|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku :) cz.IV (nutelkowy odwyk :D )
Cytat:
wszystkie działaja podobnie i na tej samej zasadzie co do łydek to nie wiem nigdy nie mialam duzych gorzej z dupskiem i udami hehe i bencem co rosnie mi sprzodu tzn juz nie ;Do to jest MOTYWACJA można? oczywiscie ze tak hihi ![]() GRATULACJE DLA TEJ PANI i kop w tylek dla dalszych efektow hihi ![]() Edytowane przez jedyyna Czas edycji: 2011-05-02 o 17:45 |
|
|
|
|
#4442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moze przez neta uda ci sie kupic. Zawartosc tluszczu - 0, a wszystko wychodzi piekne i przyrumienione (przepraszam za reklame, ale staram sie pomoc - firma Wilton, non-stick spray do pieczenia i smazenia)
|
|
|
#4443 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Druga dziewoja bardzo ładnie wyszczuplała. Teraz jest zgrabną gruszeczką. Trzecia panieneczka - WOW. Idealnie i niech nie chudnie dalej. Widać, że z natury miała właśnie taką figurę. Biust jej mocno poleciał - widać, że ma inne staniki, ale z większymi piersiami nie wyglądałaby dobrze. Czwarta dziewczyna - WOW po raz drugi. Piąta kobietka - WOW po raz trzeci. Tym bardziej, że nie miała lekkiej nadwagi czy po prostu nadwagi, a znaczną otyłość. Prześliczna buzia, piękne ramiona, cała w stylu biedermaier. Troszkę jeszcze łapki niech spadną i jest świetnie. Ach, żebym ja się sobie znów spodobała. Zakupiłam trzy rodzaje otrębusków - pszenne, żytnie i owsiane. Innych nie było. Ryby poszły do lodówki - oczywiście posprawdzałam dokładnie obszary połowowe albo hodowlane. Żadne owoce morza mi nie podpasowały - fuj! Albo Tajlandia, albo Bangladesz, albo Wietnam. Czegoś takiego na pewno nie ruszę. Poza tym wydaje mi się, że przedwczoraj ostro wymiotowałam i słabowałam po ... mulach. Ryzykować już nie będę. Woda mineralna stoi w kuchni na stole w wielkich kartonach, maślanka i kefir z dobrych spółdzielni w lodówce, preparaty na wątrobę przygotowane. Voila! Ryby, otręby, indyka sporo i do dzieła ![]() Cytat:
Rabarbar ma to do siebie, że jest w działaniu podobny do szczawiu. Ja bym go jednak na razie nie stosowała, ale trzeba zapytać specjalistek od Dukana albo jakiegoś żywieniowca. Cytat:
Cytat:
Do preparatów na włosy może być, oczywiście, niepasteryzowana perła. Uprzedzam jednak, że płukałam włosy piwem i nakręcałam loki piwne, ale nie psikałam jako utrwalaczem fryzury (takie piwo bym rozrobiła z wodą 1:1 chyba). Oto kolejny przepis dla miłośniczek piwa: KĄPIEL W PIWIE: 1 filiżanka piwa pszennego, 1 filiżanka octu jabłkowego, 1 łyżka mleka,1lyżeczka soli morskiej- zmieszać , wlać do wanny, napuścić wody o temperaturze 37 *, brać kąpiel przez 20 minut, powtarza 2 razy w tygodniu. (Szczerze mówiąc, nie wiem, po co tu ocet... Ja bym go nie dawała) Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-02 o 18:06 |
|||||
|
|
|
#4444 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak zaczne za bardzo z tego powodu cierpiec, to sie zastanowie nad zmiana. Chodzi tylko o monotonie, moze mi brak wyobrazni, a czasu na gotowanie tez nie mam za wiele, ale z samymi proteinami to sobie kulinarnie poszalec nie bardzo mozna. Zobaczymy jak bedzie szlo...
|
|
|
#4445 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry chudziunki!!
ja nareszcie w domu. chyba nie dam rady wszystkiego nadrobić.ale pochwalę się, że u mnie -17,3 ![]() jeszcze tylko jutro i koniec weekendu ![]() ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ---------- TŻ-ta ciocie wszystkie zachwycone że super wyglądam itd..no i kupiłam sobie bluzeczki 3 i geterki
|
#4446 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najpierw Dukan pisał,że 5/5 najskuteczniejszy, ale potem stwierdził, że 1/1 daje podobne efekty. wszystko zależy od Ciebie, czy będziesz się męczyć na 5/5 czy wręcz przeciwnie (ja sobie nie wyobrażam innego trybu niż 5/5;P)Cytat:
![]() Cytat:
![]() mi się podobają klepsydry.. .biodra nie mogą być zbyt wąskie no i pupa musi być;D i talia też ![]() Cytat:
|
|
|
#4447 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo dobrze, że sobie kupiłaś nowe ciuszki - tak trzymać. Cichym głosikiem poradziłabym też, żebyś zrobiła coś, co zawsze będziesz widzieć i co jest sygnałem dla otoczenia, że czujesz się atrakcyjna. Ciekawy kolor na paznokciach to jest to! EDIT, bo nie zauważyłam tej wiadomości. Cytat:
Trudniej strawić żytnie??? Coś jest z nimi nie tak? No dobra, mam pszenne i owsiane, żeby nie było za monotonnie. Edytowane przez Zingiber Czas edycji: 2011-05-02 o 18:51 |
||
|
|
|
#4448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaleca dziennie 2 łyżki owsianych i 1 pszennych. i tyle a myślę, że aż takiej różnicy w smaku nie ma, żeby bylo mniej monotonnie - wystarczy różne przepisy robić
|
|
|
#4449 |
|
Raczkowanie
|
Cóż, po prostu nastawiam się na monotonię. Jak sobie psychicznie to przetrawię, a już przetrawiłam, to będzie łatwiej. Jak jest monotonia, to łatwiej mi reżim trzymać, więc ma to swoje pozytywne strony.
|
|
|
|
#4450 | |
|
Zadomowienie
|
Robię ten lotion octowo-pokrzywowy
![]() Znalazłam tylko ocet winny,na bazie czerwonego wina,rozcieńczyłam go 1:1,bo boję się,że wypali mi cebulki... Dałam 3 saszetki pokrzywy i jedną herbatki Receptury Natury ![]() Śmierdzi w domu,jak nie wiem,ale mam nadzieję,że warto... Koniecznie muszę trzymać to w ciemnej butelce ?? ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a przede mną kolejny etap zmiany fryzury
|
|
#4452 |
|
Przyczajenie
|
witam,
jestem dzisiaj pierwszy dzień na drugiej fazie spadek z pierwszej to 2,4kg i trwała ona 4 dni (tak wyszło mi w teście Dukana)... musiałam się pochwalić![]() wiem, że teraz będzie trudniej
|
|
|
|
#4453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zyczę powodzenia w dalszej walce I ponawiam pytanie o wcierkę spłukiwać czy nie?
|
|
|
|
|
#4454 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie ma mowy o żadnym wypaleniu skalpu. Co to, to nie.Zapach specyficzny jest, zwłaszcza przy podgrzewaniu octu. Nie, butelka ciemna nie jest musowo konieczna. Ale jak się ma, to lepiej w takiej trzymać różne preparaty kosmetyczne i nalewki. Po prostu wiele z nich nie lubi światła słonecznego. Wciera się ten lotion w skórę głowy. Robię to jakiś czas przed myciem. Tak samo raz na jakiś czas stosuję przed myciem preparat mleczno-drożdżowy. Pół kostki drożdży (można całą) rozrabiam z kilkoma łyżkami mleka (może być lekko podgrzane). Nakładam na skórę głowy - przy okazji na włosy też. Zakładam folię, ręcznik i sobie czekam pół godziny albo dłużej. Jak umyjesz szamponem, to koniecznie nałóż odżywkę, bo inaczej będziesz mieć strasznie splątane włosy. Nie polecam żadnych garnierów i innych duperelów na problematyczne włosy. Uzdrowisko Iwonicz, Joanna (tych używam), ewentualnie Barwa albo Synesis (używałam). Ooo, teraz sobie kupiłam Interfragrance - szampon z naftą i chlorofilem (używam na razie tylko balsamu z tej serii). Im mniej silikonów i innego syfu, tym lepiej.
|
||
|
|
|
#4455 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Powodzenia!
|
|
#4456 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
dla nich, a motywacja dla nas - pokazały że możnaCytat:
chcialabym wyglądać tak jak ona po schudnięciu... ![]() wróciłam z centrum handlowego, padam na pyszczek, ale najważniejsze - sandały kupiłam na obcasie i platformie ale wygodne gorzej że strasznie wygłodniałam od zapachów i widoków tam... teraz siedze i jem i jem... |
|||
|
|
|
#4457 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Aha,czyli przed myciem lepiej,nie zostawiać tego o tak o ta włosach.. Rozcieńczyłam jednak wodą,bo na pierwszy raz to niech może skóra się przyzwyczai,najwyżej później przestanę rozcieńczać. Dzisiaj już zacznę,bo jak tak dalej pójdzie to wyłysieję całkiem... Mam nadzieję,że i na mnie zadziała Dziękuję Ci bardzo za pomoc,bo już nie wiedziałam,co robić,a naprawdę-próbowałam już chyba wszystko ze sklepów i wyrzuciłam pieniądze w błoto Zdam relacje ,czy pomaga ![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
Zobaczymy co to będzie.. Niedługo będę robiła badania na cholesterol to i przy okazji sprawdzę testosteron - może w tym tkwi problem?
|
||
|
|
|
#4458 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4459 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny !
nie było mnie tydzień - wyjazd w góry i brak dostępu do internetu dopiero dziś udało mi się coś złapać).Strasznie chciała bym nadrobić wszystko co pisałyście ale chyba nie jestem w stanie ( 30 stron) I muszę się przyznać NAGRZESZYŁAM i czuję się MEGA GRUBA ! Na diecie byłam miesiąc zleciało 3,7 kg A teraz mam obawy ,że przez te 7 dni wszystko wróciło , aż boję się stawać na wagę w środę jak wrócę. I myślę czy przejść z powrotem na fazę II czy może zrobić najpierw z 3 dni białek np , jak myślicie? Doradźcie plis bo autentycznie nie wiem już co robić , jestem na siebie zła jak diabli jak mogłam tak ulegać po miesiącu wyrzeczeń ;( |
|
|
|
#4460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam pecha do tego...
|
|
|
|
|
#4461 |
|
Rozeznanie
|
Mam fotkę z 1-go dnia przyjazdu tutaj i naprawdę było całkiem fajnie , a teraz boję się jak diabli
|
|
|
|
#4462 |
|
Zadomowienie
|
Nasmarowałam już włosy,bo wcierka ładnie wystygła
Muszę sobie tylko kupić folię na głowę,bo nie mam i okryłam samym ręcznikiem Przez pierwszy tydzień mam zamiar stosować codziennie ,poźniej zobaczymy... Przepraszam,że tak z innej beczki drążę ten temat,ale poważnie przestraszyłam się o te włosy |
|
|
|
#4463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#4464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4465 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4466 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny !
nie było mnie tydzień - wyjazd w góry i brak dostępu do internetu dopiero dziś udało mi się coś złapać).Strasznie chciała bym nadrobić wszystko co pisałyście ale chyba nie jestem w stanie ( 30 stron) I muszę się przyznać NAGRZESZYŁAM i czuję się MEGA GRUBA ! Na diecie byłam miesiąc zleciało 3,7 kg A teraz mam obawy ,że przez te 7 dni wszystko wróciło , aż boję się stawać na wagę w środę jak wrócę. I myślę czy przejść z powrotem na fazę II czy może zrobić najpierw z 3 dni białek np , jak myślicie? Doradźcie plis bo autentycznie nie wiem już co robić , jestem na siebie zła jak diabli jak mogłam tak ulegać po miesiącu wyrzeczeń ;( |
|
|
|
#4467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Boję się tylko,że dermatolog zaleci mi zrezygnować z diety...
|
|
|
|
|
#4468 |
|
Raczkowanie
|
Nie no, bez przesady. Jeśli dermatolog nakaże Ci zrezygnować z diety, to bardzo się zdziwię. Przecież kuracja Dukana dostarcza Ci mnóstwa białka i witamin z grupy B (szczególnie B1), a to one mają ogromny wpływ na kondycję włosów, jak i cebulek włosowych.
Według mnie na pewno sobie zaszkodziłaś tymi forsownymi zabiegami pielęgnacyjnymi, które były niszczące dla włosów (jak i skory głowy), a ostatnią rzeczą, którą robiły było odżywianie. To mit, że prostownica i suszarka niszczą jedynie martwą część włosa. Wystarczy poczytać sobie cokolwiek o łysieniu osób o bardzo grubych i mocnych włosach właśnie po regularnych zabiegach prostowania i cudowania. Jeśli masz taki typ włosów jak ja, to naprawdę nie radzę niczego na razie stosować po myciu. Powrót do poprzedniego stanu trochę potrwa i trzeba uzbroić się w cierpliwość. Trzymam kciuki, żeby nie okazało się, że to jakaś choroba. |
|
|
|
#4469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chorobę raczej wykluczam,bo często robię sobie badania i wychodzą dobre. Zobaczymy co z tym testosteronem... Sama już doszłam do tego,żeby zrezygnować z zabiegów... Jedyne co to jedwab po umyciu...Nawet nie patrzę już na ciężką piankę do włosów... Lepiej przez jakiś czas wyglądać kiepsko niż być łysa cały czas Nadrobię makijażem
|
|
|
|
|
#4470 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
mam nadzieję że będzie do 4 razy sztuka! ![]() przepraszam że tak publicznie pytam ale czy dobrze zapamiętałam że to ty miałaś kiedyś krwawienie z odbytu? usiłuję dociec przyczyny problemów z tymi włosami... a co do diety to najgorsze dla włosów są te bezmięsne, dlatego musisz jeść dużo mięsa, ryb i pamiętać o warzywach na PW PS - siedze i podziwiam jakie świetne buty sobie kupiłam... to jednak prawda że kobiecie od razu poprawia to humor
Edytowane przez 201604301943 Czas edycji: 2011-05-02 o 22:07 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.

wszystkie działaja podobnie
i na tej samej zasadzie
;D

? Jakie np...?

chcialabym wyglądać tak jak ona po schudnięciu...