Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 2011. - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 23 37,10%
Maluszki w brzuszkach fikają, ale na świat się jeszcze nie pchają. Mamusie lipiec-sierpień 2011. 6 9,68%
W trzeci trymestr wkroczyłyśmy - szykujemy już kołyski... 4 6,45%
Przed nami już tylko dwa miesiące, później posypią się wakacyjne brzdące. 6 9,68%
Rosną w brzuchach nasze brzdące, przywitamy się z nimi za dwa miesiące. 5 8,06%
Studniówka odbyta,czekamy aż dzidzia na zewnątrz zawita. 0 0%
Koniec się zbliża dużymi krokami, będziemy lada chwilę wspaniałymi mamami ( rodzicami)! 3 4,84%
Brzuszek tu, brzuszek tam pogaduchy lipcowo-sierpniowych mam. 6 9,68%
Wiosna mija, lato czeka już niedługo przywitamy nowego człowieka. 0 0%
Już coraz bliżej na porodówki – plotkują lipcówki i sierpniówki. 9 14,52%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 14:27   #3271
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Nie twierdzę że nie, pod warunkiem że trafisz na szpital który rzeczywiście się do tego przykłada (ta kapusta to na porodówce właśnie była....). Natomiast patrząc na sporo jadłospisów szpitalnych zastanawiam się kto je układa i zatwierdza...

jak się nie zamierzam do szpitalnego jedzenia ograniczyć, wiem jak ułożyć żeby problemów nie było i raczej na pewno wolę skorzystać z dostawy domowej

moniczka, strasznie Ci współczuję...okropne musi być słuchanie takich rzeczy od -jakby nie było - najbliższych osób.... dobrze że z tatą tak się fajnie dogadujesz.

zaneta, no w sumie racja żelazo przebarwiać może, źle pokojarzyłam

Proszę bardzo wyszedł taki:
Ja też wolałabym z domowego jedzonka korzystać, ale co zadecyduję za te kilka miesięcy, to zobaczymy

A ciasto bardzo apetyczne

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:29   #3272
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Jeszcze tylko trzy miesiące i będziemy witać nasze brzdące. Lipiec-sierpień 201

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wydaje mi sie ze czeka sie ok. tygodnia na list, a mozna robic zakupy juz odrazu, tylko masz zaznaczone ze brak akceptacji i raczej za pobraniem nikt ci nic nie wysle, ale to zaden problem bo i tak taniej jest płacic za wszystko z góry. Ja jeszcze nigdy nic nie kupiłam za pobraniem.

o własnie, ubiegłaś mnie

ja raz brałam pobranie dla taty n pokrowce samochodowe bo akurat miałam konto wyczyszczone ze środków a że tato płacił to mi nie przeszkadzało dopłacić te parę złotych więcej do przesyłki

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Ja tez nie planuje kupowac za pobraniem . a matka miala pojechac ze mna na zakupy ale coz powiedziala ze za zakupami dla obcego bachora nie bedzie jezdzic : pala: nie to nie mam allegro i bez laski
kurcze... nie zazdroszczę takiej trudnej sytuacji rodzinnej.. niektórzy ludzie nie mają za grosz serca i wyczucia..

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:29   #3273
moniczka2123
Zadomowienie

co to znaczy ze w spacerowce jest siedzonko kubelkowe?? to zle ??

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:30   #3274
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Ja teraz wstaje po 10 Bo tz caly dzien nie ma w domu to po co mam byc rannym pTaszkiem sama?bylam na spacerku 40 min dobrze mi robi taki codzienny rozruch, kiedys biegalam wieczorami , no ale teraz z brzuszkiem , napewno by swietnie wygladalo.spotkalam szwagra a on ,, Boze jak to rosnie" co znaczy ,,to" ???????
On sie caly czas pyta mojego czy kochamy sie , tak go to Interesuje,Bo niby jak z tym brzuchem dajemy rade, strasznie to istotne......
ale ciekawski facet a może chcecie wiedzieć jak my sobie dajemy z "tym" radę z brzuszkiem??

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mi został jeszcze tylko jeden egzamin z tego semestru, ale ma go pod koniec maja. Potem czeka mnie obrona, ale to już we wrześniu, albo październiku, bo wcześniej się nie wyrobie Nie mam wogóle weny na pisanie, pozatym moja promotorka wjechała i narazie jej nie ma, zapomniała mi oddać sprawdzony spis treści i stanęłam w miejscu !!!
Ty już mgr kończysz czy może jakiś doktoracik?

Stary 2011-05-02, 14:33   #3275
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ale ciekawski facet a może chcecie wiedzieć jak my sobie dajemy z "tym" radę z brzuszkiem??

---------- Dopisano o 14:30 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Stary 2011-05-02, 14:34   #3276
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Carmel właśnie jak to jest z tymi zębami i żelazo?!
faktycznie widac na zębach dzieci, jaki leki brała mama w ciąży (antybiotyki, fosfor, żelazo) oczywiście lepiej z niczym na właśna ręke nie wyzykować i nie przesadzać, ale jak lekarz zaleci ze jest do dobre dla ogolenego rozwoju dziecka i ciężarnej mamy to nie ma wyjścia.

a dziecko juz sie rodzi ze wszystkimi zębami

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:35   #3277
SweetAngel1984
Zadomowienie

Sloneczko - super zakupy

moniczka - to nieciekawie masz poco weic wogle do matki przyjezdzalas jak wiedzialas ze sobie nerwow naszarpiesz.....? wracaj do tesciow tam masz swiety spokoj

ja mamsiedzonko kubelkowe w quinny sa takie

zanetka - ty ci tort robilas a ja snikersa pozarlam i wafle domowe
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:37   #3278
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
co to znaczy ze w spacerowce jest siedzonko kubelkowe?? to zle ??
kubełkowe, czyli takie że nie ma możliwości rozłożenia na płasko oparcia.

Stary 2011-05-02, 14:40   #3279
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
kubełkowe, czyli takie że nie ma możliwości rozłożenia na płasko oparcia.
A le to znaczy ze to jest lepsze czy gorsze??

Stary 2011-05-02, 14:41   #3280
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Mgr-inż Na doktoracik się nie piszę

Cholercia taką ochotę miałam na popcorn z mikrofali i co przypaliłam, nie nadaje sie do jedzenia !!!!!!

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-05-02 o 14:45
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:51   #3281
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam takie pytanko - Czy wystarczy mi jak kupię jedną paczkę pieluszek pampers new baby43 szt.??? Bo one są na 2-5 kg, a ja mam obawy, że skoro lekarz już teraz każe mi się szykować na minimum 4 kg szczęścia, to po tygodniu te pieluszki już mi się na nic nie przydadzą Wiem, że czasem w większych pakach się bardziej opłaca, ale tak sobie myślę czy nie kupić tylko paczki tych, a później kupować już tych co są na 3-6 kg (chyba premium care )
a nie masz możliwości komuś odsprzedac reszty których nie zużyjecie?
jakiejś znajomej albo komuś z rodzinki?

Stary 2011-05-02, 14:55   #3282
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Marina kciuki zaciśnięte za wizytę No i gratuluję 33tc

Wszystkim zaczętym tygodniom

Nerola ojjj niedobrze... Ale trzymamy dalej kciuki, żeby Iza siedziała w brzuszku jeszcze

CarmelaSoprano X-lander ma b.dobrą opinię, też myślałam kiedyś o XA, ale spacerówka jest tylko w jednym kierunku. Nie da się przełożyć tak żeby dzidzia była przodem do nas.
A boldera mają znajomi i z szczerze odradzają... Podobno ściąganie i montowanie fotelika długo trwa, trzeba się naszarpać, ale być może trafili na jakiś felerny model

Moniczka przykro słyszeć takie słowa od matki, jak tak można.
Moja mama mi prawie codziennie (nawet teraz) mówi, że mnie kocha. Zresztą ona dla mnie jak najlepsza przyjaciółka. Jest wspaniałą kobietą, chciałabym być taką mamą jaką ona jest dla mnie. W ogóloe rodziców mam super. Tatko też mi się udał, zrobiłby dla mnie i siostry wszystko

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Kubełkowe to takie, w którym nie rozkłada się oparcie tylko jakby całe to siedzisko przechylasz i jak dziecko ma główkę na leżąco to nóżki ma trochę wyżej. Chyba nie jest lepsze od zwykłego, ale tu niech wypowiedzą się użytkowniczki lepiej, bo nie chcę wprowadzić w błąd. Kubełkową mają np. Quinny Buzz
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:55   #3283
Shira_83
Zadomowienie

aania jadę do ciebie na kawę bezkofeinową i to ciasto boskieeeeeeeeemuszę wypróbować ten przepis!!!
Stary 2011-05-02, 14:59   #3284
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Koniec tych smutow ja 12 maja wyjezdzam na tydzien do siostry do wawy
a wiecie co, ja wczoraj od mojego tz-ta usłyszałam że w czerwcu sie przeprowadzimy sam z siebie tak spontanicznie stwierdził, smęcę mu ostatnio troszkę że mi ciasno na tym tapczaniku który mamy tutaj i w nocy go muszę spychać na sam brzeg bo mi ciasno na takim wąskim łóżku, a tam mamy wielkie szerokie i wygodne a na tym mi się robi coraz niewygodniej i twardo no i już w czerwcu będę na "swoim"
ale już ja tak zrobię żeby to był sam poczatek czerwca

Stary 2011-05-02, 15:00   #3285
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Sloneczko - super zakupy

moniczka - to nieciekawie masz poco weic wogle do matki przyjezdzalas jak wiedzialas ze sobie nerwow naszarpiesz.....? wracaj do tesciow tam masz swiety spokoj

ja mamsiedzonko kubelkowe w quinny sa takie

zanetka - ty ci tort robilas a ja snikersa pozarlam i wafle domowe

Moja matka mieszka w jednym domu z moimi kochanymi dziadkami i to bardziej do nich przyjechalam nie do matki

Stary 2011-05-02, 15:04   #3286
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ależ proszę , tylko nie wiem po co ten spray do noska kupiłam
w sumie zakupki podobne do moich tylko ja flanelek nie kupowałam ani tego spray'a do noska, a patyczki higieniczne to w drogerii kupię razem z kosmetykami

nie mam jeszcze przewijaka, więc pokrowca siłą rzeczy nie kupowałam.

a wkładki laktacyjne kupiłam już wczesniej
to tak z grubsza o moich zakupkach.

Stary 2011-05-02, 15:05   #3287
meszsares
Zadomowienie

Nerolko - mocno trzymam za Was kciuki!!!
Niech Iza siedzi w brzuchu dopoki z pluckami nie bedzie OK, a potem to juz... skoro chce...

Sygine
- mysle, ze lepiej kupic wieksza pake (jesli sie bardziej oplaca). nie boj nie boj taki noworodek nie wyrosnie z Pampersow w tydzien
Moja przez pierwsze miesiace zuzywala ok. 10 sztuk pieluch dziennie, bo robila kupke po kazdym posilku i jeszcze w miedzyczasie (a karmilam ja piersia). Wiec jak latwo obliczyc opakowanie 43 szt. starczyloby mi na ... 4 dni Wez tez pod uwage, ze waga dziecka jest szacunkowa, u mnie pomylili sie o pol kilo! No i poza tym w pierwszych dniach zycia waga dziecka spada. Takze 2-5kg mozesz wziac spokojnie w wiekszych ilosciach
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:08   #3288
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
aania jadę do ciebie na kawę bezkofeinową i to ciasto boskieeeeeeeeemuszę wypróbować ten przepis!!!
zapraszam!

Cytat:
a wiecie co, ja wczoraj od mojego tz-ta usłyszałam że w czerwcu sie przeprowadzimy sam z siebie tak spontanicznie stwierdził, smęcę mu ostatnio troszkę że mi ciasno na tym tapczaniku który mamy tutaj i w nocy go muszę spychać na sam brzeg bo mi ciasno na takim wąskim łóżku, a tam mamy wielkie szerokie i wygodne a na tym mi się robi coraz niewygodniej i twardo no i już w czerwcu będę na "swoim"
ale już ja tak zrobię żeby to był sam poczatek czerwca
Beatko, to świetna wiadomość na pewno sie już doczekać nie możesz

a ja mam zaraz gości... teściów ...ale ja bym się chętnie położyła teraz i zdrzemnęła

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:14   #3289
madziaranew
Rozeznanie

Ale mam ochote na to ciasto , ale mi smaka narobilas.
A jeszcze mam takie pytanko , jak to jest jak dziecko sie w nocy obudzi to najpierw trzeba go nakarmic czy najpierw przebrac? Wiem glupie to pytanie ale dzis rano and tym sie zastanawialam
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:23   #3290
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
a njalepsze jest to ze dziewczyna ma ........... 30 lat i jak nas zobaczyla dzis po paru latach zaczela piszczec pokazywac palcami i skakac i krzyczec ze jaka jestem gruba a ona kurcze ma 160 cm i wazy ponad 100 kg zaczelam sie smiac bo przeciez jestem w ciazy ale debilka o tym nie pomyslala poprostu......bez komentarza......

a na kolacje bedzie grill szaszlyki, kielbaska biala, karkoweczka i salateczki mniam
o, mamo!
30 lat, platynowa blondi, 160cm i 100kg wagi to musi komicznie wygladac
a jeszcze te obcasy i różowe paznokcie i Hello Kitty to już w ogóle kosmos

miałaś ubraw

my tez wczoraj na obiedzie i grillu u moich rodziców, kiełbaski i skrzydełka były --->>> objadłyśmy się nieziemsko

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
A le to znaczy ze to jest lepsze czy gorsze??
są zwolennicy i takich i takich zapytaj bo o ile pamiętam to ona pisała że ma wózek chyba tez Quinny tak jak Sweet Angel po Filipku i tam są właśnie siedziska kubełkowe, podpytaj ją jak się spisywało bo ona już wypraktykowała wózek z takim siedziskiem

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mgr-inż Na doktoracik się nie piszę

Cholercia taką ochotę miałam na popcorn z mikrofali i co przypaliłam, nie nadaje sie do jedzenia !!!!!!
ale Ci dobrze że już kończysz a ja się będę bronić - jak dobrze pójdzie - w przyszłym roku, jak dzieciątko pozwoli i dziekanki nie bede musiała brać.
bo na razie 4 rok kończę.. ech..

Stary 2011-05-02, 15:24   #3291
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja mam takie pytanko - Czy wystarczy mi jak kupię jedną paczkę pieluszek pampers new baby43 szt.??? Bo one są na 2-5 kg, a ja mam obawy, że skoro lekarz już teraz każe mi się szykować na minimum 4 kg szczęścia, to po tygodniu te pieluszki już mi się na nic nie przydadzą Wiem, że czasem w większych pakach się bardziej opłaca, ale tak sobie myślę czy nie kupić tylko paczki tych, a później kupować już tych co są na 3-6 kg (chyba premium care )
ja właśnie tak robię , do szpitala kupię te pierwsze pieluszki 1 pampresa premium care a później już 2 te od 3-6 kg .... mnie też gin przygotowuje na dużego synka więc wydaje mi sie że tak też będzie dobrze a przynajmniej nie zostanie mi pół paczki pieluch których nie użyję

Beatko mi jeszcze zostały akcesoria do łóżeczka do kupienia ( jakiś baldachim i prześcieradło z falbanką) no i kosmetyki oraz wózek ... reszta już jest

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:26   #3292
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
oj tak - to ciacho i jeszcze jego zdjęcie wywołało u mnie taki efekt --->>

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-02 o 15:31
Stary 2011-05-02, 15:27   #3293
agulaaabar
Zakorzenienie

Zaneta na szczęscie przeszło, ale wolałam się połozyć na podłodze niż w razie czego o nią uderzyć..... w ogóle strasznie słaba i blada jestem cały dzien....

A co do żelaza to wiem, że zęby się strasznie niszczą, temu kto je bierze i na dziecko pewnie to też wpływ ma, tzn na zęby dziecka.

Zabiłyście mnie tymi ciastami domowymi, waflami i innymi........... jak ja bym takie zjadła wysłałam męża do sklepu po drożdżówki z serem i budyniem, ostatnio bym tylko drożdżówki jadła, a kiedyś na nie patrzeć nie mogłam

Muszę dokończyć zakupy wyprawkowe ale nie mam weny twórczej....

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:29   #3294
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Beatko, to świetna wiadomość na pewno sie już doczekać nie możesz

a ja mam zaraz gości... teściów ...ale ja bym się chętnie położyła teraz i zdrzemnęła
oj tak już oczami wyobraźni tam jestem w swojej kuchni, na szerokim łóżku i sobie układam dla Julci wszystko ja już chce...

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ----------

Cytat:
A jeszcze mam takie pytanko , jak to jest jak dziecko sie w nocy obudzi to najpierw trzeba go nakarmic czy najpierw przebrac? Wiem glupie to pytanie ale dzis rano and tym sie zastanawialam
ja bez doswiadczenia ale tak intuicyjnie bym najpierw przebrała a potem nakarmiła zgadłam?
bo tak za przeproszenie w usr*nych gaciach to chyba nikomu posiłek by nie smakował

Czas edycji: 2011-05-02 o 15:43
Stary 2011-05-02, 15:32   #3295
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
oj tak - to ciacho i jeszcze jego zdjęcie wywołało u mnie taki efekt --->>
Podpisuje się pod tym... ja też wyglądam tak --->

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:

ja bez doswiadczenia ale tak intuicyjnie bym najpierw przebrała a potem nakarmiła zgadłam?
bo tak w za przeproszenie usr*nych gaciach to chyba nikomu posiłek by nie smakował
Też najpierw bym przebrała, żeby później dzidzia nie ruszać jak już zaśnie przy jedzonku - ale mi się marzy że to takie łatwe będzie

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:36   #3296
meszsares
Zadomowienie

Cytat:
Roznie pisza. Moja raczej budzil w nocy glod (i tak jest chyba zawsze) wiec najpierw dostawala jednego cycka, 5 min pozniej robila kupke, przewijalismy ja, a potem na dobre spanko drugiego cycka
budzila sie co 3,5 - 4 godz.
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:38   #3297
Lilkaa82
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez nie planuje kupowac za pobraniem . a matka miala pojechac ze mna na zakupy ale coz powiedziala ze za zakupami dla obcego bachora nie bedzie jezdzic : pala: nie to nie mam allegro i bez laski
Wspolczuje Kochanan

aania_20 ale pysznie wyglada to ciacho

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Lilka82 nie odpowiem Ci na to pytanie, bo nie mam jeszcze w domu tych butelek dopiero od kumpeli muszę je jakoś zabrać
Ok ale jakbys juz je miala to polecam sie pamieci

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:42   #3298
sygine
Zadomowienie

Cytat:
a nie masz możliwości komuś odsprzedac reszty których nie zużyjecie?
jakiejś znajomej albo komuś z rodzinki?
Wszystkie albo już mają maleństwa, albo mają terminy przede mną

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Nerolko - mocno trzymam za Was kciuki!!!
Niech Iza siedzi w brzuchu dopoki z pluckami nie bedzie OK, a potem to juz... skoro chce...

Sygine
- mysle, ze lepiej kupic wieksza pake (jesli sie bardziej oplaca). nie boj nie boj taki noworodek nie wyrosnie z Pampersow w tydzien
Moja przez pierwsze miesiace zuzywala ok. 10 sztuk pieluch dziennie, bo robila kupke po kazdym posilku i jeszcze w miedzyczasie (a karmilam ja piersia). Wiec jak latwo obliczyc opakowanie 43 szt. starczyloby mi na ... 4 dni Wez tez pod uwage, ze waga dziecka jest szacunkowa, u mnie pomylili sie o pol kilo! No i poza tym w pierwszych dniach zycia waga dziecka spada. Takze 2-5kg mozesz wziac spokojnie w wiekszych ilosciach
Dzięki za info
Stary 2011-05-02, 15:44   #3299
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
ja właśnie tak robię , do szpitala kupię te pierwsze pieluszki 1 pampresa premium care a później już 2 te od 3-6 kg .... mnie też gin przygotowuje na dużego synka więc wydaje mi sie że tak też będzie dobrze a przynajmniej nie zostanie mi pół paczki pieluch których nie użyję

Beatko mi jeszcze zostały akcesoria do łóżeczka do kupienia ( jakiś baldachim i prześcieradło z falbanką) no i kosmetyki oraz wózek ... reszta już jest
na mnie czekają jeszcze całkowite łóżeczkowe zakupy ale moja mama chciała się zając sponsoringiem w tej materii więc daję jej wolną rękę co do samego łóżeczka to być może weźmiemy jakieś używane ale materacyk nowy, pościel też a kosmetyki to będę "po kawałku" kupowac tylko muszę bywać częściej w mieście bo teraz mam duzo wolnego i siedze w domu a jechać specjalnie mi się nie chce.

A co do wózka to przyznam się Wam kochane że jakiś czas temu udało mi się upolować na aukcji ten wózeczek:
http://allegro.pl/wozek-wielofunkcyj...534516752.html

tak na wariata zalicytowałam i nikt mnie nie przebił przesyłka wyniosła mnie 30zł kurierem bo babka tak orientacyjnie wpisała koszt dostawy.

A wózeczek jest naprawdę w super stanie wizualnym i technicznym, lekko był przykurzony z wierzchu, tapicerka nic a nic nie zniszczona, żadnych wyblaknięć, a że babeczka wysłała go tak jak stał, nawet z okruszkami to ja go wybebeszyłam do samego stelaża i przeprałam wszystkie zdejmowalne części, torba do wózka jak nowa, ani plameczki w środku nie było, cały stoi u moich rodziców na razie, musze tylko jeszcze wyczyścic na mokro stelaż z kurzu, i kilka elementów których się nie zdejmuje przy oparciu i będzie wygladać bossko a potem całość zmontować do kupy. Tapicerkę już przeprałam, dziś dosuszają się właśnie ostatnie elementy.

Obecnie nie za bardzo mieliśmy kasę na nowy droższy wózek a ten trafił się tak przypadkiem ale ani troche nie żałuje. Warto było.

A jeśli się nie sprawdzi to najwyżej kupimy inny.
Czailiśmy się na tako Jumpera ale finanse na razie nam nie pozwalają bo ciąglę mamy pilniejsze wydatki niestety..

a wcześniej trochę głupio mi było się pochwalić takim zakupem kiedy widziałam jak Wy kupujecie dużo droższe wózeczki.. ech ciągle kasa na co innego potrzebna...

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Podpisuje się pod tym... ja też wyglądam tak --->

---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Też najpierw bym przebrała, żeby później dzidzia nie ruszać jak już zaśnie przy jedzonku - ale mi się marzy że to takie łatwe będzie
no właśnie, jak po jedzeniu zaśnie to kto by miał serce jeszcze się bawić z przebieraniem i dzieciątko rozbudzać

Czas edycji: 2011-05-02 o 15:46
Stary 2011-05-02, 15:47   #3300
Zmalowana
Zakorzenienie

Beatka, ale miałaś szczęście z tym wózkiem

Dziewuszki mam takie nietypowe pytanie czy jak się Robalek wykluje to powinnam informować Dawce ?

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości