|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Laski nerolka zaczęła nas czytać i napisała, że nas wszystkie spałuje
gryyyySkurcze ustały, po lekach. Jutro ją zbadają i być może wypuszczą do domu
|
#3122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
Powodzenia Nerolka |
|
|
|
|
#3123 |
|
Zadomowienie
|
nerolka czesc
skoro nas czytasz to pozdrowionka dla ciebie i kruszynki Trzymaj sie cieplutko ![]()
|
#3124 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wlasnie tak myslalam ze na 3 os ![]() eeee no cos Ty, dwa miesiace ja mysle ze o wiele dluzej![]() Cytat:
![]() Cytat:
jakis kacik dla maluszka narazie przygotujemy u nas w sypialni bo podobnie za rok o tej porze powinnismy sie wprowadzac na nowe mieszkanko i tam dzidzia bedzie miala juz swoj pokoj ![]() Cytat:
okraglutki A mój z dziś 30 tydzien i 2 dzien
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-01 o 19:45 |
||||
|
|
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Lilika jak ten czas leci 30 tydz
mnie to czeka za 3 tyg Śliczny! Nerolka mnie bij po lewym pośladu bo prawy mnie boli Monika kupiłam te ochraniacze z Canpolu co do smoczka, no to chcąc nie chcąc musiałaś mu go dać aby się uspokoił.Mi jak będzie dane aby go nie dawać to nie będę dawała, zrobię to w ostateczności
Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-05-01 o 19:48 |
|
|
|
#3126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Ale mój maluszek dziś kopie od rana szaleje a wiecie ze sprawdzilam ze kolejna wizytę mam w Dzień Matki (26 maja)
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się zastanawiam. Twój mąż wyjechał za granicę, a można wiedzieć do czego? |
|
|
|
|
#3128 |
|
Zadomowienie
|
zanetaa88
z lozka nie wychodzilam do obiadu, w koncu jednak sie ogarnelam i teraz juz mam zdecydowanie lepszy humorek ![]() moniczka2123, ladny brzus aania - pokoik milusi my oprocz pomalowanych scian nie mamy wiele zrobione - tzn mebelki mamy w czesciach, a komoda z przewijakiem jest - ale jest on demontowalny - mamy serie platan z Gluckanerolka, zdrowka i humoru zycze ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- podziwiam, podziwiam
|
#3129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie raz jak wiesz nawet wymieniam jakieś zdania z mężem to ona tylko prosi mojego D o wyrozumiałość, bo to hormony. Mój D już w sumie wie że to jest silniejsze ode mnie i nie raz muszę sobie popłakać. Płakałam nawet kiedy mój D musiał iść tacie pomóc, a Ja wiedziałam że musi, ale i tak popłakiwałam że nie jest ze mną ![]() Dobrze, że już jest lepiej
|
|
|
|
|
#3130 |
|
Raczkowanie
|
moja mała dzisiaj też wyjatkowo ruchliwa
a jak nacisnelam brzuszek to wyczułam przesuwajace sie cos twardego..mozliwe ze to jej nozka czy cos?? mialam sie zapytac co myslicie o profilowanych wanienkach?? w takiej zwyklej-najzwyklejszej nie polozy sie noworodka, ale czy w profilowanej bedzie mu wygodnie i bezpiecznie?? np taka: http://allegro.pl/wanna-wanienka-pri...572681011.html |
|
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupuje taką zwykła i do tego matę gąbkową http://allegro.pl/show_item.php?item=1575664747 Jak nie położy się noworodka? Jak kiedyś tylko takie wanienki były i mamuśki sobie radziły. A dzieciątko i tak trzymasz jedną reką a drugą myjesz. Dla mnie już za dużo widziwiają ![]() A po za tym ta wanienka ma tylko 80 cm, dla mnie za krótka
|
|
|
|
|
#3132 |
|
Raczkowanie
|
wlasnie to jakies malenstwo jest...czyli w zasadzie w cale nie ulatwi mi zycia??
to w takim razie nie bede wydziwiac :P troche drze na mysl o trzymaniu noworodka, wiec pomyslalam ze moze takie cos sie przyda
|
|
|
|
#3133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za to że skurcze ustały !!!!!!!! czekamy niecierpliwie na powrót do domku i na forum a mnie proszę nie pałować bo cierpię z powodu moich puchnących stóp i kostek, mam wrażenie że skóra to mi zaraz pęknie i obrzęki bolą jak nie wiem co a my już sami po wizycie znajomych i 3 letniej terrrorystki ogólnie zmęczona jestem więc szybko pewnie padnę
|
||
|
|
|
#3134 |
|
Zakorzenienie
|
linuska moim zdaniem nie ma potrzeby takiej wanienki, bo dziecko jest wniej w pozycji pół siedzącej, co nie jet raczej wskazane na początku... ja planuję kupić taki wkład-gąbkę jak zanetaa pokazała.
Położne zalecają zwykła najzwyklejszą wanienkę, żadnych widerek, dodatków, wkładek, tylko pieluchę tetrową na spód i tyle. lilkaa śliczny brzuś (jakbym swój widziała, tez 30 tygodniowy )kombinowałam z wieszaniem rolet w pokoju małej, musiałam trochę przerabiać, taśmę dwustronną podklejać, haczyi dokupowałam..jedną powiesiłam ( i to trzyma byle jak), drugiej nie bo skończyła się taśma, i w dodatku oberwałam ten łańcuszek, ojj tammm. Tak to jest jak się baba czepia, i jeszcze kupi nie to co trzeba. |
|
|
|
#3135 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak na serio do prac polowych kalafior i takie tam
|
|
#3136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wydaje mi się że to już wymyślate jest. Taka zwykła wanienka, do niej nawet ta mata co Ci pokazałam w linku, pamiętam mama moja dawała jeszcze pieluchę tetrową i siostra sobie ją trzymała w rączce ![]() Ja dla mnie osobiście bałabym się, że dzieciątko mi się poślizgnie na tym skosie, albo moja ręka w której będę trzymać dzidzię. Nie bój się
|
|
|
|
|
#3137 | |
|
Rozeznanie
|
Zaneta88, moniczka2123, Kolina i patik87 dziekuje Wam Kochane za mile slowa
![]() ![]() czas leci strasznie szybko ze ani sie nie obejrzymy a juz dzieciaczki beda z nami Cytat:
ale dziewczyny pisaly i czytalam ze do zwyklej wanienki wklada sie chyba tetrowa pieluszke zeby dziecko sie nie slizgalo i juz ![]() Nerolka jak nas czytasz to trzymaj sie tam dzielnie z Izką w brzuszku ciesze sie ze skurcze ustaly czyli znaczy ze wszystko na dobrej drodze zeby Izunia posiedziala grzecznie w swoim mieszkanku i trzymam aby wypuscili Was do domku bo czeka na Ciebie rodzinka ale jak nie bedziesz w domku lezec to marny Twoj los
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-01 o 20:44 |
|
|
|
|
#3138 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka śliczny brzusio! Taki zgrabniutki
Wydaje mi się, że 2 m-ce w gondoli to dużo za krótko Przecież to jeszcze takie maleństwo... 5 m-cy to minimumA wanienkę też mam najprostszą i tylko taki wkład jak pokazała Zaneta. |
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej. Wiesz każdy grosz się liczy
![]() Jak mój D będzie koordynatorem jakiejś pracy to dam Ci znać z lepszą ofertą
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() uz tam 10 raz pojechal to stary wyjadacz z niego ale wiesz nie to ze go chwale ale bardziej pracowitego czlowieka nie znam.eh no coz pieniedzy nigdy dosc....
|
|
#3141 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3142 |
|
Raczkowanie
|
ciekawie czy wogole bedzie chcialo jezdzic w wozku...siostrzeniec ma 3,5 i nie da rady go polozyc nawet spiacego do wozka..jakas awersja od urodzenia czy co?? dlatego nastawiam sie ze dlugo gondoli nie pouzywam
|
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze będzie gorzej chyba z pracą w Niemczech, bo jak mają otwierać te granice to będzie kosmos. Dobrze, że chociaż chce pracować
|
|
|
|
|
#3144 |
|
Zakorzenienie
|
tak, mozna tak, bo inaczej (jak wiesz ze nie przełuzy) to papa
|
|
|
|
#3145 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze szukałam czegoś w internecie, ale nic nie umiałam znaleźć
|
|
|
|
#3146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Kochane ide spac bo jestem potwornie zmeczona.całuski dla was i kruszynek dobrej nocki---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Kochane ide spac bo jestem potwornie zmeczona.całuski dla was i kruszynek dobrej nocki
|
|
#3147 |
|
Zadomowienie
|
oj dziewczyny.... mowie Wam normalnei akcje takie ze szok wiecej spokoju w domu mialam niz tu... a mialam odpoczac nerolka - kochana zaciskaj nozki jak najmocniej i pokaz Izie kto tu rzadzi niech slucha matki i siedzi w dupce poki jak trzeba zanetka - no własnie nei wiem jak moglas przeoczyc moj post jutro do Was zajrze... przepraszam ze nie odpisuje na wszystkie posty ale mam malusienki laptopik i po prostu trudno mi sie przyzwyczaic i czytac na takie maliznie....... ![]() Dobranoc |
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale taki typ.rada dla pierworodek - czesto zmieniajcie sposob lezenia dziecka. nie ciagle na plecach. raz na boku, raz na drugim, raz na brzuchu (jak juz bedzie lekko glowe dzwigac) bo sie czaska odksztalca od lezenia w jednej pozycji. w zlobku mamy fatalny przyklad takiego lezenia na plecach - łepek płącki jakby w tył głowy łopata dostał... dochody z zagranicy a rodzinne http://praca.gazetaprawna.pl/artykul...odzinnego.html http://www.niepelnosprawni.pl/ledge/x/51522 http://forumprawne.org/prawo-rodzinn...a-granica.html zagraniczny zasiłek rodzinny http://praca.gazetaprawna.pl/artykul..._rodzinny.html Ciąża za granicą pozbawi becikowego? http://praca.gazetaprawna.pl/artykul...ecikowego.html http://e-prawnik.pl/wiadomosci/infor...ecikowego.html Co z becikowym, gdy ojciec za granicą http://www.rp.pl/artykul/162290.html Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-01 o 21:29 |
|
|
|
|
#3150 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki Kochana
Ja zmykam na Przepis na życie dobrej nocki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.

gryyyy

skoro nas czytasz to pozdrowionka dla ciebie i kruszynki
ja mysle ze o wiele dluzej
mnie to czeka za 3 tyg
co do smoczka, no to chcąc nie chcąc musiałaś mu go dać aby się uspokoił.Mi jak będzie dane aby go nie dawać to nie będę dawała, zrobię to w ostateczności 

to w takim razie nie bede wydziwiac :P troche drze na mysl o trzymaniu noworodka, wiec pomyslalam ze moze takie cos sie przyda

ze ani sie nie obejrzymy a juz dzieciaczki beda z nami
ale dziewczyny pisaly i czytalam ze do zwyklej wanienki wklada sie chyba tetrowa pieluszke zeby dziecko sie nie slizgalo i juz
aby wypuscili Was do domku