Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł do kolejnej części naszego wątku to:
Maj idzie słonko świeci, w brzuszku zdrowo rosną nasze dzieci! 5 8,77%
W połowie drogi jesteśmy, a nasze brzuszki wyskakują jak grzybki po deszczu 0 0%
Będą z nas fajne mamy, bo wciąż frytkami się zajadamy 1 1,75%
Na talerzu wciąż fryteczki, takie z nas mamusiowe kuchareczki 0 0%
inęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki 25 43,86%
Nasze brzuszki rozwijają się jak wiosenne kwiatuszki- mamuśki IX-X 1 1,75%
Puk-puk- kto tam? Już nie anonimowy hipopotam- mamuśki IX-X 6 10,53%
Brzuszek tu, brzuszek tam- wątek wrześniowo- październikowych mam 19 33,33%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 15:57   #3931
anciaahk
kosmitka

Dot.: Dzieciaczki w brzuszku nasze kochane, my chcemy już być kopane IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Zapomniałam dodać, że kolejny kg i kolejne 2 cm do przodu
Lubię góry ale teraz nie sprawiało mi to tej przyjemności no i zero kondycji
Aaa myślałam, że serio nic nie przytyłaś, aż prawie w kompleksy wpadłam.
A tak na serio to mam w nosie te kilogramy, najważniejsze, by dzidzia urodziła się zdrowa, a resztę jakoś przeżyję.
Cytat:
Gratki
Ja mam za tydzień wizytę Ale przedemną test na obciążenie i modlę się, żeby wyszedł w normie bo oszaleję bez słodyczy
Na pewno wszystko będzie dobrze, tylko gazetkę do czytania weź, bo nudno.
A masz test ten godzinny czy 2-godzinny?
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja tez dziecko chowane w bloku w ciasnych dwóch pokojach zawsze marzyłam o prawdziwej sypialni i żeby mieć schody
Link tutaj.
Póki co mam sypialnię i schody, ale wszystko jeszcze jest totalna rozpierducha, udało nam się ostatnie kupić, bo deweloper zrobił promocję - ostatnie mieszkanie zostało. A też chowałam się w 2 pokojach a pierwsze moje mieszkanko własne to była kawalerka .
Ale czemu marzysz o schodach? Nas wszyscy krytykują i straszą, że dzieci będą z nich spadać!

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:00   #3932
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ale Ty masz chyba dopiero jedno, tak? A drugie w drodze? To nie zamierzasz najpierw w sypialni mieć małego łóżeczka i dopiero potem zrobić przemeblowanie, jak dziecko dorośnie?
chciałabym bardzo ale mi się drugie łóżeczko nie zmieści już do sypialni

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Agnyska ja też chodzę w spodniach od piżamy. To mój najwygodniejszy strój

Cytat:
ojoj ale wyrzucacie tak całkiem czy odstawiacie w kąt na "lepsze czasy" ?
ja tez dziecko chowane w bloku w ciasnych dwóch pokojach zawsze marzyłam o prawdziwej sypialni i żeby mieć schody
chowamy na lepsze czasy, jeśli tylko rodzice mają je gdzie przechować
ja jestem z domku, ale zawsze duuuużo osób mieszkało z nami - wiesz, kilka pokoleń a teraz mamy swoje dwa pokoiki i jestem szczęśliwa, choć ciasno
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:01   #3933
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Juz dawno nie byłam przez te moje mdłości okropne- a juz mi teskno za Babcią
Mnie babciunia wczoraj odwiedziła. Babcie są najlepsze na świecie
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

jak dodałaś to kolejny to mi ulżyło hihi
Ja właśnie to samo brzuch już naprawdę mam duży, a cycki to takie balonki dwa wczoraj mieliśmy imprezę , faceci to sie powstrzymywali do komentarzy ale za to laski mówiły że mam cudowny biust i też taki chcą, a po ciąży były, i mówiły że dzieci wysały nawet więcej niż miały przed porodem

na buzi też się zaokrągliłam, tak samo lekko w biodrach i o zgrozo w ramionach
Nie rozumiem - po porodzie miały większy biust niż przed?
Ja też na buzi, w ramionach, tyłku, wszędzie.
A najbardziej mnie dobija, jak każdy mówi, że tak pięknie wyglądam, taka okrągła, nie jak wieszak . Wczoraj usłyszałam nawet, że wreszcie mam kobiecie kształty .

Stary 2011-05-02, 16:02   #3934
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Link tutaj.
Póki co mam sypialnię i schody, ale wszystko jeszcze jest totalna rozpierducha, udało nam się ostatnie kupić, bo deweloper zrobił promocję - ostatnie mieszkanie zostało. A też chowałam się w 2 pokojach a pierwsze moje mieszkanko własne to była kawalerka .
Ale czemu marzysz o schodach? Nas wszyscy krytykują i straszą, że dzieci będą z nich spadać!
dzieki za link

a co do schodów to też juz się ich doczekałam - nie umiem tego racjonalnie uzasadnić, ale jakoś zawsze schody kojarzyły mi się z domem
a co do tego, że dzieci będą spadać...mam sporo znajomych posiadających dzieci i schody i jakoś żadnemu maluchowi nie udąło się spaść wiadomo, trzeba pilnować, zakładać bramki itd.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:02   #3935
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
chciałabym bardzo ale mi się drugie łóżeczko nie zmieści już do sypialni
O kurcze, nie dało się nic wystawić, aby się zmieściło? Gdzie planujesz postawić łóżeczko?

Stary 2011-05-02, 16:02   #3936
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też testowałam 7 lutego 9 miałam umówioną kolejną wizytę u doktorka od niepłodności...więc bez jakiejś większej nadziei podeszłam do tego testowania - siedze na kibelku a tu od razu gruba krecha wyszła

wypadłam z tego kibla juz cała spłakana i do TZ mowię, że będzie tatą - a on myślał, że znowu test nie wyszedł i ja płaczę bo się załamałam - i mówi "no wiem, kiedyś będę, a ty będziesz najlepszą mamą" czy coś w tym stylu na to ja juz całkiem w szloch popadłam dopiero jak mu pokazałam test to zakumał. i na drugi dzien betka potem do doktorka, który mnie wysciskal i od razu założył kartę ciąży,,,kochany
Kochany ten Twój tż hehe Ja będąc w 6t 5d poszłam do lekarza potwierdzić dopiero ciążę (bo wcześniej chorowałam z 2-3 tygodnie, dużo ćwiczyłam, myślałam że to przez to ), i też od razu założyli mi kartę ciąży

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Pewnie- najlepiej nie rezygnować z planó i marzeń- grunt to optymizm
Powiedziała ta co ost. ma doła i beczy ciągle...

To do jutra- lub pojutrza-paaaaaaaaaaaaaaaa
Dla pocieszenia Ci powiem że ostatnio też zdarzało mi się zapłakać, załamać trochę, ale tż mnie zawsze pozytywnie nastraja i podnosi na duchu Jak widzę jak on chce tego dziecka i czeka na nie to aż wszystko mi się wydaje piękniejsze Tż-ci to chyba dla każdej obecnej tu wizażanki największe Skarby (no może poza tym maluszkiem w brzuchu )

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Byłam w Katowicach na dwudniowej imprezie z koleżankami

Licencjat jest wystarczający do nauczania w szkole, ale raczej każą Ci uzupełnić wykształcenie, bo z lic. możesz mieć tylko stopień nauczyciela kontraktowego (o ile dobrze pamiętam, ale na 90 % dobrze).
Na Uniwersytecie Śląskim semestr na filologii angielskiej to koszt chyba 2 100 zł (na magisterskich, nie wiem czy licencjackie tak samo płatne). Ale jak już pracujesz w szkole, to masz szansę na częściowe dofinansowanie do czesnego (zależy to od gminy, tam gdzie pracuję dofinansowanie do studiów wyższych to 700 zł na senestr, czyli w przypadku tej filologii 1/3).

Dziś spędzam dzień w spodniach od piżamy Po prostu nie mam żadnych spodni długich, które by na mnie pasowały (takich po domu, bo moich jeansów na wypychanie kolan na kanapie mi szkoda), a na leginsy 3/4 czy spodenki do kolan jest za zimno. No i jak na złość tabuny pielgrzymów się przez mój dom dziś przewijają i oglądają mnie w tym pięknym outficie
Ja też chcę gdzieś na imprezę, potańczyć sobie itp. Ale tż się boi i za cholerę mnie nigdzie nie weźmie

Dziękuję Ci za odp w sprawie tych studiów, bo nie chcę wydawać kasy na marne, a jeśli ma mi to ułatwić znalezienie pracy w szkole to warto jest włożyć w to pieniądze.. Na stronie tej uczelni pisze, że po ukończeniu szkoły (trwa 3 lata), można nauczać w szkole jako nauczyciel ang, historii, jako tłumacz w biurach podróży itp. więc jeśli to prawda, to naprawdę warto Jest to małe miasto, a więc nie sądzę, aby ceny były tutaj wygórowane, bo by się po prostu nie opłacało tam studiować, każdy wybrałby większe miasto z większymi możliwościami.. Praktyki zawodowe też są podczas studiów zapewnione, no i zajęcia praktyczne.

Ja też dziś siedzę w piżamie, bo poprostu nie chce mi się męczyć w spodniach, przydałoby się już kupić spodnie dresowe dla ciężarnej, albo takie zwykłe..

Cytat:
wyrzucam łóżko małżenskie z sypialni - dojrzałam do tego, choć będę ryczeć jak głupia mam je zaledwie dwa lata i zawsze o takim marzyłam, ale niestety sypialnia będzie teraz pokoikiem dziecięcym a my na kanapę... no coż - dwoje dzieci to już niezly tłumik muszą mieć swoje miejsce
Ja też o takim marzę.. chyba bym się rozpłakała wyrzucając wymarzone łóżko z sypialni.. No ale dzieci są ważniejsze, dla nich wszystko..
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:03   #3937
anciaahk
kosmitka

Cytat:
a co do schodów to też juz się ich doczekałam - nie umiem tego racjonalnie uzasadnić, ale jakoś zawsze schody kojarzyły mi się z domem
a co do tego, że dzieci będą spadać...mam sporo znajomych posiadających dzieci i schody i jakoś żadnemu maluchowi nie udąło się spaść wiadomo, trzeba pilnować, zakładać bramki itd.
Ja bym wolała mieszkanie bez schodów, wtedy chyba lepiej czuć tą powierzchnię, chociaż i ta nie jest źle.
Tak myślę, że nie my jedni będziemy mieli i dziecko i schody i jakoś chyba damy radę.

Stary 2011-05-02, 16:04   #3938
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie babciunia wczoraj odwiedziła. Babcie są najlepsze na świecie
ja juz nie mam żadnej babci ani dziadka w sumie tylko dziadka pamiętam, zmarł zaraz po mojej komunii
Stary 2011-05-02, 16:06   #3939
anciaahk
kosmitka

Cytat:
ja juz nie mam żadnej babci ani dziadka w sumie tylko dziadka pamiętam, zmarł zaraz po mojej komunii
Ojej współczuję Ci bardzo. Mój mąż nie ma też dziadków, mi została tylko babciunia.

Stary 2011-05-02, 16:06   #3940
bianeczkaa
Zakorzenienie

kurde człowiek nic nie kupi a pieniędzy wyda że hej

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:10   #3941
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Nie rozumiem - po porodzie miały większy biust niż przed?
Ja też na buzi, w ramionach, tyłku, wszędzie.
A najbardziej mnie dobija, jak każdy mówi, że tak pięknie wyglądam, taka okrągła, nie jak wieszak . Wczoraj usłyszałam nawet, że wreszcie mam kobiecie kształty .
wyjaśniam , bo chyba się sama zamotałam w opisaniu
przed ciążą np miały standardowe C, w ciązy to wiadmo cycuszki są wielkie, a jak dzieci wykarmiły, biust się zmieniszył do standardowego B, wczoraj mi dwie tak opowiadały, wręcz są chusze kilka kg niż przed ciążą :P

Zapomniałam , opaliłam się sobotę, tzn buzię, recę i biust na okrągło hehe ale pierwszy raz od 2-3 lat wyszły mi piegi zdjęłam przed chwilą obrączkę , a tu biały ślad po niej szok , a ja tylko na huśtawce siedziałam na słoneczku

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:10   #3942
81gosia
Zadomowienie

A ja właśnie padłam. Rano byliśmy w 2 Leroy Merlin - tłumy że hej i jestem na nich zła, bo nam desek nie przycięli tak jak chcieliśmy, bo ich maszyna nie może A trzeba było pojechać do Castoramy.
potem pojechaliśmy na stary fort do parku na spacerek, jakieś 4km od domku. Jaki tam jest super plac zabaw. Duży i mnóstwo atrakcji.

Teraz staram się namówić męża na fryty a wszystko przez Was. On robi takie z gotowca TESCO smażone na głębokim oleju. Jak byłam mała to mama robiła super frytki talrki, bo jej się w paski kroić nie chciało a ja zawsze byłam pożeracz fryt. Dla mnie frytki były jak lekarstwo, albo znak ozdrowienia Jak byłam chora, nie istotne na co i powiedziałam mamie że mam ochotę na frytki, to zawsze znaczyło jedno - dziecko wraca do zdrowia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2010_04180034.jpg (105,4 KB, 32 załadowań)
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:11   #3943
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo, widzę że Bianeczka wróciła

I Natka z gór

Archinta, miłego wyjazdu

Ancia, to żadne bejbi-party, tylko spotkanie Ślązaczek z podforum "Perfumy" Zawsze zaliczamy najpierw knajpę, a potem siedzimy do rana na domówce. Bardzo fajna impreza, ale zmęczyłam się masakrycznie (jak kupowałyśmy prowiant w markecie to mnie tak już kręgosłup bolał, że jak tylko wyszliśmy to siadłam na parkingu pod ścianą, bo myślałam, że umieram), no i nad ranem usnęłam na pufach, nie było to zbyt wygodne Jak tylko dojechałam do domu, to poszłam spać.

A koleżanka jedna się zorientowała po moich wpisach na forum + podejrzanym wyglądzie, upewniła się i dostałam od wszystkich obecnych gratulacje. Ale potem przybyła reszta i te sprawiały wrażenie, jakby nie zauważyły. Ubrana byłam dość luźno, więc nie rzucało się to tak bardzo w oczy.

"podejrzany wygląd" Przypomniało mi się jak na początku lutego cieszyłam się, że już widać lekko brzuszek no i piersi ładne a jak spotkałam się z koleżanką to mi dowaliła, ze mi się przytyło Ale potem wyszło, że ona wiedziała już, ze jestem w ciąży ale nie wiedziała jak ma zacząć temat

MalgosiaM8, Ancia no co wy Też się nie przejmuję kilogramami ale przy moim wzroście będę śmiesznie wyglądać, taki pączuś A no i jest kolejny plus bo moja "pryszczyca" jakby się uspokoiła

Test mam z 75g glukozy to chyba 2 godzinny jest? Na szczęście będę w domu to będzie się czym zająć No i nie mogę o cytrynie zapomnieć tak jak ostatnio

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:14   #3944
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam jedną babcię, ale mało kojarzącą już, tat też nie mam, zostały mi same mamy, podsumowując jedna mama, bo teściowa to taka "mama z przymusu"

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ----------

Cytat:
MalgosiaM8, Ancia no co wy Też się nie przejmuję kilogramami ale przy moim wzroście będę śmiesznie wyglądać, taki pączuś A no i jest kolejny plus bo moja "pryszczyca" jakby się uspokoiła
też mi się na chwilę uspokoiła ... a potem wróciła ze zdwojoną siłą, juz nie wiem jak z tym walczyć , buzia okrągła, buzia jak u nastolatki, plecy zpryszczone, pilingi pomagają tylko na chwilę.. ehh , chyba pozostaje nadzieja że to kiedyś minie

25.08.2011

Stary 2011-05-02, 16:18   #3945
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:

też mi się na chwilę uspokoiła ... a potem wróciła ze zdwojoną siłą, juz nie wiem jak z tym walczyć , buzia okrągła, buzia jak u nastolatki, plecy zpryszczone, pilingi pomagają tylko na chwilę.. ehh , chyba pozostaje nadzieja że to kiedyś minie
Czyli mam się jeszcze nie cieszyć? Ja tam jakoś specjalnie nie dbam o skórę aż grzech się przyznać Piling raz w tygodniu a pod makijaż tylko krem antybakteryjny z ziaji, ale pocieszam się, że jeszcze tylko jakieś 4 miesiące i będzie ok

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-02, 16:20   #3946
anciaahk
kosmitka

Cytat:
przed ciążą np miały standardowe C, w ciązy to wiadmo cycuszki są wielkie, a jak dzieci wykarmiły, biust się zmieniszył do standardowego B, wczoraj mi dwie tak opowiadały, wręcz są chusze kilka kg niż przed ciążą :P
Nie załamuj mnie, bo to by znaczyło, że będę miała wklęsłe.
Cytat:
Ancia, to żadne bejbi-party, tylko spotkanie Ślązaczek z podforum "Perfumy"
Jakoś chyba nie miałabym odwagi na takie spotkanie. Tak się tu czasem uzewnętrzniam, jak nikomu, kogo znam i potem jakbym miała kogoś takiego poznac, to chyba bym się wstydziła. Dzikus jestem.
Cytat:

Test mam z 75g glukozy to chyba 2 godzinny jest? Na szczęście będę w domu to będzie się czym zająć No i nie mogę o cytrynie zapomnieć tak jak ostatnio
Tobie mama robi? Lekarz to akceptuje?

Stary 2011-05-02, 16:20   #3947
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli mam się jeszcze nie cieszyć? Ja tam jakoś specjalnie nie dbam o skórę aż grzech się przyznać Piling raz w tygodniu a pod makijaż tylko krem antybakteryjny z ziaji, ale pocieszam się, że jeszcze tylko jakieś 4 miesiące i będzie ok
u mnie odpukać też jest lepiej czasem wylezie jakis syf, ale to juz nie to co na początku
Stary 2011-05-02, 16:22   #3948
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Wg mojej wiedzy, to peeling na pryszcze pogarsza sprawę, bo jeszcze bardziej rozognia wszystko. Dobre wyniki dawały toniki - np. octowy, ale chyba w ciąży niezbyt wskazany.
Ja teraz używam bardzo delikatnej pielęgnacji twarzy, a też mam plamy, jakby liszaje.

Stary 2011-05-02, 16:23   #3949
Antiopa7
Raczkowanie

anciaahk inne badania robiłam wczesniej. wyszły w normie. a leukocyty tez mi podskoczyły ale własnie na norme bo zawsze miałam ponizej
Antiopa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:24   #3950
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
I to jest nie dbam? To co ja mam powiedzieć. Nie cierpię wręcz wszystkich tych kosmetyków. Tylko mydło, szampon, woda, rzadko krem i makijaż. Teraz pryszcze mi wracają a ja mam okropny nawyk drapania i wyciskania. Mąż się złości bo i jego czasem atakuję, a on tego nie znosi.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-05-02 o 16:27
Stary 2011-05-02, 16:27   #3951
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Tobie mama robi? Lekarz to akceptuje?
Tak Moja mama pracuje w przychodni i wynik jest "oficjalny" (nie wiem jak to napisać na takim druczku z pieczątkami wszystkimi)
Bałam się, że właśnie piling pogorszy sprawę ale o dziwo jest nie najgorzej Mam taki delikatny i staram się nie szorować nim całej twarzy tylko tam gdzie suche miejsca są

Cytat:
u mnie odpukać też jest lepiej czasem wylezie jakis syf, ale to juz nie to co na początku
Oj na początku to wyglądałam jakbym miała trądzik, a teraz to trochę zaskórniaków i kilka pryszczy

81gosia heh jak dla mnie to nie dbam chodzę spać w makijażu i wyciskam wszystko co się da np

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-05-02 o 16:32
Stary 2011-05-02, 16:33   #3952
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
O kurcze, nie dało się nic wystawić, aby się zmieściło? Gdzie planujesz postawić łóżeczko?
jak się wstawi rozkładaną kanapę zamiast łóżka to się zmieści. Na ścisk ale się zmieści. Choć raczej maleństwo wyląduje w lóżeczku Konrada a Konrad dostanie jakieś dla starszego dziecka. A potem my się przeniesiemy do salonu - smutna prawda

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ----------

Cytat:
no to ja miałam identycznie
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:36   #3953
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
krem anty musiałam zarzucić w diabły bo pogarszał mi sprawę bez kitu, mocno nawilżający mam to troszkę lepiej, skóra się tak łuszczy do tego ble
No miejmy nadzieję że to minie

Cytat:
Wg mojej wiedzy, to peeling na pryszcze pogarsza sprawę, bo jeszcze bardziej rozognia wszystko. Dobre wyniki dawały toniki - np. octowy, ale chyba w ciąży niezbyt wskazany.
Ja teraz używam bardzo delikatnej pielęgnacji twarzy, a też mam plamy, jakby liszaje.
właśnie takie palmy, liszaje kij wie co to jest

25.08.2011

Stary 2011-05-02, 16:40   #3954
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
krem anty musiałam zarzucić w diabły bo pogarszał mi sprawę bez kitu, mocno nawilżający mam to troszkę lepiej, skóra się tak łuszczy do tego ble
No miejmy nadzieję że to minie

Mi nie pasował przed ciążą bo był za słaby jakby ale teraz jest ok Kiedyś nam to minie na pewno

Przez was muszę sobie zrobić frytki
Dzidzia szaleje na całego też chce frytek pewnie Na wyjeździe zauważyłam, że mały reaguje już jakby na różne głośniejsze dźwięki czy np ciepłą wodę Albo jak tż mówi blisko brzucha to się uspokaja i przesuwa w stronę tż

Dominik

Martynka
Stary 2011-05-02, 16:40   #3955
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Jakoś chyba nie miałabym odwagi na takie spotkanie. Tak się tu czasem uzewnętrzniam, jak nikomu, kogo znam i potem jakbym miała kogoś takiego poznac, to chyba bym się wstydziła. Dzikus jestem.
Ja też jestem w takim razie dzikus pod tym względem. "Na żywo" nie zwierzam się nikomu, nie mam takich przyjaciółek, a przez internet mogę powiedzieć dużo, czasem potem żałuję, że się tak uzewnętrzniam.
Ale jak sama nazwa wskazuje, na podforum "Perfumy" rozmawiamy głównie o zapachach (oczywiście jest tam też wątek plotkowy, więc o sobie też dużo wiemy). A pierwsze spotkanie perfumiar ze Śląska było już prawie 4 lata temu, więc znamy się już kawałek czasu. Najfajniejsze jest to, że jesteśmy tak różne, że w realu pewno byśmy się nie skumplowały (mamy tam koleżankę po 50-tce, makijażystkę, księgową, "starą" metalówę ; i mnie szaraczka), a że łączy nas wspólne hobby to fajnie się spędza czas i zawsze jest bardzo miło

Nic nie piszcie o cerze Jak już mówiłam, mam trądzik różowaty i mam teraz megazaostrzenie. W ciąży muszę sobie darować leczenie, więc dbam tylko, żeby cery nie drażnić jeszcze bardziej, nawilżam, natłuszczam (bo mam też suche plamy, skóra się przy nosie łuszczy), robię maseczki, filtruję. Jak bardziej dbam to jest lepiej, ale moją zmorą są czerwone plamy po wypryskach, które utrzymują się dłuuuugie miesiące i nie ma mowy, żebym nie używała mocno kryjącego podkładu + korektora.

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-05-02 o 16:45
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:43   #3956
MAGiALENA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Miłego spacerkowania Nawdychajcie się tego cudnego wiosennego powietrza z dzidziusiem
w końcu nie łaziliśmy po dworze, bo się za cienko ubrałam. zamiast tego wsiedliśmy w samochód i pojechaliśmy do centrum handlowego... na lody.

Cytat:
czuje się jak Matuzalem jeśli faktycznie tu są dziewczyny które juz zdawały nową maturę to ja się poddaję
ja zdawałam nową maturę w 2005 roku.

Cytat:
i też kroję nożem normalnie na paski - tylko trzeba miec ostry nóż i super wychodzą
takie najlepsze.

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:44   #3957
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez Antiopa7 Pokaż wiadomość
anciaahk inne badania robiłam wczesniej. wyszły w normie. a leukocyty tez mi podskoczyły ale własnie na norme bo zawsze miałam ponizej
Zobaczę, co powie mój lekarz, ale wizyta dopiero 13 maja. Wolałam jednak tą nieszczęsną glukozę zrobić teraz i mieć z głowy, a nie przed samą wizytą. Zresztą on w sumie nic nie mówił, kiedy mam to zrobić.
Cytat:
Tak Moja mama pracuje w przychodni i wynik jest "oficjalny" (nie wiem jak to napisać na takim druczku z pieczątkami wszystkimi)
Bałam się, że właśnie piling pogorszy sprawę ale o dziwo jest nie najgorzej Mam taki delikatny i staram się nie szorować nim całej twarzy tylko tam gdzie suche miejsca są
Natko to masz dobrze, bo też się nad tym zastanawiałam, ale jak pomyślałam, że co ja lekarzowi na kartce dam wynik, to mnie wyśmieje.
Jak piling delikatny to może i rzeczywiście pomoże, mi póki co szkodzi i też używam tylko na te partie, gdzie mam "normalną" cerę.

Cytat:
jak się wstawi rozkładaną kanapę zamiast łóżka to się zmieści. Na ścisk ale się zmieści. Choć raczej maleństwo wyląduje w lóżeczku Konrada a Konrad dostanie jakieś dla starszego dziecka. A potem my się przeniesiemy do salonu - smutna prawda
W sumie tak, bo jak tu spać w 4 osoby w jednym pokoju.
Cytat:
Mam takie czerwone plamy, suche, dziwnie wyglądają. Lekarz dał mi maść, ale napisane jest, że lepiej nie używać w ciąży. Niby mówił, że bezpieczna, ale wolę nie ryzykować.
Myję twarz emulsją emolium i używam kremu emolium. Teraz chyba kupię maść emolium i przynajmniej na noc będę to stosować, a na dzień ten krem, co polecała Archinta tzn. biodermę. Nie wiem jesczze, co do mycia kupić, może też biodermę. Dobre są też apteczne svr, ale dość drogie.
Chociaż krem i emulsję emolium kupiłam razem za coś ok. 80 zł, ale wystarczyło w sumie na prawie 3 miesiące, to chyba nie wychodzi tak strasznie. Do tego emulsją mył się mój stary , bo myślał, że to zwykły żel do mycia ciała.

Stary 2011-05-02, 16:45   #3958
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
kurde człowiek nic nie kupi a pieniędzy wyda że hej
No dokładnie

Cytat:

Zapomniałam , opaliłam się sobotę, tzn buzię, recę i biust na okrągło hehe ale pierwszy raz od 2-3 lat wyszły mi piegi zdjęłam przed chwilą obrączkę , a tu biały ślad po niej szok , a ja tylko na huśtawce siedziałam na słoneczku
Ja też będę wklęsła w takim razie Oj jak tylko będzie w środę słoneczko idę posiedzieć na działce na kocyku, pojeść jakieś lody i opalić nóżki nieco
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:48   #3959
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Przez was muszę sobie zrobić frytki
Dzidzia szaleje na całego też chce frytek pewnie Na wyjeździe zauważyłam, że mały reaguje już jakby na różne głośniejsze dźwięki czy np ciepłą wodę Albo jak tż mówi blisko brzucha to się uspokaja i przesuwa w stronę tż
A mój od TŻ ucieka , tylko mamusia mu odpowiada.
A frytek nie chce, mamusia zrobiła Franusiowi bułeczki z dżemem (chociaż obiad był 1,5 godziny temu), a fazę mam dzisiaj na jedzenie ogromną!
Cytat:
Ja też jestem w takim razie dzikus pod tym względem. "Na żywo" nie zwierzam się nikomu, nie mam takich przyjaciółek, a przez internet mogę powiedzieć dużo, czasem potem żałuję, że się tak uzewnętrzniam.
Ale jak sama nazwa wskazuje, na podforum "Perfumy" rozmawiamy głównie o zapachach (oczywiście jest tam też wątek plotkowy, więc o sobie też dużo wiemy). A pierwsze spotkanie perfumiar ze Śląska było już prawie 4 lata temu, więc znamy się już kawałek czasu. Najfajniejsze jest to, że jesteśmy tak różne, że w realu pewno byśmy się nie skumplowały (mamy tam koleżankę po 50-tce, makijażystkę, księgową, "starą" metalówę ; i mnie szaraczka), a że łączy nas wspólne hobby to fajnie się spędza czas i zawsze jest bardzo miło
Oj Ty Szaraczko .
Właśnie czasem komuś znajomemu jest trudniej powiedzieć coś, co się chce.
A ja to już całkiem mało zwierzająca się jestem, dlatego nie mam koleżanek czy przyjaciółek.

Stary 2011-05-02, 16:49   #3960
81gosia
Zadomowienie

Zmienię wam temat

znalazłam wczoraj na allegro smoczek z termometrem, my zamierzamy w taki zainwestować, może i wam się spodoba

znalazłam też śliczną pościel - drogą jak diabli (zważywszy że mam w idealnym stanie poszewki jeszcze po mnie, z takimi ładniutkimi falbankami i nie pstrokacizna jak nie raz w sklepie) ale i tak się nastawiłam, bo mają zestawy do łóżeczka i podobne do wózka.

http://allegro.pl/alltimax-posciel-6...html?source=oo

mnie sę podobają te z księżycami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości