|
|
#2221 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nikt jej nie chciał wierzyć jak mówiła ze taki duży, ale śpioszki, które miała na 58 były za małe Cytat:
![]() Tak samo jest z całą resztą, jak nam zaczynają dawać złote rady (zwłaszcza teściowa) to zaraz mówimy, ze to nasze dziecko i że to my będziemy decydować np o wyprawce i łóżeczku, opinie innych przyjmiemy, ale ostateczna decyzja będzie należeć do nas
|
|
#2222 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2223 |
|
Raczkowanie
|
ja mam podobnt i tez mam 13
piekny brzuszek
|
|
#2224 |
|
Zakorzenienie
|
a ja póki co tylko jakieś mazidło z rossmana(które jest strrrrassszzznie perfumowane-nie polecam smarownia się na noc-rano zawsze zostaje w piżamie żeby zapach wywietrzył się) dla kobiet w ciązy to niczego więcej nie kupiłam,zadnych ubrań dla sibie ciązowych czy dla przyszłego dziecka.póki co nie czuję się w ciąży,nie czuję jeszcze dziecka-ani go nie widziałam(ostatnio w 8 tyg) ani nie słyszałam serca. póki co to wszystko dzieje się tak obok mnie...
a oliwka dla dzieci powoduje,że mam suchą skórę
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-05-02 o 15:28 |
|
|
|
#2225 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
moje kolezanki uzywaly jakas pianke w ciazy na cialo z alantolina i bardzo sobie chwalily najlepiej codziennie sie smarowac bardzo nawilza, jeszcze sie do wiem co do za produkt
ponoc bardzo dobry
|
|
|
|
#2226 |
|
Zadomowienie
|
Ja zaplanowałam sobie pierwsze zakupy jak już się dowiem kto mieszka w środku, nie będą to oczywiście jakieś wielkie zakupy ale ciuszki jakieś, a potem stopniowo zacznę wszystko kupować, chociażby po to, żeby nie zostawić wszystkiego na ostatnią chwilę, wiadomo na ostatnich nogach nie będę miała na to ochoty, a też nie chciałabym robić całej wyprawki w jednym czasie wiadomo to trochę kosztuje
|
#2227 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Ja w środę idę na USG (równo 7tc) i może wtedy zobaczę już mojego Juniora ,bo na ostatnim był pęcherzyk ciążowy.Ostatnio mieliśmy rodzinego grilla i tez były rozważania na temat płci "moja" połowa obstawia dziewczynkę, bo u Nas przewaga a Tż chłopaka bo u nich przewaga Dla Nas płeć nie ma znaczenia, tylko zdrówko i szczęście Zosi, Miłosza lub Dawida![]() Na pewno więcej kasy na ubranko itp zostałoby w kieszeni gdyby to była dziewczynka (3 starsze siostry maja aktualnie 3 dziewczynki więc ubranek pod dostatkiem Mam po nich 2 neutralne wózki i 3 łóżeczka oraz 2 foteliki więc troszkę kaski zostanie
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to trzymam kciuki ![]() Ja też mam ubranek kilka po siostrzenicach i siostrzencach bo u każdej z sióstr parka także mam w czym wybierać .
|
|
|
#2229 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja to sama nie wiem czy wolałabym dziewczynkę czy chłopca - bo każda dzidzia ma swój urok: dziewczynki można czesać w kucyczki, różowe kiecki itd, a chłopca zrobić na małego dżentelmena ![]() Oczywiście najważniejsze, żeby dzidziuś był zdrowy ![]() Plusem w naszym przypadku przy dziewczynce jest fakt, że mamy już wybrane imię, a przy chłopcu mamy wojnę hehehe Bo moje propozycje mojemu Narzyczonemu średnio się podobają. I każde z nas uważa, że jego propozycja jest najlepsza Ale mamy jeszcze czas na przemyślenie sprawy.
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2011-05-02 o 16:16 |
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja może będzie to dziwne ale chciałabym chłopca, byłoby idealnie jakby teraz był chłopiec a potem dziewczynka ![]() Ale cieszyłabym się też z tego względu, ze moja teściowa, stwierdziła ze nie będziemy musieli nic kupować bo wszystko jest po córkach siostry tż, problem jest tylko taki, ze moja szwagierka nie przykładała uwagi do tych rzeczy i tak naprawdę nie wiadomo w jakich one są kolorach, wyglądają jakby już z 8 dzieci w nich chodziło
|
|
#2231 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mojemu bratu urodzą się w czerwcu bliźniaki- parka (nie zapeszając, pfu pfu) więc miedzy naszymi niuniami będzie pół roku róznicy, więc może mojej kruszynie coś spadnie po kuzynostwie
|
|
#2232 |
|
Raczkowanie
|
Marejta mamy takie same typy imion dla dziecka
![]() Sozaa to super, że jest ok. Wychodzi na to, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży. Mi się zawsze marzyła dziewczynka, ale mam przeczucie, że chłopak będzie. Oby w terminie i zdrowe. Siostra TŻ ma 2-letniego synka, więc pewnie troszkę ubrań się skapnie, wiem też, że ma mało używany wózek, który by odsprzedała za bezcen, ale mi się nie podoba i chce wymarzony swój, znaczy się mojego dziecka ![]() Łóżeczko też moglibyśmy mieć za darmo po młodszym bracie tż, ale jest "zwykłe, sosnowe", też chce fajniejsze i w kolorze naszych mebli. Więc zaczęłam oszczędzać Jak nie będzie kasy, nie będę wybrzydzać, ale po prostu wolałabym to co mi się podoba![]() Ciuchów ciążowych dużo kupować nie będę, mam rozkloszowane bluzeczki i tuniki, bo w tamto lato podobały mi się takie. Na zimę również długie i ciepłe swetry i super ciepłego nietoperza. Potrzebne będą mi tylko spodnie i jakaś spódnica na lato. No i może coś wpadnie w oko ![]() A ja dziś mam fazę na tosty z szynką i żółtym serem. Miałam ochotę na budyń czekoladowy, ale wylądował w kibelku
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
witam,
w koncu udalo mi sie Was nadrobic co do imion nie mamy typów, choć TŻtowi marzy sie Zuzia.... ja nie mam jakiegoś szału ale jak chłopiec myślałam o Tobiaszu.... oboje chcemy jakies mniej popularne imiona, choc oczywiscie bez przesady dzieki za rady co do teściowej ... kretynka ! jedyne co ja interesuje to młodszy brat TŻta i synowa (dodam iz wczesniej strasznie jej nienawidzila, a teraz juz ja chyba polubila.... ) zreszta szkoda mego czasu i nerwow na takiego babsztyla, jeszcze przyjdzie czas ze wnuka bedzie chciala zobaczyc i sie zdziwi....
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I takie myślenie mi sie podoba ![]() ![]() klask i:
|
|
|
#2235 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy pamietacie, ale jakis czas temu przewinal sie pomysl z termometrem w smoczku.... tu znalazlam calkiem sprytne, wydaje sie ze niezle, urzadzenie.... co sadzicie o czyms takim http://dino.sklep.pl/nowy/miniland-t...wy-p-4531.html
albo rozwiązaniu tego typu... http://dino.sklep.pl/nowy/komoda-kap...ic-p-9154.html my narazie zakupow nie robimy bo do lipca ciezko z kasa na cokolwiek u nas.... z racji ze mam dzialalnosc i chce na zwolnienie z zusu isc musze min. 3 miesiace po 840 zł płacic skladki (to 500 wiecej niz teraz) wiec moja kasa ktora mialam wolną poszla... hen hen :P ale od lipca zaczne pewnie juz jakies 1wsze rzeczy kupowac... moze rodzinka cos dorzuci, zobaczymy
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? Edytowane przez witaminkaccc Czas edycji: 2011-05-02 o 19:59 |
|
|
|
#2236 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
![]() Jak narazie pozdrawiam wszyskie mamuski i brzuszki, odezwe sie jak nadgonie |
|
|
|
#2237 |
|
Zadomowienie
|
Wreszcie nadrobiłam was kochane.
Uwielbiam was czytać dziewczyny, im więcej tym lepiej Ja na razie też na etapie kupowania ciuchów ciążowych, dziś dwie tuniki kupiłam i przyszła mi paczka z allegro, kupiłam spodnie na pasie jasne materiałowe, spódnica na pasie i tunika. A jako gratis facet dołożył dwie śliczne czapusie białe z hafcikami na dziewczynkę, może jakaś wróżba , zdążyłam już synia w nie poubierać, słodziaśne![]() Ja myślę że ciuszki dla maleństwa zacznę dużo później kupować, przy synku nic nie kupiłam, jedynie najpotrzebniejsze rzeczy do szpitala, tż kupił całą wyprawkę oczywiście z listą w ręku. Teraz chcę zrobić to z nim, wiem jaka to przyjemność . Mój brzuś już sporawy więc dumnie będę się przechadzać po pracy, kocham ten stan jak mdłości się już skończyły A ja narobiłam się dziś, jutro mamy gości i upiekłam biszkopt z masą serową, zrobiłam sałatkę makaronową i ugotowałam strogonowa, ufff .
|
|
|
|
#2238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może nam sie brzuszkiem pochwalisz ???
|
|
|
#2239 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Wróciłam z wizyty. Mąż przeżył, choć taki śmieszny siedział przestraszony przy biurku, ale jak już zobaczył jak to on określił żuczka na ekranie, to gęba mu się nie przestawała uśmiechać i stwierdził, że teraz to on będzie już na każdym USG. Powiem Wam niesamowite wrażenia! Jak zobaczyłam jak to maleństwo (choć to wielkolud w porównaniu z pierwszym USG) wierzga nóżkami i rączkami, to aż się wzruszyłam. I mąż też był w pozytywnym szoku. Lekarz stwierdził, że wszystko w porządku i następnym razem mam się zjawić na badanie przezierności karkowej za 3 tygodnie i znów będę dni odliczać, żeby mojego kosmitę zobaczyć.Z zakupami to jestem na razie egoistka, bo tylko sobie kupuję, a dzidzia musi poczekać i się ujawnić, żebym wiedziała w którą stronę z kolorami mogę zaszaleć ![]() A to nasz Leon/Mieszko/Anielka: 02_05s.jpg
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2240 |
|
|
Widziałam dzisiaj swoje maleństwo na usg - 7 mm
|
|
|
|
#2242 |
|
|
o to mój bejbik
|
|
|
|
#2243 |
|
Rozeznanie
|
To chyba pęcherzyk ma 7mm? A ta kropeczka w środku to zarodek, nie?
|
|
#2244 |
|
|
Kropeczki w środku to pomiar z komputera, w przyblizeniu jest ich więcej
może to faktycznie pęcherzyk sam lekarz powiedział tylko ,że wszystko jest prawidłowo pecherzyk nie pęcherzyk ale mimo wszystko bejbik |
|
|
|
#2245 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wiec sama nie wiem . a imiona mam juz wybrane : Olaf lub Matylda
|
|
|
#2246 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Zaraz idziemy do kościoła, pogoda nawet ok, ale to się okaże w ciągu dnia. Myszeczko kochana chętnie bym się pochwaliła, mimo że część tego sporawego brzusia to sadełko , ale aparat mam od jakiegoś czasu zepsuty, a tel robi zdjęcia ale złej jakości, i mamy zamiar kupić jakiś porządny bo źle okropnie bez zdjęć, zwłaszcza że ja uwielbiam cykać syniowiJa też czekam aż mój okruszek się ujawni to wtedy zacznę się przyglądać konkretnym ciuszkom
|
|
|
|
#2247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie, w koncu was nadgonilam
Jak majowki? Ja siedze sama w domu, TZ pracuje, a pogoda tragiczna, nawet wychodzic sie nie chce Do tego drugi tydzien mecza mnie bole glowy, myslalam ze to moze mam za duze cisnienie, a jak zmierzylam to wyszlo mi 108/53 i tak prawie codzien, ewentualnie do 115/60 dobijam. Za niskie cisnienie moze powodowac bole glowy? Wypilabym sobie kawke na podwyzszenie, gdyby mnie nie odrzucalo...Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam usg dodiero 16-ego, juz nie moge sie doczekac... a w poniedzialek znowu wyniki...Rojku, ja tez mowilam na moje malenstwo kosmita, a wczesniej fasolka, a moj TZ strasznie sie oburzal, ze to nasze dziecko i jak moge tak mowic ![]()
|
||
|
|
|
#2248 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie
.Czy wiecie,ze juz jest watek styczniowo-lutowy .Jak ten czas leci...
|
|
|
|
#2249 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
muffinka ja też mam wizytę 16-tego, usg pomiarowe więc nie mogę się już doczekać, choć z drugiej strony pewnie się będę stresować czy wszystko jest ok ![]() dziewczyny maluchy śliczne, na następnej wizycie muszę wziąć i ja zdjęcie to się pochwale moim maluszkiem Co do imion - jak będzie dziewczynka to będzie Lenka, choć Tż się denerwuje że tak wymyśliłam i on nie ma nic do gadania a jeżeli chłopak - to nie wiemy, jak mi się jakieś imię podoba to Tżtowi nie i na odwrót w końcu stwierdziliśmy że poczekamy aż będziemy znać płećJa jeszcze nic nie kupowałam dla dzidzi, raz oglądałam wózki i łóżeczka, chyba czekam na koniec pierwszego trymestru jak już będę bardziej spokojniejsza, bo mimo tego że na ostatniej wizycie było wszystko ok to gdzieś tam zawsze obawa zostaje
|
|
|
|
#2250 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki to ja z kolejnym pytaniem. W czasie wczorajszej wizyty lekarz się mnie spytał, czy czuję się na tyle dobrze, żeby pracować. Byłam w szoku, że właściwie tak bez problemu można dostać L4 w 10 tygodniu.
Uczę w szkole, więc właściwie zostało mi przeuczyć do wakacji, potem wakacje przelecą i zastanawiam się jaka będę obszerna we wrześniu i czy w 25 tygodniu dam radę latać po schodach i to jeszcze w dwóch szkołach, bo mam ponad etat. Że mam skłonności do "nabierania ciałka" i z racji tego, że mama tyła w ciąży też niemało zastanawiam się nad tym. Wiem, że to jeszcze ho ho, ale jak to jest u tych z Was, które pracują? Do którego tygodnia zamierzacie pracować? Oczywiście zakładając, że będziecie się czuć dobrze i nie będzie żadnego zagrożenia.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

Termin mam na 13.11. Nie moge sie doczekac

nie takie zachcianki tylko autentyczny ścisk w żołądku. I jestem humorzasta. Mężulek sobie magnezik zażywa, żeby mnie znieść 

klask i: