Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 15:48   #3301
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Wszystkie albo już mają maleństwa, albo mają terminy przede mną
myślę że tak jak pisza dziewczyny dzieciątko w tydzień z takich małych pampków nie wyrośnie i jedną pakę zdążysz zużyć. No chyba że urodzisz olbrzyma tak ponad 5,5 kg ale tego Ci nie życzę

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:50   #3302
sygine
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Beatka, ale miałaś szczęście z tym wózkiem

Dziewuszki mam takie nietypowe pytanie czy jak się Robalek wykluje to powinnam informować Dawce ?
Nie wiem... Może bym złośliwie napisała, że ma szykować portfel na alimenty?
Aha i wysłałam ci Zmalowana zaproszenie na fb
Stary 2011-05-02, 15:52   #3303
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewuszki mam takie nietypowe pytanie czy jak się Robalek wykluje to powinnam informować Dawce ?
Hm... nie wiem jak to wygląda ze strony prawnej czy coś, ale ja bym go poinformowała pismem o alimenty.... skoro taki fi*ut za przeproszeniem to o urodzeniu się dzidzia bym go specjalnie nie informowała........

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:53   #3304
sygine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
myślę że tak jak pisza dziewczyny dzieciątko w tydzień z takich małych pampków nie wyrośnie i jedną pakę zdążysz zużyć. No chyba że urodzisz olbrzyma tak ponad 5,5 kg ale tego Ci nie życzę
No nie chciała bym takiego wielkiego dzieciaczka urodzić, chociaż i tak najważniejsze żeby zdrowy był A co do pieluszek to chyba zrobię tak jak Sloneczko - do szpitala kupię paczkę tych 1 a w domu już pójdą w ruch 2 (albo jak kikut pępowiny odpadnie )
A z wózkiem to niemożliwa jesteś Ja w życiu na taką okazję nie upolowałam
Stary 2011-05-02, 15:53   #3305
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

poważnie?

w sumie opinie o nim różne są bo ciężki jest, ale dla mnie to bez znaczenia bo w bloku nie mieszkam i po schodach go taszczyć nie będę, fajnie się go prowadzi, stabilny jest a za niecałe 90zł z przesyłką to się opłacało. Tż najpierw wątpił że babka mi go w ogóle wyśle bo tak tanio poszedł ale normalnie wysłała, i jeszcze oddała mi kasę za przesyłkę bo najpierw pisała że przesyłka 40zł wyjdzie a potem okazało się że puściła DHL-em za niecałe 30zł plus jakieś kartony żeby opakować i oddała mi przelewem dychę bardzo uczciwa kobitka

aha, udało mi się upolowac takie spodnie:
ciekawe jak będzie z jakością

edit:
a co do dawcy
ja bym go właśnie tak jak radzi agulabarr poinformowała go z radością pozwem o alimenty/

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-02 o 16:39
Stary 2011-05-02, 15:53   #3306
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
o to to!!!! w innej formie bym go nie informowala
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:55   #3307
agulaaabar
Zakorzenienie

Mówcie co chcecie............ ale sie własnie pobeczałam bo mąż zadzwonil że nigdzie drożdżówek nie ma...........

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
poważnie?

w sumie opinie o nim różne są bo ciężki jest, ale dla mnie to bez znaczenia bo w bloku nie mieszkam i po schodach go taszczyć nie będę, fajnie się go prowadzi, stabilny jest a za niecałe 90zł z przesyłką to się opłacało. Tż najpierw wątpił że babka mi go w ogóle wyślę bo tak tanio poszedł ale normalnie wysłała, i jeszcze oddała mi kasę za przesyłkę bo najpierw pisała że przesyłka 40zł wyjdzie a potem okazało się że puściła DHL-em za niecałe 30zł plus jakieś kartony żeby opakować i oddała mi przelewem dychę bardzo uczciwa kobitka

aha, udało mi się upolowac takie spodnie:
ciekawe jak będzie z jakością
Ty to jesteś niemożliwa z tym allegro wózek za 90zł i to jak nówka! tosz to z cudem graniczy

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-02, 16:01   #3308
Zmalowana
Zakorzenienie

Dziewczynki nerolka Wszystkim dziękuje za pozytywne myśli, słowa i za pomoc I potrzebuje dużoo naszych pozytywnych fluidów

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:05   #3309
brunetka2000
Zakorzenienie

Beatko pobiłaś mnie w zakupach Fajny wózek za super cenę Jeszcze jedno ty jesteś tak kulinarnie obeznana, a ja kiedyś miała przepis na łamańca z ananasami. Słyszałaś może coś o nim ??? Bo zgubiłam przepis już godzinę go szukam i zapadł się pod ziemie

Zmalowana ja też sądzę tak jak dziewczyny, żeby go powiadomić, ale wezwaniem do sądu Nie zasłużył, żeby więcej wiedzieć, a co dopiero zobaczyć niunia

agulaaabar ja się prawie pobeczałam jak przypaliłam dzisiejszy popcorn

Nerolka
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:06   #3310
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Beatka no to prawie jak za darmo masz ten wózek, podobne używki kosztują ok 300 zł .... jakbym mieszkała na wsi to pewno też taki bym miała bo te typowo miejskie wózki nie sprawdzają się po trawie, no ale mi zależy na odpinanej gondolce bo na 2 piętro taszczyć cały nie dam rady

Zmalowana ja tam bym poinformowała .... i tak się dowie, a niech myśli że jesteś najszczęśliwszą mamuśką jaką spotkał i nie płaczesz po nim

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:06   #3311
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
A co do wózka to przyznam się Wam kochane że jakiś czas temu udało mi się upolować na aukcji ten wózeczek:
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...534516752.html

tak na wariata zalicytowałam i nikt mnie nie przebił przesyłka wyniosła mnie 30zł kurierem bo babka tak orientacyjnie wpisała koszt dostawy.

A wózeczek jest naprawdę w super stanie wizualnym i technicznym, lekko był przykurzony z wierzchu, tapicerka nic a nic nie zniszczona, żadnych wyblaknięć, a że babeczka wysłała go tak jak stał, nawet z okruszkami to ja go wybebeszyłam do samego stelaża i przeprałam wszystkie zdejmowalne części, torba do wózka jak nowa, ani plameczki w środku nie było, cały stoi u moich rodziców na razie, musze tylko jeszcze wyczyścic na mokro stelaż z kurzu, i kilka elementów których się nie zdejmuje przy oparciu i będzie wygladać bossko a potem całość zmontować do kupy. Tapicerkę już przeprałam, dziś dosuszają się właśnie ostatnie elementy.

Obecnie nie za bardzo mieliśmy kasę na nowy droższy wózek a ten trafił się tak przypadkiem ale ani troche nie żałuje. Warto było.

A jeśli się nie sprawdzi to najwyżej kupimy inny.
Czailiśmy się na tako Jumpera ale finanse na razie nam nie pozwalają bo ciąglę mamy pilniejsze wydatki niestety..

a wcześniej trochę głupio mi było się pochwalić takim zakupem kiedy widziałam jak Wy kupujecie dużo droższe wózeczki.. ech ciągle kasa na co innego potrzebna...
Ale Ci sie okazja trafila fajna

Cytat:
Dziewczynki nerolka Wszystkim dziękuje za pozytywne myśli, słowa i za pomoc I potrzebuje dużoo naszych pozytywnych fluidów
Nerolka w takim razie przesyłam

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...

Edytowane przez Lilkaa82
Czas edycji: 2011-05-02 o 16:09
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:17   #3312
youyou
Zakorzenienie

CrazyMachine gratuluję udanej wizyty ale masz gigant ajuż w brzuchu

moniczka jak czytam te teksty Twojej mamy to normalnie załamka ja jakbym usłyszała taki tekst to bym się już nigdy więcej do niej nie odezwała.. nie chciała córki to nie będzie mieć

aania ciasto

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Mówcie co chcecie............ ale sie własnie pobeczałam bo mąż zadzwonil że nigdzie drożdżówek nie ma...........
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:21   #3313
Zmalowana
Zakorzenienie

Wolałam uniknąć jakiegokolwiek kontaktu.Bo i po co? Ale z drugiej strony potem mi w sądzie powie, że nie uznał dziecka bo go nawet nie poinformowałam.

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:22   #3314
SweetAngel1984
Zadomowienie

beatko - no taka sobie rozowa landrynka z niej

a co do wozka to zanka ma quinny i go baardzo mi chwalila bo ja tez sie wachalam czy quinny czy inny

super okazja z tym wozkiem oczywiscie i kolory mi sie podobaja okropnie

robimy ostatniego grilla......... jutro wracam do miasta
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:45   #3315
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
dokładnie, skoro nie wahał się zachować jak dupek to niech teraz wie przynajmniej że z alimentów i kosztów wyprawki się nie wykręci sianem. Rozumiem że kontakt z nim chcesz ograniczyć na ile to możliwe ale niech facet wie że od kosztów się nie wywinie.

Stary 2011-05-02, 16:46   #3316
patik87
Zakorzenienie

Beatka toż to szok ale Ci się trafiło, serio pod wrażeniem jestem. Nie potrzebnie się wstydziłaś wcześniej pokazać, przecież nie po grubości portfela się "przyjaźnimy" że tak to nazwę...

Zmalowana jeśli chcesz aby on uznał dziecko, miał z nim kontakt to chyba powinnaś poinformować.

Wiecie co mi się przytrafiło? teściowa przyniosła słoik z ciepłym jeszcze tłuszczem po stopieniu słoniny, i go nie dokręciła, ja go chciałam przestawić i wszystko się wylało, na podłogę, ścianę, stół, krzesła, poduszkę na krzesła...cała kuchnia..to była masakra:mu r: godzinę podłogę i wszystko szorowałam, wybrudziłam z 10 ścierek i innych szmat a wszystko nadal tłuste!!!! koszmar jakiś, jak ja się w✂✂✂✂iłam, prawie zemdlałam. Najgorsza to poplamiona ściana, nadaje się do malowania tylko. i poduszka pewnie tez się nie dopierze, narazie namoczyłam. A szczęście w nieszczęściu to takie, że koło słoika leżało 300zł, i najpierw schowałam kasę, a potem wzięłam słoik, bo jakbym nie zabrała tej kasy to nie byłoby co ratować.

dobrze ze nikt nie widział tej akcji..

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-05-02 o 16:49
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:59   #3317
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
No nie chciała bym takiego wielkiego dzieciaczka urodzić, chociaż i tak najważniejsze żeby zdrowy był A co do pieluszek to chyba zrobię tak jak Sloneczko - do szpitala kupię paczkę tych 1 a w domu już pójdą w ruch 2 (albo jak kikut pępowiny odpadnie )
A z wózkiem to niemożliwa jesteś Ja w życiu na taką okazję nie upolowałam
dziękuje

ja czasem tak dla jaj coś zalicytuje a potem wchodze na poczte i okazuje się że wygrałam tak było też z tym laktatorem Avent m.in.
aha i spodnie w sobotę kupiłam nowe jeansy z panelem za 16zł - ciekawe jaka jakość http://allegro.pl/show_item.php?item=1570338828

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Ty to jesteś niemożliwa z tym allegro wózek za 90zł i to jak nówka! tosz to z cudem graniczy
miałam na oku inny wózeczek, ale nie licytowałam go bo wydawało mi się śmieszne że za 50zł pójdzie i odpuściłam, a też był w super stanie i poszedł jak za darmo o ten:
http://allegro.pl/swietny-wozek-gleb...519186736.html

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Nerola za Was i tak zaczarujemy Izkę żeby jak najdłużej siedziałą w brzuszku

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:55 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Beatko pobiłaś mnie w zakupach
Fajny wózek za super cenę Jeszcze jedno ty jesteś tak kulinarnie obeznana, a ja kiedyś miała przepis na łamańca z ananasami. Słyszałaś może coś o nim ??? Bo zgubiłam przepis już godzinę go szukam i zapadł się pod ziemie

agulaaabar ja się prawie pobeczałam jak przypaliłam dzisiejszy popcorn
łamaniec z ananasami? nie znam takiego cuda ale ciekawie brzmi

ja tez czasem jak robiłam popcorn w mikrofali to go przypaliłam bo w każdej mikrofalówce inaczej się robi, teraz daje na moc 600W bo na pełnym 1000W to momentalnie się przypala zanim zdąży wystrzelać cały w torebce. A smrodek z takiego przypalonego popcornu nieziemski jest

Stary 2011-05-02, 17:05   #3318
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Beatka fajne te spodnie

Stary 2011-05-02, 17:07   #3319
kindzia890
Raczkowanie

Patik ja mam scopolan w tabletkach doustnie, luteine, nospe i jeszcze Fenoterol i Isoptin Apteke mogę otwierać

No ja właśnie siedze i się męczę ze Statystyką.. mam wrażenie, że facet się pomylił w odpowiedziach.. ale głupio mi tak wysłać do niego maila z zapytaniem czy w odpowiedziach nie ma błędu
kindzia890 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 17:11   #3320
patik87
Zakorzenienie

Jak mi się przypomni statystyka którą miałam na ostatnim semestrze to ciarki mam, przeprawę miałam z zaliczeniem..

http://moda.allegro.pl/sliczna-sukie...584277730.html co myślicie o takiej sukience na wesele? nie jest dla starszych pań?

dziewczyny jak ustawia się tego snajpera na allegro?

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-05-02 o 17:15
Stary 2011-05-02, 17:20   #3321
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Jak mi się przypomni statystyka którą miałam na ostatnim semestrze to ciarki mam, przeprawę miałam z zaliczeniem..

http://moda.allegro.pl/sliczna-sukie...584277730.html co myślicie o takiej sukience na wesele? nie jest dla starszych pań?

dziewczyny jak ustawia się tego snajpera na allegro?
O pan ze Świdnika idę do niego w czwartek spodnie przymierzyć

Wchodzisz na stronę snajpera, zakładasz konto, powiązujesz z kontem z allegro i tam gdzie jest taka linijka wstawiasz link z aukcji i ustawiasz cenę i sekundy strzału i tyle

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-05-02 o 17:21
Stary 2011-05-02, 17:37   #3322
patik87
Zakorzenienie

brunetka to obczaj te sukienki, oka?

a weź mi podaj na jakiej ulicy w świdniku jest ten sklep, to może sama podjadę i przymierzę.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-05-02 o 17:38
Stary 2011-05-02, 17:40   #3323
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
brunetka to obczaj te sukienki, oka?

a weź mi podaj na jakiej ulicy w świdniku jest ten sklep, to może sama podjadę i przymierzę.
Na allegro masz cały adres, ale jakbyś nie znalazła to proszę ul. Mechaniczna 13. A jak będziesz w Świdniku to zapraszam na kawkę

A i czynne ma od 8 do 14

Czas edycji: 2011-05-02 o 17:45
Stary 2011-05-02, 17:46   #3324
wodaqua
Zadomowienie

Hejka Kobietki!
Wpadłam tylko się przywitać i pochwalić, że zaczynamy dziś z Zosią
27 tydzień ciąży czyli 7 miesiąc czyli III trymestr
A tak poza tym malowanie trwa, roboty kupa, ale się oszczędzam, pogoda kiepska, więc nie żal w domu siedzieć, a w środę jedziemy na zakupki, po nowe autko
Pozdrawiam!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 17:53   #3325
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Hejka Kobietki!
Wpadłam tylko się przywitać i pochwalić, że zaczynamy dziś z Zosią
27 tydzień ciąży czyli 7 miesiąc czyli III trymestr
A tak poza tym malowanie trwa, roboty kupa, ale się oszczędzam, pogoda kiepska, więc nie żal w domu siedzieć, a w środę jedziemy na zakupki, po nowe autko
Pozdrawiam!
Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia.

Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry:
- 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia,
- 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia,
- 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.

Czas edycji: 2011-05-02 o 17:56
Stary 2011-05-02, 17:59   #3326
wodaqua
Zadomowienie

Ja chyba korzystałam z innych źródeł
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 18:34   #3327
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Ja chyba korzystałam z innych źródeł
ale że jak..... ja mam termin wczesniej a dopiero w czwartek zaczne 27 t.c.
I tez mi sie wydaje ze 7 miesiac jest od 28 t.c.
Co źródło to inaczej

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-02, 18:43   #3328
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
J
fajna, mi się bardziej podoba w granacie i z większym dekoltem

każdy inaczej liczy te tygodnie ciąży, jedni podają ukończone a drudzy zaczęte ... sama się gubię

Stary 2011-05-02, 19:03   #3329
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
każdy inaczej liczy te tygodnie ciąży, jedni podają ukończone a drudzy zaczęte ... sama się gubię
czarna magia

Czas na zmiany !
Stary 2011-05-02, 19:12   #3330
zapałeczka
Zadomowienie

Dziewczyny proszę powiedzcie co powinnam zrobić...
Dziś mi się zachciało chodzić po mieście, i moje planowane góra godzinne wyjście skończyło się po 4 i pół godz.... No i sobie narobiłam... Pod koniec zaczęłam mieć bóle co chwile delikatne ale skurczowe... Wróciłam do domu, położyłam się, ale co chwilę czuje ból, regularne napinanie w dole brzucha itp... I zastanawiam się co robić, jechać na pogotowie sprawdzić czy wszystko okk, czy może to tylko moje paranoje... Dodam, że to 25 tydzień...

Edytowane przez zapałeczka
Czas edycji: 2011-05-02 o 19:14
zapałeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości