mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-02, 13:05   #2221
marejta
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez agaciorek12360 Pokaż wiadomość
Witajcie! Wlasnie sie tutaj zarejestrowalam. Jestem w 13 tc Termin mam na 13.11. Nie moge sie doczekac To jest moja pierwsza ciaza dlatego duzo czytam w necie i tutaj na forum. Brzuszek mam sporawy juz niektorzy sie nawet dziwia ze taki duzyjuz Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie
Witaj

Cytat:
Napisane przez dziubek2502 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki
Generalnie to rzadko zaglądałam tu ostatnio ale teraz postanowiłam to nadrobić.Tym bardziej w takim momencie mojego życia
Mam boskiego mężulka Rysiaczka,cudownego półtora rocznego synka Kacperka i w brzuszku kochaną dzidzię(z mężem liczymy na córcię Malwinkę) .Jestem w 12 tygodniu ciąży i jestem przeszczęśliwa!!!Dlatego postanowiłam popisać z Wami troszkę na forum,powymieniać się odczuciami,pożalić się,razem przeżywać te nasze cudowne miesiące
Macie dziewczyny mdłości?Mi się teraz w sumie skończyły,a na szczęście obyło się bez przytulania do muszli
Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
Witam

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
ja ostatnio tez po malutku rozglądam sie za ciuszkami, ale nie wiem jaki rozmiar kupowac.... boje sie ze kupie za małe :/

a z 2giej str za duze tez srednio :/

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ----------

witaj i gratulacje wielkie

---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

ehhh... moaj tesciowa w weekend mnie zranila cholernie....

bylismy na weselu u TŻta kuzynki, a ona nie przyznala sie ze jestem w ciaży tylko wszystkim mowila ze spodziewa sie wnuka u bratowej tżta ...

za✂✂✂iscie bylo mi przykro... najgorsze ze stara,m sie robic wsio by mnie polubila, a ona na kazdym kroku pokazuje ze ma mnie gdzies ..... ehhhhhh
Wiem, że łatwo powiedzieć, ale teściową sie nie przejmuj, zobaczysz jeszcze będzie dobrze, a jak nie to nic nie zmienisz, może jej fajnie jak widzi, że tobie zależy a ona cię olewa więc olej ją też wtedy zobaczy, ze nie jest pępkiem świata

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
nie ma co sie na sile starac!
przyjdzie taki czas,ze moze czegos potrzebowac .... roznie sie zycie uklada,ale nic na sile...

za malych ciuszkow to raczej nie kupicie
zwlaszcza na poczatek bo po porodzie dzieciaki sa mierzone inaczej niz np w przychodnii dlatego moja miala 61 cm ale jakies 2 tygodnie w ciuszkach na 56 spokojnie sobie byla.
Po porodzie mierza od czubka glowki i przytykaja centymetr do cialka tak ze we wglebieniu szyjnym i tak dalej, a pozniej juz w przychodnii mierza po prostej dlatego np mojej kolezance urodzilo sie dzieciatko i mialo 58 cm po porodzie i 3 tygodnie pozniej mialo rowniec 58 cm:P

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

no i tak w ogole to DZIEN DOBRY

Tz dzisiaj zrobil sobie wolne, nie poszedl do pracyi wydluzyl sobie weekend
No nie zawsze tak jest, moja kuzynka urodziła synka i miał 72cm
Nikt jej nie chciał wierzyć jak mówiła ze taki duży, ale śpioszki, które miała na 58 były za małe

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
basiula19 gratulacje drugiego trymetru, też już bym chciała "tam" być

Czuję się świetnie, poza tym, że ostatnio często czuję głód nie takie zachcianki tylko autentyczny ścisk w żołądku. I jestem humorzasta. Mężulek sobie magnezik zażywa, żeby mnie znieść

Aktualnie moją głowę zaprząta wybór imion. Nie łatwa to jest sprawa. Zwłaszcza, że moja rodzinka lubi się krzywić i wybrzydzać, ale postaram się nie dobierać sobie tego do głowy.

Zabieram dziś pierwszy raz męża i trochę się chyba będziemy oboje niezręcznie czuć, też tak miałyście?
Ja też uważam, ze imiona wybierają rodzice. To jest ich dziecko i im ma się podobać a nie dziadkom, ciotkom i reszcie rodziny. My z tż wybraliśmy imiona praktycznie bardzo szybko bo tż od zawsze podobał się Maksymilian a mi od zawsze Wiktoria, no a ze oboje zaakceptowaliśmy drugą stronę to wybór imion mamy już za sobą teraz jak się nas ktoś pyta czy zastanawialiśmy sie nad imionami to po prostu mówimy, że jak będzie chłopiec to będzie Maksymilian a dziewczynka będzie Wiktoria i tyle. Nie dajemy się zwariować, to nasze dziecko i my mamy być zadowoleni z jego imienia
Tak samo jest z całą resztą, jak nam zaczynają dawać złote rady (zwłaszcza teściowa) to zaraz mówimy, ze to nasze dziecko i że to my będziemy decydować np o wyprawce i łóżeczku, opinie innych przyjmiemy, ale ostateczna decyzja będzie należeć do nas

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 13:28   #2222
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja tez tak uważam.
Z córcią moją pierwszą też długo czekałam bo kupiliśmy dopiero po 36 tygodniu
Nie bardzo chcę tak długo czekać bo różne rzeczy się mogą zdarzyć, a na TŻ tych zakupów zwalać nie chcę. Ale wszystko się jeszcze okaże

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Ja też nie ja narazie jestem na etapie kupowania ciuchów ciążowych ale już chyba mam dosyć do całej ciąży no chyba że jakąś tunikę jeszcze sobie dokupię
Ja jak zacznę kupować to będzie gdzieś od 25-28 tyg jak będę w Polsce jejuś jeszcze tylko półtora miesiąca nie mogę się doczekać
Aniu to już tuż, tuż. A co do ubrań to ja dopiero zaczynam kompletować, ale też już wiem, że to bym mi się przydało czy tamto mi się podoba. Też się trudno opanować

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja juz wozek mam wybrany, butelki tez wiem jakie kupie od razu w zestawie
nowy wozek koszt ok 1600 zl ale mam nadzieje ze uda sie dorwac jakis w komisie czy cos.
To mam nadzieję, że się uda okazję jakąś upolować
Stary 2011-05-02, 14:19   #2223
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
A o to moj brzusio w 13 tyg zdjecie dzis robione
ja mam podobnt i tez mam 13 piekny brzuszek

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 14:52   #2224
dygotka8
Zakorzenienie

a ja póki co tylko jakieś mazidło z rossmana(które jest strrrrassszzznie perfumowane-nie polecam smarownia się na noc-rano zawsze zostaje w piżamie żeby zapach wywietrzył się) dla kobiet w ciązy to niczego więcej nie kupiłam,zadnych ubrań dla sibie ciązowych czy dla przyszłego dziecka.póki co nie czuję się w ciąży,nie czuję jeszcze dziecka-ani go nie widziałam(ostatnio w 8 tyg) ani nie słyszałam serca. póki co to wszystko dzieje się tak obok mnie...

a oliwka dla dzieci powoduje,że mam suchą skórę

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-05-02 o 15:28
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:12   #2225
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

moje kolezanki uzywaly jakas pianke w ciazy na cialo z alantolina i bardzo sobie chwalily najlepiej codziennie sie smarowac bardzo nawilza, jeszcze sie do wiem co do za produkt
ponoc bardzo dobry
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 15:30   #2226
marejta
Zadomowienie

Ja zaplanowałam sobie pierwsze zakupy jak już się dowiem kto mieszka w środku, nie będą to oczywiście jakieś wielkie zakupy ale ciuszki jakieś, a potem stopniowo zacznę wszystko kupować, chociażby po to, żeby nie zostawić wszystkiego na ostatnią chwilę, wiadomo na ostatnich nogach nie będę miała na to ochoty, a też nie chciałabym robić całej wyprawki w jednym czasie wiadomo to trochę kosztuje

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-05-02, 15:48   #2227
fatal21
Wtajemniczenie

Witam!
Ja w środę idę na USG (równo 7tc) i może wtedy zobaczę już mojego Juniora,bo na ostatnim był pęcherzyk ciążowy.Ostatnio mieliśmy rodzinego grilla i tez były rozważania na temat płci "moja" połowa obstawia dziewczynkę, bo u Nas przewaga a Tż chłopaka bo u nich przewagaDla Nas płeć nie ma znaczenia, tylko zdrówko i szczęście Zosi, Miłosza lub Dawida
Na pewno więcej kasy na ubranko itp zostałoby w kieszeni gdyby to była dziewczynka (3 starsze siostry maja aktualnie 3 dziewczynki więc ubranek pod dostatkiemMam po nich 2 neutralne wózki i 3 łóżeczka oraz 2 foteliki więc troszkę kaski zostanie
fatal21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:08   #2228
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
Ja w środę idę na USG (równo 7tc) i może wtedy zobaczę już mojego Juniora,bo na ostatnim był pęcherzyk ciążowy.Ostatnio mieliśmy rodzinego grilla i tez były rozważania na temat płci "moja" połowa obstawia dziewczynkę, bo u Nas przewaga a Tż chłopaka bo u nich przewagaDla Nas płeć nie ma znaczenia, tylko zdrówko i szczęście Zosi, Miłosza lub Dawida
Na pewno więcej kasy na ubranko itp zostałoby w kieszeni gdyby to była dziewczynka (3 starsze siostry maja aktualnie 3 dziewczynki więc ubranek pod dostatkiemMam po nich 2 neutralne wózki i 3 łóżeczka oraz 2 foteliki więc troszkę kaski zostanie

No to trzymam kciuki
Ja też mam ubranek kilka po siostrzenicach i siostrzencach bo u każdej z sióstr parka także mam w czym wybierać .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:14   #2229
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ten sam termin Tylko kazdy wie jak to jest z terminami;P Ciekawe ktora urodzi wcześniej Drogie kolezanki a wolicie miec chlopca czy dziewczynke?? Ja to od zawsze marzyłam o dziewczynce... Ale jak chlopak bedzie tez sie cieszyc bede, najwazniejsze zeby zdrowe bylo maleństwo
wiem, wiem jak to z tymi terminami hehehe
Ja to sama nie wiem czy wolałabym dziewczynkę czy chłopca - bo każda dzidzia ma swój urok: dziewczynki można czesać w kucyczki, różowe kiecki itd, a chłopca zrobić na małego dżentelmena
Oczywiście najważniejsze, żeby dzidziuś był zdrowy
Plusem w naszym przypadku przy dziewczynce jest fakt, że mamy już wybrane imię, a przy chłopcu mamy wojnę hehehe Bo moje propozycje mojemu Narzyczonemu średnio się podobają. I każde z nas uważa, że jego propozycja jest najlepsza Ale mamy jeszcze czas na przemyślenie sprawy.

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2011-05-02 o 16:16
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 16:38   #2230
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Ja to sama nie wiem czy wolałabym dziewczynkę czy chłopca - bo każda dzidzia ma swój urok: dziewczynki można czesać w kucyczki, różowe kiecki itd, a chłopca zrobić na małego dżentelmena
Plusem w naszym przypadku przy dziewczynce jest fakt, że mamy już wybrane imię, a przy chłopcu mamy wojnę hehehe Bo moje propozycje mojemu Narzyczonemu średnio się podobają. I każde z nas uważa, że jego propozycja jest najlepsza Ale mamy jeszcze czas na przemyślenie sprawy.
Pochwal się jakie to propozycje to my doradzimy

A ja może będzie to dziwne ale chciałabym chłopca, byłoby idealnie jakby teraz był chłopiec a potem dziewczynka
Ale cieszyłabym się też z tego względu, ze moja teściowa, stwierdziła ze nie będziemy musieli nic kupować bo wszystko jest po córkach siostry tż, problem jest tylko taki, ze moja szwagierka nie przykładała uwagi do tych rzeczy i tak naprawdę nie wiadomo w jakich one są kolorach, wyglądają jakby już z 8 dzieci w nich chodziło dlatego jakby był chłopiec teściowej się delikatnie to wytłumaczy a jak będzie dziewczynka to będzie trzeba użyć poważniejszych argumentów

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-05-02, 16:45   #2231
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
No to trzymam kciuki
Ja też mam ubranek kilka po siostrzenicach i siostrzencach bo u każdej z sióstr parka także mam w czym wybierać .
Fajno Mojemu bratu urodzą się w czerwcu bliźniaki- parka (nie zapeszając, pfu pfu) więc miedzy naszymi niuniami będzie pół roku róznicy, więc może mojej kruszynie coś spadnie po kuzynostwie

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 18:21   #2232
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Marejta mamy takie same typy imion dla dziecka

Sozaa to super, że jest ok. Wychodzi na to, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży.

Mi się zawsze marzyła dziewczynka, ale mam przeczucie, że chłopak będzie. Oby w terminie i zdrowe.

Siostra TŻ ma 2-letniego synka, więc pewnie troszkę ubrań się skapnie, wiem też, że ma mało używany wózek, który by odsprzedała za bezcen, ale mi się nie podoba i chce wymarzony swój, znaczy się mojego dziecka
Łóżeczko też moglibyśmy mieć za darmo po młodszym bracie tż, ale jest "zwykłe, sosnowe", też chce fajniejsze i w kolorze naszych mebli. Więc zaczęłam oszczędzać Jak nie będzie kasy, nie będę wybrzydzać, ale po prostu wolałabym to co mi się podoba

Ciuchów ciążowych dużo kupować nie będę, mam rozkloszowane bluzeczki i tuniki, bo w tamto lato podobały mi się takie. Na zimę również długie i ciepłe swetry i super ciepłego nietoperza. Potrzebne będą mi tylko spodnie i jakaś spódnica na lato. No i może coś wpadnie w oko

A ja dziś mam fazę na tosty z szynką i żółtym serem. Miałam ochotę na budyń czekoladowy, ale wylądował w kibelku
Stary 2011-05-02, 19:09   #2233
witaminkaccc
Zadomowienie

witam,
w koncu udalo mi sie Was nadrobic

co do imion nie mamy typów, choć TŻtowi marzy sie Zuzia.... ja nie mam jakiegoś szału ale jak chłopiec myślałam o Tobiaszu....
oboje chcemy jakies mniej popularne imiona, choc oczywiscie bez przesady

dzieki za rady co do teściowej ... mam plan by ją olać i sie już nie wklurzać.... ale denerwują mnie jej gadki z TŻtem... ze teraz oni kasy nie maja (ze niby od sierpnia 2010- ślub mlodszego brata, nie maja kasy w ogole), wiec musimy sami sobie radzic i najlepiej jakbysmy kredyty pobrali (na slub, na mieszkanie, na dziecko) zeby latwiej bylo..... ale kto te raty posplaca ?! kretynka ! jedyne co ja interesuje to młodszy brat TŻta i synowa (dodam iz wczesniej strasznie jej nienawidzila, a teraz juz ja chyba polubila.... )

zreszta szkoda mego czasu i nerwow na takiego babsztyla, jeszcze przyjdzie czas ze wnuka bedzie chciala zobaczyc i sie zdziwi.... a co ... kobieta w ciazy moze byc zlosliwa

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 19:27   #2234
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
witam,
w koncu udalo mi sie Was nadrobic

co do imion nie mamy typów, choć TŻtowi marzy sie Zuzia.... ja nie mam jakiegoś szału ale jak chłopiec myślałam o Tobiaszu....
oboje chcemy jakies mniej popularne imiona, choc oczywiscie bez przesady

dzieki za rady co do teściowej ... mam plan by ją olać i sie już nie wklurzać.... ale denerwują mnie jej gadki z TŻtem... ze teraz oni kasy nie maja (ze niby od sierpnia 2010- ślub mlodszego brata, nie maja kasy w ogole), wiec musimy sami sobie radzic i najlepiej jakbysmy kredyty pobrali (na slub, na mieszkanie, na dziecko) zeby latwiej bylo..... ale kto te raty posplaca ?! kretynka ! jedyne co ja interesuje to młodszy brat TŻta i synowa (dodam iz wczesniej strasznie jej nienawidzila, a teraz juz ja chyba polubila.... )

zreszta szkoda mego czasu i nerwow na takiego babsztyla, jeszcze przyjdzie czas ze wnuka bedzie chciala zobaczyc i sie zdziwi.... a co ... kobieta w ciazy moze byc zlosliwa

I takie myślenie mi sie podoba klask i:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-02, 19:34   #2235
witaminkaccc
Zadomowienie

nie wiem czy pamietacie, ale jakis czas temu przewinal sie pomysl z termometrem w smoczku.... tu znalazlam calkiem sprytne, wydaje sie ze niezle, urzadzenie.... co sadzicie o czyms takim http://dino.sklep.pl/nowy/miniland-t...wy-p-4531.html

albo rozwiązaniu tego typu... http://dino.sklep.pl/nowy/komoda-kap...ic-p-9154.html

my narazie zakupow nie robimy bo do lipca ciezko z kasa na cokolwiek u nas.... z racji ze mam dzialalnosc i chce na zwolnienie z zusu isc musze min. 3 miesiace po 840 zł płacic skladki (to 500 wiecej niz teraz) wiec moja kasa ktora mialam wolną poszla... hen hen :P ale od lipca zaczne pewnie juz jakies 1wsze rzeczy kupowac... moze rodzinka cos dorzuci, zobaczymy

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?

Edytowane przez witaminkaccc
Czas edycji: 2011-05-02 o 19:59
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 20:20   #2236
muffinka90
Zakorzenienie

Witajcie mamusie pamietacie mnie jeszcze? Wrocilam juz z domku i biore sie za nadrabianie, mam nadzieje, ze nie zejdzie mi sie do polnocy
Jak narazie pozdrawiam wszyskie mamuski i brzuszki, odezwe sie jak nadgonie

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 20:35   #2237
ela3010
Zadomowienie

Wreszcie nadrobiłam was kochane.

Uwielbiam was czytać dziewczyny, im więcej tym lepiej

Ja na razie też na etapie kupowania ciuchów ciążowych, dziś dwie tuniki kupiłam i przyszła mi paczka z allegro, kupiłam spodnie na pasie jasne materiałowe, spódnica na pasie i tunika. A jako gratis facet dołożył dwie śliczne czapusie białe z hafcikami na dziewczynkę, może jakaś wróżba, zdążyłam już synia w nie poubierać, słodziaśne

Ja myślę że ciuszki dla maleństwa zacznę dużo później kupować, przy synku nic nie kupiłam, jedynie najpotrzebniejsze rzeczy do szpitala, tż kupił całą wyprawkę oczywiście z listą w ręku. Teraz chcę zrobić to z nim, wiem jaka to przyjemność.

Mój brzuś już sporawy więc dumnie będę się przechadzać po pracy, kocham ten stan jak mdłości się już skończyły.

A ja narobiłam się dziś, jutro mamy gości i upiekłam biszkopt z masą serową, zrobiłam sałatkę makaronową i ugotowałam strogonowa, ufff.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-02, 21:00   #2238
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Wreszcie nadrobiłam was kochane.

Uwielbiam was czytać dziewczyny, im więcej tym lepiej

Ja na razie też na etapie kupowania ciuchów ciążowych, dziś dwie tuniki kupiłam i przyszła mi paczka z allegro, kupiłam spodnie na pasie jasne materiałowe, spódnica na pasie i tunika. A jako gratis facet dołożył dwie śliczne czapusie białe z hafcikami na dziewczynkę, może jakaś wróżba, zdążyłam już synia w nie poubierać, słodziaśne

Ja myślę że ciuszki dla maleństwa zacznę dużo później kupować, przy synku nic nie kupiłam, jedynie najpotrzebniejsze rzeczy do szpitala, tż kupił całą wyprawkę oczywiście z listą w ręku. Teraz chcę zrobić to z nim, wiem jaka to przyjemność.

Mój brzuś już sporawy więc dumnie będę się przechadzać po pracy, kocham ten stan jak mdłości się już skończyły.

A ja narobiłam się dziś, jutro mamy gości i upiekłam biszkopt z masą serową, zrobiłam sałatkę makaronową i ugotowałam strogonowa, ufff.

A może nam sie brzuszkiem pochwalisz ???

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-02, 21:33   #2239
rojku
Rozeznanie

Cześć dziewczynki
Wróciłam z wizyty. Mąż przeżył, choć taki śmieszny siedział przestraszony przy biurku, ale jak już zobaczył jak to on określił żuczka na ekranie, to gęba mu się nie przestawała uśmiechać i stwierdził, że teraz to on będzie już na każdym USG.
Powiem Wam niesamowite wrażenia! Jak zobaczyłam jak to maleństwo (choć to wielkolud w porównaniu z pierwszym USG) wierzga nóżkami i rączkami, to aż się wzruszyłam. I mąż też był w pozytywnym szoku.

Lekarz stwierdził, że wszystko w porządku i następnym razem mam się zjawić na badanie przezierności karkowej za 3 tygodnie i znów będę dni odliczać, żeby mojego kosmitę zobaczyć.

Z zakupami to jestem na razie egoistka, bo tylko sobie kupuję, a dzidzia musi poczekać i się ujawnić, żebym wiedziała w którą stronę z kolorami mogę zaszaleć

A to nasz Leon/Mieszko/Anielka:
02_05s.jpg
Stary 2011-05-02, 21:37   #2240
Messuah

Widziałam dzisiaj swoje maleństwo na usg - 7 mm
Stary 2011-05-02, 22:00   #2241
rojku
Rozeznanie

No to wrzucaj zdjątko Messuah
Stary 2011-05-02, 22:12   #2242
Messuah

o to mój bejbik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0031.jpg (29,6 KB, 57 załadowań)
Stary 2011-05-02, 22:15   #2243
rojku
Rozeznanie

To chyba pęcherzyk ma 7mm? A ta kropeczka w środku to zarodek, nie?
Stary 2011-05-02, 22:19   #2244
Messuah

Kropeczki w środku to pomiar z komputera, w przyblizeniu jest ich więcej może to faktycznie pęcherzyk sam lekarz powiedział tylko ,że wszystko jest prawidłowo pecherzyk nie pęcherzyk ale mimo wszystko bejbik
Stary 2011-05-03, 01:28   #2245
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
ja mialam z 10snow ze mam dzidziusia i zawsze to byl pulchny chlopczyk wiec sama nie wiem . a imiona mam juz wybrane : Olaf lub Matylda

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 07:30   #2246
ela3010
Zadomowienie

Cześć dziewczyny.

Zaraz idziemy do kościoła, pogoda nawet ok, ale to się okaże w ciągu dnia.

Myszeczko kochana chętnie bym się pochwaliła, mimo że część tego sporawego brzusia to sadełko, ale aparat mam od jakiegoś czasu zepsuty, a tel robi zdjęcia ale złej jakości, i mamy zamiar kupić jakiś porządny bo źle okropnie bez zdjęć, zwłaszcza że ja uwielbiam cykać syniowi

Ja też czekam aż mój okruszek się ujawni to wtedy zacznę się przyglądać konkretnym ciuszkom
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 09:23   #2247
muffinka90
Zakorzenienie

Witajcie mamusie, w koncu was nadgonilam Jak majowki? Ja siedze sama w domu, TZ pracuje, a pogoda tragiczna, nawet wychodzic sie nie chce Do tego drugi tydzien mecza mnie bole glowy, myslalam ze to moze mam za duze cisnienie, a jak zmierzylam to wyszlo mi 108/53 i tak prawie codzien, ewentualnie do 115/60 dobijam. Za niskie cisnienie moze powodowac bole glowy? Wypilabym sobie kawke na podwyzszenie, gdyby mnie nie odrzucalo...

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
No właśnie wózek to najdroższa rzecz, tutaj są okropne masz spacerówkę taką jak w polsce na plastikowych kołach na to zazwyczaj zakładają fotelik samochodowy i do fotelika kładziesz dziecko ja nie wiem jak się dzidzia tam mieści
sozaa ja poprostu uwielbiam to danie mój tż nie za bardzo bo makaronu nie lubi ale jak ja chcę to nie może mi odmówić
To zależy też od gusty smaku
Aaa ja też już wstawiłam pranie jedne a śniadanie idę po powtórkę dziewczyny narzekałam na wagę że mało tyję a po świętach ważę prawie 2kg więcej już mam 5kg na plusie
No wlasnie, ja w tej sprawie, czy kilogramy na plus liczy sie od wagi normalne z przed ciazy, czy od tej najnizszej (w moim przypadku w marcu przed wymiotami wazylam 57kg, a teraz po fazie mdlosci 52,5) Jesli od normalnej to mam pare kilo ''luzu''

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Wróciłam z wizyty. Mąż przeżył, choć taki śmieszny siedział przestraszony przy biurku, ale jak już zobaczył jak to on określił żuczka na ekranie, to gęba mu się nie przestawała uśmiechać i stwierdził, że teraz to on będzie już na każdym USG.
Powiem Wam niesamowite wrażenia! Jak zobaczyłam jak to maleństwo (choć to wielkolud w porównaniu z pierwszym USG) wierzga nóżkami i rączkami, to aż się wzruszyłam. I mąż też był w pozytywnym szoku.

Lekarz stwierdził, że wszystko w porządku i następnym razem mam się zjawić na badanie przezierności karkowej za 3 tygodnie i znów będę dni odliczać, żeby mojego kosmitę zobaczyć.

Z zakupami to jestem na razie egoistka, bo tylko sobie kupuję, a dzidzia musi poczekać i się ujawnić, żebym wiedziała w którą stronę z kolorami mogę zaszaleć

A to nasz Leon/Mieszko/Anielka:
Załącznik 3932761
Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
o to mój bejbik
Sliczne fotki, i wiekszego maluszka, i tego calkiem malego Ja mam usg dodiero 16-ego, juz nie moge sie doczekac... a w poniedzialek znowu wyniki...

Rojku, ja tez mowilam na moje malenstwo kosmita, a wczesniej fasolka, a moj TZ strasznie sie oburzal, ze to nasze dziecko i jak moge tak mowic

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 09:43   #2248
OlusiaS
Wtajemniczenie

Witam mamusie .
Czy wiecie,ze juz jest watek styczniowo-lutowy .Jak ten czas leci...
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 10:29   #2249
magolina
Wtajemniczenie

Dobry

muffinka ja też mam wizytę 16-tego, usg pomiarowe więc nie mogę się już doczekać, choć z drugiej strony pewnie się będę stresować czy wszystko jest ok

dziewczyny maluchy śliczne, na następnej wizycie muszę wziąć i ja zdjęcie to się pochwale moim maluszkiem

Co do imion - jak będzie dziewczynka to będzie Lenka, choć Tż się denerwuje że tak wymyśliłam i on nie ma nic do gadania a jeżeli chłopak - to nie wiemy, jak mi się jakieś imię podoba to Tżtowi nie i na odwrót w końcu stwierdziliśmy że poczekamy aż będziemy znać płeć

Ja jeszcze nic nie kupowałam dla dzidzi, raz oglądałam wózki i łóżeczka, chyba czekam na koniec pierwszego trymestru jak już będę bardziej spokojniejsza, bo mimo tego że na ostatniej wizycie było wszystko ok to gdzieś tam zawsze obawa zostaje
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-03, 11:03   #2250
rojku
Rozeznanie

Dziewczynki to ja z kolejnym pytaniem. W czasie wczorajszej wizyty lekarz się mnie spytał, czy czuję się na tyle dobrze, żeby pracować. Byłam w szoku, że właściwie tak bez problemu można dostać L4 w 10 tygodniu.
Uczę w szkole, więc właściwie zostało mi przeuczyć do wakacji, potem wakacje przelecą i zastanawiam się jaka będę obszerna we wrześniu i czy w 25 tygodniu dam radę latać po schodach i to jeszcze w dwóch szkołach, bo mam ponad etat. Że mam skłonności do "nabierania ciałka" i z racji tego, że mama tyła w ciąży też niemało zastanawiam się nad tym.
Wiem, że to jeszcze ho ho, ale jak to jest u tych z Was, które pracują? Do którego tygodnia zamierzacie pracować? Oczywiście zakładając, że będziecie się czuć dobrze i nie będzie żadnego zagrożenia.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości