrabniutenkie

Dziewuszki a czy jest jakas alternatywa dla masła?
Jakies serki topione dozwolone?najbardziej mnie korca te takie trojkaciki, ale ich nie mozna prawda?
Stary 2011-05-01, 18:47   #4368
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Najprościej: kostka odtłuszczona + koncentrat pomidorowy lub pomidory z puszki + oregano i tymianek, ew. bazylia. Można zabielić jogurtem.
Dłużej: ugotować udko bez skóry z włoszczyzną, dodać pomidory, przyprawy, zabielić jogurtem a jako zagęstnik obrane mięso z kurczaka. Można spróbować zrobić kluski lane z jajka i otrębów, ale mi średnio smakują. Może ze skrobi byłyby lepsze. W dniach PW włoszczyznę pokroić, w dniu P odłożyć (przecier pomidorowy dozwolony jako przyprawa)
jakiej kostki odtłuszczonej używasz?

Cytat:
[Ps- czy myslicie ze dodanie do muffinek zamiast aromatu , soli je zepsuje? Bo tak mysle sobie ze gdyby one byly na slono...moglyby posluzyc jako "ala"pieczywko ? Do szyneczki ?Probowalyscie? dodalabym tez jakiegos czosnku trochę? Tak mysle ze chyba buleczki dukanowe mają pdobny smaczek prawda?
myślę że powinno być ok z solą... ja moje bułeczki (banalny przepis swoją drogą) dukanowe upiekłam w formie na muffinki - bałam się że inaczej mi się rozleją na blasze i wyjdą placki ale robiłam neutralne w smaku, choć w planach mam takie z przyprawami więc myślę że muffinki takie będą smaczne

Cytat:
nie zabrania ale poleca jednak niemielone... mielenie, zwłaszcza nie bardzo drobne, błonnika niezdegraduje i już lepiej zjeść zmielone niż nie zjeść wcale

Cytat:
Callanetics ściągnęłam z neta ok.1 roku temu.Szczerze mówiąc gimnastyka jest spokojna i pozornie łatwa.Najlepiej zrób jak ja - poczytaj o niej.
Zanim zaczęłam Dukana to popytałam,poczytałam ,a później spróbowałam.
a pamiętasz skąd ściągnęłaś? nie boję się trudności, boję się nudy bo potrzebuję czegoś zmiennego, ciekawego żeby się nie znudzić i ćwiczyć dalej...

Cytat:
...aha i czy sa jakies drozdze dietetyczne lub takie , ktore smialo mozna uzywac? Ja do tej pory probowalam tych w proszku Dr. oetker-a.
drożdże możemy każde - też używam tych dr. oetkera w proszku

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Jakies serki topione dozwolone?najbardziej mnie korca te takie trojkaciki, ale ich nie mozna prawda?
topionych nie można za dużo tłuszczu...
ale spróbuj smarować serkiem homo chudym, albo najlepiej takim mielonym do serników z kubełka - są takie do 4% tłuszczu, np. president poszukaj. po chudych twarogach 0% to te mi się wydają strasznie tłuste więc i masełko mogą zastąpić
Stary 2011-05-01, 19:05   #4369
basia_ww
Zakorzenienie

cześć chudzinki

znowu mnie chwilę nie było i znów naprodukowałyście stron

ale nadrobiłam i mogę się z Wami przywitać

Gratuluję wszystkim spadków i Witam nowe dukaneczki - widzę że jest nas coraz więcej i cieszymy się że do nas dołączacie

u mnie niewielkie spadeczki ale to zawsze coś, najważniejsze że cm spadają, śmiać mi się chce bo kolega z pracy - powiedział mojej koleżance że bardzo schudłam, ale że mi tego nie powie bo jeszcze mi odbije dobre, ale koleżanka powtórzyła... i znów urosłam w swoich oczach

znów zrobiłam wz dukanową i nie mogę się jej oprzeć - chyba będę musiała zamknąć lodówkę na klucz
mam ochotę zrobic tiramisu (czytaj zjeść) ale wydaje mi się to czasochłonne a ostatnio jakoś nie mam ochoty na siedzenie w kuchni, czy któraś robiła? bo na necie jest sporo przepisów ale chciałabym jakiś pyszny i sprawdzony

miłego wieczorku życzę
basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 19:17   #4370
Aatena
Zadomowienie

Cytat:
jakiej kostki odtłuszczonej używasz?
Kostka do smaku warzywna Winiary mniej tłuszczu mniej soli
Są chyba i inne smaki. Ale od początku diety zużyłam tylko 3 kostki, bo wolę wywar własnej roboty.

Dziwnie mi dziś dzisiaj, bo wywiozłam córki do babci i to będzie pierwsza noc, kiedy nie będzie żadnej w domu. I pierwsza noc bez mamy w pobliżu dla młodszej. Ale jutro jadę na pogrzeb wujka i nie mogę ich zabrać
Stary 2011-05-01, 19:19   #4371
mandarynkka86
Rozeznanie

Cytat:

topionych nie można za dużo tłuszczu...
ale spróbuj smarować serkiem homo chudym, albo najlepiej takim mielonym do serników z kubełka - są takie do 4% tłuszczu, np. president poszukaj. po chudych twarogach 0% to te mi się wydają strasznie tłuste więc i masełko mogą zastąpić
za chusteczkę, nie mam pojęcia co masz na mysli Mozesz jakos mi przybliżyc?
Stary 2011-05-01, 19:32   #4372
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Ja wczoraj na majówce zgrzeszyłam kawałkiem kiełbaski z grilla, ale dzisiaj malutki spadek, więc jestem dobrej myśli
lepiej trochę białka+tłuszczu niż węgli ja też trochę spróbowałam na dzisiejszym grillu... a poza tym szaszłyczki z warzywami
Cytat:
Napisane przez marikamb Pokaż wiadomość
Dziękuje, mam nadzieję,że masz rację

Spoko!!!!
Nie wygląda dokładnie tak samo, ale podobnie, bo jednak mam jeszcze troszkę boczki

I po joggingu.
Na pierwszy raz zrobiłam 6km, kondycja - rewelka

Cytat:
myślę,że będzie ok
Cytat:
jedynym przeciwwskazaniem do mielenia otrębów może być rozbijanie tych ważnych cząstek, ale dziewczyna po studiach chemicznych już powiezdiała, że to niemożliwe
Cytat:
jak znajdziesz do 4% tłuszczu to można, ale chyba nie istnieją

właśnie wróciłam z majówkowego grilla za miastem - coś fajnego
Stary 2011-05-01, 19:37   #4373
beatazygadlo
Raczkowanie

Cytat:
hej! ładny wynik jak na 3 dni! skoro czujesz że 1/1 to odpowiedni rytm to takim idź - nie ma się co niepotrzebnie męczyć a te ćwiczenia jakieś ciekawe? bo szukam czegoś co by mi się chciało w domu robić (problem z motywacją ) skoro na razie nie mogę po dworze biegać i skąd je masz?

Podawałam linki do Callaneticsu w okolicach str.130,

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość
cześć chudzinki

znowu mnie chwilę nie było i znów naprodukowałyście stron

ale nadrobiłam i mogę się z Wami przywitać

Gratuluję wszystkim spadków i Witam nowe dukaneczki - widzę że jest nas coraz więcej i cieszymy się że do nas dołączacie

u mnie niewielkie spadeczki ale to zawsze coś, najważniejsze że cm spadają, śmiać mi się chce bo kolega z pracy - powiedział mojej koleżance że bardzo schudłam, ale że mi tego nie powie bo jeszcze mi odbije dobre, ale koleżanka powtórzyła... i znów urosłam w swoich oczach

znów zrobiłam wz dukanową i nie mogę się jej oprzeć - chyba będę musiała zamknąć lodówkę na klucz
mam ochotę zrobic tiramisu (czytaj zjeść) ale wydaje mi się to czasochłonne a ostatnio jakoś nie mam ochoty na siedzenie w kuchni, czy któraś robiła? bo na necie jest sporo przepisów ale chciałabym jakiś pyszny i sprawdzony

miłego wieczorku życzę

Witam! Udało ci się ściągnąć Callanetics?
Co do wieczoru to porażka totalna.Miałam ochotę na rowerek,ale leje!!!!!!Chyba poćwiczę i poczytam,a potem TV.

Edytowane przez beatazygadlo
Czas edycji: 2011-05-01 o 19:41
Stary 2011-05-01, 19:43   #4374
Zingiber
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brombusia
Każdemu podoba się co innego, mnie na przykład nie podoba się 14dniowa uderzeniówka, ale to Twoje nerki
No i właśnie szajba mi uderzyła z tą fazą, bo widzę, że te kalkulacje to masakra piłą mechaniczną. Po prostu w necie znalazłam wywody dziewczyn, które miały mniej do zrzucenia niż ja i aplikowały sobie ponad 10-dniową fazę I. No ale od razu mi żal się robiło wątroby przede wszystkim i nerek. Zdrowy i młody organizm wytrzyma i to, ale gdyby się miała ujawnić jakaś choróbka czy niedomóg, to ja pierniczę... W końcu nie jestem młodziutka, bo chrystusowy roczek się zbliża.
Cytat:
Napisane przez martinq
Cześć dziewczyny Kończę dzisiaj I fazę diety Dukana, na dzień dzisiejszy ważę 58,3kg, 5 dni temu było 61,1kg.Także efekty fazy I mnie usatysfakcjonowały. Dążę do 48kg, przy wzroście 161cm.Co w rozliczeniu ogólnym wynosi 13kg!Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie w swoje ramiona
Jestem nowalijką i jeszcze nie zaczęłam diety, ale już przyjmuję. Ooo, widzę, że jesteśmy w liczbach podobne. Mamy tyle samo wzrostu. Ważę teraz mniej więcej 62 kg, a ważyłam na przełomie liceum i studiów właśnie 48 kg. Jaka niedowaga? Wszyscy dawali mi więcej Nie byłam żadnym chodzielcem, tylko fajną laseczką. Dawne dzieje. W każdym razie nie będę tyle ważyć, bom sporo starsza. Zadowolą mnie - no powiedzmy - 52 kilogramy. Czyli i tak wychodzi z 10 kilosów do zrzucenia.
Cytat:
Napisane przez brombusia
Wracając do sukni Kate ( sorry ) ta, którą miała na przyjęciu weselnym też mi się bardzo podoba http://www.pudelek.pl/artykul/32028/...leton_zdjecia/
O tak, ta suknia mi się bardzo podoba! O wiele ciekawsza niż ślubna, choć też skromna. Za to ma pazurek.I tak nic nie przebije kreacji księżniczek jorkskich (chyba tak się powinno to spolszczyć). Dziewczyny mają jaja i umieją robić jaja Szkoda tylko, że się oszpecają - już pal licho kapelutki, ale te fatalne makijaże i niedobrane kolory włosów. Przecież to młode kobietki! No i starsza przeszarżowała z odchudzaniem. 1) http://bitterblondin.se/wp-content/u...e-beatrice.png 2) http://shymagazine.com/shy/wp-conten...al-wedding.jpg 3) http://images.mirror.co.uk/upl/m4/ap...-817464052.jpg 4) http://bi.gazeta.pl/im/8/9520/z9520808Q.jpg
Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru
jedynym przeciwwskazaniem do mielenia otrębów może być rozbijanie tych ważnych cząstek, ale dziewczyna po studiach chemicznych już powiezdiała, że to niemożliwe
Jeśli mam jeść otręby, a na pewno warto, to albo zmielone do placuszków (znalazłam jeden przepis do zrobienia takich na patelni, a nie mam kuchenki mikrofalowe, a piekarnik chwilowo - na czas jakiś - popsuty), albo namoczone w mleku. Poza tym nawet nie jest ważne, jakie to są otręby, choć Dukan proponuje jęczmienne. Żytnie czy pszenne mają mniej węglowodanów i innych składników, a błonnik taki sam. Ponoć jednak jęczmienne są łatwiejsze do tolerowania przez organizm, a po innych mogą być wzdęcia.
Cytat:
Napisane przez kameelperd
Składniki: 2 łyżki otrąb owsianych, 2 łyżki otrąb pszennych, 1 jajko, 2 łyżki jogurtu naturalnego, szczypta soli, szczypta pieprzu, odrobina czosnku niedźwiedziego lub według uznania innych przypraw. Dodatek extra - 1/3 puszki tuńczyka w sosie własnym, lub 2 czubate łyżki posiekanych suszonych pomidorów lub 3 plasterki szynki delikatesowej pokrojone w drobną kosteczkę + szczypiorek lub drobno pokrojony łosoś norweski lub jakikolwiek inny dodatek, który przyjdzie Wam do głowy ... Całość wymieszać w jednolitą masę i piec na rozgrzanej patelni w formie placuszków podobnych do placków ziemniaczanych. Czas przygotowania 15-20 minut. Placuszki doskonale zastępują mi chlebek a dzięki dodatkom nie są monotnne.
No, ja łososia nie ruszę na kuracji dukanowej, bo jest za tłusty. Tak samo wędlin - zresztą nie lubię. Ale z innymi dodatkami - czemu nie. Tylko otręby do młynka!

Edytowane przez Zingiber
Czas edycji: 2011-05-01 o 20:02
Zingiber jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 19:47   #4375
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość
że cm spadają to najważniejsze! także a kolega niech nie myśli że ci odbije od jago komplementu ale fajnie że ludzie zauważają że chudniesz to musi być super uczucie... mi powiedziała to na razie, uwaga, 1 osoba (rodziny nie licze bo oni o diecie wiedzą, chcą mnie motywować itd...), a spadło mi coś ok. 16kg

Cytat:
Kostka do smaku warzywna Winiary mniej tłuszczu mniej soli
Są chyba i inne smaki. Ale od początku diety zużyłam tylko 3 kostki, bo wolę wywar własnej roboty.

Dziwnie mi dziś dzisiaj, bo wywiozłam córki do babci i to będzie pierwsza noc, kiedy nie będzie żadnej w domu. I pierwsza noc bez mamy w pobliżu dla młodszej. Ale jutro jadę na pogrzeb wujka i nie mogę ich zabrać
znalazłam na stronie internetowej winiar - jest jeszcze drobiowa i wołowa. poszukam jutro w sklepach. bo mi się nie chce robić specjalnie wywarów, chyba że powstaną jako produkt uboczny z gotowania mięska

a o córcie się nie martw - dadzą sobie radę bez ciebie! i ty bez nich jakoś też

Cytat:
za chusteczkę, nie mam pojęcia co masz na mysli Mozesz jakos mi przybliżyc?
przybliżam fotograficznie, mam nadzieje że znajdziesz takie w sklepie: http://www.lactalis.pl/includes/thum...=150&sizeh=150 i http://www.lactalis.pl/includes/thum...=208&sizeh=250 a tak ogólnie to trzeba patrzeć w nabiale za takimi wiaderkami plastikowymi większymi i mniejszymi, z rączką - pisze często twaróg do serników/wypieków. no i bywają na nich takie jak możemy jeść, do 3 %tł.
Stary 2011-05-01, 19:54   #4376
Agus140188
Rozeznanie

Witam Was moje piękne po kilkudniowej przerwie w pisaniu- byłam w domku i nie miałam dostępu do neta. Melduję, że nadal grzecznie dukam bez żadnych grzechów. Dziewczyny przez czas mojej nieobecności mój świat niemal się zawalił... musiałam zerwać zaręczyny... siedzę już od jakiegoś czasu i zastanawiam się czy dać mojemu tż kolejną szansę... :ryczeismarkam: nie wiem co robić z jednej strony głupotę którą zdarza mu się zrobić, nie potrafię tolerować i wiem, że nigdy jej nie zaakceptuję, a z drugiej on twierdzi, że to już nigdy się nie powtórzy, ale taka obietnica nie jest składana pierwszy raz... chcę dać mu szansę ale nie wiem czy powinnam... Boże, jakie to życie jest ciężkie
Stary 2011-05-01, 19:57   #4377
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tchnienie-wiatru Pokaż wiadomość
a jednak nie było! wykorzystałam limitpo 1,2 kg w dwa dni, teraz mały wzrost +0,2, a od dziś PW, więc spadek zobaczę dopiero za tydzień:P
No co za baba z tej wagi Chociaż i tak zrobiła Ci prezencik z tym 1.2 kg U mnie to już ledwo ledwo 0.5 kg na 10 dni Chociaż pojutrze się zważę i mam nadzieję zobaczyć minimum równiusie 57

Cytat:
Napisane przez marikamb Pokaż wiadomość
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa III faza!!!!!
Booje się!!

Z wypowiedzi jedyyynej zrozumiałam,że kg się już nie traci.... to bardzo źle, chociaż jak połączę to joggingiem (zaczynam od dziś) to może dam rade,jak myślicie???
Ja to już bym chciała ważyć tyle ile Ty Chociaż boję się,że jak dojdę już do celu (te 55 kg) to dalej będzie mi mało Teraz ważę już mniej niż 4 lata temu,a na początku diety bardzo chciałam wrócić do tej wagi i co ? Dalej jest mi źle

Cytat:
Napisane przez tina22 Pokaż wiadomość
Hej laseczki. Ja troszkę nagrzeszyłam ostatnio, podjadałam czekoladę Na szczęście nie ma wzrostu, ale spadek też nie wielki. Od dzisiaj postanawiam już nie grzeszyć i przechodzę na 3 fazę Właśnie zjadłam 2 śniadanko. Dwie kromeczki ciemnego chlebka z szyneczką drobiową i zielona herbatka z opuncją Muszę już na 3 fazę, zaczynam się martwić o zdrowie. Okresu ani widu ani słychu, już 10 dni się spóźnia. Robiłam test, na szczęście negatywny wynik więc to pewnie od diety. Do tego stres ( w czwartek kupiliśmy mieszkanie, strasznie to przeżyłam :P), mam nadzieję, że na 3 fazie organizm dostanie to, czego od dawna nie miał i troszkę się unormuje wszystko. Chciała bym zrzucić jeszcze 5 kg, ale muszę zachować troszkę zdrowego rozsądku. Jak zaczynałam, marzyłam o 80, potem o 70, teraz jest 69 i chciała bym 65. Ale "trzeba widzieć kiedy, ze sceny zejść, niepokonanym"
No właśnie też się boję,że nie wyczuję kresu odchudzania Wiadomo,że jak złapie się bakcyla to się bedzie się chciało chudnąć i chudnąć,bo przecież tak ładnie idzie Mam nadzieję,że MAKSYMALNIE zejdę do 53-54 i już będę czuła się dobrze

Cytat:
Napisane przez martinq Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Kończę dzisiaj I fazę diety Dukana, na dzień dzisiejszy ważę 58,3kg, 5 dni temu było 61,1kg.
Także efekty fazy I mnie usatysfakcjonowały.
Dążę do 48kg, przy wzroście 161cm.
Co w rozliczeniu ogólnym wynosi 13kg!

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie w swoje ramiona
Mi też na I fazie zeszło właśnie ok. 3 kg I też miałam założenie na zgubienie 13 haha
Kurcze 48 kg..Ja to nawet nie myślę,żeby zejść poniżej 50 Ale ja minimalnie wyższa jestem 165 cm

Cytat:
Cytat:
nie zabrania ale poleca jednak niemielone... mielenie, zwłaszcza nie bardzo drobne, błonnika niezdegraduje i już lepiej zjeść zmielone niż nie zjeść wcale
Ufff...już się przestraszyłam,bo ja to jem,albo 3 łyżki zmielonych w młynku elektrycznym,albo 1 łyżka normalnych i dwie zmielonych... Placki na przykład wychodzą bardziej puszyste i smaczniejsze

Cały dzień siedzę dzisiaj w książkach...Ale skończyłam już cały polski (ale się wyrobiłam,a już w środe maturka,hihi ) :P Do reszty nie ma się co uczyć za bardzo,a tutaj musiałam lekturki i wiersze powtórzyć. Matme zostawiam jak jest,bo niepotrzebna mi,a zdaję bez problemu,jutro biorę się za angielski i to dniami i nocami Muszę się jeszcze pracy maturalnej nauczyć...bo mam 10 maja egzamin ustny,a jeszcze nie zajrzałam Ale podobno 3 dni i umie się praktycznie na pamięć to damy radę A do rosyjskiego jeszcze ponad 2 tygodnie to luzik Wiecie co? jakoś wcale się nie stresuje
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 20:00   #4378
mroziq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
Witam Was moje piękne po kilkudniowej przerwie w pisaniu- byłam w domku i nie miałam dostępu do neta. Melduję, że nadal grzecznie dukam bez żadnych grzechów. Dziewczyny przez czas mojej nieobecności mój świat niemal się zawalił... musiałam zerwać zaręczyny... siedzę już od jakiegoś czasu i zastanawiam się czy dać mojemu tż kolejną szansę... :ryczeismarkam: nie wiem co robić z jednej strony głupotę którą zdarza mu się zrobić, nie potrafię tolerować i wiem, że nigdy jej nie zaakceptuję, a z drugiej on twierdzi, że to już nigdy się nie powtórzy, ale taka obietnica nie jest składana pierwszy raz... chcę dać mu szansę ale nie wiem czy powinnam... Boże, jakie to życie jest ciężkie
O matko ! To poważna sprawa Ale faceci tacy są...najpierw robią potem myślą. Ale są bardzo honorowi i myślę,że jak coś obiecują to już naprawdę... Zależy mu skoro potrafi się przyznać do błędu. Zastanów się nad tym poważnie i nie podejmuj pochopnych decyzji Wszystko będzie dobrze
mroziq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-01, 20:01   #4379
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Podawałam linki do Callaneticsu w okolicach str.130,
już znalazłam... przepraszam że zapomniałam że już podawałaś pamięć mam dobrą ale krótką

Cytat:
Napisane przez Zingiber Pokaż wiadomość
O tak, ta suknia mi się bardzo podoba! O wiele ciekawsza niż ślubna, choć też skromna. Za to ma pazurek.I tak nic nie przebije kreacji księżniczek jorkskich (chyba tak się powinno to spolszczyć). Dziewczyny mają jaja i umieją robić jaja Szkoda tylko, że się oszpecają - już pal licho kapelutki, ale te fatalne makijaże i niedobrane kolory włosów. Przecież to młode kobietki! No i starsza przeszarżowała z odchodzaniem. http://bitterblondin.se/wp-content/u...e-beatrice.png http://shymagazine.com/shy/wp-conten...al-wedding.jpg http://images.mirror.co.uk/upl/m4/ap...-817464052.jpg http://bi.gazeta.pl/im/8/9520/z9520808Q.jpg http://bitterblondin.se/wp-content/u...e-beatrice.png http://shymagazine.com/shy/wp-conten...al-wedding.jpg http://images.mirror.co.uk/upl/m4/ap...-817464052.jpg http://bi.gazeta.pl/im/8/9520/z9520808Q.jpg
Jeśli mam jeść otręby, a na pewno warto, to albo zmielone do placuszków (znalazłam jeden przepis do zrobienia takich na patelni, a nie mam kuchenki mikrofalowe, a piekarnik chwilowo - na czas jakiś - popsuty), albo namoczone w mleku. Poza tym nawet nie jest ważne, jakie to są otręby, choć Dukan proponuje jęczmienne. Żytnie czy pszenne mają mniej węglowodanów i innych składników, a błonnik taki sam. Ponoć jednak jęczmienne są łatwiejsze do tolerowania przez organizm, a po innych mogą być wzdęcia.
z tymi kapelutkami to tam już taki 'trend' można rzec, paskudztwa takie, no ale cóż...
te placuszki z patelni sa fajne, szybko się robi, wygodne
Stary 2011-05-01, 20:05   #4380
tchnienie-wiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agus140188 Pokaż wiadomość
oj kochana... nie wiem co Ci poradzić... to zależy od tego co zrobił i jakie Ty masz podejście do tego tematu... bo są zawsze obszary, których nie można przekraczać, ale się wybacza, a są takie, których już wybaczyć nie można...

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości