|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
23 | 37,10% |
| Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. |
|
6 | 9,68% |
| W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... |
|
4 | 6,45% |
| Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. |
|
6 | 9,68% |
| Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. |
|
5 | 8,06% |
| Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. |
|
0 | 0% |
| Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! |
|
3 | 4,84% |
| Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. |
|
6 | 9,68% |
| Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. |
|
0 | 0% |
| Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. |
|
9 | 14,52% |
| Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
myślę że tak jak pisza dziewczyny dzieciątko w tydzień z takich małych pampków nie wyrośnie i jedną pakę zdążysz zużyć. No chyba że urodzisz olbrzyma tak ponad 5,5 kg ale tego Ci nie życzę
|
|
#3302 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201
Cytat:
![]() Aha i wysłałam ci Zmalowana zaproszenie na fb
|
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Hm... nie wiem jak to wygląda ze strony prawnej czy coś, ale ja bym go poinformowała pismem o alimenty.... skoro taki fi*ut za przeproszeniem to o urodzeniu się dzidzia bym go specjalnie nie informowała........
|
|
|
|
#3304 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do pieluszek to chyba zrobię tak jak Sloneczko - do szpitala kupię paczkę tych 1 a w domu już pójdą w ruch 2 (albo jak kikut pępowiny odpadnie )A z wózkiem to niemożliwa jesteś Ja w życiu na taką okazję nie upolowałam
|
|
#3305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie opinie o nim różne są bo ciężki jest, ale dla mnie to bez znaczenia bo w bloku nie mieszkam i po schodach go taszczyć nie będę, fajnie się go prowadzi, stabilny jest a za niecałe 90zł z przesyłką to się opłacało. Tż najpierw wątpił że babka mi go w ogóle wyśle bo tak tanio poszedł ale normalnie wysłała, i jeszcze oddała mi kasę za przesyłkę bo najpierw pisała że przesyłka 40zł wyjdzie a potem okazało się że puściła DHL-em za niecałe 30zł plus jakieś kartony żeby opakować i oddała mi przelewem dychę bardzo uczciwa kobitka aha, udało mi się upolowac takie spodnie: ciekawe jak będzie z jakością ![]() edit: a co do dawcy ja bym go właśnie tak jak radzi agulabarr poinformowała go z radością pozwem o alimenty/
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-02 o 16:39 |
|
|
|
|
#3306 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Mówcie co chcecie............ ale sie własnie pobeczałam bo mąż zadzwonil że nigdzie drożdżówek nie ma...........
![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
wózek za 90zł i to jak nówka! tosz to z cudem graniczy
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki nerolka Wszystkim dziękuje za pozytywne myśli, słowa i za pomoc
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko pobiłaś mnie w zakupach
Fajny wózek za super cenę Jeszcze jedno ty jesteś tak kulinarnie obeznana, a ja kiedyś miała przepis na łamańca z ananasami. Słyszałaś może coś o nim ??? Bo zgubiłam przepis już godzinę go szukam i zapadł się pod ziemie Zmalowana ja też sądzę tak jak dziewczyny, żeby go powiadomić, ale wezwaniem do sądu Nie zasłużył, żeby więcej wiedzieć, a co dopiero zobaczyć niunia agulaaabar ![]() Nerolka |
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka no to prawie jak za darmo masz ten wózek, podobne używki kosztują ok 300 zł .... jakbym mieszkała na wsi to pewno też taki bym miała bo te typowo miejskie wózki nie sprawdzają się po trawie, no ale mi zależy na odpinanej gondolce bo na 2 piętro taszczyć cały nie dam rady
Zmalowana ja tam bym poinformowała .... i tak się dowie, a niech myśli że jesteś najszczęśliwszą mamuśką jaką spotkał i nie płaczesz po nim |
|
|
|
#3311 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
.................... Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia 24 tyg - 6770g Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-02 o 16:09 |
||
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
CrazyMachine gratuluję udanej wizyty
ale masz gigant ajuż w brzuchu ![]() moniczka jak czytam te teksty Twojej mamy to normalnie załamka ja jakbym usłyszała taki tekst to bym się już nigdy więcej do niej nie odezwała.. nie chciała córki to nie będzie mieć![]() aania ciasto ![]() ![]() Cytat:
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
Wolałam uniknąć jakiegokolwiek kontaktu.Bo i po co? Ale z drugiej strony potem mi w sądzie powie, że nie uznał dziecka bo go nawet nie poinformowałam.
|
#3314 |
|
Zadomowienie
|
beatko - no taka sobie rozowa landrynka z niej
a co do wozka to zanka ma quinny i go baardzo mi chwalila bo ja tez sie wachalam czy quinny czy inny super okazja z tym wozkiem oczywiscie i kolory mi sie podobaja okropnie robimy ostatniego grilla......... jutro wracam do miasta
|
|
|
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, skoro nie wahał się zachować jak dupek to niech teraz wie przynajmniej że z alimentów i kosztów wyprawki się nie wykręci sianem. Rozumiem że kontakt z nim chcesz ograniczyć na ile to możliwe ale niech facet wie że od kosztów się nie wywinie.
|
|
#3316 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka toż to szok
ale Ci się trafiło, serio![]() pod wrażeniem jestem. Nie potrzebnie się wstydziłaś wcześniej pokazać, przecież nie po grubości portfela się "przyjaźnimy" że tak to nazwę...Zmalowana jeśli chcesz aby on uznał dziecko, miał z nim kontakt to chyba powinnaś poinformować. Wiecie co mi się przytrafiło? teściowa przyniosła słoik z ciepłym jeszcze tłuszczem po stopieniu słoniny, i go nie dokręciła, ja go chciałam przestawić i wszystko się wylało, na podłogę, ścianę, stół, krzesła, poduszkę na krzesła...cała kuchnia..to była masakra dobrze ze nikt nie widział tej akcji.. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-02 o 16:49 |
|
|
|
#3317 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja czasem tak dla jaj coś zalicytuje a potem wchodze na poczte i okazuje się że wygrałam aha i spodnie w sobotę kupiłam nowe jeansy z panelem za 16zł - ciekawe jaka jakość http://allegro.pl/show_item.php?item=1570338828---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
miałam na oku inny wózeczek, ale nie licytowałam go bo wydawało mi się śmieszne że za 50zł pójdzie i odpuściłam, a też był w super stanie i poszedł jak za darmo o ten:http://allegro.pl/swietny-wozek-gleb...519186736.html ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
za Was i tak zaczarujemy Izkę żeby jak najdłużej siedziałą w brzuszku ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ---------- Cytat:
![]() ja tez czasem jak robiłam popcorn w mikrofali to go przypaliłam bo w każdej mikrofalówce inaczej się robi, teraz daje na moc 600W bo na pełnym 1000W to momentalnie się przypala zanim zdąży wystrzelać cały w torebce. A smrodek z takiego przypalonego popcornu nieziemski jest
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
Beatka fajne te spodnie
|
|
|
|
#3319 |
|
Raczkowanie
|
Patik ja mam scopolan w tabletkach doustnie, luteine, nospe i jeszcze Fenoterol i Isoptin
Apteke mogę otwierać No ja właśnie siedze i się męczę ze Statystyką.. |
|
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Jak mi się przypomni statystyka którą miałam na ostatnim semestrze to ciarki mam, przeprawę miałam z zaliczeniem..
http://moda.allegro.pl/sliczna-sukie...584277730.html co myślicie o takiej sukience na wesele? nie jest dla starszych pań? dziewczyny jak ustawia się tego snajpera na allegro? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-02 o 17:15 |
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idę do niego w czwartek spodnie przymierzyć ![]() Wchodzisz na stronę snajpera, zakładasz konto, powiązujesz z kontem z allegro i tam gdzie jest taka linijka wstawiasz link z aukcji i ustawiasz cenę i sekundy strzału i tyle
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-02 o 17:21 |
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
brunetka to obczaj te sukienki, oka?
a weź mi podaj na jakiej ulicy w świdniku jest ten sklep, to może sama podjadę i przymierzę. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-02 o 17:38 |
|
|
|
#3323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A i czynne ma od 8 do 14 Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-02 o 17:45 |
|
|
|
|
#3324 |
|
Zadomowienie
|
Hejka Kobietki!
Wpadłam tylko się przywitać i pochwalić, że zaczynamy dziś z Zosią 27 tydzień ciąży czyli 7 miesiąc czyli III trymestr A tak poza tym malowanie trwa, roboty kupa, ale się oszczędzam, pogoda kiepska, więc nie żal w domu siedzieć, a w środę jedziemy na zakupki, po nowe autko Pozdrawiam! |
|
|
|
#3325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia, - 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia, - 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia, - 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia, - 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, - 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, - 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia, - 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia, - 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia. Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry: - 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia, - 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia, - 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-02 o 17:56 |
|
|
|
|
#3326 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba korzystałam z innych źródeł
|
|
|
|
#3327 |
|
Zakorzenienie
|
ale że jak..... ja mam termin wczesniej a dopiero w czwartek zaczne 27 t.c.
I tez mi sie wydaje ze 7 miesiac jest od 28 t.c. ![]() Co źródło to inaczej
|
|
|
|
#3328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() każdy inaczej liczy te tygodnie ciąży, jedni podają ukończone a drudzy zaczęte ... sama się gubię
|
|
|
|
|
#3329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3330 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny proszę powiedzcie co powinnam zrobić...
Dziś mi się zachciało chodzić po mieście, i moje planowane góra godzinne wyjście skończyło się po 4 i pół godz.... No i sobie narobiłam... Pod koniec zaczęłam mieć bóle co chwile delikatne ale skurczowe... Wróciłam do domu, położyłam się, ale co chwilę czuje ból, regularne napinanie w dole brzucha itp... I zastanawiam się co robić, jechać na pogotowie sprawdzić czy wszystko okk, czy może to tylko moje paranoje... Dodam, że to 25 tydzień...
Natan Edytowane przez zapałeczka Czas edycji: 2011-05-02 o 19:14 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

Zakończone: 2
A co do pieluszek to chyba zrobię tak jak Sloneczko - do szpitala kupię paczkę tych 1 a w domu już pójdą w ruch 2 (albo jak kikut pępowiny odpadnie