|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to: | |||
| Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! |
|
5 | 8,77% |
| W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu |
|
0 | 0% |
| Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy |
|
1 | 1,75% |
| Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki |
|
0 | 0% |
| inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki |
|
25 | 43,86% |
| Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X |
|
1 | 1,75% |
| Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X |
|
6 | 10,53% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam |
|
19 | 33,33% |
| Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |||
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011
Cytat:
A tak na serio to mam w nosie te kilogramy, najważniejsze, by dzidzia urodziła się zdrowa, a resztę jakoś przeżyję. Cytat:
A masz test ten godzinny czy 2-godzinny? Cytat:
Póki co mam sypialnię i schody, ale wszystko jeszcze jest totalna rozpierducha, udało nam się ostatnie kupić, bo deweloper zrobił promocję - ostatnie mieszkanie zostało. A też chowałam się w 2 pokojach a pierwsze moje mieszkanko własne to była kawalerka .Ale czemu marzysz o schodach? Nas wszyscy krytykują i straszą, że dzieci będą z nich spadać!
|
|
|
#3932 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Agnyska ja też chodzę w spodniach od piżamy. To mój najwygodniejszy strój Cytat:
ja jestem z domku, ale zawsze duuuużo osób mieszkało z nami - wiesz, kilka pokoleń a teraz mamy swoje dwa pokoiki i jestem szczęśliwa, choć ciasno
|
||
|
|
|
#3933 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
. Babcie są najlepsze na świecieCytat:
Ja też na buzi, w ramionach, tyłku, wszędzie .A najbardziej mnie dobija, jak każdy mówi, że tak pięknie wyglądam, taka okrągła, nie jak wieszak . Wczoraj usłyszałam nawet, że wreszcie mam kobiecie kształty .
|
|
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do schodów to też juz się ich doczekałam - nie umiem tego racjonalnie uzasadnić, ale jakoś zawsze schody kojarzyły mi się z domem a co do tego, że dzieci będą spadać...mam sporo znajomych posiadających dzieci i schody i jakoś żadnemu maluchowi nie udąło się spaść wiadomo, trzeba pilnować, zakładać bramki itd.
|
|
|
|
|
#3935 |
|
kosmitka
|
O kurcze, nie dało się nic wystawić, aby się zmieściło? Gdzie planujesz postawić łóżeczko?
|
|
#3936 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja będąc w 6t 5d poszłam do lekarza potwierdzić dopiero ciążę (bo wcześniej chorowałam z 2-3 tygodnie, dużo ćwiczyłam, myślałam że to przez to ), i też od razu założyli mi kartę ciąży ![]() Cytat:
Jak widzę jak on chce tego dziecka i czeka na nie to aż wszystko mi się wydaje piękniejsze (no może poza tym maluszkiem w brzuchu Cytat:
Ale tż się boi i za cholerę mnie nigdzie nie weźmie Dziękuję Ci za odp w sprawie tych studiów, bo nie chcę wydawać kasy na marne, a jeśli ma mi to ułatwić znalezienie pracy w szkole to warto jest włożyć w to pieniądze.. Na stronie tej uczelni pisze, że po ukończeniu szkoły (trwa 3 lata), można nauczać w szkole jako nauczyciel ang, historii, jako tłumacz w biurach podróży itp. więc jeśli to prawda, to naprawdę warto Ja też dziś siedzę w piżamie, bo poprostu nie chce mi się męczyć w spodniach, przydałoby się już kupić spodnie dresowe dla ciężarnej, albo takie zwykłe.. ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3937 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Tak myślę, że nie my jedni będziemy mieli i dziecko i schody i jakoś chyba damy radę.
|
|
|
#3938 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3939 |
|
kosmitka
|
Ojej współczuję Ci bardzo. Mój mąż nie ma też dziadków, mi została tylko babciunia.
|
|
#3940 |
|
Zakorzenienie
|
kurde człowiek nic nie kupi a pieniędzy wyda że hej
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przed ciążą np miały standardowe C, w ciązy to wiadmo cycuszki są wielkie, a jak dzieci wykarmiły, biust się zmieniszył do standardowego B, wczoraj mi dwie tak opowiadały, wręcz są chusze kilka kg niż przed ciążą :P Zapomniałam , opaliłam się sobotę, tzn buzię, recę i biust na okrągło ![]() zdjęłam przed chwilą obrączkę , a tu biały ślad po niej
|
|
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
A ja właśnie padłam. Rano byliśmy w 2 Leroy Merlin - tłumy że hej i jestem na nich zła, bo nam desek nie przycięli tak jak chcieliśmy, bo ich maszyna nie może
potem pojechaliśmy na stary fort do parku na spacerek, jakieś 4km od domku. Jaki tam jest super plac zabaw. Duży i mnóstwo atrakcji. Teraz staram się namówić męża na fryty a wszystko przez Was. On robi takie z gotowca TESCO smażone na głębokim oleju. Jak byłam mała to mama robiła super frytki talrki, bo jej się w paski kroić nie chciało a ja zawsze byłam pożeracz fryt. Dla mnie frytki były jak lekarstwo, albo znak ozdrowienia Jak byłam chora, nie istotne na co i powiedziałam mamie że mam ochotę na frytki, to zawsze znaczyło jedno - dziecko wraca do zdrowia
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"podejrzany wygląd" Przypomniało mi się jak na początku lutego cieszyłam się, że już widać lekko brzuszek no i piersi ładne a jak spotkałam się z koleżanką to mi dowaliła, ze mi się przytyło Ale potem wyszło, że ona wiedziała już, ze jestem w ciąży ale nie wiedziała jak ma zacząć temat![]() MalgosiaM8, Ancia no co wy A no i jest kolejny plus bo moja "pryszczyca" jakby się uspokoiłaTest mam z 75g glukozy to chyba 2 godzinny jest? Na szczęście będę w domu to będzie się czym zająć No i nie mogę o cytrynie zapomnieć tak jak ostatnio
|
|
|
|
|
#3944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam jakoś specjalnie nie dbam o skórę aż grzech się przyznać Piling raz w tygodniu a pod makijaż tylko krem antybakteryjny z ziaji, ale pocieszam się, że jeszcze tylko jakieś 4 miesiące i będzie ok
|
|
|
|
|
#3946 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
.Cytat:
Tobie mama robi? Lekarz to akceptuje?
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem wylezie jakis syf, ale to juz nie to co na początku
|
|
|
|
|
#3948 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Ja teraz używam bardzo delikatnej pielęgnacji twarzy, a też mam plamy, jakby liszaje.
|
|
|
#3949 |
|
Raczkowanie
|
anciaahk inne badania robiłam wczesniej. wyszły w normie. a leukocyty tez mi podskoczyły ale własnie na norme bo zawsze miałam ponizej
|
|
|
|
#3950 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja mam okropny nawyk drapania i wyciskania. Mąż się złości bo i jego czasem atakuję, a on tego nie znosi.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-05-02 o 16:27 |
|
|
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak
na takim druczku z pieczątkami wszystkimi) Bałam się, że właśnie piling pogorszy sprawę ale o dziwo jest nie najgorzej Mam taki delikatny i staram się nie szorować nim całej twarzy tylko tam gdzie suche miejsca sąCytat:
![]() 81gosia heh jak dla mnie to nie dbam chodzę spać w makijażu i wyciskam wszystko co się da np
Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-05-02 o 16:32 |
|
|
|
|
#3952 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3953 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No miejmy nadzieję że to minie Cytat:
|
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przez was muszę sobie zrobić frytki ![]() Dzidzia szaleje na całego Na wyjeździe zauważyłam, że mały reaguje już jakby na różne głośniejsze dźwięki czy np ciepłą wodę |
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak sama nazwa wskazuje, na podforum "Perfumy" rozmawiamy głównie o zapachach (oczywiście jest tam też wątek plotkowy, więc o sobie też dużo wiemy). A pierwsze spotkanie perfumiar ze Śląska było już prawie 4 lata temu, więc znamy się już kawałek czasu. Najfajniejsze jest to, że jesteśmy tak różne, że w realu pewno byśmy się nie skumplowały (mamy tam koleżankę po 50-tce, makijażystkę, księgową, "starą" metalówę ; i mnie szaraczka), a że łączy nas wspólne hobby to fajnie się spędza czas i zawsze jest bardzo miło ![]() Nic nie piszcie o cerze Jak już mówiłam, mam trądzik różowaty i mam teraz megazaostrzenie. W ciąży muszę sobie darować leczenie, więc dbam tylko, żeby cery nie drażnić jeszcze bardziej, nawilżam, natłuszczam (bo mam też suche plamy, skóra się przy nosie łuszczy), robię maseczki, filtruję. Jak bardziej dbam to jest lepiej, ale moją zmorą są czerwone plamy po wypryskach, które utrzymują się dłuuuugie miesiące i nie ma mowy, żebym nie używała mocno kryjącego podkładu + korektora.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-05-02 o 16:45 |
|
|
|
|
#3956 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3957 | |||
|
kosmitka
|
Cytat:
Cytat:
Jak piling delikatny to może i rzeczywiście pomoże, mi póki co szkodzi i też używam tylko na te partie, gdzie mam "normalną" cerę. Cytat:
Mam takie czerwone plamy, suche, dziwnie wyglądają. Lekarz dał mi maść, ale napisane jest, że lepiej nie używać w ciąży. Niby mówił, że bezpieczna, ale wolę nie ryzykować. Myję twarz emulsją emolium i używam kremu emolium. Teraz chyba kupię maść emolium i przynajmniej na noc będę to stosować, a na dzień ten krem, co polecała Archinta tzn. biodermę. Nie wiem jesczze, co do mycia kupić, może też biodermę. Dobre są też apteczne svr, ale dość drogie. Chociaż krem i emulsję emolium kupiłam razem za coś ok. 80 zł, ale wystarczyło w sumie na prawie 3 miesiące, to chyba nie wychodzi tak strasznie. Do tego emulsją mył się mój stary , bo myślał, że to zwykły żel do mycia ciała.
|
|
|
#3958 | |
|
Wtajemniczenie
|
No dokładnie
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3959 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
A frytek nie chce, mamusia zrobiła Franusiowi bułeczki z dżemem (chociaż obiad był 1,5 godziny temu), a fazę mam dzisiaj na jedzenie ogromną! Cytat:
Właśnie czasem komuś znajomemu jest trudniej powiedzieć coś, co się chce. A ja to już całkiem mało zwierzająca się jestem, dlatego nie mam koleżanek czy przyjaciółek.
|
|
|
#3960 |
|
Zadomowienie
|
Zmienię wam temat
![]() znalazłam wczoraj na allegro smoczek z termometrem, my zamierzamy w taki zainwestować, może i wam się spodoba znalazłam też śliczną pościel - drogą jak diabli (zważywszy że mam w idealnym stanie poszewki jeszcze po mnie, z takimi ładniutkimi falbankami i nie pstrokacizna jak nie raz w sklepie) ale i tak się nastawiłam, bo mają zestawy do łóżeczka i podobne do wózka. http://allegro.pl/alltimax-posciel-6...html?source=oo mnie sę podobają te z księżycami
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

.
a teraz mamy swoje dwa pokoiki i jestem szczęśliwa, choć ciasno
.
Ale tż się boi i za cholerę mnie nigdzie nie weźmie